Vecka 27.

God förmiddag mina vänner! Vi ska titta lite på hur denna vecka ser ut.
 
Måndag: Idag börjar jag min dag med ett löparpass och därefter jobbar jag på Din Sko 14-20.
 
Tisdag: Imorgon åker jag till Sölvesborg för att bo hos min morbror och hans familj som jag brukar göra. Det är nämligen dags för Killebom som jag brukar besöka varje sommar. Så jag landar i Sölvesborg runt 11 imorgon.
 
Onsdag: På tisdag är det dags för marknaden på Killebom! Vi ska äta langos, köpa godisremmar och titta på allt möjligt som går att köpa.
 
Torsdag: På torsdageftermiddag åker jag hem igen och pussar på min Dan som inte kan följa med till Sölvesborg för att han måste jobba :(
 
Fredag: Fredag skall jag skriva en oppositionsrapport till någon annans uppsats och annars vara lite ledig bara.
 
Lördag & Söndag: Jobba på Din Sko!
 
Och kommer min vecka att se ut! Det ska bli mysigt med en minisemester till Blekinge!

Sommarlovsfirande.

Så igår traskade jag, Jaana och Cilla hem till Lina för att fira att jag och Lina äntligen har lämnat in våra uppsatser. Här har vi Linas fina lägenhet! 

Efter att vi druckit lite jordgubbsvin gick vi vidare till Debaser för att ta några öl och möta upp Desirée.

Och ta obligatoriska bilder på badrummet. 

När klockan var halv 2 var det dags för mig att ta bussen hem. Det ösregnade.

Men jag var glad ändå! Desirée hade varit på barnkalas tidigare på kvällen och jag fick hennes godispåse som grattis till inlämningen av min uppsats. Himla snällt. Idag har jag jobbat på Din Sko och resten av helgen skall jag bara mysa med Dan som ÄNTLIGEN är hemma från Stockholm.

Firar sommarlov i ny klänning.

Såhär ser jag ut ikväll när jag firar att jag nu har sommarlov och äntligen har lämnat in min uppsats!

Klänningen är superpuffig och kommer från Topshop!

Hoppas ni också får en händelserik fredag!



Nu får det bära eller brista.

 
Sådär ja, nu är mitt examensarbete inlämnat. Min C-uppsats handlar om hur kontorskollektiv kan främja reklam- och kommunikationsbyråers arbete och nu är den äntligen klar. Idag var deadline och jag känner mig hyffsat nöjd. Men på något sätt är hela momentet som Schrödingers katt just nu. Katten liksom både lever och är död tills lådan öppnas, och det är precis så som det känns med min uppsats. Uppsatsen är både godkänd och underkänd just nu, i alla fall tills augusti. Då kommer jag gå upp inför mina klasskamrater, presentera min studie och få reda på om min uppsats suger, är helgrym eller kanske någonstans där emellan. Men tills dess hörrni! Tills dess håller vi banne mig sommarlov.

Sola innan det börjar regna.

Idag gick jag hem till mamma och pappa för att hinna sola en timme innan det började regna. Man får försöka ta vara på sommaren så mycket det går!
 
Läser den här boken! "En egen plats av Robert Goolrick. Den ska ni få läsa lite mer om i ett annat inlägg.
 
Fin väder hos mig men åska och regn lite längre bort. Nu skall jag bli klar med min C-uppsats så att jag kan lämna in den! Wiho!

Kvällens sällskap.


Jag säger bara tack och lov för att jag har mina katter nu när Dan är borta så många nätter i rad! På något sätt tyr de sig till mig mycket mer nu när jag är ensam hemma. De ligger i min säng hela nätterna och ligger bredvid mig i soffan medan jag tittar på film. Det känns lite mindre ensamt. Två nätter till bara och sedan kommer Dan hem igen. Klart att det är skönt med lite egentid men fem dagar i rad? Det är jag nog inte riktigt van vid. Dessutom har jag aldrig sovit själv i den här lägenheten tidigare och jag som är så himla mörkrädd tycker det är lite jobbigt. Men jag har kommit på en strategi! Om man sitter upp till ungefär halv tre på natten så börjar sakta solen gå upp och om man sedan släcker lampan vid klockan tre så är det nästan ljust i rummet och jag kan sova lugnt. Bra va? Behöver inte alls ta upp det här med att vara mörkrädd med min terapeut eller så känner jag. Inte alls.

Rabarbersylt.

Förra veckan skickade Sara ett sms och frågade om jag ville ha lite rabarber. De hade nämligen massvis med rabarber i deras trädgård. Jomen visst, svarade jag såklart! Tre kilo rabarber senare bestämde jag mig för att göra rabarbersylt. Det som behövs är 1 kg syltsocker och cirka 1 kg rabarber.
 
