Vecka 14.

Är helt galet trött efter helgen, så det får minsann bli en lugn vecka för min del!
 
Måndag: Praktik, 9-17. Walking Dead-tittande kl 20.00 med småbröderna. Sova klockan 21.00. Ungefär.
 
Tisdag: Praktik, 9-17. Kanske klämmer in ett träningspass eller något. Annars inte många knop. Skall vara sjukt duktig på att laga mat i veckan dock! Så trött på skräp- och färdigmat. Behöver ordentlig kost!
 
Onsdag: Praktik, 9-17. Träna kanske?
 
Torsdag: Praktik, 9-17.
 
Fredag: Plugga och fixa med C-uppsatsen. Träna och jobba på Din Sko. Titta på Let's Dance såklart!
 
 
Lördag: Så himla ledig så det finns inte. Skall plugga och äta supergod hemlagad mat. Titta på tusen serier och filmer.
 
Söndag: SÅ HIMLA LEDIG.
 
Alltså denna vecka är underbar. Behöver verkligen varva ner efter förra monsterveckan. Ska bara ta det lugnt, träna och må bra. Laga massa god mat och testa på nya recept. Äta pasta. Saknar pasta. Ja, finfin vecka.

Den röda klänningen.

Igår så hade vi 30-års kalas och fest för Danis-Bananis. Till en så stor tillställning behövdes såklart en ny klänning!

Klänningen kommer från asos.com och är från märket Oasis. Den är i den bästa röda färgen och har röda prickar. Prickar och rött liksom? Klänningen är ju som gjord för mig!

Till Dans fest hade vi köpt ballonger. Älskar ballonger! Det måste man ju ha när man fyller år! Så smidigt också, köpte dem på Partyland i Malmö. De blåser upp dem och allt! Hur bra som helst. Hur festen var får ni se i ett annat inlägg!

Hur Sofie tänker när hon handlar på Asos.com.

Kom på fler frågor om Asos. Hur är UK storlekarna? Vad kostar det om man vill skicka tillbaka plagg?

Svar: Ja, UK-storlekarna är faktiskt lite kluriga. Fast jag tror inte att det har så mycket att göra med just att det är UK-storlekar. Det skiljer så himla mycket beroende på vilket märke man beställer från, vilket tyg men också vilken modell klänningen har. Det är verkligen jättesvårt, för i vissa fall och bland vissa märken är UK-storlek 12 storlek 38 i europeisk storlek, samtidigt som 12 också kan innebära storlek 40. Så det är ju lite klurigt. Ibland har jag fått hem klänningar i storlek 12 som är för små och ibland har jag beställt klänningar i storlek 10 som nästan är för stora. Det skiljer sig verkligen. Men det vanliga brukar vara att UK storlek 8 är europeisk storlek 34, 10 är 36, 12 är 40, 14 är 42 och så vidare.
 
Jag brukar, när jag är osäker, resonera att det är bättre för stort än för litet. Man kan liksom använda en klänning som är för stor. Man kan sy in den eller dra till med ett skärp, men det kan vi ju inte om klänningen är för liten. Mitt problem har oftast varit att en klänning är för stor i storlek 12, och då har ofta min syster ställt upp och sytt in klänningen.
 
Allt har med de olika märken som finns att göra också. Om jag beställer en klänning från märket Oasis som finns på Asos.com, så brukar jag åka till Oasis-affären här i Malmö på Gustav Adolfstorg och prova klänningen först. För i affären så kostar klänningen kanske 700 kronor, medan man kan beställa den för 400 på Asos.com. Då provar jag först ut vilken storlek jag skall ha och beställer den sedan.
 
Om klänningen är i ett "stretchigt" material så brukar de alltid passa och då brukar jag ta en 36:a - storlek 10. Om de är stretchiga så töjer de ju sig oftast och brukar ändå vara bekväma.
 
Det där med att lämna tillbaka klänningen om man skulle ångra sig är jag jättedålig på. Jag har faktiskt aldrig gjort det. Men jag har kompisar som har skickat tillbaka till Asos.com, och saken är ju att man får betala frakten själv då, plus själva paketet. Så det brukar landa runt 160 kronor har jag för mig och om man då har köpt en klänning för 200 kronor kanske inte det är så lönt. Då är det bättre att man säljer det på tradera eller något sådant. Men om man har beställt en klänning för ungefär 500 kronor är det ju verkligen lönt, och då tycker jag definitivt att man skall skicka tillbaka den.
 
