Det där med att äta kött.

Jag älskar mat. Det är väldigt lite saker jag inte äter och inte tycker är gott. Saker som broccoli och blodkorv får gärna stå på menyn, men inte tillsammans kanske.
 
Jag älskar kött. Fisk, oxkött, fläskkött och räkor äter jag med glädje. Jag är inte den som bryr mig om vart det kommer ifrån eller hur dyrt det är. Jag äter det ändå. Men även om jag älskar kött äter jag minst en vegetarisk rätt i veckan. Inte för att jag har bestämt att det skall vara så, utan för mig är det så himla självklart att man skall få äta det man är sugen på. Ena dagen kanske jag vill ha bakad potatis med keso till middag, medan en annan dag tycker jag att fläskfilé med potatisgratäng är mer passande. För mat är så himla gott, och för mig spelar det liksom ingen roll om det är kött eller inte.
 
Jag glömmer alltid bort att min kollega på jobbet är vegan. Inte för att jag tycker att det är konstigt eller annorlunda, utan för att jag tycker att det är så himla självklart. Varför skall hon inte få bestämma själv vad hon vill stoppa i sin mun? Det är först när jag börjar fråga henne om hur hon tillagar sin julskinka och jag ser hennes hulkande, som jag blir påmind. Samtidigt älskar jag att höra henne prata om varför hon inte köper skinnskor och att det är så himla synd om djuren när de slaktas för sitt skinn.
 
För jag tycker att det är så himla viktigt att varje person skall få bestämma själv vilka riktlinjer de vill leva efter eller vad man vill äta till middag. Jag? Jag äter det jag är sugen på och struntar i om det är köttbullar eller en vegetarisk gryta gjord på cocosmjölk och blomkål.

En lång dag.

Idag har jag varit i skolan 13  till 17. Vi körde teamövningar och lekte med ballonger och ägg. Ett himla bra avslut på veckan. Jag älskar när mediautbildningar är lite kreativa och flummiga.
 
Nu skall jag alldeles strax cykla ner till Center Syd och jobba på Din Sko. Vi har nämligen VIP-kväll ikväll och har öppet mellan 20-23. Kom och hälsa på!
 
Vår fina kreation som vi döpte till Nelly. Det hela gick ut på att vi skulle bygga en färdkost för ett ägg och sedan släppa den från trappan i skolan och att ägget inte skulle knäckas. Vårt ägg är inuti ballongen. Nelly klarade sig dock inte. Attans!

Bakom kulisserna.

Såhär ser det ut hemma när både jag och Dan har massvis att plugga! När jag inte är hemma och pluggar, jobbar jag eller är i skolan. Hur skall man hinna städa? Men ja, jag SKA byta vattnet till fisken. Men då vet ni vilken svinstia vi sitter hemma i just nu. Inte ens dammsugaren Dexter kan få det rent.

Onsdag.

God förmiddag!
Idag är jag hemma och skriver på B-uppsatsen. Skall försöka få mycket gjort idag. Men jag vet hur det brukar sluta. Man hittar alltid något man skall göra istället för att plugga, såsom ut och gå eller städa. Jag får nog kedja fast mig vid köksbordet idag. Ifall om att liksom.

Att prata om dem man älskar.

Jag har precis lyssnat på ett utdrag ur Elsa Billgrens sommarprat. Hon pratar om sin bästa vän Caroline, som tog sitt liv när hon var 21 år gammal. Det är så fruktansvärt fint hur hon formulerar meningarna och det gör ont i hjärtat när jag lyssnar på det.
 
På något sätt relaterar jag till min morfar. Morfar är den viktigaste personen som jag någonsin har förlorat. Han fyllde mitt liv med glädje och skratt. Jag kommer ihåg en släktmiddag efter att han hade blivit sjuk. Han låg och vilade sig i soffan. Jag satt framför honom på knä och pratade om min och Dans nya lägenhet, vilka blommor vi hade köpt och att han snart måste komma och hälsa på. Jag började gråta och höll mina händer för ansiktet. Han tittade på mig och sa "Sofie, du får inte vara ledsen. För om du är ledsen så är jag ledsen.". Och så var det inte mer med det. Jag torkade tårarna från kinden, höll hans hand och bytte samtalsämne.
 