Först skalade och skar jag rabarberna och lade dem i en kastrull tillsammans med 3 matskedar vatten. Så lät jag det koka upp så att rabarberna kokade sönder. Därefter hällde jag i 1 kg syltsocker och lät koka upp igen. Här höll jag på att bränna sylten och därför blev det inga bilder.
 
Men när det sedan höll på att koka upp på nytt passade jag på att göra i ordning burkarna! För att glasburkarna inte skulle spricka när jag hällde i den varma sylten, hällde jag först lite kokande vatten i dem och lät det stå i cirka 30 sekunder innan jag hällde ut det igen. På så sätt var burkarna någorlunda varma när jag sedan hällde i sylten. Därefter satte jag på locket och lät det svalna innan jag satte in det i kylen.
 
Dagen efter kan man äta knäckebröd med hemgjord rabarbersylt till frukost och dricka hemgjord fläderblomssaft till om man känner för det. Det gjorde jag i alla fall! Nu tycker jag att jag har varit riktigt huslig på sistone minsann.

Midsommarafton 2014.

Så blev det midsommarafton som är den absolut bästa traditionen vi har tycker jag. I år firade vi hos Emelie och Philip i Teckomatorp och klockan 14 skulle vi anlända! Neja och Carro var redan där när vi kom dit.
 
Sös och Jennie var somriga och fina!
 
Carro och Sara också.
 
Ute i trädgården fanns det en hammock och där hittade vi Ivan, Alicia, Dan och Robin. Dan drack öl direkt ur flaskan och frågade "Vem är stört, Alicia eller ölen?". Alicia vann med bara någon centimeter.
 
Emelies och Philips hund Björne ville också fira midsommar såklart!
 
Så var det dags för att knyta blomsterkransar!
 
Vi hade Emelie hade plockat massor med blommor och jag hade också med mig en del, så det var bara att sätta igång!
 
Under tiden plockades det fram lite snacks till lunch.
 
Och kramades!
 
Vi gjorde massvis med kransar! En del användes flitigt och en del användes inte alls.
 
Fina Sara och Alicia.
 
Jag blev väldigt glad när jag fick se att Alicia hade på sig en blommig klänning som hon hade fått av mig i present! Passade henne utmärkt dessutom.
 
Fina lilla familjen.
 
Jag passade också på att bebisgosa, men jag tyckte nog att det var roligare än vad Alicia tyckte.
 
Carro och Neja.
 
Så dukades det upp inomhus ifall det skulle börja regna! Vi hade blommiga servetter.
 
Och Carros hemgjorda midsommarstång som dekoration.
 
Så var det dags för mat! ÄLSKAR midsommarmat! Jag vet att vi äter nästan samma sak vid alla traditioner, men jag tycker att det är så otroligt gott.
 
Köttbullarna hade jag gjort och var mycket nöjd med min insats!
 
Sös, the one and only!
 
Så åt vi mycket, alldeles för mycket, och länge.
 
Sedan gick vi ut för att kasta ring! Det gick sådär, ingen var vidare duktig.
 
Nejas hund Molly var också med och firade midsommar!
 
Därefter var det dags för lite quiz! Jag hade skrivit ut några frågor rakt ut från internet. Vissa var roliga och andra var mindre roliga.
 
Men gänget var allmänbildade och kunde många frågor!
 
Efter en stund blev det dags för att förbereda efterrätten.
 
Jordgubbar, glass, grädde, citronkladdkaka och kokostoppar. Otroligt gott! Åt alldeles för mycket här också.
 
Så drack vi 7 olika sorters snaps, åt godis och pratade. Klockan halv 1 somnade jag på soffan för att jag var så otroligt mätt. Men det var en jättefin och mysig midsommar! Tack Emelie och Philip!

Vecka 26.

Så ska vi lite snabbt titta på hur denna vecka kommer att se ut för mig!
 
Måndag & Tisdag: På fredag skall min C-uppsats lämnas in, vilket innebär att jag mestadels kommer att finslipa den denna vecka. Så både måndag och tisdag går till min uppsats, men jag skall även försöka hinna med att göra rabarbersylt! Idag åkte Dan dessutom till Stockholm och skall vara borta hela veckan :(
 
Onsdag: Jobba på Din Sko 14-20.
 
Torsdag: Arbeta på min uppsats.
 
Fredag: Lämna in min uppsats! YEY! Dan kommer dessutom hem från Stockholm på fredag!
 
