En utflykt till Tyskland förkortat i 7 bilder.

Igår satte jag och pappa oss i bilen för att ta oss genom Danmark och sedan båten till Tyskland för att handla diverse saker.
 
En solig dag på Öresundsbron, javisst!
 
Man måste ha bunkrat upp med bra skivor om man skall sitta i en bil en hel dag. Jag tog med She & Him förstås! Skivan fick jag av fina Amanda och Johanna i födelsedagspresent. Den har verkligen slitits med hälsan.
 
Man måste ha färdkost också! M&M's är ju perfekt till exempel.
 
Tycker att Danmark lite ser ut som Skåne om jag får säga det själv. Men kanske inte så konstigt trots allt.
 
Så kom vi på båten som skulle ta oss till Tyskland. Den ultimata båtlunchen: Pölse/korv med pommes. Självfallet!
 
Sedan var pappa såhär glad när vi hade varit i Tyskland en vända och åkte hem igen! Obs, Obs, Obs han drack inte. Flaskan är oöppnad och han bara skojade. Så ni har koll liksom. Do not drink and drive! Och det var vår mycket spännande utflykt till Tyskland!

Ett köp från Stockholm.

Jag köpte ju en ny tröja i Stockholm som jag tänkte visa upp!
 
Den bar jag idag när jag och pappa åkte till Tyskland för att handla diverse saker. Hur den resan såg ut får ni se i ett annat inlägg.
 
Så tröjan ja! Den är från H&M och påminner om en baseballtröja. Den har en stretchkrage med ribbat tyg medan resten av tröjan är gjort av tunt viscose.
 
Älskar den i alla fall och tror att vi kommer ha en finfin sommar tillsammans!

En fin lägenhet, hamburgare och tågresa hem.

Så blev det tisdag och min sista dag i Stockholm. Jag började med att besöka min kusin Elins lägenhet i Kungsholmen som är SÅ fin. Vill typ flytta in här bums.
 
Den är liksom ny fast med gamla inslag. Även Elin, precis som kusin Frida, har en del möbler från farfars hus. Det är så himla fint tycker jag. Vill bege mig hem till mamma och pappa nu och leta upp alla gamla tavlor genast ungefär.
 
Här har vi en frusen Sofie utan strumpbyxor i ett kallt Stockholm!
 
Men så gick vi och köpte strumpbyxor på H&M på Fridhemsplan och gick därefter till en ny hamburgarrestaurang i närheten. Otroligt gott!
 
Så åkte jag hem till Frida för att packa, sa hej då till min fina släkt och mötte upp Dan klockan 17 på centralstationen. Jag köpte en ny bok som verkar intressant och så var det dags att åka hem.
 
Så läste jag "En egen plats" nästan hela vägen hem och nu är jag hemma igen. Fina, fina Stockholm och fina, fina kusiner. Jag har haft ett par fina dagar i vår fina huvudstad! Men det är såklart också skönt att vara hemma. Men det var min minisemester och nu är det dags att ta tag i vardagen igen.

Stockholm, dag två.

Så plötsligt var det måndag i Stockholm och medan min kusin och hennes sambo var på jobbet gjorde jag mig i ordning för en dag på stan. På förmiddagen var det cirka 20 grader varmt och jag klädde mig i sommarkläder.
 
Jag var ganska dålig på att fotografera den här dagen så mina bilder innehåller mestadels mat. Men efter att jag hade handlat en tröja på H&M och fått en komplimang för min klänning av butiksbiträdet så begav jag och kusin Elin oss till London Pub för lite lunch! Här är så himla fint och trevligt. Brukar luncha här varje gång jag är i huvudstaden.
 
Så gick jag och Elin vidare runt på stan och försökte febrilt hitta kläder. Det var en sådan dag där ingenting satt bra förutom en 750 kronors-klänning jag hittade på Oasis som snällt fick hänga kvar i butiken. Vi fick nöja oss med isté istället! Det var i och för sig gott.
 
Därefter mötte vi upp min kusin Frida, sa hej då till Elin och satte oss för att äta middag på Bolero. Ljuset var väldigt rött i restaurangen så vet inte om ni ser bilden så bra. Jag tog i alla fall en hälsotallrik med lax, bönor och couscous. Väldigt gott! Därefter blev det ytterligare en snabbvisit på Åhléns där jag lyckades handla en tröja och en klänning fem minuter innan affären skulle stänga. Plötsligt hade det blivit 10 grader i Stockholm och sommarvädret var borta. Så vi åkte hem och lade oss i varma sängar för att sedan inta en ny dag och även den sista dagen för mig i huvudstaden.

Hej från huvudstaden!


Hej kompisar! Såhär ser jag ut idag när jag strosar omkring i huvudstaden sista dagen för den här gången! Klänningen är ny och är från Åhléns! Har vi fint väder tänker ni? Eftersom jag har bara ben och allt. Nej, det har vi inte. Vi har ungefär 10 grader varmt och Sofie glömde ta med sig strumpbyxor. Tur det finns ungefär 28 H&M-affärer i denna stad!

Vecka 22.

Klart att ni skall få ett litet schema för denna vecka också!
 
Måndag: Idag är jag som sagt i Stockholm och skall alldeles strax bege mig in till stan. Jag ska kika i affärer, luncha med min kusin Elin och ikväll får vi se vad som händer! Men det är fint väder och här är himla mysigt!
 
Tisdag: Imorgon har jag faktiskt ingen aning om vad vi skall göra. Jag vet att vi skall in en sväng på stan igen men annars får vi se vart dagen tar oss! Det känns skönt att inte ha allt utplanerat. Klockan 18.27 går mitt tåg hem i alla fall. Såhär ledsen är jag för det: :( :( :( :'(
 
Onsdag - Söndag: Plugga och träna. Jag skall skriva en oppositionsrapport på två uppsatser till ett seminarium vi skall ha nästa vecka. Annars skall jag försöka att sola och bara ha det bra!
 
En ganska lugn vecka bortsett från Stockholmstrippen. Men det förtjänar jag minsann! Nu skall jag in till stan och hitta en massa kläder att ta hem! YEY!

