En grön klänning.

Idag har jag på mig en ny klänning från Lindex! Tyvärr kan inte riktigt den gröna färgen återges med min kamera. Men det får gå ändå.

 

Den är sådär hängig och har ett silkigt material. Den är väldigt mysig helt enkelt!

 

Ikväll skall vi ha en liten släktmiddag hemma hos mamma och pappa. Min moster, mormor och mina kusiner kommer dit. Dessutom är det kusin Tesses födelsedag och den måste ju firas. Det är viktigt att man håller ihop när det inte riktigt blir som man tänkt sig.

 

Förresten! Isa hälsar.


Mitt liv fick plötsligt en helt annan mening.


För er som undrar.

För er som undrar vad som hände med mammas stora 50-års fest, varför jag inte visat bilder eller hur min nya fina klänning ser ut. Festen har blivit flyttad till antagligen Juni (inget fast datum satt än). Så ingen fara! Ni kommer få se bilder på mammas stora dag och ni har inte missat någonting.
Så vet ni det.

På tapetfabriken.


På bussen.

Jennifer : Är inte det Ven?
Sofie : Jo det är det nog.
Alida : Ven?
Jennifer : Ja, den ön där ute.
Alida : Men oj. Det är ju en jättestor ö!
Jennifer : Alltså nej, Alida. Det där är Danmark.


Instagram.

Ni kan följa mig på Instagram också! Guuldfish heter jag där.


Utflykt.

Imorgon skall jag på studiebesök i Nässjö. Vi kommer att sitta totalt sex timmar på en buss och jag har packat värsta matsäcken! Två mackor, en matlåda med potatissallad och skinka, en 100 grams chokladkaka, en drickyoghurt, ett äpple, en flaska Cola Zero och en flaska vatten. Vem kommer inte vilja sitta bredvid mig på bussen liksom?
Nu skall jag sova. God natt!

Kul med regn.


Idag står jag på mina knän.

Igår låg jag på botten. Jag ville bara lägga mig på badrumsgolvet, precis som Izzie i Grey's Anatomy, och inte resa mig förrän jag var redo. Idag har jag rest mig upp. Eller åtminstonne står jag på mina knän. Det är en konstig känsla, att ena sekunden tycka något är otroligt vackert och älska livet för att sedan andra sekunden titta sig i spegeln och tänka att det räcker nu, att livet inte bara kan vara så här hemskt.
Jag är peppad, sporrad som aldrig någonsin. Tänker att jag ska ta tag i min utbildning och bli den bästa projektledare som världen har skådat. Men plötsligt känner jag att det inte spelar någon roll, livet spelar oss ändå ett spratt i slutändan. Ser oss som marionetter som är roliga att leka med.
Idag är jag lite som en låt. En låt med en glad melodi men med sorgsen text. Lite så ungefär.

Fan inte kul att vara mig idag.

Jag mår inte bra just nu. Jag vet att jag inte skall klaga när det finns de i min omgivning som har det så mycket sämre. Men det tär så himla mycket på mig när en person jag älskar och håller av mår dåligt. Sämre än vad jag någonsin har mått. Dessutom fick jag inte godkänt på min tenta. Men kära Sofie kuggade inte med tio eller femton poäng.. Nej. TVÅ poäng!! Om jag hade lyckats kamma hem två poäng till så hade jag fått godkänt. Så. Himla. Roligt. Sedan så känner jag mig sjukt underskattad också.

Som sagt. Inte min dag idag.


Dagens två klantiga saker.

- Dan lagade mat och öppnade en låda i köket för att ta bestick. Jag stod och pratade med Dan, hade ryggen vänd mot lådan och stängde den samtidigt. Plötsligt hör vi ett ordentligt skrik och jag vänder mig hastigt om. Jag har klämt Isas tass i lådan! Hon försöker dra sig loss, skriker och fräser. Dan öppnar lådan snabbt och Isa springer iväg. Jag letar upp henne och kollar på henne. Ingen skada skedd, tack och lov. Hon haltar inte eller något.

- Några timmar senare spyr Nima på golvet medan jag och Dan sätter på en film. Jag skall sedan gå till toaletten och tittar på TV:n samtidigt som jag går. Plötsligt tar jag ett ordentligt kliv RAKT I spyan! Hela min fot är helt nedkletad med kallt, vått kräk som består av tuggat torrfoder och katthår. Mysigt. Så himla mysigt.

Nu skall vi titta klart på filmen. Den senaste Underworld, om någon undrar!

