Jag har inte glömt bort er.

Jag har bara haft en ganska hektisk vecka och ett pat dåliga dagar. Men för att gottgöra er slänger jag upp några dagens klänning-bilder!


Såhär ser jag ut idag när jag och mitt fina malmögäng har drinkkväll och äter på restaurang. Klänningen fick jag av mamma och pappa i födelsedagspresent! Ser ni dessutom att jag har klippt lugg? Seer ni?! Så himla nöjd! Känner mig som mig själv igen! Förresten fyller älskade Neja 25 hela år idag! Ett stort grattis till henne! Ha en trevlig fredag nu allihopa.

24 hela år!


Idag är det minsann ingen vanlig dag, för idag är det min 24-års dag! Yeeeey! Min dag började med att jag blev uppvaktad av Dan! Jag fick ett finfint paket men ingen skönsång, vilket kanske är lika bra. Nu åker jag, min födelsedags klänning och mina hemgjorda chokladbollar till praktiken för att spendera resten av min födelsedag. Ikväll kommer min familj, mormor och Dans föräldrar över på middag. Bästa födelsedagen!

Vecka 9.

Jag tänkte att vi lite snabbt skulle se hur min vecka ser ut, eftersom detta börjar bli något utav en tradition. Det verkar också bli en tradition att jag alltid lägger upp min vecka på tisdagar. Min vecka börjar då kanske?
 
Tisdag: Praktik 9-17. Sedan hem, laga mat, äta, baka lite och soooova.
 
Onsdag: MIN FÖDELSEDAG! Yeeey! Jag fyller hela 24 år! Först skall jag på praktik 9-17 och sedan skall jag ha min familj, mormor och Dans föräldrar på besök. Kalas för hela slanten!
 
Torsdag: Klippa mitt hår, äntligen. Det behövs verkligen. Därefter skall jag plugga. Måste måste måste verkligen plugga. Jag skall träna också! Mycket viktigt.
 
Fredag: På fredag fyller min fina vän Neja hela 25 år! Grattis till henne! Dock skall vi inte fira henne på fredagen. Istället skall jag träffa mitt malmögäng för en kväll på Johan P. Vi skall äta tre-rätters middag och ha det trevligt. På dagen skall jag träna och plugga.
 
Lördag: Lördag börjar mycket tidigt. Redan 04.30 blir jag och Dan hämtade av Dans föräldrar för att åka till Tyskland en sväng. Det skall bli så himla mysigt med en liten utflykt! På kvällen skall vi fira Nejas födelsedag hemma hos henne.
 
Söndag: På söndag så är det Mormors födelsedag! Så då blir det en tripp till Åhus för kalas nummer 3 denna vecka. Annars skall jag sova och titta på tusen serier.
 
Och det var min vecka!

Johnny var Evas hjärtas låga.

Vi står på en bar och dricker tequila. Vi är bara tjejer ikväll och pratar om de senaste klänningarna vi köpte på asos.com och om hur mycket vi längtar till sommaren. Vi pratar om Girls, om hur det senaste avsnittet var så himla bra och om hur jag är den enda som älskar Marnie. Kanske för att jag är så himla lik henne och vill kontrollera allt i min närhet, samtidigt som att jag vill framstå som så himla bra men egentligen har världens sämsta självförtroende.
 
Vi går vidare och följer kvällen dit den tar oss, hamnar på ett dansställe och kommer undan inträde. Vi bättrar på vårt läppstift, köper en cider och en påse chips som vi sedan delar på medan vi står på dansgolvet. Vi skrattar, kramas och dansar. Dansar tills vi har ont i benen och fötterna värker. Människorna klungas och vi ställer oss längst ut på dansgolvet för vi vill inte trängas med långa blondiner och desperata män. Vi vill bara dansa på klistrigt golv till Håkans "En Midsommarnattsdröm" i en lokal som doftar herrparfym och öl. Just då finns ingenting. Ingen vuxenångest, inga måsten, ingenting. Bara vi och Håkan Hellströms toner.

Trevlig fredag!

Trevlig fredag på er! Idag är jag en så himla "stanna hemma, äta gott och ta det lugnt"-fredag. Vilket verkligen behövs.
 
Jag dricker cola zero ur vinglas och äter vindruvor samtidigt som jag tittar på "Gangs of New York".
 
Hoppas ni har en lika mysig fredag som jag har. Om ni inte stannar hemma ikväll så drick inte för mycket men dansa gärna tills era ben värker! Själv spar jag det tills imorgon, då blir det dans i Malmö med finfina vänner.

Svar på frågestund del 2.

