Isa sover del 2.


En fredag i Malmö.

Igår tog jag, Micke och Markus vårt pick och pack och åkte till Malmö och Sös lägenhet. Här har vi bröderna Jönsson!

 

Sös hade ordnat upp med både chips och godis! Dessutom börjar det ta sig på riktigt nu i hennes lägenhet. Det tar alltid lite extra lång tid att komma i ordning när man flyttar för första gången. Från att endast ha möbler till ett rum skall man plötsligt ha möbler till en hel lägenhet. Pengar växer ju inte på träd precis.

 

Här har vi Sös nya tillskott! Han brukade heta Jim men heter numera Love. Dessutom är han Isas bror och de är till och med från samma kull. Nästa vecka skall vi passa honom då Sös åker till London i ett par dagar. Det skall bli både intressant och mysigt.

 

Rex var ju också där så klart!

 

Vi började med att spela kort och ett frågespel som Sös hade fått från Systemet.

 

Sös var nyklippt och fin!

 

Jennie!

 

Och så jag, i en ny fin tunika.

 

När klockan var runt tio åkte Sös och Jennie in till Helsingborgsfestivalen medan jag, Micke och Markus beslutade oss för att åka ner till Möllevångstorget och dricka öl.

 

Så det gjorde vi! Halv tolv tog vi bussen hem för då var vi trötta. Det var en mysig och lagom händelserik fredag!


För några dagar sedan.

Min kamera är tillbaka! Så nu måste jag ju givetvis visa vad mamma och pappa bjöd på till middag för någon dag sedan. Just det, kräftor! Mmm! Jag äter kanske inte så himla många och verkligen inte allt under skalet. Men jag tycker det är mysigt att sitta och skala och äta långsamt. Sedan sjunger vi ju en och annan snapsvisa till också. Tidigare samma dag paddlade vi dessutom kanot i Lödde Å. Det gick hur bra som helst och var jättemysigt. Men det blev det inga bilder på. Vi lämnade alla värdesaker hemma ifall att vi skulle trillat i. Jag säger bara Lödde; 1 och Kävlinge; 0!


Uppdatering.

Jag sitter just nu hemma hos Micke. Vi skall strax in till Malmö till Sös och senare kanske vi skall in till Helsingborg, om vädret tillåter. Min kamera är glömd hos mamma och pappa, men den skall strax bli upphämtad!

Nej, nu håller vi fredag.

Helsingör.

Idag var vi en sväng i Helsingör. Det passade alldeles utmärkt då det faktiskt var fint väder.

 

Istället för att ta bron över till Köpenhamn valde vi att åka båt mellan Helsingborg och Helsingör. Det gjorde inte mig någonting. Det är mysigt att åka båt, även om det bara tog 20 minuter.

 

Dessutom är Helsingör en väldigt mysig stad.

 

Vi tittade mest i skyltfönster och gick i affärer. Här har vi Micke!

 

Här är vi inne i en krimskrams-butik!

 

Annars strosade vi mest runt och åt glass och pölse. Men givetvis inte i den ordningen eller tillsammans.

 

Efter några timmar sa vi hej då till Helsingör och tog båten hem igen.

 

En mysig liten utflykt.


Mot Helsingör!

Nu åker jag, Dan, Micke och Neja till Helsingör! Där skall vi strosa runt idag. Det är så skönt med semester. Trevlig Tisdag!


Nima & Isa.


Önskelista; Inflyttningsfest.

Det vankas ju inflyttningsfest och det är alltid roligt med önskelistor. Här kommer lite saker jag skulle vilja förgylla vår lägenhet med!

Marimekko glas, svarta.

 

Kruka med Murgröna.

 

Nya, vita sängkläder.

 

 

En vit brödrost.

 

Ett nytt paraply. Mitt har nämligen gått sönder och Dan har inget. Hade ni dessutom hittat ett sådant här hade det ju varit hur toppen som helst!

