Adjustment Bureau.

Igår gick var jag på bio med de här tre suddiga vännerna! Vi såg filmen "Adjustment Bureau" som vi tyckte var helt okej. Den verkade väldigt bra på trailern så man blev nästan lite besviken när man väl såg filmen. Den var dock fortfarande bra och värd att se. Det enda jag ångrar var att jag inte köpte popcorn att tugga på, det är en självklarhet på något sätt när man går på bio.


Så är det att vara tjej.

Det är en sådan dag idag.


På vårt kylskåp.

Dan och jag har kommit överens om att köket är mitt. Eller, jag får i alla fall dekorera det precis som jag vill. Så jag tänkte visa hur vårt fina kylskåp ser ut! (I brist på annat.)

 

Allra längst upp sitter den här skylten som Dan gjorde när vi precis blivit tillsammans. Den skall alltid få sitta på vårt kylskåp. Alltid, alltid, alltid.

 

Annars har jag mest satt dit saker som jag tycker är värt att spara eller verkligen inte vill kasta. Som Morfars dödsannons eller en konsertbiljett till Lars Winnerbäck som var den första konsert jag och Dan gick på.

 

Annars har jag satt upp fina klippkort som jag fått av Rebbe i födelsedagspresent eller dagar från min pinup-kalender. Jag har satt upp både min och Dans födelsedag, men denna satte jag upp bara för att den var fin och fick inte kastas.

 

Den avlånga lappen med fotografier har jag faktiskt fått med en klänning jag beställt från Asos.

 

Självklart måste man ha en "attköpa-lista" och dessutom vi satt upp Dans schema så vi kan hålla koll på hur han jobbar. Och det var vårt kylskåp!


Smile. Don't kill anyone.

Då skall jag alldeles strax övningsköra! Jag blir bättre och bättre. Tur är väl det. Dessutom är det jättefint väder! Våren är här, och det är vi glada för.

En lördagkväll med Rebbe och Johan.

Igår var det fin, fint väder och dagen började med att jag och Dan tog en promenad ner till byn för att inhandla dagens proviant.

 

För på kvällen kom nämligen de här två på middag!

 

Här har vi mig i kvällens klänning. Hej, hej!

 

Vi bjöd på fläskytterfilé och råstekt potatis till varmrätt och glace au four till efterrätt, men det blev det inga bilder på. Istället får ni en bild på en väldigt söt drink Dan gjorde. Den var rätt god, men inget man dricker för mycket av.

 

Vi pratade om scener i olika filmer, Rebbes och Johans nya lägenhet och hur billigt IKEA kan vara. Plötsligt var klockan halv fyra, eftersom klockan skruvades fram en timme. Då kom deras taxi och vi undrade var all tid hade tagit vägen. Det var en fin lördagkväll!


Minigolf, chokladfondue och en hund som heter Siri.

Fredagkvällen spenderades hemma hos Niclas i Teckomatorp. Vi började med att spela lite minigolf.

 

Här har vi Sös i full fart!

 

Jag spelade i högklackat, och det gick faktiskt ganska bra. Jag kom trea, av fem. När klockan var halv 8, det var mörkt och fingrarna kalla kände vi att det var dags att gå hem till Niclas.

 

Han hade förberett en trerättersmiddag! Min kamera ville inte samarbeta, men värden måste ju vara med på bild. Så här har vi en fin, men orange, Niclas!

 

Lina och Emelie!

 

Till förrätt blev det toast skagen och varmrätten var lax med cashewnötter och sweet chillisås. Till efterrätt hade Niclas bakat kladdkaka och som pricken över i:et åt vi chokladfondue till kaffet! Choklad i massor.

 

Niclas har två hundar. Mingla och Siri. Här har vi Siri! Hon tycker om att pussas och bli klappad på magen. Jag, som tycker väldigt mycket om hundar, klappar gärna magen! Särskilt när det är små, lurviga hundar som vill bli klappade. När klockan var halv två var det dags att ta våra mätta magar, tacka Niclas för allt och åka hem. Det var vår trevliga fredagkväll!


Friday I'm in love.

Då åker jag och Sös hem till Niclas för middag och trevligt sällskap!

Trevlig fredag!


Imorgon håller vi helg.

Imorgon är det fredag, och så här glad är jag för det!


Mr. Nobody.

En konstig men väldigt, väldigt fin film om livet, möjligheter och rätten att inte behöva välja.


Vår, cupcake mints och prinsesstårta.

Idag har det varit vårigt och någerlunda varmt. Det är vi väldigt glada över.

 

Zoegas och Nima också. De passade på att sola ute på balkongen.

