Fredag på Lucy's.

I fredags tog jag min fästman (whaaat?) under armen och gick bort till Lucy's här i Lödde. Okej, vi cyklade. I vilket fall som helst var vi bjudna på firmamiddag av Göran som äger företaget Doorsystem Sweden AB. Dan har nämligen byggt deras hemsida och vi var välkomna att fira lite advent med dem såhär några dagar i förväg. Så himla snällt! Det tackar man såklart inte nej till.
 
Lucy's är en 50-tals restaurang som brukar ha spelningar med lite olika kända band. Till exempel spelade The Playtones nu i fredags när vi var där, vilket ni kommer kunna se längre ner i inlägget. Dessutom har de så sjukt god mat!
 
Denna kväll bjöds det på amerikansk julmeny! Till förrätt blev det saffransmuffins med kräftsallad som var så otroligt gott.
 
The Playtones hälsade oss hjärtligt välkomna och hoppades att maten smakade bra. Tack, tack sa vi.
 
Till varmrätt blev det kalkonfärsbiff med potatis­bakelse, bull­fight­er­sås och majsstuvning.
 
Så sjöng The Playtones några sånger innan efterrätten kom in.
 
Efterrätten var chok­lad­mousse­bakelse med bärsås och grädde. Sedan var vi så mätta att vi höll på att dö, ungefär.
 
En tjej vid bordet bredvid fyllde år och fick in en stor bakelse. Sedan ställde vi oss upp och sjöng "vi gratulerar".
 
Min bordsdam var ingen annan än Sofie! Mycket vackert om jag får säga det själv.
 
Så sjöng The Playtones några låtar till, alla dansade och var glada! Det var en jättetrevlig fredagkväll med god mat och bra underhållning. Jag rekommenderar verkligen Lucy's för dem som aldrig har varit där. Gå dit! Ni kommer inte att ångra er.

Glad första advent!

Glad första advent på er! Idag har jag och Dan julhandlat lite och även hunnit julpynta faktiskt. Dock får inte granen komma in riktigt än. Annars har vi försökt ordna så mycket julkänsla som möjligt med adventsljusstakar, julmusik och julmust. Hyacinter har jag också köpt och satt i vanliga dricksglas, tycker det är så fint när man ser deras rötter på något sätt. Så enkelt, men ändå så fint.
 

It's friday I'm in love.

Glad fredag på er!
 
Ikväll ser jag ut såhär när jag och Dan skall äta på restaurang för ungefär 5:e gången denna veckan. Jag har inte ätit hemlagad mat på heeeela veckan. Är inte det hemskt? Det är inte bra för varken min mage eller vår ekonomi. Men ikväll är vi bjudna på firmamiddag på Lucy's här i Lödde. Klänningen kommer från Lindex förresten och är i det mjukaste tyget!
 
Ha en bra kväll hörrni!

Veckans mobilbilder.

Jag tänkte att vi skulle kolla på vilka mobilbilder jag samlat på mig under veckan.
 
I måndags sprang jag runt i ungefär två timmar för att försöka hitta en julklänning. Jag hittade såklart inte någon, men jag hittade istället en nyårsklänning! På Zara finner ni den.
 
Älskar att kragen blir som ett halsband. Jag som är så dålig på att använda halsband och andra smycken tycker ju att det är lite smidigt när det sitter fast på klänningen.
 
Provade även den här bakelsen på Zara och funderade på om den kunde passa på julklänning. Jag kunde dock inte bestämma mig för om den var fin eller inte, så den fick hänga kvar i affären!
 
Jag och Dan åt ju på restaurang på vår förlovningsdag och fick ta en selfie för att tacka för alla gratulationer vi fått under dagen på diverse sociala medier.
 
Jag skickade en bild på min nyårsklänning till Neja och förklarade att jag hittade den i Zlatans affär. Eller? Autokorrektur när den är som bäst.
 
Jag fick ett snapchat från lillebror i Piteå. Det ser väl mysigt ut med skymning? Kanske inte lika mysigt att detta var klockan 12.30 på dagen. Vilken fruktansvärd ångest.
 
Jag och Louise var på ett seminarium härom dagen. Där pratade vi om vår uppsats metodkapitel om någon är intresserad. Snaaaart är vi klara med uppsatsen vilket skall bli så oerhört skönt.
 
Hittade den här klänningen i H&M:s katalog och blev arg över att den inte fanns i min storlek.
 
Köpte Sandra Beijers novell "Djuret" och fullkomligt älskar sättet hon skriver på.
 
Ikväll hängde vi på Center Syds VIP-kväll med Sara, Ivan och finaste Alicia! Det var så otroligt mycket folk, men vi lyckades ändå handla några julklappar.

Årstiderna.

Tack så hemskt alla fina för era gratulationer till min och Dans förlovning! I måndags skulle vi såklart fira och bestämde oss för att äta på restaurang. Men först skulle jag till skolan en sväng! Såhär såg jag ut.
 
