Nyårsklädd.

Då var jag och Dan fina och redo för nyår! Nu är det bara de sista förberedelserna kvar och sedan kommer gästerna klockan fem! Gott nytt år på er alla! Hoppas ni får en lika fin nyår som vi tänkt ha!


Efter fyra år.

Vi har haft vår beskärda del, du och jag. Vi vet ju det. Vi har varit lyckliga och olyckliga, nykära och trötta.

Du älskade mig när jag var 18 år, drack för mycket vodka och somnade i din säng. Du har älskat mig när jag har varit trött på livet och när jag har velat flytta till Paris för att bara komma iväg. Du har älskat mig en söndagsmorgon med otvättat och tuperat hår, en rastlös fredag och en vild lördagkväll. Du har älskat mig trots mina svek och trots mitt tvekande. Du har stöttat mig i mina dåliga stunder och skrattat med mig när det behövts. Under fyra år har du alltid varit säker och älskat mig villkorslöst. Du har pratat om vår framtid och hur bra det kommer att bli när vi sedan tar examen. Du har alltid varit här. Varit här och älskat mig.

Det enda jag kan göra är att försöka älska dig tillbaka. Älska dig precis lika mycket som du alltid har älskat mig.


Dagen före nyår.

Idag har jag en massa att stå i!
Först skall jag jobba på Din Sko 13-16. Sedan skall jag handla lite saker som jag glömt handla till nyår såsom plastglas och toalettpapper. Det sistnämnda är väl egentligen viktigast? Sedan kommer Sara över och då skall vi marinera fläskfilé och flytta bord, stolar och soffor. Någonstans däremellan måste jag ha kontakt med mina föräldrar också då vi skall låna ett bord och några stolar av dem. Dessutom skall vi låna dukar, tallrikar och bestick också.
 
Det är tur att jag utbildar mig till projektledare och tycker sådant här är jätteroligt. Vet inte riktigt vad jag skulle gjort annars alltså.

Fredagkväll.

Vi hänger hos Markus och Micke och spelar spel!


Julafton.

Då skall jag fortsätta att berätta om julafton! Efter frukosten gick jag och Dan hem för att göra oss i ordning. När vi var klara var det dags att bege sig hem till mamma och pappa igen.
 
Dan var fin i svart skjorta och röd fluga!
 
Hemma hos mamma och pappa hade alla redan kommit. Jag går alltid runt och känner på mina paket på dagen. Så jag vet vilka som är mina och så försöker jag gissa vad det är i dem.
 
Mormor!
 
Danis!
 
Mamma hade dukat upp fint och pyntat en massa i vardagsrummet!
 
Så var det dags att äta! Jag älskar julmat. Så himla, himla gott!
 
Först det kalla!
 
Några snapsar och snapsvisor blev det så klart också!
 
Sedan var det dags för det varma!
 
Dopp i grytan är pappas småländska tradition som är med varje år. Spadet som skinkan har kokats i sparas och sedan doppar man bröd i det. Det är gott, faktiskt. Fast jag är ju uppväxt med det och har väl ingen talan så direkt.
 
När vi hade ätit upp och klockan var tre var det dags för Kalle Ankas julafton!
 
Zoegas var också med.
 
Efter Kalle var det dags för fika! Trots att man fortfarande var fruktansvärt mätt.
 
Fina Carl!
 
Så kom tomten klockan fem! Pappa var fruktansvärt söt som tomte.
 
Sanne, Christoffer och Sös.
 
Så delades alla paket ut. Här är mina!
 
Dan fick inga julklappar för han hade inte varit snäll i år. Eller jo, han fick några.
 
Så öppnade vi paketen en och en och alla inspekterade vad man hade fått.
 
När alla paket var öppnade var det dags för middag! Mormors hemgjorda risgrynsgröt! Jag fick minsann ingen mandel, så jag lär väl aldrig bli gift.
 
Resten av kvällen spelade vi sällskapsspel och umgicks. Kvällen slutade dock med att alla barn satt bänkade framför filmen "Niceville" och klockan halv två gick jag och Dan hem. En väldigt fin julafton med många fina människor.

