Inspiration.

Alla behöver vi någon som Lisa som berättar för oss hur bra och älskvärda vi är. Hur man kan ändra på sitt liv, bara man vill. Kan inte säga annat än; Läs!

Tillbaka, längst bak i klassrummet.

När jag tog studenten kände jag mig fri.
"Nu kan jag göra precis vad jag vill och skapa mitt eget liv."
Jag hittade min egen stil, köpte hundra klänningar och älskade livet. Älskade mig. Jag färgade håret rött, sedan blont för att därefter färga tillbaka det till mörkt. Bara för att jag ville och trivdes med det. Jag var den personen som klädde upp mig en ledig dag, bara för att jag skulle till affären. Jag hade ett bra och stabilt självförtroende. Så mycket bättre än det man hade i gymnasiet.
Så börjar man högskolan och jag känner att man sakta men säkert förlorar en liten del av sig själv för varje dag som går. Mina klänningar får hänga i garderoben, jag har inte lust att färga håret och plötsligt har det gått flera diskussioner utan att jag har sagt ett ord. Den där känslan man brukade ha att man inte riktigt räcker till, smyger sig fram. Man känner att rösten inte blir hörd och vägrar räcka upp handen då man är rädd för att göra bort sig.
Men idag vaknade jag upp och var arg.
Arg, för att jag inte tillför någonting. Arg, för att jag har tappat bitar av mig själv. Bitar som är ytterst viktiga. Sedan när blev jag rädd för att göra bort mig? Jag älskar ju att göra bort mig! Jag älskar att få folk att skratta. Varför skulle andra människors självsäkerhet förstöra min? Det går ju inte ens ihop. Jag vet att jag är stark. Jag vet att jag kanske inte har koll på allt, men är villig att lära. Jag vet att om jag väl bestämmer mig för något, finns det ingen som kan hindra mig. Det här skall vara den bästa tiden i mitt liv, och jag går miste om allt. Endast för att jag hellre sitter där, tyst, längst bak i klassrummet än att göra bort mig och veta att jag försökt.
Ingen kan förstöra för mig så mycket som jag själv. Så är det ju bara och så får det absolut inte bli.

Workshop.

Då åker jag på workshop med skolan. Vi skall sova över i en byastuga i Lomma. Mer än så vet jag egentligen inte. Men det blir säkert trevligt!


Finns det fler, som ser världen som vi ser? Kanske det mest omaka paret, jag e frågan du e svaret.


Vill bara meddela.

Jag handlade nyss för 1159 kronor på systembolaget. Känns ovant måste jag säga.

Musiktips.


Då var det tisdag.

Jag har minsann tränat idag. En hel timme. Jag är duktig.
Snart skall jag hoppa in i duschen. Annars ser dagen ut så här;
- Plugga
- Städa
- Tvätta
- Handla med mamma
- Ut och gå med Carro
- Laga mat
- Äta
- Titta på Idol
- Kanske en och annan serie också
Så ni vet vad jag skall göra idag alltså!

Sös och Niclas tatueringsfest.

I lördags hade Sös och Niclas födelsedagsfest och temat var Tatueringar! Vi började med en liten förfest hemma hos oss där vi kunde "tatuera" oss med gnuggistatueringar. Här har vi Ruben och hans fina fjäril!

 

Jag fick ett ankare på den ena handleden och ett hjärta på den andra.

 

Dan hade också ett ankare! Vi var ett ankar-par vi.

 

Mathilda och Markus!

 

Så begav vi oss till lokalen i Hofterup där den riktiga festen var! Här har vi födelsedagsgrisarna Sös och Niclas.

 

På borden hade de lagt ut en massa bilder på olika tatueringar. Lite inspiration ungefär.

 

Här har vi Madde och Jennie!

 

Micke med piggelinglassen man fick i välkomstdrinken!

 

Markus och Mathilda igen!

 

Bröderna Andersson!

 

Jag och Micke!

 

Puss!

 

Rebbe!

 

Ida var också där!

 

Likaså Emelie och Carro!

 

Resten av kvällen såg ut ungefär så här;

 

Och det var Sös och Niclas födelsedagsfest!


Tacos, Idol och hunden Molly.

I fredags kom Neja och Linus hem till oss. Vi skulle nämligen ha taco-kväll! Här har vi Neja.

 

Linus!

 

Dan var duktig och stekte kött.

 

Neja hade lånat hennes mammas hund Molly och tog med henne hem till oss. Jag förväntade mig slagsmål mellan katterna och Molly, men det blev det inte! De luktade lite på varandra och resten av kvällen satt katterna en liten bit bort och tittade nyfiket. Bra att veta, ifall man bestämmer sig för att skaffa hund!