 

Jag försökte matcha det fina vädret med en tunn klänning och utan kofta. Dessutom hade vi kalas för Dan nu på kvällen och då vill man ju vara lite fin.

 

Medan jag väntade på att det skulle bli dags att övningsköra tuggade jag på några cupcake mints som jag fick av Desirée i födelsedagspresent. Kanske inte så himla intressant, men förpackningen är fin och tabletterna smakar som godishalsband man brukade få när man var liten.

 

Efter körningen bakade jag kladdkaka. Prinsesstårtan gjorde jag redan igårkväll och de andra kakorna hade svärmor med sig. För sedan kom både min familj och Dans föräldrar på fika och vi firade att Dan har fyllt 27. Nu är jag mätt på både tårta och kakor och snart skall vi spela Yatzy. Dan vann igår och jag vill ju ha revansch och det var min tisdag!


Dans humor.

Sofie och Dan är på väg hem från affären.

Dan : Han rökte i bilen.
Sofie : Ja, men såg du vad han rökte ur?
Dan : En pipa.
Sofie : Ja! Vem röker pipa nu för tiden?
Dan : Ingen! Han kan dra åt pipsvängen!
Sofie : Där var du allt rolig.
Dan : Jag vet.

Dan 27.

Idag fyller min älskade Dan 27 år. Jag är sjuk och han skall jobba. Men vi fick i alla fall äta frukost tillsammans och nu blir det lite TV-tittande.

Det känns som att det var igår han var 24 och jag var 18, och vi funderade på om åldersskillnaden skulle spela någon roll. Det gjorde det inte och kommer aldrig att göra.


Min teknikkunniga sambo är inte hemma.

Är det någon som vet om det är dåligt när den lilla lampan på playstation 3 blinkar rött?

Dagens I-landsproblem.

Varför kan man inte stänga av playstation:et på samma knapp på fjärrkontrollen som man startar den på? Sjukt onödigt. Man skall väl inte behöva gå ur soffan när man är sjuk heller? Dan börjar bli trött på att vara min slav och vill att jag skall bli frisk snarast. Men magen är inte så samarbetsvillig.

Dessutom har jag inte duschat på tre dagar och luktar inte jordgubbar med grädde på en midsommarafton. Om ni förstår vad jag menar.

Idag bor jag i mina orangea pyjamasbyxor.

Jag är sjuk. Igen, får man nästan säga med tanke på att jag var det för ungefär en månad sen. Jag som inte brukar bli sjuk ofta. Inatt hade jag en feberdröm om häxor och demoner. Antagligen på grund av filmen "Season of the witch" som vi såg igår. I vilket fall som helst slutade det med att jag satte mig upp skakandes i sängen och bad Dan att han inte skulle låta de ta mig. Men febern är ändå inte det värsta. Jag mår illa samtidigt som magen kniper något fruktansvärt.

Jag tycker synd om mig själv. Mycket. Körlektionen är inställd och jag tänker verkligen inte städa idag. Annars är detta min lediga dag. Roligt.


Have you ever wondered which hurts the most; saying something and wishing you had not, or saying nothing, and wishing you had?

Jag längtar till flytten. Till värmen. Till att vakna upp i vårt nya sovrum, laga frukost och äta den långsamt på vår nya balkong och upptäcka hur Lödde ser ut från den fjärde våningen. Jag vill känna mina klänningar täcka bruna, lena knän medan vi promenerar hem från affären. Jag längtar till den eventuella Stockholm-resan och den eventuella London-resan. Jag längtar efter midsommar och att få fira den med vänner jag tycker om. Endast de jag tycker om och som tycker om mig.
När man är trött på att ge av hela sig själv utan att få någonting tillbaka. Då vet man att det räcker. Någonstans förtjänar vi alla att vara glada, nöjda och lyckliga. Varför skall det vara så himla svårt att följa den gula tegelstensvägen?

Fin, fina presenter från fin, fina vänner.

I Lördags fick jag och Dan fin, fina present från våra fina gäster som kom och firade oss. Jag tänkte att ni kanske ville se? Här är i alla fall presenterna som jag fick!

 

Kära Fredric gav oss sällskapsspelet "Fia med puss". Jag har ingen aning om hur det går till än, men kan det vara likt "fia med knuff" kanske? Vi får se!

 

Desirée och Ayla känner mig. Till mina, än så länge, misslyckade cupcakes fick jag formar. Dessutom fick jag en fin kalender och cupcake mints att suga på, tidiga morgnar.

 

Mina vänner vet att jag älskar cupcakes. Av Rebbe och Johan fick jag ännu fler formar fast vita! Hur bra som helst.