Efter att ha hållt en intervju till vår c-uppsats och därefter febrilt letat julklänningar på stan utan att hitta någon, var det dags att möta upp Dan på centralen.
 
Fina, fina Malmö i vintermörkret.
 
Eftersom vi (förhoppningsvis) bara förlovar oss en gång i livet tyckte i att vi skulle slå på stort och hade bokat bord här.
 
På Årstiderna!
 
Vi började med ett glas vin och lite bröd.
 
Hela atmosfären är så mysig på Årstiderna. Det kanske ser ganska tomt ut på bilderna, men det kom ganska mycket folk sen.
 
Så var det dags för förrätten!
 
Kalixlöjrom med rödlök, gräslök, gräddfil och stekt bröd. Så gott.
 
Danis.
 
Till varmrätt beställde jag in entrecôte med potatis och bearnaisesås.
 
Köttbiten var så otroligt stor och jag kämpade tappert med att få ner den. Kände att jag kunde dö efteråt.
 
Dan åt kalv med risotto.
 
Istället för efterrätt så tänkte jag att jag skulle testa något nytt och spännande, nämligen ostron!
 
Det var väl kanske inte gott, men det var inte brutalt äckligt hellre. Det är nog inget som jag kommer att beställa varje gång jag är på restaurang dock. När vi hade ätit upp och betalat tog vi bussen hem och anlände alldeles lagom till Paradise Hotell. En mycket mysig förlovningsdag!

Thanksgiving 5 dagar för tidigt.

I lördags hade vi en thanksgiving middag som ni vet och jag tänkte att vi skulle kolla på lite bilder! Det var första gången jag gjorde en helstekt kalkon i ugnen. Jisses alltså! Men det blev bra tillslut. Jag började med att hacka katrinplommon, två äpplen och en gul lök. Detta hade jag som "stuffing" i kalkonen.
 
Här har vi den lilla krabaten! Detta kändes väldigt dubbelmorals-aktigt för mig. Jag som ibland funderar på att bli vegetarian skulle in och gräva inuti en kalkon. Jag menar, man ser ju till och med att det är en fågel. Åh. Jag döpte honom till Mr. Turkey och allt.
 
Nåja, jag började med att steka äpple, plommon och lök och kryddade med salt och peppar.
 
Därefter penslade jag Mr. Turkey med soya och smör och stoppade in "stuffingen" inuti. Jag band också benen med ett bomullssnöre och därefter åkte han in i ugnen. Jag tog även ut kalkonen ungefär en gång var 40:e minut och öste spadet på den så att den inte skulle bli torr.
 
Under tiden kalkonen var i ugnen så möblerade jag och Dan om lite. Köksbordet åkte ut i vardagsrummet och det var dags att duka.
 
Höstigt och fint!
 
Så anlände gästerna och det serverades lite bubbel.
 
Efter ungefär tre och en halv timme var kalkonen klar. Den ser kanske inte riktigt ut som på alla amerikanska filmer om Thanksgivingmiddagar man sett.
 
Men Dan skar upp kalkonen och så var det dags att äta!
 
Sös hade gjort sötpotatismos som var otroligt gott.
 
Den fina, nu uppskurda, kalkonen!
 
Lina hade bakat cornbread!
 
Majskolvar.
 
"Gravy" (aka brunsås) samt brysselkål.
 
Den goda maten! Lina hade dessutom gjort hemlagad rödkål, helt otroligt! Mycket gott var det.
 
Thanksgivingmat är ju supergott hörrni! Under middagen fick varje person berätta vad de var tacksamma för, i sann Thanksgivinganda.
 
Efter middagen hade jag förberett en liten quiz om just Thanksgiving. Deltagarna tyckte den var aningen för svår, men de var duktiga ändå. Här har vi hela gänget förresten! Carro, Sös, Lars, Dan, Lina, Daniella och Christoffer.
 
Klurgia frågor! Visste ni till exempel att det finns en dans som heter "Turkey trot" och är inspirerad av kalkonens gångstil? Knäppt ju.
 
Här har vi det vinnande laget!
 
Carro som har bott ett år i USA och faktiskt firat Thanksgiving på riktigt hade en matchande tröja dagen till ära.
 
Så blev det dags för efterrätt!
 
Daniella hade bakat en äppelpaj och Carro hade bakat en pekannötspaj. Båda var väldigt goda!
 
Efter maten höll vi på att somna av matkoma så då spelade vi lite spel för att hålla igång stämningen.
 
Lina!
 
Så pratade vi tills klockan slog två på natten och det var dags att sova. Då har vi testat på att fira Thanksgiving vilket inte var helt fel. Det är definitivt något jag vill göra igen!

24/11 - 2014.

Vi sitter med uppknäppta byxor i soffan. Det är fredagkväll, vi har precis ätit tacos och som vanligt har vi ätit mycket mer än vad vi egentligen orkar. Just nu är det reklampaus på Tv4 och vi ser hur en kvinna skrattar när hon får tag i ett munsårsplåster. Kvinnan kysser en man och plötsligt är hennes liv mycket enklare, allt tack vare detta munsårsplåster.
 