Lördag & Söndag: Jobba på Din Sko! Så det blir en ganska lugn helg.

Midsommarklänning.


Igår hade jag en klänning från Kapp Ahl på mig. Den var lagom utsvängd så att man kunde äta hur mycket mat som helst. Jag är så nöjd med gårdagen. Hur vår midsommarafton såg ut får ni se se sen.

Glad midsommarafton!

 
Först tänkte jag göra ett inlägg med hur midsommarafton har sett ut för mig genom åren, men så såg jag att jag redan gjorde ett sådant förra året! För det inlägget titta HÄR. Istället fick det bli några bilder från förra årets midsommar! Då hade Robin och Neja en stor midsommarfest i Kågeröd. Vi åt god mat, gick tipsrunda, spelade kubb och hade det trevligt. Ikväll skall vi istället till Teckomatorp och till Emelie och Philip. Där skall vi knyta kransar, leka lekar och äta massor med mat. Midsommarafton är den absolut bästa traditionen anser jag. Hoppas ni också kommer att få en finfin dag fylld med köttbullar, sill och snaps!

Lördag: Studentfest för Carl och Christoffer.

Så äntligen blev det lördag efter två studentdagar. Det var dags att samla ihop studentfirandet och knyta ihop trådarna. Det var såklart dags för Carls och Christoffers stora studentfest! Om ni helt har missat varför vi gjorde så, är det för att mina småbröder är tvillingar och gick på olika gymnasieskolor. Detta resulterade i att de tog studenten dagarna efter varandra och för att släkt inte skulle behöva dela upp sig så samlade vi allt på en och samma dag, alltså lördagen! Jag såg ut såhär förresten. Klänning från Ellos och megalångt hår, mycket stolt över detta.
 
Dan var så himla fin i vit skjorta, fluga och sol i ansiktet.
 
Så kom vi hem till mamma och pappa och kramade om de fina studenterna!
 
Det började anlända lite folk och det serverades mousserande vin.
 
Helt plötsligt var vi hur många som helst, 60 ätande skulle det bli.
 
Det bjöds på smörgåstårta, ost, kex, vindruvor och melon! Gott!
 
Så började vi ta för oss.
 
Och satte oss i det stora tältet som mamma och pappa hade hyrt.
 
Studenterna!
 
Fina Joakim.
 
Stefan, Therese och Hampus!
 
Och så Sös såklart.
 
Det hölls tal! Jag och Sös höll också tal och jag grät i slutet, som vanligt. Förstår det inte alltså, jag skulle säga två meningar om att Carl och Christoffer är duktiga och att vi älskar dem och liksom bryter ihop, får mansröst och snörvlar till. Mycket attraktivt framför 60 pers, men hej! Jag är väl en känslig person jag också.
 
Carls flickvän Alice var också på plats och skrämdes inte iväg av vår släkt, vilket är ett plus!
 
En massa 19-åringar.
 
Sedan blev det dags för tårta och kakbuffé! Otroligt gott.
 
Danis och mamsen!
 
I slutet av kvällen anlände det ännu fler kompisar till Carl och Christoffer och presentbordet var såhär smockat! Kanske att en skall ta studenten igen? Hade ju varit roligt. Men jag får nog nöja mig med en examen istället!
 
Ruben kom förbi och var fin!
 
Plötsligt fick tio stycken 19-åringar för sig att bada? Jamen visst. Ett tips är att aldrig gå på fest med 19-åringar. De dricker tre gånger så mycket som en själv och blir ALDRIG trötta. 
 
Plötsligt var klockan halv fyra på morgonen och det var såhär ljust ute. Då är det minsjäl dags att gå hem tycker jag. Så det gjorde vi och sov tills klockan var 12 på dagen. Nu är det slut på allt studentfirande, men tre roliga dagar var det och alla av familjen Strandbergs fyra barn är nu vuxna. Spännande!

Humor.

Dan och Sofie lagar mat.
 
Sofie: Du kan väl steka sparrisen?
Dan: Okej, hur vet jag när de är klara?
Sofie: Äsch, ta dem när de har fått lite färg bara.
Dan: De är ju gröna, så då kan jag ta dem direkt.
Sofie: Du är så himla rolig.
Dan: Jag vet.

Fredag: Christoffer tar studenten

Så i fredags var det Christoffers tur att ta studenten. Jag klädde upp mig i min randiga klänning dagen till ära.
 
Så åkte vi in till Lund!
 
Danis var med.
 
Vi anlände till Ljud- och Bildskolan där Christoffer spenderat sina gymnasieår.
 
Såhär söt var lillebror när han var liten.
 