 

Så var det dags att äta, mycket och länge! Mmmm!

 

Sedan tittade vi på Idol och lekte med Molly. Vid halv elva åkte Neja och Linus hem och jag och Dan somnade. En mysig fredag!


60-tals fin.

Idag är jag så där 60-tals fin med boll-frisyr och spetsklänning. Sös och Niclas skall nämligen ha lokalfest ikväll och temat är "Tatueringar"! Eftersom varken jag eller Dan har några så har vi fått köpa "gnuggisar". Ni vet sådana man fick med kellogspaketet när man var liten. Jag skall ha ett ankare är det tänkt. Men vi får se! Vi har nämligen köpt på oss hela tre paket.


Isa i köksfönstret.


Zumba.

Då är jag hemma efter ett pass Zumba. Det stämmer. Jag och Caroline var borta på centrum och dansade gratis Zumba eftersom det var "Tjejkväll" där borta.

Jag tror inte att jag har dansat så på evigheter. Inte sedan jag var 15 år, utforskade andra nationaliteter, tittade mig i spegeln och bestämde att jag skulle dansa som Shakira. Det gick inte bra då och det gick väl inte jättebra idag heller. Men det var roligt! Jag dansade lite fel och hoppade fel steg, men det gjorde inget. Jag blev svettig och skakade hela kroppen.

Hade dock någon filmat det hela hade jag velat att de skulle bränna bandet.

Mot skolan!

Då sticker jag till skolan! Förresten så håller jag fredag idag. Fast att det bara är torsdag. Men det är väl så det blir när man pluggar antar jag. Men jag looovar att jag skall plugga i helgen (okej mamma, pappa och Dan?!). Jag skall ringa företag angående studiebesök och grejor. Spännande! Men trevlig torsdag till er och trevlig lillfredag till mig!


Kvällsmat och två nya serier.

Ikväll hade vi detta till kvällsmat! Lax, hemgjord tzatsiki och tortellini-sallad. Jag åt självklart mer lax än det som syns på fotot.

 

Under tiden tittade vi på den nya säsongen av "Two and a half men" med Ashton Kutcher som den nya huvudkaraktären! Vi har inte följt serien så himla mycket, men man var ju tvungen att se det första avsnittet av den här nya säsongen. Kanske börjar vi följa den också!

 

Dessutom såg vi det absolut första avsnittet av min nya favorit serie "New Girl"! Jag är nämligen lite småförälskad i Zooey Deschanel. Det kan vara hennes långa, bruna hår och blå ögon som gör det. Här får ni alla fall trailern till serien! Så att ni också kan bli blixtförälskade!



Man kanske inte skall klaga ändå.

Sofie : Oh, vi har så himla mycket att läsa till imorgon.
Neja : Jasså? Hur mycket?
Sofie : 50 sidor!
Neja : 50 SIDOR?!
Sofie : JAG VET!!
Neja : BARA?!
Sofie : Va? Vadå "bara"? Det är ju mycket!
Neja : Vi skall läsa 200.
Sofie : 200 SIDOR TILL IMORGON?!
Neja : Ja.
Sofie : Oj. Ehm. Hehe.

Dålig uppdatering.

Oj, vad blogglusten har försvunnit.
Kanske är det för att jag mest är trött hela tiden. Kanske för att jag har 50 sidor jag måste läsa till morgondagens seminarium. Eller kanske så är det bara för att jag inte gör någonting om dagarna längre. Jag lagar mat, pluggar och tittar på tv. Det är typ det.
Men jag lägger inte av för det! Då och då dyker det ju faktiskt upp ett inlägg, och det vill ni väl läsa?

Måndagkväll.

Jag vet att klockan bara är tio men jag tänkte slänga in handduken nu. Har varit så himla trött idag. Men jag kan meddela att jag faktiskt har pluggat idag och att jag tror att jag är klar med en uppgift som skall lämnas in nästa måndag. Fast jag är inte helt säker, om jag är klar med den alltså. Får se vad de säger på föreläsningen imorgon. Nu tänkte jag sova i alla fall! God natt!


Söndagsmiddag; Paj.

Nu skall ni få se vad jag har ätit till middag idag! Igår också för den delen. Jag gjorde nämligen en likadan paj och bjöd Markus och Mathilda på igår. Men vi kan ju börja med pajskalet! Inte så svårt; 150 gram smör, 5 dl mjöl och cirka tre msk vatten. Blanda, tryck ut i en form och sedan in i kylen en halvtimme.

 

Medan pajskalet är i kylen kan man fokusera lite mer på "Paj-innehållet". Stek rödlök och babyspenat, och skär fetaost och körsbärstomater.

