Hej från en trött Sofie.


Jag och Dan är väldigt nöjda med vårt examenskalas igår. Det var några som blev sjuka och inte kom, men så kan det vara ibland. Vi åt god mat, fick jättefina presenter och fick krama några av våra absoluta favoritpersoner. Idag är jag otroligt trött och vill mest sitta i soffan resten av kvällen och titta på Mad Men. Ni skall få se lite fler bilder i ett annat inlägg! Trevlig söndag på er.

Suger.

Sofie och Dan förbereder inför lördagens examenskalas och städar.
 
Sofie: Alltså, den här dammsugaren suger!
Dan: Det är ju bra!
Sofie: Va?
Dan: Ja. Den ska ju suga? Det är ju det en dammsugare gör.
 
Jag menar kanske att den är dålig. Men visst.

Fem fakta.

Medan jag steker fem kilo kyckling och gör en stor bytta potatissallad så kan ni få läsa lite fakta om mig som ni kanske inte visste om. Jag skall vara mer social ikväll, lovar!
 
- Jag klöks väldigt ofta. Ni vet, när man hulkar men man kräker liksom inte? Jag klöks när jag borstar tänderna, när jag hostar, när jag tar tandtråd, när jag är hos tandläkaren. Ja, ofta. Tandläkaren säger att det är för att den lilla tappen som hänger ner i svalget (tror det kallas gomspenen) är känslig. Jag är aldrig rädd för att gå till tandläkaren, men det är alltid skitjobbigt när de skall ta de där röntgenbilderna och jag sitter där och klöks stup i kvarten.
 
- I mellannamn heter jag Mathina. Alltså mitt fullständiga namn är Sofie Mathina Strandberg. Jag är döpt efter min farfars mamma som hette Mathina Strandberg. Hon var en väldigt modern kvinna och var liksom inte alls en hemmafru som många var på den tiden. Hon var frisör och hade ett intresse för fotografering. Jag har för mig att hon gick bort när farfar endast var 14 år gammal, men är inte helt säker.
 
- När Carl och Christoffer föddes så blev jag tydligen väldigt besviken. Jag ville såååå gärna ha två småsystrar och det var inte alls lika roligt att få två småbröder. Jag var 5 år då och idag är jag ytterst tacksam över att det blev pojkar istället för flickor. En familj med fyra döttrar? Tänk det slagsmålet om badrummet alltså.
 
- Jag är absolut ingen kräsen person och äter nästan det mesta. Men något som jag totalt avskyr och tycker är extremt äckligt är makrill i tomatsås. Alltså jag förstår inte hur folk kan äta det?! Så otroligt äckligt. Det är ju inte ens varmt? Varför har man något som luktar kattmat på sin macka?? Varfööööör? Nej, blodkorv i all ära alltså.
 
- När vi skulle få Isa hade vi så himla svårt att komma på ett namn till henne. Dan ville att hon skulle heta Milo och jag var ganska osäker. Men så sa Neja en dag "Är inte Disa ett fint namn?" och då bara klickade det! "ISA!" utbrast jag, "Nej, Disa sa jag. Med D!" sa Neja. Haha. Men så blev det bestämt, klart att hon skulle heta Isa. Precis som att det aldrig hade funnits ett annat alternativ. Nimas namn hittade jag på, tror jag lekte med namnet "Nomi" och så blev det Nima. Ett hittepå-namn alltså.
 
Nu kanske ni känner mig liiite bättre. Eller så visste ni redan alltsammans, vem vet!

Onsdag.

Jag kan ju säga att jag har blivit galet förvirrad när det kommer till veckodagarna och har flera gånger fått för mig att det är torsdag idag. Men, nu är det ju faktiskt onsdag och jag tänkte visa vad jag har gjort idag! Kan börja med att visa min klänning som jag köpte till examenskalaset. MQ kommer den ifrån.

Jag har nu bakat alla fem pajer till på lördag. PUST! Det är ju inte bara pajer som skall serveras heller utan det är ju sjuttioelva andra saker också som måste förberedas. Men paj - check, i alla fall!

Sen har jag varit såhär mysklädd hela dagen idag. Jag har varvat matlagning och planering med gamla Mad Men-avsnitt. Förresten kan jag meddela att min kusin Frida fick sin dotter igår! Siv skall hon heta och hon är mitt absolut första kusinbarn. Hon är otroligt söt och jag blir alldeles rörd när jag tänker på det. Så grattis till Frida och Tomasz också!

Allt är paj.

Det känns som det enda jag äter och lagar nu för tiden är paj. Jag älskar ju paj, men det kanske börjar bli lite tråkigt. Igår gjorde jag i vilket fall som helst köttfärspaj!
 
Min köttfärspaj är ganska enkel. Det som jag alltid har i är turkisk yoghurt och sweetchillisås och sedan brukar jag variera resten av innehållet. Jag brukar alltid strunta i osten dock eftersom jag alltid får ont i magen av ost. I vilket fall som helst så hade jag paprika, lök, körbärstomater och köttfärs såklart i pajen. Pajskalet gör jag på fullkornsmjöl då det alltid blir extra krispigt då.
 
Serveras med vitlökssås och sallad! Omnom. Och idag skall jag baka 5 pajer till ungefär. Vi skall ju ha kalas på lördag och jag får ju förbereda ordentligt nu i veckan så jag slipper stå med allt dagen innan. Kommer vara så sjukt trött på paj i framtiden.