 

Sara och Mattias hade köpt en muffinsbok och två små fina le creuset grytor i den finaste färgen. Le creuset är något jag vill börja samla på. Synd att de är så hemskt dyra bara.

 

Sös hade hittat den här fina brickan på tradera! Den kommer passa perfekt till söndagsfika och sena frukostar på balkongen.

 

Mamma och pappa skickade med Sös vars ett kuvert till mig och Dan med pengar. Kuverten var så fiffiga så var tvungen att visa. Kan ni gissa vilket som är mitt?

 

Av Markus, Matilda, Micke och Henke fick jag och Dan den här presenten!

 

Det var allt från vin och choklad till te och sylt.

 

Av Linus och Neja fick jag ännu en muffinsbok! Det är bra, man kan aldrig få för många muffins recept. Dan fick en Elvis bok. Den har jag sagt att vi får dela. Jag tycker nämligen om även den tecknade Elvis!

 

Ida hade köpt en rosettring! Jag, som älskar rosetter och har det lite överallt, blev väldigt glad.

 

Fina Tina var även på festen och det tyckte jag var extra roligt för vi har inte träffats på ett tag. Hon hade köpt presentkort på H&M till mig och Dan och fina tulpaner!

 

Samuel och Fredrika var lite småsjuka, men de kom inom och hälsade på i alla fall! De hade köpt vackra blommor och en lagom stor vas. Vi hade bara två vaser innan, så nu kan jag slippa använda vinkaraffen som nödfall.

 

Sist men absolut inte minst! Av Caroline, Sös, Rebbe och Johan och Linus och Neja fick jag och Dan ett presentkort på Rådhuskällaren i Malmö. Jag blev så rörd att jag började gråta. Vi har sådana fina vänner. Vi blev hemskt glada för alla, alla presenter. Tackar så hjärtligt, och tack för en fin kväll.


Hjärnan hänger inte alltid med.

Sofie : Jag kan vara så himla dum.
Dan : Vadå?
Sofie : Jo, jag såg två personer som pratade teckenspråk på tåget och bredvid dem var det en kille som satt och lyssnade på musik. Så tänkte jag för mig själv "Döva kan ju lyssna på musik och prata samtidigt! Fan vad fräckt." Sen kom jag på, de kan ju inte lyssna på musik.
Dan : Sofie, vissa saker skall man inte berätta för andra.

Lokes namnfest.

Idag var vi på Dans brorsons namnfest. Det passade oss ganska bra med kalasmat efter en kväll som igår. God tårta var det också!


Sofie och Dan, 48 år.

Igår firade jag och Dan våra 48 år (21+27). Vi fick många fina presenter och satt uppe till halv fyra på natten. Det var ganska fint.


The show must go on.

Igår fick jag lära mig den värdefulla kunskapen att prioritera. Den är bra att ha när man skall sortera sådant som ligger varmt om hjärtat.

Annars skall vi på namnfest och hoppas på kalasmat. Det hade suttit fint, en bakisdag som denna.

Födelsedagsklänning.

Gif Created on Make A Gif

 

Så här ser jag ut ikväll när vi har fest! Klockan sju kommer folket. Ikväll skall vi ha roligt.


God Morgon!

Idag skall jag städa klart, baka kladdkakor, göra tunnbrödsrullar à la Desirée, prinsesstårta och färga Idas hår. Ja, för Ida kommer hit och stannar heeela helgen! Det kan ju inte bli mer än roligt! Jag älskar att ha fest. Jag älskar att planera, bjuda folk och försöka fixa det där lilla extra. Det som är mest roligt är när folk uppskattar allt man gjort, och det gör alltid mina vänner. På samma sätt som jag uppskattar dem.

Nu blir det frukost!

Dessa flugor.

Sofie : Kan inte du ha fluga på dig på lördag?
Dan : Nja, jag vet inte..
Sofie : Kom igen! Det är jättesnyggt!
Dan : Men det blir så himla formellt då.
Sofie : Nej, det är jätteinne med fluga nu! Vissa har det till vardags till och med.
Dan : Äh det har bara blivit en fluga, det är snart ute igen.
Sofie : Där var du allt ordvitsig.
Dan : Jag vet!

Mycket, mycket att göra.

Nej, idag är jag upptagen. Alldeles för upptagen. Det ska småstädas, present till dans brorsson skall inhandlas och sedan skall jag ha med mig fyra kassar med proviant hem från maxi så att det kan bli en dunderkul födelesedagsfest på lördag. För just ja, vi ska ha fest på lördag. Det är tur att mamma hjälper till. Vad skulle jag gjort utan henne?

Fettisdagen.