Jag fick in några frågor till från finaste kusin till min frågestund och självklart skall jag svara på de frågorna också! Här kommer svaren.
 
 
Hur många klänningar har du?
Jag vet faktiskt inte hur många klänningar jag har längre. För cirka två år sedan räknade jag hur många klänningar jag hade och landade på cirka 73 stycken tror jag. Men efter det så har några klänningar tillkommit samtidigt som jag har lämnat bort en del klänningar. Det är mycket viktigt för mig att berätta att jag ALDRIG slänger mina kläder. Jag ger antingen dem vidare till kompisar eller släktingar som vill ha dem eller skänker dem till UFF eller liknande. Det finns så många som behöver kläder men inte har råd, och att slänga en 500 kronors-klänning bara för att den inte faller i smaken längre är galenskap. Tänk på miljön människor! Jag skulle i vilket fall som helst gissa på cirka 80 stycken klänningar. Min fina familj bara växer och växer.
 
Vilken är din absoluta favoritklänning?
Så himla svårt! Jag tror det varierar lite. En del klänningar är favoriter på sommaren medan andra är på vintern. Men några av favoriterna är dessa just nu:
 
 
På sommaren älskar jag att ha på mig den här klänningen:
Ge mig sommar!
 
Om du får en önskning, vad som helst, vad skulle det vara?
Är det nu jag skall önska mig fred på jorden? Jag kanske hade varit så egoistisk att jag hade önskat bra hälsa till hela min familj (inklusive mig tack!). Att förlora någon i cancer, hjärt- och kärlsjudomar eller någon annan sjukdom är en mardröm. Något som jag inte vill vara med om igen. Kanske skulle man önskat fram ett botemedel för cancer?
 
 
Om du skulle få prova på o bo i vilken stad du vill, var som helst i världen, vilken skulle det vara?
Antingen Stockholm eller New York tror jag! Sådan himla stor skillnad, jag vet. Men i Sverige skulle jag vilja prova att bo i Stockholm och Malmö och annars i världen hade jag velat prova bo att bo i New York. Vet dock inte om jag hade vågat. En liten tjej från Lödde med stora, stora drömmar. Haha.

Önskelista nummer 2.

Nästa onsdag fyller jag hela 24 år! Det är alltså exakt 6 dagar kvar till min födelsedag och det är många som frågar mig vad jag önskar mig. Jag är inte svår att köpa till, verkligen inte. Jag blir glad för allt. Just nu är jag extra galen i allt som är gulligt, fint och pastelligt. Lite som dessa nedan!
 
 
 
Bild 1 - Luftballongstavla från inreda.com. Finns HÄR.
Bild 2 - Happy Lights-ljusslinga i färgen Trinidad. OH, så fina. Vill klä hela min lägenhet i sådana lampor. Finns HÄR.
Bild 3 - Poster med orden "Grafisk Poster". Finns HÄR.
Bild 4 - Var tvungen att visa pantonemuggarna igen bara för att de är så himla fina. Finns HÄR.
 
Annars önskar jag mig kärlek, fortsatt fina festkvällar, nejlikor och att mitt liv skall fortsätta vara lika bra som det varit hittills.

God morgon.

Idag sov jag sådär fruktansvärt djupt på bussen.
Så djupt att jag helt plötsligt hoppade till, satte mig upp och undrade var tusan jag var innan jag upptäckte att jag var på bussen på väg till Malmö. Något som är så himla svårt i en sådan situation är att veta om man har snarkat.
 
Har jag, inför en fullsmäckad buss, suttit och snarkat högt och redlöst? Har jag? Min hals är lite torr faktiskt. Stackars passagerare i sådana fall.

Mickes inflyttningsfest.

I lördags var det dags för Mickes inflyttningsfest! Jag och Dan började med att samla mina tre syskon och Carro hemma hos oss för en öl eller två innan vi begav oss bort till Micke.
 
Christoffer och Sös var taggade för en trevlig lördagkväll!
 
Så traskade vi hem till Micke och hans nya lägenhet. Han fick öppna sina presenter! Av oss fick han en ljuslykta i form av en döskalle, värmeljus och öl.
 
Fina Carro och sitt knäckebröd!
 
Jag och Danis.
 
Det samlades mycket folk i Mickes lägenhet. Varmt blev det minsann!
 
Henke var där!
 
Mickes mamma hade varit superdupergullig och bakat rulltårta och kanelsnäckor. Bästa festmaten!
 
Det minglades runt. Mathilda var nere från Umeå och hälsade på. Alltid trevligt!
 
