Infruset och rött.

När vi var ute och gick på stan sista dagen innan busse gick, hittade vi det här som låg och flöt i en å.

 

Vi började spekulera om vad det var för något. Någon sa att det var en hjärna och en annan sa att det var en ballong. Dan däremot påstod att det var en alien kokong och att världen kommer att vara i stor fara när isen runt om smälter. Men, det var ju bara en teori.


Det där med skidorna.

Nu kan man ju tro att det är Dan som skulle ha de kortaste skidorna detta året. Eller kanske mamma, eftersom hon faktiskt är kortast i familjen. Men det var det inte. Det var Carl, min långa lillebror. Han hade nämligen bestämt sig för att åka sådana där kort-korta skidor som är mycket lättare att svänga med. Så Dan låg faktiskt i lä, för i år.


Morgonsol, tio minus och kvällsbuffé.

Klockan ett på lördagförmiddagen gick båten från Ystad till Swinoujscie, Polen. Båtresan var hela 7 timmar lång, så vi åt och sov mest.

 

Carl.

 

När båten väl var framme hoppade vi på en buss till Szklarska Poreba där vi skulle tillbringa vår vecka. Efter ytterligare tio timmar var vi äntligen framme på hotellet.

 

Vi fick rum på våning tio och så här såg vår utsikt ut klockan 7 på morgonen!

 

Klockan nio varje morgon åkte till skidbacken. De första dagarna var det 10 minusgrader men framåt slutet av veckan var det runt 4 minus och strålande solsken! Perfekt skidväder.

 

Den röda skidbacken och Christoffer.

 

Dan.

 

Jag och mina rosa skidglasögon.

 

I backen drack Dan för det mesta öl, medan jag höll mig till varmchoklad. En dag fick jag för mig att jag skulle testa "varmt vin" som de kallade det. Men då upptäckte vi att det var vanlig glögg.

 

Lite av gänget.

 

Jag och Pappa!

 

När vi kände att vi hade åkt klart åkte vi hem till hotellet igen och drack vars en varm choklad.

 

På kvällarna bytte vi om och förfestade inne på mammas och pappas rum.

 

För att sedan gå ner till matsalen där vi åt buffé.

 

Innan vi gick och lade oss (som förresten var redan runt halv tio varje kväll) tog vi oss en sväng om i baren. Här har vi Carl, Christoffer och Alex.

 

En dag skulle vi fira min födelsedag.

 

Så då gick vi på restaurang och åt god mat! Dagen efter åkte vi hem. Men det var i stort sett hur vår semester såg ut.


Honey, I'm home!

Nu är vi hemma och här är lite saker vi köpte på vägen hem. Länge leve Border shop! Parfymen är DKNY och luktar friskt men ändå sött. Precis som jag vill ha det. Ni skall självklart få en full utredning om vad vi gjorde, hur allt såg ut och vem som egentligen bar de kortaste skidorna. Men först; Vampire diaries, Fringe, The Mentalist, Smallville, Grey's Anatomy, Big Bang theory, How I met your mother, House och criminal minds. Det är så härligt att vara hemma!


Tjugoett.

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min födelsedag!
Och idag åker vi hem från Polen. Kvällen kommer tillbringas på bussen och jag har inte klänning på mig. Men, vi har ätit pizza och glass idag. Egentligen är det allt som behövs.

Lite uppdateringar.


- Det är inte längre 10 minus och solen har äntligen kommit fram på heltid.

- Igår åkte Dan in i en främmande kvinna i skidbacken. Han blev alldeles utom sig och bad om ursäkt 10 gånger.

- "Tack" (som stavas Tak) betyder "Ja" på polska. Medan jag gick runt och tyckte att alla polacker var hemskt artiga så svarade de egentligen bara på fraser.

- Vi dricker drinkar för 30 kronor/styck varje kväll.

- Jag har träningsvärk i hela kroppen.

- Bloggvärlden fortsätter utan mig och jag får ångest varje gång jag öppnar datorn och upptäcker hur mycket jag missat.

- Jag fyller år på lördag och vill absolut inte åka hem. Jag vill inte tillbaka till verkligheten riktigt än.


Hoppas ni har det bra där hemma!

Hej Sverige.

Jag lever och har inga brutna ben, än så länge. Vi sitter just nu i baren och lillebror hade med sig datorn. Kan nog bli ett inlägg eller två ändå i veckan. Annars är det snart sängdags, tidig dag med förhoppningsvis sol i backen imorgon! God Natt!

Bye, Bye Birdie.

Snart beger vi oss mot Ystad och båten som skall ta oss till Polen. Allt är packat och klart, och så här dags imorgon är vi i skidbacken! Jag skall försöka skriva ett inlägg eller två, men annars hörs vi om en vecka!


10 små klänningar nertryckta i en väska.

Jag och Dan packar. Imorgon åker vi till Polen för att åka skidor. Vet ni vad? Det ska bli så himla skönt. Så det så.


Baka, baka liten kaka.

Ikväll kommer svärmor och svärfar och hälsar på, och jag har dukat med den finaste servisen!

 

Dessutom fick jag för mig att baka också. Leilas chokladcupcakes med hallonfrosting.

 

Här har vi kakdegen! Mina cupcakesformar är sådär.

 

Färdigt resultat!

 

Så här blev Leilas.

 

Och så här blev mina! Jag skyller på formarna och på att jag är orutinerad. Hoppas de åtminstone smakar gott.


En tidig födelsedagspresent.

Idag stod det en present på bordet när jag kom hem från jobbet. Det var Dan som hade slagit in min födelsedagspresent. Eftersom jag fyller år när vi är i Polen valde jag att öppna paketet idag istället. Det kändes onödigt att släpa med den ända till Polen. Den tar ju dessutom lite extra plats i väskan.

