Gott nytt år!

Nu är jag färdigklädd och vi skall snart packa ihop oss och bege oss bort till Carro för att sedan köra till Svedala. Där är vi ett gäng som skall fyra Nyår ihop i Rebbe och Johans lägenhet. Det kommer bli jättemysigt och vi har planerat allt i minsta detalj! Gott nytt år, allihopa!


Paris.

För några månader sedan fick jag denna tavla på Paris av Mamma och Pappa. Nu har vi äntligen ramat om den och spikat upp den i sovrummet. Den är så himla mysig på något sätt. Jag älskar färgerna och den gör sovrummet mycket mer hemtrevligt. Dessutom så vill jag inget annat än åka till Paris över en helg. Men det kommer väl, det också.


Sådan himla ångest.

Nej, det blev inget pluggande idag heller. Skit också. Jag skall försöka sälja in en idé eller en produkt inför 30 personer i skolan, alltså halva klassen. Jag hatar sådant och är jättenervös. Kan inte ens sätta igång med uppgiften. Vill helst strunta i hela grejen. Dan säger att jag får kämpa på. Men detta är faktiskt något utav det värsta jag vet.

Nej. Vill inte. Vill inte. Vill inte.

Julafton.

Efter julfrukosten på Julafton gjorde vi oss i ordning och begav oss sedan till Sölvesborg där vi skulle fira Jul med vår underbara släkt!

 

Vi var många som skulle fira tillsammans i år, och det var fint uppdukat!

 

Klockan ett var det dags för julmaten! Så himla gott. Både sill, lax, skinka och köttbullar fanns! Precis som det skall vara.

 

Eftersom Pappa kommer från Småland är "Dopp i grytan" en tradition på vårt julbord. Det är spadet, som man kokt skinkan i, som man doppar bröd i. Vi doppar alltid tekakor, men tydligen är grovt bröd även populärt.

 

Så åt vi mycket och länge.

 

Drack en och annan snaps i söta, små glas gjorde vi också!

 

Det är så mysigt när alla samlas.

 

Till och med lilla Hary var med!

 

När vi ätit oss mätta och klockan var tre, var det givetvis dags för Kalle Ankas Julafton!

 

Hej, hej!

 

Därefter var det dags för glögg, fika och lite prat innan vi drog igång julklappsöppningen! Mina Snöbollskakor uppskattades, minsann!

 

Vi var lite trötta efter all mat, men vi piggnade snart till igen!

 

Vid fem var det dags att öppna julklapparna! Fast först fick ju Tomten dela ut dem så klart. Det var min kära kusin Hampus som var tomte i år.

 

Det tog sin lilla tid. Men det är bara trevligt, tycker jag!

 

Under tiden flirtade Hary lite med mig. Jag fick dock förklara för honom att jag hade Dan och att jag inte tyckte om Hary på det sättet. Han blev lite ledsen, men jag tror att han överlever.

 

Efter paketöppnandet umgicks vi tills klockan var halv tolv. Då åkte jag, Dan och Sös hem till Mormor och sov där. Dagen efter åt vi en tidig julfrukost, besökte Morfars grav och firade Jul med släkten en gång till. Då var man dock så trött att det blev en tidig hemgång. Men det har varit en mysig Jul! Annat kan man ju faktiskt inte säga.


Dans paket.

Dagen innan Julafton.
Sofie : Skall vi ta fram julklapparna och lägga under granen nu?
Mamma : Nej, vi skall ju ändå inte vara hemma imorgon. Det är bara onödigt.
Sofie : Meeeen, jag vill ju känna på mina paket!
Dan : Du kan få känna på mina paket?
Sofie : ?!
Dan : Det var ju inte SÅ jag menade!

Lillejulafton med Dans släkt.

I fredags firade vi Jul med Dans släkt hemma hos hans kusin! Det blir lite som en extra julafton. Här har vi Lars, Dans lillebror.

 

Alla var juliga och fina.

 

Så åt vi julgodis, drack glögg och pratade en stund.

 

Danis.

 

Efter en stund var det dags för middag! Det hade dukats väldigt juligt med kvistar, äppelljus och röda band. Mysigt!

 

Efter middagen kom Tomten och delade ut paket!

 

Förväntansfullt.

 

Kan ni gissa vem som var Tomte? Dan så klart!