Så plötsligt skulle vi bryta arm med varandra. Jag förlorade mot alla, förutom mot Malin. Malin vann en gång över mig och jag vann en gång över henne. Älskar hur det på bild nummer 2 ser ut som att jag verkligen tar i medan Henke inte ens anstränger sig.
 
Men en massa armbrytning blev det i alla fall!
 
Ruben kidnappade min kamera och tog en massa selfies på sig själv.
 
Han tog en och annan inte jättesmickrande bild på mig också! Var är min hals på denna bild någonstans? haha. Giant head on a small body.
 
Så bröt vi arm tio gånger om, twistade till Sam Cooke och kramade fina vänner som man inte träffat på ett tag. När klockan var halv två gick jag, Dan och mina tre syskon hem till oss och stekte hamburgare. En så himla trevlig lördagkväll!

Tisdag.

God morgon! Jag tänkte att vi lite snabbt kunde titta på hur min vecka kommer att se ut och vad ni kan förvänta er här i bloggen. Jag har faktiskt en relativt lugn vecka.
 
Tisdag: Idag är jag på praktiken mellan 9 och 17. Därefter skall jag hem, laga middag och kanske träna. Jag skall även uppdatera för er ikväll hur festen hos Micke såg ut i lördags. Det var en mycket trevlig fest med allt från armbrytning till twistdans.
 
Onsdag: Praktik 9-17 och träning runt 20.00.
 
Torsdag: Praktik 9-17 och träning runt 20.00. Detta är sista dagen på praktiken för veckan och jag tänker därför hålla fredag med tacos och film! Mycket viktig fredagsunderhållning.
 
Fredag: På fredag skall jag träna och sätta igång ordentligt med min C-uppsats. Känner att det är så svårt att ta tag i den och verkligen sätta sig ner för att få mycket gjort.
 
Lördag: Ett pass yogalates och på kvällen är det spelkväll hemma hos älskade Jaana.
 
Söndag: Titta på tusen serier och plugga.
 
Som sagt, en väldigt lugn vecka. Men jag kommer säkert på en massa spännande inlägg! Så oroa er inte.

Alla hjärtans dag.

Min alla hjärtans dag började med att jag åkte till praktiken för att möta upp mina kollegor för en after work. De hade pyntat kontoret i dagens ära.
 
Så begav vi oss till Green Lion Pub där jag drack två cider, tackade för mig och mötte upp älskade Dan på centralen.
 
Dan var uppklädd i skjorta och allt! Vi åt en snabb kinamatsbuffé som vi blev ganska missnöjda över. Men, men!
 
Vi fick i alla fall lyckokakor med spännande budskap.
 
Så avslutade vi kvällen med att se världens bästa film på bio. The Wolf of Wall Street är verkligen sevärd! Den är liksom bedrövlig och rolig samtidigt. Så se den! Lätt värt tre timmar av ens tid. Därefter tog vi bussen hem och var vår mysiga alla hjärtans dag.

Leopard.

Såhär ser jag ut ikväll när jag firar att Micke har fått en lägenhet här i Lödde. Micke är lite av en punkrockare, och vad passar då bättre än leopard?

Dessutom är detta den enda klänning som jag har som Micke tycker är snygg. Eller ja, det är den enda han drar ut från min garderob och säger "varför har du aldrig denna?!". Så idag bär jag den! Rött läppstift till det blev kanske lite mycket, men vad tusan. Man lever bara en gång! Trevlig lördag på er.

Svar på frågestund.

Här kommer mina svar! Hoppas ni är nöjda! Tack för så många fina frågor, blev mycket glad. :)
 
Hur planerar du att fira din examen? 
Jag och Dan skall fira den tillsammans. Vi skall ha den någonstans (Hos mamma och pappa kanske?) där alla mina nära och kära kan vistas! Vi skall bjuda på mat och dricka och alla, alla, alla som man tycker om skall komma. Sedan skall vi dansa natten lång och dricka alldeles för mycket bubbligt, sött vin.

Har du köpt en examensklänning än? 
Haha, faktiskt inte! Borde nästan göra det, men hade så svårt att hitta en födelsedagsklänning så vet inte om jag vågar mig ut i djungeln igen.

Vad ska du göra i sommar jobba/resa/vara ledig?
Allt hoppas jag! Jag och Dan skall resa, förhoppningsvis till USA. Sedan skall jag försöka få något snällt medieföretag att anställa mig och förhoppningsvis får jag njuta av sommaren också.
 

