Eiffeltornet.


Ett år sedan.



Idag är det ett år sedan.

Barndomsminnen.

Jag kan inte hjälpa att fyllas med lycka när jag doftar cigarettrök i sommarluften. Det finns inget bättre än att tänka tillbaka till Åhus och morfar. Till alla minnen om hur vi firade midsommar och dansade "små grodorna" runt midsommarstången. Känna hur fötterna sprang barfota i gräset och hur man åt glass med hela huvudet.

Det finns inget bättre än, med hjälp av luktsinnet, i en halv sekund föras tillbaka till sin barndom.

Påskmiddag nummer två.

I söndags blev det inte många bilder tagna. Men det var strålande väder och vi var bjudna till Dans föräldrar på påskmiddag. Tova var utklädd till en mycket fin påskkärring! Alla fick påskägg med lotter i och jag vann tio kronor! När vi kom hem tittade jag, Dan och Ida på två filmer och hade myskväll. Men igår var det måndag och då åkte Ida hem. Nu är jag helt ensam igen och tycker hon skall komma ner snarast möjligt! Men det var i alla fall vår fin, fina helg!


Påskafton.

Lördagen började med att jag, Ida, Ola och Angelica + barn gick en runda i statsparken i Lund.

 

Här har vi lille Loke!

 

Vi hade med oss bröd så vi kunde mata ankorna. Här står Ida med Tova.

 

Det var så himla, himla fint väder.

 

Vi fick till och med sällskap av två svanar!

 

Sedan gick vi till lekplatsen! Vi fikade och lekte. När klockan var halv tre var det dags att åka hem.

 

Jag och Ida skulle nämligen på påskmiddag hos mina föräldrar! Nam, nam.

 

Så var vi där hela kvällen, hade trevligt och blev mätta! Det var vår påskafton!


Långfredag.

I fredags firade vi påsk i Sös nya lägenhet. Hon har inte flyttat in helt än och har därför inte så mycket möbler. Vi tog därför med oss lite kuddar och någon pall att sitta på.

 

Niclas var där.

 

Anna!

 

Vi hade ett litet knytkalas, så alla hade tagit med sig någonting till middagen. Jag hade gjort potatissallad!

 

Efter middagen berättade vi roliga historier och skrattade lite!

 

Sedan dansade vi i Sös kök till klockan var elva. Då var vi trötta och tyckte att det var dags att gå hem. Så vi började bege oss till både bussar och tåg. Det var en fin kväll!


Nima, vår spindeljagare.

Jag och Dan satt och tittade på TV när vi hörde hur en av katterna förde liv. Vi gick ut i hallen och hittade Nima, trånande efter en spindel.

 

Dan sprang och hämtade en tidning medan jag tog kameran. Här är den rackaren! Usch, usch, usch!

 

Men vi behövde inte slå ihjäl eller spola ner någonting. Nima slukade den i ett naffs. Kanske inte så himla humant, men i den här familjen är Nima den enda som gillar spindlar.


Påskdagen.

Vi har full rulle. Igår var vi i stadsparken med Ola, Angelica + barn och sedan fortsatte vi påskfirandet hemma hos mamma och pappa i Lödde. Idag skall vi på påskmiddag hos Dans föräldrar och jag är gul, dagen till ära! Imorgon åker Ida hem till Borås igen, och det vill inte jag. Men hon kommer snart ner igen, mycket tidigare än väntat. Ni får uppdatering om vår fin, fina helg senare. Trevlig söndag!


Det är fredag.

Ida har kommit. Potatissalladen är gjord. Det nya avsnittet av Vampire diaries är sett och jag är nyduschad. Jag har ingen ny klänning att bära ikväll. Men det gör inget. Vi kommer att ha roligt ändå. Ikväll bär det av till Sös nya lägenhet i Malmö och kanske blir det en cider på stan därefter. Vädret är med oss och solen värmer.

Idag är det banne mig fredag och jag är ledig heeela helgen.

Glad Påsk!

