Grace of Monaco.

Nu var det ett tag sedan vi hade ett filmtips och därför har jag förberett ett litet inlägg till er såhär på en fredag och allt. Igår såg jag filmen "Grace of Monaco" och om man är som mig och fullkomligt älskar skådespelerskor från 60-talet och allt som handlar om deras privatliv, så kommer ni tycka om denna!
 
Grace Kelly gifte sig år 1956 med Prins Rainier III av Monaco och blev då Prinsessa av Monaco. Hon hade under 50-talet haft en fantastisk karriär som skådespelerska i Hollywood och hade innan dess även haft flera modelljobb. Filmen tar start i Monaco år 1962 och vi får möta en något olycklig Grace som funderar på att ta en roll i en stor film i hopp om att hitta tillbaka till sig själv.
 
Men just när Grace blir erbjuden rollen hamnar Monaco i en stor politisk tvist och landet börjar känna att kanske deras prinsessa vänder dem ryggen när de behöver henne som mest.
 
Filmen handlar dels om Grace Kellys äktenskap till en man som ibland kan verka något hård, men också om hur det kanske för henne blir dags att lägga skådespelaryrket bakom sig och omfamna sin roll som Prinsessa av Monaco. Filmen var kanske inte den absolut bästa jag sett, men jag tycker fortfarande att den är sevärd. Om inget annat så för att beundra Grace Kellys klädstil och drömma sig bort till ett varmt land som Monaco nu när det snart är vinter. Grace Kelly spelades dessutom av självaste Nicole Kidman! Se den ikväll redan vetja!

Torsdag.


Idag har jag inte hälsat på er alls! Så himla dåligt av mig. Jag har bara haft ont i magen, hängt framför Super Mario och tagit med Isa till veterinären. Hur allting blev med Isa skall ni få lite uppdateringar om, men allting verkar ganska bra ändå. Förresten så är nog Wii U det roligaste som hänt mig på sistone. Jag kan bara inte sluta spela. Det är nästan så att jag skall köpa "Donkey Kong" och få en riktig nostalgikick! För inte var det väl bara jag som spelade det när jag var liten? På världens minsta tjocktv och allt? Det hade varit kul att för en gångs skull spela det med ordentlig bild på TV:n och på en stor TV dessutom! Men kanske skall man ta tag i livet istället? Det gör vi imorgon.

Pumpkin.

Nu när det är Halloweentider så måste man ju såklart ha en pumpa! Jag, mamma och min lillebror Christoffer köpte de största pumporna vi kunde hitta på en liten gård utanför Löddeköpinge. Den största vägde 13 kilo! Jisses alltså. Såhär såg dem ut!
 
Den glada pumpan (den till vänster) karvade jag och Dan medan mina småbröder Carl, Christoffer och Carls flickvän Alice karvade den till höger. Hur fina blev dem inte?! Passande med en som är glad (kanske även lite full?) och en som ser skräckslagen ut.
 
Dem har fått pryda dörringången och önska lördagnes halloweengäster välkomna. Självklart var de upplysta med ljus också!

Vegetarisk måndag: Kikärtsgryta.

Veckans vegetariska recept är kikärtsgryta! Detta recept tipsade Emelie mig om och jag tänkte att det måste jag verkligen prova. Det var jättegott dessutom, så det var ju tur! haha. Jag utgick efter det HÄR receptet som Emelie tipsade om men tillsatte chili och tog hälften så mycket tomater och baby spenat. Men om ni skall följa det jag lagade så behöver ni en påse baby spenat, en röd chili, en lök, två vitlöksklyftor, två tomater, en lime, en burk kokosmjölk, en burk kikärtor, socker, gurkmeja, cayennepeppar och salt.
 
Ni kan börja med att hacka både löken och vitlöken och stek därefter det.
 
Tillsätt en matsked socker.
 
Då ser det ut såhär!
 
 Krydda med gurkmeja och cayennepeppar.
 
Hacka en röd chili och lägg i röran.
 
Då ser det såhär fräsigt ut.
 
Därefter skall man riva limeskalet och tillsätta.
 
Tillsätt kokosmjölken och låt koka upp.
 
Medan det kokar upp kan ni hacka tomaterna och skölja babyspenaten.
 
Häll därefter i kikärtorna.
 
Tillsammans med babyspenaten och tomaterna.
 
Låt det koka lite.
 
Tillsätt därefter limesaft från limen. Älskar att man skall använda både skalet och limesaften. Det passar jättebra i grytan! Låt det därefter koka lite till.
 
Och så var det klart!
 
Detta åt vi tillsammans med matvete vilket passade jättebra till. Men kan tänka mig att det passar till både couscous och ris, eller bara som det är också! Tycker att ni verkligen skall testa detta om ni tycker om kikärtor och kokosmjölk. Smaklig måltid på er!