Men plötsligt en dag så fanns han inte längre. En av de viktigaste personerna i mitt liv hade försvunnit och jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Hur jag skulle fortsätta eller hur vardagen skulle se ut nu, var för mig ofattbart. Det tog lång tid innan jag kunde börja prata om honom igen. Det tog lång tid innan det slutade hugga i mitt hjärta så fort jag nämde hans namn. Jag tryckte in alla känslor långt in i bröstet och försökte att glömma bort dem. Försökte att glömma bort honom.
 
Idag pratar jag om honom med glädje. Jag skrattar åt minnen och säger gärna hans namn mer än en gång per dag. För jag tycker att det är så himla viktigt att prata om dem man förlorat. Att prata om dem man älskar. För visst älskar jag honom, min fina älskade morfar, och för mig är det viktigt att han inte blir bortglömd.

Tisdag.

Dagen började med en föreläsning klockan 08.00 till 10. Nu är jag hemma, har bytt om och håller på att förbereda en matlåda. Jag skall nämligen jobba på Din Sko idag. Annars kommer denna vecka bara handla om studier. Förutom på lördag. Då skall vi nämligen till Neja och Robin på julbord! Det skall bli så himla gott. Älskar julmat.
 
Roligare än såhär är jag tyvärr inte idag. Men jag hoppas ni har en fin dag i alla fall!
 
 
Handlade förresten en ny klänning igår! H&M kommer den ifrån!

Sara, tacos och dans.

Igår, lördag, samlades sex stycken fina människor för att fira att Sara har fyllt 22 år! Vi skulle äta tacos!
 
Sara fick en bukett rosor av mig. Ja, en present också såklart. Men den får ni se snart.
 
Jag var glad och såg ut såhär!
 
Så fick Sara presenten av mig, Neja, Rebbe och Mathilda. Det var ett sett av tallrikar som hon önskat sig.
 
Så var det dags att äta!
 
Rebbe.
 
Neja.
 
Julia!
 
Och fina Mathilda som var nyklippt med lugg! Hon och jag delade viktig lugg-fakta under kvällen. Ni vet, hur man får den rak, hur man skall föna den och sådant. Väldigt viktigt.
 
Efter maten plockade vi fram chips och godis, och pratade en stund.
 
Mathilda och jag!
 
Så var det dags för galenpanna! Fast istället för band så satte vi fast lapparna med klämmor. Jag älskar galenpanna. Det är så himla roligt.
 
Mathildas lutande torn!
 
Så fixade vi håret och bättrade på pudret, för det var dags att gå ut och dansa. Klockan tre var vi färdigdansade, stannade för nattamat och klockan fem var jag i säng. En fruktansvärt lång och rolig kväll. Men man kan inte ha annat än roligt, med så fina personer!

När jag och Dan firade fyra år.

Den 24:e November har jag och Dan årsdag och i år firade vi fyra år tillsammans. Dock skulle jag iväg på födelsedagsmiddag den dagen och Dan skulle jobba, så istället firade vi dagen innan istället. Alltså i fredags! Tre rätters-middag var på menyn och vi dukade fint.
 
Till förrätt blev det hemlagad hummersoppa efter min pappas recept. Den blev helt okej, måste jag säga. Jag och Dan är inte så duktiga på att laga mat. Men vi gjorde så gott vi kunde.
 
Efter förrätten bytte vi presenter! Dan fick en röd fluga, ett par kalsonger, ett par strumpor och ett fodral till sin platta Nexus 7.
 
Jag fick ett jättefint halsband av Dan! Dessutom köpte han mina favoritblommor, nejlikor. Han kan ibland, min Dan.
 
Till varmrätt lagade vi tändstickspotatis, fläskfilé, sallad och två olika såser. Nam, nam! Till efterrätt blev det glass, som tyvärr inte hamnade på bild. Kvällen avslutades framför filmen "American Psycho" som är en fruktansvärt bra men konstig film, och jag somnade som vanligt i soffan.
 
Dagen efter, på vår riktiga årsdag, åt vi finfrukost framför TV:n. Sedan gjorde jag vid mig och åkte hem till Sara för lite födelsedagsfirande. Men det får ni se i nästa inlägg. Jag och Dan hade en väldigt fin kväll tillsammans i alla fall. Det är helt sjukt, hur fort tiden går.