Höstmiddag.

Igår så hade jag och Dan svårt att komma på vad vi skulle ha till middag samtidigt som vårt kylskåp bestod av ost, skinka, lök och kantereller. Kort och gott, så bestämde vi oss för varma mackor! Vilket passade perfekt eftersom det var otroligt höstigt väder ute.
 
Så gjorde vi ost och skink-mackor och kantarellmackor och tittade på Parlamentet på Tv4.
 
Perfekt tips om man vill ha en höstig middag samtidigt som det råder fantasibrist. Ikväll blir det dock köttfärspaj! Idag råder det minsann ingen fantasibrist.

Vecka 35.

Och så en ny vecka och nya saker som händer! Fast denna vecka kan man säga att jag har lite semester. Kursen som jag skall läsa i höst börjar inte förrän 2 september och jag har fortfarande inte fått tillbaka min C-uppsats och kan därför inte korrigera det som examinatorn tyckte behövde ändras. Så! Vi skall kika på min mycket lugna vecka.
 
Måndag: Idag skall jag ut och gå en sväng med lillebror och sedan besöka Center Syd för diverse ärenden. Jag skall till exempel se om jag hittar en ny klänning till mitt och Dans examenskalas på lördag och jag behöver också handla massvis med mat då vår kyl ekar ganska tomt. Ikväll skall jag försöka springa också!
 
Tisdag: Inget planerat bortsett från att jag skall springa. Måste ju öva inför Midnattsloppet i Malmö nästa lördag. Jisses alltså, en hel mil och allt.
 
Onsdag: Samma som tisdag.
 
Torsdag: Samma som onsdag och tisdag bortsett från att jag skall till frisören och äntligen få klippa mitt hår! Luggen skall komma tillbaka och topparna skall trimmas. Jag skall även färga mitt hår, men det gör jag nog själv faktiskt. Är ju inte miljonär eller så direkt.
 
Fredag: Förbereda inför lördagens examenskalas! Kalaset är hemma hos mamma och pappa och det skall flyttas runt bord, bakas pajer, förbereda potatissallas och så vidare.
 
Lördag: EXAMENSKALAS!! YEY!
 
Söndag: Sova ut, städa och så vidare. Titta på tusen filmer ungefär.
 
Och det blir min mycket lugna vecka! Så himla skönt. Behöver slappna av nu innan den nya kursen börjar och efter presentationen av examensarbetet. Det känns som att jag är ledig på riktigt för första gången på väldigt länge.

Kräftskiva hos Ola och Angelica.

Igår var vi som sagt på Kräftskiva hos Ola och Angelica. Jag tog inte många bilder under kvällen, men tänkte att ni kunde få titta på de få jag tog! Ola och Angelica hade dukat så himla fint för kräftfest! Älskar när man verkligen går in för det och dekorerar utefter sammanhanget.
 
Det bjöds på sallad, västerbottenpaj, dricka, snaps och såklart massvis med både kräftor och räkor! Tror Ola berättade att de hade köpt TOLV KILO kräftor! Helt galet, men fruktansvärt gott.
 
Så åt vi väldigt mycket och länge och till efterrätt serverades det äppelpaj med vaniljsås. Vi drack snaps, sjöng snapsvisor och pratade om allt möjligt. Det märks att man har trevligt när man liksom glömmer bort att fotografera. En mycket fin lördag alltså!

Lördagskläder.


Hej på er och trevlig lördag! Idag skall jag och Dan på kräftskiva hos Dans storebror och jag tänkte visa hur jag ser ut. För det vill ni såklart se! Menar väl det.
 
Byxdressen känner ni nog igen. Den kommer från H&M och är det skönaste som finns ungefär. Koftan är gammal och kommer från MQ.
 
Men jag har även inhandlat något nytt till mitt hår!
 
Nämligen den här gigantiska donuten! Den kommer från H&M och är verkligen gigantisk. Dan säger att det nästan ser ut som att jag har två huvuden, och jag förstår väl vad han menar. Vi får se om jag klarar mig igenom kvällen utan att få ont i nacken.

Malmöfestivalen och First Aid Kit.

 
Så denna vecka var det Malmöfestivalen och jag kan berätta att jag aldrig har hängt så lite på festivalen som jag gjorde i år. Jag brukar alltid vara inne flera dagar och äta god mat samt lyssna på superbra musik. Men på grund av lite pengar och mycket plugg blev det väldigt begränsat i år. Men! I tisdags åkte jag in för att träffa bland annat Carro och Jaana. Vi tittade på First Aid Kit och jag såg väldigt dåligt eftersom vi stod väldigt långt bak. I sådana situationer är mina 165 centimeter inte så roliga, men det var kul ändå. Efter konserten köpte vi brända mandlar och jag tog sista bussen hem. En mysig tisdagkväll.

Fishtaco.


Så var denna vecka slut, så himla skönt! Idag fick jag åka in till skolan för att opponera på en annan uppsats, vilket såklart gick bra. Allt känns enkelt när man har stått upp ensam i 35 minuter och försvarat sin egen uppsats. Efter skolan träffade jag Mathilda och vi åt fisktaco till lunch på Malmöfestivalen. Det är lätt det godaste som serveras på hela festivalen. Nu skall jag slappa resten av kvällen då jag är fruktansvärt trött efter veckans pluggande. Trevlig fredag på er!