Fina Stockholm.

Så klockan 07.23 igår gick tåget mot Stockholm! Jag gjorde mig hemmastadd på tåget direkt.
 
Jag har köpt en ny bok som jag är jättepepp på att läsa i sommar!
 
"En egen plats", det var precis så jag hoppades att det skulle bli på tåget och att ingen skulle sätta sig bredvid mig. Vilket ingen gjorde! YEY!
 
Jag åkte baklänges i fem timmar. Mindre kul!
 
Men glad tjej som är taggad på Stockholm ändå!
 
Så kom jag fram till huvudstaden och det första stoppet för mig och min kusin Frida var Vapiano! Så himla gott. Jag äter alltid den med svamp, tycker den är absolut godast!
 
Så kom jag hem till min kusin och packade upp lite. Frida och Tomasz bor så himla fint lite utanför Stockholm. Hemma hos Frida finns en del möbler som min farmor och farfar hade. Hon har klätt om soffan och stolarna så att det nästan blir alldeles nytt, fast att det är gammalt. Det är så fint när man tar vara på gamla saker och gör det till sitt eget tycker jag.
 
Kusin Elin och kusin Frida! Frida är gravid och skall få barn om några månader. Mitt första kusinbarn minsann! Skall bli roligt att få vår lilla släkt på pappas sida utökad.
 
Så grillade vi fläskfilé och åt gott. Därefter tittade vi på valvakan och såg hur många som röstat på Sverige Demokraterna. Alltså, HUR?! Jag är väldigt nöjd med Miljöpartiet i alla fall. Roligt att det gick så bra för dem! Så får vi se vad Stockholm för med sig de andra dagarna jag är här. Men trevligt har jag minsann!

Hej Stockholm!


Då åker jag till Stockholm och kommer hem på tisdag igen. Jag har både datorn och kameran med mig så jag skall uppdatera så ofta jag kan. Jag skall bara sova borta i två nätter men har ändå packat ner halva min garderob.. Vi ska liksom till Stockholm och inte landet? Det finns saker att köpa om jag skulle glömt något! Men jag lär mig visst aldrig. Trevlig söndag på er! Hälsa era mammor glad mors dag nu och glöm inte att EU-rösta! 

Sommarlovsfredag och bröllopsfest.

Igår åkte jag in till Malmö för att titta på när Jenny presenterade sitt examensarbete och det gick mycket bra för henne! Därefter åkte jag ner till Triangeln, köpte mig en ny bok och satte mig i Folkets park för att hålla lite sommarlov.
 
Därefter mötte jag upp Jenny och Cilla för att dricka cider och fira av skolan lite.
 
Därefter åkte jag till Åkarp för att gå på Dans kusins bröllopsfest. De hade dukat upp med god mat i trädgården och mycket folk var där!
 
Annika och Lars, bruder och brudgummen!
 
Gäster!
 
Sedan var det dags för bröllopstårta!
 
Både fin och mycket god!
 
Så skar brudparet upp tårtan och lite senare begav jag och Dan oss hemåt. En mycket fin fredag om jag får säga det själv!

Fredagskläder.

Såhär ser jag ut idag när jag först är i skolan och tittar på redovisningar av examensarbeten och därefter åker till Dans kusin för att fira att de har gift sig!

Blusen är ny och kommer från H&M och jeansen är de skönaste som finns från Cubus.

Så håller vi tummarna för finaste Jenny som skall presentera sin uppsats idag! Det kommer gå hur bra som helst! Själv ska jag presentera min i augusti. Vilket känns ganska skönt när man tänker efter. Glad fredag på er! 

Att träffa Sandra Beijer och gå på avslutningsmiddag samma dag.

Så onsdag var en ganska fullsmockad dag för mig. Jag hade nämligen dubbelbokat mig aningen, men så kan det bli när det finns två saker som man måste, måste, måste gå på.
 
Så Sandra Beijer var i Malmö och skulle signera böcker onsdag 17 - 18.30. Saken var bara att exakt samma tid skulle jag på avslutningsmiddag med skolan eftersom jag tar examen och jag fick inte komma till middagen senare än 17.20 för då släppte de inte in mig. Saken är också att dessa två event utspelade sig på vars en sida av stan. Förstår ni mitt dilemma? Jag var ju helt enkelt tvungen att få min bok signerad OCH gå på middagen! Så klockan 16.00 satte jag mig utanför akademibokhandeln och tänkte att kanske, kanske, kanske är Sandra lite tidig så att jag kan haffa henne lite tidigare. Och det var hon! Jag fick min bok signerad och fick dessutom ta lite bilder med henne. Så himla glad! Hon var jättesnäll och gullig. Precis som man tror att hon skall vara!
 
Därefter sprang jag till mitt tåg och hamnade i Västra Hamnen i Malmö. Dags för avslutningsmiddag!
 
Dan och jag kommer på samma fakultet av Malmö Högskola, som är Teknik och Samhälle. Så Danis var redan på plats! Såhär fin var han.
 
Vi fick sätta oss i en sal där en orkester spelade fina låtar.
 
En smygbild på fina Lina!
 
Klass efter klass fick gå fram och krama sin programledare och fick en gåva!
 
En penna! Tackar, tackar.
 
Därefter bjöds det på EXTREMT god mat! Som dessutom var gratis?! Helt galet. Supergott!
 
Så gick vi hem i ett sommarfint Malmö och jag hade skavsår efter varma fötter och trånga skor. Nu ser vi fram emot sommarledigt och varma nätter!

Läsarfråga.

Du är så otroligt duktig!! Och du skriver då jäkla bra!! Jag blir riktigt inspirerad av det du skriver och känslan ditt skrivande ger! Jag har en fråga, jag vill börja springa men känner mig lite feg och rädd för att våga mig ut. Har aldrig sprungit i hela mitt liv eller tränat på ngt annat sätt. Hur vågade du dig ut? Vad fick dig att göra det? Jag vill så gärna men känner mig otroligt feg och får för mig att ja kommer se så löjlig ut om ja springer.
 