En fin helg.

Jag är dödstrött, men har haft en så himla fin helg.
Det är ett typsikt söndagsväder ute och jag har två inlägg jag skall skriva. Ett kommer att handla om hur jag och Dan firade vår 4-års dag, och det andra kommer att handla om Saras födelsedagsfirande. Jag har haft en så himla fin helg, men nu är jag dödstrött.
 
Det blir minsann inget B-uppsatsskrivande idag.

För fyra år sedan.

Jag har på mig ett par lila strumpbyxor, en svart fodralklänning och en himla massa ögonskugga. Jag har blont, plattat hår och tusen fjärilar i magen. Jag är 18 år gammal och påväg till en fest där jag vet att killen jag är kär i kommer att vara. Det vet jag, för han skickade ett sms till mig dagen innan och frågade mig om jag skulle dit. Mitt nummer tog han från chefens kontor, fast det vet jag inte än.
 
På festen kysstes vi för första gången och han ville inte följa med mig hem den kvällen. Han är antagligen inte tillräckligt intresserad av mig, tänkte jag. För så tänker man när man bara är 18 år och har en skev bild av vad kärlek är. Men en månad senare satt vi i hans säng och bestämde att nu är vi tillsammans. Trots att han är sex år äldre än mig. Trots att han har flyttat hemifrån och jag precis har tagit studenten. Trots att mitt liv precis har börjat och även om han inte vet vad han skall göra med sitt.
 
Nu, fyra år senare äter vi tre rätters-middag och skålar för att vi fortfarande är tillsammans. Vi sätter på en konstig film och jag somnar som vanligt i soffan. För trots att han är sex år äldre än mig, fungerar vi så himla bra. Trots att jag är rastlös och social och han älskar tysta hemmakvällar. Trots att vi är så himla olika är vi fortfarande tillsammans. För kärleken har ingen ålder, sade vi. Idag, för fyra år sedan.
 

Jag och Dan firar vår 4-års dag.


God natt.

Nu är jag trött.
Idag har jag varit hos Jenny den större delen av dagen för att ägna mig åt en uppgift som skall lämnas in nästa vecka. Direkt när jag kom hem fick jag dessutom cykla bort till Din Sko för lite jobb. Jag älskar att jobba på Din Sko och tar gärna de tider jag kan. Nu är jag trött dock. En ledig dag från skolan blev istället en fullspäckad dag. Så nu tänkte jag sova! God natt!
 
Tack och lov för att New Girl kom ut idag förresten! Vet inte om jag hade överlevt annars.


Hemma hos Jenny.

Just nu sitter jag hemma hos Jenny. Vi försöker göra en wordpress-uppgift till skolan och dricker te samtidigt! Till lunch blir det falafel. Ibland älskar jag Malmö. I alla fall när världens godaste falafel bara kostar 25 kronor!

Nytt utseende.

Då har jag suttit och pillat på en ny design idag.
Min kära header har min vän Neja ritat och jag har sedan färglagt den i illustrator. Av någon anledning blir den dock lite suddig, trots att jag har gjort den i vektorgrafik. Nåja.
 
Nu är här lite mer färgglatt och inte lika tomt längre. Ett nytt utseende för samma blogg, helt enkelt.

När Egoina länkar mig.

Hej alla besökare!


Stör inte, det är måndag.

Som ni vet har jag sju seriers om kommer ut idag. SJU stycken. Så det är ungefär det jag har hållt på med idag. Tittat på serier och skrivit på B-uppsatsen. Dessutom är jag fruktansvärt dålig på att laga mat just nu. Det blir allt från äggmackor till kebabsallad. Jag tar mig snart i kragen igen.

Söndag.

Fy vilken dag.
Jag vaknade med världens förkylning och har sedan dess endast tittat på TV. Idag var min "plugga hela dagen till B-uppsatsen"-dag, men istället har jag inte fått någonting gjort. Jag kan inte tänka när jag är sjuk, eller så är det bara en ursäkt för att faktiskt slippa göra något.
 
Skolan ger mig så himla mycket ångest just nu. Det är så många saker som skall bli klara innan jul och så lite tid att göra dem på. Det enda bra med den här dagen är att vi har ätit McDonalds. Det får man göra om man är sjuk en söndag.

Instagram-widget.