Domedagen är över.


Redovisningen gick bra idag. Jag fick bra feedback av både klasskamrater och examinator. Ååååh så skönt att ha det överstökat. Nu skall jag bara rätta till det som behövs för att få godkänt och sen är jag äntligen färdigexaminerad produktionsledare! Jisses alltså, slutet är nära!

Danmark, dag 2: Visit Carlsberg och hemresan.

Så fortsätter vi titta på det allra sista från Köpenhamn! Vi gick mot Visit Carlsberg som ni minns.
 
Spännande.
 
Vi gick förbi en stor elefant.
 
Och hamnade på Carlsbergs gamla bryggeri, även kallat Visit Carlsberg. Med våra köpenhamnskort ingick en runda inne på bryggeriet samt vars två öl eller läsk. Jag drack en halv öl eftersom jag inte tycker att det är så gott och höll mig därefter till läsk.
 
Gamla Carlsberg-bilar.
 
När vi druckit upp våra första öl påbörjade vi färden.
 
Först ut var gamla bilder på Carlsbergs bryggeri samt skulpturer på grundarna.
 
Dan fick dricka originalölen som jag tyckte smakade örk. Dan var nöjd dock!
 
Så fortsatte vi och tittade på ölflaskssamlingen.
 
Hur många flaskor som helst samlade. Det var intressant att titta på de riktigt gamla flaskorna också.
 
Så fortsatte vi rundan.
 
Läste lite om ölens och Carlsbergs historia.
 
Jag fastnade lite på 40- och 50-talet såklart.
 
Så tittade vi på de gamla omklädningrummen och de gamla maskinerna. Älskar att de hade satt ut lite olika dockor så att det skulle kännas mer realistiskt.
 
De hade några hästar också som jag såklart inte vågade klappa. Om de sätter ut en skylt där det står "Klappa på egen risk" så är det ju klart att man inte vågar klappa? Kanske är värsta ninjahästen eller något. Never know, liksom.
 
Stallet.
 
Finfina gamla bilar.
 
Efter att vi köpt lite suvenirer var det dags att bege oss vidare in till stan igen.
 
Vi åt middag på KFC till exempel.
 
Fina Köpenhamn.
 
Så gick vi en sväng på Tivoli igen innan jag och Dan började känna oss sjuka och bestämde oss för att åka hem till Sverige igen. När vi väl kom hem hade vi feber och var sängliggandes i 4 dagar. Underbar semestervecka. Men vi fick i alla fall två fina dagar i bästa Köpenhamn!

När ens lillebror flyttar till Piteå.

Igår flyttade min lillebror till Piteå. PITEÅ?! Alltså.. Jag kanske skall ta allt från början? Min lillebror har kommit in på en skola med en väldigt bra musikproduktionslinje och skolan ligger i Piteå. De tog in 16 personer i hela Sverige baserat på sina betyg och Carl kom in. Det tackar man ju såklart inte nej till. Men detta innebär att han kommer att bo i Norrland i tre år framöver och kommer hem på loven. Så, i vilket fall som helst hade vi en familjelunch i söndags med tanke på att Carl skulle flytta dagen efter.
 
Det blev hemgjorda schnitzlar, potatis och bearnaisesås. När vi ätit upp spelade vi "med andra ord" tills Carl skulle träffa sina kompisar för en farvälmiddag. När han tittade på mig och sa "Nu ses vi inte på ett tag" forsade tårarna. Vi är en väldigt sammansvetsad familj och den som flyttat allra längst bort av oss fyra syskon är liksom Sös och hon flyttade 2 mil bort, till Malmö.
 
Så följde lillebror Christoffer med oss hem och tittade på film. Jag skall hålla extra hårt i honom nu. Vi passar förresten Sös katt Love medan hon är utomlands, om ni undrar vad det är för katt på bilden alltså.
 
Så åt jag och Dan nyponsoppa och skorpor och tittade på TV tills det var dags att sova. Och det var sista dagen på min och Dans semester!

Danmark, dag 2: Köpenhamn Zoo.

Så var det dags att titta på dag 2 i Köpenhamn! Vi vaknade upp till en god frukostbuffé och jag som ääälskar frukost åt hur mycket som helst.
 
När vi checkat ut från hotellet och gjort oss i ordning för dagen var det dags att bege sig på nya äventyr. Vädret var dock inte det roligaste.
 
Men efter ösregn tittade äntligen solen.
 
Älskar byggnaderna i denna huvudstad. Otroligt fint.
 
Så var det dags för oss att ta buss till vår nästa destination.
 
Nämligen till Köpenhamns Zoo! Jag ville väldigt gärna titta på isbjörnen och visste inte att det fanns så otroligt många olika djur på zoo:et.
 
Såsom flamingoer (det stavas så, jag googlade) och andra spännande fåglar.
 
Men först ut, ISBJÖRNEN! Var är den?
 
Häääär är den!
 
Den simmade ovanför oss. Lite motionssim på morgonen är ju alltid bra!
 
Sälarna var lite mer sociala dock.
 
Så gick vi vidare, mot björnarna!
 