Idag är det skärtorsdag och vi har inte pyntat alls. Det enda som kommer att vara gult är min klänning på påskmiddagen hos Dans föräldrar på söndag. Okej, vi har faktiskt en kökshandduk med kycklingar som vi fått från Rebbe och Johan. Den hänger uppe förstås. Annars, inget!

Imorgon kommer Ida och då skall vi fira långfredagen i Sös nya lägenhet med knytmiddag och mys. Det kommer att bli en riktigt mysig helg.

När allting börjar falla på plats.

Det ser ganska ljust ut, om jag får säga det själv.

Pappas födelsedag.

I måndags fyllde pappa 52! Då var vi där och firade honom.

 

Danis var där.

 

Sös!

 

Och Carl med den stora kalufsen.

 

Först åt vi och sedan sprang vi och hämtade pappas presenter. Men innan vi öppnade dem, sjöng vi förstås!

 

Av Sös och Carl fick pappa en bok med massa öl-sorter. Den skall han läsa varje kväll innan han går och lägger sig, berättade han. Av oss fick han påsk-snapsglas och sådana här!

 

Sedan åt vi tårta och klockan elva var vi trötta och sa god natt! Det var pappas fina födelsedag. Igår var det fin, fina mammas födelsedag. Vi åt oxfilé till middag och toblerone-tårta till efterrätt. Dessutom följde hon med ut på vift och tittade på söta kattungar. Tyvärr glömdes kameran bort och inga bilder blev tagna. Men vi hade det väldigt mysigt ändå!


Ut i stora vida världen.

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering, men det är mycket som händer just nu. Ikväll kommer jag berätta om igår, när pappa fyllde år, och om idag, när mamma fyller år. Men nu ser jag ut så här i alla fall! Jag, Dan och mamma skall åka till Vejbystrand och titta på kattungar. Just det, kattungar. Små, söta och lurviga bollar. Spännande.


En torsdag i Landskrona.

Igår var jag ledig och åkte hem till Linus och Neja för att umgås lite.

 

Deras lägenhet är så himla ljus och fin. Man vill bara flytta in, läsa tusen böcker i deras säng och äta frukost vid deras köksbord.

 

Fast sängen var redan upptagen. Den här filuren vill dock hellre ligga på böcker än läsa dem.

 

Jag hade bakat choklad-, cola- och marshmallowsmuffins. De blev sisådär. Lite torra och lite brända. Men Neja bjöd på spagetti och köttfärssås, så det vägde upp det hela!

 

Vid halv åtta tiden promenerade vi hem till Sara och Mattias. Vi hälsade på deras jättefina katter och åt våra torra muffins. Där stannade vi någon timme och pratade om vad vi hade gjort den senaste tiden. Sedan gick vi tillbaka till Linus och Neja, och vid elva åkte jag hem. Det var en mysig dag, men idag är det fredag och nu skall jag till jobbet!


En mörk kväll med ett hemskt sockersug.

Igår satt jag och Dan och tittade på Tv. När det plötsligt hände något! Det började bubbla inom oss och vi insåg att vi var sockersugna. Vi tittade på klockan och såg att den var efter nio. Affärerna hade stängt! Vad skulle vi göra?!

 

Då började jag rota i skafferiet och se vad jag hittade! Alla ingredienser till chokladbollar! Äntligen lite ljus i den väldigt mörka sockersugstunneln.

 

Vi slängde ihop alla ingredienser och rullade bollar, stora som små. Lite för mycket smör och inget kokos men det fick duga! Så tryckte vi i oss allihopa och tittade på vänner. Sedan levde vi lyckliga i alla våra dagar!


Tisdagsgodis.

Världens bästa sambo känner mig och mina svagheter.


Jaha.

Idag var det visst måndag. Så fort försvann helgen.

Målarparty.

Igår höll vi målarparty i Sös nya lägenhet. Vi drack cider, åt chips och målade om helt enkelt.

 

Jennie var där.

 

Henke.

 

Niclas.