Vecka 44.

Det är ny vecka och ny saker som händer! Jag tänkte att vi skulle titta lite på det.
 
Måndag: Idag sitter jag bara med min hemtenta som skall in på onsdag. Idag reser min lillebror till Piteå igen och kommer inte hem förrän i december :( Annars är det ju måndag vilket innebär ett nytt vegetariskt recept!
 
Tisdag: Imorgon är dagen innan min hemtenta skall in och därför skall jag sitta med den. Annars skall jag nog träna, tror jag.
 
Onsdag: På onsdag skall jag till skolan, lämna in min hemtenta och träffa min skrivarkompis Louise.
 
Torsdag: Skall jag, mamma och Isa till veterinären för att kolla Isas blåsljud på hjärtat. Vi får hoppas att vi får något besked vad det kan bero på den här gången.
 
Fredag: På fredag händer faktiskt inget särskilt! Jag och Dan skall titta på Idol och ha myskväll, som sig bör.
 
Lördag: Jag och Dan skall ta med Dans brorsbarn Tova och Loke på bio på lördag! Det skall bli jättemysigt. På kvällen skall vi umgås hemma hos Ola och äta tacos.
 
Söndag: Vilodag som vanligt! Spela Wii U som Dan precis har köpt och titta på tusen serier.
 
Bortsett från detta skall jag försöka springa och träna så mycket jag orkar. Jag behöver känna mig hälsosam efter en helg fylld med snabbmat och vin.

Halloween 2014.

I lördags var det dags för min och mina syskons årliga Halloweenfest. Förbered er på ett inlägg med en miljon bilder. Vi bunkrade i alla fall upp med en massa snacks.
 
En massa, massa, massa snacks. Den här dödskalleskålen fick vi av Ivan och Sara förra året. Han hugger när man försöker ta godiset, jätteläskig.
 
Jag såg ut såhär som ni minns! Skelettklänningen är beställd från Partykungen.se och peruken har jag köpt på Buttericks. Hatten är gammal och köpt i en liten affär i Malmö. Det var kul att för en gångs skull klä ut sig lite extra eftersom jag nästan alltid har vanliga kläder på mig när jag skall klä ut mig.
 
Carro var världens sötaste hippie!
 
Sös var Edgar Allan Poe och lillebror Christoffer var Slenderman.
 
Dan var världens sötaste Super Mario.
 
Carl och Alice var demon och djävul.
 
Christoffer skulle vara läskig och dök upp i varje hörn av bilderna. Precis som Slenderman.
 
Stina!
 
Micke och Markus var Ronny och Ragge och fick 2:a pris i årets "Bästa maskerad"-tävling.
 
Sös och Jennie.
 
Jag och Danis.
 
Amanda var en japansk skolflicka och urgullig.
 
Fina människor!
 
Lina var utklädd till Black Swan och Lars var utklädd till en riddare (med en väldigt stor snopp? haha).
 
Desirée var fågelskrämma och Micke var "the driver" från Drive.
 
I hallen hade vi trevligt.
 
Neja var också Black Swan och hade målat sig jättefint.
 
Rebbe var världens sötaste sjöjungfru.
 
Sara, jag, Rebbe och Neja. <3
 
Här ser vi lite bättre bilder på deras maskerader. Regina var Cruella De Vil och Sara var en svart ängel.
 
Så minglades det runt. Vi var en del folk.
 
Elin och Sara!
 
Jag älskar att alla var så himla fina och verkligen lagt ner mycket tid och energi på sina utklädnader.
 
Neja och Robin. Robin var Robin Hood om ni inte ser det, fast det gör ni nog.
 
Ivan och Sara.
 
Rola var Lady Gaga, Louise var ett kattdjur och vann 1:a-pris i vår tävling, Japansk skolflicka, Fågelskrämma och Jaana var Kat von D.
 
Jaana var sjukt lik som Kat von D dessutom.
 
Två stycken Black Swan.
 
Emelie var så fruktansvärt läskig.
 
Vi dansade.
 
Och lekte med Lars stora snopp? haha.
 
Regina och Sarah.
 
Emelie och Philip, och någon som fotobombade vår bild?
 
Sarah H var en pruttkudde och vann 3:e-priset i vår tävling.
 
Jag gick runt och kände på mina höftben hela tiden och tänkte att jag kanske behövde äta något. De hade ju blivit så sjukt synliga helt plötsligt.
 
Kanske bör färga håret i den här färgen förresten?
 