Och elefanterna. Här stannade vi länge, älskar elefanter. De ser så otroligt snälla ut liksom.
 
Bebiselefant!
 
Alltså <3
 
En leopard.
 
Och en tiger.
 
En tapir.
 
Och världens sötaste apa.
 
Det fanns en lite mer tropisk avdelning och här fick vi lite bättre bilder på fjärilarna än på Blå Planeten.
 
Schimpanser.
 
Lejon.
 
Känguru.
 
Giraffer och zebror. Åh, alltså älskar djurparker. Kan titta på djuren hur länge som helst. Jag tror att vi var på Zoo:et ungefär två och en halv timme och bara tittade. Det är ju så fascinerande.
 
Vi får såklart inte glömma flodhästen!
 
När vi var klara på zoo:et gick vi till Carlsbergs bryggeri som låg i närheten. Men hur det var där och hur resten av resan såg ut får ni se i nästa inlägg!

Robins 30-års kalas.

Som sagt har jag och Dan varit lite sjuka nu på vår semester så vi har mestadels hållit hos hemma. Men i lördags mådde jag lite bättre och då var det dags att fira att Robin fyllt hela 30 år! Dan var fortfarande sjukis dock och fick stanna hemma. Jag, Rebbe och Johan anlände till Kågeröd klockan 18.30.
 
Molly var glad att det kom en massa folk som klappade henne!
 
Det hade satts upp ett tält i Nejas och Robins trädgård som hade pyntats mycket fint.
 
Och de hade dukat upp rejält inför kalaset.
 
Så var det dags för mat! Hemgjorda hamburgare slår aldrig fel! Och sååå otroligt gott. Omnom.
 
De fina värdarna!
 
När vi ätit upp var det dags för presentöppning! Spännande!
 
Och därefter var det dags för ett musikquiz. Jag älskar quiz! Tycker det är himla roligt att göra på kalas.
 
Sara var min bordsdam och var otroligt fin.
 
Rebbe och Johan var lite suddiga men fina ändå!
 
Så åt vi budapesttårta och umgicks tills det var mörkt och det enda man såg var det fina upplysta tältet i trädgården. Är det inte sorgligt att det blir mörkt ganska tidigt nu? Sommaren kan väl stanna lite till tycker jag. Så tackade vi Neja och Robin för en trevlig lördagkväll och grattis igen till Robin!

Vecka 34.

Denna vecka är en riktig pluggvecka för mig. Oh, vilken ångest alltså. Så jag tänkte visa de få dagar som är inplanerade denna vecka.
 
Torsdag: På torsdag skall jag redovisa mitt examensarbete... GAAAH, alltså. Ungefär dödsångest på det. Jag vill helst gömma mig under bordet och inte komma ut förrän det är fredag och det är helt över. Ungefär. Men det går såklart inte. Så tills dess skall jag förbereda en presentation och hoppas att jag inte kommer att bli supergrillad av mina kära klasskompisar. Men vet ni vad, då får jag helt enkelt suga. Så är det.
 
Fredag: På fredag skall jag in till skolan igen, för då skall jag opponera på en annan uppsats. Blev något knasigt med uppdelningen så jag får åka in till skolan två gånger. Gör inte mig så mycket, en sak i taget liksom.
 
Så tills torsdag är jag ganska upptagen. Men jag skall försöka att varva med Malmöfestivalen och god mat, för att glömma bort ångesten en del.

Danmark, dag 1: Tivoli.

Så fortsätter vi att titta på vår Köpenhamnsresa. Efter att jag och Dan hade duschat av oss och bytt om drack vi öl och rosévin på hotellrummet.
 
Jag såg ut såhär! Vi gick och åt på en liten indisk restaurang som tyvärr inte hamnade på bild. Men maten god och vi var hungriga.
 
När vi hade ätit upp gick vi till Tivoli.
 
Danis!
 
Tivoli är så himla mysigt. Älskar alla ljus och så när det börjar bli mörkt.
 
Försöker ta vara på sommaren men känns som hösten verkligen är ett faktum nu.
 
Så tittade vi lite på kvällens konsert.
 
Och inspekterade nöjesparkens karuseller.
 
Så fint.
 
Så blev det kväll och vi köpte glass. Därefter gick vi tillbaka till hotellet och tittade på TV tills vi somnade helt utslagna. Det hade varit en fullspäckad och fin dag. Vad vi gjorde på tisdagen skall ni få se i ett annat inlägg!

Danmark, dag 1: Blå Planet och kanaltur.

Så i måndags åkte jag och Dan till Köpenhamn för en minisemester som ni minns. Jag tänkte att vi skulle titta lite på hur de två dagarna såg ut! Eftersom jag har tagit över 400 bilder (!!) så får vi dela upp dagarna i olika delar. Vi börjar med ankomsten till Danmark och vad vi gjorde allra först när vi kom dit.
 
I vilket fall som helst tog vi tåget från Lund! Woho,
 
Finfin utsikt från tåget över Öresund.
 
Och cirka 50 minuter senare var vi framme i Köpenhamn!
 
En väldigt mysig stad.
 
Dan var glad och redo för att fira semester.
 