"Ska vi inte förlova oss på vår 6-års dag?" slänger jag ur mig samtidigt som jag riktar min blick mot dig istället för mot TV:n. "Visst." svarar du, "Varför inte!". Vi byter kanal och sedan var det bara så. Så blev det bestämt. Tre veckor senare tittar jag på ringar utan dig. Jag kommer hem, förklarar att jag hittat den jag vill ha och två dagar senare har vi köpt dem. En i vitt guld till mig och en i rött guld till dig, för vi kommer aldrig överens om någonting och tycker helt olika.
 
Jag antar att allt hade kunnat ske annorlunda. Kanske hade jag kunnat hinta med att det snart är vår 6-års dag och att det hade varit kul att ha en ring på sitt finger. Jag kanske hade kunnat lämna små ledtrådar som inringade bilder på förlovningsringar i Gudlfynds reklamblad och lagt det någonstans där jag visste att du skulle hitta det. Kanske hade du också förstått vad jag menade. Kanske hade du rentav hittat en perfekt ring i den perfekta storleken och därefter gått ner på knä i en romantisk restaurang i Malmö. Men det är inte du och det är inte jag. Jag är för otålig och blir alldeles för rastlös av att vänta. Du har svårt att läsa mellan raderna och ta det första steget.
 
Istället blev det såhär och det är också alldeles perfekt. Det är perfekt för att det är du och jag och inte något som vi försöker att vara. Så när våra barnbarn frågar oss hur det gick till när vi förlovade oss, kommer jag säga att det var jag som friade till dig, framför ett uppätet tacosbord, under Tv4:s reklampaus och att ditt svar blev "Visst".
 

Vecka 48.

Ny vecka! Det innebär såklart ett nytt veckans schema.
 
Måndag: Idag är det min och Dans 6-års dag, men mer om det senare. Idag skall jag till skolan och träffa Louise. Vi skall hålla en intervju till vår C-uppsats och därefter skall jag träffa Dan för att äta på restaurang. Mysmåndag alltså!
 
Tisdag: Imorgon skall jag först träffa Louise igen för att sitta med vår uppsats. All energi läggs på den just nu. Därefter har jag ännu ett hemligt möte, precis som förra veckan. Jag kommer förklara allt för er om det senare.
 
Onsdag: På onsdag har jag ett seminarium i skolan och därefter skall jag till Lund för att träffa Sös. Vi skall gå på föreläsning om Impressionismen. Låter spännande va!
 
Torsdag: På torsdag skall jag träffa Louise igen för att skriva på uppsatsen.
 
Fredag: Fredag, woho! Känns så långt bort just nu. Då skall jag och Dan på firmamiddag på Lucy's som är en restaurang här i Lödde. Dan har byggt en hemsida till ett företag och chefen har nu bjudit med oss på deras firmamiddag! Så himla snällt och roligt. Jag vet att Lucy's har väldigt god mat, så det skall bli kul!
 
Lördag: Då skall vi på dop! Marica och Rogers dotter Elise skall döpas. Det skall bli så himla mysigt att få pussa på bebis-Elise!
 
Söndag: 1:a Advent på söndag! Annars är det vilodag som gäller. Så otroligt skönt. Dock är det en ganska lugn vecka jag har framför mig som mestadels består av plugg. Men att söndag är en vilodag för mig är obligatoriskt.
 
Det var veckans schema!

Happy Thanksgiving.

Igår såg jag ut såhär i en rödblommig klänning när vi firade Thanksgiving med syskon och vänner.

Klänningen är en gammal från H&M. Jag försöker just nu använda så mycket av mina gamla klänningar som möjligt. Det går ju inte att köpa en ny till varenda evenemang jag går på. Det är ju knappast ekonomiskt eller miljövänligt.

Hur Thanksgivingmiddagen var får ni se i ett annat inlägg!

Veckans senaste mobilbilder.

Nu har jag samlat på mig lite mobilbilder som jag tycker att vi skall titta lite på. Förra söndagen var jag och Dan i Lund för att gå på bio med Neja och Robin. I Lund hade du börjar julpynta så smått vilket känns så mysigt.

Vi såg filmen "Gone Girl" som var bra och hade en del tvistar. Se den!

I tisdags åkte jag in till skolan 06.45 och var såhär trött vilket var helt förståeligt anser jag.

Jag hade glömt köpa med mig matsäck och eftersom jag skulle skriva tentan i cirka fyra timmar fixade jag snabbt en liten macka hemma att ta med mig. Dock kan det ha varit världens minsta macka någonsin.

Tentan kändes superenkel och vi får hålla tummarna att så var fallet. Så att det inte var jag som tolkade allt fel.

Min fina vän Sara fyllde år i torsdags! Jag grattade henne på instagram med den här gamla bilden på oss två.