Svar: Oh, tack så hemskt mycket!! Jag blir så glad när ni tar er tid att kommentera och berömma! Tack!! Jag förstår verkligen vad du menar med att man inte vågar i början och att man är rädd att man skall se dum ut. Jag började att springa på gymmet på löparbandet. Men det är så himla tråkigt nu när det är så fint väder!
 
Det var först när ett par kompisar frågade om jag ville följa med och springa Vårruset i Malmö som jag blev taggad på att börja springa. För Vårruset är ju ändå på 5 kilometer och för att jag skulle orka springa så långt så behövde jag träna upp min kondition. Så det jag gjorde var att sätta upp små mål. Jag började med 1,5 km och höjde sedan kravet på hur långt jag skulle springa. Plötsligt kunde jag springa 3 km och tänkte att nu börjar det likna något! Jag uppnådde mitt mål och sprang hela Vårruset utan att stanna och jag var så nöjd! Nu har min vän Desirée frågat om jag vill springa Midnattsloppet på 1 mil i september! Känns ju helt galet att springa en hel mil men jag har ju några månader att öva. Så den bästa peppen är verkligen att sätta upp ett mål!
 
Och vet du vad? Skit i alla andra! Jag vet att det är SÅ svårt. På gymmet så kommer alla muskelknuttar fram till mig och säger "Du bara springer och springer men du kommer ju ingen vart" och nu ler jag bara mot dem. Tänker att de får tycka vad de vill, jag hade sprungit om dem i vilken tävling som helst. Så de bästa råden jag kan ge dig egentligen är att sätta upp mål och köp nya löparskor eller något som gör dig inspirerad! Och spring någonstans där du känner dig trygg och inte uttittad. Som i skogen eller i ditt kvarter eller något. Ladda ner en app som håller koll på hur långt du har sprungit och hur länge! Och du är inte dålig eller löjlig! Du är bättre än alla andra som inte gör det! Du är bäst helt enkelt! Tänk så :)

Jordgubbssmoothie.

Igår sålde de jordgubbar billigt på vårt lilla ICA här i Löddeköpinge. Så då passade jag på att köpa hem lite och bestämde mig igår för att göra jordgubbssmoothie!
 
Efter att jag sköljt jordgubbarna så mixade jag dem. Lite i taget eftersom det lätt fastnar i min mixer.
 
Därefter lade jag till lätt naturell yoghurt! Sådant som jag nästan alltid har hemma, Skönt när man slipper handla hem en massa ingrediener.
 
Så himla fin färg blev det på smoothien! Jag tillsatte jättelite sötningsmedel bara för att öka sötman lite. Tyckte det smakade alldeles för surt annars.
 
Så hällde vi upp det i finfina muggar och drack upp det. Mycket gott!

Så jag springer.

Jag låter lungorna fyllas med sommarluft medan mina rosagrå Asicsskor studsar försiktigt på asfalten. Jag springer förbi en äldre man med en liten hund och två kvinnor med barnvagnar. Känner doften av syrener och björk medan jag springer förbi ett snår av buskar och träd. Jag mår bra och jag känner mig frisk, ren på något sätt. Som om en frisk fläkt går igenom hela mig och rensar vartenda blodkärl.
 
Så jag springer. Springer för att i 23 minuter sluta tänka på vem jag kunde ha varit och istället fokusera på den jag är nu, det jag gör nu. För att i 23 minuter kunna fokusera på mig själv. Jag springer för att jag en dag skall sluta ställa mig på vågen och räkna hur många hekto jag har gått ner sedan igår. För att jag skall sluta stå på ICA och titta vilken crème fraiche som har minst kalorier och fetthalt. För att jag skall kunna titta på mig själv i underkläder utan att dra aggressivt och hårt i min mage, precis som att jag önskade att den aldrig hade funnits. Jag springer för att lämna tragiska högstadieminnen bakom mig och för att jag skall sluta himla med ögonen när min terapeut säger "Du är bra som du är".
 
Jag springer för att jag skall börja säga tack för komplimanger istället för att avvisa dem. För att jag skall må bra. För att jag skall känna mig hälsosam, stimulerad och mindre rastlös. För att jag skall uppnå mål och drömmar som jag aldrig har trott att jag kunde. Jag springer för att bli mindre stressad. För att jag skall vara lycklig och nöjd med livet. För att jag blir glad av det, och det är det viktigaste.
 
Så jag pratar om det. Jag skriver krönikor och blogginlägg, postar bilder på hur många kilometer jag har sprungit och hur snabbt det gick på Instagram och skriver kommentarer på Facebook. Jag skriver krönikor om mitt dåliga självförtroende och hur bra löpning får mig att må. Jag gör detta, för att det är så himla viktigt. Det är så otroligt viktigt för människor att förstå att det finns de som tänker såhär. Att fast de alltid är glada och ler, så smular de sönder inombords. Det är viktigt att berätta att dessa människor inte är ensamma och att det är okej att må så. Så jag blir personlig och privat och förklarar att det är viktigt att göra något som får en glad. Viktigt att göra något som gör en lycklig. Så, jag springer.

Katt i planta.

God morgon på er! Tänkte att vi skulle börja denna onsdag med att titta på ett par lustiga bilder på Isa. Ett mycket bra sätt att börja dagen med!
 
Hon är allt rolig hon. Hon kan verkligen sitta var som helst. "Ja men här i krukan, mitt bland alla blad! Det verkar bekvämt". 
 
Hoppas ni får en bra onsdag i alla fall! Idag skall jag springa, plugga, få en bok signerad av författaren och bloggaren Sandra Beijer (YEY!) och gå på avslutningsmiddag på skolan. Mycket trevlig och fullbokad dag!

Läsarfråga.

Fick in en fråga som jag tänkte besvara!
 
Har en liten fråga☺️Har själv också katt men känner mig ofta tvungen att vara hemma mycket för att katten inte ska kännas sig ensam, får dåligt samvete så fort jag är iväg på något! Ser att du ofta har fullspäckat schema och som när ni nu ska iväg ett par dagar, hur gör ni med katterna då? Har du aldrig dåligt samvete för katterna om du är borta mycket?
 
