Valborg hos Elin och Andreas.

Idag är vi hos fina vänner och firar Valborg! Så att ni har koll på oss.

 


När hårfärgen blir för mörk och luggen alldeles för kantig.

Här har vi ett par lite bättre bilder på hur håret blev efter frisörbesöket! Personligen tycker jag att det är alldeles för mörkt och luggen är alldeles för kantig. Inte alls chokladbrunt med rundad lugg såsom jag vill ha det. Men vad gör det om hundra år liksom? Om ett par veckor är luggen för lång igen och då går jag och besöker min vanliga frisör som ligger 100 meter härifrån. Jag var nämligen hos en annan frisör denna gång. Det är skönt när man har skaffat sig en favoritfrisör. Man behöver endast säga "det vanliga, tack!" och sedan får man håret precis som man vill ha det! Men hårfärgen blev rätt bra denna gång ändå. Efter några tvättar så! Annars mår jag helt okej idag, med tanke på omständigheterna.

Så kramade jag en hand som inte kramade tillbaka.

Telefonen ringer på morgonen. Jag vet inte ens vilken tid det är, bara att det är tidigt och att jag fortfarande ligger och sover. Jag svarar och jag hör pappas röst. Den är stressad och ansträngd och säger att jag måste komma till sjukhuset i Kristianstad. Ett par timmar senare står jag vid en sjukhussäng och kramar en hand som inte kramar tillbaka. Pipandet från aparaterna tränger in i själen och jag får inte fram ett ljud. Istället kysser jag en varm panna och väntar på att tiden skall gå. Väntar på vad som skall hända.
 
Idag är det tre år sedan du lämnade oss, älskade morfar. Jag kommer aldrig att sluta sakna dig.

En fullspäckad fredag.

Fredagen började med att jag gjorde vid mitt hår hos frisören i Landskrona. Hårfärgen blev alldeles för mörk och min lugg blev inte som den brukar. Men det är sådant man får ta ibland. Färgen kommer ju bleka med tiden och luggen kommer att växa ut. Därefter mötte jag upp Regina och Linda. Vi åt lunch, tittade i affärer och fikade! Sedan mötte jag upp fina Mathilda och Sara och gick hem till en annan Sarah. Där var det dags för tjejkväll och även Emelie, Jennie och Sös var där! Vi åt hemgjord pizza, drack vin och spelade lite spel. En så himla fin fredag fylld med världens roligaste och bästa vänner. Med dem har man aldrig tråkigt!

 


Mot 25-årsfest!

Nu sitter vi i bilen på väg till min kusin Therése för att fira att hon fyller hela 25 år! Ni skall få se gårdagen i ett annat inlägg en annan dag. Men fy vad vi hade roligt igår! Allting blir roligt med fina vänner. Trevlig lördag på er!

 


Mina katter.

- Isa har lekt med min nya blå orkidé i natt. Hur jag visste att det var hon? Det är sådant jag gissar mig fram till när jag hittar en blå katt i min säng.

- Nima har däremot lagt beslagtag på min säng och vägrar flytta på sig. "Här tänker jag ligga i resten av mitt liv, vara så du vet.", ungefär.

Och jag som vill skaffa en hund.. Hur hade det slutet liksom?

 


En fredag i Landskrona.

Jag har varit i Landskrona hela dagen. Först var jag hos frisören och färgade håret och klippte till luggen. Sedan mötte jag upp Regina och Linda för lite lunch och sällskap. Vi sprang runt lite i affärer och hade en toppendag! Jag har inte kunnat uppdatera under dagen då jag inte har haft något internet. Men ni skall få ett par inlägg sedan! Nu är jag hemma hos Sara och har gjort mig i ordning för lite tjejkväll. Ikväll skall vi äta middag hemma hos en annan Sarah och sedan blir det kanske en runda på stan. Trevlig fredag på er!
 

Koutsläpp i Svalöv.

Igår åkte jag, Elin och Neo till Svalöv för att se när de släppte ut korna i hagen för första gången sedan oktober! Det var ganska mycket folk och man fick trängas lite.
 