Och så sprang han ut! Längst fram av alla och höll i klassens flagga till och med.
 
Stilig som få.
 
Så åkte han flak och vi andra begav oss hem för att förbereda middagen.
 
Plötsligt kom en maffig bil inkörande på gården och lämnade av Christoffer.
 
Joakim hade med tagit studenten och var såklart lycklig.
 
Så var det dags för oss att äta middag.
 
Christoffer, Dan och en trött Carl som inte kommit hem förrän fyra den morgonen.
 
Christoffer fick dessutom blombud från en kompis som bor i Bua! Så otroligt snällt.
 
När vi hade ätit upp öppnade Christoffer presenter. Av oss fick han pengar och en leksaksbil. Bilen var mest på skoj eftersom han hade önskat sig en riktig bil. "Du önskade ju dig en bil" sa jag när han tittade förvirrat på mig.
 
Så bytte vi om och gick vidare.
 
Först till Joakim för att äta tårta och gratulera honom.
 
Därefter till Viktor för att också gratulera honom! Dagen efter var det lördag och dags för oss att ha studentfest. Hur det var får ni se i nästa inlägg.

Torsdag: Carl tar studenten.

I torsdags tog som sagt min lillebror Carl studenten. Jag klädde upp mig i min nya klänning. Där bak ser ni Dan som knyter skorna. Hej, hej.
 
Så åkte vi in till Lund!
 
Vi landade på Spyken för att ta emot dagens student.
 
Så sprang hans klass ut!
 
Erik tog också studenten!
 
Carl var glad!
 
Gustav också!
 
Emma tog också studenten, yey!
 
Fina Carl!
 
Pontus tog också studenten och var glad.
 
Så sprang Camillas klass också ut och vi kramade om henne också.
 
Efter att Carl åkt flak i en timme kom han hem.
 
Vi åt oxfilé till middag som är så otroligt gott.
 
Sedan var det dags att öppna presenter!
 
Av Sös fick Carl denna fina tavla och pengar.
 
Av mig och Dan fick han en fluga och matchande näsduk.
 
Sedan var det dags att byta om för att dra vidare ut.
 
Först stannade vi till hos Camilla på hennes studentfest. Där bjöds det på livemusik!
 
Därefter åkte vi till Pontus studentfest! Där bjöds det på tårta och baileys. När klockan var 23 var det dags för studenterna att åka till Lund för att dansa runt på Tegnérs. Då tackade jag och Dan för oss och gick hem. Dagen efter var det ju dags för nästa bror att ta studenten och hur den dagen såg ut får ni se i ett annat inlägg!

Vecka 25.

Denna måndag blir det inget veckans schema, mestadels för att det inte händer så mycket. Min vecka ser ungefär ut såhär:
 
- Arbeta med C-uppsatsen nästan hela veckan eftersom den skall lämnas in nästa fredag. Jag ser målet och är snart framme! Jag måste kämpa igenom slutspurten nu.
 
- Fira midsommar på fredag. YEY!
 
- Jobba tre timmar på Din Sko på söndag.
 
Ja, mer än så skall jag inte göra denna vecka. Men jag har en massa roliga blogginlägg ändå! Vi har ju hela tre studentdagar att gå igenom.

Tre dagars studentfirande och tre olika klänningar.

Som ni vet har jag firat att mina bröder har tagit studenten tre dagar i rad och jag tycker att vi skall titta lite närmare på mina klänningsval de här tre dagarna. Först ut har vi torsdag och min lillebror Carls student! Jag bar min nya mintgröna klänning med vita prickar och en svart kavaj.
 
På fredagen tog min lillebror Christoffer studenten och då bar jag denna randiga klänning från Asos! Den är hela två år gammal, hör och häpna.

Och så har vi lördag. Vi valde att slå ihop mina bröders studentfirande och ha en megastor fest på lördagen istället. Då bar jag denna bakelse från Ellos! Hur dessa tre dagar var får ni se i andra inlägg.

Lillebror Christoffer tar studenten.

 
Idag tar min fina lillebror Christoffer studenten! Han går på Ljud- & Bildskolan i Lund och tar idag studenten samtidigt som de andra friskolorna. Att mina små pluttbröder plötsligt har blivit så stora gör mig både glad och sorgsen. Bättre småbröder än dem kan jag inte tänka mig! Grattis till studenten Totte, idag firar vi dig med pompa och ståt!

Sandra Beijer för JC.

I onsdags åkte jag in till Nova för att titta på Sandra Beijers kollektion för JC. Tydligen var det väldigt mycket folk i affären i Malmö medan på Nova Lund var det inte en själv. Vilket var ganska skönt och jag kunde ta god tid på mig att titta genom storlekarna. En T-shirt och ett par jeans fick följa med mig hem i den här fina papperspåsen!
 