 

När man sedan tar ut pajskalet ur kylen är det dags att picka och sedan in några minuter i ugnen.

 

Då är det dags att göra äggstanningen! Mjölk och ägg är det enda som behövs. Fast så kan man ju alltid slänga i lite extra kryddor såsom vitlökspeppar, salt och basilika. Ut med pajskalet ur ugnen och i med allt innehåll.

 

Efter en halvtimme i ugnen ser den ut så här!

 

Dessutom är den hur god som helst! Creme fraiche och sweet chilisås passar alldeles utmärkt som en kall sås till! Och det var min söndagsmiddag!


Lördag

Då är det lördag och vi har lite olika saker bestämt. Markus och Matilda kommer snart över och äter middag, sedan kommer nog Egoina och Micke över också. Vad som händer får vi se. Det blir väl vin, prat och musik. Kanske en och annan film.

 

Förresten så har jag nu bestämt mig för de här bågarna! Nummer 3. Känns så himla ovant att se sig själv med glasögon. Men jag skall ju bara använda dem på föreläsningar och framför TV:n. Men visst ser jag smart ut?! Sjukt smart! Kommer ju få bra betyg bara genom att använda glasögonen! Det tror jag minsann.


Köttbullar och en bästa vän.

Igår var Neja här. Vi tittade på Grey's Anatomy, gick en sväng på Center Syd och lagade köttbullar. Jag ville mest visa er att jag kan laga mat. Eller i alla fall köttbullar. De blir ju inte lika goda som mormors, men de är allt annat äckliga!


Sofie skaffar glasögon.

Jaja, bara läsglasögon. Eller något. Jag har brytningsfel och är översynt. Behöver dem mest när jag sitter på föreläsning, tittar på TV eller sitter vid datorn. Så en så stor grej är det inte. Men man vill ändå hitta några man är nöjd med. Jag har väl typ bestämt mig för vilka jag skall ha men tänkte visa er ändå!

1; Förskolelärare.

 

2; Mattenörd.

 

3: Sofistikerad.

 

4; Pilot.

 

Vilka tycker ni?

(Där hade ni min lugg också förresten!)


Mot frisören!


Nu skall jag till frisören och få mitt hår klippt! Det var på tiden tycker jag. Dan är alltid rädd när jag skall till frisören. Det har nog att göra med den gången vi precis blivit tillsammans, jag hade långt fint hår och gick till frisören för att få en page. Jag blev inte nöjd och Dan blev inte nöjd. Som jag ångrade mig. Men så kort blir det inte igen. Inte idag i alla fall.

Nej, nyckelbenslångt hår med lugg skall det vara!


Jag är student.

På dagens föreläsning fick jag reda på att jag är en Sankt Bernhardshund. Tja, jag är väl klumpig och dreglar en del. Annars håller jag helg nu! Visst är ni avundsjuka?

Bakdag.

Igår var det visst lördag och vi hade bestämt att vi skulle baka.

 

Med vi menar jag Carro..

 

.. Neja och jag!

 

Vi hade bestämt oss för att vi skulle baka en citronpaj med hallonmaräng, kanelkakor och choklad- och hasselnötskakor. Allt från Leilas bok "A Piece of Cake".

 

Både tårtan och kakorna kunde blivit bättre. Men det var gott och det är väl det som är huvudsaken ändå!


En fredagkväll i kyrkan.

I fredags åkte jag och hela min familj till Löddekyrka för att höra min bror och hans kompisar både spela och sjunga.

 

Carl (längst till vänster) spelar gitarr och är väldigt duktig om jag får säga så.

 

Jag fick inte till så många bra bilder, men det var ett par duktiga ungdomar som gjorde allt från att sjunga till att spela keyboard. När uppträdandet var slut tände jag och Dan ett ljus och cyklade hem för att titta på Idol. En mysig fredagkväll!


Jag är en apa.

Dan : Men Sofie!
Sofie : Vad?
Dan : Varför har du lagt sopsäckarna längst upp i detta skåpet? Jag når ju inte och måste ta en stol!
Sofie : Äh!
Sofie tar ner dem själv, utan stol.
Dan : Men du har ju så himla långa armar!
Sofie : Det har jag väl inte?
Dan : Jo, du har sådana långa ap-armar!
Sofie : ???
Dan : Du skulle väl börja dansa?
Sofie : Nej?
Dan : Ifall du skulle gjort det och ni skulle dansat tango så hade du kunnat kalla det ORANGUTANGO!
Sofie : ???
Dan : Hahaha!

Fredagsmys.

