Nyårsklänning.


Såhär ser jag ut idag när vi firar sista dagen på 2013. Ikväll är vi i Landskrona med nära och kära, äter tre rättersmiddag och dansar till gamla hits. Ni få ha en så himla fin nyårsafton allihopa, och gott nytt år!

Dagen innan nyår.

Vi hänger i Malmö och letar kläder. Eller Dan letar kläder, jag hänger bara med som stöd. Ombyte förnöjer som det heter!



 

Slaget för min inre trettonåring.

Ibland kan jag undra var det kommer ifrån. Det där eländiga dåliga självförtroendet som liksom alltid skall hänga sig kvar. Det liksom försvinner, men så kommer det tillbaka igen. Sådär periodvist på något sätt. Precis som ett mörker som skall klamra sig fast och inte riktigt försvinna helt. Förra året var ett bra år, men detta året har varit lite sämre. Jag har känt mig lite sämre. Det har ställts för höga krav, och den som ställer kraven är ingen annan än jag själv.
 
Att gå på högstadiet var en hemsk tid. Egentligen inte särskilt hemsk, jag var väl en normal tonåring. Men om det är något i livet som jag absolut inte vill göra om så är det just det, att vara 13 år gammal och helt osäker på vem man egentligen är. På något sätt var kraven så himla stora, på vem man skulle vara och hur man skulle bete sig. Någonstans var det så himla viktigt att inte väga över 60 kilo också. Jag vet inte riktigt vart det kom ifrån, men helst skulle man väga 54 kilo och alltid ha de senaste kläderna. Jag vägde inte 54 kilo, men jag vägde inte heller 154 kilo. Jag var en vanlig tonåring med en vanlig kropp som sakta men säkert började forma sig. Men var det något slagord jag fick höra så var det just det, tjock. Tjock och fet. När en kompis sedan skickade ett mejl till en kille hon tyckte om och fick tillbaka "Du och din feta kompis är så fula att ni skrämmer blinda barn", så kanske det etsade sig fast lite extra.
 
Men så började jag gymnasiet och gick ner 10 kg. Mådde bra, var hälsosam och var sådär tonårsdum som man ska vara när man är 17 år. Det jobbiga högstadiet glömdes liksom bort, som att det inte riktigt hade hänt. "Men varför väger du dig varje dag egentligen?" brukar jag få höra och fast att jag egentligen kanske innerst inne vet svaret så rycker jag på axlarna. För någonstans vill man hålla koll. Precis som att man en dag skulle vakna upp på morgonen och ha fått tillbaka de där 10 kilona under en natt, och kanske vara så ful igen att man plötsligt skrämmer blinda barn.
 
Samhället, idealen och framförallt 13-åriga pojkar är hemska. Någonstans måste man komma ihåg att alla kan helt enkelt inte väga 54 kilo och det är okej. Det viktiga är att jag är nöjd och ingen annan. Det där dåliga självförtroendet skall knycklas ihop till en liten boll och tändas eld på under nyårskvällen. För det skall minsann bli mitt nyårslöfte för i år.

Lördag.


Såhär ser jag ut idag när jag har jobbat fyra timmar på Din Sko och nu är vi på väg till Ola och Angelica för att äta tacos och titta på film. ÄNTLIGEN är jag frisk, även om jag fortfarande är ganska förkyld. Men jisses vad rastlös man blir av att bara ligga hemma på soffan och slötitta. Klänningen är i alla fall en likadan som jag har i lila och kommer från Asos. Den skulle kommit redan innan jul, men blev lite försenad. Fin och bekväm som tusan är den i alla fall och finns dessutom i cirka 10 färger. Hur bra som helst!

Julfirande dag 4 - Julafton.

Julaftonsmorgon börjar på samma sätt varje år. Jag och Dan beger oss till mamma och pappa där familjen har samlats för lite julfrukost.
 
Därefter springer vi alltid upp till TV:n för att titta på det sista avsnittet av årets julkalender. Vad tyckte ni om årets julkalender "Barna Hedenhös uppfinner julen"? Jag tyckte att den var så himla bra och rolig! Älskar Björn Gustavsson förresten!
 
När vi hade sett klart cyklade jag och Dan hem igen för att göra oss i ordning. Denna julafton skulle firas hos mormor i Åhus så klockan 11 satte vi oss i bilen för att köra iväg!
 
Där träffade vi bland annat den här filuren som också ville fira jul!
 
Okej för att detta var fjärde dagen i rad som jag åt julmat, men inget slår faktiskt mormors julmat! Så himla mycket att välja mellan och allt är så himla gott. Pappa hade tagit med dopp i grytan dessutom, det måste man ju ha på julafton! Nam nam.
 