 

Och jisses vad glad jag blev!

 

Jag älskar "Vänner" men har liksom aldrig tid att titta när det går på TV. Nu kan jag titta när jag vill och hur ofta jag vill! Dan är bäst. Så det så.


Alla hjärtans dag.

Jag och Dan firar inte Alla hjärtans dag. På något sätt känns det mer som en högstadiegrej. Dock var Dan snäll och gav mig en chokladask. Jag gav honom en puss eller två. Vi kanske hade gjort något lite extra om jag inte hade jobbat ikväll och om vi hade haft lite extra pengar på kontot. Men en kväll med choklad, tv-tittande och en och annan puss känns helt okej det också.


Lokalfest i häljarp.

Det blev inte mycket fotograferat i lördags heller. Men det gjorde ingenting, vi hade så himla roligt. Det bjöds på plockmat och bål. Förutom att vi pratade om delade intressen med folk vi precis träffat, dansade vi till extremt blandad musik. Klockan tre somnade jag gott i min säng, precis som det skall vara.


Lördagsfest.

Då beger jag och Sös oss snart till häljarp och fest! Desirées pojkvän fyller år och det måste ju firas. Trevlig Lördag!


En fin fredag.

Det blev inte mycket fotograferat igår, vi pratade och skrattade mest. Gårkvällens enda nackdel var att tiden rusade förbi. Plötsligt var klockan halv två och vi begav oss i sängs. Mamma och pappa bjöd på oxfilé och hade dessutom köpt en prinsesstårta med röd marsipan (min favorit)! Kort och gott, jag älskar min släkt. Det finns ingen bättre.


En gul klänning nedpackad och en röd rosett i håret.

Då var det fredag och jag skall hem till mamma och pappa för att småfira min födelsedag med en del av släkten. Som sagt kommer min riktiga födelsedag tillbringas på en buss på väg hem från Polen, därför passar vi på att småfira den nu när mormor och morbror ändå skulle komma och hälsa på.

Men först, jobb!

Ett nerdraget duschdraperi senare.

Jag skulle ju bara duscha...


Hej, Hej Onsdag!

Inatt drömde jag att Dan strulade med en tjej som hette Roxanna, mina bröder hatade mig och efter en dusch var jag plötsligt blond. Men tack och lov är verkligheten precis som den skall vara! Fast det där med att bli blond efter en dusch hade varit lite fräckt ändå.

Idag är jag ledig, men ändå inte. Jag skall på brandutbildning med jobbet och få lära mig om brandsläckare och sådant. Intressant! Annars lyser solen idag, vilket är väldigt trevligt.

Sofie leker kock.

Idag var det min tur att välja vad vi skulle ha till middag. Jag lagade kycklingfilé med hemgjord potatisgratäng och brunsås. Nam, nam!

 

Till efterrätt blev det daimglass-tårta á la Rebbe.

 

Fast jag valde att ta chokladgrädde istället för vaniljvisp, vilket också funkade. Men det är nog extra gott med vaniljvisp. Vispa grädden eller vispen och lägg i lite daim, in i frysen. Klart! Enkelt och gott. Rebbe är duktig hon.


Årets höjdpunkt.

Gif Created on Make A Gif


Om exakt 18 dagar fyller jag 21 år! Då kommer jag sitta på en buss på väg hem från vår skidresa i Polen. Men det gör inget. Jag kommer ha massvis med tid att fira min födelsedag, både före och efter. Nu har vi ätit middag och skall snart äta efterrätt och titta på serier!

Söndagsmiddag.

Idag var det Dans tur att laga mat och jag fick bli uppassad.

 

Han lagade självklart den rätt han gör bäst, spagetti med köttfärssås. Man behöver inte alltid avancera det hela. Ibland räcker det med att det är gott. Nu skall vi äta söndagsgodis och mysa framför TV:n.


Dream maker, you heart breaker.

Då var det fredag och jag har bestämt mig för att inte vara sjuk längre. Jag skall vara hemma och snora, men jag skall minsann laga middag till min kära man som snart kommer hem. Förhoppningsvis smittar jag inte ner honom med min hemska förkylning. Tur att allt redan är inhandlat så jag slipper gå någonstans! Nej, ikväll blir det fredagsmys.


Dans nya datormus.

I telefon.

Sofie : Jag har provat din mus idag.
Dan : Har du?
Sofie : Ja.
Dan : Visst var den skön?
Sofie : Ja, verkligen. Mycket bättre än den förra.
Dan : Den bästa du någonsin provat?
Sofie : Ja, faktiskt. Men jag har ju inte provat alltför många.
Dan : Vad bra att du tyckte om den.
Sofie : Ja, jag skall verkligen rekommendera den till folk!
En stund senare.
Sofie : Det låter som vi pratar om något snuskigt!
Dan : Jag vet.

Breakfast at Tiffany's

Det är okej att titta på film och äta chips i soffan när man är sjuk. Speciellt om man tittar på Breakfast at Tiffany's och försöker fundera ut hur de egentligen gör de där frisyrerna. Då är det till och med okej att äta ett helt paket Toffifee. Om ni nu skulle vilja göra det någon gång.


Stackars Sofie.

Jag är sjuk. Feber, hosta och en jobbig förkylning. Febern har gått ner dock, vilket är väldigt skönt. Just nu sitter jag hemma, äter chips och tittar på Kanal 5 som är min absolut bästa vän just nu. Annars längtar jag till vår skidresa, min födelsedag, sommaren och flytten. Det är så mycket jag vill förändra just nu.

Men allt ordnar sig, med tiden.

RSS 2.0