Neo ville gärna se korna hoppa runt och skrek "Kom kossorna" för att de skulle komma ut. Så himla gullig.
 
Det var inte så jättefint väder, men det är trots allt bara koutsläpp en gång om året! Så då fick man stå ut med en och annan kall vindpust.
 
 
Så väntade vi ett tag.
 
Äntligen kom korna utskuttandes!
 
Så skuttade de runt och var så himla glada att våren äntligen är här. Det är jag också! Fruktansvärt glad. När vi kände att vi hade tittat klart åkte vi hem igen och tog tag i resten av dagen!

Kalasklädd med franskt tema.

Såhär såg jag ut i lördags när vi var hemma hos mamma och pappa och firade deras födelsedagar!
 Jag körde på franskt tema á la 60-tal.

 

Med 20-tals inspirerade strumpbyxor med söm! Ja, jag var lite spretig när det kom till vilket årtionde eller vilken kultur jag skulle tillhöra. Så jag tog lite av varje. Bara det passar ihop och blir snyggt liksom.

 

När Dan inte har möjlighet att fotografera så får det bli sådana här fula spegelbilder. Men det får väl duga!

 

Och det var mina lördagskläder!


Darin.

I fredags var jag och Dans mamma som sagt i Malmö för att gå på en konsert med Darin. Jag har inte tidigare varit särskilt engagerad i hans musik, även om jag hört de flesta låtarna. Han var i alla fall väldigt bra live och det var kul att se honom sjunga låtar som man faktiskt kan sjunga med till. Dessutom fick vi så himla bra platser och stod ganska långt fram!

 


Tovas 4-års kalas.

Igår var vi på kalas hemma hos Dans bror för att fira att Tova har fyllt fyra år! Det är inte klokt som tiden går fort. Det känns som att det var igår telefonen ringde på min pappas 50-års dag med nyheter om att hennes födsel. Nu är hon hela fyra år och går, springer, skrattar, pratar hur bra och mycket som helst. Precis som en fyra-åring skall. Nyss var hon ju bara ett och ett halvt? Nej, nu får tiden stå still lite tycker jag. Kalaset var väldigt trevligt i alla fall! De goda tårtorna var bakade av Ola och såg ut att vara beställda från ett bageri. Ett bra slut på en bra helg, helt enkelt.

Lördag, vår och två födelsedagar.

Igår bestämde jag att nu är det minsann vår och tog fram min blommiga tygväska!
 
 
Den packade jag med nödvändiga saker som min kamera och kurslitteratur.
 
Sedan tog jag på mig något vårigt och färglatt, tog Dan i handen och gick hem till mamma och pappa!
 
Vi passade på att sitta ute i det fina vädret och plugga! För att förena nytta med nöje liksom.
 
Efter några timmar gick vi hem och gjorde oss i ordning. För på kvällen skulle vi nämligen fira mammas och pappas födelsedagar! De fyller år dagarna efter varandra, vilket är både fint och roligt.
 
Så åt vi tårta!
 
Och öppnade presenter.
 
Efter en stund kom Micke och Jennie över! Vi pratade om Norge, träning och andra viktiga ting. Plötsligt fick jag fruktansvärt ont i magen och somnade på soffan till Pulp Fiction. Men trots det var det en väldigt mysig lördag med god mat och fina människor!

Jag har inte glömt bort er.

Min Blogg.se-app har inte funkat i helgen och jag har därför inte kunnat visa er bilderna jag tog från konserten med Darin, eller hur jag såg ut igår när vi firade mammas och pappas födelsedagar. Men ni skall alldeles strax få se hur gårdagen såg ut och sedan skall jag och Dan iväg på 4-års kalas. Det är Dans brorsdotter Tova som skall firas!
 
Annars är det ju äntligen vår! Fy vad härligt.

Konsert.

Alldeles strax beger jag mig till Malmö med svärmor för att se en konsert med Darin!

Jag har aldrig sett Darin live innan, så det skall bli roligt. Jag har till och med lyssnat igenom hans senaste skiva för att kunna hänga med. Det är inte alls lika roligt att gå på konsert om man inte kan låtarna.
 