Kommer helluggen göra comeback? 
Det kommer den! Den kommer tillbaka den 27:e Februari till och med! Har saknat ihjäl mig efter den. Snedluggen var en fin vän ett tag, men nu är jag trött på den. Hellugg 4 lajf <3

Kan du inte väldigt grovt skriva hur du tror/vill att ditt liv kommer se ut i framtiden?
Oh, jag vill gifta mig och ha tre barn. Barnen skall vara minst en av varje, antingen två flickor och en pojke eller tvärtom. Sedan vill jag bo i ett fint hus någonstans. Jag vill resa till USA, London, Paris, Rom och så vidare. Jag vill egentligen vara krönikör på en tidning men brinner också för att vara projektledare på till exempel en reklambyrå. Resten spelar inte så jättemycket roll, bara jag är lycklig.

Beskriv dig själv, vilka är dina bästa/sämsta egenskaper?

Hmm, svårt! Mina bästa egenskaper är att jag är social, strukturerad och älskar att planera. Min sämsta egenskap är egentligen också min bästa. Jag känner ofta att jag måste, måste, måste kontrollera ALLT. Jag blir så frustrerad om det är något som händer som jag inte har förutsett. Vilket är så himla dåligt när det kommer till sina vänner. Jag kan lätt vilja komma in och peta i saker som jag egentligen inte har att göra med. "Men ska ni inte göra såhär? Har du bjudit dem?" och så vidare. Mycket dålig egenskap! En annan dålig egenskap är att jag tar åt mig så mycket vad andra tycker och säger. Istället borde jag bara bry mig om mina egna åsikter så får andra tycka vad de vill liksom.
 
 
 
Jag påbörjade en gång den utbildning du håller på med nu, men hoppade av efter fyra små dagar. Är nyfiken vad du tycker om utbildningen såhär i slutfasen? :)

Men, vad kul! Jag är faktiskt nöjd med min utbildning! Självklart finns det saker som hade kunnat göras bättre. Det hade kunnat finnas mer struktur och så vidare. Men annars är jag ganska nöjd. Den är väldigt bred och för mig passar det alldeles utmärkt. Jag är nämligen mer intresserad av projektledning än vad jag är intresserad av Grafisk Design. Därför är det alldeles utmärkt att man kan välja till sina egna kurser. När påbörjade du utbildningen? Tänkte om vi gick i samma klass i de fyra små dagarna :)

 

Den vita och den svarta katten du har i din header, var kommer de ifrån? Är det riktiga katter eller bara "dekoration"? Tack för en bra blogg! :)

Oh, tack för att du läser den! Det är faktiskt min vän Neja som har ritat min header och den är gjord efter denna bild:

Katterna skall föreställa mina katter, Nima och Isa. Nima är helt svart och Isa är helt vit. Eftersom de är så betydelsefulla för mig fick de också ha sin plats i headern.

 

Hur tänker du och Dan om framtiden? Blir du stressad av att dina vänner gifter sig och skaffar barn. Vill du också det?
Jag och Dan har en väl genomarbetad plan. Den ser ut såhär: Ta examen, få jobb, bli rika, ut och resa, köpa hus, gifta oss, skaffa barn och leva resten av våra liv lyckliga. Om jag skall vara ärlig så blir jag faktiskt väldigt stressad av att mina vänner gifter sig och skaffar barn. Min ena bästa vän skall få barn precis närsom och den andra skall gifta sig till sommaren. Jag ser så himla mycket fram emot båda dessa saker och är så glada för deras skull! Men det är klart att det känns konstigt för mig som inte är i närheten av att varken skaffa barn eller gifta mig. På något sätt så är det längst ner på min lista just nu. Det svåraste för mig är att acceptera att människor vill olika saker i livet vid olika tidpunkter. Jag är ju så rädd att man skall växa ifrån varandra, även om detta absolut inte behöver hända. Jag ser i alla fall fram emot att vara brudtärna och "tant Sofie", och den lyckan är det ingen som kan ta ifrån mig. Det jag absolut skulle vilja göra nu är att förlova mig. Ni kan väl skicka arga sms till Dan och tvinga honom att fria? Snälla?

Var ser du dig själv om 10 år? 
Om 10 år är jag 34 år och hoppas att jag har gift mig, rest en gnutta, har ett arbete jag älskar och bor i hus! Jag hoppas också att jag och Dan i alla fall har två barn och en hund. Sedan får vi se!

