Lite som att bo på en camping.

Dan har packat ner playstation:et, så nu kan jag inte titta på "Vänner" på hela två veckor. TVÅ VECKOR! Jag muttrar lite för mig själv i min tystnad.

Vi har fått lön.

Idag har vi shoppat. Eller ja, Dan har shoppat. Dan köpte tre par shorts, ett par badbyxor och en skjorta. Vi köpte födelsedagspresenter till Carl och Christoffer, som fyller år på fredag. Jag, däremot, köpte ett par skor. ETT par skor! Woho. Vi har sprungit runt i Malmö i cirka tre timmar och allt jag kommer hem med är ett par skor. Att sedan mina skor gick på trehundra kronor och allt Dan köpte gick på femhundra, är sin sak. Jag har ändå varit duktig.


Mors dag.

Så här såg jag ut igår när vi firade mamma på hennes dag!

 

Vi åt oxfiléplanka, tårta, lyssnade på när Carl spelade gitarr och gav mamma presenter. Förhoppningsvis är hon nöjd med dagen! Mysigt var det i vilket fall som helst.


Tjejkväll hos Neja.

Igår drack vi vin, åt pizza, godis och chips och pratade om allt möjligt hela kvällen. Det behövs ibland. En kväll där man kan ventilera om allt möjligt till sina närmaste. Idag är det lördag och nu är det jobb som gäller. Annars, God morgon!


Brunt.

Jag har bestämt mig för att vara brunhårig ett tag till. Det tackar nog mitt hår mig för. Nu beger jag mig till Neja för tjejkväll. Trevlig Fredag!


Fredag.

Jag färgar håret.

Om man bara kunde.

Canon EOS 550D.

 

Fujifilm Finepix X100.

 

Men åh. Om man bara kunde.


Divine Idylle.

Dan : Konstig musik.
Sofie : Detta?
Dan : Ja.
Sofie : Detta är ju Vanessa Paradis. Det är ju Johnny Depps flickvän.
Dan : Den är ändå konstig.
Sofie : Men det är ju franska!
Dan : Ja, konstigt.

Episode IV; A new hope.

Då har jag och Dan sett den fjärde Star Wars-filmen. Eller egentligen är det ju den första. Allting blir så rörigt när de äldsta filmerna är de som utspelar sig senare i tiden. Jag måste säga att jag trodde att jag skulle bli mer besviken än vad jag blev. Effekterna var inte så himla dåliga och dessutom fick man ju se en ung Harrison Ford. Det var väl mest den gamla Obi-Wan Kenobi jag inte var nöjd med. Det är inte lätt när man har vant sig vid Ewan Mcgregor som rollen. Filmen var ändå helt okej. Lite, lite handling och lite mycket pang, pang. Men det är ju bara min åsikt.


Det är egentligen inte så svårt.

Jag vill bara att vi alla skall bo i samma stad. Att vi skall kunna träffas varje fredagkväll, gå ut och äta och kanske dricka ett glas vin eller två. Vi hade kunnat promenera hem tillsammans och varje kväll säger vi att vi hörs imorgon och så gör vi det. På riktigt. Inga bussar, inga tåg och ingen brist på pengar. Bara vi, i samma stad och vår vänskap. Max tio minuter bort.

Det är väl egentligen inte så svårt?

Episode III; Revenge of the Sith.









Igår såg jag och Dan den tredje Star Wars-filmen. Det är nog min favorit hittills. Det händer ju så himla mycket i den. Ikväll skall vi börja på de gamla filmerna! Det var så längesedan jag såg dem, så jag har liksom glömt bort vad som händer. Jaja, det får jag se ikväll!


Hos Rebbe och Johan.

Igår var vi bjudna hem till Johan och Rebbe i deras nya lägenhet.

 

De bor i Svedala och har nog den finaste hyreslägenhet jag någonsin sett. Dessutom är Rebbe så himla duktig på att inreda. "Jag flyttar in." sa jag bestämt, men så blir det ju inte riktigt.

 

Här står Rebbe i köket!

 

Fina Dan i en fin lägenhet.

 

Till förrätt fick vi grovt bröd med hemgjord gubbröra. Det blev det ingen bild på, men här har vi varmrätten! Kalvkött, hasselbackspotatis och rödvinssås. Mmm!

 

Rebbe och jag har känt varandra länge. Ungefär sedan vi var 15 år.

 

Till efterrätt hade de gjort hemgjord glass med smak av vit choklad! Den var så himla, himla god!

 

Efter maten pratade vi länge och väl. Därefter spelade vi lite Kinect, som var jättekul! Det var första gången jag och Dan spelade. Man kan ju inte säga annat än att man ser rolig ut! Vid halv ett var det dags för oss att ta sista tåget hem fast att vi egentligen inte ville åka. Jag fick nästan slita Dan från soffan. Så är det när man har trevliga kompisar som man vill sitta uppe hela natten med. Här har ni förresten en bild på Svedala som jag tog från Rebbe och Johans takfönster. Japp, de har takfönster. Hela fem stycken. Om inte fler.

