Gott nytt 2015.

Gott nytt år på er! Här kommer ett litet hastigt nyårsinlägg från mobilen.

Jag har en mörkblå (fast att den det svart ut) klänning på mig från Zara. Ikväll hänger vi hemma hos mamma och pappa med nära och kära. Jag dokumenterar hela kvällen såklart, så ni får se allt nästa år! Om ni förstår vad jag menar. Ha nu en rolig nyårsafton! Puss!

Släktkalas i Åhus.

I lördags såg jag ut såhär när vi skulle åka till mormor i Åhus för lite släktkalas.
 
Hej, hej!
 
Så spolar vi ungefär en timme fram i tiden och så vips var vi framme hos mormor! Hon hade dukat upp i finrummet.
 
Det serverades förrätt och allt!
 
Vi kramades och var glada att hela släkten var samlad. Det var bara Sös som fattades eftersom hon jobbade :(
 
Det fanns en nyfiken hund som var påväg in under bordet.
 
Självklart var det bästa Hary!
 
Så var det dags att äta! Förrätt, varmrätt och efterrätt. Om man blev mätt? Svar ja.
 
Efteråt gosade vi lite.
 
Och vilade.
 
Sedan var det återigen dags att spela Ryktet går. Det här spelet alltså! Så himla roligt. Tips, tips, tips!
 
När klockan var halv ett var det dags för oss att köra hem. Tack fina släkt för att ni finns och tack till speciellt mormor som anordnade en så fin kväll!

Charader, Ryktet går och fina vänner.

 I mellandagarna bjöd jag och Dan hem några vänner för att hålla mellandagspartaj. Då tog jag några bilder med min nya kamera som jag absolut tycker att vi ska titta på. Eftersom jag inte lärt mig kameran än ber jag er ha lite överseende med att de kan vara något mörka och suddiga. Men det ska nog ge med sig det också!
 
Klockan 19 prick anlände en massa folk hemma hos oss. Mina bröder, Sarah, Niclas, Micke, Carro, Markus, Rasmus och Skåne kom över för att spela spel och dricka lite öl.
 
Vi började med charader!
 
Vi fick imitera "Batman", "Stålmannen", "Tomten är far tilla alla barnen", "Clint Eastwood" och mycket annat.
 
Vi skrattade åt mycket.
 
Och var glada över att nu behöver vi inte äta julmat mer. Eller, jag var väldigt glad över det eftersom jag åt julmat fem dagar i rad. Alltså det må vara så att jag tycker att det är väldigt gott, men ingen vill äta samma sorts mat fem dagar i rad.
 
Micke fick några nya tauteringar.
 
Och kramades med Carro vare sig han ville eller inte.
 
Så spelade vi sällskapsspelet Ryktet går som Dan fick i julklapp av Sös! Ryktet går är som viskleken fast att man skall rita istället. Det börjar med att alla får vars ett hemligt ord som man skall rita av, därefter skall man ge ritblocket till personen som sitter bredvid. De skall då gissa vad bilden föreställer, skicka ritblocket vidare till nästa person som därefter skall rita detta på nytt. Det är svårt att förklara, men mycket roligt! Om alla har förstått det "hemliga ordet" så skall alla ha gissat på samma sak och även ritat samma sak. Men det kan också bidra till mycket konstiga konstellationer.
 
 Så skrattade vi nästan tills vi dog. Jag hade nästan inget smink kvar eftersom skrattade så mycket att jag började gråta, ungefär. Klockan halv två gick de sista vännerna hem. Ett mycket bra mellandagspartaj om jag får säga det själv.

Vecka 1.

Alltså VA?! Är det vecka 1 nu? Herregud vad det gick fort! Men självklart skall vi se hur den sista veckan på 2014 men också den första veckan på 2015 kommer se ut.
 
Måndag: Idag skall jag in till skolan för att träffa Louise och skriva på uppsatsen. Antagligen kommer vi sitta hela dagen, yeeey. Men det ska nog gå bra.
 
Tisdag: Samma som på måndagen.
 
Onsdag: Nyårsafton! Hej då 2014 och hej 2015! Vilket otroligt år det har varit! Jag kanske får fixa en nyårslista eller något för att gå igenom året? Vi får se! Nyårsafton skall i alla fall firas hemma hos mamma och pappa med nära och kära. Jag har en ny klänning till denna glammiga kväll, såklart.
 
Torsdag: Vara trött, ha "nytt år"-ångest som vanligt, titta på tusen serier. Ungefär. Dessutom fyller min fina vän Caroline år! Hipp, hipp, hurra!
 
Fredag: På fredag skall jag till skolan igen och träffa Louise för att skriva på uppsatsen.
 
Lördag: På lördag skall Caroline ha årets första lördagsfest för att fira att hon fyllt år. Skall bli mycket trevligt!
 
Söndag: Vilodag! Behöver kanske sova hela dagen för att ta igen veckans trevligheter.
 
En fullspäckad vecka, om vi säger så. Någonstans skall jag försöka blogga, redigera tusen bilder och gärna träna en del också nu när jag äntligen blivit frisk. Måste komma ihåg att hinna andas också. Hoppas ni har haft en bra jul annars och god fortsättning!

24 December, Julafton.

Så kom den 24 December och Julafton. Jag älskar Julafton och längtar hela December efter denna fina, fina dag. Jag känner mig alltid så tom när den är över. Men i vilket fall som helst dokumenterade jag hela dagen, och det ska vi ju kika på! Jag såg ut såhär som ni minns!
 
Klänning från Zalando och supergammalt diadem från Glitter tror jag.
 
Dan var så julig och fin i mörkbrun skjorta och röd fluga.
 
I vardagsrummet hade mamma och pappa dukat upp med finservisen till elva personer.
 
Jag hängde vid granen lite och spanade in alla fina paket.
 
Här kommer dessutom en lite bättre bild på mina naglar! Jag kunde ju inte bestämma mig riktigt vilken färg jag skulle ha, så jag tog både vitt och rött. Rött, vitt och grönt tycker jag är julens färger, så det passade ju bra.
 
Sedan blev det dags för maaaat! Alltså, det finns inget som slår mammas och pappas julmat! Inget alls faktiskt.
 
På vårt bord hittar man sill, lax, brunkål, janssons frestelse.
 
Ägg, sallad, dopp i grytan, ost, kex, julskinka, rödkål, potatismos.
 
Köttbullar och prinskorvar och mycket annat! Mormor hade gjort hemgjorda köttbullar som självklart var så otroligt goda. Jag åt nog en 7 stycken ungefär.
 
Jag och Danis.
 
Började såklart med det kalla, som vanligt. Men självfallet glömde jag helt bort att fotografera den varma maten sen! Förstår inte hur jag lyckas? Det var gott i alla fall!
 
Fina familjen <3
 
Det var extra kul för lillebror Carl var hemma från Piteå.
 
Och kusin Caroline hade precis kommit med tåget från Stockholm! Hur fint? <3
 
Efter maten var det såklart dags för Kalle Anka! Henrik Dorsin var julvärd i år om ni har missat det. Han var hur bra somhelst!
 
Lika bra som vanligt såklart.
 
Christoffer!
 
När det var klart gick vi ner för att vänta på Tomten. Här ser ni hur julfina jag och Dan var!
 
Vi hade sååå många paket under granen så det var helt otroligt.
 
Hittade tvillingarna såhär i mammas och pappas säng. Dagens ungdom alltså.
 
Så efter många om och men kom Tomten! Christoffer var en alldeles ypperlig tomte.
 
Mina paket!
 
Sös, kusin Sanne och Kusin Caroline.
 
Så gick vi laget runt och alla öppnade vars ett paket i taget, så att alla fick chansen att se vad det var för något.
 
Jag fick en ny kamera (!!!) av Dan och blev såhär glad! Lägg märke till Christoffer i bakgrunden.
 
När vi öppnat klart alla presenter var det dags för mormors hemgjorda risgrynsgröt!
 
Dog nästan av mättnad efteråt. Men otroligt gott!
 
