Sofie, crazy cat-lady.

Jag vill köpa en katt till. Eller ja. Man kommer i sådana perioder ibland. Först vill jag köpa en hund och sedan när jag har kommit på att det inte blir någon hund så vill jag istället köpa en katt. Nu har jag i alla fall tittat ut en norsk skogkatt som finns i Malmö. Så himla söt. Men, Dan säger nej såklart. Hade det inte varit för Dan så hade jag haft fem katter och två hundar. Det är tur att någon sättet stopp för mig.

Såhär ser han ut i alla fall, katten jag tittat på;


En tjejkväll i Helsingborg.

I lördags hade vi en så himla fin kväll. Vi började hemma hos Caroline med middag, efterrätt och spel. Sedan begav vi oss vidare ut i Helsingborg för drinkar på Helsing och avslutade hela kvällen med middag från McDonalds. Vi skrattade mest hela tiden och jag älskar mina flickor så himla mycket. Tack för en rolig kväll!


En blå klänning med rosetter och tyll.

Så här ser jag ut idag. Jag har en ny blå klänning från Asos och den är så himla fin och bekväm. På sidan av klänningen finns rosetter och under den vida kjolen finns tyll. Tyllet får mig att se lite extra bred ut, men det gör inget. Det får mig också att känna att jag har världens vidaste kjol på mig.
 
Ikväll skall jag på tjejmiddag hos kära Caroline i Helsingborg och kameran får stanna hemma. Senare skall jag nämligen ut och dansa med mina älskade vänner. Jag lär väl ta en och annan bild med mobilen som ni kan få se imorgon. Nu skall jag faktiskt måla naglarna. Det har jag inte gjort på en hel måndag. Jag känner mig sådär extra tjejig idag. Trevlig lördag!

Höst <3

En regnig höstdag.
 
Dan: Det är sådant här väder du älskar.
Sofie : Regn och rusk? Inte alls.
Dan : Jo. Du säger att du älskar hösten. Detta är höst.
Sofie : Jag älskar när temperaturen inte är för varm men inte heller för kall. Jag älskar när löven blir röda och orangea, och träden färgglada. Jag älskar när solen skiner på hösten och det är ett alldeles perfekt ljus. Inte när det ösregnar och blåser.
Dan : Jaja, en höstälskares försvarstal..
Sofie : Det är i alla fall mysigt att sitta inne när det regnar.

Vad skall jag göra nu?

Eftersom jag nu är klar med min inlämningsuppgift och jag har kollat klart på hela Desperate Housewifes-serien (Jag vet, buuuhuu) så har jag inget att göra för tillfället. Därför har jag köpt en tidning!
 
Inte vilken tidning som helst heller! Cosmopolitan! Vem pryder omslaget undrar ni? Det är ju Zooey Deschanel!
 
Så nu skall jag läsa en liten intervju med henne, äta en varm macka och sedan skall jag på spinning. Därefter har jag faktiskt ingen aning om vad jag skall göra. Hur underbart som helst.

En inlämningsuppgift senare..

ÄNTLIGEN är jag klar! Fytusan. Det där med att bygg upp en hemsida är inte så himla lätt ändå. Speciellt om man inte kan språket. Men nu är jag äntligen klar och jag har gjort en helt ny sida till Lödde Pizzeria. Inte för att de kommer att använda den, men ändå.
 
Jag är faktiskt rätt så stolt över mig själv. Jag menar, det fanns ett tag då hemsidan var riktigt gräslig och jag undrade verkligen vart detta skulle ta vägen. Men lite ändring i CSS:en, några illustrationer och bilder senare, voila! Färdig.
 
Får jag inte godkänt så kommer jag dock att bli skitsur. Bara så att ni vet.

Plockmat.

Jag är för tillfället helt galet kär i plockmat. Sallad, paj, ost, kex, skinka, crostini och tapenade! Ja jisses. Så himla gott. På lördag skall jag och mina kära vänninor hem till Caroline för lite middag innan vi går ut och dansar. Då skall vi minsann också äta plockmat. Idag skall vi dock äta pizza. Man kan ju inte få som man vill varje dag.

Skolfin.

Idag hade jag klänning på mig för första gången på evigheter i skolan. Jag tyckte att det var dags. Man känner sig lite mer skolfin då.
 
Ser ni nu så långt mitt hår har blivit förresten! Det tar sig, minsann!

Min söndag i bilder!