Jag upptäckte en dag att jag har fått väldigt långt hår och har dessutom lust att klippa det axellångt. Får nog tänka igenom mitt beslut noga innan jag gör det dock, så att jag inte ångrar mig.

Såhär såg jag ut i torsdags förresten!

Jag upptäckte att Jess i New Girl äger samma klänning från Top Shop som mig! (Om ni tittar på klänningen som Jess håller i.)

Igår åkte jag till Kågeröd för att umgås med Sara och träffa min fina guddotter Alicia. Har inte träffat henne på ett tag nu och kände att jag både behövde busa och pussas lite <3

När jag satt på bussen till Kågeröd skickade jag ut ett snapchat till några stycken och skrev att de skulle gissa vart jag var på väg. Alla gissade fel förutom mamma, min lillebror och Dan! Dan skrev den här lappen spegelvänt för att det skulle bli rätt i kameran. Men vänta, är det inte något fel på stavningen? Hmmmm.

Och det var veckans mobilbilder hittills!

Sandra Beijer föreläser i Lund.

Igår så åkte jag in till Lund för att träffa min kompis Joakim. Jag skulle nämligen dra med honom till en föreläsning som Sandra Beijer skulle hålla på stadsbiblioteket.
 
För er som inte vet vem Sandra Beijer är så är det hon som driver bloggen Niotillfem och hon är också författaren till tonårsromanen "Det handlar om dig". Jag som följt hennes blogg slaviskt i ungefär sex år och har även läst hennes bok, var såklart jättepeppad för att få höra hennes föreläsning.
 
Jag ber om ursäkt för dåliga mobilbilder! Sandra pratade i vilket fall som helst om vägen till hennes bok och om sitt skrivande. Hon berättade sina knep för att hålla igång sitt skrivande och hur man gör för att orka skriva något långt. Jag som älskar att skriva tyckte att föreläsningen var väldigt inspirerande och givande.
 
Efter föreläsning blev det ungefär en milslång kö eftersom alla ville ha både hennes autograf samt ta bilder. Näst längst bak i kön stod jag och Joakim! Joakim fick agera fotograf, tack så hemskt mycket.
 
Det kan vara en av mina största idoler faktiskt och jag blev såklart lagom starstruck! En rolig och händelserik onsdagkväll var det i alla fall.

Alltså..

Med tanke på detta inlägget så kan ni tänka er hur glad jag blev när jag hoppade av bussen och fann detta på min cykel.
 
Mm.. Precis. Kanske inte jätteglad.
 

Skriva tenta, check!

Hur trött är jag idag? Såhär trött! Idag gick jag nämligen upp redan klockan 05.30 för att skriva tenta. En helt omänsklig tid.
 
Tentan gick rätt bra i och för sig så det känns ju bra!
 
Dock skall jag nu sitta i skolan till cirka 12.30 för att träffa Louise och skriva på vår uppsats lite. Hur peppad är jag? Inte särskilt kanske. Vill hem och sooooova.
 
Ikväll skall jag dock till Lund för att gå på Sandra Beijers föreläsning på stadsbiblioteket! Det skall bli kul. Får dricka några energidrycker (kanske räcker med 100 stycken?) så att jag känner mig pigg tills dess! Trevlig onsdag på er.

Trubbel med blus.

Igår såg jag ut såhär när jag gick på ett viktigt möte som jag kommer prata mer om en annan dag. Jag hade planerat vad jag skulle ha på mig en hel vecka innan och dagen innan mötet (alltså i söndags) så tvättade jag blusen för att den skulle vara fin och ren. Men det skulle jag ju kanske inte gjort.
 


För när jag tog på mig den samma dag som mötet skulle vara så hade den såklart KRYMPT! KRYYYYMPT, alltså den paniken som uppstod. Ändå hade jag varit JÄTTEnoga när jag tvättat den och valt kallt vatten och ingen centrifugering. Saken var att den inte hade krympt "lite", utan jättemycket! Från en storlek M till en XS ungefär. Oh, suck. Paniken växte såklart och helt plötsligt satt jag på en tidigare buss till Malmö för att reklamera blusen. "Hur många grader tvättade du den på?" frågade en trevlig men ändå sträng kassörska. "I kallt vatten", svarade jag. "Nej, men alltså hur många grader?" frågade kassörskan igen. "KALLT VATTEN" sa jag igen, "Inte 40 grader, inte 30 grader utan KALLT vatten!". Det var något nytt tyckte kassörskan, men nej det är det minsann inte.
 
Efter mycket velande av kassörskan fick jag tillslut en ny blus. Slutet gott, allting gott! Så kunde jag ändå vara sådär fräsch och måndagsfin på mötet. Men alltså, jag kommer ALDRIG våga tvätta blusen igen? Jag kommer spara alla fläckar och jag får helt enkelt lukta intorkad svett när jag har på mig den. Eller vad tycker ni? Några tips kanske? Är det något jag avskyr så är det minsann när kläder krymper.

Vegetarisk måndag: Sojakorv med rotmos.