 

Efter att vi hade öppnat alla paket, var det dags att åka hem till Mamma och Pappa.

 

Där klädde vi granen och umgicks en stund. Sedan var det dags att sova! Vi skulle ju upp tidigt dagen efter.


Home, sweet home.

Jag är hemma!
Eller, jag kom egentligen hem igårkväll. Men idag har jag varit på Center Syd och köpt en ny prydnadskudde! Självfallet var den inte på rean. Jag provade en ganska snygg, orange skjorta också. Men både jag och Dan var lite tveksam när det gällde färgen, så den fick inte följa med hem.
Jag har i alla fall haft en underbar Jul! Vi var hos Dans släkt på Lillejulafton, åkte hem till mamma och pappa och klädde granen, var hos min kära morbror i Sölvesborg på Julafton och hos mormor i Åhus på Juldagen. Det har helt enkelt varit hur mysigt som helst. Ni skall givetvis få se alltihop, inlägg för inlägg. Det kommer upp senare!
Men god fortsättning så länge!

Have yourself a merry little Christmas.

God Jul! Idag är det Julafton och jag är som ett litet barn, som vanligt. Morgonen började med den traditionella julfrukosten hemma hos mamma och pappa!

 

Man måste ändå säga att Julafton förra året var mycket finare. I år finns det ju ingen snö alls!

 

Vi började morgonen med att se det sista avsnittet av julkalendern, Tjuvarnas Jul. Så himla bra! Bästa julkalendern på länge. Dessutom fick de sitt lyckliga slut, till slut.

 

Därefter åt vi frukost med tekakor, skinka, lax, ägg och köttbullar! Gott.

 

Sedan hälsade jag på Zoegas, pussade henne lite extra och önskade henne en God Jul. Nu håller vi på att göra vid oss och skall snart åka iväg till Sölvesborg! Ni får ha en väldigt fin Julafton!


Lillejulafton.

God Jul! Så här ser jag ut idag när vi skall fira Jul med Dans släkt hos hans kusin. Värst vad julgransstjärnan var sne! Den får jag ta och rätta till. Annars är det Julafton imorgon! Den skall firas i Sölvesborg med släkten! Ni får ha en mysig Lillejulafton!


Förresten..

Vems idé var det att ge ut lönen dagen innan Julafton?! Sjukt idiotiskt! Även om jag förstår att det har med röda dagar att göra, så anser faktiskt jag att jag kan få min lön idag! Det är ju sjukt stressigt att köpa de sista julklapparna på lillejulafton!
Tror inte mina nära och kära uppskattar smutsig disk i julklapp? Det är nämligen sådant jag har gott om.

God middag.

Då var det onsdag idag!
Jag är klar med min ena hemtenta och den andra får jag inte förrän den 3:e Januari. Även om jag har två andra uppgifter till som skall göras, tycker jag att jag kan hålla lite julledigt. Kanske en sväng hem till mamma och pappa? De bor ju trots allt inte så långt bort. Först skall jag borsta klart tänderna och klä på mig.
Men sedan!

Godkänd!

Jag blev godkänd på min första salstenta! Så himla underbart. Även om vi har andra uppgifter och två hemtentor som skall göras under vår lediga tid över Jul, så känns det så himla bra. Ett litet steg framåt! Så himla skönt.

Jennies överraskningsmiddag.

Igår var vi hemma hos Syster i Malmö. Där hade vi en överraskningsmiddag för Jennie som nyss har fyllt år!

 

Här har vi Dan och Niclas!

 

Love, Isas bror, har blivit väldigt stor! Dessutom är han hur söt som helst.

 

Rex också!

 

Emma var också där!

 

Så åt vi efterrätt och pepparkakor gjorda i sexställningar som Niclas hade bakat. Halv två tog vi bussen hem! Det var vår mysiga lördag.


Julbak.

I fredags hade vi julbak här hemma! Mina bröder Carl och Christoffer var med.

 

Pappa och min kära vän Mikael också!

 

Vi bakade pepparkakor.

 

Och chokladdoppade cornflakes som klibbade sig fast i tallriken.

 

Lagom mysigt!


Emelie & Jag.

Sofie: Jag har köpt en ny klänning!

Emelie : Jasså? Vad för någon?

