Första Advent.

Idag är det första advent och det firar vi med tänt ljus, glögg och gifflar! Mys.


Idol.


Så här långt från scenen satt vi igår! Man såg inte superbra, men det var roligt ändå!

 

Juryn!

 

Vi fick inga superbra bilder för stången som skymde. Men här är Jay när han sjunger "Bad Romance".

 

Olle!

 

Linnea!

 

Minnah!

 

När det blev paus gick vi på upptäcksfärd!

 

Tittade lite på scenen och så. Här har vi Jury-stolarna!

 

Vi i vimlet.

 

När allt var slut fick alla gå fram och få autografer. Jag passade på att fotografera istället. Här har vi stackars Linnea som åkte ut! Bajs också.

 

Jay, Minnah och Olle kollar vad det blir för tema nästa vecka.

 

Här har vi en läskigt bra bild på Bagge. Ser det inte ut som att han tittar in i kameran?

 

Allt var jätteroligt! Men om vi tittar nästa år så vill jag ha lite bättre platser. Annars var det tummen upp!


Hello Miss Brown.


Då är jag hemma från frisören med en helt ny frisyr. Det var ett tag sen jag hade mörkt hår och lugg, så det kommer ta ett tag att vänja sig. Men jag är nöjd! Ikväll skall jag och Dan se Idol i Malmö! Heja Jay och Linnea!

Trevlig fredag!


Let it snow.


Idag har jag övningskört i detta väder. Det gick väl sådär..


I två år har det varit Du och Jag.


Idag är det den 24:e November och jag vaknade upp klockan fem på morgonen för att se att det hade snöat! Vilken perfekt början på min och Dans 2-års dag!

 

Efter att jag slutat jobba var det bara att fixa till sig! Det fick bli min nya "Så här mycket älskar jag dig"-klänning och en tjusig rosett! Jag hade nämligen inte tid att åka hemom.

 

Jag skyndade mig att köpa en liten trams sak, bara för att, till Dan. Vi hade bestämt oss för att vi inte skulle köpa något till varandra. Men en Cola Zero fick han allt! Och en nyckelring jag vred ut ur en automat.

 

Dan hade tänkt likadant och jag fick choklad i en hjärtask!

 

Efter att vi hade träffats på stationen begav vi oss ut till Colorama, där vi fick välja golv och tapeter till vår nya lägenhet. Vi blev ganska besvikna på utbudet och jag var tvungen att ge upp mitt schackrutiga golv till köket. Men i det långa loppet skall det nog bli bra ändå.

 

Egentligen var det tänkt att vi skulle äta på en lite "finare" restaurang. Men vi gav upp och det fick bli McDonalds istället. Det slår aldrig fel, tänkte vi!

 

Klockan 18. var det dags för bio och den senaste Harry potter! Den var bra, men del 2 kommer nog vara ännu bättre. Nu sitter vi hemma, har precis druckit glögg och skall äta upp resten av hjärtchokladet. På fredag skall vi fira oss ännu mer med Idol i Malmö Arena och fin mat! Då skall det banne mig inte bli något McDonalds.


Jag vill ha jul.


Vart tog snön vägen?

Gratis mat!


Så här ser jag ut idag då jag och Dan skall äta middag hos mamma och pappa. Nästa vecka skall jag till frisören! Woho, vilken hårfärg? Det får vi se!

Nu; Gratis mat!


Helg!

Jag och Dan hade en "det-är-helg-och-vi-köpte-mycket-godis-i-Ullared-Dag" igår.


Ullared i fyra bilder.





Efter att ha slagits med pensionärer.


Äntligen hemma!
Nu är jag dödstrött och gnällig. Vi har köpt massvis av saker och det är tur att det snart är lön. Mer uppdatering får komma senare. Nu ska jag vila på soffan!

God morgon Lördag.

Nu åker jag och min 60-tals klänning till Ullared. Hörs senare idag!


En vanlig fredag framför Idol.


Sofie : Linnea har alltid så himla snygga kläder!
Dan : Det tycker du bara för att du har ungefär likadan stil som henne.