Sedan var det dags för att ha ett julquiz som jag hade förberett!
 
Pappa, Carl, Christoffer och Sanne förlorade quizet med bara en poäng! De båda lagen var så otroligt duktiga.
 
Och så avslutade vi julafton med att spela Ryktet Går som Dan fick i julklapp av Sös. Vet ni hur otroligt roligt det här spelet är? Vi har spelat det fem gånger redan och är fortfarande lika roligt. Men så såg vår julafton ut! Hoppas er också var mysig och fin och fylld av kärlek.

23 December, Lillejulafton.

I tisdags var det ju lillejulafton och som vanligt brukar vi då fira jul med Dans familj och släkt. Detta året var vi hemma hos Dans storebror och hans familj. De hade dukat upp ett stort långbord i vardagsrummet.
 
Strax efter att vi anlänt blev det dags för mat. Mmmm!
 
De hade dukat så himla juligt och fint med grankvistar och allt.
 
Här har vi den kalla maten! Jag glömde tyvärr bort att fotografera den varma maten. Det var helt enkelt för gott och behövdes förtäras genast.
 
När vi hade ätit upp kom Tomten och hälsade på! Tova och Loke fick en massa, massa presenter.
 
Fast vi andra hade varit rätt snälla också och fick med en del saker.
 
Så var det såklart dags att öppna paketen.
 
Loke försökte skjuta på mig med sin låtsaspistol, det gick sådär. Jag dog några gånger men liksom återuppstod sådär magiskt.
 
Så blev det dags för Dans farmors hemgjorda risgrynsgröt! Vi har knappt ätit någon gröt i jul, så det blev ett litet lyft nu när vi hade tröttnat på all den andra maten.
 
När vi ätit upp var det sedan dags för mig och Dan att bege oss hemåt. Det var ju julafton dagen efter och vi skulle gå upp tidigt. Men tack Ola och Angelica för ett fint arrangerat julfirande!

Julafton i några få bilder.


Här kommer några få bilder på hur vår julafton såg ut! Vi var som sagt hela familjen hemma hos mamma och pappa och mormor, moster och två av mina kusiner var också med och firade. Vi hade en jättemysig julafton och jag fick så fina presenter från alla underbara personer! Men jag har dokumenterat hela dagen så det får ni se i ett annat inlägg. Just nu ska jag och Dan spela lite Wii U och vila ut oss ordentligt efter fem dagars julfirande.

Julklädsel, 24 december.

Här kommer ett litet snabbt inlägg om vad jag har på mig för kläder idag!
 
Denna gröna klänningen kommer från Zalando och är i den perfekta julgransfärgen.
 
För att göra det lite mer juligt har jag pyntat mig själv med rött läppstift och rött diadem. Jag kunde inte heller bestämma mig för om jag skulle ha vitt eller rött nagellack, så det blev både och! Nu kommer ni inte höra mer från mig idag, utan ni får helt enkelt ha en fortsatt god jul!

God Jul!

 
God Jul på er! Vår morgon började med att jag och Dan traskade hem till mamma och pappa klockan 09.00 för lite julfrukost precis som vi gör varje år. När vi ätit upp tittade vi lite på Grinchen, vilade i soffan med katten Casper och tittade såklart på det sista avsnittet av julkalendern. Visst har julkalendern varit bra i år? Jag är jättenöjd i alla fall och har följt den slaviskt! Nu skall jag och Dan göra oss i ordning för att därefter fortsätta julfirandet hemma hos mamma och pappa. Mormor, moster och två av våra kusiner kommer också ner och skall fira jul med oss. Det skall bli så himla mysigt! Ha nu en fin Julafton.

Julklädsel, 23 december.

Nu är det julafton och det kommer en till julklädsel senare under dagen med just dagens utstyrsel. Men vi börjar denna fina dag med att visa hur jag såg ut igår när jag firade lillejulafton med Dans familj! 
 
 Jag hann inte riktigt ta några webbkamera-bilder och därför fick det bli sådana här spegelselfies. Men det funkar väl lika bra! Klänningen kommer i vilket fall som helst från Esprit och den fyndade jag där igårmorse för halva priset! Perfekt tycker jag och slog till.
 
Den är stor, varm och mysig. Vilket passar ganska bra när det är lillejulafton. Dessutom så älskar jag kragen som nästan liknar ett halsband. Hur lillejulafton såg ut får ni se i ett annat inlägg, men det kommer nog inte upp förrän imorgon ungefär. Jag tänkte att vi skulle fokusera så mycket som möjligt på Julafton idag!

22 December, Julfirande med familjen.

Igår traskade jag och Dan hem till mamma och pappa för ännu ett julfirande. Vi skulle provsmaka julmaten och klä granen. Dessutom skulle vi krama lillebror Carl extra mycket nu när han är hemma från Piteå.
 
Mamma och pappa hade dukat så fint och plockat fram all mat på bordet.
 
Som vanligt börjar jag med ägg, lax och sill först.
 
Carl, Alice och Christoffer.
 
Jag tog inga köttbullar eller prinskorvar igår utan höll mig istället till julskinka, janssons frestelse, dopp i grytan, rödkål och mammas hemgjorda senap. Jag spar mig nämligen till självaste julafton då jag skall sluka mormors köttbullar.
 
När vi hade ätit upp samlades vi i köket. Sös skulle baka en himla massa grejer nämligen!
 
Danis var söt.
 
Hon bakade till exempel chokladbollar med vitt och rosa strössel.
 
Mamma och pappa delade dessutom ut lite trisslotter. Ingen vann någonting förutom Sös som vann tio kronor. Attans alltså, att bli miljonär hade inte varit helt fel.
 
I köket fortsatte Sös att baka. Till exempel den här saffranssockerkakan med frosting!
 
Sedan blev det dags att klä granen! Mamma och pappa köper en riktig gran varje år, vilket känns så fint när jag och Dan ständigt har plastgranar. Nästa gång skall vi nog köpa en riktig dock.
 
Som ett barn på julafton!
 
Självklart satte pappa upp stjärnan i toppen på granen.
 
Såhär fin blev granen! Ett riktigt mästerverk.
 
Under granen samlades alla julklappar. Oooh, jag älskar julklappar! Vill öppna mina paket nuuuu. Får dock snällt vänta tills imorgon.
 
När klockan slog halv ett kände jag och Dan att det var dags att traska hem igen. Vi skulle trots allt fira jul dagen efter igen. Det blir mycket julfirande och julmatsätande nu, men det gör inget för jag älskar ju det. Julen är för mig väldigt, väldigt viktig. Det må hända att det är julstress och mycket pengar slösas på julklappar, men för mig så innebär julen att få spendera tid med mina nära och kära och att fortsätta med de traditioner som har bildats genom åren. Så för mig är den så mycket mer än julmat och julklappar, och det är därför den betyder så otroligt mycket också.

Julklädsel, 22 december.

Ett skepp kommer lastat med den tredje julklädseln såhär dagen före dopparedan'! Igår firade vi lite jul hemma hos mamma och pappa. Vi klädde granen, invigde dopp i grytan och kramades.
 
Den här gången var jag inte superjulig, men det är skönt att bryta av det lite. Dock hade jag en röd klämma i håret samt rött läppstift för att just jula upp det en aning.
 
Klänningen köpte jag i höstas och kommer från Zara! Jag fullkomligt älskar den och har säkert använt den tio gånger redan. Det är en sådan klänning som man alltid känner sig fin i liksom.
 
Hur julfirandet den 22:a december såg ut får ni se i ett eget inlägg!

20 December, Julfirande hos familjen Strandberg/Andersson.

Så var det dags att visa julfirande nummer 2! I lördags flyttade jag och Dan in bordet i vardagsrummet och juldukade som bara den. Linnea, Robin, Marica, Roger, Sara, Ivan och Alicia skulle nämligen komma hit på julmiddag!
 
Vi dukade med en röd plyschduk jag fått låna av mamma, vita tallrikar, juliga servetter, adventsljuslyktor och så den absolut sista hyacinten som fanns på ICA.
 