Så köpte vi först och främst våra köpenhamnskort som kostar cirka 400 danska kronor per person och gäller i 48 timmar. De ger gratis inträde till många sevärdheter samtidigt som man får åka gratis på tåg och bussar. Perfekt tänkte vi! Vi som ville ha en semester där vi skulle få utforska lite. Därefter checkade vi in på vårt hotell, Ansgar. Men eftersom rummet inte var klart förrän cirka 14.00 och klockan bara var 11, så lämnade vi vårt bagage och gav oss ut på äventyr.
 
Efter att ha tagit fel buss och ha fått gå i cirka 100 år så kom vi äntligen fram till Blå Planet!
 
Vi fick en guide.
 
Och var redo för att titta på fiskar.
 
Spännande varelser.
 
Det var mycket mindre än vad vi trodde att det skulle vara, men intressant att besöka ändå!
 
Vem vill liksom inte titta på sjöhästar?
 
Eller en vithaj som hänger i taket? Lagom stor, om man säger så.
 
Vi besökte även den tropiska delen.
 
Tittade på gigantiska fjärilar.
 
Och gigantiska fiskar.
 
När vi kände oss klara så var det först dags för lunch innan vi tog tåget tillbaka till staden.
 
Vi spetserade lite på Ströget såklart.
 
Och bestämde oss för att ta en kanaltur!
 
Det var dessutom strålande väder för att åka runt i kanalen och titta på byggnader.
 
Köpenhamn, alltså. En otroligt fin stad.
 
Två turister.
 
På båten fanns en guide som förklarade vad alla byggnader var och deras historia. Mycket intressant!
 
Lilla Sjöjungfrun.
 
Christians havn.
 
När turen var klar gick vi tillbaka mot hotellet. Vi hade en rejäl tur då det precis började regna när turen var klar! Man vill ju liksom inte sitta strandad på en båt om det börjar ösregna.
 
På vägen tillbaka till hotellet upptäckte vi det här. Människor som hade satt upp minnesblock för några av dem som dött i Gaza. Jag blir så otroligt rörd när jag ser sådant här. Att det verkligen finns de som bryr sig och försöka upplysa människor. Det ger mig hopp om mänskligheten.
 
Så kom vi fram till vårt hotell som låg precis bakom stationen. Väldigt praktiskt!
 
Vi fick såklart världens, ALLTSÅ VÄRLDENS, minsta hotellrum. Nästan så att man fick gå in och backa ut. Men fint var det i alla fall!
 
Och fin innergård hade vi också. Hur resten av dagen såg ut får ni se i nästa inlägg! Men detta var en väldigt bra början på vår Danmarks-resa.

Ett litet hej.

Jag och Dan är hemma från Köpenhamn nu. Vi kom hem i tisdagskväll, dödsförkylda båda två. Så vi har legat i dvala lite och har varvat pizza med ipren och film. Ni skall få en uppdatering om min och Dans minisemester så fort jag mår lite bättre.
 
Älskar att man blir sjuk på sin enda veckas semester.. Woho!

Dolce & Gabbana.

I slutet av augusti tar jag examen. Eller, jag presenterar min uppsats i alla fall. Så jag gav mig själv en liten "grattis till examen i förskott"-present.
 
Nämligen de här fina.
 
Och i glasen ser ni mig, hej hej!
 
Dessa röda och blommiga köpte jag på Synsam. De är från Dolce & Gabbana och jag är så rädd om dem att jag knappt vågar ha dem på mig.
 
De har den bästa 60-tals formen på bågarna och ser liksom eleganta ut samtidigt som de är fruktansvärt färgglada.
 
Jag vet att sommaren snart är slut men med dessa kan jag drömma mig bort lite extra. Till vita fina stränder med blått hav och en bra bok.
 
Glad som få är jag i alla fall. Solglasögon är ju trots allt den absolut bästa accessoaren.

Tivoli.

Jag och Dan gick en sväng på Tivoli ikväll. Vi åt glass och spelade lite spel.

Jag ville vinna den gigantiska minion.

Men fick nöja mig med den här. Nåja, en bra kväll ändå!

Semestersöndag och Lokes 4-års kalas.

Igår var vi hemma hos Ola och Angelica. Loke har nämligen fyllt 4 år i veckan och det skulle givetvis firas!
 
Han fick massvis av paket som självklart skulle öppnas. Jag struntar i vad folk säger om att man som vuxen "inte tycker paketen är viktiga längre" när man fyller år. För mig är paketen på sin födelsedag det absolut roligaste!
 
Fina Tova och Loke.
 
Så åt vi massvis med kakor och tårta och umgicks med både släktingar och vänner.
 
När vi kom hem kokte vi majskolvar och tittade på serien Castle. Det är ju minsann min och Dans semester nu! I en HEL vecka. Woho! Sedan får vi ta tag i vårt liv igen. Det var en riktigt mysig söndag i alla fall!

Hej från Köpenhamn.



Så säger jag och Dan hej från Danmark! Vi har varit på Blå Planet idag och har även åkt kanalturen i Köpenhamn. Nu hänger vi på världens minsta hotellrum och jag dricker den enda öl jag tycker är god. Helt okej semester alltså!

Vecka 33.

Från och med idag har jag och Dan en heeeeel veckas semester! Jag är så glad över detta. Även om jag har varit ledig ganska mycket så känns det ändå som att man har jobbat nästan hela sommaren. Så nu tar vi vara på det sista av sommaren! Vad skall vi hitta på då? INGEN ANING! Vi har bara två dagar planerade och de kan ni ju faktiskt få ta del av.
 