Nyårshandlande.

Idag har jag, Neja och Rebbe varit och handlat en massa, massa på Center Syd. Vi började med att försöka hitta en klänning till Rebbe. Kan meddela att vi hittade en tillslut!

 

Dessutom lunchade vi på McDonalds! Ja, man måste ha svartpeppar i dippan! I ketchupen också. Man måste!

 

Så var det dags att handla mat och dekorationer till nyår! Rebbe och Neja lade ner en färsk kalkon i vår vagn. Det tog en stund innan jag upptäckte den och förstod först inte att det var dem som skämtade. Jag trodde istället att en vilsen tant hade lagt ner den i fel vagn.

 

Efter ett springande på systemet, Maxi och hela Center Syd så var vi äntligen klara. En klänning för 200 kronor hittade jag minsann också. Inte en helt fel dag alltså.


Julaftons morgon.

Julafton började med julfrukost hemma hos mamma och pappa. Precis som den gör varje år. För att det inte skall bli ett väldigt långt inlägg så delar jag upp julafton i två delar. Här är mammas och pappas gran förresten! Lite dåligt med glitter om jag får säga det själv.
 
Frukost är nog den absolut bästa måltiden någonsin och i allra högsta grad på julafton.
 
Till frukost fick vi dessutom vars två tialotter! Jag vann ingenting, som vanligt.
 
Så gick vi upp på ovanvåningen, hälsade på Zoegas och tittade på det sista avsnittet av julkalendern. Därefter gick jag och Dan hem igen och gjorde oss i ordning för en lång och rolig dag. Mer om det får ni se i nästa inlägg!

23:e December.

På lille julafton firade jag och Dan jul hemma hos hans föräldrar och även Dans pappas födelsedag! Vi hade dessutom köpt finmat till katterna. Så att de också får lite julstämning.
 
De var rätt nöjda minsann.
 
Så gjorde vi oss i ordning för att åka iväg!
 
Jag var julfin och hade en löskrage från Cubus.
 
Väl framme hos Dans föräldrar bjöds det på bubbel! Gott bubbel också minsann!
 
De hade dukat upp fint och vi lyssnade på den senaste skivan från "Så mycket bättre". Jag är ju helgalen i Miss Lis "1:a gången".
 
Istället för julmat blev det helstekt kyckling. Fruktansvärt gott. Dessutom är det skönt att inte tjata ut julmaten.
 
Så var det dags att äta!
 
Himla, himla gott! Nam, nam!
 
Efter middagen kom Lars över också för att umgås lite. Vi och Lars brukar inte byta julklappar, men i år fick han en flaska Cola Zero. Bara för att han hade varit extra snäll i år.
 
Så bytte vi julklappar, åt julgodis och mina snöbollskakor och drack jordgubbslikör. När vi var mätta och trötta var det dags att åka hem. Dagen efter var ju faktiskt julafton. Men vi hade så himla, himla trevligt och åt fruktansvärt god mat hemma hos Dans föräldrar. Det är så kul det där, att fira jul med två familjer. Det blir ju två julaftnar om året på något sätt.

Stockholm, Dag 4, Tisdag.

Då var det dags för mig att visa den sista dagen i Stockholm! Jag sade hej då till soffan jag sovit på ett par nätter och kramade Nathalie och Caroline adjö.
 
Min resväska var alldeles full av både gamla och nyinköpta kläder.
 
Så mötte jag upp mormor, moster, kusin Sanne och kusin Therese inne i stan och gick och åt på Jensens Böffhus! Nam, nam.
 
Bara sådär fruktansvärt gott.
 
Till efterrätt delade jag och Tesse på en kupa glass! Himla gott det där. Sedan handlade vi en och en annan julklapp till och därefter åkte vi hem. Och det var slutet på vår Stockholmstripp. Jag hade ett par fina, fina dagar med min fina, fina släkt. Dessutom gillar jag ju Stockholm. Även om det är som finast på sommaren.

Funny hair.