Jag var mycket nöjd med mitt verk måste jag säga.
 
När gästerna anlände dukade vi fram lite julgodis i väntan på att...
 
.. Maten skulle bli klar! Vi hade knytkalas så alla gäster hade med sig godsaker. Jag tycker det är så smidigt med knytkalas när man är några stycken. Det blir både billigare och går fortare, vilket innebär att man kan äta middag tillsammans desto fler gånger!
 
På bordet hittar vi såklart Rogers hemgjorda köttbullar, Nejas prinskorvar och ägg, Saras rödkål, min potatisgratäng och skinka (som blev lyckad, yey!) och så vidare, och så vidare. Även rödbetssallad och sill är ju ett måste.
 
Kex, rån, vörtbröd och ost.
 
Alicia skulle också ha mat såklart och fick dessutom några köttbullar! De här två alltså <3
 
Så tog vi mat.
 
Jag börjar alltid med det kalla, som man har fått lära sig att man ska.
 
Fast den varma sidan är ju något godare.
 
När vi ätit upp och var alldeles dåsiga så var det dags för julquiz som jag hade anordnat! Vi delade upp lagen i killar vs tjejer.
 
Killarna förlorade då tjejerna hade ALLA rätt på quizen (helt sjukt duktiga!), men de var glada ändå.
 
Till efterrätt hade Sara bakat pepparkakskladdkaka och saffran- och vitchokladkladdkaka som båda var så otroligt goda! Ni kan ju gissa vad jag åt till frukost dagen efter.
 
När vi var så mätta att vi kunde dö satte vi oss i soffan för att vila lite. Molly var också med och mös lite. Nu har jag ätit julmat ungefär tre dagar i rad och är ganska trött på det. Men det är två dagar kvar så det är bara att stå ut. Jag som alltid brukar älska julmat, men det blir väl så om man får för mycket av det goda. Tack fina vänner för en trevlig lördagkväll och god jul!

God jul önskar familjen Strandberg.


Vecka 52.

Tänkte att vi skulle ha en kort veckans schema! Ni kanske vill veta var vi skall fira jul och sådär? Här kommer det i alla fall!
 
Måndag: Imorgon skall jag först träffa Louise för att skriva lite på uppsatsen. Därefter skall vi ha ett litet julfirande hemma hos mamma och pappa. Nu är ju dessutom Carl hemma och då får man vara så mycket med familjen som möjligt!
 
Tisdag: Lillejulafton och även Dans pappas födelsedag! Då firar vi med Dans släkt hemma hos hans bror och hans familj. Det skall bli så himla mysigt. Det känns som en riktig julafton liksom, med ena sidan av släkten.
 
Onsdag: Riktiga julafton! I år firar vi jul hemma hos mamma och pappa här i Löddeköpinge. Mormor, moster och två kusiner kommer också. Det skall bli så himla mysigt!
 
Torsdag: Viiiila och vara glad över alla julklappar som jag fått. Det blir nog att vi äter lite rester också.
 
Fredag: Samma som fredag.
 
Lördag: På lördag skall vi till mormor för att träffa resten av släkten. Vi brukar alltid vara hos mormor någon gång under julen och lördagen passar ju utmärkt.
 
Söndag: Vila! Kommer vara så otroligt trött på all julmat efter denna veckan. Men mysigt skall det bli!
 
Jag hoppas dessutom på att jag skall känna mig tillräckligt frisk i veckan så att jag kan börja springa igen. Kommer behöva det för att orka äta så mycket som möjligt och inte känna mig helt och hållet som en köttbulle. Jag är dessutom så himla rastlös efter att ha varit i sjuk hur länge som helst. Men nu mår jag bra! Jag får dock vänta några dagar ytterligare innan jag tar tag i det igen.

Julklädsel, 20 december.

Igår hade vi lite julfirande hemma hos mig och Dan och några av våra vänner kom över på middag. Självklart skall jag visa kvällens julklädsel!
 
Klänningen är marinblå, randig och i den perfekta längden. Den hittar ni på Lindex för den som undrar!
 
Till den bar jag en röd kofta med vita prickar som är mycket julvänlig. Den är mycket gammal och köptes på MQ:s rea för flera år sedan.
 
Nu kan ni förresten se hur håret blev! Jag klippte bort allt slitna och upp det lite ytterligare bara. Så ungefär samma frisyr fast lite kortare. Vill ju ha långt hår men tycker att det bara ser platt, stripigt och tunt ut när jag har det för långt. Nåja, det blir nog bra tillslut. Hur kvällen såg ut får ni se i ett annat inlägg!

19:e December, Julfirande hos Desirée.

I fredags var jag som sagt hemma hos Desirée på julfirande! Självklart måste man fira lite jul med finfina vänner också. Jaana och jag hade matchat, ungefär. Fast hon hade röd kjol och svart tröja, medan jag hade tvärtom.
 
Här är vår fina värd! Älskar Desirées hårfärg, den är så himla Ariel-fin liksom.
 
Vi började kvällen med lite glögg och godis.
 
Alla var sådär julfina.
 
Jag brukar dricka flera flaskor glögg i december, men inte detta året dock! Därför känns det fint att få dricka massor nu i juldagarna.
 
När vi druckit upp glöggen var det dags att baka pepparkakor.
 
Och dekorera dem.
 
Man måste äta några också såklart, annars är det inte lika kul att baka.
 
Såhär tjusiga blev mina pepparkakor!
 
Skulle dekorera en katt, men någonstans blev det fel. Istället blev det en galen kattuggla, men det funkar ju också bra.
 
Medan vi lekte med pepparkakor och kristyr så började Des förbereda maten.
 
Sedan bestämde hade Desirée hittat det HÄR receptet på butterkaka med saffran som vi givetvis var tvungna att testa!
 
Kavla, bre ut mandelmassa, skära, rulla och ner i en form. Pensla med ägg och in i ugnen!
 
Så dukades maten fram. Oh, julmat alltså!
 
Mmmm!
 
Så åt vi tills vi dog ungefär. Det var väldigt, väldigt gott precis som det brukar vara hemma hos Desirée.
 
När vi ätit upp gick vi in för att vila lite i soffan i vardagsrummet. Såhär fina blev våra pepparkakor förresten!
 
Sedan blev det dags för julklappsleken! Älskar det, man blir ju alldeles lyrisk och vill ha aaaalla klapparna.
 
Såhär glad är man när man vunnit en massa paket! Som barn, ungefär. Sedan öppnade vi dem och började ta från varandra igen. Jag vann en kortlek förresten!
 
Så åt vi butterkakan med saffran som blev mycket god och rullade därefter hem klockan 01.00. Tack fina Desirée för att du alltid anordnar så fina tillställningar <3

En ny disktrasa, griljera skinka för första gången och ett fullt kylskåp.

Här kommer lite bilder på vad jag har hittat på de senaste dagarna! Bland annat köpte jag den här urgulliga disktrasan på Hemtex. Oh, katter alltså <3
 
Sedan har jag julstökat lite till, bland annat har jag gjort ännu fler chokladdoppade cornflakes och...
 
..griljerat skinka! För första gången och allt. Vi skall nämligen ha lite julbord med vänner ikväll och då får man ju testa på att griljera julskinka.
 
Såhär fullt är vårt kylskåp just nu. Herregud. Det känns som att vi kommer äta i hundra år ungefär.
 
Så penslade jag skinkan med senap och äggula och strödde därefter på ströbröd. MEN, jag glömde att man visst skulle ha socker på också. Hur kommer den nu smaka?! Nåja, det får bli som det blir.
 
Såhär fint kan det se ut på spisen efter att man har griljerat en skinka kan jag meddela. Nu kommer snart våra gäster! Trevlig lördag!

Julklädsel, 19 december.

Sådär. Då var man nyklippt och finklädd inför kvällens festligheter. Ikväll skall jag nämligen hänga i Malmö hos Desirée och fira lite jul såhär några dagar i förskott. Då måste man ju vara lite julklädd såklart!
 
