24/11 - 2014.

Vi sitter med uppknäppta byxor i soffan. Det är fredagkväll, vi har precis ätit tacos och som vanligt har vi ätit mycket mer än vad vi egentligen orkar. Just nu är det reklampaus på Tv4 och vi ser hur en kvinna skrattar när hon får tag i ett munsårsplåster. Kvinnan kysser en man och plötsligt är hennes liv mycket enklare, allt tack vare detta munsårsplåster.
 
"Ska vi inte förlova oss på vår 6-års dag?" slänger jag ur mig samtidigt som jag riktar min blick mot dig istället för mot TV:n. "Visst." svarar du, "Varför inte!". Vi byter kanal och sedan var det bara så. Så blev det bestämt. Tre veckor senare tittar jag på ringar utan dig. Jag kommer hem, förklarar att jag hittat den jag vill ha och två dagar senare har vi köpt dem. En i vitt guld till mig och en i rött guld till dig, för vi kommer aldrig överens om någonting och tycker helt olika.
 
Jag antar att allt hade kunnat ske annorlunda. Kanske hade jag kunnat hinta med att det snart är vår 6-års dag och att det hade varit kul att ha en ring på sitt finger. Jag kanske hade kunnat lämna små ledtrådar som inringade bilder på förlovningsringar i Gudlfynds reklamblad och lagt det någonstans där jag visste att du skulle hitta det. Kanske hade du också förstått vad jag menade. Kanske hade du rentav hittat en perfekt ring i den perfekta storleken och därefter gått ner på knä i en romantisk restaurang i Malmö. Men det är inte du och det är inte jag. Jag är för otålig och blir alldeles för rastlös av att vänta. Du har svårt att läsa mellan raderna och ta det första steget.
 
Istället blev det såhär och det är också alldeles perfekt. Det är perfekt för att det är du och jag och inte något som vi försöker att vara. Så när våra barnbarn frågar oss hur det gick till när vi förlovade oss, kommer jag säga att det var jag som friade till dig, framför ett uppätet tacosbord, under Tv4:s reklampaus och att ditt svar blev "Visst".
 

Kommentarer
Postat av: Ingegerd

Hej och GRATTIS . än en gång....
Har faktiskt "sladdrat" till Rebecka och hon hälsar o grattar..Hon har nu påbörjat sin barnledighet och jag fått en ny ,(2) arbetskamrater..Höres...KRAM...

2014-11-24 @ 10:12:29
Postat av: Sara W

Åhh GRATTIS till er!!! Ni är så fina tillsammans. Kvittar på vilket sett man friar eller vem av en som friar. Huvudsaken är att man vill förlova sig och älskar vandra <3 Åhh tusen grattis till er!! Så glad jag är!

2014-11-24 @ 10:59:08
Postat av: jawna

Det här är ju en jättefin historia! Just den ni borde berätta för era barnbarn. Så olika, men så perfekta för varandra ;) :)

2014-11-24 @ 12:21:43
URL: http://jawnas.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Stort grattis!! Håller med ovanstående; det är ju en jättefin och speciell historia. ER historia, och precis så som livet är, spontant och ärligt. Helt perfekt operfekt<3

2014-11-24 @ 12:25:37
Postat av: Amanda

UNDERBART! 💘🎉💒💐💍

2014-11-24 @ 12:27:40
Postat av: Des

Åh. Tår i mitt öga nu asså! Så vackert och personligt. Är så glad för er skull och önskar er all lycka ❤️

2014-11-24 @ 16:58:09
Postat av: Lina

Jag tycker iaf det är hur gulligt som helst! Och väldigt personligt. Vilket ju faktiskt är precis vad man vill. 😃😍

2014-11-24 @ 22:05:00
URL: http://linaolssons.se

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0