Ett besök på vårdcentralen.

Idag har jag varit på vårdcentralen igen. Jag har väldigt länge haft problem med min mage, blivit dålig och haft kramper efter att jag har ätit. Jag har kollat upp den tidigare, men inte fått några svar. När man inte har svar på tal, blir man så himla orolig och börjar fantisera om de värsta sakerna. Dessutom har min pappa en tarmsjukdom och då inbillar man sig lätt om att man har samma sak.

Men nu har jag nog fått svar. De tror att jag har IBS. IBS är inte farligt utan innebär mest att magen är lite extra känslig för olika saker. Min mage reagerar ganska starkt på fet mat, såsom pizza, bearnaisesås och majonäs. Detta är helt enkelt något jag får undvika. Det är skönt att det inte var värre än så och att man äntligen har lite svar.

Kommentarer
Postat av: jawna

Uh.. Jag lider troligen av samma sak. Har undvikit kaffe, fet mat, kolhydrater och bara försökt äta så nyttigt som möjligt ett par veckor. Och tro fan, min mage mår superbra!! Tills för ett par dagar sen, då jag började äta pommes, såser och dricka kaffe igen..

Jaja, man får väl se det som att man får ett hälsosammare liv nu.

2012-02-07 @ 15:21:02
URL: http://jawnas.blogg.se/
Postat av: Milla

Har samma sak! Fast drabbas mest när jag är stressad...

När jag var hos läkaren sa hon till mig att "räkna i en fyrkant". Alltså att man ser en tärning med fyra prickar framför sig och så räknar man mesans man "kollar" på prickarna. Det funkar för mig när kramperna är som värst:)

Brus Alvedon och ett svalt (kallt) golv att ligga på är en annan sak som underlättar om smärtan inte försvinner:)

Hoppas du slipper mer problem med din mage nu när du vet vad du kan plocka bort:)

2012-02-08 @ 19:05:24
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0