Med en enkel tulipan.

Du låg på soffan och vilade och jag satt på golvet nedanför. Jag hade på mig en svart klänning och du hade frågat om den var ny. Det gjorde du alltid, frågade om mina kläder var nya och du hade alltid rätt.

Det var en sen kväll i Oktober och jag berättade om min och Dans nya lägenhet. Vilka blommor vi skulle ha och vilken färg våra tapeter hade. Jag berättade att du måste komma och hälsa på, senare. Senare när allt är bättre. Du andades tungt och sade att det skulle du göra.
Jag var ledsen. Det var vi alla. Men det höll på att bli bättre nu, så egentligen fanns det ingen orsak att vara ledsen. Du tittade på mig och tog min hand. "Du får inte vara ledsen, Sofie. För om du är ledsen så är jag ledsen". Jag torkade bort en tår på kinden. "Okej", svarade jag.
Grattis på födelsedagen, Morfar. Idag skulle du fyllt 72.

Dagen jag fyllde 22.

I söndags fyllde jag 22 år! Jag vaknade av att Dan sjöng för mig och gav mig ett paket. Därefter cyklade han ner till ICA och köpte bullar. En ganska okej morgon! Därefter gjorde jag mig i ordning och jag, mamma och Sös begav oss till Kristianstad för att möta upp mormor och kusin Sanne! Vi skulle nämligen gå på teater!

 

"Sound of Music" var det som skulle ses. Vi har sett den en gång innan, men då var jag ungefär 8 år. Jag älskar både filmen och teatern. Skådespelarna var jätteduktig och vi var verkligen jättenöjda!

 

Man fick inte ta bilder under föreställningen, så ni får se lite bilder på själva teatern istället! Det är ju en så himla fin byggnad!

 

Efter föreställningen gick vi till en kinarestaurang och åt fyra små rätter!

 

Och det var min födelsedag!


Zoegas fyller 14!

Idag fyller min absolut bästa vän år! När jag var 8 år frågade mamma och pappa mig och Sös om vi ville ha varsin katt. Vi jublade och ville inget hellre! Jag tror det var i April som vi hämtade hem henne. Jag hade pekat ut henne bara när hon var någon dag gammal och bestämde att hon skulle bli min. Zoegas Tusse Strandberg skulle hon heta och hon var den bästa katten i hela världen. Vi har varit med om mycket, hon och jag. Varje natt har hon legat under mitt täcke och spunnit, jag har fått ta med henne till veterinären när hon hade en stor böld på halsen och gjorde inget annat än sov och dessutom har vi flyttat tillsammans. Vi tog ett stort steg och flyttade ihop med Dan i lägenheten i Kävlinge. Men några sönderrivna väggar senare var hon tvungen att flytta hem. Det är bäst så. Men varje natt när jag skall sova saknar jag att ha henne ihopkurad tätt mot magen, spinnandes. Idag fyller hon 14 år, och jag hoppas att hon kommer att fylla många, många år till.


Säg hej till Princess Leia och Darth Vader!

Vi har skaffat fiskar! Får se om de överlever natten eller om Isa äter upp dem.


Familjemiddag.

I lördags hade vi familjemiddag hemma hos Mamma och Pappa för att fira min födelsedag! Sös var där!

 

Mamma hade dukat fint med lila servetter endast för min skull!

 

Vi har en tradition att födelsedagsbarnet får välja vad vi skall ha till middag! Jag valde fondue. Det var evigheter sedan vi åt det så det fick det bli! Kyckling, Oxkött, Champinjoner och 6 olika såser från Elysée och kött- och viltboden! Bättre än så kan det ju inte bli.

 

Christoffer.

 

Carl.

 

Hej, hej!

 

Så var det dags för den hembakade tårtan jag hade fixat!

 

Danis!

 

Så skar vi upp tårtan..

 

..det sjöngs..

 

..och jag var glad! Dagen efter fyllde jag år. Den dagen visar jag senare!


Huvudstaden, gala och flyget hem.

Nu skall vi gå igenom vår resa till Stockholm! Vi tog tåget upp och i Småland fanns det massor med snö!