Hoppas min guide har varit till någon hjälp! Lite klurigt sådant där med storlekar och så.

Middag på Scania.

I onsdags så slutade jag praktiken klockan 17 och gick därefter till Scania i Malmö för att träffa Desirée och äta middag. På Scania har de nämligen 30% rabatt mellan klockan 17 och 18, och då får man ju passa på!
 
Istället för att köpa in en enda stor rätt så valde jag och Desirée att köpa in tre små rätter. Jag valde tacos med pulledpork, quesadillas och pommes. Des köpte samma som mig förutom pommes och tog istället friterad bläckfisk. Den där bläckfisken var förresten hur god som helst! Inte alls gummiaktig som den kan vara på vissa ställen.
 
Vi måste såklart dokumentera när vi äter sådan här fantastisk mat.
 
Så åt vi länge, länge och drack god cider och öl tills klockan plötsligt var sju och det var dags att gå hem. Det är så fint att träffa sina kompisar på ett sådant här intimt och spontant vis. Kvalitetstid behövs ibland! Och det var min fina onsdagkväll.

Fullspäckad torsdag.


Idag har jag först haft praktik 9-17 och därefter jobbat på Din Sko 20-23. Så nu skall jag minsann sooooova! För det har jag förtjänat. Imorgon skall jag hålla lite intervjuer till min C-uppsats och därefter är det minsann helg. Längtar så himla mycket till Dans 30-års fest! Skall äta smörgåstårta tills jag spyr och dansa natten lång. Åh, ja så himla bra. 

Onsdag.

Sofie och hennes lillebror Christoffer skall gå till bussen på morgonen.
 
Sofie: Men Christoffer...?
Christoffer: Ja?
Sofie: Du har ju mjukisbyxor på dig! Varför?
Christoffer: Ja? Det är ju onsdag.
 
Jaha, ja men då så. En självklar förklaring såklart.

Att bo hos sina föräldrar igen.

Inatt sov jag hos mamma och pappa eftersom Dan är i Stockholm och jag inte vill sova själv. Det var ju både mysigt och frustrerande på en och samma gång.
 
Positivt:
- Fick äta god mat till middag, renskavsgryta. Sådant som jag aldrig lagat själv tidigare.
- Fick med mig matlåda till jobbet. Tack mamsen!
- Kan inte skylla på att jag ätit precis eller måste diska och därför inte kan träna till lillebror. Han har ju ätit samtidigt som mig och ser vad jag gör. Detta är lika med fler träningspass på gymmet.
- Slipper ångest för att jag måste dammsuga. Det är så rent hos mamma och pappa, jämnt.
- Har alltid sällskap och är aldrig själv!
 
Negativt:
- Mammas och pappas hårfön suger. Mamma, seriöst. Köp en ny.
- Eftersom de personer som bor i huset är 75% killar som inte använder balsam, har mamma och pappa inget balsam. Detta resulterar i elektriskt hår idag.
- Jag är INTE van vid det här med två våningar och ett badrum på varje våning. Jag sover uppe, duschar och äter frukost nere, sminkar mig nere, klär på mig där uppe, borstar tänderna där uppe, fixar håret där nere. Jag springer upp och ned som en skållad råtta. Jag vet inte hur många gånger jag sprang efter mina glasögon som låg på nedanvåningen igår. Jag vet att jag hade ett system för detta när jag bodde hemma, att jag började på nedanvåningen och sedan jobbade mig upp till ovanvåningen. Något system behövs i alla fall, annars kanske jag har gått ner 5 kilo efter dessa dagarna och det vill vi ju inte.
 
Fast det negativa vägs nog upp av det positiva ändå.

Fler klänningsfrågor.

Du verkar beställa mycket från asos :) Hur är det med frakt och tullavgifter och så?
Svar: Ja, jag beställer alldeles för mycket från Asos.com. Haha. De har gratis frakt! Så himla skönt. Det är typ det bästa av allt, att slippa den kostnaden som på något sätt känns så onödig. Asos huvudkontor ligger i Storbritannien, Englad och därför slipper man tullavgifter. Tullavgifter uppstår mer när man beställer saker från USA eller Kina. Har jag för mig i alla fall! Annars har jag haft en himla tur i typ 4 år. Haha.
 