Ikväll är det fredagsmys som gäller för oss. Vi har tittat på Idol, gått i kyrkan och tittat när min lillebror Carl spelat och nu skall vi titta på lite gamla Grey's Anatomy avsnitt. Det är ungefär så vår fredag ser ut. Dessutom har vi tänt ljusen i våra nya ljuslyktor! Hur mysigt som helst.


Sjuk.

Det här har varit min utsikt idag. Japp. Idag har jag varit sjuk (träna aldrig när du känner dig krasslig, inte ens om det bara är en smula) och har därför fått plugga lite hemifrån. Vi har äntligen fått våra böcker idag! Yey! Nu kan man ju sätta igång och plugga på riktigt. Annars har jag mest tittat på en massa gamla Grey's Anatomy avsnitt. Ibland kan det faktiskt vara rätt mysigt att vara sjuk.


Duktig.

Idag har jag tränat. En timme.

Säg att jag är duktig!

Min skoldag.

här har min dag sett ut! Tänkte att Emelie skall få berätta för er. Alldeles strax skall vi titta på Idol och skratta lite så där retfullt.

En söndag på IKEA.

Idag har jag, Neja, Mathilda och Markus varit på IKEA och nu är jag 1800 kronor fattigare. Men många, fina saker rikare! Det har blivit allt från en ny matta och spegel till en prydnadskudde och visp. IKEA är bra. Så är det bara.


Att snurra in sig i spindelnätet.

Sofie byter om.

Sofie : Vad tycker du om detta?
Dan : Ehm, ja. Alltså. Vad tycker du?
Sofie : Är den lite tajt?
Dan : Ja, jag tänkte faktiskt säga det.
Sofie : Okej..
Dan : Ja, alltså jag vet hur det känns när det sitter för tajt. Man känner sig jättetjock.
Sofie : Ser jag tjock ut?
Dan : Nej, alltså. Du är inte jättetjock.
Sofie : OKEJ, MEN JAG ÄR ALLTSÅ TJOCK?!
Dan : Ehm.. Alltså.. Det var inte så jag menade!
Snacka om att snurra in sig i spindelnätet. Och nu har jag bitit av hans huvud.

En kräftskiva för fyra.

Så här såg jag ut igår när jag och Dan åkte till Landskrona för att umgås med Neja och Linus.

 

Vi skulle nämligen ha en liten kräftskiva, bara vi fyra! Hur mysigt som helst.

 

Danis var söt i kräfthatt!

 

Neja och Linus också!

 

Kräftor är himla gott. Men jag är rätt nöjd med att bara äta det två gånger om året. Det är ju pajen, salladen, brödet och allt annat tillbehör som är det goda och som man dessutom blir mätt på.

 

Efter maten spelade vi frågespelet Qube lite. Det blev ganska jämt och ingen vann direkt. Vi är lika smarta helt enkelt!

 

Men här har vi en liten överraskning som jag hittade när jag skulle gå på toaletten! Nejas och Linus katt tycker tydligen om att vila i badkaret. Någonting som jag aldrig har testat.

 

Till efterrätt blev det kladdkaka och vaniljglass. Så satt vi och pratade om musik, filmer och lite allt möjligt tills klockan var tjugo över elva. Då fick jag ta Dan under armen, som hade blivit lite febrig under kvällen, och åka hem. En himla, himla mysig kväll!


Höjden av lathet.

Jag är lat. Det skall ni veta.
Jag är den som alltid lägger all reklam på samma ställe och låter den ligga där i två veckor. Jag är den som struntar i att kasta brevkuvärten och låter de ligga vid sidan om räkningarna tills Dan blir galen och skäller på mig. Jag brukar damma med dammsugaren på bord och i fönsterkarmar istället för med en dammtrasa. Det har faktiskt resulterat i att jag har dammsugit upp en halv växt (jag skulle ta bort dammet från löven) och ett par trosor. Trosorna låg ju dock på golvet och jag orkade inte plocka upp dem när jag skulle dammsuga bredvid dem. Vår dammsugare suger ganska bra skall ni veta.
Men ingen är nog så lat som Dan. Jag menar, vem ställer in ett tomt juicepaket i kylen för att man inte orkar slänga det i soporna?

Den enda anledningen.

I skolan.

Sofie : Men jag vet inte vad jag vill jobba med. Bara att jag vill jobba inom media.
Egoina : Eller hur.
Sofie : Jag vill bara jobba på ett kontor, knappa lite på en dator, jobba mellan 09-16 på vardagar och vara ledig alla helger och röda dagar. Det är vad jag vill!
Egoina : Haha. Vad du är lat, Sofie.
Sofie : Men, är det inte därför man pluggar vidare?

RSS 2.0