 

När man åker tåg får man hitta på en massa saker för att underhålla sig, såsom att titta på "Vänner" och blogga.

 

Eller sova med jackan över huvudet!

 

När vi väl var framme fick vi promenera till drottninggatan, det var nämligen där vi skulle bo! Hotell Bentley's hette hotellet.

 

Så gjorde vi oss klara för galan och förfestade!

 

Väl på Finest Awards åt vi snittar!

 

Vi träffade Kenza, som jag för övrigt ser ut som en tjock liten dvärg bredvid. Men det gjorde inget!

 

Kenza och Egoina!

 

Jag hade inte med min vanliga kamera utan använde min mobil. Men här har vi i alla fall Öz Nujen som uppträder och Egoina som tar emot sitt pris!

 

Vi hälsade på Sanna Bråding och Ensam Mamma söker-Emma!

 

Kvällen slutade på McDonalds! Den perfekta nattamaten!

 

Dagen efter behövde min kusin en modell att öva sin sminkning på och jag ställde självklart upp! Så här blev resultatet!

 

Därefter åt vi lunch! Gott!

 

Efter att vi suttit på Arlanda ett par timmar tog vi flyget hem igen. Dagen efter gjorde jag inget annat än att titta på TV och mysa med Dan. Det var vår tripp till huvudstaden!


Hurra, hurra.

Idag fyller jag 22 år! Mamma tjatar om att jag minsann inte föddes förrän klockan 15.11, så det är först då jag fyller år. Men jag tycker att hela dagen är min! Dan sjöng för mig innan och nu är han och handlar frukost. Senare idag beger vi oss till Kristianstad för att gå på "Sound of Music". En bra födelsedag!


22 år och gammal.

Jag fyller år idag. Just sayin'.

Födelsedagsfin.

Igår fyndade jag en klänning på H&M för bara 200 kronor! Den passar perfekt för vår lilla familjemiddag ikväll när det skall öppnas presenter, äta fondue och sjungas! Ha en trevlig lördag!


Födelsedagstårta.

Idag har jag minsann bakat prinsesstårta! Jag fuskar lite dock och köper bara färdiga ingredienser, såsom vaniljkräm och sockerkaksbotten. Men tårtan blir god ändå!

 

Det mest roliga är ändå att pilla med marsipanen. Vika in den och hålla på.

 

Om det blir lite marsipan över så kan man rulla det till en ros! En prinsesstårta måste ju ha en ros.

 

En ros och lite blad.

 

Så kletar man på lite text med pyntgelé och förstör den vackra tårtan. Men den är nog god ändå! Den skall nämligen ätas ikväll hos mamma och pappa när vi firar min födelsedag. Jag fyller egentligen inte år förrän imorgon, men då ser jag "Sound of Music" på teater i Kristianstad! Så därför firar vi min födelsedag lite i förväg. Men det gör absolut ingenting.


Klädd för Finest Awards.

Så här såg jag ut i onsdags när jag, Egoina och Gaymasen var på Finest Awards i Stockholm!

 

Kusin Caroline var snäll och fixade min frisyr!

 

Och så här glad var jag!


Hemma.

Jag är hemma. Jag kom hem igår faktiskt. Har inte riktigt haft tid att uppdatera. Men det kommer senare idag! Lovar!

Sotade ögon.

Håller just nu på att bli sminkad av min kusin som utbildar sig till frisör och får även lära sig lite make up! Just nu har vi inte kommit så långt, men det skall bli spännande att se hur det blir!


God Morgon.

Hotellfrukost!


I Stockholm!

Äntligen är vi framme i Stockholm! Vi har ju varit det ett tag nu. Klockan elva var vi på plats!

 

Vi har ätit lunch på Vapiano, tittat i affärer..

 

.. och hängt med Christoffer! Nu håller vi på att göra oss i ordning och snart kommer min kusin och hjälper mig med håret! Klockan sju skall vi vara på Café Opera!


På tåget.

Vi är just nu någonstans i Småland, klockan är halv åtta och jag har varit uppe sedan fyra. Jag är trött. Men vi har i alla fall ätit frukost! Bulle, äpple, yoghurt, juice och te för 45 kronor! Det är helt okej det. Vi kommer att vara i Stockholm runt tio tiden. Nu skall jag sova!