Kusin Caroline hade kommit ner från Stockholm och allt för att fira jul!
 
En suddig, gul men ofantligt söt kusin Therese! <3
 
Sös var fin i en ny grön kjol!
 
Så blev klockan 13 och det var dags att äta!
 
Männen i mitt liv, Dan och mina två bröder Carl och Christoffer.
 
När klockan var 15 var det dags att titta på Kalle! "Man bandar för helvete inte Kalle Anka" som de säger i filmen Tomten är far till alla barnen.
 
Så tog Stefan min kamera och fotograferade lite. Jag verkar vara väldigt insatt i Kalle Anka trots att jag sett det ungefär 20 gånger tidigare.
 
När klockan slog 17 var det dags att öppna paket! Hunden Hary var lite rädd för tomten först, men sedan blev han jätteglad när han upptäckte att han också fick paket!
 
Pappa fick vara tomte i år också! Självklart måste man ha en tomte fast att alla barn har blivit stora!
 
Så delades alla paket ut och alla fick krama tomten.
 
Här har vi mina fina paket! Jag fick många saker som jag hade önskat mig! Som till exempel hörlurar av mina bröder, ugnsform av Sös, kupade champagneglas från Mamma och pappa och en digital ritplatta av Dan. Sedan fick jag såklart många andra fina saker av bland annat mormor! Så himla glad för vartenda paket!
 
Efter paketöppningen var det dags för middag, mormors hemgjorda risgrynsgröt och skinksmörgåsar! Nam nam. Tror ni att jag har gått upp fem kilo nu över jul eller? Nej, det har jag faktiskt inte. Men ett halvt kilo!
 
Vi får avsluta detta julinlägg med denna underbara bild som Stefan tog. Älskade Hary som var aningen trött efter dagens bravader. Under kvällen blev jag ganska så himla förkyld och dagen efter vaknade jag upp sjuk. Men det var en mysig julafton ändå med en fin släkt! Hoppas alla har haft en bra och fin jul! Nu ser vi fram emot en fin nyårsafton.

Julfirande dag 3 - Lillejulafton.

I måndags var det Lillejulafton och då skulle vi fira jul med Dans släkt hemma hos Dans kusin. Det var så fint och juligt dukat!
 
När alla hade kommit satte vi oss till bords för att äta lite julmat. Här har vi Angelica!
 
Ursöta Loke!
 
Julmat för tredje dagen i rad, nam nam!
 
När vi hade ätit upp satte vi oss i sofforna för att vänta på tomten. Här har vi Tova, Dans brorsdotter!
 
Dans kusin Annika har ett så himla fint hus. Stort, vitt och fräscht samtidigt som de bevarat det gamla liksom. Mycket fint helt enkelt.
 
Och så kom plötsligt tomten! Så himla synd att Dan missade hela julklappsutdelningen. Han var nämligen ute och höll renarna, eller köpte tidningen, eller något.
 
Så himla kul med julklappsutdelning. Speciellt för barnen!
 
När alla julklappar var utdelade, tomten hade åkt vidare och Dan kommit tillbaka var det dags att öppna alla klappar. Pappret revs upp och slets itu och man fick finfina saker.
 
Vissa saker var självklart lite roligare än de andra.
 
När vi hade öppnat alla paket och tackat alla, var det dags för Dans farmors hemgjorda risgrynsgröt! Så himla god. Jag fick dock ingen mandel och kommer väl därför inte få gifta mig detta året heller. Mycket dåligt måste jag säga. När vi ätit upp tackade vi alla för en fin lillejul och åkte hem. En så himla mysig tradition som jag hoppas att vi kommer att fortsätta med!

När man är sjuk.

Vad har jag gjort under dessa två dagar jag varit sjuk?
 
- Tittat på hela triologin av Snabba Cash. Alla tre filmer alltså.
- Tittat på Happy Feet.
- Sett Trassel.
- Tittat på de tre sista filmerna i Harry Potter-serien.
- Sovit och ätit yoghurt.
 
Jag kan meddela att jag snart har fyrkantiga ögon. Idag skall jag minsann ut och gå en sväng, så att mitt huvud inte exploderar.

Sjuk.

Och hur avslutar jag julhelgen? Sjuk på soffan. Så himla jobbigt. Idag skulle jag dessutom ha jobbat på Din Sko vilket jag haft sett fram emot, men nej. Istället får jag titta på Happy Feet på TV. Synd om mig? Ja, lite.




God jul!


Från oss alla till er alla, en riktigt god jul!

Julklänning, 24 december.