Sofie : En röd! Den kostade bara 179 kronor på Nelly.com!

Emelie: ETTHUNDRASJUTTIONIO KRONOR?!

Sofie : Ja! Och det var fri frakt!

Emelie : FRI FAKT?!

Sofie : Ja! Den fanns i svart också!

Emelie : FANNS DEN I SVART?!

Sofie : Ja!

Emelie : Den skall jag köpa när jag kommer hem!

 

Det är tur att det inte bara är jag.


Jag är den.

Jag är den som vill bli älskad av alla, men har väldigt lätt för att döma andra. Jag är den som lätt blir rastlös, men egentligen är väldigt lat. Jag är den som nästan äter all sorts mat och om jag blir bjuden på något som jag inte tycker är gott så äter jag det ändå. Jag tar åt mig av all kritik och blir lätt ledsen om någon säger något elakt. Jag har lätt för att prata känslor och vill jag inte berätta hur jag mår så är det något som är fel. Jag är den som alltid pratar och kan lätt berätta sådant andra berättat för mig, men om det är en hemlighet så gör jag allt för att hålla den. Jag älskar att vara feminin, men hatar att se flickig ut. Jag är egentligen ganska barnslig och tror att det finns en del inom mig som aldrig kommer att växa upp. Jag kan vara allvarlig när det behövs och försöker alltid att ge de bästa råd jag kan. Att anpassa sig har aldrig varit ett problem för mig och jag älskar att vara social. Jag är den som använder ordet "älskar" lite för mycket och tycker att det finns inget mysigare än att krama människor jag tycker om.

Men jag är också den som är väldigt envis och tror alltid att jag har mer pengar än vad jag egentligen har. Den som hoppas att mitt liv skall bli som en film och behöver mer än ofta få ner fötterna på jorden. Jag är jag. Helt enkelt.

Några timmar senare.

Sådär. Nu har jag borstat tänderna och satt på mig ordentliga kläder. Dessutom har jag tittat på "OC". Världens sämsta serie, någonsin. Till och med sämre än "7th Heaven". Det är helt enkelt inte okej att göra en så dålig serie. Jag vet, jag följer cirka 18 serier. Jag vet alltså vad jag pratar om. Dan tycker att vi skall städa idag, jag tycker att vi skall slappa och titta på "Sagan om Ringen". Vi får väl se vem som vinner. Kanske blir det så att Dan städar medan jag tittar på film?

Inte helt omöjligt.


"God Morgon"

Det var visst klassfest igår och jag var i säng halv fem. Så, god morgon!


Filmkväll.

Jag har precis tittat på filmen "Love Actually" och känner mig alldeles bubblig inombords. Jag vet att den kanske är lite tramsig, men jag gillar den. Man blir påmind om hur det är när hjärtat värker, man är olyckligt kär eller hur det var den där första kyssen. Man känner sig lite som en nyförälskad tonåring igen. Dessutom passar den perfekt nu vid Jul.

Nu har Dan fått välja film. Det blev "Cowboys vs Aliens". Inte lika mysigt, kanske?

Jullov!

Jag kan bekräfta att jag nu har jullov! Dock har jag två hemtentor som skall göras och lite andra inlämningsuppgifter. Men jag är i alla fall ledig och får sova hur länge jag vill! Woho!

Vår Julgran.

Idag har vi klätt granen!

 

Isa hjälpte till. Eller, ja. På sitt eget lilla vis.

 

Här har vi det färdiga resultatet! Vi fick ha en plastgran i år. Men det gjorde oss ingenting. Hellre det än miljoner barr i hela lägenheten, som förra året.

 

Nu har vi julkänsla!

 

Och så lite julklappar under granen! Vi har en del kvar att köpa, men det är inte Julafton än!


Hampus födelsedagsfest!

Så här såg jag ut igår när vi åkte till Sölvesborg för att fira att kusin Hampus fyllt 13!

 

Det var lika mysigt som vanligt!

 

Vi åt god mat, pratade mobiler och om att köpa hus, sjöng för Hampus och umgicks till klockan var tolv. Dessutom fick vi träffa Hampus ödla Ture. Men honom fick jag ingen bild på! Nästa gång vi åker till Sölvesborg blir på Julafton. Det längtar vi till!


3:e Advent

Helgens uppdatering!