Måste förresten göra narr av min lillebrors frisyr. Typ 60-tals frisyr gone wrong.. Ha, ha, haaaa!


Juldagen.

Idag springer jag runt lite så här. Otvättat hår, osminkad, glasögon och ganska trött. Det var en fin, fin julafton igår och ni skall få se hela dagen och vad vi gjorde. Men först skall vi hem till mamma och pappa, äta rester från julbordet och spela spel. En fin juldag minsann!


Julklädd.

Då är jag och Dan redo för att fira jul hos mamma och pappa. Lockarna är lagda och jag har tagit på mig en vid kjol så att magen får puta hur mycket den vill efter att man proppat i sig all mat. Detta är nog den bästa dagen på året. Tycker jag.


God jul!

Vi är nu hemkomna från mamma och pappa där vi har ätit vår traditionella julfrukost. Igår var det så himla, himla trevligt hemma hos Dans föräldrar och bilder från kvällen får ni se lite senare. Nu skall jag nämligen hoppa i duschen samtidigt som jag lyssnar på julskivan av She & Him. Vid halv ett skall vi hem till mamma och pappa igen för att fortsätta fira jul.
 
Från oss alla, till er alla. En riktigt god jul!

Lille julafton.

Nu är jag och Dan fina och vidgjorda. Om cirka 40 minuter skall vi bege oss till Dans föräldrar för lite julfirande! Det skall bli så himla gott med julmat och så himla mysigt. Dock har jag blivit himla förkyld och är redan trött i huvudet. Men det får vara! Det är ju bara jul en gång om året!


4:e Advent.

Idag skall vi fira jul hos Dans föräldrar! Så att ni har koll på mig.


I vår gran.

Vår gran ser ut så här. Det är en plastgran vi fått låna av mamma och pappa. Jag och Dan har haft den kanske tre jular. Första året lånade den för att vi inte hade råd till en riktig gran. Jag var så himla sur och klagade jättemycket över att jag ville ha en riktig gran som luktar gott. Så året efter köpte vi en. Den barrade och välte och katterna slog på kvistarna så det fanns barr i hela lägenheten. Sedan dess har vi hållt oss till plastgranen. Men den är fin ändå.
 
I granen hänger bland annat cupcakes.
 
Vita kulor.
 
Och stjärnor. Massa glitter och röda kuler finns givetvis också.
 
Längst upp har vi en tung och sne stjärna. Den lutar alltid och vill aldrig stå rakt. Petig som jag är vill jag ju få den rak, men varje år står den snett.
 
Under granen ligger en massa julklappar! Dan får hela fem stycken från mig i år. Om det är för att det är många billiga julklappar eller för att han har varit extra snäll får han bestämma själv.
På ett paket skrev jag "God Jul Dan-Banan önskar Sofie". Det tyckte Dan inte var så jättekul så han skulle komma på ett smeknamn som jag hatade när jag var liten. Han försökte med "Sofie-fis" men det lyckades inte. Sedan gick han vidare till "Soffan" men det lyckades inte heller. Så sa Dan "Soffipropp" och jag gav ifrån mig världens "ÅÅÅH" och då visste han. Soffipropp skulle det bli. Jag hatade att bli kallad det när jag var liten. Hatar det fortfarande. Det är fult. Fruktansvärt fult. Allt för det där jäkla barnpogrammet. Men så här juligt är det hos oss i alla fall!

Snöbollskakor.

Igår bakade vi som sagt snöbollskakor och de blev så klart himla goda!
 
Efteråt ser man ut lite så här på händerna! Men det gör inget. Lite som att rulla chokladbollar ungefär. Nu skall jag ta hem några till mamma och pappa. Ikväll skall vi klä granen hemma hos dem nämligen. De har minsann en riktig gran och inte som vi, en plastgran.

Stockholm, Dag 3, Måndag.

Dag nummer 3 i Stockholm var en måndag och den stora dagen för kusin Carolines uppvisning! Dagen började dock med att jag och Nathalie tog oss in till stan för lite shopping!
 
