Haha!


Mot oändligheten, och vidare.

Jag har haft en väldigt lugn helg. Det har varit fruktansvärt skönt och jag behövde det verkligen. Vi jobbade i fredags, var på konfirmation i Sölvesborg igår som sedan avslutades med en familjemiddag och idag skall vi jobba hela dagen. Imorgon är både jag och Dan lediga och har en massa ärenden att springa. På tisdag åker vi till Sölvesborg igen och är borta ett par dagar. Det behövs verkligen känner jag. Jag behöver semester. Att släppa allt och bara komma iväg är precis det jag kräver just nu.
 
Men ni skall få se hur min kusins konfirmation såg ut igår! Det får ni dock göra ikväll när jag är hemma från jobbet igen. Tills dess får ni ha en trevlig söndag!

Ja, jag är en sådan.

Sofie sitter och diskuterar med hennes småbröder och deras kompisar.
 
Alexander : Sofie, du är säkert en sådan person som går till gymmet, står en halvtimme på gångbandet och tar sedan endast fem kilo i armvikt.
Sofie : Ehm... JA?! Vadå då???
Alexander : .....
 
Huvudsaken är väl att jag tränar liksom?

Min och Dans onsdag.

Igår var jag och Dan som sagt i Malmö. Vi strosade runt i affärer och Dan köpte en massa kläder. Vi hittade till affären Astrid och Aporna där det finns både vegansk och ekologisk mat. Vi hittade mjölkfri ost och en mjölkfri chokladkaka som fick följa med oss hem. Jag köpte även ett par nya byxor och blev superglad när jag upptäckte att jag har gått ner en hel jeansstorlek.

Därefter åkte vi hem till Dans föräldrar. Vi såg en jättestor snigel och grillade revben. Inte för att de sakerna har så mycket med varandra att göra. Så åt vi mycket och länge och hade allmänt trevligt!

 


En ny blus.

Idag ser jag ut såhär när jag och Dan strosar omkring i Malmö och sedan beger oss hem till Dans föräldrar för en grillkväll! Blusen köpte min mamma för ett par veckor sedan och när även jag hittade den i min storlek var jag helt enkelt tvungen att köpa den. En blus för 150 pix är ju inte fy skam! Nu skall jag och min man tillbringa lite kvalitetstid tillsammans. Det blir alldeles för lite sådant nu när vi har sommarlov.

 


När det känns sådär tomt.

Jag är van vid att följa cirka 20 serier i veckan. En del börjar till hösten och slutar till våren, en del går endast på hösten och en del går endast på våren. Överlag vet jag inte riktigt hur många serier jag följer. De går liksom vid olika tidpunkter på året. Men nu under sommaren är det verkligen tomt. Nu har nästan alla serier uppehåll och det är endast "True Blood" och "Falling Skies" som går just nu.
 
Jag vet liksom inte vad jag skall göra om kvällarna. Jag har redan läst ut bok nummer två av "50 shades of Grey" och jag skall nu börja på bok nummer tre. Men sedan då? Om vi börjar följa fler serier så kommer det bli helt kaotiskt till hösten när de flesta serier sätts igång igen. Jag kanske skall hålla mig till film. Men jag kan inte hjälpa att känna mig alldeles ensam utan hämndlystna kvinnor, vampyrer och seriemördande poliser som håller mig sällskap. Det där lät inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men ni förstår vad jag menar.

En norsk Regina.

På midsommar.

Regina : Oh, mamma ringer. Jag måste svara!
Sofie : Så säger du (Försöker prata danska) "HAJ MOOR!".
Regina : Sofie, det där är danska. Inte norska.
Sofie : Jaha. Ja. Just det. Aja.
 
Nästan samma sak liksom.

Midsommar, 2013, del 2.

Då skall vi fortsätta med att visa hur vår midsommar såg ut! Här har vi fina Roger och Marica!
 
Det var dags att äta!
 
Älskade Danis!
 
Skål!
 
Rebbe och Johan!
 
Neja och Robin hade skrivit ut snapsvisor! Det är toppen när det är kända melodier så att alla kan sjunga med. Annars blir det bara rörigt och inte alls i rätt stämma.
 
Det var dessutom bordsplacering! Det måste det ju vara när det är midsommar.
 
Älskade Sara!
 
När vi hade ätit klart tog vi det lugnt i solen ett tag. Så himla skönt att det inte regnade. Det får minsann inte regna på midsommar!
 
Underbart!
 
Så var det dags att spela kubb! Gör en team-pose skrek jag!
 
Mitt lag skulle köra "Charlies Angels"-pose. Det gick sådär.
 
Mitt lag förlorade. Såklart.
 
Men vi var glada ändå!
 
När alla hade spelat klart var det dags för jordgubbar! Älskar jordgubbar.
 