Var kommer denna fina klänning ifrån?
Denna klänning är faktiskt från H&M! Den är från Everyday-avdelningen och går därför att hitta nästan var som helst. Den kostar 149 riksdaler och finns i svart också! Den jag har är mörkblå. Jätteskön!
 
Om ni har fler frågor så fråga på bara! Jag svarar.
 

Har du tändstickor? Ja tillräckligt om, du vill bränna ner Stockholm.

 
Så idag åkte Dan till Stockholm och jag saknar honom redan. Vaknade upp efter att jag drömt att jag varit på fest hos Zlatan. Zlatan liksom? Vad hände där? Nu börjar min tisdag! Iklädd min favoritklänning och allt.

Svar på frågor.

Har fått lite nya läsare som har ställt lite frågor om mina klänningar och tänkte att jag skulle besvara dessa här i ett inlägg med länkar och så!
 
Hej, hittade hit via Egoinas blogg och bara älskar dina klänningar. Den här har jag suttit och letat efter en timme nu på Asos men hittar den inte. Vet du om den är slut eller är jag bara blind? ;)
Svar: Hej! Tack så hemskt mycket! Oh, älskar den här med svalor. Du hittar den HÄR, men den är nästan slut tyvärr :/ Det kommer säkert komma in fler! Det gör det ibland med jämna mellanrum, så håll utkik!
 
Hej hej! 
Måste bara fråga vad du hitta den mysiga klänningen någonstans? Ser så skön ut :)
Svar: Hej! Den är jättemysig! Du hittar klänningen HÄR :)
 
Hoppas det var till någon hjälp! Tack för era kommentarer :)

När Stockholm kysser mig på kinden.

Tänkte att jag skulle visa vilken klänning jag hade på mig i lördags och eftersom jag hade ganska så bråttom när jag tog bilderna så får ni nöja er med sådana här "ta ett foto i spegeln och le"-bilder.
 
Klänningen är rödaktig och kommer från Top Shop. Den är minsann inte ny och är egentligen ganska somrig, men jag ville bära den ändå. Jag var på ett ganska så färgglatt humör i lördags.
 
Så, såhär såg jag ut på Reginas fest när vi dansade i vardagsrummet, pratade feminism och drack alldeles för mycket Baileys. En mycket fin kväll!

Vecka 13.

Så börjar vi måndagen med att titta på hur denna vecka kommer se ut! Det är en ganska full vecka med massor som skall göras.
 
Måndag: Idag har jag praktik 9-17, därefter skall vi laga mat, äta och titta på Walking Dead. Kanske blir det ett träningspass idag också.
 
Tisdag: Denna dag åker Dan till Stockholm och är iväg två nätter. Kommer sakna ihjäl mig efter honom. Jag kommer hänga mycket hos mamma och pappa, äta gratis mat och sådär. Vilket är fint såklart. Annars är det praktik 9-17 och antagligen ett träningspass på kvällen.
 
Onsdag: Praktik 9-17 och AW med Jaana och Des på Scania efteråt! Oh, längtar redan. Skall frossa i mat. Annars skall jag träna.
 
Torsdag: Praktik 9-17 och jobb på Din Sko 20-23, det är VIP-kväll nämligen och Center Syd har öppet extra länge. På torsdag kommer Dan hem från Stockholm också! Yey!
 
Fredag: På fredag skall jag intervjua företag till min C-uppsats och vi skall även förbereda inför Dans 30-års fest på lördagen. Hämta nyckeln till lokalen och sådant.
 
Lördag: Dagen för Dans stora 30-års fest! Smockfull är lördagen. Den börjar med en tripp till Malmö där ärenden skall springas och smörgåstårtor hämtas. Sedan fortsätter den med fest! Ska bli så kul!
 
Söndag: Städa lokal, äta skräpmat (eller smörgåstårta om det blir något över), titta på film och tusen serier.
 
Och så ser min vecka ut! Spännande.

Reginas födelsedagsfest.