Sedan mellanlandade vi på hotellrummet för att göra oss i ordning!
 
Nathalie hade sin superkamera med sig och hjälpte mig att ställa in mitt dumma fokus som inte har velat som jag velat. Nu funkar det alldeles utmärkt minsann! Så tack så hemskt mycket Nathalie!
 
När vi var klara och fina begav vi oss till Carolines skola! Hon utbildar sig på Björn Axén och denna kväll skulle de har en uppvisning med en rad fräcka frisyrer de gjort. Här har vi moster, kusin Therese och Nathalie!
 
Fina mormor var ju också med!
 
Caroline, jag och Therese bakom kulisserna innan föreställningen!
 
Det bjöds dessutom både på snacks och vin innan föreställningen! Det är ju inte sådant man säger nej till!
 
Så var det en snäll människa som erbjöd sig att ta foto på oss! På den första bilden skymtar dessutom Carro fram också! Jag är alltid lite tveksam när någon annan skall ta bilder med min kamera. Jag vill helst göra alla inställningar själv och sådär först. Är ju inte alltid bara att trycka ner knappen liksom.
 
Så var det dags för föreställningen!
 
Therese var spänd!
 
Fina Nathalie med hennes jag-kickar-asset-ur-din-kamera-kamera!
 
Vi väntade och gjorde oss beredda med kameran!
 
Så började showen! Temat var "A tribute to..". Denna frisör valde att hylla Kiss till exempel.
 
Många fräcka och fina frisyrer visades!
 
Så var det dags för Carros modeller! Carro hade hela fem modeller och hade valt att hylla livet.
 
Så. Himla. Fint. Visst dog ni när ni såg modellen med den blonda buren? För det gjorde jag. Hon är fruktansvärt duktig. Tänkt att man kan göra allt detta med hår? HÅR! Nej. Fruktansvärt fint.
 
Frisören själv!
 
Så såg vi några andra frisyrer, som till exempel en lampskärm.
 
Så gick alla modeller upp och visades tillsammans med frisörerna och i slutet tackades alla!
 
Efter visningen träffade vi Carro för att krama henne och berätta hur duktig hon är!
 
Därefter gick vi vidare för att äta lite och hamnade på en pub i närheten. Där ville servitören ta ett kort på oss. Så det fick han väl! Här är vi i alla fall.
 
Den sista bilden jag tog denna kväll var den här! Vi hamnade nämligen sedan på en bar där ljuset var fruktansvärt dåligt och det gick inte att fotografera. Men därefter åkte vi hem, trötta och glada. Dagen efter åkte vi hem till Skåne igen. Men den dagen skall ni också få se en liten glimt av! Men så här såg i alla fall dag tre i Stockholm ut. En mycket, mycket fin dag!

Förberedelser inför jul.

Idag har jag julhandlat och fyllt kylskåpet. Vi har ätit julskinka till middag och jag håller till och med att baka dessa kakor som jag gör varje år. Förra året gjorde jag dessutom ett steg-för-steg-inlägg, vilket betyder att jag inte behöver visa er det exakt i år.
 
Nu skall jag och Dan titta på film och sedan skall jag fortsätta baka. Ni skall få se resten av Stockholms-resan och lite mer närgånget på hur vår gran ser ut. Sedan, men inte nu.

När det inte är kul att leka längre.

Jag är en ganska velig person, jag erkänner det. Men jag har alltid vetat vad jag känner för saker och ting. Jag kände inte för att plugga direkt efter studenten, jag tyckte inte om att bo i Kävlinge och jag kände att det var dags att köpa en katt till. Jag har alltid vetat hur jag känt för människor. Tycker om, tycker inte om, avskyr och älskar. Jag har alltid vetat och har alltid vetat varför. Jag är den som kan tala om mina känslor och liksom analysera varför jag känner som jag gör.
 