"Var söta" sa jag till Rebbe. "Okej" sa Rebbe då. Klassisk söt-pose.
 
Hur perfekt är det inte att fira midsommar här?
 
Så gick jag och Regina ner till Ivans och Robins föräldrars hus. Där fanns det fyra glada hundar som gärna ville bli hälsade på! "Titta på mig!" sa Regina, "Jag är värsta dog whisperer". Jag måste ju faktiskt hålla med.
 
Så plötsligt blev det kväll och jag hittar sådana här bilder på min kamera?
 
Rebbis!
 
Lagom suddigt!
 
Så dansade vi till hög musik i tältet, pratade om allt möjligt och hade allmänt roligt. Klockan ett tänkte jag vila en stund i min säng och vaknade sedan klockan sju på morgonen? Då upptäckte vi även att vårt kära tält hade blåst sönder, vilket innebar glaskärvor och söndriga bord över hela ängen. Men fruktansvärt roligt hade vi och det måste vi tacka Neja och Robin för! Det var verkligen en midsommar som hade allt! Om jag får bestämma så gör vi exakt samma sak nästa år. För vad mer behöver man på midsommar förutom fina vänner, god mat och en underbar miljö? Helt underbart!

Midsommar, 2013, del 1.

Som sagt spenderade vi vår midsommar hemma hos Neja och Robin i Kågeröd. De fick en "Tack för att ni anordnar världens roligaste fest"-present! En liten gunghäst!
 
Fina Marica var väldigt midsommrig!
 
Fina Sara!
 
Vi hade satt upp ett tält i en hästhage precis bredvid Nejas och Robins hus. Helt perfekt för ett midsommarfirande! Tack och lov regnade det inte heller.
 
Vi började med snittar och fördrink!
 
Den fina dukningen!
 
Regina var där!
 
Caroline också!
 
Danis var fin!
 
Micke och Ralle.
 
Dagen innan hade vi plockat lite blommor som vi skulle göra midsommarkransar av. Vi hade dessutom köpt en bukett för att få extra fina blommor i kransen. Marica var så snäll och gjorde min. Jag är så dålig på att göra kransar.
 
Neja!
 
När alla hade kommit och midsommarkransarna var gjorda var det dags för tipsrunda! Dock glömdes det sedan bort att rätta allas svar. Så vi fick aldrig reda på vem som vann. Men det gör inget, det var en rolig grej ändå.
 
När vi sedan kom tillbaka skulle vi plocka fram maten. Vi skalade bland annat ägg och alla hjälpte till.
 
Fina tjejer!
 
Robin!
 
De hade satt ut hinkar med kallt vatten, så att alla kunde kyla sin dricka. Det är inte lätt när kylen är full med mat.
 
Micke!
 
Regina!
 
Vi var glada!
 
Raana var somrig och fin!
 
Så var det dags för middag!
 
Så himla gott med midsommarmat. Det är till och med godare än julmat. Fast att det nästan är samma sak. Men nu tar vi paus här! I nästa inlägg får ni se när vi spelade kubb, fyra stycken hundar och vår suddiga midsommarkväll.

Midsommarklänningen.

Självfallet skall ni få en liten bättre titt på min midsommarklänning!
 
Den är från H&M och i ett 60-talssnitt. Den har en underklänning och är gjord i spets. Precis som jag gillar det.
 
Klänningen köpte jag till mina bröders 18-års fest och passade även perfekt till midsommar. Lite senare gjorde Marica en blomkrans till mig som blev pricken över i:et! Hur roligt vi hade på midsommar skall ni få se lite senare. Jag har nämligen 150 stycken bilder att gå igenom. Hoppas ni hade en lika fin midsommar som vi hade!

Några bilder från midsommar.


Midsommarafton, 2009-2012.

Idag åker jag och Dan till Kågeröd för att hjälpa Robin och Neja med förberedelser inför midsommar. Det blir storfest där imorgon med midsommarbuffé, lekar och dans! Det skall bli så himla roligt och nu hoppas vi bara på fint väder. Även om de säger att det skall regna och åska. Jag tänkte att vi skall titta lite på hur midsommar har sett ut för mig och Dan de senaste fyra åren.
 
Förra året, 2012, åkte jag, Dan, Sara och Lars till Sarahs och Niclas sommarstuga i varberg! Vi åt otroligt god mat, drack mycket snaps och hade allmänt trevligt. En riktigt mysigt midsommarfirande!
 
2011 hade Carro storfest hemma hos sig! Det bjöds på en stor midsommarbuffé, vi hade frågesport och Ida hade tagit sig ner ända från Borås för att umgås med oss. Vi var dessutom riktigt snygga i midsommarkransar!
 
