Svampgryta med fetaost, chili och persilja.

Nu var det ett tag sedan jag gav er ett recept, så tyckte minsann att det var dags. Nu när Dan har varit i Stockholm så har jag passat på att laga rätter med saker som han inte tycker om, såsom svamp. Jag ÄLSKAR svamp och Dan avskyr det. Därför passade det perfekt med en svampgryta nu i torsdags. För att laga den här gytan behöver ni champinjoner, kantareller, rödlök, en röd chili, svampbuljong, fetaost, créme fraiche, en skvätt grädde och lite persilja som jag glömde ta med i bilden. Detta serverade jag till råris.
 
Börja med att hacka champinjonerna, löken och chilin och fräs tillsammans med kantarellerna.
 
När det har fått fräsa lite så tillsätt créme fraichen och grädden. Låt det koka till lite.
 
Sedan lade jag i en svampbuljongtärning för att få extra smak på det hela.
 
Och låt det koka lite till.
 
Därefter hackade jag och tillsatte fetaosten. Ta inte för mycket fetaost bara! Det kan lätt ta över smaken och bli för mastigt liksom.
 
Och så i med lite persilja! Jag hade ingen färsk persilja idag så fick ta fryst. Men färsk ger ju mycket mer smak och är mycket godare.
 
Voila! Färdigt.
 
Ät och njut! Smaklig måltid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0