Kris i Kapärnaum.


Jag och Dan har bestämt oss för att skaffa hund. Så långt har vi kommit. Det är vilken hundras som är den stora frågan.

Dan vill ha :

(Westie)

Sofie vill ha :

(Grand danois)

Vi är lite oense när det kommer till storlek. Liten, stor? Stor, liten?

Kommentarer
Postat av: Ida

Jag går på Dans val av hund, den var ju bara för söt :)

2010-10-10 @ 11:51:10
Postat av: Tatiana

Vi sitter i ungefär samma sits. Men en mellanhund är väl bästa alternativet? Stor hund kan vara besvärligt som förstahund om något går fel, eller om ni vill åka iväg osv. Medan en liten hund inte verkar vara din stil? ;) Så mellanhund blir väl lagom. Gå in på vovve.net och kolla upp alla raser där. Är det en sällskapshund ni letar efter? Kolla dom olika grupperna som finns där och se om ni hittar någon som passar er. Tänk på att vissa hundraser behöver mer än dadliga promenader för att bli trötta (ex. spårning osv). Vissa hundraser går helt enkelt inte att trötta ut hur mycket fysisk aktivitet dom än får. Bor ni högt upp i lägenhet utan hiss ska ni tänka på att rasen inte ska ha problem med höfter eftersom ni då kommer få bära hunden uppför trapporna i resten av dess liv ;p Ingen valp ska gå i trappor upp till 6 månaders ålder, att bära en Grand Danois upp för trapporna när den är 5 månader är nog inte det lättaste.

2010-10-10 @ 13:12:56
Postat av: Sofie

Vilken tur att vi ska flytta till en ny lägenhet, fjärde våningen, MED hiss! haha. Jag vet, jag var inne på en siberian husky innan. Men det blir kanske inte sådär jättebra. Vi får se helt enkelt! :)

2010-10-10 @ 13:40:57
URL: http://svarta.blogg.se/
Postat av: Tatiana

Hunden ska få plats i hissen också hahaha! ;) Nej, men lycka till :) Och tänk till ordentligt såatt båda känner sig hundra procent säkra, för hundens skull :)

2010-10-10 @ 13:48:19
Postat av: Jilll Linnerheim

Hej på er. Trevlig blogg. Jag har haft en westie och det var det sötaste tänkbara. Han var lojal och ville göra allt rätt och till belåtenhet. Men som många westies var han också svårt allergisk. Westiealliansen försöker att avla bort problemet. Westiealliansen är en sammanslutning av seriösa uppfödare. Innan ni skaffar en westie är det klokt att höra med dem och/eller se till att den uppfödare ni köper av är medlemmar där.

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0