Svar: Jag förstår absolut vad du menar och tycker att det är väldigt vanligt att känna så! Jag har haft katt sedan jag var liten och är liksom uppväxt med det. För mig finns det inget annat och därför tänker jag inte heller på det så mycket. Vi har nästan alltid haft två katter samtidigt när jag växte upp och det har vi ju nu också, både Isa och Nima. Så för mig finns det en trygghet i att de har varandra, de är aldrig helt ensamma. Sedan måste man försöka tänka på att det är ju djur och djur är olika. Det finns ju de katter som är väldigt kelna och sedan finns det dem som inte bryr sig så mycket och klarar sig väldigt bra själv. Våra katter är ganska kelna, Isa mer än Nima (den vita mer än den svarta), men de tyr sig väldigt mycket till varandra och leker och myser ihop.
 
När vi åker iväg ett par dagar passar min mamma och pappa alltid katterna eftersom de bor så nära oss. Så vi brukar inte ha några problem med det utan vet att de är i goda händer. Jag lämnar aldrig de själva i två nätter utan att någon kommer över minst en gång om dagen och tar hand om dem. Jag kan absolut ha dåligt samvete om jag är iväg mycket. Om jag till exempel är borta tre dagar kommer endast hemom och beger mig därefter direkt ut på någon fest, DÅ kan jag få dåligt samvete. Då har jag ju inte träffat dem på tre dagar och helt plötsligt åker jag iväg igen. Men det märks liksom inte på katterna oftast. De kan bli lite rastlösa men inte mer än så. Däremot när jag och Dan åkte till Kroatien i 14 dagar så såg vi ju till att katterna kunde vara hemma hos en kompis och inte att någon bara kom över och gav de mat och rensade kattlådan. De behöver ju sällskap och jag skulle aldrig lämna de ensamma så länge.
 
Men någonstans så måste man också komma ihåg att det är djur och det är inte människor. Det är inte alls säkert att katten känner sig ensam, utan att känslorna mer ligger hos dig. De är ju inte som hundar, utan katter är ju väldigt självständiga. Så jag tycker inte du skall ha dåligt samvete om du sover borta en natt eller är iväg under dagen! Det kan ju vara så att katten inte ens bryr sig om att du är borta!
 
Hoppas mitt svar var till någon hjälp! :)
 

En tisdag i fem bilder.

Idag har jag faktiskt hunnit med en massa saker! Tänkte vi skulle titta lite på hur min tisdag har varit!
 
Jag började dagen med att springa. Idag blev det tre kilometer och igår blev det fyra. Jag tycker inte om att tvinga mig till att ta i för mycket eller springa längre än vad jag orkar. När jag gör det tappar jag lätt lusten och slutar helt istället. Så somliga dagar orkar jag springa längre, och dagar som idag får det bli en lite kortare runda. Men jag har verkligen tröttnat på styrketräning och tycker inte alls att det är lika roligt längre, speciellt inte när det är så fint väder som det har varit idag. Så det känns roligt att jag har hittat en ny passion!
 
Därefter gick jag och förtidsröstade! Jag åker ju till Stockholm på söndag och kan därför inte rösta då. Det är tur att man kan förtidsrösta så att man ändå kan vara med och påverka! Det blev Miljöpartiet i alla fall. Mycket nöjd med det valet.
 
Därefter gick jag hem till mamma och pappa för att plugga. Det är liksom min fristad och känner att jag har mycket lättare för att koncentrera mig där. Idag spelade jag in min muntliga redovisning till min praktikurs. I praktikkursen får man välja att antingen spela in en ljudfil och lämna in, eller redovisa för andra elever och lärare. Feg som jag är valde jag att spela in en ljudfil där jag förklarade vad jag hade lärt mig på min praktik och hur jag gått tillväga för att uppnå mina mål. Kändes rätt roligt att sitta och prata med en dator.
 
Åt den här till lunch! Havreyoghurt med vaniljsmak. Mycket god. Därefter gick jag och hämtade ut ett paket
 
Därefter hämtade jag ut ett paket som var min älskade 500 days of Summer-poster! Nu har vi både min favoritfilm i poster och Dans favoritfilm. Jag måste hitta passande ramar till dem och därefter spikas de upp ovanför sängen! Då skall ni få lite bättre bilder på dem. Society6.com kommer de ifrån i alla fall! Nu skall jag fortsätta plugga och sedan blir det en kvällspromenad. Men det var ungefär min tisdag!

Bara ben och treklöver.

 
Jag tänkte att ni skulle få en av årets första bilder på en sommaroutfit i genom en tråkig mobilbild! Den här värmen gör mig så förvirrad, i alla fall innan jag har vant mig. Det är kallt på kvällen och då måste man klä sig varmt men på dagen är det cirka 20 grader varmt. Så jag sprang runt i sovrummet och försökte febrilt leta reda på en klänning att ha på sig på mammas och pappas middag. Efter att ha slitit i håret lite blev det tillslut denna mörkblå bakelse med treklöver och bara ben. Men då var vi så pass sena och jag hade blivit på dåligt humör så det blev inga ordentliga outfitbilder. Men jag tror ni blir ganska nöjda ändå! Nu vill jag ha 25 grader varmt, sol och gärna sommarlov. Får hoppas att det blir fint väder i Stockholm på söndag så att jag kan hålla sommarlov där ett par dagar!

Vecka 21.

Så ska vi titta på veckans schema eftersom det är lite fler saker som händer denna vecka!
 
Måndag: Är relativt lugn. Idag börjar jag dagen med en löpningsrunda och kommer därefter sitta med min uppgift hela dagen. Om jag har tid skall jag även gå till gymmet en sväng.
 
Tisdag: Också en pluggdag. Inte mycket annat som ska hända.
 