Vilken fråga inom feminismen är viktigast för dig?
Det som oftast gör mig mest irriterad är när människor säger att jag tycker som jag gör bara för att jag är tjej. Bara för att jag är kvinna. Jag vägrar tror på det. Varför skulle jag älska rött, bry mig mindre om min karriär eller tänka på framtiden bara för att jag är tjej? Jag avskyr också när människor säger att jag borde göra på ett visst sätt bara för att jag är kvinna. Såsom på gymmet ibland: "Du vill inte ha bred rygg för du är tjej, så träna såhär istället". Men tänk, TÄNK om jag faktiskt vill ha en bred rygg? Det är nog den fråga som är viktigast. Att min personlighet inte skall bli definierad utefter att jag är kvinna.
 
 
Vill du fortfarande flytta till Malmö? 
Svår fråga! Jag vill men ändå inte. Jag kan inte bestämma mig riktigt. Jag vill känna på stadslivet, men trivs ändå så bra här i lilla Lödde. Vi får se!

Vilka bloggar läser du? (Ge mig tips pliz, haha)
Haha, jag läser faktiskt bara de som står till vänster under "Jag läser"-listan! Men mest niotillfem, Elsa Billgren och (självklart) Egoinas.

I inlägget "slaget för min inre trettonåring" skriver du om hur 2013 var ett dåligt år för ditt självförtroende. Du skriver att du lovar dig själv att 2014 ska bli ett bättre år. Hur har det gått med det?
Nja, det går bättre. Men jag mår liksom bäst när jag får träna, äta rätt men ändå får unna mig saker då och då. Mitt självförtroende är så väldigt mycket kopplat till vad jag väger. Har jag gått upp ett kilo så kan jag tycka att jag är ful och trivs inte i något som jag tar på mig. Det är mest det jag försöker träna bort. Att väga mig en gång i veckan istället för en gång om dagen och att försöka intala att jag är vacker oavsett vad vågen säger. Men har man vägt sig varje dag sedan man var 17 så är det så himla svårt att träna bort. Men självförtroendet har definitivt blivit bättre!

God förmiddag.

Hej lördag!
Jag har minsann sett att det ramlat in ett par frågor till på min lilla frågestund. Vad roligt! Nu skall jag dock till Din Sko och jobba 12-16. Så jag svarar på dem så fort jag är hemma. Ikväll skall Micke ha inflyttningsfest och jag skall ha på mig leopardklänning. Bildbevis på detta kommer såklart.
 
Annars får ni ha en trevlig lördag!

Glad alla <3-dag!

Glad fredag och glad alla hjärtans dag!
Haha, så himla fint att jag i alla fall har fått två frågor på min frågestund. Älskade Egoina som dessutom ställt 6 (!!) hela frågor! Jag tänkte att ni får till ikväll på er så svarar jag på frågorna imorgon. Kanske kan få en fråga till i alla fall!
 
Idag skall jag först på afterwork med min praktik. Därefter skall jag och Dan ut och äta och gå på bio. Vi skall se "The wolf on wallstreet", och jisses vad mina förväntningar är höga! Tycker den verkar så himla bra. Hoppas ni också skall göra något trevligt med era vänner eller partner. Eller varför inte med er själva framför en bra film? Man behöver ju inte ställa till värsta tillställningen bara för att det är alla hjärtans dag.
 
Trevlig fredag på er!
 
Mitt absoluta favoritavsnitt av New Girl! Det är minsann kärlek det.

Frågestund.

Okej, detta kan typ vara självmord för mig här ute i bloggvärlden eftersom jag endast har cirka 60 stycken läsare. MEN, nu tänkte jag att vi skulle försöka oss på en liten frågestund! Undrar ni något? Finns det något som ni helt enkelt måste få veta? Fråga vad som helst!
 
Jag tror att alla mina 60 stycken läsare är genomsnälla och därför kommer att ställa massvis med frågor! Om inte, så kommer jag aldrig igen ha en frågestund i hela mitt bloggliv. Spännande. Fråga på! (Eller inte :)
 

Saras babyshower.

Så kommer inlägget ni alla väntat på, inlägget om Saras babyshower! Var beredda på en bildbomb.
 
Sara skall få en liten flicka och hade knappt köpt något rosa till sitt barn. Det här med att "man måste ha rosa till flickor och blått till pojkar" är vi egentligen ganska emot. Men, eftersom Sara knappt hade lagt några pengar på klänningar, blommigt och rosa till sin dotter kände jag och Neja att vi skulle gå all in med rosa, lila, vitt och rött. Så "gulligull-flickigt" det bara gick alltså!
 
Neja och Marica matchade fint in med rosa plagg!
 
Jag målade mina naglar rosa och vi hade 50-talssugrör med rosa ränder. Älskar't!
 
Så började det komma folk och de hade med sig finfina presenter! Rebbe hade gjort en blöjtårta! OH, så fin alltså.
 