Annars blir det en ganska lugn helg fylld med kalas. Jag har inte alls varit på festhumör de senaste veckorna, så det skall bli skönt att få umgås lite med både min och Dans familj. Idag fyller mamma år förresten! Hela 51 år! Det skall firas imorgon med middag och paket. Trevlig fredag på er!

Pappa, 54 år.

Idag är vi hemma hos mamma och pappa och äter födelsedagsmiddag. Pappa fyller 54 år idag och det måste man ju fira! Dans brorsdotter Tova fyller också år idag. Hela fyra år! Tiden går så himla fort. Nu skrapar vi tia-lotter och klappar Zoegas. Tårtan är redan uppäten. En himla mysig torsdag!

 


Lite bränd.

När jag satt ute och läste i solen igår så tänkte jag varken på att skyla eller smörja in mig. Detta resulterade i att jag brände mig på nyckelbenen och fick en ganska röd näsa. Kanske inte världens snyggaste bränna att bli röd på nyckelbenen, men strunt samma. Det är tur att jag inte bryr mig så jättemycket om sådant.

 


Inte alltid lika roligt att plugga.

Någon som vill läsa denna bok och sedan berätta för mig vad den handlar om? Någon? Snälla..?

 


En pluggdag i solen.

Idag har jag pluggat. Vi skall läsa en hel bok till på måndag och jag är på sida 30 av 183. Roligt! Jag som läser så himla långsamt också. För att förena nytta med nöje har jag pluggat i mammas och pappas trädgård. På detta sätt fick även jag ta del av det fina vädret. Sedan kom Carro förbi en stund och nu håller jag och Dan på att laga mat. Laxfilé och kokt potatis blir det ikväll. En helt okej dag helt enkelt!

 


Tjejkväll hos Rebbe.

I lördags åkte jag, Sara, Carro och Neja till Skurup för att hälsa på Rebbe i hennes nya lägenhet!
 
Rebbe hade dukat fint med servetthållare och nejlikor. Vårigt och fint!
 
Vi hade bestämt oss för att äta tacos! Jag åt tacos på fredagen också, men det gjorde liksom ingenting. Jag älskar tacos. Så himla gott.
 
Ett tag var det för många kockar i köket och jag höll mig snällt utanför.
 
Fina Caroline!
 
Så åt vi mycket och länge, pratade träning och vuxenångest. Så gick det ett par timmar och kameran glömdes bort lite. Men sedan var det dags för snacks! Chips, godis och ostbågar är ett måste på våra tjejkvällar.
 
Neja och Sara!
 
Rebbis!
 
Jag och Carro!
 
Så spelade vi "Med andra ord" och pratade planer inför sommaren. Mitt lag förlorade som vanligt. Men skall man vinna i "Med andra ord", så skall man vara i Carros lag. För hon vinner minsjäl alltid. När klockan var tolv hade de flesta redan åkt hem och det var dags för mig att bege mig. En så himla mysig kväll med några av de bästa personerna i hela världen. Det spelar liksom ingen roll att man måste åka tåg och buss i en och en halv timme, för när man väl träffas är det så himla värt det. Men det är väl så det skall vara, när man har världens bästa vänner.

Den bästa äta-hur-mycket-som-helst-utan-att-det-syns-tröjan!


Nikki och Neo.

Igår var vi som sagt hemma hos Elin och Andreas på middag. Vi år tacos, pratade länge och tittade på Let's Dance. Elin och Andreas bor bara cirka 500 meter från oss, vilket är så himla roligt. Då kan man umgås lite när man vill, men också kunna gå hem så fort man känner sig trött. Här har vi ett par bilder på deras hund Nikki och deras son Neo! Nu är jag vidgjord och skall alldeles strax ta bussen till Lund för att sedan ta tåget till Skurup. Ikväll är det tjejkväll hemma hos Rebbe som gäller! Trevlig lördag!

Lite hur jag ser ut idag.

Här får ni ett par dåliga bilder på hur jag ser ut idag! Idag ser jag lite ut som folk i allmänhet. Fast det brukar jag ju göra. Men ändå!
 