 
God Jul allihopa!! Idag är det fina Julafton och morgonen börjar med julfrukost hos mamma och pappa. Idag skall jag ha på mig den här röda bakelsen! Det är en likadan klänning som jag hade på mig igår, bortsett från att den igår var vit. Det blir så när man tycker om en klänning extra mycket, då vill man ha den i fler färger. Klänningen r som sagt från Asos och i denna kan man äta hur mycket man vill utan att magen behöver trängas under tajt tyg. Idag åker vi till Åhus och mormor för att fira jul med min mammas släkt. Det skall bli hur mysigt som helst! 

Julfirande dag 2 - Hos Desirée

Igår jobbade jag till klockan 16 och därefter tog jag och Dan bussen till Malmö för att starta dag 2 med julfirande! Vi anlände till Desirée och hunden Silver var också på besök!
 
Vi började med lite kakor och praliner.
 
Fina Amanda!
 
Jaana!
 
Johanna!
 
I köket bakades det!
 
Vi satte igång en låtsasbrasa på TV:n och Silver lade sig framför den och låtsades att det var varmt.
 
Så var det dags för lite glögg!
 
Vår fina värd Desirée!
 
Vårt fina sällskap!
 
Desirée och Micke hade köpt en gran, klätt den och så lade vi presenter under den. Vi skulle nämligen spela julklappsspelet senare. Så himla fin!
 
Så var det dags för middag! Köttbullar, sill, prinskorvar, jansons frestelse, rödbetssallad och en massa annat! Nam, nam.
 
Blir aldrig trött på julmat!
 
Efter middagen så var det dags för julklappsleken.
 
Peppade och går igenom reglerna!
 
Så började vi spela! Julklappspelet är så himla roligt.
 
Fingerfotboll var kanske den bästa julklappen. Underhållande var det i alla fall!
 
Desirée hade ordnat ett julquiz som vi spelade efter julklappsspelet. Det var jättekul, även om mitt lag kom sist. När vi var klara kramade vi alla hej då, inklusive Silver, och åkte hem. En mycket fin kväll och ett mycket bra julfirande för andra dagen i rad!

Julfirande dag 1 - Hos mamma och pappa.

I lördags var det dags för att börja julfirandet, så vi höll till hemma hos mamma och pappa och åt julbord och klädde granen.
 
Carl och Christoffer hade byggt ett pepparkakshus. Mycket tjusigt.
 
Lillebror Carl!
 
Danis!
 
Så var det dags för mat! Älskar julmat, så himla gott. Jag hade minsann gjort egen sill också som gick att äta och allt. God var den också! Mynta, apelsinskal och ingefära hade jag i den.
 
Fisktallriken!
 
Carl och Christoffer!
 
Tända ljus måste man såklart ha vid julfirande.
 
Och här har vi hela min familj! <3
 
Mamma i sina nya, fina glasögon!
Varmrättstallriken med sylta, julskinka, köttbullar och jansons frestelse. Åh, så gott.
 
Vi doppar ju i grytan varje år och jag tycker att det är så himla gott. Men det är väl kanske för att jag växt upp med det. Tekakor och skinkspad, hur kan det vara gott liksom? Men jo, alldeles alldeles underbart som askungen brukar säga.
 
Så var det dags att klä granen!
 
Jag och lillebror Christoffer!
 
Julgranen blev så himla fin så!
 
Så satte pappa i stjärnan som han gör varje år och stylade sig lite inför kameran. Så var granen färdigklädd!
 
Så fick vi alla vars ett paket. Jag och Sös fick fina örhängen! Sedan gick jag och Dan hem och sov för jag skulle jobba dagen efter. Men så såg första dagen med julfirande ut! Himla mysig kväll.

Julklänning, 23 december.

 
Idag är det 23:e december och Lillejulafton! Ikväll skall vi fira jul med Dans släkt och jag har på mig denna fina kalasklänning. Den behöver strykas lite, men det fixar jag sen. Klänningen är självklart från underbara Asos, vad annars liksom? Ikväll skall vi äta köttbullar och öppna paket hemma hos Dans kusin Annika i Åkarp. Det ska bli himla, himla mysigt. God Jul på er!

Julklänning, 22 december


Idag hade jag inte tidsinställt något inlägg till er då jag helt enkelt inte hade bestämt mig för vad jag skulle ha på mig. Men det blev den här gråa godingen från Lindex och jular upp den med ett rött diadem. Idag har jag jobbat 12-16 på Din Sko och är nu på väg hem till Desirée där julfirande nummer två ska ta plats! Vi ska äta julmat, spela julklappsspelet och krama fina vänner. Imorgon är jag ledig och ska sova huuur länge jag vill. Trevlig söndag och fjärde advent på er! 