Tack för en väldigt trevlig och mysig kväll!


Leopard.

Det här är min leopardklänning! Den har jag på mig ikväll när vi säger "vi ses snart!" till Ida och åker hem till Rebbe och Johan. Ikväll är det lördag.


Pizza, jordgubbsvin och en sol som inte riktigt ville komma fram.

Igår hade vi picknick i Malmö. Först tänkte vi ta vårt pick och pack och dra oss ner till pildamsparken, men vi satte oss på gröningen utanför Sös lägenhet istället. Närmre till toaletten! Ida hoppade impulsivt på tåget från Borås för att vara med. Hon bor hos oss denna helg, även om jag och Dan skall iväg ikväll. Men Ida är en stor flicka som kan ta hand om sig själv, det har hon sagt till mig flera gånger nu.

 

Solen ville inte riktigt komma fram, men det gjorde inte så himla mycket. Vi satt där en stund ändå.

 

Jag och Ida delade på en vegetarisk pizza med paprika, svamp, banan och kronärtskocka.

 

Andra åt kyckling, sallad och hamburgare. Jag hade bakat chokladbollar som också blev uppätna.

 

Så drack vi jordgubbsvin i plastmuggar och blandade rosévin med fanta. Det där sista nämnda var Carros idé och det smakade väl helt okej.

 

När det blev för kallt gick vi in igen. Vi spelade sanning eller konsekvens och åt muffins som Niclas hade bakat.

 

Vid halv elva-tiden sa vi "hej då" till Sös och några av oss gick ner till Möllevångstorget och satte oss på en uteservering med värmelampor. Det kändes som sommar. En mycket mysig fredag.


Picknick i parken.


Nu åker jag och min lila shortsdress iväg till Malmö för att picknicka! Trevlig fredag!

Dags för film.

Jag och Dan har bestämt oss för att titta på alla Star Wars-filmerna. Just nu är vi på Episode II, Attack of the clones. Jag gillar inte hur de har gjort om Yoda. Han är helt datorgjord i de nya filmerna, jag gillar bättre när han är en docka. Han är mer verklig då. Men, men. Nu måste jag titta!


Oh, denna hårfärg.

Blont eller Brunt?
Brunt eller Blont?
Det är frågan.

Tisdag.

Idag är det inget roligt väder. Men jag har övningskört ändå och det gick helt okej! Snart skall jag se till att städa. Måste, måste byta lakan i sängen. Halva Zoegas ligger på den ena kudden och halva Nima ligger i nedre delen av madrassen. Katthår överrallt!

Annars är det väldigt skönt att vara ledig idag och jag längtar till helgen. Då hoppas vi på finare väder!

Dan.

Det är jag som är den mest romantiska i vårt förhållande. Det är jag som skriver små "God morgon"- och "Jag älskar dig"-lappar. Som överraskar med hemgjorda köttbullar och brunsås och dukar upp fint i köket. Som köper små presenter bara för att visa hur mycket Dan betyder.

Men det gör ingenting. För Dan är den som köper chokladbollar till mig när jag inte hinner hem från jobbet innan affären stänger. Han är den som alltid möter mig vid tågstationen när jag är på väg hem, trots att det inte är mörkt ute på kvällarna längre. Han diskar för att han vet att jag hatar det och dessutom lagar han den bästa köttfärssåsen någonsin. Vissa månader låter han mig låna från mitt sparkonto så jag kan köpa en fin klänning jag hittat, så länge jag lovar att lägga tillbaka pengarna när lönen kommer och det gör jag alltid. Han vet hur viktigt det är för mig att alltid känna mig fin.

Dan är den som säger att en dag skall vi gifta oss och skaffa barn, men inte riktigt än för det är vi inte mogna för. Jag älskar honom för den sanningen.

Om sanningen skall fram.

Visst har ni hört Eric Amarillos "Om sanningen ska fram"?
Folk tjatar om att man måste lyssna på texten, för det är då man upptäcker hur bra låten är. Det är ju faktiskt texten som räknas och inte den svängiga melodin som sätter sig på huvudet.

Men vet ni vad?
Nu har jag hört hela låten, lyssnat på texten och fått den svängiga melodin på huvudet. Om sanningen skall fram så är den fortfarande lika meningslös.


Tusen & 2.

Igårkväll var vi hos Sös i Malmö och det blev bestämt att vi skulle äta på ett ställe som heter "Tusen & 2". Sös berättade att de hade väldigt goda hamburgare där!