Idag skall vi nämligen hem till Elin och Andreas på taco- och spelkväll! Då skall man ha på sig tjockisbyxorna, så att man får plats med så mycket mat som möjligt.
 
För att piffa till det kan man alltid locka till håret lite. Men annars får man se ut precis som man brukar göra. Vilket är väldigt skönt! Trevlig fredag på er!

Det där med vår fuktskada.

Nu tänkte jag att ni skall få ett utförligt inlägg om vad det egentligen är som har hänt med vår vägg i hallen. Det hela började med att fogarna mellan golvplattorna blev mörka. När detta började sprida sig i hallen ringde vi vår vaktmästare. Han sa då att det inte var någon fara. Att vi antagligen hade gått in med skorna eller något. Ett par veckor senare började det komma ut vatten från golvlisten. Vi ringde då vår hyresvärd igen och en byggare kom och slog upp ett hål i väggen. Det visade sig att det hade gått hål på ett plaströr och att det läckte ut vatten. De torkade upp allt vatten, bytte röret och en fukttekniker har nu varit här och tittat på fuktskadan. Det har inte hunnit bli en så allvarlig fuktskada att vi behöver flytta, som det var sagt från början. Utan nu har vi istället en stor maskin som blåser torr luft där läckan var. Den maskinen skall stå här i två veckor, och sedan får vi ta det därifrån. Jag och Dan är i alla fall väldigt glada att vi inte behöver akutflytta för att badrummet behöver renoveras. Såhär ser det ut just nu!
 
Den här maskinen sitter på badrummet och samlar luft från vår ventil. Den låter som sjutton!
 
Så går det ett enda stort plastpåse-rör (som jag kallar det) upp i taket. Ja mamma, vi behöver tvätta..
 
Här ser man det svarta röret som samlar luft och plastpåse-röret som går ut till hallen!
 
Detta resulterar i att vi inte kan stänga dörren medan vi går på toaletten. TREVLIGT, jag vet! Så alla gäster som skall komma hit inom två veckor, gå på toaletten innan ni kommer! Eller kissa med öppen dörr. Ni väljer själva.
 
Lite mer plastpåse-rör.
 
Som sedan leder till fuktskadan! Men jag och Dan klagar inte. Inte alls faktiskt. Vi är bara så himla glada att vi kan bo kvar och inte behöver bo hos mamma och pappa i tre månader. Dock låter det lite som att någon har igång en hårfön på högsta volym dygnet runt. Men det är väl sådant man får stå ut med. Nu har ni lite mer koll i alla fall!

Vad jag vill bli när jag blir stor.

"Vad vill du bli när du blir stor?", frågar min syster medan vi bestämmer oss för vad vi skall leka. Jag har precis fyllt fem år och min syster fyller sju i augusti. Då börjar hon skolan. Jag svarar inte, då jag inte vet vad jag skall svara. Jag vet inte vad jag vill bli när jag blir stor. Min syster har dock alla möjliga idéer! Hon skall bli frisör, clown eller sitta i kassan på ICA. Hon vill jobba med allt som låter roligt. Eller i alla fall vad man tyckte lät roligt som liten. Jag vill dock inte bli stor alls. Jag vill alltid vara fem år gammal. För när man är fem år gammal är det okej att sova mellan mamma och pappa på nätterna, bara för att man är rädd för mörkret. När man är fem år behöver man inte tänka på pengar eller ansvar, utan bara på vad man vill göra just nu.
 
Men så börjar man växa upp och krav börjar ställas.
"Vad vill du jobba med när du blir äldre?" undrar lärarna när det är dags att välja vilken utbildning man vill ha. Det är viktigt att ha en vision. Att veta vad man faktiskt vill göra med sitt liv. Helt plötsligt vill jag bli advokat eller journalist. Jag vill jobba med att argumentera eller att skriva. Jag som femtonåring skall plötsligt bestämma hur hela mitt liv skall se ut och tänker inte alls på vad jag egentligen vill, utan vad som låter bra i andras öron. Så väljer jag den utbildning mina vänner väljer och efter tre år tar jag studenten. Nu är jag äntligen fri. Fri att jobba med precis det jag vill.
 
