Svar på frågestund.

Här kommer mina svar! Hoppas ni är nöjda! Tack för så många fina frågor, blev mycket glad. :)
 
Hur planerar du att fira din examen? 
Jag och Dan skall fira den tillsammans. Vi skall ha den någonstans (Hos mamma och pappa kanske?) där alla mina nära och kära kan vistas! Vi skall bjuda på mat och dricka och alla, alla, alla som man tycker om skall komma. Sedan skall vi dansa natten lång och dricka alldeles för mycket bubbligt, sött vin.

Har du köpt en examensklänning än? 
Haha, faktiskt inte! Borde nästan göra det, men hade så svårt att hitta en födelsedagsklänning så vet inte om jag vågar mig ut i djungeln igen.

Vad ska du göra i sommar jobba/resa/vara ledig?
Allt hoppas jag! Jag och Dan skall resa, förhoppningsvis till USA. Sedan skall jag försöka få något snällt medieföretag att anställa mig och förhoppningsvis får jag njuta av sommaren också.
 

Kommer helluggen göra comeback? 
Det kommer den! Den kommer tillbaka den 27:e Februari till och med! Har saknat ihjäl mig efter den. Snedluggen var en fin vän ett tag, men nu är jag trött på den. Hellugg 4 lajf <3

Kan du inte väldigt grovt skriva hur du tror/vill att ditt liv kommer se ut i framtiden?
Oh, jag vill gifta mig och ha tre barn. Barnen skall vara minst en av varje, antingen två flickor och en pojke eller tvärtom. Sedan vill jag bo i ett fint hus någonstans. Jag vill resa till USA, London, Paris, Rom och så vidare. Jag vill egentligen vara krönikör på en tidning men brinner också för att vara projektledare på till exempel en reklambyrå. Resten spelar inte så jättemycket roll, bara jag är lycklig.

Beskriv dig själv, vilka är dina bästa/sämsta egenskaper?

Hmm, svårt! Mina bästa egenskaper är att jag är social, strukturerad och älskar att planera. Min sämsta egenskap är egentligen också min bästa. Jag känner ofta att jag måste, måste, måste kontrollera ALLT. Jag blir så frustrerad om det är något som händer som jag inte har förutsett. Vilket är så himla dåligt när det kommer till sina vänner. Jag kan lätt vilja komma in och peta i saker som jag egentligen inte har att göra med. "Men ska ni inte göra såhär? Har du bjudit dem?" och så vidare. Mycket dålig egenskap! En annan dålig egenskap är att jag tar åt mig så mycket vad andra tycker och säger. Istället borde jag bara bry mig om mina egna åsikter så får andra tycka vad de vill liksom.
 
 
 
Jag påbörjade en gång den utbildning du håller på med nu, men hoppade av efter fyra små dagar. Är nyfiken vad du tycker om utbildningen såhär i slutfasen? :)

Men, vad kul! Jag är faktiskt nöjd med min utbildning! Självklart finns det saker som hade kunnat göras bättre. Det hade kunnat finnas mer struktur och så vidare. Men annars är jag ganska nöjd. Den är väldigt bred och för mig passar det alldeles utmärkt. Jag är nämligen mer intresserad av projektledning än vad jag är intresserad av Grafisk Design. Därför är det alldeles utmärkt att man kan välja till sina egna kurser. När påbörjade du utbildningen? Tänkte om vi gick i samma klass i de fyra små dagarna :)

 

Den vita och den svarta katten du har i din header, var kommer de ifrån? Är det riktiga katter eller bara "dekoration"? Tack för en bra blogg! :)

Oh, tack för att du läser den! Det är faktiskt min vän Neja som har ritat min header och den är gjord efter denna bild:

Katterna skall föreställa mina katter, Nima och Isa. Nima är helt svart och Isa är helt vit. Eftersom de är så betydelsefulla för mig fick de också ha sin plats i headern.