Till vänster ser ni nu att jag har lagt till en liten ruta för min instagram! Där kommer bilder som jag lagt upp på instagram att visas. Jag känner mig lite tuff att jag lyckades med det faktiskt. Kursen Webbproduktion kanske har lärt mig lite om kodning ändå, trots allt.

Det märks att det är fredag idag.

Jag kan inte sluta skratta åt Batmans min! HAHAHA!

Typ "What is this Bitch talking about? A bomb? Saaaay what?!"

Igen. HAHAHA. Så. Nu kan jag sluta.


Nyårsförberedelser.

Vi har skapat en chatt på Facebook med dem som skall fira nyår med oss.
 
På chatten.
 
Sofie : Kul att alla gillar menyn! Är det någon som är allergisk mot något? Förutom Neja som inte tål mjöl.
Sara W : Ja! Jag är allergisk mot fläskfilé, choklad, potatis och raketer!
Sofie : Kul. Bajs på dig Sara.
Sara W : Förlåt, jag var tvungen.
 
Vi har humor i vår kompiskrets.

Mina serier.

Jag såg att Egoina hade lagt upp vilka serier hon tittar på, och tänkte att det vill jag också göra! Så kan vi få det klart en gång för alla. För att förenkla det hela delar jag upp det i vilka dagar de går. Så de som jag skriver under måndag, går alltså på måndagar!
 
Måndag:
Dexter. Älskar den serien. Den är en av höjdpunkterna på hela veckan. Dexter är en brottsplatstekniker som specialiserar sig på blod, samtidigt som han på fritiden letar upp och dödar mördare.
 
Homeland. Också en ganska bra serie. Handlar väl mest om CIA-agenten Carrie och att hon tror att det kommer ske ännu en terroristattack mot USA.
 
Walking Dead. Alla människor blir helt plötsligt zombies och man får följa hur en liten grupp människor kämpar för att överleva. Himla spännande serie och jag skriker typ till varje avsnitt. Mest för att jag är så lättskrämd.
 
Once upon a time. Denna följer jag mest som tidsfördriv och man tittar mest på den medan man äter. Alla sagor man någonsin har hört samlas i en och samma serie, ungefär. Samtidigt har de sagofigurerna fastnat i vår värld och vet inte riktigt vilka de är egentligen. Lite komplicerat att förklara kanske.
 
Revenge. Oh, vad jag älskar denna serie. Spännande och superbra. Den handlar om Amanda vars pappa blev dömd för ett brott som han inte gjort och nu skall hon hämnas hans död.
 
Happy endings. En komediserie. Det är också en sådan serie som man tittar på om man inte har något annat för sig. Helt okej alltså.
 
The Mentalist. En rolig och spännande serie! Handlar om Patrik Jane vars fru och barn blev mördade av en seriemördare "Red John". Han har nu anslutit sig till polisen CBI för att försöka få tag på mördaren.
 
Tisdag:
How I met your mother. Denna är ju ganska rolig och en klassiker som man bara måste följa. Dock har den börjat spåra ur nu lite. Man tycker ju att Ted kan träffa sin jäkla fru snart.
 
Onsdag:
New girl. Oh, älskar den här serien! Fina Zooey Deschanel som spelar tramsiga Jess som bor tillsammans med tre killar. Min absoluta favoritserie. Punkt slut.
 
Torsdag:
Criminal minds. En serie om ett FBI-team som åker runt i USA och försöker lösa olika mord. Jag har börjat släppa denna serie lite. En dag när jag inte har något alls att göra så kan jag titta på de avsnitt som jag har samlat på mig. Men inte just nu bara.
 
Fredag:
Grey's anatomy. Min älskade doktorserie. Dock är inte den lika rolig längre nu när de har tagit bort alla mina favoriter i serien. Men fortfarande bra såklart. Gråter nästan till varje avsnitt.
 
Big Bang Theory. Denna är ju jätterolig! Älskar Sheldon och Penny! Man får inte missa denna serie helt enkelt.
 
The Vampire Diaries. En serie om tonåringen Elena och vampyrerna Stephan och Damon. Det är en bra serie där det alltid händer så himla mycket i varje avsnitt. Den har också börjat att spåra ur lite men på något sätt gör inte det något. Man vet aldrig om en skadad person kommer att dö eller överleva, och det är det som gör det så bra. Att allt är oväntat.
 