Men plötsligt vet jag ingenting längre. Ingenting är roligt och jag vill bara sluta. Sluta, som att livet vore en lek som man bara kan hoppa av när det inte är roligt längre. Sätta sig i ett hörn och vänta tills det plötsligt blir roligt igen. Så många saker och viljor snurrar i mitt huvud och jag har inte alls något konkret att ta på. För första gången på väldigt länge vet jag inte alls vad jag känner. Inte alls. Jag vill bara sitta här i mitt hörn och vänta tills det blir roligt att leka igen.

Stockholm, Dag 2, Söndag.

Då var det dags för dag nummer två! Jag vaknade, åt frukost och gjorde mig i ordning för en dag ute på stan!
 
Carolines och Nathalies mysiga lägenhet snokade jag också runt i, så klart!
 
Carro och Nathalie passar två katter också, Maja och Leo. Leo hamnade tyvärr inte på bild. Men han ser ut som Maja ungefär, fast större. Här har vi Maja i vilket fall som helst!
 
Väl inne i stan sprang vi runt och handlade en massa jättenödvändiga saker. Jag köpte bland annat två par jeans! Till lunch blev det räkmacka.
 
På kvällen bjöd Carro och Nathalie på middag hemma hos sig. Vegetarisk lasagne stod på menyn! Himla, himla gott!
 
Så umgicks vi och pratade om roliga saker jag sa när jag var liten. Det är så himla mysigt att kunna umgås med sin släkt på sättet vi gör. Som att det vore en självklarhet på något sätt. Och det var dag två av vår fina Stockholmstripp!

Stockholm, Dag 1, Lördag.

Klockan 08.35 på lördagmorgon tog jag tåget från Lund för att bege mig till Stockholm. Det var första gången jag åkte tåg till Stockholm själv och jag var väldigt stolt att jag lyckades gå på rätt vagn och sätta mig på rätt plats.
 
Under tågresan lyssnade jag på musik, åt viktväktargodis och tittade ut genom fönstret. Fyra timmar senare var jag framme i Stockholm!
 
Jag bodde hos min kusin och hennes sambo ute i Järfälla, dock skulle jag inte dit förrän på kvällen och fick därför mellanlanda på mormors, mosters och mina andra kusiners hotell! Här försöker jag sysselsätta mig medan vi väntar på ett hotellrum.
 
Så blev det kväll! Kameran användes inte en enda gång under dagen, utan om det togs bilder så var det genom mobilen. Jag gjorde vid mig på hotellet med de resterande och så var det dags att bege sig till kvällens restaurang!
 
Vi hade nämligen bokat bord på en thailändsk restaurang!
 
En väldigt mysig restaurang minsann!
 
Jag beställde vegetariska grillspett med jordnötssås! Här har jag redan börjat äta, så ni får en halvfin bild.
 
Nathalie och Caroline!
 
När vi hade ätit upp var det dags att åka hem. Det hade varit en lång dag, trots allt. På vägen hem träffade vi ett gäng tomtar, som gärna ville vara med på bild. Så åkte jag, Caroline och Nathalie hem till järfälla och drack glögg. En fin påbörjan på resan!

Mina hyacinter hänger lite..


Hej då Stockholm..

.. Hej hej Lödde!


Så himla underbart med fönsterplats på tåget..


Jag ser ett mönster.

Idag shoppar jag med kusin Therése! Vi kör tydligen ett tema idag.

 


En dags shopping i Stockholm.


God morgon!

Jag och Maja äter frukost just nu. Hon är det bästa matsällskapet. Tigger inte och gnäller inte. Utan sitter bara och tittar avundsjukt medan jag äter en macka med vegetarisk korv på.

Om en halvtimme skall vi åka in till stan igen. En dag med shopping, Jensens Böfhus och kusins uppvisning väntar.

 


I menyn på restaurangen.

Svindyr sprit tack!

 


Var finns de bra provrummen någonstans?

Varför visar H&M bara vägen till de kassa provrummen?!

 


God förmiddag!

Nu skall vi åka in till stan och gå lite i affärer. Dan är ju inte med så jag kan gå helt bananas om jag vill, utan att någon säger till. Eller, kanske att kusin Tesse håller mig i örat lite.

Säg hej till Maja förresten!