Måndag: Idag, kl. 7 på morgonen, tog jag och Dan tåget till Köpenhamn. Där skall vi hålla en liten minisemester. Vi skall besöka Blå Planet, Tivoli, Carlsberg, dricka öl (okej, kanske inte jag), gå i affärer och sova på hotell. Finfint skall det bli. Men ingen fara! Jag har tidsinställt några inlägg till er! Så snäll är jag minsann.
 
Tisdag: Vaknar upp i Köpenhamn och äter en fruktansvärt god frukostbuffé (förhoppningsvis) och spenderar därefter hela dagen på Ströget och hittar massvis av finfina klänningar! På kvällen kommer vi hem och tar tag i resten av semesterveckan.
 
Och det är ungefär vad vi har planerat för vår semester. Fint va? Det är rätt skönt att ta veckan som det kommer också.

Cykelfest för sex personer.

Okej, så i lördags hade jag, Dan, Micke, Markus, Rasmus och Caroline bestämt oss för att ha cykelfest i Lödde. "Vad är då en cykelfest?", tänker ni. Det är när olika människor serverar olika rätter och man liksom cyklar från den ena destinationen till en annan för att äta. Till exempel var jag och Carro i lag 1 och vi skulle göra förrätten. Därför samlades resten av människorna hemma hos oss för att äta förrätten, när vi sedan var klara cyklade vi vidare till nästa destination för att äta varmrätten och så vidare.
 
Som sagt fick jag och Carro förrätten och vi dukade upp i mitt och Dans vardagsrum.
 
Vi bjöd på en fördrink också i den bästa rosa nyansen.
 
Så anlände folket! Det var lite roligt, då jag var med Carro och skulle laga förrätten så fick inte Dan vara hemma. Så han anlände sedan samtidigt som de andra.
 
Cykelfest-gänget!
 
Så fick de andra mingla medan vi fortsatte att laga förrätten. Men vad skulle vi laga?
 
Tadaaa! Kokta rödbetor med chèvreost, pinjenötter och honung på rostat surdegsbröd. Det var väldigt gott om jag får säga det själv!
 
När vi hade ätit upp packade vi cykeln.
 
Mot nästa destination!
 
Vi samlades ungefär 5 minuter bort. Vem skulle ha varmrätten?
 
Markus och Rasmus såklart!
 
De skulle bjuda på hemgjorda hamburgare och hade dukat upp utomhus som man nästan måste när det är sommar och fint väder.
 
Jag och Carro var coola i solglasögon.
 
Fruktansvärt coola. Mina nya solglasögon skall ni få titta lite närmare på i ett annat inlägg!
 
Dan var kanske inte lika fin i mina solglasögon.
 
Så var det dags att äta!
 
Fina människor.
 
Alltså åh! Bästa huvudrätten. Otroligt gott.
 
När vi hade ätit upp cyklade vi vidare hem till Micke där efterrätten skulle serveras!
 
Här hade det samlats lite fler folk för efterfest också. Carl, Alice och Christoffer var till exempel där.
 
Lag Micke och Dan! Vad skulle de servera för gott?
 
VÅFFLOR! Omnom.
 
Christoffer var nöjd.
 
Dan också!
 
Så åt vi tills vi var dödsmätta och umgicks lite.
 
Carl och Alice var söta.
 
Christoffer var forever alone.
 
Så plötsligt sa Micke åt oss att gå ut för han hade visst en överraskning!
 
SEGWAY! Det måste man såklart åka.
 
Rutinerad som 17.
 
Alla fick prova såklart.
 
Carro var lagom nervös men det gick bra ändå!
 
Så smakade killarna på Rasmus nya Jack Daniels och klockan halv tolv gick vi hem. Jag skulle upp och jobba dagen efter trots allt. Men så fin kväll och en så rolig grej! Fler cykelfester åt folket tycker jag!

Sista arbetsdagen.

Så är det dags för den sista arbetsdagen för denna sommaren. Om tre veckor börjar jag skolan igen och innan dess skall jag redovisa min uppsats. Ångestmoment nummer 1, om jag säger så.
 
Igår var jag och Dan på cykelfest och fast att ni skall få ett mer detaljerat inlägg om det senare så kan ni få titta på mina kära instagrambilder sålänge. Trevlig lördag på er!
 

Årets första kräftskiva.

Så var det plötsligt augusti och alla vet ju vad det betyder. Kräftskiva, såklart! Jag kollade runt med mina kära vänner och de flesta kunde den 4:e augusti, på en måndag! Varför inte liksom? Så jag dukade upp i kräftskiveanda i vardagsrummet. Vi skulle bli hela 11 personer.
 
Kräfthattar, servetter, konfetti och vimplar måste man ju ha när det är kräftskiva!
 
Så började mina fina tjejkompisar anlända en efter en.
 
Såsom Jaana, Desirée, Louise och Amanda!
 
Och Rola.
 
Och Carro såklart!
 
När jag öppnade dörren för Neja så började jag skratta. Vi hade nämligen tagit på oss samma jumpsuit! Så himla kul!
 
Byxdressen kommer från H&M och är mycket bekväm, tycker jag och Neja i alla fall.
 
Så blev det dags för maaat!
 
Sallad.
 