Nu tänkte jag bjuda på det sista vegetariska tipset på ett tag! Jag har ju överröst er med lite vegetariska recpet på sistone, så jag tyckte att vi kan ta en paus från det nu. Jag och Dan kommer ju fortsätta ha vegetariska måndagar, men jag kommer kanske inte visa det lika ofta.
 
Veckans måndag bjöd på något så enkelt som sojakorv och rotmos! Dan fick äta korv med bröd eftersom han inte tycker om varken potatismos eller rotmos (Helt sjukt!). Som ni vet brukar jag göra inläggen steg för steg, men eftersom det var en så enkel rätt tyckte jag inte att det behövdes.
 
"Det där är inte rotmos" sa Dan till mig, men joho! Det är min sorts rotmos. Men visst, man kan också kalla det potatismos med morötter i. Jag kokte morötter och potatis, mosade det och hade i matlagningsgrädde och kryddade med vitpeppar, salt och svartpeppar. Jag var nöjd i alla fall! Sedan vet jag att man kan ha kålrot i också, men det struntade jag i.
 
Vi stekte sojakorven. Tycker så himla mycket om vegetariska måndagar, det är oftast då jag gör lite extra mat till matlådor. Perfekt att ha med sig om man går långa dagar i skolan!
 
Detta åt jag tillsammans med lingonsylt och ketchup! Så gott och så enkelt! Smaklig måltid på er.

En lördag hos Desirée.

I lördags var jag hembjuden på middag hos Desirée! Hon bestämde sig för att laga trerätters middag vilket man såklart inte tackar nej till! Till förrätt hade hon gjort ugnsrostad blomkål och rödlök med fetaostkräm! Mmmm!
 
Jaana var söt fast att hon var lite sjuk.
 
Fina Louise och Amanda!
 
Jag hade på mig den här klänningen som ni kanske minns!
 
Till varmrätt bjöd Des på torsk med sås, potatismos och morötter. Otroligt gott! Jag som älskar potatismos.
 
Maten måste såklart fotograferas innan den förtärs!
 
Fina damer!
 
Så satte vi oss i vardagsrummet för att umgås innan det var dags för efterrätt.
 
Äppelpaj med massvis av vaniljsås. Sååå gott.
 
När klockan nästan var tolv tackade jag och Amanda för oss, mötte upp Helga och Helena på Grand och dansade tills klockan var halv tre. En perfekt lördagkväll om jag får säga det själv! God mat, fint sällskap och dans, det kan ju inte bli bättre.

Vecka 47.

Så var det en ny vecka och ett nytt schema som vi skall titta på.
 
Måndag: Idag skall jag träffa Louise klockan 12.30 för att sitta med vår uppsats. Idag skall jag även på något litet hemligt och spännande, så ni får hålla tummarna för mig och jag kommer berätta mer om detta senare. Idag är det dessutom vegetarisk måndag! Jag kommer bjuda på ett sista tips här i bloggen. Jag tycker nämligen att jag har överröst er tillräckligt med maträtter, så vi tar en liten paus från det. Jag och Dan kommer dock fortsätta att ha vegetariska måndagar.
 
Tisdag: Tentaplugg hela dagen! På eftermiddagen skall jag träffa Neja en kort sväng som har sin praktik här i Löddeköpinge. Då får man passa på att träffas!
 
Onsdag: Tenta i kvantitativ dataanalys. Woho! Eller nej. Klockan 8-12 skriver jag den. På kvällen skall jag till Lunds stadsbibliotek för att lyssna på Sandra Beijer som skall prata om sin bok.
 
Torsdag: På torsdag fyller min fina vän Sara W hela 24 år! WOHO! Jag skall dock till skolan för lektion 13.30-15 och därefter handledning.
 
Fredag: På fredag skall jag till Kågeröd för att träffa Sara lite och fira hennes födelsedag en dag i efterskott!
 
Lördag: Jag och Dan skall ha lite middag med syskon och kompisar. Det börjar ju närma sig Thanksgiving! Men mer om det senare.
 
Söndag: Vilodag!
 
Och så ser denna veckan ut!

Den ljusblå klänningen.

Såhär såg jag ut igår när jag bestämde mig för att vara lite fredagsfin i skolan.

Visst är den här klänningen ljusblå? Jag beställde den nämligen på H&M:s hemsida (för 149kr! Ett riktigt klipp) och de skrev att färgen var grå? Jag tycker minsann att den är ljusblå.

Nåja! Fredagen innehöll uppsatspluggande och idoltittande. Det var riktigt skönt med en hemmakväll efter en stressfull vecka.

Video från Amandas överraskningshäng.

Amanda 26 from Desirée on Vimeo.

 

Här kommer en video som Desirée filmade när Amanda fyllde 26 och vi överraskade henne med ballonger, skumpa och kompishäng!


Casual Streetfood.

Idag hade jag och Carro bokat dejt och bestämde oss för att äta middag på Casual Streetfood som ligger precis vid Spångatan i Malmö. Jag blev introducerad av bästa Des som har koll på nästan alla restauranger i Malmö.