Stockholm och Finest Awards.

Imorgon åker jag och Egoina till Stockholm. Där skall vi gå på Finest Awards, vara vackra och gå på röda mattan. Eller, jag vet inte alls hur det går till. Men roligt skall det bli! Dessutom får jag träffa min kära kusin Caroline också! Hon skall fixa min frisyr och på torsdag skall jag sitta modell medan hon sminkar mig. Hon utbildar sig nämligen till frisör och får lära sig lite make up också.

Nu skall jag dock titta på ett Grey's Anatomy avsnitt. Tåget går klockan 06.25 och jag får ta bussen 05.07 härifrån imorgon, då det inte gick en mer passande buss. Det betyder alltså att jag skall gå upp klockan 04.00 imorgon! Yey. Med andra ord, God Natt!

Jag och Egoina 2010.


Semlor.

Idag har jag och Dan ätit semlor! Självklart! Det är ju trots allt Fettisdagen idag! Men vi har inte varit ambitiösa och bakat egna. Nej, det fick bli köpta idag. De är alltid godast. Godare än mina hembakade i alla fall. På söndag fyller jag år minsann! Då blir det prinsesstårta istället för semlor. Det är mycket godare.


Söndag/Måndag.

Just nu är jag någonstans i mitten. I mitten av två dagar. För mig är det inte längre Söndag och har inte än blivit Måndag. Idag har jag kollat på väldigt många Grey's Anatomy avsnitt. Varför? Det skall jag berätta!

Jag började följa serien från och med säsong 6. Jag hängde med en del ändå eftersom jag hade sett en del avsnitt på TV. Men jag ville mer. Så när alla andra serier hade uppehåll letade jag upp gamla Grey's-avsnitt. Men hittade bara från och med säsong 3. Men NU! Nu har jag hittat från och med säsong 1! Så nu hänger jag med i allt. Förstår allting! Underbart.

Dessutom skall jag till skolan imorgon. Fast att jag är ledig. Jag skall lämna in ett arbete och sedan skall jag hälsa på Sös och titta på hennes nymålade kök. Det skall bli trevligt. Men nu skall jag snart titta på ett Grey's Anatomy-avsnitt till och sedan skall jag sova.

God Natt.

Ur min telefon.

Nu skall vi titta på lite bilder som jag tagit med min telefon den senaste tiden!


Till höger har vi inbjudningarna till min och Dans födelsedagsfest! Bilden till vänster föreställer en sen kväll på Burger King. Nattamat, kan man kalla det.


Fina Isa och en vinterdag i Löddeköpinge.


Egoina fick vara sig själv i "Galenpanna" och en middag på McDonalds en måndagkväll.


Min brors klocka och en polkagrisboll som jag åt i skolan!


Jag och Jennys inflyttningspresent och gummibjörnar i vodka. Dessa bilderna är från gårdagen. Då var vi på fest hos Jenny. Dock glömde jag kameran hemma. Så dessa två bilder får duga!

Lördagsfest.

Nu är jag på väg till Alida. Där skall jag träffa några tjejer i klassen och sedan beger vi oss till kära Jenny. Hon har nämligen inflyttningsfest ikväll! Dessutom har jag hittat en blogg.se-App som gör att jag kan blogga från mobilen. Tänk att det fanns en hel värld som jag inte visste om! I alla fall, trevlig lördag!


Så himla onödigt.

Här kommer ett tjej-inlägg.

Idag har jag tänkt färga håret. Varför? Därför att jag har en grå-råttig utväxt. Ja, grå-råttig är en färg. Det är färgen på min utväxt. Egentligen behöver jag klippa mig också. Men eftersom; 1. Jag inte är frisör, 2. Jag är student och fattig, och 3. Vi inte har fått vårt studielån än, så har jag beslutat att endast klippa min lugg. Själv. Helt själv.

Men någonstans glömde jag bort dessa planer. Vad gjorde jag? Jag duschade. JAG DUSCHADE! Alla vet ju om att man inte skall duscha innan man färgar håret och att det alltid är bäst att klippa luggen innan man duschar, då man har hår exakt överallt i ansiktet efteråt.