 

En äggklocka. Jag är inte helt säker på att vår fungerar.

 

Prydnadskuddar. Man kan aldrig få för mycket prydnadskuddar.


Sådan är jag.

Jag skall på bröllop i November och jag har redan hittat en klänning jag skall ha på mig. Det är ju bara 4 månader dit eller så.

Några tankar så här på natten.

- Jag måste verkligen skaffa mig ett par gummistövlar. Av en konstig anledning slängde jag mina gamla när vi flyttade. Jag hade inte ens haft dem i ett år. Jag antar att jag inte orkade packa ner dem.

- Är det bara jag, eller pendlar Chandler i Vänner sjukt mycket i vikt? Först är han smal, sedan blir han lite pluffsig, sedan blir han smal igen.. osv.
- Jag hatar tequila, ändå drack jag det igår. När folk frågar varför så svarar jag "Men jag drack bara två". Precis som att det skulle vara en ursäkt?
- Jag förstår inte varför jag egentligen inte sover. Igår (imorse) gick vi och lade oss halv fem på morgonen och vi gick upp kvart över tio. Ändå sitter jag här, fastklistrad framför datorn. Det måste varit den där powernapen på 20 minuter som gjorde susen.

Ikväll är jag ensam.

Det är så oerhört varmt i vår lägenhet. Jag har nyss tittat på en hel del vänner-avsnitt och just nu sitter jag och svalkar mig vid fläkten. De orangea pyjamasbyxorna är fortfarande på och jag har ätit en liten påse chips. Ikväll är jag helt ensam och försöker vänja mig vid tystnaden. Det behövs ibland. Dan jobbar sent ikväll också och jag brukar hata hans jobb. Hata att de tar honom ifrån mig när jag behöver honom som mest. Men inte ikväll. Ikväll behöver jag tid för mig själv. Höra katterna springa i hallen, slippa duscha och sitta med fötterna uppe på tv-bordet. Dessutom har jag inte borstat ut mitt tuperade hår och jag ser ut lite som ett troll. Men det gör absolut ingenting. Jag har semester och sitter själv med mina tankar ikväll.

Du skall aldrig någonsin se mig gå.

Det är morgon, men jag har ingen aning om hur mycket klockan är. Jag känner bara att det är ljust när jag ligger stilla i vår säng. Plötsligt känner jag ditt finger på min näsa. Ditt pekfinger som mjukt och sakta dras över mitt näsben ner mot nästippen och sedan upp igen. När jag öppnar ögonen ser jag dina blå ögon och ditt ruffsiga hår framför mig som bara vill säga God Morgon. Det är då jag vet att precis så här skall det vara, nu och för alltid.

Hos Neja och Linus.

Igår åkte jag och Ida till Neja och Linus i Landskrona. Hemma hos dem hittade man bland annat Sara! Vi åt pizza, spelade pictonary (Jag och Neja vann), drack tequila (usch) och gick och lade oss halv fem på morgonen när solen höll på att gå upp. Idag är jag inte lika pigg kan jag meddela. Kvällen skall spenderas ensam hemma med Vännerboxen och chips iklädd mina orangea pyjamasbyxor. Men roligt, det hade vi igår.


Tova & Loke.


Nu håller vi lördag.

Mot Landskrona!



Ida hälsar.

Isa sover.


Hos mormor i Åhus.

Vi har varit hos mormor i Åhus ett par dagar. Där fällde vi träd, åt oss runda, promenerade och tittade på fina hus som vi skall köpa när vi blir rika. Ja, NÄR vi blir rika.

 

Dessutom gick vi i söta, små affärer som hade både krimskrams och blommor.