Förlåt! Vet att jag inte har ägnat så mycket tid åt er nu i helgen. Men idag så har jag verkligen haft bakfyllan från helvetet. Dags att växa upp och inse att 24 inte är 18 minsann. Igår så var jag och Dan hemma hos Regina på födelsedagsfest! Hon fyllde 20 (25) hela år och det skulle såklart firas! Vi lekte lekar, dansade och drack alldeles för mycket Baileys. Idag så har jag mest ätit och tittat på TV-serier. Imorgon skall jag ta tag i mitt liv igen! Hoppas ni har haft en lika bra helg som jag har! 

Fredagsklänning.

Idag har jag varit ledig från praktiken men har ändå haft tusen saker att göra. Dagen började med att jag klippte min lugg och fortsatte sedan med ett ringt gympass. Så himla skönt att vara tillbaka på gymmet igen!

Idag dök den här underbart sköna klänning ner i min brevlåda. Perfekt fredagsklänning tyckte jag och tog på mig den direkt!

Så åkte jag till Center Syd en sväng med Neja och Robin för att köpa födelsedagspresent till morgondagens fest hos Regina och även kika på brudtärneklänningar. Ikväll har vi ätit thaimat från en restaurang i Kävlinge och har just nu fredagsmys framför Let's Dance. Perfekt fredagkväll med ny klänning och allt! 

Dans 30-års dag.

Så Dans 30-års dag började med tårta och ett gigantiskt paket serverat på sängen. Jag försökte sjunga också men tappade liksom bort orden. Så det blev tre sånger hopklistrade istället.

I present fick Dan en kaffekokare som han hade en önskat sig. En moccamaster!

Så åkte jag till praktiken och när jag hade slutat köpte jag ballonger. För självklart skall man få ballonger när man fyller något så stort som 30! Dock smällde den ena på stadsbussen och ett antal människor tittade surt på mig. Så Dan fick bara två ballonger, men bättre än inga!

Så kom jag hem, vi åt lite mer tårta och Dan fick öppna sina andra paket. Han fick bland annat en Big Bang Theory-mugg! Sedan fick han snapsglas med Game of Thrones-tema också. Därefter fick Dan välja vilken film vi skulle se och som den dåliga flickvän jag är somnade jag på soffan redan klockan 21. Men så är det när man ätit massvis med tårta och gått upp klockan 6 fyra dagar i rad. En mysig födelsedag fick Danis i alla fall och nästa vecka skall vi fira den ännu mer!

Dan, 30!


Idag är det ingen vanlig dag för idag är det älskade Dans 30-års dag! Hurra, hurra, hurra! Den började vi med paketöppning klockan 6 imorse och ikväll skall vi äta tårta. Nu är jag på väg till praktiken och Dan är ledig idag så han får sova länge på sin födelsedag. Tänk att jag var 18 år när vi träffades och han var 24. Tiden går så otroligt fort. Grattis till Danis-Bananis! <3

En fullspäckad sommar.

Vet ni hur mycket som kommer att hända i mitt liv den här sommaren? Så otroligt mycket! Tyckte att vi skulle kika på det.
 
- Sommaren börjar med att jag och Dan tar examen. I slutet på maj skall vi redovisa våra uppsatser och får förhoppningsvis godkänt.
 
- Därefter fyller mina småbröder 19 år den 3:e juni. Grattis till dem.
 
- Vi fortsätter juni med att båda mina bröder tar studenten. YEY! Nu är de stora och skall plugga vidare eller ut i arbetslivet.
 
- Sedan fortsätter vi till juli. Juli är Nejas och Robins månad tycker jag. De skall gifta sig i mitten på juli och förutom bröllopet är det möhippa och svensexa som skall fixas. Jag är brudtärna förresten! Så himla kul!
 
- I augusti så skall vi antagligen gå på dop. Det är ju inte helt bestämt men jag har hört rykten om det. Annars är det en och annan som fyller 30 år och någonstans skall vi få in min och Dans examensfest också.
 
Så himla smockfullt. Men jag hoppas vi hinner med lite sol, bad och semster också. Jobba måste vi göra i alla fall!
 

Onsdag.

Oh, är så himla trött på att vara fattig nu. Såååå himla trött. Vill bara ha lön och lån och bidrag och hela köret. Jag är så trött på att ha med mig torra och tråkiga rester till lunch till praktiken om dagarna och så trött att inte kunna laga vad jag vill för att vissa saker är för dyrt.
 