Klätt granen och är mätta.



Glad lördag!



Med en röd rosett i håret beger jag mig nu till jobb! Tjenixen!

Julklänning, 21 december.

Som ni vet skall vi på julfirande fyra dagar i rad och jag har därför förberett ett par inlägg med vilka klänningar jag skall ha på mig. Så att jag inte skulle missa en dagens outfit nu när det är jul. Inläggen kanske inte är så innehållsrika men ibland kan klänningarna tala för sig själva.
 
 
Idag jobbar jag på Din Sko till 18.00 och sedan skall jag till mamma och pappa för lite julfirande. Vi skall klä granen, äta julmat och spana in julklapparna som ligger fint på golvet under granen. Idag har jag på mig min svarta sammetsklänning från Asos. Jag kanske lyckas slänga upp en bild på hur den ser ut på lite senare. Men så länge får klänningen tala för sig själv!

Nowhere Boy.

 
Jag såg alldeles nyss filmen "Nowhere Boy" på kanal 5, med skådespelaren Aaron Taylor-Johnsson som spelar bland annat i Kick-Ass. Filmen handlar om John Lennon och hans yngre år, hur han träffade bland annat Paul McCartney och början på Beatles. Den ger en inblick i Johns relation med sin moster som han bor hos och sin avlägsna mamma som bara bor en gata från honom. Den är så himla fin och sorglig på en och samma gång och jag älskar hur det riktigt känns som att man kastas tillbaka till 50-talet och all dess glans. Kläderna, musiken, frisyrerna och de underbara bilarna. Oh, så himla många fina tonårspojkar förgyller filmen dessutom. Så himla fint gjord helt enkelt, samtidigt som det är en ganska sorglig berättelse. Se den!

Kokostoppar med saffran och apelsin.

 
Så tänkte jag visa kokostopparna jag gjorde igår! Receptet hittade jag i ICA:s receptblad och det du behöver är:
 
- 50 gram smör
- 1/2 g saffran
- rivet skal av en halv apelsin
- 2 ägg
- 1 1/2 dl socker
- 200 g kokos
 
Först sätter du på ugnen på 150 grader. Därefter smälter du smöret och rör ner saffranet. Låt det sedan svalna. Rör därefter ihop ägg och socker i en bunke som du sedan blandar ner kokoset och röran med smöret och saffran. Låt smeten sedan svälla i cirka 10 minuter. När det är klart klickar du ut smeten till toppar på en plåt pch så in i ugnen cirka 25 minuter! Klart! Busenkelt och himla gott. Då vet ni vad jag skall ta med mig till mormor på Julafton.

Jullovsfredag!

 
Såhär ser jag ut idag när det är fredag och jag bestämmer mig för att hålla jullov från skolan. Jag skall inte plugga något förrän efter den 25:e December! Så det så. Nu har jag lämnat in mina inlämningsuppgifter och även om det finns något kvar att göra så beslutar jag mig för att hålla Jul. Ja, minsann. Dock skall jag jobba till 21 idag, så ingen ro och ingen vila här inte! Ikväll visar jag kokostopparna med smak av saffran och apelsin som jag bakade igår. Det vill nu ju såklart inte missa. Glad fredag på er!

Julklänningar.

Jag vet att jag är så himla dålig på att skriva just nu. Det blir liksom så när man skall bli klar med inlämningsuppgifter, köpa klart alla julklappar och försöka ha ett liv samtidigt. Men nu skall vi försöka ha lite jultema här i bloggen! Först ut är ett inlägg om julklänningar! Vad har jag egentligen haft på mig på Julafton de senaste åren?
 
Julafton 2008 såg jag ut såhär! Då var jag 18 år och hade precis blivit tillsammans med Dan. Vi hade varit tillsammans i en hel månad minsann. Här är jag i mitt gamla rum med sidenlakan och en Zoegas som sover fint i bakgrunden. Jag hade brunsvart hår, lugg och en röd skjortklänning. Det var nog i den här vevan Sex and the City-filmen släpptes också för det var så himla populärt med de där blombroscherna.
 
År 2009 var första året jag och Dan firade tillsammans. Här har jag ingen ordentlig bild på vad jag hade på mig, men det var en röd klänning med vita prickar. Här började intresset för 50-tals modet komma och jag ville helst klä mig i puffiga, stora, prickiga klänningar. Luggen är borta igen! Den kommer och går lite som den vill minsann.
 
År 2010 var vi hos mormor i Åhus och jag började äntligen använda en riktig kamera. Jag bar en röd 50-tals klänning beställd från England och hade farmors gamla brosch. Luggen var dessutom tillbaka igen.
 