Lördag:
Fringe. En science fiction-serie där alla möjliga konstiga saker händer, men på något sätt lyckas de alltid hålla den röda tråden. De får tramsiga och helt overkliga saker att låta så himla logiskt. En väldigt bra serie!
 
Supernatural. Det här är mest Dans serie, men jag hänger väl med lite. Två bröder som åker runt och tar död på demoner. Lite sådär ungefär. En helt okej serie, om man inte har något annat att titta på.
 
På söndagar kommer det inte ut någonting! Oftast samlar vi på oss lite serier och ser dem lite när vi kan och har tid. På sommaren går även True Blood och Game of Thrones men då har alla de andra serierna uppehåll, så det passar bra. Så här ser min vecka av serier ut i alla fall. Helt galet mycket. Men man kan ju inte sluta titta på någon när man väl har börjat.
 

Fars dag och kalkonmiddag.

I söndags var det ju fars dag och jag och Dan traskade hem till mina föräldrar för att gratta pappa. Väl hemma hos mamma och pappa bjöds det på hembakad tårta!
 
Den var himla god. Precis som allt annat mamma lagar.
 
Så fick pappa sina presenter! Vi fyra barn hade lagt ihop till godis, slips och aftershave-saker.
 
Så umgicks vi några timmar och började sakta men säkert laga kvällens middag. Kalkon stod på menyn! Jag var så himla sur för Dan var tvungen att sitta vid datorn hela kvällen, då han hade en inlämningsuppgift som skulle lämnas in samma kväll. Jag är väl kanske inte alltid jätteförstående, men är samtidigt så himla trött på att alltid vara ensam och underhålla mig själv. Men skolan går ju först, det är ju så.
 
Så åt vi mycket och länge! Jag älskar rödkål. ÄLSKAR det.
 
När klockan var 20.00 tittade vi på Solsidan och därefter åt vi ost och kex istället för en söt efterrätt. Det passade oss såklart alldeles utmärkt. Efter maten började jag, Carl, Christoffer och Sös spela vollyboll inomhus med en ballong. Det gick sådär för mig. Jag kom sist. Men så såg i alla fall vår fars dag ut! En mysig liten familjekväll, helt enkelt.

Jag är i skolan. Om ni undrar alltså.


Fars dag.

Idag är jag så himla trött. En helg som skulle vara ganska lugn, blev inte jättelugn trots allt.
 
Nu är jag tillfixad i alla fall. Jag har klänning på mig och mitt hår är borstat. Snart skall vi till mamma och pappa för lite fars dag-firande. Vi skall fika hembakade kakor och till middag blir det kalkon. Jag är så hungrig att jag spricker, så jag klagar absolut inte. Glad Fars Dag, pappa!

En lördag med fina vänner.

Igår umgicks jag med Ralle och Markus! Ingen av oss hade något att göra, så vi bestämde att vi skulle laga mat hemma hos mig och Dan.
 
Vi korkade upp en flaska rödvin och dukade fint till fyra personer. Här har dock någon redan tagit sin tallrik. Men jag lovar, vi var fyra personer.
 
Till middag blev det hemgjord pizza! Det är ju väldigt mycket godare än köpepizza.
 
Markus!
 
När vi hade ätit upp begav jag, Markus och Ralle oss till mamma och pappa för att umgås lite. Dan hade mycket att plugga, så han stannade hemma.
 
Jag och Markus.
 
Så pratade vi och sjöng till bra musik. När klockan var halv ett var det dags att gå hem och sova. Det är så fint att ha vänner som man kan hitta på saker med, även om det bara är en händelselös lördag.

Pasta, drinkar och liveband.

I fredags fick min kamera stanna hemma och alla bilder togs med min kära telefon. Jag, Johanna, Desirée och Jaana träffades först på Vapiano för att äta lite. Jag passade på att äta pasta med svampmix. Då Dan inte tycker om det äter vi sällan svamp hemma.

När vi hade ätit upp begav vi oss till Debaser för goda och billiga drinkar. Där stannade vi ett tag, såg ett riktigt bra band och träffade folk. När bandet hade slutat spela dansade vi till 60-tals musik i en timme och sedan var det dags för mig att ta bussen hem. En så himla fin och mysig kväll med tre underbara tjejer. Ibland behöver man en riktigt tjejkväll.