 

Igår åkte vi hem och jag och Dan gick på bio. Den sista Harry Potter-filmen blev det. Svinbra tycker jag. Men jag visste vad som skulle hända. Jag och Dan har tjuvlyssnat på ljudboken. Vi orkade inte läsa. Sedan mötte vi upp Ida, som skall vara här under helgen, och åkte hem. Väl hemma kom Micke, Jennie, Markus och Ruben över. De stannade tills klockan slog ett ungefär. Då var vi trötta och somnade.


Dan och matlagning.

Under ett telefonsamtal.

Sofie : Älskling, eftersom du jobbar stängning hela veckan tänkte jag att jag kunde laga den där salladen till lunch imorgon istället. Blir det bra?
Dan : Ja, det låter bra. Vad skulle du nu ha i salladen?
Sofie : Lite ost, skinka, rödlök, majs, isbergssallad, gurka, ägg och så.
Dan : Ägg?
Sofie : Ja? Alltså inte många ägg.
Dan : Okej. Men.. Blir det inte lite rinnigt då?
Sofie : Rinnigt? Dan, jag skall koka äggen först.
Dan : Jaha! Men då kan det nog bli gott.
.
Nej, men vad sägs om lite råa ägg till den där salladen? Han har i alla fall lärt sig att göra korvstroganof.

Isa slappar framför TV:n.


Hos Rebbe och Johan i Svedala.

Igår åkte vi till Rebbe och Johan för parmiddag, trevligt sällskap och övernattning! Vi började med en liten biltur och minigolf!

 

Det var varmt och soligt så det passade oss alldeles utmärkt.

 

Jag är inte sådär jätteduktig på minigolf. Nej, jag kom sist. Med hela 70 poäng.

 

Dan var rätt duktig. Han kom tvåa.

 

Johan däremot är lite utav en hobbygolfare och vann såklart.

 

När vi kom hem drack jag och Rebbe jordgubbsvin och förberedde maten. De bjöd på varm smörgåstårta. Det var väldigt gott och smakade lite som väldigt lyxiga varma mackor. Till efterrätt blev det chokladfondue. Men vi hade för roligt så jag glömde bort kameran lite.

 

Därefter bjöd Rebbe på en shot som kallas Tomteluvor. Mmm! Sedan spelade vi ett frågespel där Rebbe och jag vann och klockan två satte vi på en skräckfilm som jag somnade till. Jag hade nämligen redan sett den. Klockan kvart i fyra var vi i säng! Idag har vi sovit till halv tolv, ätit gårdagens middag till frukost och tittat på en tre timmar lång film i deras säng. Nu är vi dock hemma igen. Men en mysigare helg får man leta efter!


Landskrona Karnevalen.

I fredags åkte jag, Sös, Carl och Carro in till Linus och Neja på förfest. Vi skulle nämligen ner en sväng på Landskrona Karnevalen. Här har vi Linus!

 

Där satt vi och snackade.

 

Spelade kort.

 

Och stretchade i trapphuset!

 

Väl nere på karnevalen åt vi langos!

 

Tittade på Danne Stråhed.

 

Och hängde i ett 60-tals tält. Fast bara i cirka 10 minuter.

 

Sedan började det regna och vi gick hem till Neja och Linus igen. Då upptäckte vi att deras dörr såg ut så här! Tidigare under kvällen hade vi skrivit några oskyldiga lappar och satt upp. Därefter hade andra hängt på och det hela hade eskalerat. Himla kul att läsa! Det var vår mysiga karnevalfredag!


Mot Svedala!

Så här ser jag ut idag när vi skall till Rebbe och Johan i Svedala. Klänning från Mango. Trevlig Lördag!


Säg hej till Jim.

Det här är Jim Beam! Han är bror till Isa och är Sös nya katt. Han är gosig, fluffig och stor. Dessutom slickar han en i ansiktet ibland. Han kommer trivas så bra hos Sös i hennes lägenhet i Malmö!


Fredag, fredag, fredag!

Idag är det tummen upp för att jag har två veckors semester, Dan kom in på sin utbildning och för att jag strax skall hem till Neja och Linus och sedan ut på Landskrona Karnevalen.