Idag har jag på mig den största donuten jag har. Jag tycker den är mycket lättare att fixa till än "mellan-donuten" när man har fått så långt hår. Det går framförallt mycket fortare.
 
Okej, så blusen är egentligen en gammal klänning som jag toppar med en kjol över. Klänningen kommer från H&M och kjolen från Gina Tricot. Kjolen är ungefär en miljon år gammal.
 
Älskar blus/klänningen för att den har perfekta armar och är i den bästa vinröda färgen.
 
Dessutom har den en perfekt glammig krage!
 
Och så ser jag ut idag när jag är lite fredagsfin. Jag tänkte att jag skall försöka visa er alla mina julutstyrslar. Det kommer att bli en del nämligen. Trevlig helg på er!

Dagens pluggande.

Koncentrationsförmågan var kanske inte helt på topp idag.


Julfest med Eminent i Köpenhamn.

Igår anlände jag klockan 11.30 hos Eminent i Malmö. Det var nämligen dags för lite julfest! Vi började med bubbel och pepparkakor på kontoret.
 
Och fortsatte vidare mot Köpenhamn där vi skulle hänga hela dagen.
 
Vi började med lite tapas till lunch. Otroligt gott.
 
När vi hade ätit klart åkte vi vidare till Köpenhamns Designmuseum, där vi skulle kika lite på deras utställning.
 
Det fanns en massa fina saker.
 
Jag älskade bland annat den här urgulliga tavlan.
 
Jag fick prova en stol som var alldeles lagom stor. Kanske borde ha en sådan i vardagsrummet?
 
När vi var klara på designmuséet åkte vi vidare till en liten bar som heter Ruby. De hade inrett en lägenhet som en bar, vilket var så himla mysigt!
 
Jag började med en drink som hette "Spice and everything nice". Bästa namnet och mycket god!
 
Sedan fortsatte jag med en Ruby Daiquiri. Jag som inte är superglad i strawberry daiquiri tyckte att en daiquiri med rabarber var mycket, mycket godare. Inte så isig och kall liksom.
 
När vi druckit upp var det dags för middag! Då åkte vi till restaurangen Mother för lite pizza.
 
Det fanns massvis att välja mellan.
 
Här har vi Sarah och Lotta!
 
Så fick vi in lite bruschetta med olika sorters pålägg.
 
Och så var det dags för pizza! Jag beställde en Marinara med ansjovis och oliver. Hur jag äter pizza? Jag tycker det är så onödigt att äta kanterna eftersom det ändå är innehållet man vill ha. Så jag äter bara det som är i mitten och låter alltid kanterna vara. Det känns bara så onödigt att fylla magen med deg som bara smakar bröd, när allt gott finns i mitten.
 
Sam!
 
Så åt vi efterrätt och när vi hade ätit upp var klockan plötsligt 21.00 och då tyckte jag att det var dags att åka hem. Tack bästa Eminent för en fin onsdag och God Jul!

En lördag i Sölvesborg och kusin Hampus födelsedag.

I lördags var det dags att fira att kusin Hampus fyllt hela 16 år! Så hela familjen begav sig till Sölvesborg och där träffade vi bland annat kusin Therese.
 
Det bjöds på två olika sorters smörgåstårta. Oh, så gott. Älskar smörgåstårta, kan äta det jämnt!
 
Ost och kex också såklart.
 
Till efterrätt bjöds det på prinsesstårta.
 
Och hembakad saffranskladdkaka.
 
Vi åt tills vi dog ungefär.
 
Dan var fin i en ny skjorta.
 
Kusin Sanne är mjölkallergiker och fick en sådan här fin pannacotta till efterrätt. Hur fin?
 
Så sjöng vi för Hampus och gratulerade honom så gott! Sedan blev min förkylning ännu värre och jag fick lägga mig på soffan tills vi skulle åka hem. Vill så gärna bli frisk nu. Jag vägrar att vara förkyld på Julafton i alla fall! Tack för en mysig lördagkväll!

Vecka 51.

Då var det måndag och dags för veckans schema! Det blir lite gott och blandat denna vecka.
 
Måndag: Idag är jag i Malmö och sitter med uppsatsen. Jag och Louise har en del som ska korrigeras så vi ska sitta med uppsatsen så mycket som möjligt nu. Dessutom har vi handledning idag. Annars är det vegetarisk måndag och Dan skall laga grönsakssoppa till ikväll.
 
Tisdag: Tisdag och jag och Louise skall plugga hemifrån. Annars så ska jag nog städa lite. Är så nedrans stökigt hemma. Jag är fortfarande dödsförkyld så det blir ingen träning denna vecka.
 
Onsdag: På onsdag skall jag på ett julevent med Eminent (som är reklambyrån jag skall börja jobba på, om ni minns)! Vi skall till Köpenhamn och äta en massa gott. Det skall bli mycket trevligt.
 
Torsdag: Då skall jag träffa Louise och vi skall sitta med uppsatsen heeeela dagen.
 
Fredag: På fredag är det julmys hemma hos Desirée på kvällen, men först skall jag till frisören och klippa mig klockan 13.00. Jag behöver VERKLIGEN klippa mig. Herregud alltså. Har typ inte haft såhär långt hår sen jag var 7 år gammal.
 
Lördag: På lördag skall jag och Dan ha lite julmys med några kompisar hemma hos oss. Skall bli mycket mysigt!
 
Söndag: Vilodag, 4:e advent OCH lillebror Carl kommer ääääntligen hem från Piteå! YEY. Har saknat honom massor och nu kommer han vara hemma i cirka TVÅ veckor. Woho!
 
Och så kommer min vecka se ut ungefär. Är en del som skall göras om jag säger så!

Söndagsaktiviteter.

Igår var det en lugn och skön söndag. Jag och Dan hade massvis med julklappar att handla och började därför dagen på Center Syd med Sara, Ivan och Alicia. Vi gick runt i timmar och handlade upp alla våra pengar på julklappar och Alicia fick dessutom vinka till tomten som var och hälsade på.

Några timmar senare var det dags för mig, Dan, Lars och Sös att titta på den tredje och sista delen av Hobbit i Malmö.

Den var såklart bra. Dock tyckte jag att det kanske var för lite handling och för mycket krigande, men vad vet jag. Det känna väldigt sorgligt att hela Sagan om ringen-grejen ska vara över nu. Men det blev en perfekt söndag med lagom intensiva aktiviteter tycker jag! Skönt att slippa sitta-hemma-söndagsångest som lätt kan uppstå annars.

Julbak hos familjen Strandberg/Andersson.

I fredags kom Ruben, Mikael och Rasmus hem till oss för att umgås lite och julbaka. Vi försöker ha ett julbak tillsammans varje år, men det är svårt att hinna med när det är en massa annat som skall göras såsom uppsats och så vidare. Men vid 19.30 ringde det på dörren och bakstugan var igång!
 
Danis var söt i en vintrig tröja.
 
Rasmus var lussebullsmästaren. Jag har absolut inget tålamod till att baka lussebullar. Tycker det är sååå jobbigt när det skall jäsas och knådas och hållas på. Men denna kväll blev det minsann ett par lussebullar bakta!
 
Lussebullsdeg in the making.
 
Vi andra drack glögg och funderade på vad vi skulle baka under tiden degen skulle jäsas.
 
Katterna var nyfikna på varför det var sådant hålligång i köket.
 
Jag var knådningsmästaren. Blev typ alldeles svettig av det.
 
Medan degen jäste bakade vi pepparkakor.
 
Som blev mycket fina.
 
Och chokladdoppade cornflakes.
 
Som blev så sjukt goda. Älskar när kakor är goda OCH lätta att göra.
 
Vi hade inte så jättemånga pepparkaksformar så Ruben fick vara lite kreativ och använda en ölburk. Men det blev bra ändå!
 
Han gjorde även en pepparkaks-Stewie, ni vet bebisen i Family Guy.
 
Efter cirka 40 minuter var lussebullsdegen färdigjäst.
 
Så gjorde vi några lussebullar.
 