Julafton 2011 bar jag en röd klänning från Asos som jag tyvärr inte har en bild på. Men här är en bild från Lillejulafton när vi firade jul med Dans släkt. En röd klänning från Nelly och en vit skjorta under. Har för mig att klänningen var sådär otroligt billig. Typ 79 kronor eller något, men vad vet jag. Nu hade vi flyttat till Löddeköpinge och lämnat lägenheten i Kävlinge. Jag och Dan hade precis börjat studera och var klara med vår första termin dessutom!
 
Här har vi två bilder från förra året! Den första bilden med svart kjol och en röd, tajt klänning under är från Julafton. Då firade vi hemma hos mamma och pappa tillsammans med mormor, moster och kusin Sanne. Den andra bilden med blå klänning och röd kofta är från Lillejulafton när vi firade med Dans familj hemma hos hans föräldrar.
 
Oh, vad jag saknar min lugg när jag tittar igenom dessa bilder. Min fina, fina lugg. Får väl klippa tillbaka den sen igen. Jag vet redan vad jag skall ha på mig denna Julafton. En röd klänning som dessutom inte är ny! Jag köpte den till min och Nejas födelsedagsfest, men den passar perfekt till Julafton också. Bilder får ni se då! Längtar som tusan.

Bakstuga i Kågeröd.

I fredags var jag, Rebbe, Sara och Marica hemma hos Neja och julbakade. Vi brände pepparkakor och glömde att ta i socker i lussebullarna.
 
Att baka pepparkakor måste man såklart såhär innan jul. Även om man mest äter degen.
 
Här har vi bakmästaren Neja!
 
Gulliga Marica!
 
Vi gav oss också på att göra knäck. De blev mjuka men jättegoda!
 
Så pyntade vi pepparkakor med glasyr. Vi gjorde ett par riktiga mästerverk.
När vi kände oss färdigbakade satte vi oss i vardagsrummet och pratade ett par timmar. Dagen efter åkte jag till Sölvesborg, men det blev det minsann inte en endaste bild på! Helt otroligt. Jag har så himla mycket att göra denna veckan, så jag förstår inte hur jag ska hinna med allt. Jag skall bli klar med inlämningsuppgifter, åka till Danmark, jobba på Din Sko och fira jul både lördag och söndag. Däremellan skall jag bli klar med julhandlingen och försöka julbaka till julafton. Kanske får skippa det där med att julbaka här hemma i år. Vi får se!

Söndag.


Så var det söndag och vi är hemma från Sölvesborg. Idag har vi köpt julklappar och snart är vi klara med all julklappahandling. I år har vi inte riktigt haft tid för allt julfirande och därför har det bara blivit lite jobbigt. Jag som älskar julen och allt som har med den att göra. Isa hjälpte mig att slå in julklappar idag och nu ligger lillan och sover i min famn. Vi håller helt enkelt söndag idag framför TV:n nu. Det behövs det med. 

Sölvesborg och en lila klänning.


Så åker jag, Dan och mina två bröder två bussar och ett tåg för att ta oss till Bromölla där vi blir upphämtade av mormor och skjutsade till Sölvesborg. Idag har jag på mig en lila klänning från Asos.com och smyckar den med en löskrage från CUBUS. Ikväll firar vi vår minsta kusin Hampus födelsedag! Nu hoppas jag att vi kommer fram ordentligt. Trevlig lördag på er!

Lucia.


Glad Lucia! Såhär ser jag ut idag när jag åker till kågeröd för att baka lussebullar hemma hos Neja. Jag har julpyntat mig själv med en röd kofta och glömt hälften av sakerna som jag skulle ha med mig hemma. Men hoppas ni andra får en fin fredag och en fin Lucia!

Nästan samma sak.

Sofie och Dan tittar på TV.
 
Sofie: Alltså, varför leder Robert De Niro "pengarna på bordet" på TV4?
Dan: Sofie, det är inte Robert De Niro. Det är Paulo Roberto.
Sofie: Ja, det var honom jag menade.
 
Robert, Roberto.. Nästan samma ju!

En Decemberlista.

Tänkte att vi måste ha en lista såhär i December för att summera året! Här kommer den.
 
Hur kommer du att fira in det nya året?
-Med fina vänner, god mat och alldeles för mycket bubbel. Vi skall vara i Landskrona i år och det skall bli så himla skoj!
 
Mat du aldrig smakat tidigare som du gjort i år?
- Tror det är sylta faktiskt! Dans mamma hade gjort egen sylta som jag fick smaka, den var god!
 