 


Finklädd i Stockholm.


Hur man underhåller sig i Stockholm medan man väntar på ett rum.


Vi har förresten klätt vår gran nu!

Jag, Dan och Sara klädde vår gran igår. Saras hund Cliff fick vara med på ett hörn också.

 


Då åker jag till Stockholm.

Jag försökte få med allt mitt bagage, men det gick sådär. Ses i huvudstaden!

 


Vill bara meddela att..

.. JAG HAR LÄMNAT IN MIN B-UPPSATS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Nu håller jag jullov och imorgon åker jag till Stockholm! Nu skall jag vara med Sara, klä julgranen och packa inför helgen. Trevlig fredag!

It's the final countdown.

Paginering - CHECK
Sidhuvud - CHECK
Världens tråkigaste litteraturöversikt - CHEEEECK!
 
Nu är det bara några få källor kvar och sedan är jag klaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar! Bye, bye B-uppsats!
 
Så här glad är jag just nu!

Bara paginering, sidhuvud och en litteraturöversikt kvar.

Nu är jag äntligen klar med min B-uppsats! Eller ja, innehållet av den i alla fall. Det dumma Word vill inte fungera som jag vill så jag får inte till pagineringen och sidhuvudet har jag inte ens velat titta på än. Dessutom skall jag skriva en litteraturöversikt och renskriva mina referenser. Sedan är jag klaaaaaaaar! Hej då, dumma B-uppsats!
 
Förresten, Isa hälsar!

Pluggdag hos Mamma och Pappa.

Idag har jag tagit mitt pick och pack och gått hem till mamma och pappa. Här i Löddeköpinge är det minus 9 grader ute, men inne hos mamma och pappa är det nog bara minus 2. Seriöst mamma, varför ha element om du inte använder dem?
 
Det är meningen att jag skall se ut såhär idag. Läsa och fundera över ISO 9001. Dock har jag läst den här boken så mycket att jag helst vill riva ut alla sidor och stampa på dem lite. Men det får vänta tills jag skrivit klart min B-uppsats och klarat tentan. Kan ju faktiskt behöva den innan dess.

Tisdag.

- Varit i skolan och diskuterat trender.
 
- Träffade snälla Caroline A och fick ett nytt mobilskal som jag så längtat efter så himla mycket! Tack så mycket!!
 
- Åkte till Emporia med Dan och försökte handla julklappar. Gick sådär. Vi köpte bara några stycken.
 
- Åkte sedan hem till Sös för att julbaka, lyssna på julmusik och titta på julkalendern. Skall det vara så skall det vara. Helt enkelt.
 
- Hemma och har tittat på serier. Imorgon är min pluggdag så ikväll tar jag ledigt.
 
Mitt fruktansvärt fina skal!
 
Micke tyckte att vi behövde mer mjöl på pepparkaksdegen. Det blev mjöl med pepparkakssmak istället.

Isa i påse.


Dagen då Hampus 14-års dag firades.

I lördags var det dags för släktkalas i Sölvesborg igen! Den här gången firade vi att Hampus fyllde 14! God mat bjöds det på också.
 
Danis var med!
 
Vi åt och pratade länge.
 
Tesse och Sös!
 
Så sjöng vi för födelsedagsbarnet och även Stefan som hade fyllt år samma vecka!
 
Min bror Carl hade trevligt.
 
Så umgicks vi, dansade till Miss Li's "Första gången" och hade allmänt trevligt. Allt var som vanligt alltså. En himla fin kväll med en himla fin släkt. På bilden ser det dessutom ut som att Ola inte har någon arm. Men det har han. Jag lovar.

Stort hår.

Ni vet dagen efter man har tuperat håret? Då kan det se ut ungefär så här!


Niclas och Sarahs inflyttningsfest.

I fredags var vi ju på inflyttningsfest hos Niclas och Sarah! Vi välkomnades med personliga välkomstdrinkar!
 
De hade även dukat upp med ofantligt goda snittar, crustader och ost och kex! Så himla gott. Jag som inte hade hunnit äta middag, blev fruktansvärt glad.
 