Idag är det fettisdagen och vi bestämde oss minsann för att göra semlor! Vi köpte färdiga bullar, färdig mandelmassa och färdigvispad grädde. Men efter jag hade delat min bulle, kletat på både mandelmassa och grädde så upptäckte jag att den blev upp och ned. Fast det gjorde inte så mycket, den smakade ungefär likadant ändå.


Min svarta blogg.

Några har frågat mig varför min blogg heter "Min svarta blogg" när det egentligen inte alls stämmer överens med innehållet.

Jag var 17 år och mådde dåligt när jag skaffade den här bloggen. Jag var olyckligt kär och sårad på det sättet som man kan vara när man är 17 år och naiv. På något sätt räckte det inte med att skriva mina känslor i min dagbok utan behövde lägga ut mina texter mer offentligt så andra som var i samma situation kunde läsa och tycka till. Jag tog namnet "Min svarta blogg" från Eldkvarns skiva "Svart Blogg" eftersom det var en skiva jag lyssnade en del på under den här tiden. Dessutom var det just det min blogg skulle vara, svart. Den skulle vara fylld med känslomässiga texter om hur det är att vara 17 år och sårad.

Men månaderna gick och jag glömde bort hur ont den första kärleken kan göra. Jag började skriva om roliga konversationer, saker jag tyckte om och hade hittat på. Bloggen började utvecklas med mig. Jag tog studenten, fick jobb, träffade Dan och blev sambo. Hela tiden följde bloggen med, vart jag än gick och vilket humör jag än hade. Men jag har aldrig velat byta adress eller namn. Kanske för att jag någon gång skulle vilja gå tillbaka och se var allt började, bara för sakens skull. Kanske för att jag är lite konservativ och tänker att har jag väl skaffat den så ska jag inte byta. Men mest för att jag alltid kommer att vara den 17 år gamla flickan med ett hål i hjärtat, jag har bara förändrats och så har min blogg.

Nejas 22-års firande.

I fredags var vi hemma hos Neja och firade att hon hade fyllt 22! Hon hade dukat fint och lagat mat.

 

Tilltugg blev det också! Årets första jordgubbar bland annat.

 

Jag "råkade" skrämma Nejas katt så den hoppade till och sprang iväg. Här ber jag om ursäkt.

 

Sös och Carro.

 

Vi sjunger "I will survive".

 

Och hade roligt.

 

Sedan blev det en kort utgång i väldigt tomma landskrona. Så var vår fredagkväll!


Logiskt.

Sofie och Dan spelar ett frågespel.

Sofie : Vilken låt refererar Michael Jackson själv till som sin mest självbiografiska låt?
Dan : "Black or white"?
Sofie : Fel! "Childhood". Varför trodde du "Black or white"?
Dan : Jo, men först var han ju svart och sedan blev han vit. Tänkte att det var logiskt.

Om det ändå hade varit så enkelt.

Sofie : Så himla störigt!
Dan : Vadå?
Sofie : Jag provade den här kjolen i storlek 38 och den var lite för liten och storlek 40 är lite för stor.
Dan : Fanns det ingen 39 då?
Sofie : .....

En fin lördag i mars.

Idag är jag lite sådär extra kär. Det är okej att vara det när man har en alldeles perfekt sambo som gör vardagen lite bättre. Dessutom skiner solen, och det är ju inte helt fel.

Tantkjol och rödbrunt hår.

Gif Created on Make A Gif

 

Mitt hår blev minsann rödbrunt. Jag hade mer tänkt mig ljusbrunt med en röd nyans men Dan är i alla fall nöjd. Jag tycker också det är fint, men det blir ju så när man har ställt in sig på någonting och det blir helt annorlunda. Förresten har jag en ny kjol som passar alldeles perfekt till Nejas födelsedagsfirande ikväll. Stackars Dan får inte följa med på vår tjejkväll. Han är ändå rätt upptagen med att bygga ihop vår nya TV-bänk som han fick av mig i tidig födelsedagspresent. Han kanske inte fick den ihopmonterad, men den var i alla fall inslagen!

God Morgon.

Om en timme skall jag vara hos frisören. Undra vilken hårfärg jag kommer att komma hem med idag? Jag visar er i eftermiddag!

Zoegas.


"I have magic hair that glows when I sing."

Vilken fin, fin, fin film. Precis som en Disney film skall vara.


Fredag, fast torsdag.

Idag har jag jobbat, shoppat med Egoina, hämtat ut paket, handlat och lagat pastasallad. Nu skall jag och Dan titta på Tangled aka "Trassel". Imorgon är vi lediga, så idag håller vi fredag. Fast att det bara är torsdag.


God Morgon.

Ville bara att ni skulle veta att jag faktiskt är uppe vid den här tiden. Nu, mot jobb!

RSS 2.0