 

Men det är tummen ner för att det idag var min sista dag på patienthotellet, det är dåligt väder och för att jag inte får reda på om jag kommer in på min utbildning förrän 8-9 augusti. Jag kom nämligen bara in som reserv. På alla de 5 utbildningar jag sökte (Whyyyyy??!!). Mer än så säger jag faktiskt inte. Vill ju inte jinxa det. Men hoppet är i alla fall inte helt förlorat!

 

Trevlig fredag!


En sommarklänning.

Så här såg jag ut igår när jag åkte till Landskrona, träffade Sara och Neja och tittade på Allsång på skansen på Saras TV. Då var jag ledig och det var soligt och varmt ute. Idag regnar det och jag skall jobba. Det passar bra tycker jag. Ingen vill ju jobba när det är sol och 30 grader varmt. Men först skall jag städa, spika upp en tavla och en och annan hylla. Då kanske mannen min blir nöjd!


I want to break free.


Hortensior.

Som ni redan vet, har jag numera två Hortensior i min steghylla i vardagsrummet. Jag kan meddela att de fortfarande lever.

 

Men igår införskaffade jag mig en till! Kan ju inte hjälpa det. De må vara svåra att ta hand om, men de är ju så himla fina. Dessutom får man passa på när de nu är extra billiga på Maxi.

 

Den här står nu fint och pryder vårt köksbord. Men tre får nog räcka. Eller, man vet aldrig. Jag kanske köper en rosa till balkongen. Bara för att!


Isa.


Regn, kanske?

Söndag. Sista jobbdagen denna helg. Men sedan är det bara att gå upp klockan 4 imorgon och åka in till jobb då också. Men på tisdag! Då är jag ledig. Oh. Vill ut i solen. Tycker gott det kan regna nu när jag jobbar. Så kan det bli sol imorgon, tisdag, fredag och hela nästa helg och två veckor framåt! Yesbox. Det tycker jag.

Sölvesborg och Killebom.

I onsdags tog jag och Dan vårt pick och pack och åkte till Sölvesborg, Killebomfestivalen och min morbors familj. Här har vi deras fina uteplats!

 

Killebom är en festival precis som alla andra. De har en marknad, några konserter, karuseller och så kan man givetvis köpa langos och godisstänger. Men den här festivalen är så himla mycket roligare. Dels för att jag har åkt hit sedan jag var liten och dels för att halva min släkt bor här.

 

Dessutom är staden så himla mysig.

 

När vi kände att vi var klara på marknaden åkte vi hem. Vi skulle nämligen få lite besök på kvällen! Min fina kusin Therese, hennes sambo Stefan och deras hund Hary kom över på middag.

 

Min morbrors fru Pia hade fixat och trixat och bjöd på asiatisk mat. Bland annat hemgjorda vårrullar och räkchips!

 

"Kan jag fota dina tår?" frågade jag Therese. "Okej?" svarade hon. Så jag gjorde det. Här har vi dem, prydda med kalle anka-svordomar. Ni vet, sådana tecken man skriver ut i tidningen när Kalle svär. Tassen till höger är Harys. Men det kunde ni nog lista ut själva.

 

Lite senare kom Markus och Matilda förbi. De var också i Sölvesborg och ville följa med mig och Dan ner till öltältet i hamnen.

 

Där var vi ett tag och drack någon cider, åt langos igen och försökte vinna ett gosedjur men vann en guldboll istället. Klockan 01 åkte vi hem och kramade Matilda och Markus hej då. Det var en mycket händelserik och mysig dag!

 

Dagen efter såg ut lite så här. Vi tog det lugnt, åt glass och gick lite till på Killebom. Vid fyra åkte vi motvilligt hem. Vi älskar att umgås med vår fina släkt och önskar att vi kunde göra det lite oftare. Tack för två jättemysiga dagar!