Idag har jag varit ledig och det har varit så himla skönt! Jag började dagen med en promenad ner till center syd. Älskar vädret för tillfället! Röda löv och lagom temperatur. Väl på center syd gjorde jag en syntest och beställde nya glasögon. Därefter blev det en tacokväll hos mamma och pappa, där vi även kollade på solsidan och mös med Zoegas. Nu skall jag läsa "50 shades of Grey" och sedan är det dags att sova. Imorgon är det dags för att slita i skolan igen. Woho!


Bästa skolkamraten tar med sig hemgjorda kanelbullar till gruppmötet.


Älskar hösten!

En flugsvamp och mammas och pappas äppelträd.


Några Instagram-bilder från en upptagen skolvecka.

Snart är vi klara med rapporten och nästa vecka har jag förhoppningsvis lite fritid igen!


Nya glasögon?

Jag tänkte visa er ett par nya glasögonbågar som jag har hemma och provar. Jag vill ha ett par lite mer runda glasögon så att det inte känns så himla inramat varje gång jag skall titta på TV.
 
Dock reflekterades hela datorskärmen i glasögonen och därför blev det svårt att ta bilder. Störigt.
 
Men här har ni mig i alla fall! Fräsch och fin efter ett pass pilates. Nu skall jag komplettera några uppgifter, titta på ett avsnitt Desperate Housewifes och sedan skall jag sova. Lite så ser mitt liv ut just nu.

En vecka med både spinning och pilates.

Igår tränade jag spinning för första gången på väldigt länge.
Jag har anmält mig till några söndagar tre veckor i rad, men varje gång har det blivit inställt. Så den här gången tänkte jag att det kanske är fler som vill gå på spinning en måndagkväll istället för en söndagkväll, och det var det! Efter typ en kvart var jag helt genomsvett och anfådd. Men så är det ju när man är otränad.
 
Ikväll skall jag på pilates och jag känner mig sjukt duktig. Det är i alla fall ett steg mot en lite sundare livsstil.

50 shades of Grey.

Äntligen har jag köpt boken! Nu skall jag bara få tid till att läsa den också. Mellan plugg, jobb och tv-serier blir det inte mycket tid över. Men nu är den min i alla fall!


En lugn helg.

Denna söndag blir det inget "Det här har vi gjort denna helg"-inlägg. Mest för att jag faktiskt inte har gjort något särskilt som har hamnat på bild. Jag jobbade i 8 timmar på Burger King igår och idag har jag fikat hemma hos Mamma och Pappa för att sedan bege mig en kort runda på Center Syd. Jag har tittat på glasögon, men inte hittat några bågar som jag gillar. Annars har jag pluggat. Jag har pillat på min hemsida som skall lämnas in om två veckor och har skrivit en veckorapport som beskrev hur min projektgrupp har skött sig den här veckan. Inget speciellt alls alltså.
 
Men ibland behövs det också. En helg där man bara tar det lugnt och tar tag i sådana saker som behöver tas tag i.

Scones och en ny kategori.

I tisdags hade jag ingen aning om vad jag skulle laga till kvällsmat, så efter en bild på instagram där jag såg att Sara hade lagat scones blev det bestämt. Scones är så himla enkelt och samtidigt mäktigt och gott. De får dessutom pryda min nya kategori "Mat och dryck." som jag precis lade till. Där tänkte jag samla recept och bilder på olika maträtter. För visst är mat något så himla fint och viktigt att det faktiskt behöver en alldeles egen kategori.

Fredag.

Äntligen är det fredag!
Igår var jag i skolan från klockan 08.00 till 18.00. Hela 10 timmar! Varför? Jo, först hade jag ett seminarium i cirka två timmar och sedan satt jag och min projektgrupp med vår rapport. Den skall lämnas in om bara någon vecka och vi ligger lite efter. Det är ungefär det enda jag gör just nu. Äter, sover och pluggar. Okej, jag tittar på Desperate Housewifes också.
 
Men ikväll blir det bara fredagsmys med middag och film. Imorgon skall jag jobba 9 timmar på Burger King. Så på söndag skall jag inte göra någonting. Absolut ingenting. Kanske plugga lite bara.

Hur det ligger till just nu.

- Jag har precis bokat en resa till Stockholm! Jag åker tillsammans med mina kusiner, min moster och mormor i december för att hälsa på min kusin Caroline som bor där. Resan upp kostade runt 300 kronor och resan ner kostade exakt 200. Som hittat tycker jag.
 
- Förra veckan var det ganska lugnt i skolan. Typ en mellanperiod där man egentligen inte behöver göra något, bara om man vill vara ute i god tid. Denna vecka har vi massor att göra dock. Så jag kanske skulle påbörjat några av de där sakerna förra veckan ändå. Men det är alltid lätt att vara efterklok.
 