Baguetter.
 
Två olika pajer som Des och Louise hade bakat.
 
Ost, kex, vindruvor och MASSVIS med såser! Ja, kärftor också såklart. Omnom.
 
Så satte vi oss för att äta.
 
Hej, hej allihopa!
 
Den här maten alltså <3 Har längtat hela sommaren.
 
Rebbe, Carro med sol i ansiktet och Neja som skålar på ett fint sätt.
 
Så åt vi mycket och länge. Vi struntade i efterrätt eftersom vi visste att vi skulle bli så himla mätta och istället hade Jaana och Sara köpt med sig chips och godis. Det är så bra med knytkalas!
 
Så hängde vi lite på vår balkong eftersom det var 58 grader inomhus. Eller, nästan i alla fall.
 
Så spelade vi "Med andra ord" tills den sista bussen skulle gå (som var vid 23.55 :( ) och då var det dags att avsluta kvällen. Fler fester på vardagskvällar åt folket tycker jag! Vi förtjänar att förgylla våra sommarkvällar så mycket som möjligt.

Dagen Desirée fyllde 26 år.

I lördags jobbade jag först till 16 och cyklade sedan hem för att göra vid mig. Det var nämligen dags för Des födelsedagskalas och det var dessutom just i lördags som hon fyllde år!
 
Så begav vi oss till Malmö och hem till Desirée och Micke. Vi möttes av ballonger i vardagsrummet. Älskar hur Des alltid går "all in" när hon fyller år.
 
Dan, Markus och Joakim slog sig ner i vardagsrummet.
 
Johanna och Steve!
 
Det fanns dessutom gnuggis-tatueringar och det måste man ju ha såklart!
 
Så hälsade vi på flickorna i köket.
 
Det fina födelsedagsbarnet!
 
Bästa Jaana.
 
Som satte en gnuggis på skulderbladet. Mycket tjusigt.
 
Mia, Amanda och Louise.
 
Jag var glad!
 
Och fick också några gnuggisar såklart!
 
Des och Amanda!
 
Vi tog tusen bilder som man måste göra när det är fullt av ballonger i vardagsrummet.
 
Och instagrammade lite också såklart.
 
Jaana och jag, vackra som få!
 
Så öppnade Desirée sina paket! Hon fick massvis av fina saker från fina vänner.
 
Därefter var det dags för mat! Korv i bröd på ett rejält sätt.
 
Stora bröd, goda korvar, inlagd gurka, inlagd rödlök, vitlökssås och hemgjord ketchup. Hur gott?!
 
Dan var nöjd i alla fall!
 
Steve också!
 
När vi hade ätit upp var det dags för ett quiz!
 
Vårt lag fick heta "sms" eftersom medlemmarna var jag (Sofie), Micke och Steve.
 
Men först var det dags för fireball!
 
Mitt lag var pepp!
 
Fina Des!
 
När vi var klara med quizet så var det dags att rätta det. Mitt lag och Dans lag hade lika många rätt, så för att få reda på vem som skulle vinna fanns det en utslagsfråga som var "Hur många procent av USA är täckt med vatten". Jättesvår fråga! Dans lag svarade närmst. De fick bada i konfetti och fick vars en liten present.
 
Så åkte jag och Dan vidare till Big Slap. Vi hade ju inte varit där på hela kvällen och tänkte att vi nog i alla fall skulle få vara där en timme. Men när vi kommer fram vägrar de släppa in oss? Varför? Jo, för att min kamera hade ett avtagbart objektiv och därför fick vi inte ta med det in. Hade kameran istället haft ett fast objektiv hade det gått bra förklarade dem. Eftersom jag och Dan precis hade gått en halvtimme från Des och inte hade någon bil att lägga kameran i så var det bara att traska tillbaka till Des. Inget Big Slap alltså. Men vi fick armbandet i alla fall! Typ det dyraste armbandet jag någonsin köpt. Såhär ledsen var jag i alla fall!
 
Men fina Des tröstade oss med en god tårta och lite fireball. Det blev alltså en bra kväll ändå trots att det inte blev något Big Slap för vår del. Så dansade vi och kramades med fina människor och klockan halv två tog vi bussen hem för att sova. Så tackar vi Des för en väldigt rolig och fin kväll! Jag tycker att du kan fylla år flera gånger om året! <3

Kräftskiva med de bästa.


Igår kom några av de bästa människorna som finns hem till mig för lite kräftskiva! Jag och Neja hade likadana jumpsuits på oss dessutom! Men hur hela kvällen var får ni se senare. Nu skall jag snart jobba 6 timmar. Men ikväll får ni se hur Des födelsedagskalas var i lördags och hur jag och Dan egentligen hade det på Big Slap! Kram på er!

Vecka 32.

Så var det en ny vecka och vi skall titta på hur den ser ut.
 
Måndag: Idag är jag ledig! Skönt. Jag skall storstäda hela dagen, försöka hinna med en promenad och ikväll kommer mina tjejkompisar förbi. Vi skall nämligen ha kräftskiva! Första kräftskivan av många nu i augusti hoppas jag. Älskar kräftor och framför allt kräftskivor.
 
Tisdag: Imorgon jobbar jag på Din Sko 13.30-20.
 
Onsdag: På onsdag jobbar jag på Din Sko 9.30-17.
 