 


Dagen efter en rolig kväll.

God eftermiddag! Jag är vaken och tillfixad, trots att det blev en sen kväll igår. Den sena kvällen beror mest på att bussen från Malmö tar en hel timme hem. Jag tog bussen hem halv två och var inte i säng förrän runt tre. Men roligt hade vi! Vi åt en sinnesjukt god pasta på Vapiano, drack söta och starka drinkar på Debaser, träffade en italienare som hette Ricardo och dansade till 60-tals musik. Så himla fint. Tyckte förresten att det var ganska klyschigt att italienaren hette Ricardo. Hade varit mycket roligare om han hade hetat typ Jens. Jag menar, ett mer italienskt namn än Ricardo får man väl leta efter? Bilder från kvällen får ni se senare!
 
Idag skall jag umgås lite med min kära vän Markus. Vi skall hänga lite hos mamma och pappa och spela Yatzy. Ni ser att min lugg är tillbaka förresten! Fantastiskt. Har saknat den enormt mycket. Trevlig lördag!

Finklädd för fredag.

Det märks att det börjar bli vinter. Det är så himla svårt att fotografera i vår lägenhet när solen har gått ner. Här är jag i alla fall! Ikväll skall jag bland annat träffa Desirée och Jaana. Vi skall äta middag på Vapiano och dricka drinkar på Debaser i Malmö. Jag har en gammal klänning på mig (hör och häpna!) och jag dör lite på längden. Har inte haft på mig en så här kort klänning på evigheter. Men, får väl börja så småningom igen. Har ju en del som hänger i garderoben. Trevlig fredag!

Uppdatering om skolan.

Förresten har min frågeställning till B-uppsatsen ÄNTLIGEN blivit godkänd. Så det är bara att påbörja skrivandet. Så himla skönt. Nu känns det som att man inte ligger efter i alla fall!

Måste börja ställa klockan igen.

Så här ser jag ut när jag är nyvaken. Japp, nyvaken. Det var nämligen så att jag ställde klockan på 08.40 och tänkte att idag kan jag gå upp och få en massa saker gjorda. Men så ringde klockan och jag tänkte att jag "bara skulle sova till 9.00". Tjugo minuter, inte mer. Så vaknar jag halv tolv. HALV TOLV?! Jag har alltså sovit i elva och en halv timme inatt. Helt sjukt. Måste börja ställa om klockan.
 
Klockan två skall jag till frisören. Måste trimma mig lite. Jag tänkte klippa håret ungefär så här mycket! Page, typ?
 
Nej, jag bara skojar. Topparna blir det, och hellugg igen. Ikväll skall jag ut och äta mat, dricka drinkar och dansa med Desirée och Jaana! Skall bli så himla kul. Hej fredag!

Dagens Instagram.

 
Dans cola zero-behov, vår middag och min blivande chokladkalender bjuder jag på idag. På Instagram heter jag guuldfish!

Att handla med sin bror.

På Maxi.
 
Sofie : Oh, viktväktar-godis! Jag tar den här.. Och den här.. Och den här!
Carl : Du är en sådan person.
Sofie : Vad för person?
Carl : En sådan person som går in på Burger King, beställer en Trippel Whopper Meal med plusmeny och extra ost. Men med fullkornsbröd och lightläsk. Som att det skulle hjälpa liksom?
Sofie : Okej...?
 
Tack för den liksom.
 

Nu håller vi helg.

Imorgon är jag ledig, så nu håller jag helg.
Jag har ändå en del som skall finputsas till skolan. Så inte kan jag ligga på latsidan för det. Idag har jag i alla fall storstädat lägenheten. Man trivs mycket, mycket bättre när det inte är saker överallt eller dammtussar som kommer fram under soffan.
 
Annars är det en sådan dag när det inte händer något alls. Jag springer runt osminkad, med glasögon och ofönat hår. En sådan dag ungefär.
 

FML.

Sofie : Alltså. Vad betyder förkortningen FML?
Dan : Jag vet inte.
Sofie : Jag googlar.
google, google.
Sofie : Jaha! Det betyder "Fix My Lighthouse"! Eller nä.. vänta nu?
 
Mysteriet fortsätter.