Men efter tre år inom restaurangbranschen känner jag att livet måste kretsa runt mer än halvfulla sockerskålar och hungriga gäster. Mitt liv måste kretsa runt någonting annat för att jag inte skall krackelera inombords. Idag är jag 23 år gammal och utbildar mig till produktionsledare inom media. Men vad jag vill bli när jag blir stor, har jag fortfarande ingen aning om. För någonstans är det svårt att ta det stora steget ut ur femårsåldern och börja ta ansvar. Att börja vara vuxen. Jag är fortfarande rädd för mörker och har ännu inte lärt mig att sova själv. Men kanske är det bara det stora steget ut i vida världen som är läskigt? Kanske är det bara just det som är jobbigt. För resten? Ja, det löser väl sig på vägen. Hoppas jag, i alla fall.

Torsdag.

Morgonen började med den dagliga morgonpromenaden på 45 minuter. Idag fick jag sällskap av Elin och Neo! Nu har jag precis ätit frukost och skall strax göra mig i ordning för skolan. Ni skall få en uppdatering om vårt badrum också! Vi har världens maskin här just nu som brusar jättemycket och skall torka upp all fukt. I vilket fall som helst så behöver vi inte flytta. Den där maskinen skall vi titta lite närmare på sen. Nu skall jag ta och vakna till lite.
 
God morgon!

Fjärilstavlor.

Ni har ju inte fått se våra nya tavlor!
 
För någon månad sedan beställde jag sex stycken fjärilstavlor från Louise Interiör. Tavlorna är Hagedornhagens bugsbox och kostar endast 175 kronor! Sex stycken tavlor för 175 kronor är inte så farligt tänkte jag och klippte till. Hemsidan blev jag tipsad om av min fina vän Rebbe. Det är bra med vänner som har koll på billig och fin inredning.
 
Jag älskar fjärilar och har alltid gjort. När jag var liten var jag besatt av att fånga fjärilar och hade de sedan i en burk med lufthål. Självklart släppte jag ut dem efter en dag. Men de är så himla fina att titta på. Dessutom ger det lite extra färg till vårt annars väldigt svartvita vardagsrum. Jag är helnöjd helt enkelt!

Födelsedagsfirande för Regina.

I lördags packade jag ner fem klänningar, övernattningskläder, en flaska vin och presenter och åkte hem till Regina! Hon hade nämligen fyllt år och det skulle givetvis firas! Efter att ha provat olika klänningar och äntligen bestämt oss för vad vi skulle ha på oss, var det dags att förbereda inför kvällen!
 
Regina dukade upp med frukt och chips!
 
Egentligen fyllde Regina 24 år, men hade bestämt sig för att fylla 20. Den där åldersångesten är minsann inte att leka med.
 
Vi blandade drinkar och gästerna började droppa in!
 
Så lärde vi känna varandra, öppnade presenter och spelade spel! Plötsligt dog min kamera, så jag kunde inte ta fler bilder. Men roligt hade vi! Kvällen avslutades i Helsingborg där jag dansade rundor i mina nya skor, trillade i en trappa och drack en cider med ett alldeles för litet sugrör. Dagen efter vaknade jag upp lagom trött och bestämde mig för att ta det lugnt ett par helger nu. Men en fin kväll hade vi!

En fredag hos Sös.

I fredags var vi som sagt hembjudna till Sös på middag med andra fina vänner! Det bjöds på ost och kex, oliver och korv som tilltugg.
 
Micke var där!
 
Niclas och Sarah också!
 
Sös har fått det så himla mysigt och fint hemma hos sig! Jag går runt och känner och tar på alla hennes prydnadssaker jämnt.
 
Fina vänner!
 
Mikael och Love blev bra kompisar!
 
Sös stod mestadels i köket och slet!
 
Så kom Carl och Pontus över också för lite sällskap!
 
Så var det dags att äta!
 