Som åkte in i ugnen och blev såhär fina! De första blev lite blekta, men de andra blev bättre. Nu har vi supermycket kakor och bullar till jul och det passar ju bra. En mycket mysig fredagkväll med finfina vänner hade vi också.

Mistel, tomtekrans och en förlovningspresent.

Jag har julpyntat lite mer här hemma. Jag har nämligen alltid velat ha en mistel hemma och igår när jag hittade en i den lokala ICA-affären så slog jag till.
 
Nu hänger den i dörröppningen in till köket och är fin. Den hade dock behövt ett rött band så att det blir lite juligare. Det får jag fixa senare.
 
Så nu kan man ställa sig där och be om en puss. Alldeles perfekt ju!
 
Såhär ser det förresten ut när man skall knacka på hos oss! Det måste självklart vara lite juligt även i trappuppgången.
 
Därför har vi hängt upp den här gamla tomtekransen från Ullared. Den är kanske inte 100% vacker, men den uppfyller sitt syfte.
 
Under tomtekransen står en ljuslykta som jag och Dan fick i förlovningspresent av Annika och Göran. Hur snällt?
 
Den står också vid dörren och jular upp stämningen lite. När julen är över får den flytta in igen. Tack så jättemycket Annika och Göran för den fina presenten! Nu är vi nog helt klara med julpytningen tror jag.

Jennies födelsedag, bakdag hos Sös och uppdatering om uppsatsen.

I torsdags fyllde Jennie år och Sös ordnade en liten tillställning hemma hos sig. Hon bjöd på middag och ordnade så att vi kunde julbaka lite. Eftersom jag glömde min kamera hemma så får ni se hur kvällen såg ut i några få mobilbilder.
 
Vi bakade pepparkakor och Anna gjorde den här fina ugglan.
 
Rex var söt som vanligt.
 
Till middag blev det paj! En Grönsakspaj och en köttfärspaj som var mycket goda.
 
Love ville sitta vid bordet och äta med oss, men det fick han såklart inte. Förresten så har jag blivit sjuk IGEN. Jag är så extremt förkyld. På torsdag dag hade vi opponering på vår uppsats dessutom. Uppsatsen ska inte in förrän i januari men ändå skulle vi ha opponering på den nu eftersom den är ungefär 80% klar. Oppositionen gick helt okej. Jag ska inte ljuga och säga att vi inte har mycket att jobba med. Vi har liksom alla bitar, men vi ska få ihop det så att allt passar bra ihop. Saker måste definieras, tas bort och läggas till. Men det kommer att bli bra i slutändan. Det är ju en hel månad tills den skall lämnas in. Håll tummarna!

Julgran och ljusslingor.

I tisdags var det dags för oss att klä granen. Vi ville egentligen ha en ny plastgran eller en riktig gran, men ekonomin sa ifrån lite och därför fick det bli vår gamla vanliga plastgran. Men den funkar ju lika bra! Huvudsaken är att vi har en gran.
 
Vi brukar alltid klä granen luciaveckan och nu när det varit andra advent och allt så tyckte vi att det passade bra. Inte för tidigt och inte för sent liksom.
 
I vår gran hänger lite gott och blandat. Vi följer inga färgkoder eller teman. Det som är fint passar bra liksom. Till exempel gigantiska svart-silvriga kulor.
 
Eller glaspolkagrisar.
 
Vanliga silvriga och vanliga röda.
 
Cupcakes, tomtar och änglar.
 
Men vi är nöjda ändå. Den är ju vår.
 
Vi har varit så dåliga på att köpa julklappar hittills, men några få har samlats under granen i alla fall!
 
På balkongen har det också blivit julfint. Där har vi pyntat med ljusslinga och ett litet träd med lampor i. Trädet ser ni knappt, men det är det lysande som står på det vita bordet i högra hörnan. Nu är vi nog ganska färdigpyntade. Nu skall det bara julbakas och några julklappar skall inhandlas. Sen kan vi hålla jul. Oh, vad jag längtar.

Julpyssel.

Jag har minsann julpyntat lite hemma. Igår var jag nämligen ledig och passade därför på att pyssla lite hemma.
 
Till exempel så köpte jag hem en sådan här fin ljusstake från Hemtex. Sara och Neja hade köpt vars en och jag kunde ju inte vara sämre! En i guld passade perfekt i vårt kök. Dan överraskade med lite julgranskulor i olika färger som passade perfekt till ljusstaken.
 
Dessutom var lillebror Christoffer här igår och hjälpte mig både baka och dekorera apelsiner med nejlikor. Nu luktar köket extra juligt.
 
Christoffer gjorde två apelsingubbar med hjälp av nejlikorna. Hur söta?
 
Såhär tjusigt ser vårt köksbord ut nu.
 
Dessutom passade jag på att baka dessa saffranskokostoppar som jag bakade förra året. Jättelätta och goda! På fredag skall jag nog baka lite till. Måste få igång julkänslan ordentligt nu när det är luciavecka och allt.

Årets första julbord och Saras födelsedag.

I lördags var vi bjudna hem till Sara och Ivan för att fira Saras födelsedag. Eftersom det är december passade de även på att bjuda på ett ordentligt julbord. Verkligen ordentligt.
 
När vi anlände hade de dukat upp med fyra olika sorters glögg, peppakakor, ädelost och lussebullar. OH, så gott!
 
Fina människor hade samlats för att umgås lite, vilket var roligt! För en gångs skull kunde alla komma och det var ingen som skulle någon annanstans. Det är inte ofta det händer!
 
Sara och Ivan hade dukat upp långbord med riktigt juligt tema. Det var SÅ fint!
 
Jag som älskar julen var alldeles kär i deras pyntning.
 
Till och med granen hade de klätt.
 
Så var det dags för mat!
 
På julbordet hittar vi julskinka, korv, köttbullar, prinskorvar, rödkål, brunkål, brusselkål, kycklingklubbor, pressad potatis.
 
Ägg, sill, räkor, bröd, kex, ost, och så vidare! Otroligt mycket, eller hur?
 
Alltså dör på den här goda maten. Längtar tills jag skall äta julmat nästa gång.
 
Här är min tallrik med min otroligt goda mat.
 
Danis åt och ville inte posera framför kameran.
 
Så åt vi tills vi svimmade, ungefär.
 
Efter att vi hade ätit så umgicks vi i några timmar och då glömde jag att fotografera. Men sedan var det i alla fall dags för efterrätt!
 
Sara hade bakat pepparkakskladdkaka. MMMM, säger jag bara. Det är lika gott som det låter.
 
Till pepparkakskladdkakan serverades saffransgrädde, som passade mycket bra till. Juligt om något!
 
Neja, Carro, Marica och Sara!
 
Lilla Elise som bara är 3,5 månader var också med på festligheterna! Sötnos.
 
Sedan var det dags för Sara att öppna paketen.
 
Molly var glad.
 
Och alla lyssnade medan Sara läste upp vem presenterna var från.
 
Neja och Robin.
 
Sara fick fina presenter bland annat det svarta Tine K-fatet ni ser i bakgrunden och så den här superfina bilden på Alicia.
 
Resten av kvällen gosade vi med Saras katter.
 
 Och umgicks! Klockan 01 kände vi att det var dags för oss att åka hem. Tack så hemskt mycket fina Sara och Ivan för ett jättefint, välplanerat och otroligt gott julbord!

Lördagsklänning.

I lördags var jag och Dan hemma hos Sara och Ivan för att fira att Sara har fyllt år och dessutom äta årets första julbord! Dagen till ära bar jag den här klänningen från Zalando.
 
Den är perfekt med massa plats kring midjan så att man kan äta hur mycket som helst utan att magen inte får plats längre. Eller är det bara jag som äter tills jag dör ungefär när jag är på julbord?
 
Hur middagen var hos Sara och Ivan får ni se i ett annat inlägg!

Vecka 50.