Det är alltid okej att handla klänningar när det är rea.

Sofie : Dan! Jag vill köpa den här klänningen!
Dan : Nej, Sofie.
Sofie : Men jo! Den kostar bara 263 kronor.
Dan : Nej, du har inte råd.
Sofie : Men jo! Asos har 25% rabatt idag också, så det blir bara 197 kronor!
Dan : Suck...
 
Vad förväntade jag mig liksom? Att han skulle säga "Ja, men då så! Passa på!" ?

När klänningarna inte längre blir burna.

Klockan är halv tolv och jag står på busshållsplatsen och väntar.
Jag tittar ner mot fötterna och drar lite i mina svarta, korta shorts.
Varför tog jag inte jeans?
Under shortsen har jag ett par svarta strumpbyxor i 100 den och är inte alls genomskinliga. Jag drar lite till i shortsen. Oh, varför kunde jag inte ta på mig jeans?
 
För två år sedan kunde jag inte bära något annat än klänning.
Jag tyckte jeans var tråkigt och hade kanske två par i min garderob. Att mina lår är fylliga och klänningarna korta, det brydde jag mig inte om. För det var så himla tråkigt med jeans. Idag går jag runt i oversized tröjor och jeans med högmidja, och avundas de som bär kjol. Tjejer som kanske har en storlek större än mig springer runt i korta kjolar och fina blusar, och jag rättar till min oversized tröja för att se till att den inte slätar sig runt magen. För det är så himla hemskt att visa sina former. Att visa att min mage inte är platt.
 
När klockan var tio var det dags att klä på sig för skolan.
Jag hittade ett par korta, svarta shorts i garderoben och tänkte att idag kanske jag kan ha på mig strumpbyxor. Det är ju bara en föreläsning trots allt. Men nu står jag här på busshållsplatsen, väntandes med klumpen i magen. Varför kunde jag inte bara ta på mig ett par jeans?

Risotto på rester.

Idag hade jag ingen aning om vad vi skulle äta till middag och jag orkade inte gå och handla. I kylen fanns det paprika, tomat, lök och zucchini som skulle bli gamla om jag inte använde dem strax. Så jag bestämde mig för att laga en risotto! Avorio-riset hade jag också hemma, så det passade perfekt. Recept på en vanlig risotto står på sidan av kartongen.
 
Jag började med att hacka paprikan, löken och zucchinin och fräste dem. Jag brukar strunta i vinet och smöret när jag gör risotto. Jag ersätter vinet med vatten och smöret behövs inte tycker jag för det blir så krämigt ändå.
 
Så lade jag två tärningar hönsbuljong i 8 dl vatten och hällde i pannan. Det fick koka tills vattnet var borta. Därefter hällde jag i tomaterna och tillsatte peppar.
 
Jag brukar egentligen strunta i att tillägga ost, men idag hade jag västerbottenost hemma. Så en smula sådant fick det bli! Inte för mycket dock.
 
Så var det klart! Snabbt, enkelt och helt gjort på rester. Gott!

Min värld är inte längre fyrkantig.

Idag har jag fått hem mina nya glasögon! WOHO! Jag är fruktansvärt glad och har längtat efter dem som satan. Så mycket att jag var tvungen att göra en plut&fjortis-min på bilden.
 
De gamla är såklart också fina och ser ju ut såhär! Dock är de lite mer fyrkantiga och jag stör mig så himla mycket på att min värld är alldeles inramad när jag bär dem.
 
Så istället tar jag på mig mina nya och ser fruktansvärt smart ut! Vilken bra måndag det blev trots allt.

Halloweenfest.

Igår hade jag och min bror Carl Halloweenfest hemma hos mamma och pappa. Dan var finklädd och död!
 
Dans bror Lars kallade sig för Lisa och var helt plötsligt blond.
 
Vi pyntade med ballonger och ögonglobs-ljus och serverade snacks och bål. Cupcakes:en var rätt uppskattade ändå.
 
Erik var cool!
 
Carl var Mitt Romney.
 
Så började det komma folk och Samuel och Fredrika bjöd på halloweentårta!
 
Sara och Neja hade lagt ner tid på sina utstyrslar!
 
Andreas och Egoina var präst och tomtemor.
 
Jag och Lars var glada!
 