Det bjöds på indiskt och vegetarisk mat denna kväll! Linsgryta, potatis, naanbröd, currygryta och pumpa! Var det jag som tog mycket mat eller tallriken som var liten? Vem vet!
 
Till efterrätt bjöds det på cheesecake med krossade ballerinakex ovanpå.
 
Så spelade vi ett spel som tror heter "Rock of Science" och skrek svaren för att överrösta varandra. Mitt lag förlorade båda gångerna, men det gjorde inte så mycket. Vi var glada ändå. Vid tolv tog vi bussen hem och sedan var fredagen slut. Men fin var den minsann!

Hemtenta nummer två godkänd!

Oh, vad jag är glad! Vi har tre hemtentor i denna kurs och vi har redan skrivit två av dem. Jag fick nyss reda på att jag fick godkänt på nummer två också, och har därför fått godkänt på två av tre hemtentor än så länge. SÅ himla skönt! Det är nu jag börjar tänka att jag kanske har lite innanför skallen ändå. Att jag faktiskt kan och klarar av saker. Nej, en väldigt bra dag idag minsann!

En lånad blus och en svart kjol.

I lördags var jag på födelsedagsfest hos Regina. Mer av den kvällen skall ni få se senare, men först skall vi kika lite på vad jag hade på mig!
 
Blusen är Reginas som jag lånade för kvällen och har världens finaste färg! Kjolen är dock min och är gammal som gatan.
 
Bilderna är tagna med Reginas superkamera! Poserna försökte vi hitta på sådär lite efterhand. "Ser det här naturligt ut" frågade vi varandra medan vi sträckte upp en arm i luften. Men alla kan ju inte ha det i sig liksom.

Fredag.

Glad fredag! Idag har jag på mig min favoritskjorta och en låg knut! Jag skall nämligen till Sös för att fira fredag med fina vänner. Kanske åker mina nya skor på också? Det är ju trots allt vårväder ute. Trevlig fredag på er!

Två par nya skor.

Jag har två par nya skor! Detta är egentligen helt fantastiskt då jag är så himla dålig på att köpa skor. Jag brukar hitta ett par jag tycker om och sedan använda dem tills de är helt sönder.
 
De första fyndade jag på Din Skos rea för 75 kronor! De skall jag dansa in imorgon när vi skall fira att min kära vän Regina fyllt 24 år! Dessutom är det inte helt fel att hitta ett par dansskor för endast 75 kronor. De är i syntet och är väldigt bekväma! Jag älskar när klacken inte är jättehög och när den är bred så det blir lite stabilare att gå. Jag som alltid går i ballerinaskor och sneakers klarar nämligen inte riktigt av höga stilettklackar.
 
Det andra paret jag köpte är de här finingarna! De köpte jag som arbetsskor för att se fin ut på jobbet nu till våren. Jag har suktat efter dem fruktansvärt länge och idag slog jag till! De är i skinn och har både dragkedja och snörning, vilket betyder att de är lätta att ta på och av. Dessutom är de fruktansvärt bekväma och klämmer inte alls. Men så är det med skinn, det formar sig lite efter foten. Jag brukar nästan aldrig köpa skinnskor. Både för att det faktiskt är ett dött djur jag bär på, men också för att det brukar vara lite dyrare. Det känns liksom enklare att bära syntet då man inte behöver tänka på att ett djur har dött för att jag skall kunna bära fina skor. Jag vet, jag är så himla dubbelmoralisk då jag faktiskt äter kött också. Men det får man vara ibland. Allt är ju faktiskt inte alltid svart eller vitt. Jag är nöjd med mina skor i alla fall och tycker att våren faktiskt kan komma på riktigt nu.

Idag är jag i skolan.


Som en smurf.

Idag var jag som sagt helt blå när jag åkta till Landskrona för att umgås med Sara! Nästan som en smurf. Bortsett från att smurfarna har blått skinn och klär sig i vitt, då förstås.
 
Det som inte syns på bilden är dock mina strumpor! Detta eftersom jag inte hade orkat ta på mig några när jag fotograferade mig. Jag tycker det är så himla tråkigt och jobbigt att ta på sig strumpor. Jag har ingen aning om varför dock. Mina strumpor är alltid så långa och så viker de lätt ihop sig och ligger som en enda stor korv runt ankeln. I vilket fall som helt var de också helt blåa!
 