Så här sitter jag. Nyduschad, påklädd och skall snart bege mig till Center Syd för att handla hårfärg. Jag kommer nämligen klippa min lugg och färga håret ändå. Sedan tänker jag duscha igen. Mitt hår kommer antagligen trilla av efteråt. Men vad gör man inte.

För att vara snygg, menar jag.

Inte okej.

I skolan.

Sofie :
Skall du till Jenny imorgon?
Cilla : Ja. Du också?
Sofie : Ja. Jag tänkte att vi kanske kunde förfesta först?
Cilla : Det låter bra!
Sofie : Vi kanske kan vara hos någon som bor nära Jenny?
Cilla : Då kan vi inte vara hos dig i Tomelilla! Haha!
Sofie : Jag bor inte i Tomelilla? Jag bor i Löddeköpinge!
Cilla : Men det låter ungefär lika roligt. Sådär skånskt!

Alla Hjärtans Dag.

På Alla hjärtans dag åt jag och Dan plockmat!

 

Potatissallad, skinka, vitlöksost, meloner, kex och baguetter! Både mysigt och gott!

 

Jag fick dessutom rosor av Dan! Söta, lille Dan.

 

Och så här glad var jag med en gurkbit i munnen!


Hjärta.

Idag är det Alla Hjärtans Dag och jag och Dan köper inga presenter till varandra. Det känns så överdrivet hela grejen egentligen, tycker jag. Dessutom är vi just nu fattiga som tusan. Men ett litet kort kan man alltid ge!

 

Speciellt om man tänkt skriva hur fin personen är eller hur mycket man älskar honom.

 

Alla lappar jag skriver till Dan lägger jag alltid vid hans skrivbord. Det är där han sätter sig först på morgonen nämligen. Nu skall vi snart äta en god middag! Plockmat!


Glad Alla Hjärtans Dag!

Egoina önskar er en glad Alla Hjärtans Dag!


Tacos, Melodifestivalen och White Russians.

Igår umgicks vi med Linus och Egoina hemma hos Linus! Det bjöds på tacos, som alltid är en höjdare!

 

Egoina!

 

Efter middagen drack vi white russians, åt chips och tittade på melodifestivalen! Det var rätt artister som gick vidare igår. Definitivt.

 

Hej!

 

När Melodifestivalen var slut, spelade vi Galenpanna!

 

Galenpanna är alltid lika roligt!

 

Efter några omgångar hade jag lyckats gissa mig till att jag var Zooey Deschanel, var några hårstrån fattigare och väldigt trött. Så vid halv ett tog vi bussen till tåget, tåget till Lund, bussen från Lund till Bjärred och sedan byte till Lödde. Halv tre var vi hemma. Nej, vadå? Vi bor inte på landet! Allt är Skånetrafikens fel! Men vi hade i alla fall en mycket trevlig lördag.


Smörgåstårta.

I fredags åt vi smörgåstårta för att fira att det var helg! En sådan hade inte suttit helt fel just nu, en snöig dag som denna. Men nej. Ikväll blir det spagetti och köttfärssås istället. Det är inte helt fel, det heller.


God Förmiddag.

Jag är vaken. Jag lovar.
Idag har jag tänkt städa lite. Dan är inte hemma. Han är med sin klass i Turning Torso. På högsta våningen och allt, om jag inte minns fel. Så nu skall jag dammsuga och diska. Ikväll skall vi till Egoina och Linus i Landskrona. Vi skall äta middag och titta på Melodifestivalen! Eller ja, jag och Egoina skall titta på Melodifestivalen. Dan och Linus kommer väl göra något annat.
Förresten så glömde Dan tvätta min blus som jag bad honom om igår. Därför fick han sms:et "Tack för att du tvättade min blus igår, Älskling! Är verkligen skyldig dig en tjänst! <3" imorse. Hoppas han förstår sarkasmen.

To die by your side is such a heavenly way to die.

