Det där med vår fuktskada.

Nu tänkte jag att ni skall få ett utförligt inlägg om vad det egentligen är som har hänt med vår vägg i hallen. Det hela började med att fogarna mellan golvplattorna blev mörka. När detta började sprida sig i hallen ringde vi vår vaktmästare. Han sa då att det inte var någon fara. Att vi antagligen hade gått in med skorna eller något. Ett par veckor senare började det komma ut vatten från golvlisten. Vi ringde då vår hyresvärd igen och en byggare kom och slog upp ett hål i väggen. Det visade sig att det hade gått hål på ett plaströr och att det läckte ut vatten. De torkade upp allt vatten, bytte röret och en fukttekniker har nu varit här och tittat på fuktskadan. Det har inte hunnit bli en så allvarlig fuktskada att vi behöver flytta, som det var sagt från början. Utan nu har vi istället en stor maskin som blåser torr luft där läckan var. Den maskinen skall stå här i två veckor, och sedan får vi ta det därifrån. Jag och Dan är i alla fall väldigt glada att vi inte behöver akutflytta för att badrummet behöver renoveras. Såhär ser det ut just nu!
 
Den här maskinen sitter på badrummet och samlar luft från vår ventil. Den låter som sjutton!
 
Så går det ett enda stort plastpåse-rör (som jag kallar det) upp i taket. Ja mamma, vi behöver tvätta..
 
Här ser man det svarta röret som samlar luft och plastpåse-röret som går ut till hallen!
 
Detta resulterar i att vi inte kan stänga dörren medan vi går på toaletten. TREVLIGT, jag vet! Så alla gäster som skall komma hit inom två veckor, gå på toaletten innan ni kommer! Eller kissa med öppen dörr. Ni väljer själva.
 
Lite mer plastpåse-rör.
 
Som sedan leder till fuktskadan! Men jag och Dan klagar inte. Inte alls faktiskt. Vi är bara så himla glada att vi kan bo kvar och inte behöver bo hos mamma och pappa i tre månader. Dock låter det lite som att någon har igång en hårfön på högsta volym dygnet runt. Men det är väl sådant man får stå ut med. Nu har ni lite mer koll i alla fall!

Kommentarer
Postat av: M

Du är inte ensam om att ha en massa tvätt!! ;-) Tycker också det är skönt att ni inte behöver flytta!! :-)

2013-04-15 @ 12:51:54

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0