Dessutom tycker jag att jag skall få en applåd då jag inte tittar ner på en enda bild! Det är inte i varje inlägg som jag tittar upp minsann! Men så här såg jag ut i dag i alla fall.

En onsdag med Sara.

Idag ser jag lite ut som en smurf. Jag är med andra ord helt blåklädd! Men man måste vara fin när man skall åka till Landskrona för att umgås med sin bästa vän. Ni skall få se en lite bättre titt på vad jag hade på mig i ett annat inlägg.

 

Fina Sara och jag strosade runt i affärer och åt thaibuffé på Basilika. Både Sara och Neja skall alltid dra in mig i affärer med en massa ömtåliga saker. Fina, dyra och ömtåliga saker. Jag känner mig lite som en klumpig elefant i ett glashus och försöker alltid vara jätteförsiktig och inte röra någonting.

 

Massa, massa glassaker som kära Sofie enkelt kan ta sönder. Varför inte trilla över hela bordet? Nu gjorde jag ju inte det. Som tur var.

 

Sara blev glad när vi hittade en ny godisaffär! "Här skall jag in och handla en dag." sade hon glatt. Men vad skulle man gjort utan godis? Annars har jag och Sara bestämt att jag och Dan skall köpa hund till sommaren. Nu skall bara Dan gå med på det också.


Påskaftonsklänning, middag och påskägg.

I lördags var det som sagt påskafton och jag såg ut såhär! Orange är ju faktiskt en påskfärg så jag smälte fint in i allt påskpynt. Lördagen började i vilket fall som helst med ett kalas för Dans farfar som hade fyllt 85! Dock blev det inga bilder därifrån. Men vi åt en väldigt god pastasallad och umgicks.
 
Därefter begav vi oss hem till mamma och pappa för ännu mer middag! Här har vi pappa!
 
Danis var såklart med i en ny fin skjorta han fick i födelsedagspresent av Sara och Ivan!
 
Mamma hade dukat bordet i påskens anda och både jag och Dan fick minsann påskägg! Man kan aldrig bli för stor för påskägg!
 
Så var det dags för middag! Eftersom vi redan hade ätit påskmat dagen innan, bjöds det på oxfilé, hasselbackspotatis och hemgjord konjakssås denna kväll! Himla gott minsann.
 
Carl-Pedal!
 
Till efterrätt blev det glace au four! Flott skall det vara minsann, när det är påskafton och allt.
 
Efter middagen kom den här kära pågen över på ett par öl! Mikael är lite som min bonusbror och vi lite som hans andrahandsfamilj. Det är fint när man är så nära vänner att man helt och hållet kan vara sig själv med varandra, precis som syskon.
 
Så spelade vi musik och pratade tills klockan var ett på natten. Fast egentligen blev klockan helt plötsligt två för det var dags att vrida fram klockan en timme. Resten av helgen har jag minsann bara jobbat. Men det var en så himla fin påskhelg med vänner och familj. Så bra att jag faktiskt gick upp hela två kilo. Då vet man att det bjudits på god mat i alla fall! Resten av veckan skall jag försöka andas igenom min livskris och bara försöka vara mig själv. Tack för fina kommentarer och sms! Det är skönt att veta att man inte är ensam i hetsen om att bli vuxen alldeles för snabbt.

Slut på påsken.

Jag vet att jag inte uppdaterat på några dagar. Jag har jobbat för full rulle och när jag inte jobbat så har jag umgåtts med familj och vänner. Men idag började minsann den tredje säsongen av serien "Game of thrones"! Det firade vi med att bära en tröja med ett citat från filmen och dessutom kom min bror över för att se avsnittet med oss. Nu skall vi titta på lite mer film och imorgon skall jag minsann sova länge. För nu är påsken över och resten av veckan skall jag bara ta det lugnt! Hur vår påskafton såg ut skall ni få se i ett annat inlägg.

 


RSS 2.0