Herregud, redan inne i vecka 50?! Snart är det ju Januari och nytt år redan.. Men, vi börjar måndagen med ett veckans schema som vanligt! Vad tycker ni förresten om mitt nya teckensnitt och storleken? Är det desto mer lättläst än tidigare? Tycker ni att det är för stort? Tyck till! Det är ju trots allt ni som läser den här bloggen :)
 
Måndag: Idag sitter jag och Louise med uppsatsen heeela dagen. Faktum är att jag redan är i skolan. Första utkastet av den skall nämligen in imorgon och därefter har vi en hel månad på oss att korrigera saker och sådär. Så idag är det råplugg som gäller! Jag har bunkrat upp med lussebulle och julmust, dagen till ära.
 
Tisdag: Plugg, plugg, plugg. Lämna in uppsatsen. Annars sova. Vad tycker ni om den nya julkalendern förresten? Jag tycker den är spännande än så länge!
 
Onsdag: Ledig! Ingen aning vad jag skall göra då. Jag tror att jag och Louise skall förbereda oss för vårt opponeringsseminarium. Så särskilt ledig är jag nog inte.
 
Torsdag: Antingen är jag ledig eller så har jag opponeringsseminarium.
 
Fredag: På fredag är det samma som torsdag, antingen har jag opponeringsseminarium eller så är jag ledig. Om jag är ledig så ska jag julbaka!
 
Lördag: På lördag åker jag och Dan (och hela min familj, förutom Carl för han är i Piteå :( ) till Sölvesborg för att fira att min kusin Hampus fyller år. Det skall bli supermysigt.
 
Söndag: Är vilodag som vanligt. Ska väl träna lite, titta på TV och sådär. Vet knappt vad man gör längre när man är ledig. Känns som att jag alltid är upptagen.
 
En rätt lugn vecka annars bortsett från plugget! Måste klä granen i veckan också. Kanske idag redan? Vi får väl se!

Söndagsbio.


Det blev bio idag. Jag och Carro gick och såg The Hunger Games: Mocking Jay. Så himla bra! Rekommenderar verkligen er att se den. Själv är jag ett fan av Hunger Games-filmerna så därför var denna filmen en självklarhet. Annars har det inte gjorts många knop idag. Vi skulle klätt granen, men det blev inte riktigt av utan det får vi göra i veckan istället. Imorgon är det måndag och nya tag som skall tas. Tack för alla fina kommenterar förresten! De värmde verkligen. Puss på er.



Söndag och två förlovningspresenter.

God morgon på er och trevlig söndag! Idag får vi se lite vad min dag kommer innehålla. Det pratas bio, träning, klä granen eller bara att ligga i sängen och vila/plugga. Vi får se lite vad som händer! Men jag tänkte i alla fall börja dagen med att visa två fina förlovningspresenter som jag och Dan fått av min familj och mormor samt Robin och Linnéa.
 
Först ut är de här underbart fina tallrikarna från Rörstrand vid namn Carisma. Jag visade en bild på tallrikarna för mamma en gång och sa "Jag vill ha de här tallrikarna som finservis någon gång i mitt vuxna liv". Så plötsligt fick jag två stycken i förlovningspresent! SÅ glad jag blev. Tycker att de är otroligt fina.
 
En annan present vi fick var av Neja och Robin! Hur bra passar inte en hyacint nu till jul?
 
Älskar att den är pyntad med kanel och mossa och att krukans vita färg är sådär avskavd.
 
Nu står den i vardagsrummet och doftar så otroligt gott.
 
Och de var två superfina och omtänksamma förlovningspresenter jag och Dan fick som jag helt enkelt var tvungen att visa. Tack bästa ni.

Junior produktionsledare.

Jag tycker minsann att min besökarstatistik har stigit lite sedan igår. Kan det bero på detta dokument kanske?
 
För ni vet alla hemliga möten som jag har skrivit om i bloggen? De har nämligen varit arbetsintervjuer på reklambyrån Eminent. Kommer ni ihåg att jag praktiserade på en reklambyrå förra våren? Det är där jag har fått jobb som junior produktionsledare.
 
Så de senaste veckorna har jag gått på intervjuer och kallsvettats. När jag har fått frågor som "Vad är det som är så speciellt med dig? Vad gör att du sticker ut ur mängden?" har jag bara velat skrika att jag är så jäkla vardaglig som det bara går och rusa ut ur konferensrummet. Men istället har jag suttit kvar och sansat försökt förklara att jag tycker att jag är jäkligt bra på att skriva och att jag en dag vill skriva en bok. Men innan jag fick ur mig den vettiga meningen så babblade jag på om att jag kan springa en mil, har 80 klänningar i garderoben och att jag gick på gymnastik för obs TIO ÅR SEDAN.. Alltså? Kan inte riktigt förklara hur jag tänkte.
 
Men den första intervjun gick bra och jag gick vidare till nästa gallring. Men den intervjun gick så otroligt dåligt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag gick hem och grät på badrummet för att jag var så arg på mig själv. Så arg på mina dumma svar och tyckte att jag minsann var den sämsta i hela världen och att jag aldrig någonsin skulle jobba i reklambranschen. Men fyra dagar senare ringde dem och gav mig jobbet. Bara sådär, som att de otroligt dumma sakerna jag sa på intervjun aldrig hände. Som att vi inte ens hade närvarat på samma intervju om jag skall vara helt ärlig.
 
Det har hänt så otroligt mycket detta året. Jag har tagit en kandidatexamen och håller på att ta en till. Jag har sprungit en mil, förlovat mig och nu fått jobb på en reklambyrå. I våras var det en väldigt tung tid för mig rent psykiskt. Jag gick hos en terapeut och förklarade att jag nog är den sämsta människan i hela världen och att det inte finns något bra med mig överhuvudtaget. Att gå från den mörka tiden till det här. Till att livet går så jäkla bra och att vara nöjd med tillvaron. Det är för mig helt oförståeligt. Någonstans säger jag till mig själv att man inte kan ha en sådan här tur, det finns ju inte. Men vet ni, det är inte tur. Det är blod, svett och tårar. Det är tre och ett halvt års utbildning och det är många nervösa muntliga redovisningar. Det är frustration, det är glädje och det är hur jag har växt som människa.
 
Jag är såhär bra. Och vet ni, det är ni också.

Svampgryta med fetaost, chili och persilja.

Nu var det ett tag sedan jag gav er ett recept, så tyckte minsann att det var dags. Nu när Dan har varit i Stockholm så har jag passat på att laga rätter med saker som han inte tycker om, såsom svamp. Jag ÄLSKAR svamp och Dan avskyr det. Därför passade det perfekt med en svampgryta nu i torsdags. För att laga den här gytan behöver ni champinjoner, kantareller, rödlök, en röd chili, svampbuljong, fetaost, créme fraiche, en skvätt grädde och lite persilja som jag glömde ta med i bilden. Detta serverade jag till råris.
 
Börja med att hacka champinjonerna, löken och chilin och fräs tillsammans med kantarellerna.
 
När det har fått fräsa lite så tillsätt créme fraichen och grädden. Låt det koka till lite.
 
Sedan lade jag i en svampbuljongtärning för att få extra smak på det hela.
 
Och låt det koka lite till.
 
Därefter hackade jag och tillsatte fetaosten. Ta inte för mycket fetaost bara! Det kan lätt ta över smaken och bli för mastigt liksom.
 
Och så i med lite persilja! Jag hade ingen färsk persilja idag så fick ta fryst. Men färsk ger ju mycket mer smak och är mycket godare.
 
Voila! Färdigt.
 
Ät och njut! Smaklig måltid.

Fredagkväll.

Nu sitter jag och väntar på att Dan skall komma hem. Vi skall titta på Idolfinalen och jag har beställt pizza. Skall bli så mysigt att äntligen få pussas lite och framför allt skall det bli skönt att slippa sova ensam ikväll.

De här fina tallrikarna fick jag och Dan i present av min familj samt mormor. Men de skall jag visa lite bättre bilder på i ett annat inlägg. Ni skall också äntligen få reda på vad det är för konstiga, hemliga möten jag har varit på den senaste tiden. Men mer om det senare!

Nu hejar vi både på Lisa och Mollie i kvällens Idol!

She & Him: Classics.


