Ett styck bebiskatt.

Idag har Neja varit här. Hon har klappat och gosat med Isa. Därefter åt vi lax, nypotatis, sparris och drack flädersaft. Till efterrätt blev det glass på balkongen. En mysig kväll.


Vår steghylla.

Det här är vår steghylla. Den står alldeles perfekt i vardagsrummet och är pyntad med både vaser och ljusstakar.

 

Dessutom köpte jag två fina Hortensior idag och kände att det ändå skulle göra vårt väldigt svart och vita vardagsrum lite mer färgglatt. Vi får hoppas de överlever i mitt sällskap. Jag och blommor har ju aldrig varit en superbra kombination.

 

Men fint blev det i alla fall! Nu skall jag bara hitta något att sätta på hyllan längst ner, men det kommer nog. Nu hade jag kunnat säga "Rom byggdes inte på en dag", men det gör jag inte. Ni skulle tycka att jag lät alldeles för gammalmodig då.


Adjöss Kävlinge.

Nu sticker vi och lämnar nycklarna till lägenheten i Kävlinge. Hej, hej Lödde och hej då Kävlinge!

Bomben.

make animation



Ett par dagar av sommar.

Vi har en veckas semester och hittills har vi varit hos mormor i Åhus, badat i mammas och pappas pool och städat lägenheten i Kävlinge. Det är skönt att vara ledig. Speciellt när man kan åka till kära mormor, äta glass på Tretoppar och bara bli omhändertagen. Idag skall vi nog bada lite till.

Det är ju så underbart väder ute.


Sofie har semester.

Oj, vad jag vill uppdatera snarast. Men vi har en gammal lägenhet som måste städas. På torsdag lämnar vi nycklarna och säger tack och adjö Kävlinge! För jag trivs att sitta på fjärde våningen i ett hyreshus i Löddeköpinge, höra två katter jaga varandra, spika upp saker på väggarna och sakta men säkert få vår nya lägenhet till ett hem.

Fy, tusan vad jag är nöjd.

Midsommarafton.

Vår Midsommarafton började redan klockan 14.00 hemma hos Caroline i Lödde. När folket kom fick de varsin fördrink dekorerad med paraply.

 

Alla var somriga och fina!

 

Här har vi värdinnan!

 

Vissa hade gjort midsommarkransar!

 

När nästan alla hade kommit hade vi tipsrunda utan någon runda! Jag och Carro lästa upp frågor så fick folk skriva ner vilket alternativ de trodde var det rätta svaret; 1, X eller 2.

 

Folk var duktiga och kunde nästan alla frågor!

 

När vi var klara gick vi ut en stund och njöt av att solen hade kommit fram.

 

Vi hade till och med en midsommarstång! Den hade vissnat lite, men det gjorde ingenting.

 

Därefter spelade vi kubb! Mitt lag kom sist och Carros lag vann. Men jag är inte så himla duktig på kubb, måste jag erkänna.

 

Vi lade ihop poängen från tipsrundan och poängen från kubben och det laget som vann fick ett paket med småflaskor jägermeister.

 

När klockan var runt 18 åt vi! Det blev vanlig midsommarmat och vi kunde till och med sitta ute, fast att det var lite kallt då och då.

 

Resten av kvällen umgicks vi, dansade och åt jordgubbar så klart! Det var vår trevliga midsommar!


Glad Midsommar!

Glad Midsommar! Här har ni min Mango-blåsa. Ursäkta röran, dåligt ljus och de oengagerade poserna men vi har bråttom. Nu skall vi hem till Carro och fixa och dona. Ha en trevlig Midsommar!


Mycket att göra.

Imorgon är det Midsommarafton. Behöver jag säga mer?
Ni skall i alla fall få en fin bild på min klänning innan jag sticker iväg till Caroline för att förbereda hela kalaset. Imorgon är det fest. Så det så.

Förresten har Ida kommit! Det kan ju inte bli bättre.

Vi bor fyra trappor upp och du är välkommen in.

Här får ni en liten tjuvtitt på vår nya lägenhet. Vill ju inte visa allt eftersom vi inte riktigt har kommit i ordning. Men här har ni någon bild på köket och på vår balkong. Jag trivs som fisken i vattnet. Men det visste jag ju att jag skulle göra.


Säg hej till Isa.

Det här är vår nya katt Isa. Hon är en renrasig norsk skogkatt, är helvit och har de finaste guldbruna ögon jag någonsin sett. Hon är lekfull och gosig. Precis som kattungar skall vara. Så fort hon och Nima har vant sig vid varandra kommer de att bli bästa kompisar. Just nu är det lite spott och fräs här hemma. Men det är ju alltid så i början.