Så var det dags för husesyn! Här har vi hallspegeln med mig i!
 
I köket hade de en väldigt fin fondvägg, kakel med små Eiffeltorn på och väldigt stora fönster. Hur fint som helst alltså!
 
Några av gästerna!
 
Caroline var där!
 
Niclas, Lars och Dan också!
 
Så fortsatte husesynen in i sovrummet!
 
Så himla mysigt och många prydnadssaker! När jag och Dan hade inflyttningsfest i vår första lägenhet så hade vi nästan inga prydnadssaker alls. En och en annan blomma kanske. Jag tycker att prydnadssaker och dekorationer är så himla viktigt! Det är dem som får lägenheten att vara personlig och kännas som ett hem.
 
Sedan glömdes kameran bort lite och det här är den sista bilden från kvällen! Vi drack shots, pratade gamla pojkvänner och åt snittar tills vi storknade. En väldigt fin och mysig kväll som slutade klockan två på natten. Tack Sarah och Niclas för en fin kväll!

Första gången som du är, hopplöst kär.

Denna helg får ni bara se en massa tråkiga klädesinlägg. Men så här såg jag i alla fall ut igår genom mobilen, när jag var på släktkalas i Sölvesborg och firade att min kusin fyller 14!
 
Klänningen är ny och kommer från H&M! Bakom mig skymtar Dan också. Påklädd och reda att bege sig. Det är ju alltid så att han blir klar före mig.

En gul klänning.

Så här såg jag ut igår när jag var på inflyttningsfest hos Niclas och Sarah i Landskrona! Klänningen är gammal och är samma som jag har på mig i min profilbild. Tyckte att det var dags att damma av den och ta med den ut i kvällen.
 
Den här gången blev det ett par enkla mobilbilder. Den är enklast att använda ibland. Vi hade i alla fall en väldigt trevlig kväll och hur den såg ut får ni se i ett annat inlägg. Nu skall jag fixa till mig, för ikväll är det släktkalas i Sölvesborg som gäller!

Då var det fredag.

Jag är finklädd och väntar på att min kära syster skall anlända. Ikväll skall vi på inflyttningsfest hos Sarah och Niclas i Landskrona. Om min kära blogg.se app fungerar så kan jag visa vad jag har på mig ikväll! Har nämligen inte tagit några bilder med min kamera. Annars får jag visa er imorgon.
 
Ha en trevlig kväll!

En seg vecka.

Idag sitter jag hemma hos mamma och pappa, dricker te och skriver på min B-uppsats. Jag har inte sminkat mig på hela veckan och mitt hår är fruktansvärt elektriskt. Min magsjuka är äntligen borta, men nu går jag istället runt med världens fläskläpp. Yes, mitt munsår är tillbaka och det är svullet och svider. Tacka gud för munsårsplåster! Annars älskar jag att marken är täckt av snö och jag har världens julkänsla. Men snart tar jag ledigt för veckan och håller helg. Tack och lov för att vi skall göra en massa saker i helgen. För segare vecka än denna får man faktiskt leta efter!

Det där med att jag inte sjunger så bra.

Dan sjunger med till en låt.

Sofie : Oh, men du sjunger ju Dan!
Dan : Ja?
Sofie : Jag har nästan aldrig hört dig sjunga!
Dan : Nej, men jag sjunger inte bra och därför brukar jag inte sjunga så ofta.
Sofie : Äsch, jag sjunger inte heller bra men jag sjunger ju hela tiden!
Dan : Jag vet, Sofie. Jag vet..
 
Alltså, så uselt sjunger jag väl ändå inte?

När Sofie försöker vara kreativ.

Nu skall ni få se min julgrupp!
 
Idag så köpte jag lite mossa och tre hyacinter! En vit hyacint, en blå och en rosa! Så gör jag alltid när jag inte kan bestämma vilken färg jag skall ha. Jag tar en av varje. Det är en av orsakerna till varför jag har så himla många klänningar..
 
Så tog jag en skål/kruka jag en gång fått av Neja och lade ned alltsammans och placerade det så snyggt jag kunde.
 