Tovas 3-års kalas.

Igår var vi hemma hos Ola och Angelica och firade Tovas 3-års dag! Tova föddes på samma dag som min pappa fyllde 50. Världens bästa födelsedagspresent, liksom! Igår åt vi tårta med Pippi på, lekte med ballonger och tittade på Tova när hon öppnade paket. Av oss fick hon en Hello Kitty-borste och världens sötaste baddräkt, om jag får säga det själv. Jag vill nämligen ha en likadan, fast i några storlekar större. Nu får tiden gärna stanna upp lite. Jag tycker inte riktigt om när åren bara springer förbi.


Ur min telefon.

Då var det dags att titta på lite fler bilder som jag tagit med min iPhone!


Till vänster har vi söta Nima, och till höger är en av många dagar vi fikade med min projektgrupp! Man behöver fika när man skall skriva en mycket tråkig rapport.


En dag var jag hemma hos Jenny och åt pannkakor, och en annan dag hade jag på mig röd kjol och mina nya vita skor.


Vi var hemma hos Jaana en kväll! Gosade med hennes katt Zelda och spelade charader. Till höger har vi nämligen Desirée som försöker visa något!


När vi ändå håller på att visa bilder på katter så kan ni få se Isa också! En kväll när vi skulle sova.


Jag har även jobbat lite på Burger King, och varit ute i den fina solen med Dan!


En dag var vi hemma hos mamma och pappa på familjemiddag. Till efterrätt fick vi ostkaka med grädde och sylt!


Jag provade en klänning på H&M, som faktiskt fick stanna kvar i affären! Och bredvid har vi en del av vårt kök, som vi gjort om lite. Jag var så himla trött på cupcakes och pinuppor, så jag gjorde om lite. Vinstället har vi fått från Dans bror Ola och han fru Angelica!


Till middag en kväll åt vi en blandning mellan risotto och paella. Till höger har vi en stol som vi tänkte köpa till pappa i födelsedagspresent, men lät bli. Den är nog alldeles för liten ändå.


Så avslutar vi detta inlägg med en bild som bevisar att våren äntligen är här! Den är inte en minut för tidig!

Mamma, 50 år!

Idag fyller min älskade mamma 50 år! Igår fyllde pappa 53, och idag fyller kära mor år. Om ni undrar vad jag har sysslat med de senaste dagarna, så firar jag födelsedagar. Ikväll skall vi fira kära mor med middag och sång. Brakarfest blir det på lördag och jisses vad det skall bli kul! Gratti fina, älskade mor!


Två badade katter senare..

Idag har jag och Dan badat Nima och Isa!

 

Det är ju inte sådant vi brukar göra precis, men vi kände liksom att de behövde det. Nu tycker jag så himla synd om dem. Det ser ju inte så himla bekvämt ut att vara alldeles dyngsur. Nima var jätteduktig, som vanligt. Hon bara sitter och väntar tills man är klar utan att streta eller göra ett ljud ifrån sig. Isa, däremot, hon både stretade, jamade och revs. Men kanske inte så konstigt ändå.

 

Jaja, nu när de är torra ser de rätt nöjda ut ändå.


Markus 25 år.

För snart två veckor sedan var vi på födelsedagskalas i Sölvesborg. Det var min barndomskompis Markus som fyllde 25 år! Dessa var de enda bilderna som togs tyvärr. Men vi hade det väldigt trevligt och pratade om allt från gamla minnen till vilken sorts läkare Markus skulle bli. Jag har blivit så himla dålig på att fotografera. Mest för att jag är lat. Det är mycket lättare att ta telefonen och klicka, än att man skall ta upp min otympliga kamera och fotografera. Nej, jag får skärpa mig! Det blir ju faktiskt inte alls lika bra bilder med en telefonkamera.


Min dag i känslor.

I morse vaknade jag upp och insåg att mitt munsår hade blivit värre. Då mådde jag ungefär så här!

 

Men det var bara att lägga på ett plåster och bege sig till Burger King där jag jobbade i 3 timmar. Jag drack en milkshake och mådde helt okej.

 

När jag sedan kom hem hade min nya klänning kommit med posten och då blev jag så här glad! Den skall bäras på lördag när vi skall fira mammas 50-års dag. Ni får se den då! Nu skall jag slappa framför TV:n. Yey!


Skit också.