Vårt badrum.

Det här är vårt badrum! Här ser ni bland annat vår älskade dusch!

 

Bredvid vår toalett så hittar vi givetvis vårt handfat. Ovanför handfatet hänger det ett badrumsskåp. Inga konstigheter där inte.

 

Men bredvid duschen däremot! Där hittar vi en liten möbel som vi hittade på IKEA. Perfekt att ha handdukar och andra nödvändigheter i.

 

Mittemot toaletten hittar vi vår tvättmaskin. Vår älskade, underbara "kan tvätta när vi vill"-maskin. Bredvid den hittar vi just nu två påsar med rengöringsmedel och andra saker. De får stå där tills vi hittar någon annanstans att ha dem. Det var vårt badrum!


.

Vi har inte alltid varit bra vänner. Men vi har alltid varit bästa vänner.

Vi känner för många.

Jag och Dan planerar vår inflyttningsfest.
Just nu är vi uppe i 42 personer.
Det känns inte riktigt optimalt i vår tvåa på 61 kvadratmeter.

Åh, ångest.

Hemkommen från IKEA.

Vi har kommit hem från IKEA! Tvåtusen kronor fattigare. Men fina saker fick vi med oss. Nu skall vi bygga ihop dem, så får jag visa er sedan!

Är det efterfest på eran balkong?

Igår hade vi en minifest på vår balkong. Så här såg jag ut! Suddig och fin.

 

Vi var bara några stycken men det gjorde ingenting för bättre stämning får man leta efter!

 

Sös och Jenny.

 

Vi hade fått låna mammas och pappas elgrill så att vi kunde grilla lite på balkongen. Annars spelade vi mest gitarr, sjöng och skrattade.

 

Här har vi mig och bröderna Jönssons. Jag var nöjd som få. När klockan var runt 01 gick gästerna hem, och någon timme senare somnade vi. Det var en av de mysigaste sommarkvällarna hittills. Vi får hoppas på mer balkonghäng i sommar!


I vårt sovrum.

Tänkte att ni kanske ville ha lite bilder på vårt sovrum? Här har ni det! Eller, en del av det i alla fall.

 

Jag och Dan spikade upp mina fotoramar idag.

 

Det blir mycket mer personligt när man har minnen, nära och kära uppspikade på väggen.

 

Än så länge har vi bara lyckats få upp gardiner i sovrummet. Vi är lite långsamma när det gäller sådant.

 

Ibland kan man hitta två katter som inte riktigt har kommit ut ur garderoben än. Höhö.

 

Det var vårt sovrum!


Fyyyy.

Blä och kräk. Lite så är det faktiskt.
Skvaller, skvaller.

Nima & Isa.

Här kommer minsann ett kattinlägg.

Isa är en busig kattunge som tycker det mesta är roligt. Som att hoppa i pappersfyllda kartonger, jaga sin svans och leka med gardiner.

 

Nima är lite mer försiktig och tittar mest på. Ibland sätter hon sig bredvid Dan och slickar på hans ben. Kanske är det för att han är skitig eller också för att hon tycker om honom så himla mycket.

 

Nu har Nima och Isa i alla fall blivit kompisar. De slickar på varandra, jagar varandra och har kramkalas i vår säng. Ibland tror man att Nima skall äta upp Isa, då Nima är så mycket större. Men det gör hon ju så klart inte.

 

Och det var inlägget om våra katter!


Vad hände med tack, liksom?

Sofie kommer hem efter att ha handlat.

Sofie : Dan, jag köpte Sofiero-öl till dig på systemet.
Dan : Okej, men det gör inget.
Sofie : Gör inget?
Dan : Ja. Det gör inget.
Sofie : Ville du inte ha Sofiero?
Dan : Jo. Den är god.
Sofie : Men då säger man väl inte "Det gör inget", heller?

I'm the Baws.


RSS 2.0