 

Hur tänker du och Dan om framtiden? Blir du stressad av att dina vänner gifter sig och skaffar barn. Vill du också det?
Jag och Dan har en väl genomarbetad plan. Den ser ut såhär: Ta examen, få jobb, bli rika, ut och resa, köpa hus, gifta oss, skaffa barn och leva resten av våra liv lyckliga. Om jag skall vara ärlig så blir jag faktiskt väldigt stressad av att mina vänner gifter sig och skaffar barn. Min ena bästa vän skall få barn precis närsom och den andra skall gifta sig till sommaren. Jag ser så himla mycket fram emot båda dessa saker och är så glada för deras skull! Men det är klart att det känns konstigt för mig som inte är i närheten av att varken skaffa barn eller gifta mig. På något sätt så är det längst ner på min lista just nu. Det svåraste för mig är att acceptera att människor vill olika saker i livet vid olika tidpunkter. Jag är ju så rädd att man skall växa ifrån varandra, även om detta absolut inte behöver hända. Jag ser i alla fall fram emot att vara brudtärna och "tant Sofie", och den lyckan är det ingen som kan ta ifrån mig. Det jag absolut skulle vilja göra nu är att förlova mig. Ni kan väl skicka arga sms till Dan och tvinga honom att fria? Snälla?

Var ser du dig själv om 10 år? 
Om 10 år är jag 34 år och hoppas att jag har gift mig, rest en gnutta, har ett arbete jag älskar och bor i hus! Jag hoppas också att jag och Dan i alla fall har två barn och en hund. Sedan får vi se!

Vilken fråga inom feminismen är viktigast för dig?
Det som oftast gör mig mest irriterad är när människor säger att jag tycker som jag gör bara för att jag är tjej. Bara för att jag är kvinna. Jag vägrar tror på det. Varför skulle jag älska rött, bry mig mindre om min karriär eller tänka på framtiden bara för att jag är tjej? Jag avskyr också när människor säger att jag borde göra på ett visst sätt bara för att jag är kvinna. Såsom på gymmet ibland: "Du vill inte ha bred rygg för du är tjej, så träna såhär istället". Men tänk, TÄNK om jag faktiskt vill ha en bred rygg? Det är nog den fråga som är viktigast. Att min personlighet inte skall bli definierad utefter att jag är kvinna.
 
 
Vill du fortfarande flytta till Malmö? 
Svår fråga! Jag vill men ändå inte. Jag kan inte bestämma mig riktigt. Jag vill känna på stadslivet, men trivs ändå så bra här i lilla Lödde. Vi får se!

Vilka bloggar läser du? (Ge mig tips pliz, haha)
Haha, jag läser faktiskt bara de som står till vänster under "Jag läser"-listan! Men mest niotillfem, Elsa Billgren och (självklart) Egoinas.

I inlägget "slaget för min inre trettonåring" skriver du om hur 2013 var ett dåligt år för ditt självförtroende. Du skriver att du lovar dig själv att 2014 ska bli ett bättre år. Hur har det gått med det?
Nja, det går bättre. Men jag mår liksom bäst när jag får träna, äta rätt men ändå får unna mig saker då och då. Mitt självförtroende är så väldigt mycket kopplat till vad jag väger. Har jag gått upp ett kilo så kan jag tycka att jag är ful och trivs inte i något som jag tar på mig. Det är mest det jag försöker träna bort. Att väga mig en gång i veckan istället för en gång om dagen och att försöka intala att jag är vacker oavsett vad vågen säger. Men har man vägt sig varje dag sedan man var 17 så är det så himla svårt att träna bort. Men självförtroendet har definitivt blivit bättre!

Kommentarer
Postat av: jawna

Himla bra frågor och svar! Allt är så DU, blir lite förälskad såhär varje gång jag lär känna en vän lite djupare <3 Haha.

2014-02-16 @ 13:17:42
URL: http://jawnas.blogg.se/
Postat av: jawna

Himla bra frågor och svar! Allt är så DU, blir lite förälskad såhär varje gång jag lär känna en vän lite djupare <3 Haha.

2014-02-16 @ 13:17:42
URL: http://jawnas.blogg.se/

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0