Men udda är vackert!

Vinter!

Det snöar, det snöar!


Hallonpaj, chokladbollar och kycklinggryta.


Idag lekte jag hemmafru med mitt fina, nya förkläde!

 

Jag bakade hallonpaj.

 

Som blev sådär..

 

Jag bakade chokladbollar.

 

Som blev som små snöbollar eftersom vi rullade dem i florsocker. Vi hade nämligen glömt köpa kokos.

 

Till kvällsmat blev det kycklinggryta. Nu är vi mätta, runda och tittar på TV. Vi såg precis "Salt" som var sisådär. En riktigt fin, ledig onsdag.


Idag är det onsdag.


Om jag hade gått i skolan så hade jag sett ut ungefär så här idag. Men nu går jag inte i skolan och jag saknar att ha på mig vad som helst, när som helst. Dock ser jag ut så här idag ändå! Jag och Dan är lediga och skall baka och laga mat. Bara göra sådant som man hinner när man är ledig. Det är vår onsdag det.


Lite av mitt livs historia.

Jag var 18 år och trött på livet.
Jag hade precis tagit studenten och dumpat mitt ex för en kille som inte visste vad kärlek var. Det var september och tredje månaden av arbetslöshet. Min dröm var att jobba sena kvällar i klädesbutiker och få rabatt på allt jag ville ha.
"Jag har hört att Burger King söker folk" uppmuntrade min syster mig. Som att jag någonsin skulle vilja jobba där. Men visst, jag sökte jobbet och fick det.

Det var en torsdag kl. 14, det kommer jag ihåg. Jag stod i omklädningsrummet och satte på mig min svarta T-shirt och keps med en aning nervositet i kroppen. De visade mig sedan runt och presenterade mig för alla medarbetare. Där fanns en kille med det ruffsigaste hår jag någonsin sett som inte ville skaka min hand.
"Jag är kladdig om händerna" förklarade han.
Han var kort, smal och hade grönblå ögon. En aning oförskämd ansåg jag. Men en månad senare satt vi och kysstes på ett golv hos en vän med varsin cider i handen. Han följde inte med mig hem den kvällen, och jag följde inte med honom. Jag var kär och åkte hem för att sova i min egen säng, själv.

En månad senare var vi tillsammans och om en vecka firar vi två år. Det är konstigt hur tillfälligheter fungerar, men ibland gör dem en så himla lycklig.

Jag skall baka mycket i Jul.

Jag har äntligen hittat ett perfekt förkläde! Det är ju snart Jul och jag kommer att baka en del är det tänkt.

 

Det är inte bara den röda färgen och de vita prickarna som jag älskar. Förklädet är även dekorerat med små söta volanger. Jag kommer se ut som en liten tomtemor framför spisen!

 

Imorgon skall jag laga hallonpaj och då skall denna röda invigas!


Fars Dag.


Idag är jag lite glad och ledsen samtidigt. Familjen är i Åhus hos mormor och hälsar på morfar på kyrkogården. Även om jag så gärna ville följa med, gråta lite och prata om gamla minnen, kan jag inte. Vi skall på gåsamiddag hos Dans föräldrar och det skall bli jättetrevligt och gott!

Så denna dag är lite bitterljuv.
Grattis på Fars Dag pappa!


Hej, hej.


Idag var det visst lördag. Jag har precis kommit hem från jobbet och imorgon börjar jag tidigt. Det är TV:n och jag ikväll. Skall försöka hålla mig från fina hemsidor med fina klänningar.

Munsår, Lödde och Idol.

Just nu sitter jag hemma hos mor och far i lilla Lödde. Man får passa på att äta gratis mat när man är ledig. När jag vaknade idag kändes det som att någon hade slagit mig hårt på läppen och givetvis var det ett litet munsår som hälsade på. Börk.

 

Ikväll är det Idol och det betyder att jag snart skall dra med pappa till Maxi för att köpa godis. Jag har en regel att jag måste äta godis på helgerna. Det är okej att äta på vardagar också, men ett måste på helger! Tillslut kanske jag blir så trött på godis att jag ALDRIG mer kommer att äta det. Jag är optimistisk.