Midsommar 2010 var jag visst blond. Åh, vad jag kan sakna det. Men ändå inte på något sätt. År 2010 hade i alla fall jag och Sös storfest hemma hos mamma och pappa. Det var fint väder, vi hade satt upp tält i trädgården och alla våra nära och kära var samlade. Jag kommer ihåg att vi hade knytkalas och alla var tvungna att ta med någon slags mat eller dryck. Detta resulterade i sjukt mycket att äta. Kvällen slutade med att vi dansade runt mammas och pappas pool till årets sommarplåga.
 
2009 var första året som jag och Dan firade misommar tillsammans. Vi hade bara varit tillsammans ett halvår och var fortfarande väldigt nykära. År 2009 firade mormor och morfar 50-årig bröllopsdag vilket resulterade i att hela släkten firade midsommar tillsammans. Tror dock att Sös låg hemma i halsfluss? Stackare. Det var en mycket fin midsommar med fint väder och restaurangbesök. Ett par månader senare fick morfar sin första hjärtinfarkt och så började den 9 månader långa processen. Men en fin midsommar, det var det minsann.

Dagens ilandsproblem.

Jag hade bestämt mig för att bära ett rosa nagellack på midsommar. Jag har aldrig använt det men tycker att det är så himla fint, och perfekt att använda på midsommar! Sådär ljust och tuggummi-färgat. Men så plötsligt köpte jag en lila kofta till min vita klänning och inser nu mitt misstag. Min kofta och mitt nagellack passar inte ihop! Oooooh noooo! Jorden går under. Eller så tar jag helt enkelt ett annat nagellack? Ja, så får det nog bli istället. Jorden kan gå under en annan dag. För jag skall minsann fira midsommar.

 


Hemtenta 3, done.

Oh! Jag klarade det! Jag inte bara klarade det, jag fick dessutom VG! Maxpoäng var 48 och jag fick 40 hela poäng. Efter att endast ha fått godkänt på varje inlämningsuppgift i denna kurs, är jag så himla glad över att få VG i något. Nu kan jag verkligen hålla sommarlov på riktigt! Så himla skönt.

 


Sommar.

 
Såhär kommer inte min dag se ut idag. Dock gjorde den det igår. Men idag skall jag jobba heeela dagen på Burger King och den enda värme jag kommer att känna är från grillen. Men efter denna dag är jag ledig i en hel vecka! Då gör det liksom ingenting att man jobbar en hel dag och går miste om solen lite. Nu hoppas vi bara att det skall vara fint väder på midsommar också. Trots att en del säger att det inte skall bli det. Trevlig tisdag!

Nu och då, genom min webbcamera.

Jag satt och tittade igenom mina bilder som jag tagit med min webbcamera. Dessa bilder började jag ta när jag köpte min dator, för tre år sedan. Jag tänkte vi skulle ta en titt! Det är inte klokt hur mycket man kan förändras på tre år!
 
Här är jag 20 år gammal. Lite yngre, lite sötare och mycket blondare. Älskar hur jag hade min lugg på den tiden. Sådär 60-tals-inrullad. Fast jag trivs himla bra med hur jag har min lugg nu också.
 
På den tiden körde jag ganska hårt med min 50-, 60-talsstil. Jag älskar ju fortfarande allt som är 50- och 60-tals inspirerat, men känner kanske inte att jag behöver visa det på samma sätt längre.
 
Så en dag förälskade jag mig i Zooey Deschanel och färgade håret mörkt igen. Mina blonda dagar var förbi. Nu ville jag bli mig själv igen. Jag ville likna min egen familj och kände att jag var trött på de slitna, blonderade topparna.
 
Men uppenbarligen hade jag inte riktigt kommit på vilken form min lugg skulle ha. HAHA! Alltså. NEJ. Frisören som klippte min lugg så borde skämmas. SKÄMS!
 
Hellugg blev snedlugg, återigen. Jag hade förövrigt nästan alltid uppsatt hår.
 
Men när det väl var nedsläppt var det sanslöst kort! Okej, kanske inte jättekort. Men mycket kortare än idag. Jag älskade förövrigt att locka mina toppar inåt. Det blev en härlig 60-talskänsla återigen.
 
Jag färgade mitt hår lite rödlätt!
 
En dag hade vi flyttat till Löddeköpinge igen, jag lockade mitt hår och gick på Landskrona Karneval!
 
Vi fick Isa och min lugg växte ut!
 
För att sedan klippas igen. Luggens form börjar här bli bättre. Men alltså fortfarande, nej.
 
Jag gick på inflyttningsfest och var 40-talsklädd!
 
Fick glasögon och började odla mitt hår. Äntligen.
 
Till sommaren såg det ut såhär! Yey! Lite längre och lite mörkare.
 