Woho!

Vi har fått internet! Hej då, abstinens!

Sofie är helt slut.

Idag har vi flyttat lådor, packat upp, flyttat hem Zoegas och ätit middag hos mamma och pappa. Innan dess så jobbade jag. Det är inte roligt att gå upp 04.40 och sedan kånka på tunga lådor.
Nej, nu är jag trött och skall sova. Imorgon skall vi sova i lägenheten för första gången. Vi kanske inte har något internet, men jag hör av mig när jag kan.
God Natt!

För någon vecka sedan.

Zoegas blir tvångskelad av Nima.


Välkommen till flyttröran.


Episode VI; Return of the Jedi.

Oh. Nu är vårt Star Wars-tittande över. Lite sorgligt är det allt, även om vi kan se dem igen. Return of the Jedi var nog den bästa filmen trots allt. I alla fall av de äldre. Några blir tillsammans, någon dör och den onda blir god i slutändan. Det är precis så en film skall vara. Spänning, kärlek och någon enstaka tår som rinner ner för kinden. Jag har nog blivit en liten Star Wars-freak. Men det gör inget tycker jag. Filmerna är ju trots allt jättebra.


Torsdagen, 16:e Juni.

Idag får vi vår lägenhet!
I April för ett år sedan skrev vi på kontraktet och nu är den klar! Vi börjar med att flytta lite saker idag, men det mesta skall flyttas i helgen. Jisses. Ett helt nytt liv i min barndomsby. Så himla underbart.
Det bästa av allt är att jag fullkomligt älskar lägenheten! Snart skall vi åka och titta på den och sedan skall jag jobba. Gud vad jag är på bra humör idag.

Ung, men ändå så gammal.

I bilen på väg hem från Halkan.

Kille 1 till Kille 2 : Har du fyllt 18?
Kille 2 : Nej, jag fyller i Juli. Du då?
Kille 1 : Ja, jag fyllde i lördags.
Kille 1 till Kille 3 : Har du fyllt 18?
Kille 3 : Ja.
Kille 1 : Okej.
Kille 1 till Sofie : Har du fyllt 18?
Sofie : Jag fyllde 18 för tre år sedan.
Kille 1 : Är du 21?!
Sofie : Ja.

Jag har aldrig känt mig så gammal.

Ett steg närmre till körkort!

Gissa vem som precis har gjort Halkan och kom hel och vid liv hem!

Just det, JAAAAAAAAAAAAAAG! Fy fan vad jag är bra.


Vi packar.

Sofie packar sin "fingarderob".

Sofie : Oh, hur många klänningar har jag egentligen?
Dan : Du köper ju en till varje tillfälle ungefär.
Sofie : Inte alls!
Dan : Jo.
Sofie : Åh, ångest.

Söndag.

Sent hemma, upp tidigt imorgon.
Härligt.
Jag är inte rolig idag. Tusen arga tankar snurrar i huvudet medan allt annat trycker på. Ibland blir det för mycket. På tok för mycket. Jag är kanske roligare imorgon.

God Natt!

Pack-lördag.

Jag kom hem från jobbet klockan två och satte mig direkt i soffan. Det skulle bara vilas lite innan det var dags att röja. Inga flyttkartonger i världen räcker till, känns det som. Hur mycket skräp har man egentligen? Min "vardagsgarderob" är nästan helt nerpackad och snart skall jag börja på "fingarderoben". Tallrikar har också packats ner. Även tavlor och fotografier. Nu ser det ensligt och tomt ut, ungefär som att vi bara har bott här en vecka och inte riktigt fått i ordning än. Men så är det ju inte. Här har vi bott i nästan två år och nu är det slut.

Eller ja, nästa helg tar vi vårt pick och pack och flyttar till Lödde. Vi tackar Kävlinge och Korsbacka för oss, tänker lite på hur man kommer att sakna tågstationen men sedan tittar vi aldrig tillbaka.

Studentskiva.

Så här ser jag ut idag när jag skall på studenskiva till Mammas granne. Min föredetta granne också för den delen. Stackars studenter som får stå ute i detta regniga väder. Jag hade helt okej väder på min student, vad jag vill minnas. Men det var ju tre år sedan nu. Sofie har ju blivit gammal.


Sådan är jag.

Dan : Sofie, jag har beställt en sak.
Sofie : Vad då?
Dan : Borstar som man tar bort hår med. De verkar jättebra! Så slipper vi rolla bort allt katthår.
Sofie : Okej. Det gör inget. Jag har faktiskt också beställt en sak.
Dan : Vadå?
Sofie : En jumpsuit från Asos!
Dan : Jasså?
Sofie : Titta inte på mig så! Du beställde också någonting ju.
Dan : Ja, men jag beställde till oss och vårt hem. Du beställde till dig själv.