Torsdag: Jobbar på Din Sko 13.30-20.
 
Fredag: Och så fredag! Då är jag ledig. Då skall jag sova ut, springa lite och städa lite. På kvällen skall jag och Dan på cykelfest! Vad det är och hur det går till får ni se senare. Men roligt skall det bli!
 
Lördag: På lördag skall jag jobba på Din Sko hela dagen, 9.30-17. Det är faktiskt min sista dag för sommaren! Så kan vi hålla semester innan skolan börjar igen. På kvällen är Dan iväg och spelar poker och jag skall träffa Rebbe en sväng!
 
Söndag: På söndag är jag leeedig. Det blir ganska mycket jobb denna veckan! Kanske inte i närheten av att jobba heltid, men ni förstår vad jag menar. På söndag skall jag och Dan hem till Ola och Angelica för att fira Lokes födelsedag! Hipp hipp hurra!
 
Och så ser denna veckan ut.

Åhus: Onsdag

Så fortsätter vi titta på min Åhusvistelse. På onsdagen vaknade jag upp till ett molnigt men varmt Åhus. Det hade regnat och åskat hela natten.
 
Så jag och mormor åt frukost och bytte om. Vi skulle nämligen till stranden!
 
Även om det var lite molnigt så var det så himla varmt i vattnet. Jag trampade dessutom på en mini-flundra eller vad de heter och det kittlades i hela foten.
 
Därefter gick vi och åt glass! Jag tog fläder-lime och persika-hallon-smak med noisette-topping. Otroligt god!
 
Fina mormor.
 
Sen gick vi hem, åt mormors hemgjorda köttbullar och vid halv tre tog jag tåget hem. Och det var mina två fina dagar i bästa Åhus!

Ballonger.

Igår var det dags att fira Desirées 26-års dag! Jag älskar Desirées födelsedagar för hon förgyller dem alltid med god mat, roliga quiz och framförallt ballonger! Det var kvavt som 17 men vi var glada ändå.
 
Och såhär såg jag ut! I en ny sommarblåsa från H&M, med blomörhängen från Gina Tricot och läppstift vid namn "Deco Rose" från Isadora.
 
Och ungefär såhär mycket älskar jag ballonger! Jag har hela kvällen dokumenterad! Men det får ni se senare.

Åhus: Tisdag.

I tisdags åkte jag ju till Åhus för att hälsa på min mormor! Efter lite krångel med tågen kom jag äntligen fram till ett soligt och varmt Åhus.
 
Okej, jag börjar också tröttna på värmen. MEN jag älskar det samtidigt! Finaste sommaren på väldigt länge.
 
Vi började med lite lunch. Mormor hade köpt kanelsnäckor och gjort köttbullar! Så otroligt gullig. Mormors köttbullar är absolut de bästa.
 
I mormors TV-rum hänger alla barnbarnen på väggen. Jag har säkert visat er detta innan men tänkte att vi kan kika lite igen!
 
Här är jag! En skönhet redan som liten alltså. Poserar med stol och allt! Sjukt fotogenisk, jag vet.
 
Mina bröder Christoffer och Carl i sjömansdräkter. Här var de cirka 2 meter kortare än vad de är nu och kanske lite sötare. Helt otroligt att de har varit så små.
 
Och så såklart Sös i egen hög person! Utan tatueringar och i en otroligt flickig klänning, men japp det är hon!
 
När klockan var runt 13-snåret begav vi oss först till Nymölla för att hämta min gammelfarbror Eve och begav oss senare till min moster i Sölvesborg! Där hade dessutom mina kusiner samlats.
 
Det bjöds på god mat.
 
Och god efterrätt.
 
Carro var nere på besök från Stockholm!
 
Kusin Therese!
 
Bästa Hary var såklart också med. Han är mycket större än vad han ser ut på bilden.
 
Så åkte jag och mormor hem, tittade på Allsång på Skansen, drack vin, gick ner till havet och badade fötterna och tittade därefter på en film som vi båda somnade till. Vad vi hade för oss i Åhus på onsdagen får ni se i ett annat inlägg!

En fredag i Malmö.


Igår träffade jag Sös en sväng i Malmö för att göra några ärenden. Vi åt lunch på fiket Sockerbit, köpte presenter och jag fick till och med inhandlat en ny klänning. Inte dåligt inte! När klockan var 19 skulle Sös möta upp sin kompis Jennie och jag skulle gå på bio med Dan, Cilla och Alexander. Vi såg filmen "the Guardians of the galaxy" som var otroligt bra och väldigt rolig! Se den! Den är verkligen ett måste. En väldigt rolig och mysig fredag alltså!

Badminton.


Så igår var jag och Dan i Malmö och spelade badminton med Rebbe och Johan. Rebbe och Johan var såklart inlärda proffs på badminton och jag och Dan urusla nybörjare. Första rundan slutade med 21-0 till Rebbe och Johan och sista rundan lyckades jag och Dan komma upp till i alla fall 21-13. Så bättre blev vi! Men inte en enda runda vann vi, haha. Men vi hade så himla roligt! Idag har jag och Dan både träningsvärk i rumpa och vår högerarm. Definitiv något som vi skall spela igen! Någon dag så kaaaanske vi lyckas vinna en runda. Fast nog inte inom den närmsta framtiden. 

RSS 2.0