Kläderna blev fint inslagna i blått papper som jag naturligtvis rev upp innan jag hann fotografera det.
 
Den här T-shirten alltså! Jättemjuk och skön.
 
Och så har vi byxorna.
 
Alltså jag tycker om dem, det gör jag verkligen. De är lagom långa och benen är lite kortare vilket är jätteskönt till sommaren. Dessutom älskar jag färgen för jag har nästan bara mörja jeans och dessa är lagom ljusblå. MEN, när jag köpte byxorna satt de snortajt. Jag trängde i mig den absolut minsta storleken jag kunde få på mig för jag kände att de nog kommer töja sig lite, men jag kan känna att de töjde sig alldeles för mycket och allt på en enda dag. När ett par jeans kostar 599 så förväntar man sig en viss kvalitet och tyvärr kände jag inte att dessa byxorna uppnådde mina förväntningar.
 
Men visst, fina är dem och det som är extra fint är S.B-märket som är inbroderat både på jeansen och T-shirten. Men överlag måste jag säga såhär: Tröjan är jag jättenöjd med men om jag hade kunnat gå tillbaka i tiden så hade jag inte köpt byxorna.

Lillebror Carl tar studenten!

 
Idag tar min ena lillebror Carl studenten! Helt galet. Jag var 5 och ett halvt år när Carl och Christoffer föddes, det är 6 år sedan jag tog studenten och nu är de hela 19 år och kliver ut i vuxenvärlden. Galet. Idag firar vi i alla fall! Grattis fina lillebror!

Fyra sommarklänningar.

Jag tänkte att jag skall visa mina sommarklänningar som jag har sparat och samlat till. Fyra klänningar som kommer att vara med vid sommarens speciella tillfällen.
 
 Dessa klänningar har jag köpt en efter en, en månad i taget. Nu är min samling komplett och det är dags att visa er!
 
Först ut har vi denna mintgröna skapelse i 50-talssnitt. Den mintgröna färgen var jättesvår att fånga på bild och i vissa ljus ser den nästan vit ut. Men i vilket fall som helst har den vita prickar och gjord i det mjukaste tyget. Den är beställd från Zalando och kommer från märket Mint&Berry. Till den fick man även ett svart skärp, vilket passar utmärkt för att markera midjan lite ytterligare. Denna skall bäras ikväll när min lillebror Carl tar studenten och jag skall glida runt på studentfest efter studentfest.
 
Skapelse nummer 2 kommer från Ellos. Jag måste ändå uttrycka att Ellos inte direkt är min favorithemsida att beställa från. Jag blir oftast besviken. Men den här tycker jag mycket om måste jag medge! Den är dekorerad både med paisleymönster och röda blommor vilket nästan gör den till min favorit. Den skall bäras på lördag när mina småbröder har deras stora studentfest hemma hos mamma och pappa. Hela 70 personer kommer att närvara och då måste jag ju klä upp mig lite. Fast att klänningen ser tung ut och är utsmyckad med en tyllunderkjol så är den lätt som en fjäder. Vi kommer att ha en finfin kväll tillsammans.
 
Klänning nummer 3 är den här nätta saken från Kapp Ahl. Jag såg den på en provdocka och blev kär direkt. Jag tänkte att denna måste jag bära varma sommarkvällar med bara ben och varma kinder. Så fick det bli och den fick följa med mig hem. I bysten är den v-ringad och i nacken är den utsmyckad med spets. Den är blommig och ljus och perfekt för att bäras på midsommarafton som skall spenderas i Teckomatorp med nära vänner. Jag älskar hur den är enkel och fin på samma gång och på något sätt inte blir alldeles för mycket som tyllbakelser enkelt kan bli.
 
Till sist har vi nog den mest speciella klänningen av alla. Sommarens höjdpunkt. Denna klänning är beställd från Zalando och är i märket Mint&Berry även den. Den är ljust gammelrosa och skimrar inte alls i persika som lätt kan misstolkas på bilderna. Den har virkad topp med draperad kjol och sidenband i midjan. Ryggen är v-ringad och kjolen slutar precis vid knäna. Detta är min brudtärneklänning. I sommar skall en av mina bästa vänner, Neja, gifta sig med sitt livs stora kärlek och jag är brudtärna. Denna klänning skall bäras i kyrkan på ceremonin, på bröllopsfesten i Kågeröd och kjolen skall snurras runt, runt, runt medan jag och Dan dansar runt på dansgolvet. Det, om något, är sommarens höjdpunkt och det kommer att upplevas iklädd denna klänning.
 