- Idag är det den 3:e Advent och vi har ätit smörgåstårta till frukost.

- Jag är jätteglad att Amanda Fondell vann Idol i fredags. Älskar dessutom vinnarlåten! Det är nog första gången.

- Igår var vi på släktkalas i Sölvesborg. Det får ni se bilder på senare.

- Sofie är nu på väg ur sin svacka, med hjälp av en liten knuff från Dan. Ibland räcker det med att man förstår varandra.

- Nu skall jag handla lite julklappar med min lillebror!


Home is when I'm alone with you.

Idag får ni så här fina toalett-bilder! Det är just på badrummet som ljuset är som bäst. Detta påminner mig om att jag måste putsa badrumsspegeln. I vilket fall som helst kommer Markus och Matilda ikväll! Vi skall äta hemgjord pizza och titta på Idol-finalen. Mysigt!


Som en snöglob.

Klockan är ett. Jag ligger så långt ut i kanten på sängen som det bara går och kan inte somna. Ihopkurad i fosterställning. Mina fötter är kalla, fast att jag har tre täcken på mig. Morfars fötter var alltid kalla. Han sov till och med, med strumpor på. Jag lägger mig raklång och tittar upp i taket. Huvudet snurrar med tankar. Jag tittar sedan på dig. Du ligger där, på andra sidan sängen och sover. Sover som att våra liv inte vore en snöglob som precis har blivit skakad. För det är väl lite så det känns. När allt inte riktigt är upp och ned, men ändå rörigt. Som att någon har tagit vår värld och skakat om den, bara för att se om det kommer snö eller inte.

Jag somnar tillslut och vaknar klockan åtta av att du pussar mig hej då och säger att du älskar mig. "Jag älskar dig också", svarar jag.

Julkalendern.

Oh. Hur mysigt är det inte att sitta och äta frukost framför Julkalendern? Det känns som att man var tio år igen. Dessutom gillar jag verkligen årets Julkalender, Tjuvarnas Jul. Den är lite spännande och rolig på samma gång, utan att bli tramsig. Nej, lite julkänsla får man allt. Snart skall jag städa och baka både kakor och pizzadeg. Ikväll kommer Matilda och Markus på besök. Då får här ju vara fint!


Här är jag.

När hjärtat värker, snurrar det tusen tankar i huvudet.

I Julklapp.

Visst vill ni veta vad jag önskar mig i julklapp! Här kommer en lista!


Boken "Blonde" om Marilyn Monroe.


Prydnadskuddar. Helst runda och i hundra olika färger.



Muffinsformar och skålar från IB Laursen.




En dröse klänningar från Asos.com


Och tillslut, en sådan här fin Jul! Snöig och fin.
Det är väl inte för mycket begärt, heller?

Träna.

Nu drar jag och tränar! Det är bra att man har Carro som drar mig i öronen när det behövs.


Alltså.

Jag kommer nog få baka mer kakor till jul. De vi bakade i lördags är nästan slut..

Leilas chocolate crackles.

Nu skall ni få se hur jag bakade mina "snöbollskakor", som jag bakar varje Jul. Receptet är givetvis Leilas. Börja med att hacka 100 gram choklad. Det skall helst vara 70% mörk choklad, men den här gången köpte jag vanlig mjölkchoklad!

 

Smält över vattenbad.

 

Vispa 60 gram smör tillsammans med 1,5 dl farinsocker.

 

Lägg till 1 ägg, 0,5 tsk vaniljsocker, 0,5 tsk kardemumma och blanda ner chokladen. Vispa!

 

Rör ihop 2 dl vetemjöl, 3 msk kakao, 1 tsk bakpulver och en nypa flingsalt i en ny skål.

 

Rör i mjölblandningen i den första degen och tillsätt 0,25 dl mjölk. Blanda tills degen är lätt kladdig.

 

Rulla in degen i plastfolie och låt vila i kylen ett par timmar. Jag vet. Visst ser det aptitligt ut.

 

Sätt sedan på ugnen på 175 grader och ta ut degen.

 

Rulla degen till små bollar och rulla de sedan i strösocker och florsocker.

 

Tryck sedan ut dem på plåten.

 

In i ugnen i 14-15 minuter.

 

Klara! Hur goda som helst. Tycker jag i alla fall. Passar perfekt till Kalle Anka på Julafton. Lycka till!