Trevlig fredag!


Torsdagkväll.


Så här håller vi Torsdagkväll hos familjen Strandberg/Andersson. Dan jobbar sent ikväll och jag hatar det lika mycket som jag brukar göra.


Längst in i bröstet, där det gör ont ibland.


Vi sitter på Mcdonalds och har precis ätit upp. Jag har köpt mina nya vinterskor och Dan gör allt för att spara sina pengar.
"Morfar älskade pappas brunsås." Hör jag mig själv säga.
"En gång bad han till och med om en sked för att kunna äta upp det sista på tallriken."
Jag småler lite för mig själv.
Det gör så ibland, ploppar upp minnen som jag bara måste prata om. Det är som en reflex. Precis som när jag oavsiktligt säger att jag skall fira jul hos "Mormor och Morfar", men snabbt upprepar "Mormor, mormor." Då gör det lite ont, längst där inne i bröstet. Där ouppklarade känslor som man helst inte vill prata om göms.

Men varenda gång ett minne dyker upp som en bild framför ögonen, kan jag inte sluta le. För vi älskade honom, vår alldeles egna morfar.

Dags för förändring.


Jag är nog på väg att göra något drastiskt med mitt hår.
Bäst att sova på saken.

500 days of Summer.

"It's love, not Santa Clause."


Nam, nam.

Titta vad jag hittade i kylen!

Jag kan nog klara av denna ensamma kväll ändå.


Nu då?

Jag har sett klart Mad Men. Alla avsnitt och alla säsonger.
Vad skall jag nu fördriva min tid med?

Kort men dyr.

Dan skrev äntligen sin julklappslista igår. Han kom på tre saker. Tre, dyra saker..


Tillåt mig att reagera.


Jag ska fan aldrig någonsin anordna fester igen.
Aldrig.

Söndag.


Jag och Dan är lediga imorgon. Därför känns det mer som en lördag för oss idag. Vi skall snart sätta på TV:n och bara mysa. Idag har vi haft barnkalas hemma hos familjen Strandberg/Andersson. Dans brorsbarn, Tova och Loke, och deras mamma Angelica kom runt två tiden, och vid tre hälsade även Lotti och Ebba på. Jättemysigt! Barn i helt olika åldrar. Jag, som var den enda "barnlösa" lånade Loke lite men lämnade givetvis tillbaka honom sedan.

Cupcakes och Kaffe stod på menyn. Därför var jag och Dan i affären för att inhandla både kaffe och mjölk. Det är inte riktigt sådant som vi alltid har hemma. Vilket kaffe tror ni vi tog, om inte självaste Zoega's! Ska det vara, så ska det. Nej, en riktigt mysig söndag har det varit.

Zoegas.


Att växa isär.


Tiderna förändras.
Vi är inte 16 år och skolkar lektioner längre. Vi går inte längre på fester hos folk vi inte känner och vi dricker oss inte redlöst fulla för att den första kärleken precis krossat våra hjärtan. Vi är inte de unga och naiva vi var. Vi tror inte att våra barn kommer att bli bästa kompisar och att vår vänskap kommer att hålla livet ut. Vi vet att det inte är vi mot världen och att ibland är man tvungna att gå olika håll.

Men jag kan berätta, att jag gillar det inte. Verkligen inte.

Just nu.


Carro spelar en massa RnB-musik och jag dör lite inombords.

Happy Halloween!


Ikväll skall jag och Carro ut. Vi skall till Malmö där de har halloween-tema på Chilli's. Jag var lite lat och köpte en mask som jag tänkte matcha med rött läppstift. Men jag ser ingenting med masken på och jag känner på mig att den kommer att åka av rätt snabbt. Ikväll jobbar Dan stängning och jag kommer att möta upp honom inatt när det är dags att bege sig hemåt. Vi försöker ta vara på varenda minut tillsammans, han och jag.

 

Trevlig lördag!


Efter många om och men.