Jag har fått munsår. Jag har inte haft munsår på jättelänge, men idag så! Självfallet. Efter en lång jobbhelg, skolvecka och nu med mammas 50-års fest på lördag får jag självklart ett munsår. När jag får munsår brukar det betyda att jag är på väg att bli sjuk.

Om jag blir sjuk i veckan så blir jag riktigt arg. Inte en chans att jag kommer att missa mammas stora fest! Jag tänker definitivt inte komma dit med ett mega-sår på läppen. Nej, booooort!

Mys-Söndag.

Jag och Dan har en "titta på film-kväll" och skall snart sätta på Sherlock Holmes 2. Till detta äter vi chips! Dessutom har jag min absolut skönaste tröja på mig.

 

Men plötsligt ringde mamma mitt i allt och jag var självklart tvungen att svara!

 

Här är du mamma! Ser du? Du är gömd i min telefon! Nej. Nu är Dan snart sur på mig. Sherlock Holmes 2 var det!


Jag vet.

Jag är så himla tråkig denna veckan. Men jag har så himla mycket att göra. Jag skall uppdatera lite mer imorgon! Nu skall jag dock sova eftersom jag börjar klockan 10 imorgon på Din Sko. Yey! God natt.

Första gången måste ju vara någon gång.

Idag skall jag stänga helt själv för första gången på Din Sko. Jisses. Vi får hålla tummarna!

Middag hos familjen Strandberg/Andersson.

Hemlagade hamburgare är aldrig helt fel.


Sjukt hektisk vecka.

Det är totalkaos just nu. Vi håller på att få ihop det sista av en 20-sidig rapport samtidigt som vi skall redovisa en gruppuppgift imorgon. Dessutom skall jag jobba torsdag, fredag, lördag och söndag, vilket innebär att jag inte kommer att vara ledig en enda dag denna vecka!

"Men du var ju ledig igår, när det var röd dag" tänker ni då. Nej det var jag inte! Vi jobbade med gruppuppgiften till skolan. Jag hyperventilerar lite, känner jag just nu.

Man måste bara hinna att andas också. Ni får se de fina bilderna på Markus från i söndags en annan dag.

På 25-års fest.

Så här ser jag ut idag när vi skall på 25-års fest i Sölvesborg! Det är min kära barndomskompis Markus som fyller år. Honom har jag inte träffat på år och dagar, och det skall bli så himla roligt att träffa honom igen. Jag tycker nämligen att det är hemskt jobbigt att växa upp och förlora gamla vänner.


Påskafton.

Så begav vi oss hem till kära mamma och pappa igår! Mamma hade påskpyntat fint i deras buskar!

 

Det var tillräckligt varmt för att sitta i vårt fina uterum! Där var det också påskstämning!

 

Som sagt!

 

Så åt vi påskmat och drack snaps ur påskiga snapsglas!

 

Vi fick till och med påskägg med både godis och pengar i! Man blir aldrig för gammal för påskägg.

 

Till och med Sös hade påskpyntat sig själv med både fjädrar och färgglatt nagellack. Det finns inget som heter "att överdriva"!

 

Och det var vår väldigt påskiga och mysiga påskafton!


Glad Påsk!

Så här ser jag ut idag när vi skall hem till mamma och pappa på påskmiddag! Jag har en ny tröja med en så kallad peplum-midja! Alltså en liten extra kjol som börjar i midjan på tröjan. Älskar det! Just den här är ljusrosa, som kanske inte syns så bra på bilderna, och kommer från H&M! Ni får ha en fin påsk!


Fredagens pluggfika.

En liten tablettask från Systembolaget är bättre än ingenting!


Långfredag.

Jag är nu på väg till skolan. Alltid lika roligt att åka in på en röd dag. Men måste man så måste man. Vi håller nämligen på med en 20-sidig rapport som snart skall vara inlämnad. Senare skall man bege sig till Sös och träffa alla mina kära syskon. En och annan serie kanske man också hinner med ikväll! Det är trots allt fyra stycken som kommer ut idag! Glad Påsk på er!


Middag, drinkar och trevligt sällskap.

I lördags, efter att både jag och Dan hade jobbat på Burger King, var vi hemma hos Rebbe och Johan i Svedala. Där blev vi bjudna på förrätt, varmrätt, efterrätt och drack drinkar ur fina glas med pampiga sugrör. Vi pratade och umgicks tills jag och Rebbe var trötta och somnade vid två-tiden på natten. Dan och Johan däremot, satt uppe till halv fem på morgonen. Har man det trevligt så har man, helt enkelt!


RSS 2.0