Min lugg fick äntligen en form som jag trivdes i! Det var så himla roligt då folk i skolan började säga "OJ vad bra du passar i lugg!" och jag tänkte att ja men det har jag ju haft hur länge som helst? Men så som den åkt fram och bak hela tiden är kanske inte det så himla konstigt.
 
Jag fick nya glasögon!
 
Och jättelångt platt hår! Jag lovar, jag plattar ALDRIG mitt hår. Endast luggen. Jag blir nästan irriterad, så platt det är.
 
Sedan helt plötsligt gick jag till en annan frisör och såg ut såhär! AAAAH!! Aldrig mer. Skall aldrig klippa mig hos någon annan än Eva igen. Jag funderar på att klippa mig hos Reginas kompis Emmy. Hon är jätteduktig. Men eftersom jag är så nedrans kräsen så vetitusan om jag vågar gå till någon annan igen. Om jag flyttar till Kiruna så kommer jag ändå ta flyg, tåg, buss och cykel hit för att klippa mig hos Eva. Nej, aldrig igen.
 
Och här har vi mig idag! Ja, kanske inte just idag. Men för någon vecka sedan! Fortfarande mörkhårig och luggen har inte fått vara snelugg på ett bra tag. Det är skönt när man tillslut hittar en stil som man trivs med. Men det är väl så. Allt förändras med åren.

Fräknar, världens bästa bok och varför jag inte längre äter mjölkprodukter.

Här kommer tre saker som inte alls har med varandra att göra! Först kan vi börja med att jag har solat en massa hos mamma och pappa. Ser ni så brun jag är? SER NI?! Jag är väldigt stolt. Jag som annars brukar se ut som ett lik, jämfört med mina vänner som lägger sig i solen så fort det blir tio grader varmt. Det för oss vidare till min första sak! Jag har fått fräknar! Det är sant. Hela tre stycken! När jag var liten brukade jag ligga och sola varje dag för att jag så gärna ville ha fräknar. Men jag fick aldrig några. Nu har jag hela tre stycken, minsann. De syns såklart inte på bilden. Ni får helt enkelt lita på mig. Jag hoppas att min näsa kommer vara fylld av fräknar i slutet på sommaren. Det finns inget finare!
 
Sak nummer två är den här fina boken som jag pratade om i det förra inlägget. Jag försöker göra andra saker hela tiden, så att jag inte endast skall ligga och läsa hela dagarna. Den är så fruktansvärt bra. Eller ja, än så länge i alla fall. Jag har alltid fnyst åt dem som sagt "50 shades of Grey är SÅÅÅÅ BRAAAA! Du MÅSTE läsa dem!". Jag har hela tiden tänkt att "NEJ det är de minsann inte! Jag har läst 150 sidor av den första och har inte fastnat alls!". Men så gav jag den en ärlig chans och nu är jag fast. Precis som andra tusentals kvinnor världen över. Men som sagt gillar jag 2:an mycket bättre än 1:an, än så länge. Mindre snusk, mer romantik.
 
Sist men inte minst kan jag nu meddela att jag nästan inte alls äter mjölkprodukter längre. Jag vet inte om ni har hängt med särskilt mycket med mitt magproblem, men det är fruktansvärt jobbigt. Det hela började för några år sedan när jag började få ont i magen för.. ja, vad som helst egentligen. Jag kunde knappt äta då jag mådde illa direkt och när jag väl åt fick jag en hård, kurrande känsla i hela magen. En sådan känsla så att man börjar kallsvettas och inte riktigt vet vart man skall ta vägen. Då visade det sig att jag hade magkatarr. Efter några tabletter kunde jag äta igen, men då och då fick jag fortfarande väldigt ont i magen. Efter flera omgångar blodprov då jag kollat laktos-, glutenintolerans och andra konstiga värden visade det ingenting. Då blev man orolig och tänkte att jag kanske hade pappas sjukdom: Morbus Chron. Efter en coloskopi som sedan resulterade i en bild på min tarm på kylen, kunde vi konstatera att mina tarmar mådde bra. Jag har "bara" IBS.
 
Så jag började helt enkelt själv utesluta vad jag kan och inte kan äta. Jag mår dåligt när jag äter för mycket fett och bra när jag äter mycket fibrer. Men nu på sistone har jag börjat få ont i magen av just mjölkprodukter. Min mage sväller och det kniper något oerhört. Detsamma gäller när jag äter laktosfritt. Det funkar liksom inte. Då två av mina kusiner har samma problem, började jag äta mjölkfritt. Det är egentligen ganska enkelt och magen mår mycket, mycket bättre. Men då och då struntar jag i det och äter precis det jag vill. Ibland förtjänar jag att äta choklad och jag vet liksom inte om jordnötssås innehåller mjölk. Sådana saker är helt klart värt lite magont.

Måndag.