Alltså det är galet gott! Jag och Carro beställde fish taco med pommes. Denna rätt kostar inte mer än 95kr och man blir verkligen supermätt. Så det får vara dagens tips tycker jag!

Det är i alla fall ett ypperligt ställe att planera resor och nyårsfester på, tycker jag och Carro i alla fall.

Vegetarisk måndag: Thaigryta.

Så var det dags för veckans vegetariska recept som är thaigryta!
 
Sara tipsade mig om att det blir mycket godare om man köper konserverade och färska råvaror än en påse frysta wookade grönsaker. Så det testade jag och självklart blev det godare! Det jag hade till denna gryta var en burk skivade bambuskott, en burk vattenkastanjer, en burk minimajs, TVÅ burkar (även om det bara är en på bilden) kokosmjölk, några morötter, broccoli, ingefära, röd currypasta och torkat citrongräs. Detta serverade vi till råris.
 
Jag började med att hacka och skala de färska grönsakerna.
 
Ner i grytan med det och stek till sålänge.
 
Och sedan i med det konserverade!
 
Såhär tjusigt såg det ut då. Jag hade köpt hem haricots verts också, men de glömde jag i frysen. Det hade dock passat jättebra till detta!
 
Och så i med kokosmjölken! Jag hade i två burkar av den här lätta varianten. Det blir ju mer blaskigt än vanlig, men det får man ta om man köper lättprodukter.
 
Så skalade jag och rev ingefäran. Det ser lite ut som en potatis, men det är ingefära. Jag lovar. I med det rivna i grytan!
 
Så ser det såhär fint ut!
 
Dags för röd currypasta. Hur mycket tar ni i? Jag brukar alltid ta för mycket eller för lite. Den här gången tog jag cirka en tesked och tyckte det var för lite.
 
Låt koka. Glöm inte att salta och peppra!
 
I med de torkade citrongräsbladen (?) precis innan servering.
 
Voila!
 
Detta serverade vi som sagt till råris. Smaklig måltid!

Fars dag.

I söndags var det ju fars dag och det firade vi hemma hos mamma och pappa. Det blir mörkt redan vid 16-tiden nu och det är så himla tråkigt. Mamma gjorde det dock lite mysigare med värmeljus.
 
Det var fint uppdukat för att fira pappas dag!
 
Så var det dags att äta! Det bjöds på ryggbiff, hasselbackspotatis, bönor, brunsås, persiljesmör, stekt lök och gelé.
 
De här två var såklart också med och firade fars dag. Det var bara lillebror Carl som inte var med. Det kanske inte är så konstigt nu när han bor i Piteå, men det känns ändå som att en pusselbit fattas.
 
Dör på den här maten. Så. God.
 
Så öppnade pappa sina paket och till efterrätt bjöds det på hemgjord crème brûlée. När klockan var 21 gick jag och Dan hem och tittade på Maria Langs "Inte flera mord" som gick på Tv4, vilket höjde söndagsstämningen ytterligare. Mys på högsta nivå helt enkelt!

Helgens klädsel.

I helgen var jag ju på lite upptåg och klädde upp mig lite. Jag hann ta några mobilbilder till er och tänkte att vi skulle titta på dem.
 
Fredag: I fredags överraskade vi som sagt Amanda på hennes födelsedag och då var man självklart tvungen att klä upp sig lite. Då hade jag på mig den här nya klänningen från MQ! Älskar det grå/svarta leopardmönstret och att det är en någorlunda varm festklänning. Den får definitivt följa med ut på fest fler gånger.

Lördag: I lördags åkte jag och Dan till Dans föräldrar för middag och då passade den här höstklänningen perfekt! Den fyndade jag för 149 kronor på H&M och är verkligen i höstens bästa färger.

Det var helgens klädsel! Vad jag hade på mig på söndagen var inte intressant nog för att hamna på bild helt enkelt.

Måndag i skolan.

Idag är det en bra dag i skolan! Jag och Louise sitter med våra uppsatser och kommer ganska långt vilket känns skönt. Louise har dessutom bakat tigermuffins och tagit med sig, vilket gör pluggandet lite roligare.
 
Hittar dessutom söta meddelanden på väggarna här i skolan. En helt okej måndag hittills alltså!

Berlinmuren.

Sofie: Dan, visste du att det är 15 år sedan Berlinmuren föll?
Dan: Är det inte längre tid?
Sofie: Nej! För den föll 1989 och det är 15 år sedan i år!
Dan: Det är 25 år sedan Sofie.
Sofie: OJ! Det var ju det jag menade..
 
Ett tappert försök att låta smart men faller så platt, så platt.

Vecka 46.

God morgon! Så var det en ny vecka och dags för veckans schema. Det visar sig att jag har ganska mycket skola i veckan, för en gångs skull.
 