Christian kom som sig själv och Fredrika var fånge!
 
Munken Henke.
 
Läskiga Jaana.
 
Tomtemor och Mitt Romney!
 
Gustav var en sunkig tonåring.
 
En död Fredric!
 
Folk gillade Lars utstyrsel.
 
Emelie var cool och hade lagt ner extra tid på sminket!
 
Doktor Jenny och Romaren Jacob.
 
Egoina, Alida, Jenny och Jacob!
 
Zlatan var också på vår fest!
 
Så dansade vi, pussades och fotograferade en del suddiga bilder. Men vi hade så himla kul. Jag älskar när folk verkligen lägger ner tid på att klä ut sig. Själv ritade jag bara min näsa svart och satte på mig ett par lösöron. Klockan fyra på natten var jag i säng i alla fall. Så roligt hade vi!

Bandet BOSS, Lödde krog och släktfest.

I fredags skulle min kära bror och hans band BOSS spela på Lödde krog. Så mamma och pappa ställde till med släktkalas och finmiddag som en liten förfest innan spelningen.
 
Sara var också med!
 
Kusin Therese och jag!
 
När vi hade ätit klart begav vi oss bort på Lödde krog som hade halloween-tema.
 
De hade utsmyckat lokalen med alla möjliga saker. Här har vi chokladbollar i kockos som ser ut som en kattlåda. Inte sådär väldigt aptitretande direkt.
 
Så började killarna spela.
 
De spelade låtar som "Keep on rockin' in the free world", "Ingela" och True Bloods introlåt "I wanna do bad things with you". De är himla duktiga skall ni veta.
 
Vi hade roligt!
 
Vi sjöng med, dansade och skrattade!
 
Bandet består av min bror Carl, Pontus, Gustav och Erik. Carl brukar spela gitarr, Gustav gitarr, Pontus bas och Erik trummor. Men de brukar byta instrument och alla kan nästan spela på allt.
 
När klockan var halv tolv hade killarna spelat i tre timmar och det var dags att sluta. Vi tackade för oss och gick hem. Dagen efter hade vi Halloweenfest. Men det var en så himla fin fredag och vi hade så himla roligt.

Då kör vi halloweenfest!


Spelning på Lödde Krog.

Såhär ser jag ut ikväll! Halva släkten och några vänner kommer över till mamma och pappa ikväll för middag. Därefter skall vi bege oss ner till Lödde Krog där min brors band BOSS skall spela. Det skall bli himla roligt! Klockan 21 börjar spelningen! Trevlig fredag!

Misslyckade cupcakes.

Igår bakade jag ju som sagt cupcakes. Det gick väl sådär, skall jag säga.
 
Först och främst försökte jag få till en orange smet med hjälp av karamellfärg. Det gick väl sådär. Den blev mer beige..
 
Dessutom slutade det såhär för de cupcaksen jag gjorde i ugnen. De jag gjorde i cupcake-makern blev bättre, men lite sönder. Dessutom så blev alla cupcakes gyllenbruna, vilket betyder att det inte syns att jag har haft karamellfärg i. Kul.
 
Den enda som tyckte att det var roligt att jag bakade var Isa. Hon fick leka i kartonger och med plast. Cupcakes:en kommer att serveras på Halloweenfesten imorgon. Gästerna får väl äta dem på egen risk.

Vi karvar pumpor.

Min pumpa har nog druckit för mycket vodka..


När Sofie bakar cupcakes..


God Morgon.

Idag är det torsdag och det är så himla mycket som skall fixas.
Först skall jag in till skolan en timme och ha ett möte med min projektgrupp i webbproduktion. Därefter är det bara att åka hem och börja baka cupcakes till vår Halloweenfest som är på lördag. Oh, vad roligt det skall bli. Jag kommer att lägga upp en bild på hur jag ser ut på lördag. Så att ni får se mig utklädd även i år!
 
När jag har bakat klart måste jag förbereda mig för vår redovisning imorgon. Fy. Hatar att stå och prata inför folk. Fast det känns inte lika nervöst inför den här redovisningen som inför förra. Sedan klockan 18.45 skall jag på spinning.
 
Vilken jäkla dag. Tur att jag gillar helspäckade dagar. Vår helg är nämligen helspäckad också, och jag längtar som tusan!

RSS 2.0