Finfina gäster!
 
Så fick vi besked om att Sara var påväg och vi började att hälla upp fördrinkarna, som inte var något annat än alkoholfri jordgubbscider.
 
Så anlände finaste Sara! Oh, lyckan alltså!
 
Maten dukades snabbt fram. Det blev smörgåstårta, ost och kex! Så himla gott. Smörgåstårtan beställde vi på Smörgåshörnan i Malmö. De har jättegoda smörgåstårtor till bra pris!
 
Sara fick såklart ta först. Precis som det skall vara.
 
Alla var glada och sugna på smörgåstårta!
 
Alla flockades runt maten. Haha, älskar Nejas ansiktsuttryck på den första bilden.
 
Många, fina människor i vårt lilla vardagsrum.
 
Så åt vi mycket och länge. Det här med att vi verkligen tog det rosa temat på allvar förresten, vi kanske gick lite långt? Till och med krimskrams på bordet och namnlapparna var rosa.
 
När vi ätit upp var det dags för frågesport med barnfrågor! Alla tre lagen var otroligt duktiga. De hade ganska stor koll, tillskillnad från mig. Jag kunde nästan ingen fråga. Tur att det var jag som hade facit.
 
Lek nummer 2 var att alla tog med sig en bild på sig själva när man var liten och sedan skulle Sara gissa vilken bild som tillhörde vem. Här var Sara så otroligt duktig. Hon gissade rätt på alla utom två personer som hon hade bytt bild på. Helt otroligt! Det var ju ganska svårt.
 
Så var det dags att äta tårta! Tårtan bakade jag helt själv minsann! Bästa Neja dekorerade dem. Hon skriver så otroligt fint. Jag hade aldrig fått till en så bra text på tårtan. Det hade inte ens varit läsbart om jag hade skrivit.
 
När Sara skulle öppna alla paket satte vi oss i sängen och tittade på. Sara är otroligt bra på att gissa vad det är i varje paket, så därför fick hon göra det innan hon öppnade dem. Även här var hon helt otroligt bra, gissade rätt på väldigt många paket! Den här giraffen fick Sara av mig. Den är köpt på imfairtrade.se och stödjer rättvis handel. De har finfina produkter. In och kika!
 
Sara och Alexandra är ungefär lika långt gågna i sin graviditet, det skiljer bara en vecka. Här står dem med sina fina magar!
 
Så åt vi gräddbullar, mätte Saras mage och tittade på hennes fina presenter hon fått av alla fina människor. Det var en så himla trevlig kväll full med vänner och kärlek. Nu väntar vi på lilla "A" som ska komma snaaaaaart! Dagen efter min födelsedag faktiskt. Men hon får gärna komma tidigare! Jag skall minsann lära henna allt jag kan.

Födelsedagslista.

Varje år försöker jag skriva en liten födelsedagslista om vad jag hade kunnat tänka mig till min födelsedag. Eftersom det idag är prick 15 dagar till min födelsedag tänkte jag att det nu var dags för en! Detta är inte något som jag direkt önskar mig av andra, utan istället sådant som hade förgyllt mitt liv lite. Här har vi den!
 
 
 
Bild 1 - En svart och grå klänning från Asos.com. Denna klänning hade varit perfekt att springa runt på praktiken med eller strosa runt på stan i. Den är sådär himla fin med baseballtema dessutom. Den hittar man HÄR.
 
Bild 2 - Pantonemuggar i 34 cl-mått, oh alltså. Dessa är så himla fina! Jag vill genast dricka massvis av te ur dem. Helst vill jag ha de i pastellfärger som ljusrosa, ljusgul och ljusblå. Så himla tjusiga. De finns HÄR.
 
Bild 3 - New girl-coasters. Klart man måste ha glasunderlägg med New Girl-tema! Måste jag förklara mer? Älskar Zooey Deschanel och älskar New Girl. Finns att köpa HÄR.
 
Bild 4 - Ballonger! Alla vill ju såklart ha ballonger på sin födelsedag. Helst med helium! Förra året fick jag och Neja bland annat finfina ballonger av Desirée i födelsedagspresent. Hur roligt som helst!
 
Bild 5 - Ännu en klänning! Denna är så himla fin med uggletryck och allt. Finns HÄR.
 
Bild 6 - Maria Langs deckarserie på sex filmer. Den sista filmen heter "Tragedi på en lantkyrkogård". Jag har inte sett en enda film av dem men vill så gärna se alla! Den utspelar sig på 1940-talet om jag inte misstar mig. Tuva Novotny spelar dessutom en av huvudrollerna. Finns HÄR.
 