Måndag: Idag åker jag in till Malmö för att träffa Louise och sitta med vår uppsats. Förutom det så är det ju vegetarisk måndag och jag har handlat saker till en vegetarisk thaigryta, spännande. Recept kommer såklart! Men jag funderar på om det är dags att börja avveckla det här med "vegetarisk måndag"-recepten. Jag och Dan kommer ju fortsätta att ha vegetarisk måndag, men vill ni se recept varje vecka? Det är frågan. Tyck till!
 
Tisdag: På tisdag har jag lektion 13-15. Annars är det tentaplugg som gäller.
 
Onsdag: Först har jag en lektion 13-15 och därefter en 15.30-17. Efter den sista lektionen skall jag och Louise dessutom ha ett möte med vår handledare. Lång dag alltså!
 
Torsdag: En pluggdag i skolan även på torsdag. Efter skolan blir det nog en middagsdejt med Carro eftersom det inte blev någon denna veckan.
 
Fredag: Teeeeentaplugga och uppsatsplugga. Får väl försöka varva med Idol också, så det blir lite fredagskänsla.
 
Lördag: På lördag skall jag på tjejmiddag hos Desirée! Det skall bli så mysigt. Des lagar de absolut finurligaste och godaste middagarna.
 
Söndag: Vilodag som vanligt! Varvar med plugg så mycket jag kan också.
 
Annars blir det nog en träningsfri vecka med tanke på att jag fortfarande är förkyld. Vill ju inte skada kroppen på något sätt. Jag får helt enkelt börja med morgonpromenader så att jag ändå gör något. Jag blir så otroligt rastlös annars. Då vet ni vad jag kommer hitta på denna vecka! Som sagt, mestadels plugg.

Ankmiddag.

Igår var vi hembjudna till Dans föräldrar för lite middag, och inte vilken middag som helst utan ankmiddag!
 
Det bästa med hösten är nog den goda maten man äter. Vem tackar nej till kalkon, kantareller och allt annat som kan erbjudas? Anka som är så otroligt gott också. Det är ju kanske inte varje dag som jag äter det.
 
Så gott!
 
Till efterätt blev det lite hallon och grädde och när vi ätit upp gick vi hem till Dans bror Lars för att umgås lite ytterligare innan det var dags att åka hem. Det blev en lagom lugn och mysig lördagkväll vilket passade mig och Dan alldeles utmärkt.

Överraskningshäng för Amanda.

Eftersom jag låg på soffan hela onsdagen och torsdagen tyckte jag att det var dags att ta mig i kragen på fredagen. Men fy vad sjuk jag har varit, feber, snorig och hela paketet alltså! Men i fredags fyllde faktiskt Amanda hela 26 år och vi hade planerat ett litet överraskningshäng hemma hos henne. Så vi packade ihop våra presenter, ballonger, partyhattar, chips, ost och kex och en massa annat och promenerade hem till Amanda. Vi knackade på, skrek grattis och hon blev överraskad! Här har vi födelsedagsbarnet förresten!
 
Mia och Louise.
 
Bästa Jaana.
 
Så öppnade Amanda sina paket! Hon fick ett presentkort, nagellack, en väska, energidricka, öl och lite annat.

Fina Des!
 
Vi dukade upp allt snacks vi hade tagit med oss.
 
Och umgicks!
 
Vi lyssnade på musik, pratade världsproblem och när klockan inte var mer än halv tolv var det dags för mig att ta bussen hem. Jag kände nämligen hur jag började svettas och blev täppt i näsan igen, det brukar vara en ledtråd på att jag är påväg att bli dålig. Så medan de andra gick ut och dansade (vilket jag också var jättesugen på :( ) så åkte jag hem. Men det var en riktigt mysig fredagkväll och grattis igen fina Amanda!

Ed Sheeran.

Sofie kommer hem efter en fredagkväll i Malmö.

Sofie: Vem var bäst i Idol ikväll?
Dan: Ed Sheeran.
Sofie: Va?
Dan: Ja, Ed Sheeran var och gästade Idol ikväll.
Sofie: Men han är ju ingen deltagare.
Dan: Nej, men han var bäst ikväll!
Sofie: ....

Glad fredag!

Hej kompisar!
Ursäkta att jag totalt har ignorerat er på ett par dagar men jag har varit sjuk. Det började som en förkylning och slutade med feber. Men ikväll skall jag strunta i min förkylning och hålla fredag. Det kommer bilder på min nya klänning senare! Hoppas ni har en finfin kväll också.
 
Så länge kan vi kika på mina nya ljusslingor! De köpte jag på Rusta för endast 149 pix stycket! Perfekt tyckte jag. Nu är lägenheten lite mer upplyst i höstmörkret.

Sjukis.

Vaknade upp imorse och mådde allmänt dåligt. Känns som jag är lite smått förkylt och att det är på väg att bryta ut ännu mer. Ni vet när man är tung i huvudet, trött hela tiden, snorig och ont i halsen? Så är det nu i alla fall. Perfekt att vi denna vecka har de första två viktiga föreläsningarna på länge och som jag verkligen behöver gå på för att öka mina chanser att klara tentan som är om cirka två veckor. Nåja, det var bara att masa sig till skolan i en varm tröja och hoppas att det inte blir värre. Tur att det i alla fall var en intressant föreläsning!