Efter en helg fylld med jobb är det skönt att vara ledig idag. Jag började min morgon med att läsa ett kapitel av "50 nyanser av mörker". Jag har verkligen fastnat i de böckerna nu. Dock känner jag att den andra boken är mycket bättre än den första, än så länge. Men det är väl för att jag är lite mer romantisk av mig. Känslan av överbeskyddande uppmärskamhet går liksom före all erotik anser jag, och än så länge ger mig bok nummer 2 mer av detta än bok nummer 1.
 
Därefter tränade jag en timme, trots att jag inte alls kände för det. Min motivation håller på att försvinna lite. Men det är väl bara att fortsätta antar jag. Nu har jag precis städat lite. Jag har plockat undan och diskat. Dock är det Dexter som har dammsugit. Men det är liksom det enda han är bra på, men det är väl så när man är en robotdammsugare. Så den överenskommelsen är jag ganska nöjd med. Snart skall jag duscha och sedan beger jag mig hem till mamma och pappa. Vad skall jag göra hos er, mamma? Tja, sola och läsa lite tänkte jag.
 
På fredag är det midsommar! Jisses vad jag längtar! Trevlig måndag på er.

Thaimat, valpkärlek och middag på balkongen.

Igår träffade jag Sara för en heldag! Vi började med en lunch på basilika för lite thaimat. Jag höll min mobil långt ifrån jordnötssåsen den här gången. Ser ni hur mycket mat jag tog? Var helt sjukt mätt efter det. Kommer inte kunna äta på en vecka.

 

Därefter gick vi vidare och kollade i lite affärer. Jag och Sara hittade en gömd affär som hade en massa fina saker! Ville ungefär ha med mig allting hem. Vem vill inte ha en gammal skrivmaskin hemma till exempel?

 

Fina Sara! I spegeln skymtar jag!

 

När vi var klara i Landskrona begav vi oss till Lödde för att grilla hemma hos mig och Dan. Men först stannade vi till hos Saras mormor och morfar och hälsade på deras nya valp Molly. Så fruktansvärt söt och liten.

 

Jag dog valpkärleksdöden.

 

 
Så åkte vi hem till oss och lagade middag. Vi grillade kyckling, korv och gjorde klyftpotatis. Melon, sås och sallad fick också vara med på ett hörn. Dessutom flyttade vi in soffbordet på balkongen så att vi kunde sitta där och äta. Så himla mysigt!
 
Ivan!
 

Så åt vi lösgodis i jättestora skålar och klockan tolv gick Sara och Ivan hem. Då var jag dödstrött efter en hel dag fylld med mat. Men man får äta mycket när det är fredag. Det har jag bestämt. Nästa fredag är det midsommar och då skall jag dansa hela natten! Denna helgen skall jag bara jobba. Jobba, äta gubbröra och titta på Falling Skies. Men det är inte helt fel det heller.


Lördag.

Självfallet skall det vara fint väder när både jag och Dan skall jobba HELA dagen. Men jag skall inte klaga. Jag har trots allt varit ledig nu i tre dagar. Morgonen började annars med en liten promenad tillsammans med Elin. Nu skall vi cykla till kära Burger King och påbörja vårt 9 timmar långt arbetspass. När jag sedan kommer hem ikväll skall ni få se hur min och Saras dag såg ut igår. Den var fylld med thaimat, valpkärlek och godis. Himla mysigt.
 
Trevlig lördag på er!

Fuck cancer.

 
Min farmor var en väldigt genuin människa. Hon var liksom en typisk farmor som gjorde hemgjord glass och serverade pannkakor till frukost. Hon hade pappas korpsvarta hår och hans mörkbruna ögon. Men självklart var det han som fick det från henne, och inte tvärtom. Jag var tio år gammal när min farmor dog i magcancer. Jag minns inte så mycket av det, bortsett från att ena dagen mådde hon bra och den andra låg hon på sjukhuset med alldeles gul hy. Jag kommer ihåg att pappa var på sjukhuset mycket och samtalet som kom när hon sedan hade somnat in. Hon drabbades tidigare och opererades, men fem år senare kom det tillbaka. Hon kunde inte vinna.
 
Tio år senare ringde telefonen igen. Jag satt vid köksbordet och åt frukost i vår gamla lägenhet i Kävlinge, snart redo för att bege mig till jobbet. Det var mamma som förklarade att de hade hittat en svart fläck på morfars lunga. Jag bröt ihop och tänkte att det räcker nu. Inget gott kan komma från cancer. Även om det var en hjärtinfarkt som till slut tog morfars liv, hade han redan varit med om nio turbulenta månader och lungcancer var en del av det.
 