Onsdag: På dagen skall jag sitta med min uppsats och på kvällen är det lite saker som händer! Först så åker jag, Desirée och Jaana till Triangeln i Malmö för att få vår bok "Det handlar om dig" signerad av självaste Sandra Beijer själv, författaren alltså. Det får man ju inte missa! Därefter åker jag ner till Västra Hamnen och skolan för att gå på avslutningsmiddag med min klass. Det skall bli trevligt!
 
Torsdag: Plugga, plugga och åter igen plugga. Sista dagen jag har tid med att sitta med min uppsats och skall skicka in 80% av den!
 
Fredag: Skall först åka in till skolan klockan 08.00 för att se när några i klassen presenterar sina examensarbeten. Därefter skall jag och några klasskompisar fira att det ungefär är sommarlov, även om vissa inte är helt klara med sin uppsats. Sedan åker jag till Åkarp för att gå på bröllopsmingel! Dans kusin gifter sig nämligen på fredag och vi skall dit för att fira dem.
 
Lördag: På lördag jobbar jag 9-16 på Din Sko och därefter är det packning som gäller! Och lite pluggning om jag har lite kvar.
 
Söndag: På söndag åker jag till Stockholm! Dan skall åka till huvudstaden för att träffa det företag han har projektarbete med och då passar jag på att följa med och träffa mina kusiner som bor där uppe. Jag skall bo hos min kusin Frida och besöka alla H&M-affärer som finns på Drottninggatan. Jag kommer hem igen på tisdag!
 
Och så kommer min vecka att vara!

Räkröra på grovt bröd med salladsbädd.

Jag tänkte att jag skulle visa vad jag och Dan åt till middag idag!
 
 Eftersom vi åt så himla mycket hos mamma och pappa igår, så kände vi för en lite lättare middag idag. Så vi köpte grovt bröd och lade på lite babyspenat, räkröra och kaviar!
 
Räkröran gjorde vi på soya yoghurt istället för crème fraiche och blandade i gräslök, räkor, kokt ägg, salt och vitlökspeppar! Därefter toppade vi mackorna med svart kaviar. Kändes sådär extra somrigt en regnig dag som denna!

Lördagsgrillning i Löddeköpinge.

 
Igår samlades hela familjen hemma hos mamma och pappa här i Löddeköpinge. De skulle nämligen ha gäster och ställde till med stormiddag! Det grillades fläskfilé och majskolvar, serverades grönsallad med mango, klyftpotatis och ett antal kalla såser. Väldigt gott! Till efterrätt blev det citronfromage med kex till. Vi pratade mycket och länge om Eurovision Song Contest, Ted Gärdestads fantastiska låtar och hur kallt det kan vara i mammas och pappas pool på sommaren. Det var en väldigt mysig kväll och jag fick en helt pluggfri dag vilket jag tackar för. Idag har jag jobbat tre timmar på Din Sko och skall nu sätta mig ner för att transkribera ännu en intervju. Hoppas ni har haft en lika bra helg som jag har!

Thaimat och sol.

Igår åt vi såhär god mat..
 
..med den här utsikten hemma hos mamma och pappa! Idag har det dessutom varit så fint väder att vi bara har solat hemma hos dem hela dagen. Nu skall jag och lillebror ut och springa i skogen och ikväll skall vi grilla hos mamma och pappa. Idag tar jag faktiskt en pluggfri dag. Inte för att jag egentligen har tid till det, men samtidigt förtjänar jag det verkligen så som jag har slitit med uppsatsen de senaste dagarna. Trevlig lördag på er!

Trevlig fredag från mig och min C-uppsats.

 
Nu har jag suttit ex antal timmar med min C-uppsats och jag är ganska trött. Men jag är snart klar för idag och tänkte då hålla fredag! Idag skall jag och Dan äta mat från Basilika tillsammans med mamma och bara umgås. Kanske blir det en löprunda för mig också. Måste skryta om att jag faktiskt sprang TVÅ rundor igår, en på morgonen och en på kvällen. Sjukt stolt. Trevlig fredag på er!

Vad är väl en bal på.. Grand Hotel?

När jag var 5 år gammal föddes mina småbröder. I år fyller de 19 och tar studenten. Helt galet. Idag var det dessutom dags för min ena lillebror att gå på balen! Jag anlände klockan 10.30 hemma hos mina föräldrar och tvingade lillebror att ta på sig sin utstyrsel och bli fotograferad.
 
Christoffer läser på Ljud- och Bildskolan i Lund och ikväll skall hans årskull ha bal på Grand Hotel. Smokingen är pappas gamla och passar min två meter långa lillebror alldeles utmärkt. Till den bärs självklart en vit plisserad skjorta.
 
Totte kände sig lagom graciös som modell.
 
Väldigt stilig!
 
Flugan matchas självklart med maggördeln och är i samma färger. Till detta ansvänds lackskor, precis som det skall vara! Nu är stiliga lillebror iväg för att möta upp sina vänner och för honom väntas en mycket rolig kväll. Tänk att min bal var så himla, himla längesedan!

Paj.


Tänkte skriva ett litet matlagningsinlägg idag men så upptäckte jag att batterierna i min kamera var urladdade.. Så ni får en sådan här halvtråkig mobilbild istället! Idag åt vi kyckling/broccoli/zucchini-paj! Blev så himla gott. Jag gör alltid pajskalet på grahamsmjöl så att det blir extra mycket fibrer och så känns inte magen så uppsvullen efteråt heller. Jag älskar i alla fall paj och kan äta det hur ofta som helst. Det går ju att göra så många olika varianter, att man liksom inte riktigt tröttnar på det. Annars har pluggat HELA dagen. Verkligen hela dagen och skall antagligen plugga lite till ikväll. Okej, sprang en sväng imorse också och ska gå ner till gymmet. Jag blir så himla rastlös när jag sitter och pluggar en hel dag och då är det perfekt med ett pass på gymmet!

Onsdag.

Så, vad gör jag idag egentligen?
 
Jag sitter hemma hos mamma och pappa, osminkad, med nytvättat hår, i myskläder och pluggar. Det är en sådan pluggdag idag. Men det går framåt faktiskt! Här ser ni mitt nyfärgade hår och min nyklippta lugg dessutom! Blev mycket nöjd den här gången. Hoppas ni har en lite mer händeslefull onsdag än vad jag har. Ikväll skall jag titta på film och äta chips. För så blir det när man har suttit en hel dag och bara pluggat.