 

Emelie och Sös.

 

Och jag! Hej, hej.

 

Runt 6-tiden kom Carro och vi bestämde oss för att gå ut på stan.

 

Vi stannade på en pizzeria inte alltför långt bort.

 

Jag och Carro delade på en calzone.

 

Niclas!

 

När vi var mätta gick vi vidare till en pub på Möllevångstorget och runt elva var de flesta trötta efter allt målande så en del tog tåget hem och jag mötte upp Dan på Burger King. Sedan åkte vi hem och sov gott och länge.

Det var en mycket fin lördag!


Solsken, nöjda katter och lördagskläder.

Idag är det solig och varmt. Det gör oss lite mer lördagsglada. Katterna är nöjda och glada ute på balkongen. Den ena ligger och myser medan den andra är grymt nyfiken på en mal som råkat komma in.

 

Själv är jag lördagsklädd och om en timme skall vi ta tåget in till Malmö och Sös nya lägenhet. Där väntar familjen och trevliga kompisar. Dan skall tråkigt nog till jobbet, men honom möter vi upp ikväll. Ha en trevlig lördag!


As long as I'm laughing with you.


Så här..

.. trötta är vi nu. Så det får bli film resten av kvällen. God kväll!


Ett väldigt bra ordförråd.

Samtalsämnet är Bin.

Sofie : Men det är ju det enda de gör, honung. Det och bygga sådana där.. ehm.. Bihålor.
Dan : Bikupor.
Sofie : Precis!

Min nya jeansklänning.

Jag hämtade min klänning på posten igår i alla fall. Så här såg jag ut idag när jag och Dan var hemma hos hans farmor och farfar och åt massvis med kakor.

 

Jag behöver verkligen putsa vår toalettspegel.


En trött Sofie och en regnig tisdag.

Då har jag haft morgonpass på jobbet, tre dagar i rad. Jobbigt men ändå inte på något sätt. Skönt att sluta tidigt, jobbigt att gå upp tidigt. Så är det ju. Men nu är jag trött och det regnar ute. Det ligger en klänning på posten som väntar på mig, men den får nog ligga kvar där idag. Japp, en stackars klänning får det bli denna månad. Så är det när man skall spara till ny lägenhet och en efterlängtad Stockholmsresa. Dan drar mig i öronen så fort jag bara skriver A:et i asos i adressfältet på datorn. Här är det hårda pix!

Men det är väl bra ändå. Om man kanske skall bli en student får man väl börja leva som en också. Snålt.

Pulp Fiction; John Travolta vs Uma Thurman.

Idag visade Dan mig den kända Pulp Fiction-dansen. En dag får man ta sig tid till att titta på hela filmen. John Travolta är ju alltid en höjdare i alla fall.


Lundafika, familjemiddag och en kamera som inte ville mer.

Dagen började med att jag mötte upp Carro i Lund. Här har vi Carro!

 

Vi bestämde oss för att fika på Mormors Bageri. Hon köpte surdegsbröd med vitlök- och rosmarinsmak medan jag stoppade i mig världens största wienerbröd. Där satt vi en stund och pratade om allt från missförstånd och komplicerade känslor till fina vänner och högtider.

 

Sedan tog vi bussen hem till Lödde. Jag gick hem till mina föräldrar och Carro hem till sig. Vi är nämligen uppvuxna på samma gata, hon och jag. När vi var små och gick på samma dagis bråkade vi om en sten som vi hade hittat. Mer barndomsvänner än så kan man inte bli.

 

Hemma, höll mamma på och hänga upp fina vårgardiner och på baksidan byggs det om. Mamma och pappa skall få ett väldigt fint uterum.

 

Sedan kom Dan och Sös skjutsade oss till Maxi. Dan skulle inhandla sin dagliga dos av Cola Zero och lite extra till morgondagen. Då skall han göra högskoleprovet, vilket han är väldigt nervös inför.