 
Vad är det bästa som har hänt det senaste året?
- Klurig fråga, men det absolut bästa är nog att trots förra årets kris så beslutade jag och Dan oss att ge vårt förhållande en till chans och jag är så fruktansvärt lycklig över det. Jag har nog inte varit såhär kär och lycklig på länge. Det var ju bara en vanlig 4-års kris och inget särskilt som hände. Men det är svårt när man har varit tillsammans så ofantligt länge och ingenting nytt liksom händer. Tycker det är mycket viktigt att man ändå försöker hålla ut när personen är så himla mycket värt det.
 
Vad har givit dig mest ångest?
- Två saker! Den ena är att jag går sista året i skolan och att jag snart har tagit examen och skall vara vuxen helt plötsligt. Att ta ansvar är ju något en projektledare gör vardagligen och det är nog det läskigaste som finns. Den andra saken är att många vänner och bekanta börjar skapa familjer och gifta sig. Just det är ju så fruktansvärt ångestladdat när man själv känner sig som en 18-åring som vill dansa tills solen går upp och dricka bubbligt, sött vin varje helg.
 
Vilket har varit det mest förvånansvärda?
- Det mest förvånansvärda var när min bästa vän berättade för mig att hon var gravid. Det var det mest förvånansvärda på heeeela året. "Vem av alla dina bästa vänner menar du då?" undrar ni. Det tänker jag inte säga förrän hon säger att det är okej. Men jag tror att de flesta av er har era aningar. Jag är i vilket fall som helst väldigt glad för hennes skull! Nu ser jag fram emot en vinter/vår med bebisgos och att få känna på små fötter och händer.
 
 
Har du besökt några platser du aldrig besökt tidigare?
- Nja, vi var ju i Alanya i Turkiet med Markus och Mathilda. Men där har jag varit innan. Men gud vad tråkigt! Mitt liv kretsar bara runt Löddeköpinge, Åhus, Sölvesborg och Malmö tydligen.
 
Det klädesplagg du använt mest detta året?
- Mina mörkblå jeans. De har jag använt nästan varje dag känns det som. Måste snart köpa nya.
 
 
Din största förändring?
- Jag har klippt snedlugg och har sedan April tränat tre gånger i veckan. Annars ser mitt liv ut ungefär som vanligt. Bortsett från att jag läser det sista året i skolan.
 
Ditt bästa köp detta året?
- Jag måste, måste, måste säga min MacBook Air och min iPhone 5s! Vem visste att jag skulle bli så hooked på apple-produkter?
 
Vilket är årets bästa sommarminne?
- Jag har två stycken! Ett när vi dansade barfota i min mammas och pappas trädgård till tonerna av "Twist and shout" på Sös 25-års fest, och ett när vi dansade kring midsommarstången i Kågeröd på midsommar.
 
 
Hur hoppas du att det nya året kommer att bli?
- Jag hoppas att jag kommer att skriva ett bra och roligt examensarbete som jag sedan får godkänt på. Jag hoppas att min praktik i Malmö kommer att vara rolig och att jag kommer att trivas. Sedan vill jag gärna ha ett jobb jag trivs med när jag tagit examen och att jag och Dan tjänar mycket pengar så att vi kan börja spara till ett hus. Annars får det gärna vara så som detta året har varit, fullt med överraskningar och mycket kärlek.
 

Vår julgran.

Jag och Dan klär alltid vår gran luciaveckan i December. Det känns liksom inte för tidigt och inte för sent. Såhär fin blev den!
 
Till i år hade vi dessutom köpt nya kulor, svampar att sätta i granen och glaspolkagrisar.
 
Här ser ni mig i en julgranskula, hej hej!
 
Jag tycker att en julgran skall ha hur mycket pynt som helst, det blir liksom finare då. Enligt mig i alla fall, den ska inte se sådär ensam och ledsen ut.
 
Så tog vi fram julklapparna och lade dem under granen och ställde även fram julbocken.
 
Dan har även köpt en mini plastgran till vår balkong. Den fick också lite julgranskulor och blev pyntad! Nu är vi redo för julen och jag har minsann inte köpt en ny klänning till julafton, så himla stolt! Jag har dock köpt två stycken klänningar till nyårsafton, så det jämnar väl ut sig där.. God Jul på er alla!

StickyGram och kylskåpsmagneter.

Jag har minsann lite nya kylskåpsmagneter som jag helt enkelt måste visa! Både vår frys och kylskåp är som ett enda kollage. Men det är fint tycker jag, även om det kan se lite rörigt ut.
 
Magneterna kommer i alla fall från StickyGram.com. Det är så himla enkelt och smidigt! Man skapar ett konto och länkar den till sin Instagram, sedan klickar man bara i de Instagrambilder man vill ha som kylskåpsmagneter och vips! Klart! Det kostade dessutom bara 100 kronor för 9 stycken magneter och det var fraktfritt. Två dagar senare låg magneterna i vårt brevinkast. Snabbt och smidigt.
 