Så himla trött på att vara student just nu. Jag vill jobba, jag vill vara ledig när jag är ledig och jag vill ha lön så att jag kan handla vad jag vill, spara hur mycket jag vill och resa vart jag vill. Så himla trött på det här. Veckan innan lön är också alltid värst.
 
Annars fyller älskade Danis 30 år imorgon! Då skall han få finfina presenter av mig. Vad han får för presenter får ni se imorgon! Hoppas ni får en mycket bra onsdag!

Den röda.

 
Igår kom den här vackra röda skapelse hem till mig. Den kommer från Oasis och är beställd från Asos.com. Den är röd, prickig och har lagom längd, allt som jag älskar hos en klänning. Den skall jag bära när Dan firar sin stora 30-års dag med pompa och ståt. Jag skall servera dricka, skratta och sjunga i den, och även dansa till en och annan låt. Den är lättburen även om jag knappt kan röra mina armar på grund av de stela, tajta ärmarna. Men det gör liksom inget, för jag älskar den. Den och jag kommer ha så himla roligt tillsammans.

Vecka 12.

Oh, jag har haft en så bra helg. Vet ni vad jag har gjort? Ingenting. Jag har pluggat lite, tittat på massa TV-serier och filmer och bara tagit det lugnt. Vi har lagat en massa god mat och nya rätter som vi inte har smakat tidigare. Vi har också varit på söndagsmiddag hos mamma och pappa. Bra det, så fick vi socialisera oss något den här helgen. Men nu tänkte jag att vi skulle titta på hur denna vecka kommer att se ut!
 
Måndag: Veckan börjar som vanligt med praktik klockan 9-17. Därefter är det hem och laga mat och sedan kommer småbröderna över för att titta på det senaste avsnittet av Walking Dead.
 
Tisdag: Praktik 9-17, sedan skall jag nog se om jag kan börja träna igen. Har varit så himla förkyld och har inte tränat på cirka 2 veckor. Fruktansvärt frustrerande.
 
Onsdag: Praktik 9-17, kanske träna.
 
Torsdag: Denna dag är ingen vanlig dag för då är det Danis födelsedag! Hela 30 år fyller Dan! Så bortsett från att jag har praktik 9-17 så skall vi fira hans födelsedag. Hur gör vi det? Med god mat, tårta och massor av presenter!
 
Fredag: Plugga, klippa luggen, kanske utgång. Vi får se! Är inte så rik nu, såhär sista veckan innan lön.
 
Lördag: Denna kväll skall vi fira att Regina fyller 25 år! Hurra för henne! Annars skall jag nog bara plugga och kanske träna.
 
Söndag: VILODAG! Titta på tusen serier och äta god mat. Kanske plugga också.
 
Nästa helg skall vi fira Dans 30 år med pompa och ståt. Vi ställer då till med storkalas för alla nära och kära. Men det är nästa helg det, och det tar vi nästa vecka!

En guldsladd.

Jag tänkte att jag skulle visa en av de presenter jag fick på min födelsedagsmiddag förra helgen. Jag fick så många fina presenter, men tyckte att den här var lite finurlig och att jag bara måste visa er!
 
Av min vän Desirée fick jag många saker i födelsedagspresent. Bland annat fick jag den här fina guldiga asken formad som ett hjärta.
 
I asken låg bland annat en liten sladd. En guldig sladd!
 
"En USB-sladd?" frågade jag Desirée och då berättade hon att det var en laddningssladd till min mobil som har samma guldiga färg som baksidan på min iPhone.
 
Så himla finurligt! En sådan måste jag ju självklart ha! Allt som är guldigt och extra roligt måste alla ha anser jag. Så tack, tack!
 
Sladden hittade Des HÄR för de som är intresserade! Och det är ni ju såklart.

Lördag.


Idag har varit en riktigt lugn dag. Behövde verkligen det idag. Vi vaknade klockan 9 imorse och började dagen med att titta klart på serien True Detective. Verkligen en serie jag kan rekommendera. Väldigt mörk, men bra gjord och bra skådespeleri. Därefter småstädade vi lite och jag, pappa och lillebror åkte till Center Syd för att titta runt lite. Till middag lagade vi kesoplättar med chili och persilja, och till det en räkröra. Vi försöker testa lite nya recept så ofta vi kan. Imorgon blir det köttfärssås gjort på quorn istället för köttfärs och strimlad aubergine istället för spaghetti till kvällsmat. Nu skall vi titta på Hunger Games 2. Älskar lugna helger som denna!