Och det var mina fyra nya sommarklänningar!

Carl på bal.

I söndags var det Carls tur att gå på bal! Carl går på Spyken i Lund och tar studenten imorgon. Han hade klätt upp sig i frack och fick stå modell i mammas och pappas trädgård.
 
Snygg lillebror! Tur att vi har så otroligt bra gener.
 
Carl gick på balen med sin kompis Camilla. De har känt varandra sedan de var 13 år och Camilla går också på Spyken samt tar studenten imorgon. Så det passade ju sig!
 
Finfint par!
 
Camilla var urtjusig i en blå skapelse som hennes mamma hade sytt (!!!). Jag vet i alla fall var jag skall beställa min blivande brudklänning numera.
 
Så åkte vi vidare till Bjärred för att sluta upp med Anna och Max!
 
Mycket tjusiga.
 
Vi fotograferade massor!
 
Fina Camilla!
 
Stiliga pågar!
 
Så åkte vi in till Lund och träffade bland annat Emma och Pontus som också var väldigt tjusiga!
 
Otroligt mycket folk!
 
Och så kom Camilla och Carl trippande!
 
Så fick de dricka champange och Carl var hemma halv åtta på morgonen. Det är så det sista året på gymnasiet skall firas! Imorgon tar han minsann studenten! Det var hela sex år sedan jag tog studenten, alltså SEX ÅR!! Är otroligt gammal känner jag.

Rebeckas födelsedagsmiddag.

I lördags åkte jag och Dan till Skurup för att fira att Rebbe hade fyllt 24 år!
 
Johan hade dekorerat himla fint med förnsnacks och bubbel. Otroligt gott måste jag säga!
 
Långbordet var uppdukat för middag också.
 
Neja, Robin, Sara, Ivan och lilla Alicia var också med!
 
Här har vi födelsedagsbarnet! Vi började med att öppna presenter.
 
Vi hade lagt ihop till ett ljusrosa Mateus-fat och ett luktegott man sätter i eluttagen så att det självmant sprutar ut doftrenare! Mycket fyndigt.
 
Rebbe och Johans fina lägenhet.
 
Fina Neja.
 
Vi bebisgosade <3
 
Och så var det dags för middag! Det blev friterade potatisklyftor och hemgjorda hamburgare. Omnom.
 
Till efterrätt blev jordgubbs- och marängtårta.
 
Så reste vi oss upp och sjöng för födelsedagsbarnet och klockan ett tog jag och Dan tåget hem igen. En fin lördag fylld med god mat och trevligt sällskap!

Jaanas examensfest.

I lördags var det nationaldagen men också den dagen då Jaana tänkte fira att hon tagit examen! Så vi började med att samlas i folketspark i Malmö för att äta tårta.
 
Så otroligt god tårta måste jag inflika med.
 
Finfina vänner en finfin sommardag.
 
Vi blåste såpbubblor.
 
Dokumenterade allt på Instagram.
 
Och pratade om allt möjligt.
 
Sedan begav vi oss hemåt till Jaana för att förbereda inför kvällens fest. Desirée och Johanna började med att dekorera smörgåstårtorna!
 
In action.
 
Vi gjorde oss i ordning.
 
Och svidade om! Här har vi värden och allt!
 
Jag var pepp i sommarklänning och allt!
 
Så började det droppa in folk och vi spelade ölspel och umgicks.
 
Danis-bananis var också med såklart!
 
Jaana fick presenter och blev hysteriskt glad!
 
Fina Des!
 
Vi alla hade lagt ihop till en stjärnkikare som Jaana någon gång för längesedan har berättat att hon ville ha. Självklart skulle hon få en sådan!
 
Hon blev alldeles tårögd och glad. Då vet man att man har lyckats!
 
Därefter åt vi en otroligt god smörgåstårta.
 
Och umgicks till klockan blev tolv på natten och jag och Dan åkte hem. Grattis till examen Jaana! Du är bäst!

En jeansklänning.

Idag är det 20 grader varmt här i Skåne så då bestämde jag mig för att ha jeansklänning på mig medan jag åker på äventyr ut till Kågeröd.
 
Självklart måste man bunkra upp med en och annan kofta då man aldrig vet när det börjar regna eller blir kallt.
 
Men jag är glad så länge det är sommar och jag får ha bara ben. Trevlig måndag!

Vecka 24.

Igår hade jag en så himla dålig söndag så det blev inga blogginlägg. Men ni ska tro att det är många inlägg som väntar att bli skrivna nu! Heöa fyra stycken. Men vi börjar med veckans schema som vanligt!
 
