Måndagsmys.

Zoegas tycker också om de nya prydnadskuddarna. Förresten så har jag nu ätit sex stycken chokladbollar. En aning ångest börjar välla upp inom mig.


Efter en dag på IKEA.

Idag var jag och Dan på IKEA. Vi åt köttbullar och köpte..

 

..nya prydnadskuddar, soffbord, hörnbord och lite andra dekorationer.

 

Till exempel 200 värmeljus och en fluff-filt som jag kallar det. Den har jag tjatat om i drygt tre månader och äntligen gav Dan med sig. Dessutom köpte vi två paket chokladbollar. Så jag är grymt nöjd med dagens inköp! Grymt nöjd.


I Svedala.

Igår var vi hemma hos Rebbe och Johan på middag! Det blev hemgjord Moussaka till varmrätt och Rebbe hade gjort en daimtårta till efterrätt! Vi pratade om TV-apparater, filmer, katter och mycket mer. En väldigt mysig lördag, helt enkelt.


Min gula klänning.

Det här är min klänning. Den är gul och inte ful alls. Den är jättefin och bekväm. När jag gick i högstadiet bar jag inget annat än svart och nu står jag här i en gul klänning. Man förändras genom åren trots allt. Ikväll skall vi till Rebbe och Johan i Svedala! Men först skall jag hämta upp min hårt arbetande man på Burger King. Trevlig Lördag!


På grund av dig.

Jag vet att jag skriker på dig ibland, fast att jag egentligen inte är sur på dig. Du vet också, men har slutat att kommentera för du vet att jag blir ännu mer arg. Jag vet att du har fått stå ut med mig en del. Som när vi precis har haft pengar till hyran och tackar gud för jobb där man får mat, så har jag ändå kommit hem med kassar med klänningar som jag betalat med pengar som vi egentligen inte haft. Men jag har blivit bättre nu, det vet du om. Du är till och med lite stolt.

När jag har skrikit som högst på fester har du tittat på mig med en blick som säger att det är okej att vara osäker, du älskar mig ändå. Jag hatar att diska, och det vet du om. Kanske för att jag alltid har varit bortskämd och aldrig behövt göra mer än sätta tallriken på diskbänken. Men du hatar att rensa kattlådan och det gör ingenting, för jag har aldrig varit äckelmagad.

Du skrattar när jag tänker för lite och står ut när jag tänker för mycket. Du vet att ibland finns det inget mellanting och att allt brukar ordna sig ändå. Du vet att på vissa frågor vet jag redan svaret, men jag testar dig för att se om du kan dem med. Ibland är allt en gissningslek om klänningar och frisyrer, men så länge du bara håller med blir allt bra. Det vet du. Du vet till och med att jag behöver någon som kan alla svar på frågor jag inte ens har hört precis som du behöver någon som drar dig bort från datorn, ut till den riktiga världen.

Du har förlåtit mig när jag sagt och gjort dumma grejor och jag har förlåtit dig när du inte har gjort någonting. Men vi kompletterar varandra, det har du sagt. Och jag kan inte göra annat än att hålla med.

Vin, matlagning och tjejsnack.

Igår var vi hemma hos Neja för att fira fredag med en tjejkväll.

 

Vi lagade paj med skinka, tomat, lök, fetaost, svamp och spenat.

 

Rebbe var där.

 

Sös också. Carro tittade på handboll medan vi ägnade oss lite mer åt matlagning. Jag är inte så intresserad av Handbolls VM. Så Carro får heja lite för mig också.

 

Pajerna blev ganska goda om jag får säga det själv. Dena ena lite mindre rinnig än den andra. Sara kom dessutom och gjorde oss sällskap som pricken över i:et! Jag älskar när mina allra bästa vänner kan samlas och ha trevligt.


Fredag!

Då åker jag till Landskrona för att fira att det är fredag med mina absolut bästa vänner!

Trevlig kväll!


Sådant jag hittar i mitt bildarkiv.

Det är lite roligt att titta på gamla bilder och undra vart de där åren tog vägen egentligen.


Jag och Dan lagade ofta Tacos i hans gamla etta.


Vi var på fester och jag var visst lite rödhårig.


Sedan blev jag blond, klippte av halva håret och Dan fick ett Cola Zero-behov.


Jag fick kaninöron i en gratis-påse från Konsum.


Vi åkte till Kroatien och jobbade på vår solbränna.


Och skrattade åt utländska bilar.


Vi flyttade till vår lägenhet i Kävlinge och jag kände mig mer vuxen än någonsin tidigare.


Danis fick slita en del.


Vi fick hem Nima, och jag var visst mörkhårig igen.


En vecka var vi i Polen.


Och var grymma på att åka skidor.


Annars ser de flesta bilderna ut så här!
Tänk så fort tiden går.

Från en ensam själ, en torsdagkväll som denna.

Imorgon håller vi helg. Så det så.

Jag ligger i lä.

Sofie : Oh, alltså jag har gått upp två kilo sedan studenten!
Dan : Jaha. Jag har gått upp 73 kilo sedan jag föddes.

Citat.


Papi : Barnvagnsmaffian är grym.

En tanke.

Höjden av lathet är nog när man ber pappa snällt att köra en hem och sedan upptäcker att man kör bakom bussen.

Min lediga dag.

Idag skall jag ;

Till tandläkaren och hoppas att jag inte får en stor räkning med mig hem.

Fundera ut hur jag skall få den där perfekta kjolen jag hittade i Lund att bli min, med tanke på att jag inte får lön förrän torsdag då jag jobbar hela dagen.

Laga en jättegod middag som inte smakar som allt annat vi brukar laga.