- Jag vill läsa boken "50 shades of Grey". Måste bara ordna tid för det först.
 
- Jag är helt besatt av Desperate Housewifes just nu och är inne i den 6:e säsongen. Jag kallar det inte ens Desperate Housewifes längre. Jag säger "DH" eller bara "Desperate". Det är ju en så satans lång titel som jag säger kanske flera gånger om dagen.
 
- Jag längtar lite till jul faktiskt. Det hade varit mysigt med snö, julgransljus och adventljusstakar.

Niclas överraskningsmiddag.

I lördags anordnade Niclas flickvän Sarah en överraskningsmiddag för Niclas på restaurang Carib Kreol! Niclas hade nämligen fyllt 24 och det måste ju firas!
 
Danis var snygg i en skjorta han fått av mig!
 
Emelie och Sös var också där!
 
Vi hade alla lagt ihop till en present till Niclas!
 
Emelie hade ordnat med en stor verktygslåda med alla möjliga saker för män! Allt från kalsonger och deodorant till hammare och ansiktskräm.
 
Carib Kreol är en karibisk restaurang i Malmö och är väldigt mysigt inredd.
 
Vi började med att beställa en förrätt som vi alla delade på. Jag kommer inte riktigt ihåg vad dessa heter, men de påminner lite om falafelbollar fast extra friterade. Goda var de i alla fall!
 
Till varmrätt beställde alla samma sak, Jerk Chicken. Förutom Emelie, som valde Jerk Fish istället. Det var annorlunda, men gott! En blandning av sött och starkt.
 
När vi hade ätit upp beställde vi in drinkar! De hade jättegoda drinkar och jag beställde en Trenchtown Politan. En karibisk version av Cosmopolitan.
 
När vi hade druckit upp och betalat, begav vi oss vidare till två olika barer på möllevångstorget.
 
Där satt vi på uteservering, drack cider och pratade om hemska men bra filmer. När klockan var tolv kramade vi alla hej då och jag och Dan tog bussen hem. Det var en så himla fin och mysig kväll, och jag önskar att man kunde gå ut på restaurang med sina vänner flera gånger i månaden. För tillfället tillåter inte vår ekonomi det, men en dag när vi har vars ett jobb och är rika så kanske.

Isa tittar på Animal Planet.


En ny blus och två fotografier utan fokus.

Igår såg jag ut såhär när vi var på överraskningsmiddag för Niclas som har fyllt år!
 
Jag hade en ny blus från H&M som jag passade på att köpa när de hade rabatt för medlemmar.
 
Förresten stressade vi till bussen när jag tog dessa korten. Vilket resulterade i att två av bilderna är helt ur fokus. Men det gör väl inget. Hela jag är lite ur fokus ibland.

Familjemiddag.

I fredags var jag och Dan hemma hos Mamma och Pappa för lite familjemiddag. Sös kunde dock inte vara med, så den här gången var vi bara sex personer. Mamma hade dukat fint.
 
Och det var redan mörkt när klockan slog sju. Det är verkligen höst nu.
 
Danis var fin!
 
Till middag blev det oxrullader! Så himla gott.
 
Carl.
 
Så åt vi tills allt var slut.
 
Till efterrätt blev det två olika pajer! En med äpple och en med hallon, vinbär och björnbär.
 
Så åt vi tills vi storknade och pratade om allt från hundar till vilken musik pappa lyssnade på när han var ung. Sedan gick Dan och jag hem och firade att det var helg med att sova länge. Men idag är det söndag och nu är helgen slut. Ibland är det jobbigt att tiden går så himla fort.

Finklädda och redo för lördag.

Jag och Dan sitter just nu på en buss. Vi är finklädda och redo för att fira att det är lördag. Igår var en jättemysig kväll hos Mamma och Pappa. Ni kommer att få se massor om det imorgon. Men just nu skall jag ta med min nya blus ut i kvällen. Oh vad jag älskar lördagar!


Några tankar denna fredag.

- Jag tittar mig i spegeln och förundras över hur långt mitt hår har blivit. Jag älskar det. Det skall fortsätta att växa tills jag ser ut som Zooey Deschanel. Eller i alla fall har likadan frisyr som henne. Hon är min bästa inspiration just nu.
 
- Vi har äntligen fått en diskmaskin! Den är inkopplad och allt. Vi använder den varje dag och jag funderar på om jag skall döpa den till Doris. Då har vi liksom en Dexter och en Doris. Men så tänker jag att det där med att namnge allting kanske bara är en dum grej.
 