Så här ser jag ut ikväll när det är fredagshäng hemma hos Emelie. Svarta höga skjorts, svart skjorta, röd kofta och vita strumpbyxor. Webbkameran är inte den bästa, som ni ser. Dessutom tror jag att jag har tjatat ut låten "There is a light that never goes out" med The Smiths, alldeles för mycket. Därav titeln. Lyssna på den! Passar alldeles utmärkt en fredagkväll som denna.


I Norrvidinge.



Igår var jag hemma hos Ola och Angelica och passade deras underbara barn Tova och Loke. Så här mysigt hade vi det! Vi diskuterade att det inte var lördag utan onsdag, tittade på bumbibjörnarna och mös i soffan. Dan var också med, men han satt mest vid sitt skolarbete.

Det roligaste var nog när Tova letade efter Dan och frågade mig "Var är din farbror?". "Dan är inte min fabror, han är din farbror" fick jag förklara då. För jisses vad konstigt det hade varit om Dan hade varit MIN farbror.

Världens bästa bröder.

Mina bröder kom nyss över för att kolla på film. Med sig hade de choklad, läsk och popcorn! Helt perfekt!


Ett besök på vårdcentralen.

Idag har jag varit på vårdcentralen igen. Jag har väldigt länge haft problem med min mage, blivit dålig och haft kramper efter att jag har ätit. Jag har kollat upp den tidigare, men inte fått några svar. När man inte har svar på tal, blir man så himla orolig och börjar fantisera om de värsta sakerna. Dessutom har min pappa en tarmsjukdom och då inbillar man sig lätt om att man har samma sak.

Men nu har jag nog fått svar. De tror att jag har IBS. IBS är inte farligt utan innebär mest att magen är lite extra känslig för olika saker. Min mage reagerar ganska starkt på fet mat, såsom pizza, bearnaisesås och majonäs. Detta är helt enkelt något jag får undvika. Det är skönt att det inte var värre än så och att man äntligen har lite svar.

Vår helg i bilder.

Nu skall ni få se hur vår helg har varit!

Fredagskvällen började med att jag och Dan lagade köttfärspaj och tittade på Big Bang Theory.



Därefter kom Carro över och vi bakade cupcakes!

Och tittade på den här filmen! 500 days of Summer. Det är min absoluta favoritfilm och Carro gillade den också.

 

På lördagen var jag och Dan på middag hemma hos mamma och pappa. Det blev inte fler bilder än såhär, tyvärr.

 

Igår var vi på Center Syd en liten sväng och handlade byxor till Dan. Därefter kom mina bröder över och vi tittade på två av de fyra Alien-filmerna. Annars har min orkidé börjat slå ut! Det är den första som jag inte kastat när blommorna trillat av, och nu är det nya blommor påväg. Var stolt mamma! Och det var vår ganska lugna helg.


Män och Kvinnor.

Personens namn är ändrat.
Dan : Vi fick inte så mycket gjort i skolan idag. Det var bara jag från min grupp på lektionen, och vi är bara två stycken i min grupp.
Sofie : Okej, vem är du med?
Dan : Linda.
Sofie : Är du med en tjej?!
Dan : Ja. I alla fall..
Sofie : Är hon snygg då?
Dan : Ehh...?
Sofie : Hon är säkert blond, eller hur?
Dan : Ja?
Sofie : Och singel?
Dan : Ja?
Sofie : Jaha... jaja.
Dan : I alla fall.. Så skickade jag sms till henne och..
Sofie : SÅ DU HAR HENNES NUMMER OCKSÅ?!
Stackars, stackars Dan.

Att diska.

Jag har precis diskat. Ja, jäklar vad jag har diskat! Jag och Dan har en överenskommelse. Jag skall diska och han skall göra allt som jag brukar göra. Alltså; Bädda sängen, rensa kattlådan, dammsuga, dammtorka alla ytor, byta soporna, plocka undan saker och sätta det på sin plats, slänga reklam och mycket, mycket mer!
Jag skall alltså göra det han brukar göra istället, diska. Och det har jag gjort idag. Haha, får se när Dan kommer på att allting jag brukar göra är egentligen sååå mycket mer jobbigt än att diska. Mohaha. I'm a genius.

Att duka.

Sofie lagar mat medan Dan dukar.