God morgon och glad fredag på er! Jag tänkte att vi skulle påbörja veckans härligaste dag med lite musiktips! She & Him som består av Zooey Deschanel och M. Ward har släppt sin femte skiva vid namn Classics. Den finns sedan den 2 december på Spotify och är så himla, himla fin tycker jag. Lyssna och njut HÄR.
 
Om ni istället vill ha lite julkänsla eftersom det är december och allt så rekommenderar jag deras album "A very She & Him Christmas", den hittar ni HÄR. I vilket fall så får ni fylla er fredag med superfin musik! 

Torsdag.

 
Hej kompisar! Idag sitter jag återigen i skolan och skriver på vår uppsats. Jag vill bara bli färdig med den nuuu. Men det är inte mycket kvar nu, så jag och Louise får kämpa på. Imorgon kommer äntligen Dan hem från Stockholm och jag längtar ihjäl mig. Vi skall fira fredag med pizza (eller tacos, vi har inte riktigt bestämt oss) och idolfinalen! Mys, mys, myyys. Skall se om vi hinner klä granen också så att man kan få lite julkänsla någon jäkla gång. Puss på er, och trevlig torsdag!

Att äta, 50-talets Frankrike och olycklig kärlek.

Jag tänkte att jag skulle berätta och visa upp vilka böcker jag har läst de senaste månaderna. Egentligen läser jag mest på sommaren och nu under hösten och vintern är det inte många böcker som blivit utlästa. Men det är verkligen svårslaget när man förälskar sig i en handling och inte kan släppa taget om en bok. Att låta fantasin löpa fri och måla upp en hel värld i tankarna.
 
Kanske hittar ni någon också som låter intressant och det hade ju varit kul!
 
Vi börjar med Robert Goolrick's "En egen plats" som tar vid år 1948 i en liten by vid namn Brownsburg, strax utanför Virginia i USA. Där får vi följa Charlie Beale som en dag anländer till byn och bestämma sig för att bo där. Han möts av en något främlingsfientliga men ändå nyfikna bybor och en dag träffar han Sylvan som är en otroligt vacker kvinna men också hälften så gammal som honom. Dessutom är hon gift med byns rikaste man som visar sig vara en riktigt äcklig typ. Han blir kär direkt och kan inte släppa Sylvan från sina tankar. Men vilken by kommer Sylvan från egentligen och hur kom det sig att hon blev gift med Brownsburgs mäktigaste man? Och vad händer när Charlie bestämmer sig för skapa en relation med Sylvan?
 
Enligt mig är Goolricks språk i romanen detaljerat men samtidigt rörigt. Han lägger upp spänningen i boken på ett mycket bra sätt men samtidigt tar det rätt lång tid innan man kommer in i boken. Man får liksom bestämma sig för att man skall läsa den och får ha tålamod. Han skriver på ett gammalmodigt men ändå lättläst sätt ungefär. Jag tycker att han på ett bra sätt förklarar hur det var att bo i en liten by i USA under 1940-talet. Dessutom bygger han upp inför en oväntad och otrolig tvist genom hela boken! Den är definitivt läsvärd, men som sagt behövs tålamod.
 
"Bonjour Tristesse" skriven av Françoise Sagan är bara 144 sidor lång och en riktig klassiker. Om ni inte har läst den, så måste ni verkligen göra det. Boken utspelar sig i 50-talets Frankrike och handlar om den 17-åriga Cécile som tillbringar sin sommar med sin pappa på Franska Rivieran. Hennes mamma gick bort för många år sedan och sedan dess har det bara varit Cécile och hennes pappa, om man inte räknar med pappans ändlösa älskarinnor. Cécile har en mycket märklig relation till sin pappa men hittills har hon utan svartsjuka kunnat se på när pappan förför kvinna efter kvinna. Men en dag när Anne traskar in i hennes och hennes pappas liv förändras allt. Plötsligt utvecklas berättelsen till en hämndhistoria där Cécile gör allt för att få bort Anne från hennes och hennes pappas liv.
 
Alltså åh, vad jag tyckte om den här boken. Eftersom författaren Françoise Sagan debutterade med boken omkring år 1955 så känns dessutom alla detaljer och framförallt språket väldigt genuint och trovärdigt. Hon skriver såklart på ett väldigt gammalmodigt sätt, vilket sig bör i en sådan bok anser jag. Men jag älskar verkligen sättet hon har fångat huvudkaraktären Cécile på och hon skildrar henne på ett sätt som jag tror att många kan känna igen sig i. För hela tiden får man följa hur brottas med sina tankar, hur hon älskar men ändå avskyr Anne på samma gång. Hur hon någonstans innerst inne försöker övertala sig själv att det hon gör är okej och att det faktiskt är Anne som har inkräktat på Céciles och hennes pappas liv. Nej, mycket bra bok! Eftersom den dessutom är så kort så är den väldigt intensiv och det händer väldigt mycket på väldigt kort tid.
 
Det är väl ingen som har missat att jag fullkomligt älskar Sandra Beijers sätt att skriva? Är det någon som är expert på fullständigt vackra meningsuppbyggnader så är det hon. Dock måste jag säga att jag älskar hennes krönikor mer än hennes böcker, även om dessa också är fina.
 
"Det handlar om dig" är Sandra Beijers debutroman som kom ut i mars. I den får vi följa karaktärerna "Jag" och "Du", vilket är ett alldeles ypperligt att lägga upp en roman på tycker jag! Det handlar helt enkelt om en tjej i 15-års åldern som träffar en kille och blir blixtkär. Efter ett tag blir dem tillsammans men deras förhållande blir inte direkt problemfritt. "Det handlar om dig" är en bok som fokuserar på känslorna kring den första kärleken och vart man tar vägen när allting bubblar över inom sig.
 
Sättet Sandra Beijer skriver på är vackert och lättläst. Texten flyter på oerhört bra och boken är full med vackra meningsuppbyggnader. Dock kunde jag ibland känna att boken blev lite enformig. För det handlar ju egentligen endast om en 15-årig flicka med kärleksbekymmer och boken kretsar väldigt mycket kring hennes känslor, och det finns liksom ingen större handling. Detta är ju både positivt och negativt. Men det gjorde att jag ibland fick pausa från boken eftersom jag tröttnade och det tog därför ganska lång tid för mig att läsa ut den. Men jag står ändå fast vid att det absolut är en läsvärd bok och det finns ingen som kan ge ord åt känslor på samma sätt som Sandra Beijer kan.
 
Men eftersom jag älskar Sandra Beijers sätt att skriva beställde jag också hennes novell "Djuret". Utan att säga för mycket handlar denna också om olycklig kärlek på sätt och vis. En tjej blir lämnad av sin pojkvän och han träffar ganska snabbt någon annan. Killen har en otrolig fobi mot djur och efter att på grund av detta ha fått undvika djur i cirka två år bestämmer tjejen sig för att åka till Afrika. Där tittar hon på savannens djur och när hon kommer tillbaka till Sverige igen hör hon konstiga ljud ifrån sin väska. Har något råkat följa med henne hem?
 
Böckerna "Djuret" och "Det handlar om dig" är både lika och olika på samma gång. Både kretsar kring olycklig kärlek och känslorna som uppstår, men deras handling är ändå helt olika. "Djuret" är en kort berättelse på cirka 50 sidor och om man tycker om Sandra Beijers krönikor tycker jag absolut att man skall ta sig tid att läsa hennes novell.
 
Sist men absolut inte minst har vi boken som jag läser prick just nu. "Nej tack, jag åt nyss" är skriven av Anna-Lena Bergelin och handlar om just Anna-Lena som i boken är 20 år gammal, bor i Lund och bestämmer sig för att bli smal. Jag kan än så länge inte yttra mig om den eftersom jag inte kommit särskilt långt i boken, men den verkar spännande och framförallt påvisar den en bild som unga kvinnor ställs inför ständigt i sin vardag. För att ni ska få en lite bättre uppfattning om vad boken handlar om skall jag beskriva texten på dess baksida.
 