Jag gav givetvis inte upp och gjorde ett nytt försök till att få perfekta cupcakes igår. Jag hade ju trots allt köpt fina formar och sockerblommor som dekorationer.

 

Den här gången var det bara en som rann över. Framsteg, framsteg!

 

Blanda ihop philadelphiaost, florsocker och hallon och vips har vi kvällens frosting! Sockerblommorna blev ju som pricken över i:et.

 

Ja, de kanske inte blev helt perfekta men jag är nöjd. Övning ger färdighet!


Så här såg det ut när vi hade skräckfilmskväll! Cupcakes, chips, popcorn och läsk!


När jag var liten hade jag två småbröder. Men idag har jag två stora bröder. En syster också så klart.


Jag tog på mig mina mysskor och så tittade vi på Rec, Ghost adventures och Splinters. Men jag sov heeeela natten och hade inte en enda mardröm. Det ni!

Skräckfilmskväll!


Ikväll är vi ett gäng som ska titta på skräckfilm och äta cupcakes.
Men först är det Neja, jag och Mad Med. Mysigt.

Ingen "Leila bakar" här, inte.


Jag har precis försökt baka cupcakes. Men inte tänkte jag på att de skulle svälla så infernaliskt och jag fyllde formarna för mycket. Det slutade givetvis med att jag hade kladdkaks-sörja i hela formen.

Nej. Jag har fixat kristyr och dekorationer, så det blir bara att hoppa på det imorgon igen. För det skall banne mig bli riktiga cupcakes!

Julen är något speciellt.

"Du ska skriva en julklappslista!" utbrister jag och tar fram papper och penna.
"Nej, jag vill inte.." säger Dan.
"Men det måste du! Jag håller på att skriva min just nu."
"Men jag vet inte vad jag ska önska mig. Allt är för dyrt." försöker Dan.
"Inget är för dyrt! Man kan skriva vad som helst på sin julklappslista. Kolla här!" Jag fattar min penna och skriver "Snö" som tredjeplats på min lista. Dan tittar på mig och frågar;
"Var skall jag köpa snö någonstans, Sofie?"
Jag tittar på honom och ler.
"Hos Tomten, Dan. Var annars?"

Elvis, where art thou?


Vid läggdags.

Sofie : Du vet att jag kommer att behålla min favoritvägg när vi flyttar va?
Dan : Vad är det för favoritvägg?
Sofie : Du vet, med Audrey, Elvis och Marilyn.
Dan : Okej. Men Elvis kommer att försvinna under mystiska omständigheter i flytten.
Sofie : Nähä!
Dan : Jo.. Under mystiska omständigheter..

Jag får nog köpa på mig några kopior av Elvis när vi ändå beger oss till Ullared. För säkerhets skull.


Due date.


Ikväll skall jag och Dan på bio.
Först skall jag jobba och Dan håller just nu på att tvätta. Tvättmaskin är något som vi definitivt skall köpa när vi flyttar. Det och ett nytt köksbord.

Jag skall äta godis ikväll.
Ingen bio utan godis. Så det så.

I brist på annat.


Jag behöver nog borsta tänderna.


Myskväll.


Det regnar ute, vi har tänt ljus och tittar på film. Jag har till och med en stickad polotröja på mig. Ska det vara så ska det.


Nu kan jag bjuda på kaffe!


Jag har fått ärva en av farmor och farfars gamla kaffeserviser. Den är sådär docksöt och man är nästan lite för rädd om den för att ens låta den stå i skåpet utan att vara inpackad i tidningspapper. Men det är ju tänkt att man skall slita på sina saker! Varken jag eller Dan dricker kaffe, men man kan ju alltid bjuda in andra som gör det. Så att den blir använd liksom.


Jag kommer aldrig bli vuxen.


Titta vad jag har köpt! Julkalendern!

Dan frågade mig om man vinner någonting när man öppnar luckorna. "Hallå!", svarade jag då, "Det är ju julkalendern till serien på TV:n!". Dan har varit gammal för länge tror jag.


November.


 

Hej November. Nu är det bara en månad kvar till Jul!


RSS 2.0