Bild 7 - Och så det sista, nejlikor. Mina absoluta favoritblommor är nejlikor. Helst, helst jätteröda men egentligen i vilken färg som helst.
 
Och det var min födelsedagslista för det här året!

Helgens bravader.

Trevlig måndag på er! Jag tänkte att jag skulle berätta lite snabbt för er genom mina Instagrambilder vad jag har gjort i helgen. I Fredags hängde jag, Dan, Ruben och Malin hemma hos Micke i hans nya lägenhet. Jag blev alldeles förälskad i hans ryska dockor i Beatles-format! Så himla fina.
 
I lördags var jag först på ett yogalates-pass och begav mig sedan till Lund för att köpa min födelsedagsklänning. Här är en sneak-peak på den!
 
Lördagen fortsatte sedan med Saras Babyshower! Den skall ni få se ett helt inlägg ifrån senare ikväll!

På söndagen städade jag undan lite och satte tillbaka alla möbler. Denna "efter fest-ångest" alltså. Dagarna bara fortsätter precis som om ingenting har hänt. Det enda som finns kvar är lite ballonger och girlanger som bevis.


Måndagen började med att min fina praktikplats Eminent gav ut dessa fina fuck cancer-armband till sina anställda. De är köpta på ungcancer.se. Så himla fint gjort tycker jag.

Med rosa diadem.


Igår hade vi babyshower för finaste Sara som skall få barn typ nu när som helst. Hon skall få en liten flicka och därför var temat "Så ultra flickigt som möjligt" och vi dekorerade allt rosa, vitt, rött och lila. Jag såg ut såhär i en nu klänning från Asos och var pyntad med rosa diadem och rosa naglar. Hur kvällen såg ut och vad vi gjorde får ni se i ett annat inlägg! 

En tidig lördagmorgon.


Så sitter jag på Entré och väntar på Carro. Dagen börjar vi hoppfullt med ett yogalates-pass i Malmö. Min tanke är att jag skall lägga mer pengar på upplevelser och mindre på kläder. En bra tanke tycker jag!

Min onsdag i tre bilder.

Onsdag var en mycket trevlig dag. Min huvudsakliga uppgift på praktiken var att fotografera, vilket jag älskar! Så det passade mycket bra.

När min dag var slut begav jag mig till värnhem för att träffa finaste Jaana! Vi åt sushi, gick en sväng på Entré och klagade på att vi har alldeles för lite pengar.

När jag hade kramar Jaana hej då och tackat för en fin kväll åkte jag hem. Väl hemma lade jag mig under min favoritfilt och tittade på tre avsnitt av Gossip Girl. Sedan upptäckte jag att mina strumpbyxor såg ut såhär? Ibland är det inte så roligt att ha en vit katt.. Min filt behöver verkligen tvättas i alla fall. Och det var min mysiga onsdag! 

Behöver ju fler klänningar.

 
Dessa 3 bakelserna tänker jag genast leta upp i en H&M-butik och prova! Så himla fina och inspirerande.
 
Den rosa är ju perfekt till sommaren när jag och Dan skall cykla iväg och köpa glass, med en scarves i håret. Åh, rosa på sommaren är ju helt underbart.
 
Den gröna kanske hade passat bra till Dans 30-års fest, beroende på hur tajt den egentligen är. Är ju egentligen inte så glad för figursydda klänningar, men mönstret var så himla fint!
 
Och så den blå med prickar. Helt perfekta födelsedagsklänningen måste jag säga! Den här kan jag definitivt tänka mig att bära när jag har tjejmiddag hemma hos Sös och sedan dansar vidare ut i natten för att fira att jag fyllt 24 år.
 
Oh, så många klänningar och så lite pengar. Jag längtar tills jag blir rik...

Kära lillebror.

Du som föddes en varm sommardag 1995 in i en familj som redan hade två döttrar. Du som kom till världen samtidigt som en annan och fick slåss om uppmärksamhet i en familj med tre andra barn. Nu är du arton år. Arton år och ung. Full med förväntningar och med hela livet utlagt framför dig.

 

Kära lillebror, väx inte upp. Väx inte upp till en värld med vuxenångest om barn och karriärsval. Kan du inte för min skull vara arton år för alltid? Kunde du inte ha stannat som två dagar gammal? Jag, fem år gammal med en vit och blommig sammetsklänning, kunde för alltid hålla din hand med mitt pekfinger. 