Så dansade vi runt och drack prosecco med superlångt sugrör. Vid halv tre på natten gick de sista gästerna och klockan tre skruvade vi dessutom tillbaka klockan. Jag och mina syskon vill tacka alla för en lyckad fest och vi är så glada över att det var så många som ville närvara och göra kvällen så rolig. Ni är bäst helt enkelt!

Happy Halloween.

Igår hade jag och mina syskon som sagt Halloweenfest hemma hos mamma och pappa och alla vår närmsta vänner närvarade. Jag var utklädd till Katy Perrys skelett eller kanske Katy Perry när hon går på halloweenfest? Jag hade i vilket fall som helst en blå peruk och en skelettklänning.

Dan var Supermario och var världens sötaste. Ni skall få se tusen bilder från kvällen senare. Men vi hade sjukt kul i alla fall!

Lördag.

Hej hörrni! Ikväll är det dags för min och mina syskons stora Halloweenfest och vi har förberett hur mycket som helst. Snart skall jag göra mig i ordning och jag skall försöka visa er sen hur jag kommer att se ut. Annars kommer ni att få se imorgon!
 
Ha en trevlig lördag annars. Kram på er!

Halloween, åren 2007-2013.

Jag tänkte att vi skulle titta på hur jag har tillbringat Halloweenhelgen åren 2007 till 2013 och även vad jag har klätt ut mig till. Tyvärr så blir det ganska små bilder eftersom det är gamla bilder, jag har bytt dator och hittar inte alla originalfiler. Men tror kanske att ni överlever.
 
År 2007 var jag tomtenisse. Det kan ha varit den absolut sämsta utklädnaden jag haft någonsin då jag endast försökte se sexig ut och inte alls var lika engagerad i att klä ut mig som jag är idag. Detta året hade Sös halloweenfest hemma hos mamma och pappa och jag kommer ihåg att jag som 17-åring hade mycket roligt.
 
År 2008 var jag 18 år och bjuden på halloweenfest hemma hos Mickes kompis Alexandra i Billeberga. Jag var vampyr, hade på mig en svart fodralklänning och söndriga strumpbyxor. Var kanske inte superengagerad detta året heller.
 
År 2009 var jag 19 år och vi hade familjemiddag hemma hos min familj. Jag klädde inte ut mig men hittade en av mina bröders mask som jag tydligen lekte lite med. Vi åt i alla fall en fin kladdkaka som Sös hade bakat som definitivt höll sig till halloweentemat.
 
År 2010 klädde jag och Caroline upp oss för att gå ut och dansa i Malmö. Eftersom det dessutom var halloweenhelgen hade vi masker på oss. Jag minns att vi drack drinkar på en bar och att det blev en ganska lugn utekväll. Tydligen var jag väldigt dålig på att ta bilder på den tiden och denna webbcambild är det enda beviset jag har.
 
Men år 2011 hittade jag intresset för fotografering och jag och Dan bestämde oss dessutom för att ha en halloweenfest hemma hos oss. Vi hade precis flyttat till Lödde och jag var 21 år gammal. Denna halloween klädde jag ut mig till Audrey Hepburn och fick visa alla en bild på henne eftersom ingen riktigt förstod vem jag skulle föreställa. Audrey i Breakfast at Tiffany's i alla fall.
 
År 2012 var jag 22 år gammal och klädde ut mig till Mimmi Pigg. Detta är en av de utklädnader som jag fullkomligt älskar. Jag kände mig så uppiffad och fin. Detta året hade jag och mina syskon fest i mammas och pappas hus, vilket numera har blivit något av en tradition.
 
År 2013, alltså förra året, var jag utklädd till en 20-tals flapper och Dan klädde ut sig till Clark Kent. Sös klädde ut sig till mig (haha), Carl till Clint Eastwood och Christoffer till "The Dude" från The Big Lebowski. Vi hade återigen halloweenfest i mammas och pappas hus, vilket det kommer att bli i år igen! Jag längtar så himla mycket till lördag och känner mig ganska nöjd med min utklädnad. Vad jag skall klä ut mig till får ni se på lördag! Spännande.

Veckans mobilbilder.

Jag tänkte att vi skulle titta på mina senaste mobilbilder igen! En dag var jag på gymmet när det var helt tomt. Jag tror jag tränade triceps, ben och mage denna dag. Den röda 5-kilosvikten lägger jag på min rygg när jag kör planka, för att det skall bli lite tyngre och lite jobbigare.

Härom dagen var jag och Elin ute och gick en morgonrunda. Det var så otroligt fint och mysigt höstväder just på morgonen. Dock började det självklart ösregna senare under dagen.

Jag fick ett paket från Asos igår. Det är den första klänningen jag köpt där på flera månader! Den är i sammet med små, små guldprickar på. Den är helt perfekt! Det vankas helt klart nyårklänning över den.