"Anna-Lena träffar Jan och blir störtkär, men vet aldrig vad hon skall säga och säger därför ingenting. Hon flytter till egen lägenhet för att kunna ha ett tomt skafferi och börjar röka för att förbränna kalorier. Hon planerar sin totalföreställning som skall slå världen, och i synnerhet Jan, med häpnad. När hon sedan blir bästis med Boel består deras diet av hårdkokta ägg, svart kaffe och djupa halsbloss." Ätstörningar är i denna bok ett motiv men boken skildrar också den unga generationen och en tidsbild. "En varm historia om en ung människas sökande efter mognad och kontroll.", fortsätter beskrivningen. Som sagt kan jag inte än yttra mig om boken är bra eller inte, men jag har höga förhoppningar! Jag får helt enkelt återkomma om detta.
 
Det var mina boktips för den här gången! Vad tycker ni? Är det någon som verkar bra eller har ni kanske redan läst någon av dem? Kom gärna med egna boktips förresten! Det skulle göra mig himlans glad.

Pluggonsdag.


Om ni undrar vad jag gör hela veckan så lägger jag ner hela min själ i vår C-uppsats. Gud alltså, är så trött på mina egna ord just nu. 

Veckans mobilbilder.

Så var det dags att titta på vilka mobilbilder jag samlat på mig under veckan! Jag och Christoffer besökte House of Palladium i Lund och hittade den här skylten. Ville typ jämt gå runt och bära på den för att varna mänskligheten. Det där med att bli vuxen är inte alltid roligt. Men jag får i alla fall äta godis när jag vill!
 
I fredags såg jag ut såhär som ni minns när vi var på Lucy's och åt middag. Klänningen är från Lindex!
 
Här är min önskelista! Dock har jag förlängt den nu med ett par tre saker.
 
Är det bara jag som varje år köper en julkalender så att man kan öppna luckorna i följd med TV:ns julkalenderavsnitt? För mig är det obligatoriskt, även om jag är 24 år. Man blir aldrig för gammal för det, anser jag.
 
Såhär kan man se ut när man är ute och springer och det är kallt som tusan. Jag har på mig tre lager tröjor, träningsbyxor och vantar. Här skall jag springa och posta ett brev.
 
Något som jag måste, måste, måste få i julklapp annars dör jag är denna body butter från Bodyshop! Det är hallondoften och den luktar så himlans gott.
 
Hur fint är inte Malmö nu när de har julpyntat överallt? Malmö är såklart alltid fint, men nu är det extra fint!
 
Igår kom jag hem och hittade Isa balanserandes. En riktig liten cirkuskatt.
 
 
Så avslutar vi veckans mobilbilder-inlägg med en svart klump. Jag kallar mästerverket "Nima i soffan". Ser ni henne?

Mosaik.

Igår hängde jag i mitt bästa Malmö hela dagen. Först gjorde jag och Louise några intervjuer till vår C-uppsats och sedan mötte jag upp Sös för att gå en sväng på stan. En enda inhandlad julklapp senare gick vi för att träffa Sarah, Niclas, Emelie och Philip.
 
Vi hade nämligen bokat bord på Mosaik som Sarah H tyckte var en alldeles utmärkt restaurang, vilket den såklart var också! De hade valfria tapasrätter för 38 kronor per styck, vilket var ett mycket ypperligt pris tycker jag.
 
Jag kunde inte riktigt bestämma mig och beställde in fyra olika rätter: hummus, friterad kycklingfilé, friterad potatis och fläskfilé med kantareller och champinjonkräm. MMMM, säger jag bara.
 
De andra tog lite andra saker såsom friterade bläckfiskringar, friterad fetaost (känner ett tema? Haha), mozarella- och tomatsallad, och så vidare.
 
Niclas och Philip beställde ungefär sju rätter var. SJU RÄTTER?! Jag som tyckte fyra stycken var mycket. Men är man hungrig så är man!
 
Alltså den här hummusen. Så. Himla. God. Fylld med persilja och vitlök. Den var fruktansvärt mäktig dock och det blev lite tråkigt att äta bara hummus efter ett tag. Men den var god annars!
 
Så åt vi upp våra en miljon olika rätter och blev otroligt mätta. Sedan kramade vi dessa underbara personerna hej då och tackade för en mycket trevlig måndag. Nästan så att man borde ut och äta varje måndagkväll, bara för att få en lite trevligare start på veckan.

När Elise döptes.

I lördags var jag och Dan i Asmundtorp. Marica och Rogers dotter Elise skulle nämligen döpas! Visst är Elise ett så himla fint namn? Sådär klassiskt men ändå inte vanligt. Vi samlades i Asmundtorp kyrka och fick fina dopprogram.
 
Jag fick sitta bredivd finklädda Alicia!
 
Ivan var också uppklädd och tjusig!
 
Kyrkan var så otroligt fin med alla sina detaljer. Det var förresten perfekt fotograferingsljus också!
 
Så började själva dopceremonin. Solisten sjöng fina låtar från bland annat Tarzan och Lejonkungen.
 
Lilla Elise sov när prästen hällde vatten på hennes panna. Kanske inte superkul att bli väckt på det sättet.
 
Alicia försökte sjunga med i psalmerna så gott hon kunde.
 
Marica, Rogers bror som var Elise gudfar, Roger och Maricas syster som var Elise gudmor,
 
Så begav vi oss till församlingshemmet där det bjöds på fika. Hur söta servetter?
 
Marica och Roger hade bakat så goda och fina bakelser! Det bjöds på tre sorters cupcakes och två tårtor!
 
Perfekta färgkombinationer och så goda bakelser.
 
Efter att alla hade ätit och presenterna hade öppnats somnade Elise i sin vagn. Inte lätt med en så händelserik dag! Grattis fina Marica och Roger till en så underbar liten flicka och tack för ett så fint arrangerat dop!

Vecka 49.

Då var vi inne i december hörrni! Är inte det sjukt? Jag som tycker att det var sommar nyss. Vad första veckan i december innehåller för mig skall vi kika lite på nu.
 
Måndag: Idag åker Dan till Stockholm för att hälsa på företaget han jobbar på och är iväg HELA veckan. Jag är så sur över detta. Men annars börjar jag veckan med en rejäl dos plugg! Vi har ett par intervjuer till vår uppsats idag. Ikväll skall jag träffa några vänner för att äta på restaurang, som skall bli mysigt. Jag åt ju inte på restaurang tillräckligt många gånger förra veckan, vet ni.
 
Tisdag-Torsdag: Jag sammanfattar tisdag, onsdag och torsdag såhär: PLUGGA. Vår uppsats skall nämligen snart lämnas in och därför måste vi sitta och skriva så mycket som möjligt nu. På onsdag får jag dessutom reda på om jag blev godkänd på min tenta som jag skrev för någon vecka sedan, hoppas, hoppas!
 
Fredag: Dan kommer hem! YEY. Det firar vi med att jag pluggar hela dagen, såklart. Men på kvällen ska vi äta tacos och titta på Idolfinalen! Vem hejar ni på? Mig kvittar det eftersom jag tycker att båda är så duktiga. Men Lisa är nog absolut bäst ändå.
 
Lördag: På lördag skall vi fira att Sara W har fyllt hela 24 år! Det firar vi med lite julmiddag hemma hos henne och Ivan i Kågeröd.
 
Söndag: Andra advent och även vilodag. Vad vi skall göra då får vi se. Vi kanske handlar lite julklappar och har det mysigt. Eller så ligger vi bara hemma i pyjamas och tittar på TV, vem vet!
 
Bortsett från detta skall jag försöka springa och träna så mycket jag orkar i veckan. Jag tog tag i både min löpning och styrketräning ordentligt förra veckan, så får se till att hålla igång det ordentligt. Det är så svårt att komma igång igen efter en svacka, men jag behöver ju träningen. Jag blir så otroligt rastlös annars och mår dåligt  både fysiskt och psykiskt. Det är skönt att bli av med överskottsenergin dessutom. Men det var min vecka hörrni! Hoppas ni också får en rolig och händelserik vecka.

RSS 2.0