Jessica och Christians bröllop.

Nu har jag gått igenom alla 177 bilder från bröllopet i lördags och jag skall försöka gå igenom det så kortfattat jag kan! Det började i alla fall med att jag och Dan anlände till Eskilstorps kyrka kl 12.30. Ceremonin skulle börja kl 13. Här har vi Danis!
 
Så gick vi in och satte oss i kyrkan! 
 
Sedan sattes musik igång och brudtärnorna började gå in. Först ut var storasyster till bruden, Jenny.
 
Därefter kom syster Milla.
 
Och syster Emily.
 
Och brudens son Liam samt systerdottern Moa var brudnäbbar!
 
Så kom fina Jessica in med sin pappa.
 
Så sa paret "Ja" till varandra och berättade sina löfter. En av Jessicas barndomsvänner sjöng dessutom jättefint i kyrkan. Jag grät typ igenom hela ceremonin. Så himla fint!
 
Nygifta!
 
Hela följet gick ut till Michael Jacksons "The way you make me feel". Så himla roligt! 
 
Därefter var det dags att kasta ris på brudparet!
 
Det fina paret!
 
Hela följet!
 
Temat var ju rosa och de hade till och med hyrt en rosa limousine. Så himla roligt!
 
'
Så anlände vi till Vellinge Gästis där själva festen skulle anhållas.
 
Vi fick mousserande vin och skålade för brudparet!
 
Fina Dan!
 
Det var så himla fint på Vellinge Gästis. Inte bara själva lokalen utan miljön också.
 
Den fina bruden!
 
Så skulle vi gå in och leta upp våra platser. Alltså, hur fin dukning?
 
En stor, öppen och ljus lokal! Perfekt för bröllop.
 
Vid våra platser fanns sånghäften, ett häfte med allmän information och så den här lilla asken!
 
I asken fanns det godis och.. en kondom? Ja, men varför inte!
 
Det serverades mycket gott vin!
 
Förrätten var hummer och handskalade räkor med sparris. Otroligt gott!
 
Brudparet fick ställa sig upp på stolarna och kyssas mellan varven, precis som det skall vara på bröllop.
 
Varmrätten var kalv med potatisros, kantarellsås och grönsaker. Omnom.
 
I det lilla häftet som låg vid ens plats fanns det beskrivning av varje gäst på bröllopet. Såhär stod det om mig och Dan. Så himla fint! Blev väldigt rörd.
 
Efterrätten! Alltså älskade all mat. kunde äta hur mycket som helst. Detta var i alla fall brownie, sorbet, rabarberkräm och glass. Otroligt gott!
 
Brudens vänner hade gjort en låt till henne som framfördes.
 
Efter lite tal och sådär var det dags att skära upp bröllopstårtan!
 
Så fina!
 
Så hoppar vi fram i tiden några timmar. Vi åt nämligen bara bröllopstårta och minglade runt lite. Men så var det dags för brudparets dans! Här hade vi svidat om till bröllopsfestsklänning dessutom!
 
Så lyckliga och fina!
 
Alltså ÄLSKADE detta bröllopet! Man var verkligen aldrig hungrig! För när baren hade öppnat, man drack rosévin och dansade runt, ja då var det också dags för nattamat! Hur gott? Älskar nattamat, den absolut godaste maten på det absolut bästa tillfälle. Så dansade jag och Dan runt tills klockan var halv två och det var dags att åka hem. Vi tog bussen till Malmö för att sedan byta där och ta bussen till Lödde. Det hela tog två timmar och det ösregnade, men vi var så himla nöjda med kvällen. Tack fina Jessica och Christian för att vi fick ta del av er dag! En så himla fin dag och kväll. All lycka till er!

Valfritt rosa inslag.

I lördags var vi som sagt på bröllop! Det var en gammal kollega från Burger King som gifte sig och jag och Dan var bjudna! Vi blev hur glada som helst. På inbjudan stod det "Med valfritt rosa inslag", temat vara alltså rosa och jag kunde inte hjälpa att gå all in. En rosa klänning fick det givetvis bli!
 
Klänningen kommer från H&M och kommer vara perfekt till varma julikvällar framöver. Mitt nyfärgade hår lockade jag och lade åt sidan, inget jätteavancerat direkt. Hur vår kväll blev får ni se i ett annat inlägg!

Fredagskläder.

I fredags kom Andreas och Elin över på middag. Vi åt tacos och hade en mycket trevlig kväll. Jag har dock inga bilder från kvällen, men jag kan i alla fall visa er hur jag såg ut!
 
Jag hade på mig svarta högmidjade jeans från Cubus och en blus som faktiskt också är från Cubus! Sådär lagom vårigt tycker jag.
 
Perfekta kläder för när man vill äta hur mycket som helst utan att det syns att magen sväller. Det är de bästa fredagskläderna det.

Måndag.

Det blir inget schema för denna vecka idag. Detta då jag endast jobbar tisdag och söndag och att jag resten av veckan skall sitta med min C-uppsats. Det blir därför en lugn vecka för mig och Dan. Men jag har laddat med blogginlägg ändå ska ni tro! På fredag skall min lillebror på bal i Lund, så då blir det finfina bilder därifrån.
 
Dessutom har jag 177 bilder från bröllopet som vi var på i lördags, och det vill ni ju inte missa!

Bröllop.


Vi hänger på bröllop idag och temat är rosa. Vi hörs mer imorgon!

Så 30.

Sofie: Dan, skall du gå på den här avslutningsmiddagen med skolan? För att vi tar examen?
Dan: Ja det ska jag!
Sofie: Jag tror att jag också skall göra det.. Skall bara kolla med mina klasskamrater om de skall gå.
Dan: Okej.
Sofie: Skall inte du höra med dina klasskamrater?
Dan: Nej, alltså.. Där kommer ju alltid finnas lärare som man kan prata och umgås med.
Sofie: Lärare?!
Dan: Ja?
Sofie: Du är så 30 år Dan...
Dan: ???