Jag har inga äpplen, kanelstänger eller svampar och jag har absolut ingen aning om de kommer att överleva. Men lite stolt är jag över mig själv ändå. Att jag för en gång skull inte bara köpte en vit julstjärna att sätta i en vanlig kruka. Så får vi hoppas att det håller också!

Julbord hos Neja och Robin.

Nu skall ni äntligen få se hur det såg ut när vi var på julbord hos Neja och Robin! De hade pyntat så himla mysigt! Här har vi en liten julgran som stod i deras trappa.
 
Neja och Robin har det så himla mysigt hemma hos dem. Men sedan är Neja väldigt duktig på att inreda också. Allting är så fint och intressant och jag skulle vilja plocka hundra saker med mig hem. Men det är väl så. Vissa köper saker på loppis, gör om och gör fint, medan andra är lata och går på IKEA. Jag är en sådan person som går på IKEA.. om ni missade det.
 
Sara var julig och fin!
 
Vi var några stycken som skulle äta, så Neja och Robin hade dukat upp med långbord! Det är mycket roligare när alla kan sitta och äta tillsammans, än att det blir uppdelat.
 
Här har vi några väldigt fina människor!
 
Så var det dags att äta! Vi började med det kalla såklart. Jag missade dock osten och tog rödbetssallad på min macka. Förstod inte riktigt vad som hände där, men det var gott det också!
 
Dan hamnade några platser bort och Markus var min bordsherre!
 
En intressant diskussion! Vad den handlade om har jag dock ingen aning om.
 
Så glömde jag fotografera det varma! Men köttbullar, prinskorvar, rödkål, jansons frestelse, julskinka och senap fanns på min tallrik!
 
Nejas fina julgrupp! Jag har gjort något liknande idag. Inte alls lika fin kan jag säg. Ni kan få se bilder på den sen.
 
Så var det dags för julklappsleken! Ni vet det här när man slår två tärningar och när man har slagit till exempel två sexor så får man ta ett paket. I slutet får man börja ta av varandra istället. Himla kul!
 
Här sitter vi och klurar på reglerna!
 
Så började vi spela!
 
Det är så kul när man sedan öppnar paketen och får se vad det är man har valt! Oftast är det bara tramsgrejor, men ibland får man riktigt fina saker! Jag fick en rulle tejp, godis och glögg. Dan fick en klädesroller och ett anteckningsblock.
 
Jag och katten Morgan.
 
En trött Ivan får avsluta detta inlägg! Efter julklappspelet spelade vi "Med andra ord" där jag och Sös vann. Vid 01-snåret åkte vi hem! Vi får tacka Neja och Robin så himla mycket för en fin kväll. Vi har minsann bestämt att vårt kompisgäng skall ha ett julbord varje år! För det är så himla fint när vänner kan samlas och ha roligt.

Ni får ursäkta för dålig uppdatering.

Jag vet att jag har varit så himla dålig på att uppdatera. Men så blir det när man har feber och bara ligger framför TV:n hela dagen. Jag känner mig dock bättre nu och förhoppningsvis lägger jag upp ett inlägg om det fina julbord vi var på i helgen!

När man inte kan hålla någonting nere.

Bananyoghurt är min vän idag. Den och nyponsoppa.

 


En sjuk Sofie.

Idag är jag magsjuk. Väldigt magsjuk. Jag kommer alltså bara ligga och titta på mina sju serier denna dag. Om ni undrar vad jag gör alltså.


Färdig för julbord.

Så här ser jag ut ikväll när vi är på Julbord hos Neja! Mer än så hinner jag faktiskt inte säga, för vi är sena! Trevlig lördag!
 

God morgon.

Det är första december och det ligger snö på marken. Jag har tittat på det första avsnittet av julkalendern och idag skall vi börja julpynta. Julskivan av She & Him skall spelas under dagen och ikväll skall vi på julbord hos några av våra bästa vänner. En ganska fin dag att vakna upp till, tycker jag.


RSS 2.0