När jag var tio år gammal förstod jag kanske inte vad det var för mörker som växte inuti farmor. Vad det var som tog henne, en liten bit i taget. Men idag vet jag bättre. Jag vet att detta är något hemskt som måste bort från vår planet och att vi visst kan göra skillnad. För ett par veckor sedan beställde jag en tavla och ett armband från ungcancer.se. Även om mina 220 kronor inte skapar ett botemedel, kan det vara lite hjälp på traven. Det är hemskt att förlora någon man älskar och jag vill aldrig att det skall hända igen. Fuck cancer.

Nöjd med tillvaron.

 
Idag har jag hängt hos mamma och pappa nästan hela dagen. Jag har fått lite färg på min kropp, läst tre kapitel av Fifty Shades of Grey och umgåtts med min bror. Det är en sådan här dag man verkligen vill vara ledig och endast göra det man känner för. Nu är jag visst ledig i två dagar till och har ingen aning vad jag skall hitta på. Men det är i vilket fall som helst så otroligt skönt att ha sommarlov från skolan. För ett par månader vill jag glömma bort allt som har med CSR, strategi och gruppsykologi att göra och bara ta det lugnt. Till hösten börjar jag mitt sista år på programmet. Men dit längtar vi inte riktigt än.

Jag tänkte på er i alla fall.

 
Jag tänkte ta en bild här i soffan och säga hej till er! Men, det misslyckades lite då ljuset i vardagsrummet inte är det bästa. Men jag tänkte på er i alla fall. Bättre än inget!

Min tisdag.

Min dag började med att jag gjorde vid mig till jobbet. Så himla svårt när man börjar jobba klockan elva. Då är det ju inte riktigt varmt ännu, men när man sedan slutar klockan tre då är det plötsligt jättevarmt och man är sjukt arg över att man tog jeans på sig. Men annars var jag ganska nöjd.

 

När jag hade slutat jobba tog jag bussen till Landskrona för att möta upp Regina.

 

Jag lyssnade på min "Oldies"-lista på Spotify. Såklart.

 

Så gick vi och åt på Basilika. Så himla gott. Jag tappade dock min telefon i jordnötssås och den ena högtalaren låter nu jättekonstigt. Så himla typiskt mig. Det luktar numera thaimat när jag pratar i telefon. Aja. Därefter gick vi en sväng på stan. Jag köpte mitt första torrschampo! Får se om det är något att ha. Imorgon är jag ledig och då skall jag bara sola hela dagen. Och träna. Men annars skall jag bara sola!


Dagen då BOSS vann en plats till att spela på Svedala Rock.

I lördags åkte vi som sagt till Svedala för att se min lillebrors band BOSS vara med i en tävling. De som vann tävlingen skulle få vara med att spela på Svedala Rock som bland annat Magnus Uggla och Ulf Lundell. Det var väldans fint väder!
 
Jennie, Sös och Ralle var också med!
 
Det var totalt 7 band som skulle spela och varje band fick spela fem låtar var. Här har vi det första bandet!
 
En suddig Sös!
 
Ralle och Christoffer.
 
BOSS var band nummer 2 ut på scen. Här står Carl och joxar med sin gitarr!
 
Så började showen!
 
Fina grabbar och bra musik!
 
Vi stod nöjda och lyssnade. Vi skrek och busvisslade lite då och då också.
 
Därefter spelade fem andra band. Några av dem var ganska bra, de också!
 

När alla band hade spelat skulle de samlas vid scenen och det gicks igenom vem som hade fått flest röster av publiken. Det var sedan tre stycken som ytterligare gick vidare i en ny uttagning där en jury skulle bestämma vem som skulle vinna.
 
BOSS och två andra band gick vidare till nästa uttagning.
 
När juryn sedan hade bestämt sig kallades de tre banden upp till scenen. Här var det riktigt pirrigt.
 
Och vinnaren är... BOSS!!
 
Så himla bra! De är så fina, de här killarna. Om ni vill lyssna på deras musik så är det bara att söka på BOSS på Spotify, eller deras album "These were the times". De är underbara. Grattis killar!

Och vinnaren är...

BOSS! De skall få spela på Svedala Rock i sommar!!

 


Lördag.

 
Hej mina kära läsare! Inte för att ni är särskilt många, men ni förgyller ändå min dag. Ikväll jobbar Dan och jag skall följa med min familj till Svedala för att se min bror Carl spela i en tävling. Om de vinner ikväll kommer de att få spela på Svedala Rock i sommar tillsammans med bland annat Magnus Uggla! Häftigt tycker jag och hoppas självfallet att de vinner. Annars har jag försökt sola i den väldigt kalla luften idag. Inte okej när det är strålande sol men kalla vindar. Det får gärna vara 25 grader varmt just nu. Men det kommer väl förhoppningsvis. I vilket fall som helst får ni ha en fin lördag och håll tummarna för att Carl och hans band Boss vinner! Om ni vill lyssna mer på dem så hittar ni dem på Spotify förresten! Sök på BOSS!