Sofie : Maten är snart klar!
Dan : Vi skall ha bestick också, bara.
Sofie : Ja, det vore bra.
Dan : Och servetter.
Sofie : Ja.
Dan : Men oj! Vi kanske skall ha tallrikar också!
Sofie : Ehm?

Nej, uppför såklart!

Sofie : Har du åkt skidor någon gång?
Jenny : Menar du utför?
Sofie : Utför?
Jenny : Ja.
Sofie : Nej, uppför? Det är väl klart jag menar utför en backe!
Jenny : Men, det finns ju längdskidåkning också.
Sofie : Jahaa. Du tänkte så.

Ur min telefon.

Nu skall vi titta på lite bilder som jag tagit med min telefon den senaste tiden. Ja, jag älskar min iPhone 4S.

Jag och Alida lekte med instagram en dag i skolan och min bror Carl på en spelning!

 

Jag har fått en massa glutenfritt mjöl av mammas och pappas granne, som jag skall ge till Neja och på den andra bilden har vi vår nya TV och de nya hyllorna vi har skruvat upp! Hur mysigt som helst.

 

Fåtöljen Hedda på Åhléns, som jag köpte i svart, och Isa-fisa en kall torsdagkväll.

 

Utsikten från vårt vardagrumsfönster och Dans livselixir!


Inte världens bästa kvalitet.



Jag älskar denna scen från det nya avsnittet av "New Girl". Vet inte riktigt varför. Det är väl mest för att alla som hatar mina färgglada kjolar och mitt glada humör får vad de tål! För självklart finns det sådana människor som stör sig så innerligt när man bara försöker vara sig själv.

Torsdagen en hantverkare hälsade på.

Idag ringde det på dörren klockan 8 på morgonen och jag och Dan gjorde som vi brukar när vi ligger och sover. Ligger kvar. Det var antagligen en försäljare, tänkte vi. Klockan 11 ringde det på dörren igen. Denna gång stod jag i duschen. Dan öppnade och det var en hantverkare som skulle byta vår garderobsdörr. Vi hade ingen aning om att han skulle komma idag och jag låste dörren till badrummet.
Där fick jag sitta i en kvart, i handduk på toaletten, tills hantverkaren var klar. Jag smörjde in armar och ben i lotion, plockade mina ögonbryn och borstade tänderna extra noga. Allt för att tiden skulle gå. Nu känner jag mig renare än någonsin. Men tänk om jag hade fått stanna i köket istället under tiden? Det hade ju inte funnits någon mat kvar i kylen.

New Girl.

"I brake for birds. I rock a lot of polka dots. I have touched glitter in the last 24 hours. I spend my entire day talking to children. And I find it fundamentally strange that you’re not a dessert person. It freaks me out.  I’m sorry that I don’t talk like Murphy Brown. And I hate your pants suit. I wish it had ribbons on it or something just to make it slightly cuter but that doesn’t mean I’m not smart and tough and strong."

Nytt tillskott.

Nu skall ni få se lite nya saker som vi har skaffat till vår lägenhet!

 

Vi kan börja med min nya fåtölj! Japp, det är faktiskt min fåtölj och inte Dans. Den skall jag slänga kläder på, värna om och se till att den alltid är tjusig! Kanske får den en vit liten prydnadskudde som sällskap. Den är köpt på Åhléns för den som undrar!

 

Den ser lite gammal och ny ut på samma gång och sådant vet ni ju att jag gillar. Knapparna är färgglada och jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar det eller inte. Men egentligen spelar det ingen roll. Jag får vänja mig helt enkelt. Eller täcka det med en prydnadskudde, som sagt.

 

Dessutom har vi fått vita, fina tavelhyllor av Markus och Mathilda som redan är uppspikade!

 

De har jag klätt med genomskinliga och gröna ljuslyktor, samt en liten växt! Ljuslyktorna och växten är köpta på Maxi. Nu känns det extra mysigt när vi tittar på film på fredagkvällarna! Dessutom fick vi lite extra färg i vardagsrummet. Nu får jag absolut inte köpa någonting mer! Måste hålla i pengarna.


RSS 2.0