Jag kan.

Vi står i ett vårfint Malmö med blommiga träd och grönt gräs. Vi står vid pildammsparken tillsammans med flera hundra andra kvinnor och har precis hoppat runt precis som de gör på Friskis & Svettis som uppvärmning. Vi står längst fram nu, det är vår tur. Några sekunder till bara.
 
Så går startskottet och fötterna börjar sakta men säkert röra sig framåt. Jag kan det här, för jag har tränat inför det. Jag vet att det är lätt i början och att det är nu det är som lättast att ta ut sig, så jag springer sakta för jag vill klara att springa hela Vårruset utan att stanna. Jag är omringad av kvinnor. En del springer fortare än mig, en del i samma takt och andra svishar jag förbi så smidigt jag bara kan. Jag får en armbåge i armen, får tvärstanna och snurra omkring en annan person som bestämmer sig för att stanna mitt framför mig och springer vidare. Allt detta till tonerna av Veronica Maggios "Hädan efter".
 
Benen bär mig fortfarande och kinderna börjar bli varma. Jag följer strömmen av kvinnor och försöker att inte springa in i någon. Jag lägger mig längst ute i höger filen, får springa upp på gräset och förbi en tjej med rött hår i en Pågen-tröja. Jag har sprungit förbi dammen och är nu i parken, precis passerat 3 kilometersskylten. Skorna studsar inte längre fram på grus och det uppstår inga dammoln framför mig. Här i skogen är det friskt och jag är snart framme, bara två kilometer till.
 
Jag har sprungit förbi en sångkör, en hejarklack och några dansare. Alla är där för loppet, alla vill att jag skall klara det. Jag ser målet och publiken som står och hejar. Jag springer så fort jag kan och tvärstannar sedan när jag precis har passerat mållinjen. Trettiofyra minuter och fyrtio sekunder. 34 himla minuter alltså och jag klarade det. All den värme som någonstans har varit nertryckt under min tröja väller upp och kinderna hettas. Svetten rinner nedför tinningen och mina vader stramar. Jag klarade det. Jag är så himla bra. Det finns flera hundra kvinnor som var bättre än mig, men jag var ändå bäst. För jag var bättre än den flicka som för en månad sedan inte kunde springa längre än två kilometer. Även om varenda kvinna som ställde upp i Vårruset får en medalj, så betyder min lite extra. Att jag kan, bara jag vill det.

Svartvitt med knappar.

I tisdags jobbade jag på Skopunkten och gick runt och städade lite. Så tittade jag över till affären mittemot och såg en stor plansch på en modell med den finaste bikinin jag någonsin skådat.
 
Så fort jag hade rast rusade jag över och visste att min sommar kommer inte att bli perfekt utan denna bikini. Denna svartfita fina med 60-talssnitt och fyra knappar som prydligt dekorerar nederdelen.
 
Bikinin hittar man på KappAhl och kostar 249 pix då de nu har paketpris på sina badkläder.
 
Den skall jag bära framför mammas och pappas pool i sommar tillsammans med en högt uppsatt knut, Ray bans och en bra bok. Lite som Audrey Hepburn ungefär.

Dagen då Lödde fick en thairestaurang.


Idag öppnade ÄNTLIGEN Basilika i Löddeköpinge! Jag och Dan cyklade ner klockan 12 för att få ta del av deras supergoda thaibuffé! Jag vet att det kanske inte ser så aptitligt ut, men det är så fruktansvärt gott. Jag och Dan skippade frukost för att kunna svulla i oss och nu är vi så mätta att det nog inte blir någon middag heller. Jag vet, vi är så himla hälsosamma. Gott var det i alla fall!

När man skall ta en selfie med Isa.

Isa är så fruktansvärt dålig på att posera på bilder. Hon ser antingen rädd ut eller så ser det ut som att jag tvingar henne, som på bilden ovan.


 Ja, ni ser ju..

Efter typ 78 försök så fick jag till denna! Äntligen. Tror Isa behöver öva lite..

Säger hej!


Hej! Jag har jobbat på Skopunkten hela dagen och tänkte vila mig i soffan lite just nu. Idag köpte jag en ny bikini som ni skall få se imorgon, och jag skall dessutom klippa min lugg och färga håret. Blir alltså några inlägg fler imorgon! Ska försöka få så mycket som möjligt gjort på min uppsats också. Försöker tagga examen just nu men är så svårt, det känns så långt bort! Hoppas ni har haft en trevlig onsdag iaf!

Vårruset 2014.


Så hur gick nu Vårruset egentligen? Det gick bra! Jag sprang hela vägen utan att stanna, vilket är mer än vad jag jade hoppats på. Vid 3 kilometersskylten började det bli lite tungt, men så kom Pharell Williams "Happy" i hörlurarna och jag peppade mig själv till att springa vidare. Jag är väldigt nöjd med min insats då jag verkligen trodde att jag skulle stanna någon gång. Tiden blev 34.40 vilket är 1.40 sämre än vad jag sprang på löparbandet. Men det kvittar liksom, jag är sjukt nöjd ändå.

Vårruset 2014.

Förra veckan fick jag det här kuvertet i brevlådan! Spännande.
 
Det var min nummerlapp och lite information om vårruset!
 
Nummer 6577 alltså, det är jag det. Så om ni skall komma och heja på någon i Malmö ikväll klockan 18.30 så heja på nummer 6577! Jag har tränat som tusan för att jag skall klara av detta loppet. Förra veckan sprang jag totalt en mil. EN MIL!! Ja, alltså inte på en enda gång utan uspritt på tre gånger. Men ändå! Det var längesedan jag kunde säga att jag på en vecka totalt hade sprungit en mil. Nu håller vi tummarna för att jag skall klara av att springa 5 km utan att stanna. Vi får väl se, men man kan ju hoppas!

Blue suede shoes.