Middag hos Niclas.

Igår var vi på middag hemma hos Niclas i Teckomatorp! Det var fint uppdukat i köket.

 

Danis var där!

 

Sara och Sarah också!

 

Niclas hade ställt fram en bordsgrill så att vi kunde steka vårt eget kött! Hur mysigt som helst! Det fanns både lax, kalv, kyckling och oxfilé att välja på. Dessutom två olika sorters potatis och en massa grönsaker!

 

Niclas!

 

Så åt vi länge och mycket. Sarah är inte sur på Sara här egentligen. Det bara ser så ut. Jag lovar.

 

När vi hade ätit klart, flyttade vi till vardagsrummet. Där spelade vi spel och åt efterrätt!

 

Äppelkaka med vaniljsås! Är man inte mätt efter att man varit hos Niclas, så får man faktiskt skylla sig själv!

 

Så umgicks vi tills vi var mätta, glada och trötta. Dessutom gosade vi med Niclas hundar. Det var vår mysiga lördagkväll!


Saker som skall göras.

- Komma på vad som skall lagas till middag.

- Skriva minst två blogginlägg.
- Cykla ner till Center Syd för att prova den där klänningen jag hittade.
- Börja göra sakerna, istället för att tänka "Jag skall snart..".

Smile.

Så här ser jag ut idag när jag och Dan skall hem till Niclas. Nu är det jättemörkt ute och snön är saknad. Men kallt är det! Fy sjutton.


Det är mörkt just nu.

Idag sitter jag i min glaskupa.
Stänger ut världen utanför och låtsas som ingenting.
Trycker ner de där känslor som river innanför bröstet och låtsas som att de inte finns. De där tusen tankar når inte mitt huvud och idag finns det inget som heter "Tänk om..". Idag finns ingen besvikelse, ingen sorg och definitivt ingen känsla att man förlorat något man håller kärt. Idag är det bara jag, här, inuti min glaskupa och här är det ganska soligt.

Hos Markus och Matilda.

Igår vad jag och Dan hembjudna till det här söta paret i Lund!

 

Markus och Matilda har det så himla mysigt i deras nya lägenhet. Det var första gången jag och Dan var där, så man var självklart tvungen att gå husesyn!

 

Dessutom bjöds det på god middag! Kycklinggratäng med ris!

 

Efter vi hade ätit kom Micke och Henke och hälsade på!

 

Så pratade vi om nyårsklänningar, hur jobbigt det är att hålla hemligheter ibland och drack den här goda, juliga cidern! Okej, inte killarna. De pratade mobiler, Skyrim och drack grogg. Men en mysigare fredagkväll får man leta efter!


Fredag.

Nu skall jag alldeles strax bege mig till Center Syd för att leta nyårsklänning.
Innan ni som är 40+ som läser den här bloggen (Mamma) börjar tänka "Sofie har så många klänningar, hon behöver inte en ny till nyår", skall ni veta att förra månaden köpte inte jag en enda klänning! INTE EN ENDA PÅ EN HEL MÅNAD!
Dessutom är det ju faktiskt Juletider och pappa säger alltid att man skall vara snäll vid Jul. Man skall alltid lyssna på vad pappa säger (Eller hur, Mamma?). Så nu skall jag cykla ner till Center Syd, leta efter en nyårsklänning och sedan skall jag jobba 4 timmar på Din Sko. Därefter sticker jag och Dan till Markus och Matilda och blir uppassade.
Somliga har det bra!

Note to self:

- Köp aldrig en jumpsuit innan du provat. Det finns en stor risk att den ser ut som en pyjamas på.
- Hårschampo skall du ha i håret och duschcreme på kroppen. Inte tvärt om.
- Måste komma över fobin att diska. Gå en kurs hos Dan. Han är en rutinerad diskare vid det här laget.

Ett litet utrymme för att andas.

Nu känns det ganska tomt. Tentan är gjord och presentationen av projektarbetet/bröllopet är avklarad. Det känns så himla skönt. Även om det inte är helt slut än och en del hemtentor över jul väntar, finns det just nu ett litet utrymme för att andas. Ikväll skall det firas med en tentafest och imorgon skall det jobbas.

Men just nu andas jag bara. Sakta men säkert.

RSS 2.0