 

Lillebror väx inte upp. Väx inte upp till en värld med högskola, månadslöner och framtidsångest. Var ung, var tonåring. Kyss fina tonårsflickor med fräknar på näsan och för höga klackar. Dansa till techno tills solen går upp och spela datorspel som att det inte finns någon morgondag. För det är nu livet är som bäst. När man är arton år och ovetandes om världen.

 

Snälla lillebror, väx inte upp. 


God morgon.

Hej, hej, hallå!
Så var det tisdag och nästsista dagen praktik för denna veckan. Allt flyter på bra så ni behöver inte oroa er! Förresten har jag fått godkänt på min projektplan till examensarbetet, vilket innebär att jag får skriva min C-uppsats denna termin! Yey!
 
Annars ser denna vecka ut såhär:
 
- Idag skall jag praktisera, äta middag och träna. Sedan sova.
- Imorgon skall jag praktisera och sedan skall jag träffa fina Jaana. Vi skall äta något gott på stan, sushi kanske?
- På torsdag skall jag träna, till tandläkaren och träffa Neja. Spännande.
- På fredag har jag en så himla fullbokad dag! På dagen skall jag träffa Elin och följa med henne till en tatueringsstudio (obs obs, ej jag som skall tatuera mig). Därefter så tar jag bussen in till skolan för att gå på handledning för min blivande C-uppsats, yey igen! När den är slut beger jag mig ner till stan för att gå några ärenden och möter upp pappa. Fredagkväll skall jag träffa Micke och dricka cider i hans nya lägenhet och sedan skall jag soooova.
- På lördag skall jag på yogalates med Carro! Så himla spännande! Det är en blandning mellan yoga och pilates.
- På söndag skall jag jobba på Din Sko.
 
Ja, en ganska fullsmockad vecka som vanligt.
Men sådan är jag, living on the wild side.. Eller något. Trevlig tisdag på er!
 
Bild från i somras. Saknar sommaren. Åh.

God förmiddag.

Hej på er peppade måndag! Tänkte bara säga hej hej från praktiken och önska er en bra vecka. Vi börjar måndagen med den här underbara bild. Perfektion till 100 om jag får säga det. Lärorikt som 17 också. Trevlig måndag på er!
 



Parmiddag i Skurup.

Igår tog jag och Dan en buss och ett tåg för att åka till Skurup och hälsa på Rebbe och Johan. Det tar ungefär 1,5 timme att ta sig från Lödde till Skurup med kollektivtrafik och allting gick relativt smidigt. Jag tycker det bara är så fantastiskt att jag och Dan fortfarande håller kontakt med våra nära och kära trots att de inte bor runt hörnet från en längre. Det är minsann äkta vänskap det.
 
Jag var lagom trött efter en jobbdag men såklart peppad inför kvällen.
 
Så anlände vi till Rebbe och Johan. De hade findukat med servettringar och allt.
 
Vad vaaaar det vi skulle äta?? Tänkte vi för oss själva. Det såg så spännande ut på bordet!
 
Till och med hemgjord coleslaw var framdukad.
 
Rebbe och Johan bor så himla fint att jag dör en smula. "Här flyttar jag in" sa jag till mig själv.
 
Männen vid spisen, jo man tackar ja.
 
Fina Rebbis!
 
Så dukades det fram ännu fler grejer..
 
Och så var det mat! Vi skulle äta pulled pork! Sååå himla gott. Köttet hade varit i ugnen i SJU timmar. 7!! Helt galet gott.
 
Såhär åt jag min. Nam nam.
 
När vi hade ätit upp och höll på att sprängas av mätthet satte vi oss i soffan för att småtitta på melodifestivalen.
 
Rebbis igen!
 
Till efterrätt blev det glassufflé! Nam nam nam igen. Sedan var jag världens hemskaste gäst och somnade i soffan. Men så går det när man har jobbat 7 dagar i sträck, tränat en massa och ätit aaaalldeles för mycket mat. Jag och Dan tog tåget hem klockan två och var hemma halv fyra! Idag sov jag tills klockan var 12. Så himla utvilad just nu och har tittat på en massa avsnitt av Gossip Girl. En fruktansvärt mysig kväll med finfina vänner! Jag har en så himla tur som har så fina vänner som står ut med mig. En massa cred till dem!

God natt.


Efter att ha pluggat, tränat och jobbat idag säger jag nu god natt. Imorgon skall vi hem till Rebbe och Johan och det skall bli så mysigt att få komma ut ur huset och få en anledning att ha klänning på sig igen. Jag har bara jeans på mig i detta väder men imorgon får minsann mina ben frysa lite! Så himla värt det måste jag dock tillägga. Hoppas ni har haft en trevlig fredag! 

RSS 2.0