Bebisgos.


Min fredag bestod av bebisgos, bebisgos och lite mer bebisgos. Okej, den bestod av grillade hamburgare och fina bästa kompisar också. Alicia är så himla liten och man vill bara krama henne tills hon blir alldeles blå. Tänk att man själv varit ett sådant litet knyte. Det är också så roligt att se hur "mamma"- och "pappa"-rollen faller så lätt för Sara och Ivan. Precis som att de alltid har varit föräldrar, för inget annat är så självklart som det här. En fin liten familj!

Fredag.


Äntligen är det fredag! Inte för att vi har har några episka planer denna helg. Men mest för att jag förtjänade en paus i pluggandet idag. Så idag har jag och Dan städat och handlat mat. Ikväll kommer Sara, Ivan och lilla Alicia hem till oss. Vi skall grilla hamburgare på vår elgrill och gosa med bebis. Älskar förresten känslan av en nystädad lägenhet! Vill ha den såhär ren och fin alltid.

Håll i hatten.

Jag tänkte att vi skulle titta lite närmre på min fina hatt som jag hade på mig i lördags på min "Klänning & Huvudbonad"-middag!
 
Hatten hittade jag för 99 pix i affären "Famous Ape" i Malmö. Malmö är så himla bra shoppingstad, man kan hitta nästan allt minsann.
 
Hatten sätts fast med två klämmor i håret, vilket är väldigt enkelt och praktiskt.
 
Nu hänger den i min steghylla i vardagsrummet tillsammans med två honeycumbs jag fick i lördags av Johanna och Amanda. Perfekt inredning anser jag. En så fin hatt måste ju visas upp.

Födelsedagsmiddag med tacos och vardagsrumskonsert.

Så ska vi gå igenom hur min fina födelsedagsmiddag med de bästa personerna någonsin var! Jag hade som sagt tjejmiddag hemma hos Sös och klockan 17.00 började folk plinga på dörren.
 
Vi började med fördrink som var mousserande jordgubbsvin! Temat var "Klänning & Huvudbonad" så alla var tvungna att ha klänning och någoting i håret/på huvudet. Här har vi Cilla och Jenny!
 
Finaste Amanda.
 
Emelie var snygg i rött läppstift!
 
Min älskade kusin var också med i den snyggaste leopardklänning jag någonsin skådat!
 
Alla fick mingla runt medans maten förbereddes.
 
Och så var det dags att äta!
 
Tacos!! Omnom, alltså. Det godaste och enklaste som finns när man är många människor.
 
Fina Sös som var så snäll och hjälpte mig med hela middagen!
 
När vi hade ätit upp var det dags att öppna presenter. Jag fick ballonger av Desirée! SÅ lycklig. Alla borde få ballonger på sin födelsedag. Jag kände mig som fem år igen.
 
Så öppnade jag tusen paket och Jaana tog tusen bilder. Så himla glad för alla presenter jag fick! Förstår inte hur mina vänner kan känna mig så bra. Fick bland annat en skiva av She&Him, pantone- och le creuset-muggar, fina smycken, presentkort, en poster jag önskat mig och massa pastelliga fina saker. 
 
Så anlände bandet BOSS för att spela konsert i vårt vardagsrum. Yey!
 
Tesse var pepp!
 
Till konserten serverades det efterrätt! Det fick bli macarons och chokladbollar till efterrätt, inget mer avancerat än så.
 
Så var det dags för konserten!
 
BOSS spelade både låtar som jag önskat och andra. Det blev en blandning av Bruce Springsteen, Dion, Sam Cooke och Bruno Mars. Så himla bra!
 
Fina Regina var med såklart!
 
"Pose:a" sa jag, "Okej" sa Rebbe, Neja och Marica.
 
När konserten var slut delade Sös ut lappar. Det var nämligen lite egna visor som vi skulle sjunga, vad skoj!
 
Det blev bland annat "Med en enkel tulipan" som grattis-sång till mig. Så gulligt!
 