Smaklig måltid.

Jag tycker om mitt jobb. Det gör jag. Jag tycker om att prata och vara trevlig. Jag får motion på jobbet och har trevliga arbetskamrater. Jag är den personen som frågar dig om du vill ha en dippsås till dina pommes eller om du kanske skulle vilja ha en stor cola. Jag är personen som tittar extra noga så att du inte får en oönskad gurka på din cheeseburgare.
 
Jag är en person som står i kassan och tar emot din beställning. Jag är här för att serva dig, inget mer. När jag jobbar på Din Sko är jag viktig för kunderna. Jag är den personen som står mellan dem och deras älskade sko. Utan mig skulle de aldrig fått tag på den eller veta hur de skall behandla skinnet så att det håller i evigheter. Jag är viktig och alla är trevliga. Men på en snabbmatsrestaurang fungerar det inte så. Ni är hungriga, jag förstår det. Men jag kan inte hjälpa att din mat tar två minuter. Jag kan inte hjälpa att den inte är klar än.
 
Jag är också en människa. Mitt namn är Sofie Strandberg och är 23 år gammal. Jag studerar till att bli en produktionsledare inom media, har två katter och en sambo. En dag vill jag gifta mig, skaffa tre barn och köpa ett hus på en ort där jag vill leva i resten av mitt liv. Jag är också en människa. Jag förtjänar inte arga svordomar eller en höjd röst. Jag är här för att göra din matupplevelse bättre. Förtjänar inte jag att bli bemött med samma trevliga beteende som du blir? Jag är endast här för att önska dig en smaklig måltid.

Nationaldagen.

Idag jobbar jag ett långt pass på Burger King igen. Dan också. Det är så himla mysigt att gå hem tillsammans i sommarvädret efter en lång dag på jobbet. Det påminner om det första året jag och Dan var tillsammans och jobbade ihop på gamla Burger King i Lödde. Då gick vi alltid hem tillsammans och stannade till på Maxi för att köpa godis. Idag blir det dock inget godis. Kanske en och annan äggmacka dock.
 
Aja, ni får tänka på mig medan ni sitter ute i det fina vädret. Till helgen skall jag minsann sola! Om det är fint väder då vill säga. Trevlig torsdag och trevlig Nationaldag!

Födelsedagsmiddag på Rådhuskällaren.

I måndags åkte vi som sagt till Malmö för att äta på Rådhuskällaren och fira att mina bröder fyllde 18! Jag älskar Malmö. En riktigt härlig storstad där man känner att man kan vara sig själv.
 
Det var fint väder ute och jag och Dan satt på stortorget en stund och väntade på att de andra skulle anlända.
 
Väl inne på restaurangen delade vi ut presenter. Här har vi Carl med vår present!
 
Christoffer!
 
Dan var hungrig men glad!
 
Jag är så himla dålig på att fotografera när jag skall äta och liksom slänger mig över maten direkt. Men här hann jag fånga lite på bild! Vi åt Rådhuskällarens filéfrossa vilket innebär att man får äta hur mycket man vill av deras buffé. Det fanns både oxfilé, fläskfilé och kycklingfilé att välja på. Jag och Dan åt på denna restaurang när vi hade tre års-dag. Dock orkar man inte äta så mycket eftersom det är så mäktigt. Vilket är synd. Vem vill inte trycka i sig oxfilé liksom?
 
Så åt vi mycket och länge. När vi var extremt mätta åkte vi hem igen. Men det är inte ofta hela familjen går på restaurang och speciellt inte på en måndag. Mer vardagslyx till folket anser jag. Jag och Dan skall bara få jobb och bli rika först.

Ingen semester än.

Då var skolan slut och jag har sommarlov. Men vad måste man göra som student på sommarlovet för att kunna betala sina räkningar? Jobba. Japp, så det blir ingen semester för mig än minsann. Jag är så himla glad att jag fortfarande har kvar Burger King och har möjlighet att jobba där i sommar.
 
Men idag blir det en lång dag minsann. Så förvänta er inte långa inlägg under dagen! Trevlig onsdag.

Hur jag ser ut när jag går på restaurang.

Ni har ju fått så himla tråkiga outfit-bilder den senaste tiden som är tagna via mobilen. Så jag tänkte visa er att jag minsann fortfarande använder min kamera! Dock är det så mycket enklare att ta med mobilen och lägga upp via blogg.se-appen. Men jag skall försöka skärpa mig. Sådana här "Tar bilder på mig själv i spegeln"-bilder är inte heller så jätteroliga. Men vad tusan. Jag är ju inte Kenza liksom.
 
Såhär såg jag ut igår när vi skulle äta på Rådhuskällaren i Malmö för att fira mina bröders födelsedagar. De fyller ju 18 och då måste man fira ordentligt.
 