 

Sedan hämtade vi upp lite mat och det var dags för vår familjemiddag! Det blev pizza idag, men det gjorde oss ingenting. Därefter skjutsade vi hem Dan och jag, Sös och Carro gick på bio och såg "No strings attached". Jag hade tänkt visa er hur mycket godis jag köpte och hur postern till filmen såg ut, men det ville inte kameran. Den ville sova istället. Japp, för min kamera dör inte. Den behöver bara vila lite ibland. Det var min lediga fredag!


Världens finaste kommentar.

Sofie : Är jag inte fin när jag har två toffsar i håret?
Dan : Jo. Du ser ut som Pippi Långstrump.
Sofie : Men tack!
Dan : Vad?
Sofie : ...
Dan : Jag sa att det var fint?

Hej Fredag.

Nu drar jag till Lund för att träffa Carro och sen vidare till Mamma och Pappa i Lödde. Ha en trevlig Fredag!


När man börjar få panik.

Jag har precis sagt till min chef att jag antagligen inte kommer att stanna kvar till hösten. Det är dags att börja bli stor. Ta ansvar. Jag har sökt fem olika utbildningar, alla med inriktning media. Jag vet att jag vill göra det här.

Vi lägger undan lite extra pengar för vi vet att det kommer att bli ett tufft år. Vi vet att min sista arbetsdag är den sista juli och jag kommer inte få någon inkomst i augusti. Så vi lägger undan lite till. Jag har till och med inte gått in på asos på ett tag fast att jag vet att jag måste ha den där skolväskan. Den får vänta. Plötsligt är det den första april och juni och flytten är inte långt bort. Vi måste börja packa ner vårt liv i små lådor samtidigt som jag måste, måste, måste bli klar med körkortet. För med flytten försvinner närhet till tågstation. Med flytten får vi två tusen kronor mer i hyra och med studielån får vi fyra tusen kronor mindre att röra oss med. Vi sparar lite till.

Samtidigt som jag tänker tittar jag på dig. Du övar inför högskoleprovet. Hittar ett gammalt prov på nätet och läser på, hittar ett till, läser ännu mer. Bara för att du skall öva på din mattekunskap och lära dig fler gamla ord. Det finns ingenting i världen som du inte kan göra, det vet jag. När jag tittar på vår framtid så ser jag dig på ett flott företag, göra det som bara du kan göra. Det du är bäst på. Du klarar allt.

Men klarar jag allt? Jag kan ingenting om reklam eller att fotografera. Ingenting om vad som egentligen är intressant för omvärlden att läsa. Jag har ett klänningsbehov som suger musten ur mig och jag är egentligen rädd för att ta körkort. Jag vill inte köra själv utan att någon skall säga till mig vilken fil jag skall ligga i eller att jag måste titta efter övergångsställen varje gång jag kör ut ur en rondell. Kanske skall jag stanna kvar ändå. Jag har en fast inkomst och arbetet är inte så svårt. Trygghet är bäst.

Det kommer att bli en omtumlande sommar. Det är många beslut som skall tas och hela vår värld kommer att vändas upp och ned. Men senare i livet kommer vi att titta tillbaka, vara glada över våra beslut och tänka att detta var den bästa sommaren. För det kommer absolut att bli, den bästa sommaren någonsin.

Fyra vänner, en ny cykel och fia med puss.

Igår var Linus och Neja här. Vi lagade mat och skrattade åt tramsiga saker.

 

animated gif maker

Dessutom spelade vi både Yatzy och Fia med puss (som är precis samma sak som fia med knuff). Jag vann i Yatzy och kom sist i Fia med puss. Sjukt irriterande när man har kommit så långt på banan och någon annan (läs Dan eller Linus) ständigt knuffar ut en.

 

Annars var jag och Neja i Lund på dagen. Då passade jag på att köpa dessa ljuslyktorna och denna fina cykel! Jag köpte en likadan till Egoina i födelsedagspresent och var bara tvungen att ha en själv. När klockan nästan var tolv kramade vi våra fina vänner hej då och så tog de tåget hem.


RSS 2.0