Vi har alltid haft så himla dåligt med magneter och dessutom vill man ju inte ha vilka magneter som helst. Därför blev jag så himla glad när jag hittade det här erbjudandet.
 
Den bästa magneten av de alla är den här med mig och morfar. Den pryder nu morfars dödsannons och får liksom den där tomheten att bli lite lättare. Han var en väldigt speciell man, min morfar, och förtjänar att bli hyllad och ihågkommen. Dessutom älskar jag den bilden på oss. En glad, blond Sofie sittandes i morfars trygga knä en svensk sommar på 90-talet. Det bästa minnet genom tiderna. Så om ni har många fina instagrambilder tycker jag att ni genast skall beställa. En perfekt och personlig julklapp dessutom!

Vad jag har pysslat med idag.


Bortsett från att jag har pluggat och tränat idag har jag också julpysslat lite! Apelsiner med nejlikor är nu fixat och jag har även gjort en egen inlagd sill! Det skulle vara apelsin till sillen också och nu luktar hela mitt kök, samt mina händer, bara apelsin. Men det är väl en trevlig lukt! Det är ju inte som lax i alla fall. Det luktar inte alls trevligt. Vi får väl se om sillen är god i alla fall, annars skyller vi på Ica maxis receptblad.

En söndag med julstök.

I söndags efter att jag hade jobbat åkte jag tillsammans med Dan, Niclas och Sarah till Malmö och Sös för att hålla i lite julstök. Det var redan folk där när vi kom och lillebror Carl glaserade pepparkakor.
 
Daniella och Emelie!
 
Sarah lekte lite med katterna.
 
Christoffer, pappa och Dan!
 
Rex var nöjd med tillvaron.
 
När vi hade bakat var det dags att äta lite julmat. Åh, julmat är ju ungefär det bästa med julen. Så himla, himla gott. Efter att vi hade hamnat i matkoma vad det dags att bege sig hemåt. Det var ju trots allt söndag. Men vi tackar Sös för en fin söndagkväll med julstök!

Julpyssel.


Egentligen skulle vi ha klätt granen, pyntat apelsiner med nejlikor och gjort inlagd sill i helgen. Nu blev det inte så, men jag hann iaf göra en liten julgrupp! Den kanske inte är sådär fruktansvärt fin med glitter och ståt, men den har i alla fall mossa, hyacinter och kanelstänger! Alltid något!

När det blir för mycket.

Igår var min lediga dag och då tog det plötsligt stopp. Ni vet en sådan dag där man måste, måste, måste göra tusen saker för man har egentligen inte tid en annan dag men plötsligt så kan man inte. Det går bara inte. Man försöker, men ingenting man gör blir bra. Precis som om det där kreativa flödet blir stoppat av en stor kork. Det kommer liksom ingenting.
 
Så var det för mig igår, på den dag jag minst behövde det och plötsligt brast allt. Alla känslor flödade, precis som att den gigantiska korken inte bara stoppade det kreativa flödet utan också orsakade översvämning. Men när man jobbar fyra dagar i veckan, tränar lika många dagar, skriver en vetenskaplig artikel på sex sidor, ett projektarbete på tio, har ett förslag och en projektplan till examensarbetet som skall bli godkänt samtidigt som det skall finnas kvalitetstid över till familj och vänner, då blir det för mycket. För visso tycker jag om att vara en upptagen tjej, men när kraven blir för stora och uppgifterna för många, då brister det. Den här fina väggen som är uppmurad och hålls ihop med hjälp av tejp och plåster, den håller liksom inte längre.
 
Någonstans måste man acceptera att man inte kan göra allt. Någon gång måste man säga nej. Den där ångesten och rastlösheten som plötsligt uppstår när man en dag väljer att inte gå till gymmet eller säger nej till ett arbetspass, den måste man lära sig att bortse ifrån. Kraven måste bli färre, de måste bli mindre. För det är kraven på en själv som helt klart alltid är värst.

Tjejmiddag hos Desirée.


Igår var det tjejmiddag hos fina Des i Malmö! Hon bjöd på trerätters-middag och först ut var blomkålssoppa med hembakat bröd. Nam nam!

I väntan på varmrätten minglade vi. Carro, Rola och Jaana var med!

Till varmrätt blev det skaldjurspasta! Så himla himla gott!


Eftersom det var snöstorm stannade Des sambo Micke hemma och umgicks med oss. Han lade upp en rolig bild på instagram på oss. Men man måste ju faktiskt fotografera den fina maten!