Därefter så gick de som ville, bland annat jag, vidare till Moriskan för lite feministpeppsfest! Så himla kul och galet mycket folk.
 
Jag var hemma halv fyra på morgonen och dagen efter var vi såhär trötta! En så himla fin kväll med världens finaste personer. Tack alla för era fina presenter och för att ni ville förgylla min dag! Då var jag helt plötsligt 24 år och är gärna det några år till. Behöver inte växa upp på ett bra tag tycker jag.

En vanlig dag på praktiken.


Såhär kan vi definiera min praktikdag: sallad till lunch, fint väder och leka med Sams robotkompis. Fast jag har gjort en massa viktigt också såklart. Jag trivs himla bra på min praktik. Tycker det är väldigt roligt att jag får arbeta med "riktiga" uppgifter och inte bara inlämningsuppgifter till skolan som inte riktigt tar sig ut i arbetslivet.

Ikväll skall jag visa er hur min födelsedagsfest var förresten! Det inlägget har ni längtat efter tror jag.

Vecka 11.

Såhär kommer min vecka att se ut!
 
Måndag: Praktik mellan 9-17 och därefter se Walking Dead med Carl, Christoffer och Skåne. Det har blivit vår måndagsrutin.
 
Tisdag: Praktik mellan 9-17.
 
Onsdag: Praktik mellan 9-17.
 
Torsdag: Ledig och skall skriva på min C-uppsats.
 
Fredag: Ledig, skall plugga och hålla fredagsmys!
 
Lördag & Söndag: Leeeeedig och skall plugga! Måste städa också, det är skitigt här hemma.
 
Sååååå himla lugn och skön vecka. Väntar bara på att jag skall bli frisk så att jag kan börja styrketräna igen. Har varit lite småförkyld nu på sistonne och har inte vågat ta ut mig på gymmet direkt. Hoppas er vecka är lika lugn och fin som min och att min lugna vecka resulterar i en massa roliga blogginlägg!

Klänning & huvudbonad.



Igår hade jag födelsedagsmiddag med temat klänning & huvudbonad. Vi åt middag, dansade till en vardagsrumskonsert och dansade på moriskans feministfest! Jag hade en blommig klänning med en minihatt på mig. Mer ingående inlägg kommer senare!

Det där med Dans teknikintresse.

Sofie: Daaaan!
Dan: Ja?
Sofie: Vågen är sönder! Vi måste köpa en ny. Jag skall ändå ner till Maxi nu så jag kan göra det.
Dan: Nej, men jag kan göra det! Jag kan beställa en över nätet så blir det en ordentlig.
Sofie: Okej, om du vill det så.

En stund senare.

Sofie: Vad köpte du för våg?
Dan: Jag köpte en för tusen kronor.
Sofie: TUSEN KRONOR?!?!
Dan: Ja! Den mäter muskelmassan i kroppen och hur stor fetthalten är. Sedan kan du länka den till din mobil via en app, så får du ett diagram i telefonen över hur mycket du går upp och ner.
Sofie: ?!?!?!?!
Dan: Bra va?
 
Jag som bara ville ha en vanlig våg för 149 kronor på Maxi.

Mormor & Åhus.

 
Såhär mysig såg min söndag ut när vi var i Åhus för att fira att Mormor fyllt 74 år! Det bjöds på söndagsmiddag och tårtkalas. Det är verkligen mysigt att träffa alla släktingar och vänner till familjen. Annars var min söndag realtivt lugn. Vi tittade på serier och tog det lugnt, såsom man skall göra en söndagskväll. Denna vecka är relativt lugn. Den består mestadels av praktik, plugg och träning. På lördag skall vi fira att jag fyllt 24 och då skall vi äta tacos, skratta högt och dansa runt i klänningar. Längtar!

Nejas 25-års middag.

Efter vi kommit hem från Tyskland i lördags gjorde jag och Dan oss i ordning för Nejas 25-års middag. Men allra först stannade vi till hos Sara och Ivan för lite bebisgos! Oh, Alicia <3
 
Sedan hem till Neja som fick öppna sina presenter! Av mig och Dan, Rebbe och Johan och Ivan och Sara fick hon lite Tine-K saker. Hon fick dessutom blommor som jag köpt i en riktig blomhandel! Det ni! Fy sören vad dyrt det är med plockblommor förresten. Helt galet. Verkligen jätte synd eftersom man så gärna vill fylla sin lägenhet med blommor.
 