 

Jag hade aldrig varit där innan. Men det var ett mysigt ställe med bland annat Clint Eastwood och Chuck Berry på väggen.

 

Dessutom fanns det hamburgare som hette Heart Attack och Honeymoon. En burgare hette Elvis! Den innehöll bacon, bananer och jordnötssmör. Men jag höll mig till en vanlig ostburgare.

 

Dan var där och beslutade sig för att ta en orginalburgare.

 

Sös och Carl. Christoffer ville inte vara med på bild, men han fanns där!

 

Här har vi mig! Hej, hej.

 

När maten kom in var alla hungriga och började äta direkt, så jag glömde bort att fotografera! Men här har ni Sös halvätna Jack Daniels-burgare. När klockan var åtta var det dags att bege sig hem till Sös för att titta på Eurovision Song Contest och äta lite kladdkaka! Men då ville inte kameran mer. Men vi blev i alla fall glada över att Sverige kom trea! Yey!


Här kommer sommarångesten.

Jag och Dan har varit ute och sprungit! 2,6 kilometer! Det är sommarångesten som kryper fram och plötsligt frågar man sig vad som hände med de där 5 kilona som jag skulle bli av med. Godis och fet mat är för gott helt enkelt och träna är för jobbigt. Nu sitter jag och eftersvättas och snart skall vi titta på Vampire Diaries. I helgen jobbar jag, så det blir inget festande här inte!

Trevlig fredag!

En förhandstitt.

Igår fick vi äntligen se vår nya lägenhet! Allt var inte uppsatt och fixat, men tapeterna och golven var på plats! Jag längtar så himla mycket tills vi flyttar in! Åh. Jag glömde ju så klart min kamera men här kommer några halvbra foton från Dans mobil.

Köket!

Sovrummet!

Badrummet.

Vardagsrummet.

Carro var där och tittade! Här står hon i vårt vardagsrum.

Jag i vardagsrummet!

Danis på balkongen!

Vår utsikt!

Lite mer sommar.

(bilder tagna av Erik)

 

Oh, vad jag vill ha sommar. Jag vill åka upp till Stockholm, dricka jordgubbsöl och krama min kusin tusen gånger och tacka för hennes gästvänlighet. Jag vill sitta i en park och äta vegetarisk korv medan andra spelar kubb. Jag vill att luften skall vara varm och att man kan ha bara ben varje dag. Sedan vill jag titta på Dan, kyssa honom och dra fingrarna genom hans ruffsiga hår. Jag vill titta på de ytterst få fräknar han fått av solen och veta att jag älskar honom lite mer för varje dag som går. Men mest av allt vill jag känna att det finns inget bättre än att leva här och nu, i varm sommarluft omringad av människor man bryr sig om.


20 grader varmt.

Idag, efter jobbet, blev jag och Dan upplockade av Angelica och åkte hem till dem. I bilen ville Tova prova mina solglasögon och hon blev ju inget annat än fräsigt cool i dem!

 

Idag var det säkert över 20 grader varmt och vi mös ute i Ola och Angelicas trädgård. Jag saknar att ha en trädgård. Det känns så meningslöst att sitta ute på en skitig balkong när sommaren börjar närma sig. Man vill vara ute i solen!

 

När kvällen kom var det dags att grilla. Det blev årets första grillspett och lite korv! Himla, himla gott.

 

Till efterrätt blev det en aningen för torr kladdkaka som jag hade bakat! Men så går det när man har ugnen på för hög värme eller glömmer bort tiden. Jaja, bättre lycka nästa gång. Annars har det varit en himla mysig dag! Nu skall jag och Dan titta på lite serier och imorgon skall vi få se vår lägenhet för första gången! Spännande. Jag kommer att fotografera en massa!

Ni kanske får se en bild eller två. Vi får se.


God Morgon.

Det är underbart väder och jag skall jobba heeela dagen!

Sös flyttar.



Igår flyttade Sös in i sin lägenhet på riktigt! Vi har ju haft några fester där, men igår flyttade vi in alla möbler och från och med igår bor hon där på heltid! Det är en väldigt mysig lägenhet och hon kommer nog att trivas väldigt bra där. Annars var jag ute på en promenad med Lotti och Ebba på kvällen och sen tittade jag mest på "Vänner" med ett gäng vindruvor. Dan jobbade, men det är okej. Ibland behöver man lite egentid. Förresten är det väldigt stökigt här hemma. Jag och Dan är inne i en "vi-skall-snart-flytta-så-vi-behöver-inte-städa-fas". Men så är det ju faktiskt. Om en månad och åtta dagar får vi nycklarna till vår lägenhet i Lödde och fyra dagar senare hämtar vi vår nya kisekatt! Längtar, längtar, längtar!

En fredag i Kävlinge.