Hehe.

Episode V; The Empire strikes back.

Då har vi tittat på den femte Star Wars-filmen. Bara en film kvar! Den här var i alla fall mycket bättre än den fjärde. Det störigaste är dock, bortsett från incestkyssen mellan Luke och Leia som just nu inte vet att de är syskon, är Dan som inte kan sluta försäga sig. Det var så längesedan jag såg filmerna att jag glömt bort det mesta och Dan kan inte låta bli att förstöra spänningen lite då och då. Men så är det när man har en filmkunnig sambo och ett guldfiskminne som heter duga.


Kvällsmat.

Idag blev det en god kvällsmat. Vi tyckte att vi förtjänade det. Vi har nämligen packat hur mycket som helst idag. Det börjar bli tomt i vår lägenhet och snart börjar det eka i sovrummet. Imorgon är det en vecka tills vi flyttar!


Zoegas & Nima.


Nu är det sommar.

En mysig söndagkväll.


Vadå då?

Dans bror Ola : Sofie, du var säkert skolpolis när du var liten.
Sofie : Ja. Vadå då?
Dans bror Ola : ....
Sofie : ???

Annars hade man ju inte fått följa med till Tivoli i Köpenhamn.

Ett bildregn från tvillingarnas födelsedag.

I fredags firade vi mina bröders födelsedag. Här har vi dem, finklädda och allt!

 

Det blev en stor brakfest med nästan hela släkten. Folk kom från Sölvesborg, Åhus, Varberg och Stockholm för att vara med.

 

Carl och Christoffers kompisar var självklart också med!

 

"Ungdomsbordet"!

 

Stefan, Tesse och Dan.

 

Mina kusiner Elin och Frida.

 

Jag var med på en och annan bild också!

 

Fina kusin Therese!

 

Så sjöng vi och hyllade att Carl och Christoffer numera är 16 år!

 

Sedan spelade Carl och hans vän Pontus lite gitarr och vi samlades för att lyssna. När klockan var två, nästan alla gäster hade åkt hem och Dan hade gått in i en glasdörr kände vi att det var dags för oss att sova. Det var den finaste kvällen på länge. Det finns ingen släkt som vår släkt. Så är det bara.


Korallrött.

Nu är vi klara och springer mest runt och packar. Så här ser jag ut ikväll! En korallröd klänning från Asos. Om en timme skall vi ta bussen hem till mamma och pappa. Jisses, tänkt att mina bröder redan är 16. Känns som att det inte var så längesedan jag var 16 år. Men det var ju 5 år sedan nu.


Tiden går framåt. Ibland lite för fort, ibland lite för sakta.

Det har varit mycket de senaste dagarna.
Sakta men säkert packas vårt liv ner i små lådor. Körkortet trycker på i bakhuvudet. Zoegas som skall flytta.

Usch ja. Zoegas som skall flytta. Jag vet inte hur många tårar jag spillt över detta husdjur. Över min allra bästa vän på hela jorden. Henne har jag haft sedan jag var åtta år. Jag kommer ihåg hur jag räknade ner dagarna tills vi skulle få hem henne. Hur jag gjorde en liten hemgjord almanacka och kryssade varje dag som gick. I skolan räckte jag upp handen och berättade att nu är det bara tjugo dagar kvar tills hon kommer hem, tills hon är min för alltid. Nu står jag här med sönderrivna tapeter och ett rum som kommer att kosta oss tvåtusen kronor att göra om.

Tanken att hon aldrig mer kommer att sova under mitt täcke, nära intill min mage, spinnandes krossar mitt hjärta. Att hon aldrig kommer att tugga på mitt hår för att hon tycker att jag har sovit för länge. Hon är min katt. Bara min, och kommer alltid att vara. Ingen annan katt skulle någonsin kunna ersätta henne.

Att någon skulle tvivla på detta, mina känslor, gör mig så upprörd att jag inte vet vart jag skall ta vägen.

16 år.

Idag fyller min småbröder 16 år! Grattis på dem!


Till Midsommar.

Idag kom min beställda Midsommarklänning hem. Det är en 50-tals blåsa från Mango med blommor, vid kjol och öppen rygg. Mer än så säger jag faktiskt inte. Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge!

Snart får ni i alla fall se mig i en annan klänning. En Carl-och-Christoffer-fyller-16-klänning. Men det kommer om en stund! Trevlig fredag.

RSS 2.0