Måndag: Idag är det måndag och vi börjar veckan med att åka ut till Kågeröd. Jag, som brudtärna, skall inspektera Nejas brudklänning och ha lite kvalitetstid med fina vänner.
 
Tisdag: Imorgon är en pluggdag och jag skall inte göra något annat än att skriva min diskussion på uppsatsen.
 
Onsdag: På onsdag släpps Sandra Beijers kollektion för JC och då åker jag in till Nova för att inspektera den. Vi får väl se om ett par jeans följer med mig hem eller inte. Annars kommer jag att plugga resten av dagen!
 
Torsdag: På torsdag tar min lillebror Carl studenten! Det ska firas med pompa och ståt. Men eftersom båda mina bröder tar studenten denna vecka så blir själva studentfesten flyttad till lördag och torsdagkväll kommer istället att firas hemma hos Camilla som också tar studenten! En fullspäckad dag.
 
Fredag: Lillebror Christoffer tar studenten! Det kommer också såklart firas med pompa och ståt!
 
Lördag: Studentfest för mina båda bröder. Mamma och pappa har beställt ett tält, smörgåstårta och bjudit in cirka 70 pers. Det skall bli spännande och minst sagt roligt!
 
Söndag: Plugga och vila upp mig efter en fullspäckad vecka.

En kväll i Skurup.


Då åker jag och Dan till Skurup för att fira att Rebbe har fyllt 24 år! Imorgon får ni lite fler uppdateringar på vad jag har sysslat med de senaste dagarna. Men trevlig lördag på er!

Nationaldagen och Jaanas examen.

Idag är det minsann nationaldagen och då måste man ju klä sig i något blått för att fira svenska flaggans dag!

Men idag firar vi också att Jaana tar examen! Så idag blir det en heldag i Folkets park i Malmö! Hoppas ni får en lika fin ledig dag som jag får. Kram på er.

Certifierad produktionsledare.

 
Minsann hörrni! Idag fick jag hem mitt certifikat! Som ni vet tar jag examen i sommar och fast att jag inte är heeelt klar med min uppsats så kunde jag ändå få mitt certifikat. Man fick nämligen delta på cermonin så länge uppsatsen var 80% klar och en blivit godkänd på ett slutspurtsseminarium, vilket jag blev! Nu har jag bara en nedrans diskussion kvar och skriva och en slutsats att dra och därefter är det gooodbye C-uppsats och hej hej examen! Uppsatsen skall lämnas in i slutet på juni och i augusti skall jag presentera den. Så vad är mina planer härnäst? Mina planer är att göra en massa roligt i sommar (vi återkommer till det i ett annat inlägg) och till hösten är tanken att jag skall läsa en 30-poängskurs och ta en dubbelexamen. Jag vet, sjukt driftigt av mig. Men nu taggar vi sommar tycker jag!

Carls och Christoffers 19-års dag.

Så igår var det mina småbröders födelsedag. Som ni kanske redan vet och har förstått är de tvillingar och för 19 år sedan föddes dem. Då var jag hela fem år gammal och blev jätteledsen för att jag inte fick systrar istället. Idag är jag väldigt glad för att det blev just Carl och Christoffer kan jag säga! Så jag slutade jobba klockan 18 igår och åkte därefter direkt hem till mamma och pappa för att ge mina bröder sina presenter.
 
Födelsedagsbarnen <3
 
Sös hade också anlänt med väldigt fint inslagna paket!
 
Så öppnades dem! Spännande.
 
Av mig och Dan fick Christoffer de två första böckerna av Haruki Murakamis triologi 1Q84. 
 
Carl fick whiskeyglas!
 
Av Sös fick Christoffer bland annat det här gosedjuret. En "head-crab" från spelet Half-life 2. Tror hon hittade det i någon Sci-Fi-butik i Malmö. Malmö, alltså. Man kan hitta allt möjligt där minsann.
 
När presenterna var öppna så begav vi oss till kvälles restaurang, Lucy's! Vi var där strax efter 19 en tisdag, så det var ju inte smockat med folk direkt. Lucy's är en restaurang i Löddeköpinge som är helt och hållet utformad i 50-tals tema. Känner mig sådär lagom hemma här.
 
Carl och Christoffer var nöjda!
 
Till starters blev det en snack-tallrik för hela familjen att dela på. Det fanns mozzarellasticks, kycklingvingar, chilicheese och lökringar!
 
Jag beställde en Blues Burger som är en burgare med mögelost på. Så otroligt gott! Det bästa är att man får alla tillbehör på tallriken och liksom får göra sin egen hamburgare. Vill man inte ha lök i, så behöver man inte! Men det ville jag såklart.
 