Man vet att man behöver tvätta när man inte har några matchande strumpor kvar.

Någon hade ritat den här söta på bänken jag satte mig vid. Den gjorde mig på lite bättre humör i alla fall! 

Vegetarisk måndag: Bakad potatis med keso och grönsaker.

Veckans vegetariska tips är så enkelt som bakad potatis! Idag orkade jag inte göra något avancerat och jag älskar ju bakad potatis. Så jag köpte lite saker som jag tänkte kunde passa bra till.
 
Så till bakpotatisen köpte jag paprika, rödlök (som vi sedan struntade i att använda), keso och ranchdippa som jag blandade med turkisk yoghurt istället för gräddfil!
 
Det blev supergott! Lite salt, peppar och smör på det så blir det toppen!
 
En enkel vegetarisk middag! Det var veckans vegetariska tips.

Om Isa.

Så i torsdags åkte jag och mamma med Isa till veterinären i Helsingborg. Hon var lagom glad över detta som ni ser på bilden. Vi skulle göra ett ultraljud på hennes hjärta för att få reda på var blåsljudet kommer ifrån.
 
Isa var aningen nervös och fick därför lite lugnande. Hon ser helt hög ut på bilderna! Haha, aw. I vilket fall som helst kunde inte veterinären se ifall det var en påbörjan till HCM eller om det bara var att hjärtklaffen var missformad och därav "läckte" blod. Han förklarade att även om det är en påbörjan till HCM så behöver inte detta utvecklas och att Isa blir sjuk. Han förklarade att hos Norska Skogkatter är det ganska vanligt och att många har ett underliggande HCM-syndrom som aldrig bryter ut. I vilket fall som helst mår hon jättebra nu och är frisk. Vi skall komma tillbaka till kliniken om ett år för att göra ett nytt ultraljud och se hur klaffen ser ut då. Från allra första början skulle vi ju kastrera Isa och det var så vi hittade blåsljudet. Nu förklarar veterinären att det är en väldigt liten risk att hon skulle skadas av att bli nedsövd under kastreringen och vi tänkte boka en tid till detta nästa månad.

Stackars Isa som får fara till den ena veterinären efter den andra. Men skönt att ändå ha ett någorlunda svar på vad det kan vara och även veta att hon mår bra i dagsläget. Nu hoppas vi bara på att det kan förbli så. Tack alla som har varit så engagerade i detta och tagit kontakt med mig! Det värmer verkligen.

Vecka 45.

Så var det en ny vecka och dags att titta på vad jag kommer ha för mig.
 
Måndag: Idag skall jag till skolan och träffa Louise. Vi skall sitta med vår uppsats som äntligen har börjat komma igång! Skönt. Idag är det också vegetarisk måndag och jag har ett jättelätt recept att bjuda på idag.
 
Tisdag: Imorgon har jag skola mellan 13-15. Därefter skall jag träna lite.
 
Onsdag: Ledig! Skall sitta hemma hela dagen och skriva på vår uppsats. Behöver också läsa lite till vår tenta som är om två veckor. Jag skall också träna lite.
 
Torsdag: Lektion mellan 13-15 och därefter skall jag kanske träffa Carro för lite kvalitetstid.
 
Fredag: På fredag är jag ledig! Då skall jag träna och ha fredagsmys framför idol. Som vanligt alltså.
 
Lördag: På lördag skall jag och Dan på middag hos hans föräldrar. Det vankas gåsamiddag! Annars skall jag träna på dagen.
 
Söndag: Vilodag! Titta på serier, plugga lite kanske och definitvit städa.
 
Och så ser min vecka ut! En någorlunda upptagen vecka men ändå med en del lediga luckor. Skönt!

Lördagsbestyr.

Igår tog jag och Dan med Dans brorsbarn på bio! Det var en så himla mysig dag. Först åt vi på McDonalds och sedan såg vi "Blixten och det magiska huset" som var en ganska mysig barnfilm.
 
Dan, Loke och Tova innan bion började! Finisarna.
 
Innan vi tog tåget hem från Lund igen stannade vi på Burger King för att äta lite glass. Därefter åkte vi hem till Dans bror för att äta tacos och umgås. Det var en så mysig lördag!

Lördagskläder.

Såhär ser jag ut idag när jag har varit i Lund med Dan och Dans brorsbarn. Vi har ätit McDonalds och gått på bio.
 
Klänningen kommer från Åhléns och den köpte jag i Stockholm i somras. Den är så himla stor och bekväm, en perfekt "äta så mycket jag kan utan att det spänner åt"-klänning.
 
Nu skall vi snart laga tacos hemma hos Ola och Angelica och ha lite lördagsmys. Ni får ha en trevlig lördag!

RSS 2.0