Jag tänkte att vi skulle titta på mina nya blåa skor som jag har köpt! Inlägget till ära så citerade jag kära Elvis i rubriken. Mina blå skor är dock inte i mocka, men ni förstår vad jag menar.
 
De här fina kommer från ECCO och är de skönaste vardagsskor jag någonsin haft. Jag älskar den klarblå färgen och hur de ser ut som bowlingskor.
 
De har bra dämpning vilket passar perfekt för att strosa omkring på äventyr i Malmö. Nu skall jag inte handla skor på över tre år och det blir minsann ingen mer shopping denna månad! Men nöjd som 17 är jag i alla fall.

Vecka 19.

God middag på er allihop! Vi ska kika på hur denna veckan kommer att se ut.
 
Måndag: Idag har jag pluggdag fram till 16 ungefär. Sedan byter jag om och tar bussen in till Malmö. Ikväll springer jag och några vänner Vårruset! Men mer om det senare.
 
Tisdag: Träna på dagen och sedan jobba på Skopunkten 13.30-20.10. För er som missat det så är jag även extraarbetare på Skopunkten nu för tiden.
 
Onsdag: Ser exakt ut som tisdag. Träning och sedan jobba på Skopunkten 13.30-20.10.
 
Torsdag: Ledig! Skall plugga heeela dagen. Vill bli klar med min uppsats..
 
Fredag: Plugga, träna och ha Elin och Andreas över på middag. Mycket trevligt!
 
Lördag: På lördag skall jag och Dan på bröllop! Det är en gammal kollega från när vi jobbade på Burger King som skall gifta sig och temat är rosa. Jag har köpt en ny klänning (Är ni förvånade?) och Dan har en fin, rosa slips! Vi är även bjudna på 100 (eller snarare 3) Eurovision-evenemang den dagen och en stor födelsedagsfest. Så vi får se vart kvällen för oss lite.
 
Söndag: En "Jag-skall-absolut-inte-göra-någonting"-dag. Kanske titta på lite serier. Men annars bara äta god mat och ta det lugnt.
 
Så det blir en ganska så fartfylld vecka!

Söndag.

 
Idag åkte jag, Dan, pappa och Carl ut till Bjärred. Vi köpte kulglass doppad i choklad och gick ner till havet. Det var aningen kallt men det fick liksom gå. Det är ju en sommardebut att äta kulglass i solen. När vi ätit upp begav vi oss till Nova i Lund. Där hittade jag en klänning som snällt fick stanna kvar i affären och så ett par skor som jag skall visa er imorgon när det är bra fotoljus. De har nämligen den finaste blå färgen! Nu har jag tränat, ätit och skall titta lite på TV innan det är dags att ta tag i uppsatsen igen. Hoppas ni har haft en bra helg! Imorgon kör vi igång med schema för veckan igen. Jag har inte haft så mycket inplanerat på sistone så jag har liksom inte tyckt att det har varit lönt. Men nästa vecka händer en del och det vill ni ju inte missa!

Att definiera sommar.

 
I onsdags åkte den här bakelsen ner i min brevlåda! Den kommer från Ellos och är dekorerad både med blommor och paisleymönster. Den skall bäras på mina småbröders studentfest i sommar tillsammans med en högt uppsatt knut och bruna ben. Hela klänningen bara skriker sommar förresten. Så kanske blir det att den och jag kommer att spendera mycket tid tillsammans i juni, juli och augusti.

Lördag.

God förmiddag mina kära läsare!
Idag blir en väldigt lugn dag för mig. Jag skall jobba 12-16 på Skopunkten på Center Syd, därefter skall jag träna en timme och klockan 19.00 kommer Caroline på besök. Vi skall sträcktitta New Girl och äta jordgubbar. Det har blivit ganska många jobbdagar denna veckan men imorgon är jag äntligen ledig. Då skall jag skriva på min C-uppsats. Den behöver lite uppmärksamhet tycker jag.
 
Hoppas ni alla får en fin lördag!

Glad 1:a maj!

 
Glad 1:a maj!! Alltså nu är det ju nästan sommar? Vad har jag gjort för att fira nästan-sommar-dagen? Jag har jobbat på Skopunkten och tränat. Jag ska ju springa Vårruset på 5 km på måndag och som jag har tränat! Jag har varit rättså duktig faktiskt men har bara kommit upp i 3 km. Men idag! Idag så sprang jag 5 km på 33 minuter. Jag är så nöjd! Hur svettig och nöjd? Som på bilden ungefär! Då vet jag att jag kan i alla fall. Resten av kvällen skall tillbringas framför TV:n. Jag skall försöka skriva lite på min uppsats också. Vill bli klar med den så fort som möjligt nu och bara ha min examen. Men snart så! Det kommer att bli en händelserik sommar.

Valborgsmässoafton.

Igår tog jag och Dan ledigt från pluggandet och cyklade ner till Center Syd. Vi sprang lite ärenden och när vi var klara gjorde vi oss i ordning för tre rättersmiddag hemma hos mamma och pappa. Till förrätt blev det sparrisrullar med skinka! Så himla gott.
 
Vi satt i uterummet eftersom det faktiskt snart är sommar. Solen sken in och Dan fick ha solglasögon på sig. Den känslan alltså. Nu får det gärna bli 25 grader varmt också tycker jag.
 
Mormor och mormors syster Maje var också nere för att fira valborg! Himla trevligt!
 
Till varmrätt blev det varmrökt lax, potatis och sås. Älskar varmrökt lax. Det smakar vår liksom.
 
Så mötte vi upp Micke, Ralle och Nona och gick ner till bålet här i Lödde. Vi köpte lotter, vann ett choklad och hälsade på 20 personer som man kände. Det är nästan det som är det bästa här i lilla lödde, man känner så många och känner sig liksom aldrig ensam.
 
Så tändes brasan och det var dags för oss att gå hem igen.
 
När vi kom hem åt vi efterrätt. Mormor hade dessutom bakat! När klockan slog tolv var det dags för mig och Dan att gå hem. Jag skulle jobba idag och en lugn valborgsmässoafton var ganska lagom för oss. Men himla trevligt var det!

RSS 2.0