Carl och Christoffer slog på stort och drog till med den här bamsingen! En 400 grams burgare med TVÅ biffar, bacon, barbequesås, ost och extra bröd med extra pommes och extra coleslaw OCH extra lökringar. Alltså? Hade typ spruckit efteråt.
 
Carl var sjukt taggad. Efteråt så hamnade jag i en sjuk matkoma så det blev bara ett litet stopp hemma hos mamma och pappa för gratulationssång och tårta. Därefter gick jag hem och lade mig och sov länge, länge. Eller ja, till 07.30 för jag jobbade dagen efter. Men mysigt var det och grattis till mina fina småbröder! Live long and prosper!

Hemgjord fläderblomssaft.

 
För ett par dagar sedan ringde Dans mamma mig och sa "Nu blommor fläderblommorna!". Jag hade nämligen bestämt mig för att göra fläderblomssaft i år. Tre år i rad har jag sagt att jag måste, måste, måste göra det men aldrig tagit mig an projektet. Men nu så! Så Dans pappa visade mig var man kunde hitta fläderblommor i Furulund och sedan gick jag hem till mamma och pappa för att göra saft. 100 fläderblommor, tre citroner, två kilo socker, två liter vatten, 50 gram citronsyra och två dygn senare hade vi en klar saft! Så vi silade saften några gånger och tappade därefter upp det på flaskor. Nu har jag ungefär fyra flaskor fläderblomssaft i kylen! Jag tackar min kära svärmor så hemskt mycket för receptet och även för lånet av saftsilen!

Picknick i Löddeköpinge.

I lördags bestämde jag, Markus, Mikael, Caroline, Dan, Rasmus, Ruben och Henrik oss för att grilla i Löddeköpinge! Vi var superduperdumma som satte engångsgrillen på gräsplätten och när den väl var tänd så kunde vi inte riktigt flytta den. Men vi laddade upp med vatten och var jätteuppmärksamma! Det skall absolut inte hända igen!
 
Älskar den här bilden. Detta var så inte stämningen på picknicken, haha.
 
Jag hade bunkrat upp med massa mat! Potatissallad, soyakorv, champinjoner, sparris och majskolv. Gott!
 
Fina vänner och en bra början på sommaren.
 
Gott och grillat! Ja, inte potatissalladen då. Men resten!
 
Jag och Carro var söta <3
 
Och som ni vet köpte jag såpbubblor som blev populärt att roa sig med.
 
 
Dessutom spelade vi fotboll. Sofie var väl inte superduperduktig kan jag säga.
 
Så satt vi på gröningen tills klockan slog 23 och då gick vi in till oss i ett par timmar. En finfin lördag i det underbara vädret!

Vecka 23.

Förlåt för sent blogginlägg men har haft fullt upp idag! Men vi skall ändå titta på hur denna veckan ser ut.
 
Måndag: Idag har jag varit i skolan, köpt födelsedagspresenter i Malmö, blivit klar med min flädersaft OCH skall plugga efter vi har tittat på Game of Thrones. Fullspäckad måndag!
 
Tisdag: Imorgon fyller mina småbröder hela 19 år! Helt galet vad de växer. Så först skall jag jobba 9-18 på Din Sko och därefter skall vi fira bröderna på restaurang Lucy's här i Löddeköpinge.
 
Onsdag: På onsdag jobbar jag 9-17 på Din Sko och därefter skall jag pluuuuugga. Gah på min jäkla uppsats alltså.
 
Torsdag: LEDIG! Skall klippa luggen 9.30 och därefter skall jag plugga hela dagen!
 
Fredag: På fredag är det en röd dag och Nationaldagen! Då skall vi fira att Jaana tar examen med en heldag i Malmö.
 
Lördag: På lördag jobbar jag först på Din Sko 12-17 och därefter skall jag och Dan till Skurup för att fira att Rebbe har fyllt år!
 
Söndag: På söndag skall jag plugga. Dessutom skall min lillebror Carl på bal i Lund! Det får man inte missa.
 
Som ni märker är det mycket som händer i veckan. Men det ska bli kul! Det är såklart roligt när det är mycket att göra.

Juni.

Så var det officiellt sommar. Juni alltså, en underbar månad! Hur firade jag in denna månaden? Jag pluggade nästan hela dagen och nu på kvällen sprang jag 5 kilometer. Men bortsett från det så blåste jag och lillebror såpbubblor! Älskar såpbubblor! "Du växer aldrig upp du" sa mamma, och nej det gör jag inte minsann.


RSS 2.0