Försöka att inte bli mer förkyld än vad jag redan är.

Zoegas & Nima.


Love and other drugs.

Just nu tittar jag och Dan på "Love and other drugs". Jag har varit på massage idag och känner mig nu lite småsjuk. Dan har storstädat och tvättat. Annars är jag mest glad över att helgen fylld av jobb är över. Äntligen härliga måndag!


Going the Distance.

 

Igår hade jag och Dan filmkväll och såg bland annat Going the Distance med Drew Barrymore och Justin Long. En mysig kärlekskomedi med bra skådespelare. Jag älskade den och Dan led antagligen en smula. Men så kan det gå när jag får välja film.


En helg i Bromölla.

Helgen spenderade vi här, i Bromölla, hos min kära kusin och hennes sambo.

 

Vi var inte uppe förrän vid 21-tiden på fredagkvällen, så då fick det bli filmmys. Lördagen, däremot, började med en promenad med hunden Hary.

 

Han är väldigt snäll och man kan inte göra annat än tycka om honom.

 

När det blev kväll var det dags för fest!

 

Jag och Kusin Therése.

 

Suss!

 

Dan säger att han inte är en hund-människa. Men någonstans har jag svårt att tro på det.

 

Sedan var det dags för skumpa! Som jag tyvärr inte drack så mycket av. Jag råkade nämligen slå sönder mitt fyllda glas. Så kan det gå när man är klumpig.

 

Den här bilden får vara med fast att den är suddig, bara för att den är så himla fin. Efter två rundors drickspel, prat och spelande av hög musik somnade jag och Dan vid 01-tiden. Söndagen blev en slappedag med thaimat och tågresa hem. En väldigt fin och mysig helg.


På vift!

Nu skall vi åka till min kusin och hennes sambo i Sölvesborg! Eller, med närmare eftertanke bor de faktiskt i Bromölla. Nej, egentligen inte ens det. De bor i Årup. De har varken playstation 3 eller trådlöst internet. Ni förstår, det är lite mer modernt här i fräcka Kävlinge. Nej, nu skall jag inte ljuga.

Kävlinge är inte så fräckt som det låter.

 

Trevlig helg!


Nu håller vi helg.

Jag har packat för en hel vecka men skall bara vara borta en helg. Det är bra att ha lite framförhållning.


I väntan på tåget.

 

Dan : Vilket land tror du bilderna visar?

Sofie : Afrika.

Dan : Afrika?

Sofie : Ja, men det ser ut som en öken.

Dan : Haha. Vi spelar "På spåret" fast på Malmö station istället för på TV. Fattar du, "På spåret"!

 

Han kan vara lite rolig, den där Dan.

 


Linus fest.

Jag har inte glömt bort att jag skulle visa er min dokumentation från Linus fest, som var för några veckor sedan. Dock blev den väldigt amatörmässigt gjord. Jag skall nog helt enkelt hålla mig till bilder. Men jag försökte i alla fall. Var-så-goda.



Alla är vi olika.

Vid matbordet.

Sofie : Ja, men jag lekte nog med gosedjur tills jag var i alla fall 13.
Mamsen : När jag var i 14-, 15-års åldern satt jag mest hemma på kvällarna och tittade på TV. Jag behövde inte ut och springa i den åldern.
Papi : När jag var 10 år gick jag på fullmäktigemöten för att följa den lokala politiken och se hur Värnamo utvecklades.
Vi : ?????

Jag kan också roa mig.

Jag kan också ha kul med paint när det inte finns något vettigt att göra.


Trettondagen.

Just nu sitter jag hemma hos mamma och pappa. De har Lan. Eller, min lillebror har lan. Vi rör oss mest runt omkring. Jag kunde ju inte vara sämre så jag smällde upp min dator också. Ha, vårt vardagsrum är ockuperat av hormonfyllda spelgalningar. Den här kvällen kan nog bli händelserik.


Nästan samma sak.

På fest.

Sofie : Oh, men den här låten är ju gammal! Det är väl Usher?
Sös : Det är Michael Jacksson, Sofie.
Sofie : Jaha.

Vår Måndag.

Idag tyckte vi att det var dags att ta ut vår gran. Den var helt enkelt inte lika fin som den brukade vara.

 

Vi fick minsann städa lite också.

 

Sedan gjorde vi en smörgåstårta som vi precis har ätit upp! Mycket gott, om jag får säga det själv. Nu är det slapp framför TV:n som gäller.


Min nya kalender.

Det här är min 2011-kalender. Varje dag har varsin fin pinuppa som jag skall förgylla det nya året med.

 

Den står på min hylla i köket med mina andra fina kökssaker.


Nyårsafton.

Klockan halv två på Nyårsafton var jag hemma från jobbet och det var bara att sätta igång att göra vid sig.

 

Jag och Ida åkte hem till Ola och Angelica för att förbereda vår trerätters middag. Dan och Lars jobbade lite längre och kom lagom till maten.

 

Tova var nyårsfin!

 

Dan och jag matchade fint! Älskling var så fin i fluga.

 

Loke var också nyårsfin!

 

Som förrätt åt vi Toast skagen, varmrätt Fläskfilé med pressad potatis och tre olika såser, efterrätt blev chokladpudding med grädde och bananer! Gott!

 

Ida och Lars.

 

Fina Angelica.

 

Vid tolvslaget tittade vi på raketerna och önskade varandra Gott Nytt År. Sedan dröjde det inte länge till vi åkte hem. Dan jobbar tidigt idag och jag hade varit uppe sedan 05. En väldigt lugn men mysig Nyårsafton!


RSS 2.0