Så minglade vi vidare. Min kamera fick stanna hemma denna kväll så jag fick använda mobilkameran. Men den funkar den också!

Dags för efterrätt som var typ världens finaste kladdkaksbakelse!

Så skojade vi vidare och återigen tog Micke en rolig bild. Hur skrattar jag på den här bilden alltså? Det syns att vi hade roligt i alla fall!

Så spelade vi ett sjukt bra quiz som Desirée hade gjort och vid två åkte jag hem! Så himla himla trevlig och fin kväll. Des är som vanligt värsta mästerkocken och jag kommer aldrig spela "halv åtta hos mig" med henne. Hon kommer ju lätt att vinna. Så fick jag krama mina fina tjejer i en jobbig snöstorm också. Det är inte illa det!

Fredagskläder.




Såhär ser jag ut idag när jag springer rundor på center syd och säljer skor. Trevlig fredag på er!

Tankar under ett strömavbrott.

Ibland blir jag sådär arg på mig själv. Så himla arg för att jag aldrig kan vara nöjd. Förra året var en melankolisk tid för mig. Jag var liksom ledsen och lycklig samtidigt. Jag var så himla nöjd med mig själv, mina kläder och mitt utseende men kände mer att det var något i omgivningen som behövde ändras.
 
Denna vinter känner jag precis tvärtom. Jag är så himla nöjd med mitt liv. Jag och Dan har det bra, det går bra i skolan, jag jobbar mycket, älskar min lägenhet. Men jag är inte alls nöjd med mig själv. Jag tränar fyra dagar i veckan, väger mig en gång om dagen och känner hela tiden att jag måste måste måste ha nya kläder. Nya kläder som jag känner mig fin i. Så att jag kan låtsas att jag har ett självförtroende som jag egentligen inte har. Det här att ständigt försöka ha något bättre, att försöka vara något bättre driver mig till vansinne.
 
För när man inte är nöjd över de saker man presterar, när man hela tiden tvingar sig till att ta sig lite längre. Då är det inte lika roligt längre.

Dan kan.

Idag kom jag hem till ett framdukat bord med fruktsallad. Så himla gott! Tycker inte om att äta stora, kraftiga middagar när jag är hemma runt 21 på kvällen. Tycker minsann Dan får en stor klapp på axeln!


God morgon!




God morgon och glad onsdag! Igår hade jag och Lina pluggstuga hemma hos henne och försökte få lite vettiga saker gjorda. Därefter åkte jag hem, åt tacos och tittade på Äntligen Hemma med fina Elsa Billgren som programledare! Idag börjar vi dagen med ett träningspass. Därefter skall jag plugga och klockan 17 skall jag jobbade Din Sko. Det blir en kort dag på jobbet idag med bara tre timmar, vilket inte gör mig någonting. Då kan jag pass på att påbörja mitt projekt till skolan istället. Det där med tid är ju något jag har brist på känner jag. Trevlig onsdag!

Julbak och julbord.

Igår förmiddag åkte jag hem till den här fina och glada tjejen för att julbaka lite!
 
Lussebullar och kokostoppar med saffran och apelsin stod på dagens agenda! Carro stod för lussebullarna och jag för kokostopparna.
 
Så satte vi igång med bakandet!
 
Allting blir så himla mycket enklare med en sådan här bakmaskin! Nu har ju inte jag det, men vad skönt det var att slippa knoda degen.
 
Medan degen jäste gav vi oss på kokostopparna och HAHA säger jag bara. Vi hade alldeles för lite kokos i, så kokostopparna resulterade i kokosflan istället. Men de var mycket goda! Så jag tänkte att jag skall göra en ny sats till julafton, dock med en aaaning mer kokos i.
 
Så fortsatte vi med lussebullsbakandet. Det blev hela 30 stycken! Perfekt att ha i frysen. Mycket goda var de också.
 
Så drack jag och Carro glögg, åt kakor och pratade världsproblem tills det var dags för mig att bege mig vidare. Jag skulle ju som sagt på julbord med familjen!
 
När vi hade ätit klart och var mätta och runda gick vi hem igen och tittade på film. En väldigt mysig söndag måste jag säg!

1:a advent.


Då var jag hemma efter en bakdag hos min fina vän Caroline. Så slängde jag upp håret i en toffs, bytta kofta och alldeles strax skall vi bege oss ner till Löddes lilla centrum för att äta julbord. Åh, så gott det ska bli. Klart man måste äta julbord när det är 1:a advent. Såhär ser jag ut idag när jag firar in julen! Klänningen är kort som 17 och därför har jag alltid shorts under. Känns liksom säkrast så. Trevlig söndag på er!

RSS 2.0