När alla hade anlänt var det dags för middag! Flygande Jacob blev det till middag. Himla gott! Förstod först inte att det var Flygande Jacob då det liksom kändes extra lyxigt.
 
Till efterrätt blev det marängswiss såklart! Nam, nam.
 
Födelsedagsgrisen!
 
Så spelade vi "Med andra ord" och jag höll på att skratta sönder så trött jag var. Vi åkte hem ganska så tidigt och i bilen hem somnade jag helt utmattad. Så himla mycket som händer och skall göras nu. Vi tackar Neja för en fin lördagkväll och grattis till dina 25 år!

Dagen jag fyllde 24.

Förra onsdagen var dagen jag fyllde 24 hela år! När min praktik slutade klockan 17.00 tog jag bussen hem och Dan hade kämpat hela dagen med både städning och matlagning. Det var till och med färdigdukat när jag kom hem. Bästa Dan alltså <3
 
Så anlände gästerna klockan 18.30 och maten var färdig strax därefter. Vi bjöd på ungsstekt lax, pressad potatis, finfin kall sås, sallad och stooora räkor! Så himla gott. Åt tills magsäcken nästan sprack.
 
Mormor hade bakat tårta som fick bli efterrätt. Så himla gott. Födelsedagsbarnet fick skära upp tårtan såklart!
 
Så pratade vi och umgicks tills klockan var 23.00 och då fick alla gå hem. Det var ju faktiskt bara onsdag och vissa skulle upp tidigt dagen efter. Jag fick så himla fina presenter av alla! Av mina bröder fick jag rosa träningshandskar, av mamma och pappa fick jag träningslinne och en klänning jag önskat mig, av mormor fick jag pengar, vin och en äggklocka som var välbehövlig och av Dans föräldrar fick jag en dvd med serien "Darling buds of May" och fina liljor. Jag fick dessutom en bok av Dan, en mugg jag önskat mig, glas och kökshanddukar av Sös, och en hortensia av mamma och pappa. Så himla nöjd med mina presenter, verkligen allihop! Känns verkligen som att alla känner mig och vet vad jag tycker om. Blir så glad. Det var i alla fall en väldigt fin födelsedag och på lördag skall vi fira den ännu mer fast med kompisar. YEY!

En tripp till Tyskland.

I lördags åkte vi till Tyskland tidigt, tidigt för en liten utflykt. Jag var helt otroligt trött och funderade på att köpa den största nutellaburken någonsin.

Därefter funderade jag på om jag skulle köpa ett flak Cocio. Jag tror vi kan dra slutsatsen att jag var ganska så bakfull här. Vad skall jag med ett flak Cocio till liksom? Det blev inga Cocio i alla fall.

Vi hittade dessutom en jättedyr Viking-whiskey! Den fick också stanna kvar i affären. Tyskland alltså, de har bra roliga saker där.

Bildbomb från fredagen.


I lördags började vi med en drinkkväll hemma hos Jaana. Vi blandade Cosmopolitan, Blue Lagoon, Whiskey sour och Appletini. Så himla goda drinkar! Därefter begav vi oss till Johan P för att äta deras invigningsmeny. Så himla gott! Till förrätt blev det skaldjursrisotto, till varmrätt torsk med champagnesås och efterrätt glace au faur. När vi hade ätit upp åkte jag hem och sov, för dagen efter åkte jag och Dan till Tyskland med hans föräldrar tidigt tidigt på morgonen. Och det var min fina fredagkväll!

Alicia.

Ni anar inte hur många blogginlägg jag har samlat material till. Jag tror jag har bilder från tre tillställningar och så lite andra bilder på det. Snart skall vi köra till mormor för att fira hennes födelsedag. Det har varit en hektisk vecka och därför har jag inte riktigt haft tid till er. Men ett söndagsinlägg skall ni få med några av de finaste bilderna som finns!


Säg hej till finaste lilla Alicia! Min bästa vän Sara fick äntligen sin dotter och kan ni gissa när?! På min födelsedag av alla dagar! Absolut den finaste födelsedagspresenten! Oh. Nu skall vi bebisgosa mycket framöver! <3

RSS 2.0