Igår hade vi bara en mysig fredagkväll med en promenad i den varma luften och det-är-ju-trots-allt-fredag-chips. Ett par filmer hann vi också se. Det är okej att bara ta det lugnt ibland. Vi behöver ju faktiskt det.


Jag skall vara på jobbet klockan halv fyra och nu slår jag mest ihjäl tid.

Jag har tvättat mitt nyklippta hår och konstaterat att det blev för kort. Men det gör inget. Hår växer ju, det vet vi. Annars trånar jag efter klänningar på Asos samtidigt som jag klappar en hungrig Zoegas. Veronica Maggio's "Jag kommer" har jag spelat så många gånger att spotify inte låter mig spela den mer. Dumma, nya spotify. Men det gör inget. Jag hittar den någon annanstans och spelar lite till.

Sminket är påkletat, men det är inget fint väder så jag går nog inte ut idag. Jag borde egentligen diska, men det blir nog inte så. Jag skall vara på jobbet klockan halv fyra och nu slår jag mest ihjäl tid. Tänk så mycket viktigt jag egentligen kunde göra. Som att plugga körkortsteori eller städa hela lägenheten. Kanske till och med börja packa lite. Nästa vecka skall vi titta på vår nya lägenhet i Lödde. Det längtar jag till. Det, och lite till. Dan är inte hemma heller. Han jobbar morgonpass.

Nej, idag är det en helt vanlig torsdag.

Zoegas skall flytta hem.

I tretton år har jag haft Zoegas. I tretton år har hon varit min absolut bästa vän. Men sedan vi tog henne till denna lägenheten har hon rivit sanslöst mycket på tapeterna. Kanske är det för att hon inte får gå ut längre. Kanske är det för att hon vet var hon får riva och inte riva hos mamma och pappa men inte här. I vilket fall som helst funkar det inte längre och när vi flyttar till vår sprillans nya lägenhet, med sprillans nya tapeter, vill vi inte att hon skall förstöra dem också. Så Zoegas skall få flytta hem till mamma och pappa igen. Hon skall få riva på träd, sitta i köksfönstret och kanske till och med slå lite på katten Casper när han äter före henne. I tretton år har hon sovit under täcket, vid min sida. Hon har bitit mig i håret när jag har sovit för länge och hon har alltid lagt sig bredvid mig när hon hittat mig gråtandes på soffan.

Även om ingen, ingen, kan ta Zoegas plats har vi nu köpt en ny katt som skall hålla Nima sällskap i vår nya lägenhet. Hon kommer dock inte flytta in hos oss förrän den 20:e Juni. Det kommer kännas så tomt. Men även om Zoegas inte kommer att sova bredvid mig varje natt, kan jag alltid trösta mig med att hon endast kommer att bo fem minuter bort.


Oj, oj.

Så himla, himla mycket som händer just nu. Vi har fått hem flyttkartonger och idag har vi varit i Vejbystrand och tittat på kattungar. Skogisar. Vill bara packa ner alla lurviga fluffbollar och ta med hem. Men det funkar ju inte så. En får räcka.

Vissa saker är bra, andra är dåliga. Det pendlar upp och ner. Just nu vill jag inte ha fler nyheter. Men det kommer nog lugna ner sig snart. Förhoppningsvis.

Dan tvättar.

Sofie : Kan du tvätta min svarta BH när du tvättar senare idag?
Dan : Det kan jag väl.
Sofie : Den skall tvättas i 30 grader.
Dan : Okej.
Några timmar senare när Sofie kommer hem från jobbet.
Sofie : Tvättade du min BH idag?
Dan : Det gjorde jag.
Sofie : Bra.
Dan : Du sa 60 grader va?
Sofie : ?!?!?!?!?!?!?
Dan : Haha. Jag bara skojar. Haha, du skulle sett din min!

Valborg.

Vårt valborgsfirande började i Sös lägenhet i Malmö!

 

Carro var där!

 

Niclas och Dan också! Jag var lite extra glad för Dan lyckas alltid jobba när vi hittar på saker, men igår var han minsann ledig!

 

Här står vi i Sös nymålade vardagsrum.

 

När alla hade kommit hade vi picknick på Sös sovrumsgolv. Vi snapsade ur blinkande snapsglas, åt kladdkaka och diskuterade allt mellan himmel och jord.

 

Sedan begav vi oss ut i den stora staden och promenerade till pildamsparken.

 

Där såg vi när brasan tändes och satte oss ner på filten en stund.

 

Här har vi hela gänget!

 

Kvällen avslutades på en bar på möllevångstorget och 01.18 tog vi tåget hem! Det var vår väldigt mysiga Valborg!


1:a Maj.

Idag är det en "äta-kebab-till-frukost-dag". Mer än så behöver jag egentligen inte säga. Vad vi gjorde igår får ni se senare!

RSS 2.0