Dock blåste det så sanslöst mycket så jag vägrade bära klänning. Men jeans går minsann lika bra! Hur kvällen såg ut får ni se i ett annat inlägg. Åt som tusan gjorde vi minsann!

Födelsedagskalas för två 18-åringar.

I lördags firade vi som sagt att Carl och Christoffer fyller 18 år. De fyller faktiskt år idag och det skall vi fira med ett restaurangbesök! Men i lördags firade vi deras födelsedagar med hela släkten. Vi dukade upp med långbord i vardagsrummet.
 
De fina födelsedagsbarnen! Det skämtades lite om att jag måste vara adopterad. Jag är 1.66, mina bröder 1.90-någonting och Sös är väl 1.78. Tror jag har ärvt min korta längd från mamma. Inte för att 1.66 är så kort egentligen, bara i min familj.
 
Söta kusin Hampus ville inte vara med på bild.
 
Tesse, Sös, Pia och Stefan!
 
Stefan lekte lite med min kamera, så jag hamnade minsann också på bild.
 
Fina kusin Therése. Tur att det där med snygghet ligger i släkten.
 
Så började vi samla oss.
 
En glad 18-åring!
 
Vi skålade!
 
Stefan var på hugget!
 
Så var det dags för mat. Så himla gott med kalasmat. Jag struntade i att jag var känslig mot mjölk för en dag och åt brieost ändå. Inget kalas utan brieost!
 
Fina mormor!
 
Så åt vi mycket och länge, sjöng för födelsedagsbarnen och åt tårta. Framåt kvällen dansade vi till 60-tals hits och glömde bort tiden. Klockan tre gick jag och lade mig. Min kamera dog lite senare och jag kunde därför inte ta fler bilder. En så himla fin och rolig kväll med några av de bästa personerna i hela världen. Det är så skönt att man får vara sig själv i vår familj. Det gör liksom ingenting att jag, Sös och våra kusiner hoppar runt till "Runaround Sue" och skriker halsen av oss. Det är liksom helt okej. Vilket är skönt. För vad är en fest utan en hes hals dagen efter?

Calender girl, Runaround Sue och Diana.

Jag tänkte att ni skulle få ta del av min nya spotifylista. Oldies innehåller mestadels 50- och 60-tals låtar. Många tips har jag fått från min kära kusin och andra har jag samlat på mig under några år. Men självklart förtjänar så bra låtar en egen playlist. Självfallet.
 
Så dansa, sjung med och njut!

Cellprovstagning.

Egentligen är detta en personlig blogg och jag tycker inte om att berätta alltför privata saker. Men jag tycker att cellprovstagning är ett viktigt ämne och jag tänkte ge er en liten insikt i hur jag upplevde det.

Jag fick min kallelse ungefär en vecka efter jag fyllt 23. Först hade jag tänkt beställa tid direkt. Men dagar blev veckor och veckor blev månader och jag hade fortfarande inte beställt en tid för cellprovstagning. Mestadels för att jag trodde att det skulle bli en jobbig upplevelse. Men så började jag sätta mig in i sjukdomen cancer. Jag tittade på sorgliga youtube-klipp om unga pojkar som gått bort i cancer och läste information om vad man kan göra för att undvika det. En sak som jag kunde göra var att ta ett cellprov. Detta för att se om jag har cellförändringar och ta bort dessa. Så jag bokade en tid och idag gjorde jag provet.

Jag fick en väldigt trevlig barnmorska som gick igenom proceduren grundligt innan vi började. Jag var väldigt nervös och förväntade mig ett stort redskap som skulle dra ut stora delar av min livmodertapp. Men istället tog barnmorskan fram en liten gummiborste som skulle borsta av celler från livmodertappen. Hela mötet tog cirka 7 minuter och jag satt i stolen ungefär 2 av dessa minuter. Jag kände inte borsten alls och det gjorde inte ont. Jag skall inte ljuga, det var obehagligt och det kändes annorlunda. Men det gör alla gynundersökningar.

Jag berättar detta för att förklara att man inte bör skjuta upp provet. Man behöver inte vara rädd. Det är viktigt att ta hand om sig själv. Kanske kan min upplevelse få er att vara mindre nervös än vad jag var när jag fick brevet. För när allt kommer omkring, vad är egentligen två minuter i en obehaglig stol?


18-års kalas.

Igår hade jag på mig en ny klänning från H&M och tuperade mitt hår. Vi skulle nämligen fira att Carl och Christoffer fyller 18 år! Det ställdes till med ett släktkalas som hette duga och roligt hade vi. Eftersom min kamera dog efter halva kvällen så får ni lite bilder från mobilen och några bilder lite senare från kameran. Hoppas ni också har haft en trevlig helg!

 


RSS 2.0