- Jag är hungrig och skall snart på middag hemma hos Mamma och Pappa. Vi skall äta oxrullader och dricka vin. Precis som en fredagkväll skall spenderas.
 
- Ibland är jag inne i en "Jag vill köpa en hund"-period. Den brukar hålla ett par veckor, och när den är över så är jag så himla glad över att jag inte köpte en. Vi har redan två katter och jag tror inte att vi har tid med en hund. Dessutom har jag aldrig haft en hund innan och har ingen aning om hur man uppfostrar en. Men i vilket fall som helst är jag inne i en sådan period just nu. Jag viiiiiill ha en hund. Jag vill, jag vill! Jag tittar på Franska Bulldogar på blocket och tänker på namn som Buster och Frank. Om Dan någon gång hade tvärdumpat mig, dragit ur mitt hjärta ur bröstet och stampat på, då hade jag minsann inte tvekat. Jag hade tagit Isa under armen (Nima är nämligen Dans) och flyttat till Malmö. Där hade jag köpt mig en liten Buster och han hade varit den enda mannen i mitt liv under typ två år tills jag vågade bli kär på riktigt igen. Men så skall det såklart inte bli, fast det är tur att jag har en back-up plan ifall om att liksom.

Nu håller jag helg.

Idag har jag varit i skolan från 8 till 12 och imorgon är jag ledig. Jag skall bara jobba tre timmar på Burger King först. Den här veckan har känts så himla lång, och vi har gått långa dagar i skolan. Men imorgon, när klockan slår halv sex, skall jag bara dra täcket över huvudet och sova några timmar till. För det är jag så himla värd, tycker jag.

Åh, vad jag älskar hösten.


Plockmat, födelsedag och matkoma.

På senare tid tycker jag att bilderna har varit alldeles för små när jag har lagt upp dem. Därför testar jag att förstora storleken lite. Vi får se hur det känns nu ett tag i alla fall. I vilket fall som helst var vi hemma hos Mathilda på tjejkväll i lördags! Hon ville bjuda över oss på middag och spel, men eftersom Mathilda fyllde år på måndagen var vi givetvis tvungna att överraska henne med present! Presenter blir man ju alltid glad över. Vi hade slagit ihop till två stora ljusstakar med ljus till.
 
Carro var där!
 
Neja och Sara också!
 
Så dukades middagen upp! Mathilda köpte plockmat och jag hjälpte henne att baka två pajer. En köttfärspaj och en grönsakspaj. På bordet fanns det också ost, kex, oliver, sallad, ölkorv, kalkonskinka, crostini och tapenade. Så himla gott. Vi åt tills vi storknade.
 
Oh, vad jag älskar mat.
 
Så åt vi mycket och länge!
 
Fina Sös!
 
När vi hade ätit upp plockade vi undan och pratade lite innan vi plockade fram snacksen. Vi passade också på att kela med Mathildas urgulliga katt Kip!
 
Så var det dags att spela spel! Det var egentligen tänkt att vi skulle spela Charadspelet. Men då Carro hade glömt det hemma, spelade vi Galenpanna istället. Det är roligt det också! Dessutom ser man lite ut som pochahontas i håret när man spelar det.
 
Så dukade vi fram snacks och Mathilda bjöd på vaniljlatte!
 
Och spelade ännu mer!
 
När klockan var runt 22 åkte några av oss hem och andra åkte vidare. Jag, Sös, Sara och Mathilda hamnade däremot på en inflyttningsfest någonstans i Lund och vid 01-snåret var jag hemma. Det var en så himla rolig och mysig kväll, och det tackar jag mina fina vänner och vår älskade värd Mathilda för!

Dexter.

Förra veckan beställde ju Dan en robotdammsugare. Den har nu kommit och har idag dammsugat hela vår lägenhet. Den kör på våra mattor och katterna tittar mystiskt på den. Den låter ganska mycket, men å andra sidan blir här rent utan att vi behöver göra någonting. Vi har döpt honom till Dexter förresten. Jag hade bestämt mig för Sixten, men Dan gillade inte det.
 

Måndag.

Jag har haft en så himla fin helg och även måndagen har varit bra.
Nu skall vi sova och imorgon är jag i skolan från 08 till 17. En lång dag med andra ord.
Annars har de flesta serierna börjat igen! Såsom Dexter och The Menthalist.
Jag är blir så himla lycklig!

RSS 2.0