Jag och Dan var tvungna att göra ett ärende på Center Syd igår och när vi skulle cykla hem så ösregnade det. Oh, alltså. Vi blev så otroligt blöta.

Hela denna vecka har jag suttit med min urtråkiga hemtenta. Alltså jisses vad jag verkligen skall söka jobb till januari och inte plugga mer sen. En dubbel kandidatexamen räcker faktiskt.

Min lillebror fick hem sin Halloweenkostym idag och provade den medan jag tog en selfie. Han kommer vara så sjukt läskig.

Och det var veckans mobilbilder hittills!

Vegetarisk måndag: Chili con carne med quornfärs.

Så var det dags för veckans vegetariska recept! Alltså jag var SÅ trött när jag skulle laga mat i måndags och kom hela på saker jag hade glömt och skulle ha i chili con carnen. Typ "OJSAN, måste ju ha i vitlök. OJSAN, får inte glömma grönsaksbuljong!". Så, kan bli att detta inlägget blir lite rörigt. Men det ni behöver för att laga den här vegetariska chili con carnen är: quornfärs (bara jag som har svårt att stava quorn förresten? Jag vill skriva "qourn" hela tiden.), en burk vita bönor, en burk champinjoner (eller färska), en styck chilipeppar, en lök, tomater, morötter, soya, en burk passerade tomater, vitlök, grönsaksbuljong och lite paprikakrydda och cayennepeppar. Salt och peppar också såklart.
 
I vilket fall som helst så börjar ni med att hacka grönsakerna. Om ni tycker att chilin är för stark så kan ni pilla bort fröna som finns inuti.
 
Stek grönsakerna!
 
I med quornfärsen och stek lite till.
 
Tillsätt champinjoner.
 
Häll i burken med de passerade tomaterna. Eller okej, kanske inte burken. Men innehållet liksom. Jag vet dessutom att det inte är en burk jag har på bilden, men vad kallas det då? Kartong? En kartong med passerade tomater? Låter bättre med burk. Tillsätt därefter lite vatten.
 
I med en grönsaksbuljongstärning OCH en klyfta vitlök som jag glömt fotografera.
 
Och lite soya.
 
Krydda lite.
 
Då ser det ut såhär! Låt puttra lite.
 
Sist av allt häller du i bönorna. Jag brukar göra detta kanske 5 minuter innan jag tar grytan, bara så att de blir lite varma ungefär.
 
Rör om, låt puttra lite och taadaaa! Klart!
 
Serveras till turkisk youghurt och bröd för de som vill ha det!
 
Alltså jag måste ju påpeka att jag inte äter såhär lite. Jag tar ju om såklart. Flera gånger faktiskt. Det var veckans vegetariska recept! Nästa vecka skall jag laga något om de recepten som jag blev tipsade om av er. Jättekul att jag fick bra respons på det här med "vegetarisk måndag" förresten! Blir jätteglad när jag får så roliga kommentarer. Kram på er.

Lägesrapport om Isa.

 
Så i fredags var vi hos veterinären för att kolla Isas blåsljud. Det är många som har kontaktat mig och sagt att det antagligen inte är någon fara och att det är vanligt att katter har blåsljud på hjärtat. Jag tackar så hemskt mycket för ert stöd, verkligen. Men som sagt gjorde vi ett ultraljud på Isas hjärta och det lutar mot att Isa har HCM som är en hjärtsjukdom som utvecklas under tid. HCM är en sorts förtjockning av hjärtmuskeln som gör att hjärtat blir mindre elastiskt än normalt och hjärtat har därför svårare att fyllas med blod. Dock var veterinären ganska osäker och ville inte fastställa att det verkligen var HCM som Isa hade eftersom hjärtats "väggar" inte såg förtjockade ut, samtidigt som några "trådar" var klart förtjockade. Ni får ursäkta, men jag förstår knappt själv och har därför väldigt svårt att beskriva vad felet egentligen är. I vilket fall som helst ansåg veterinären att vi skall undersöka Isa hos en annan veterinär som är cardiolog och vi har fått tid nästa vecka.
 
I vilket fall som helst är Isas tillstånd absolut inte livshotande just nu, men om hon har denna hjärtsjukdom så kan det bli livshotande med tiden. Jag vill absolut inte ta ut någonting i förskott och jag hoppas att den här specialisten vi ska besöka har ett annat utlåtande.

Vinprovarkväll.

I lördags såg jag ut såhär som ni vet när jag väntade finbesök.
 
Med vita strumpbyxor och allt, dagen till ära!
 
Vi skulle nämligen ha en vinprovarkväll. Alla hade köpt vars en flaska vin att ta med sig som alla skulle få smaka av. Här har vi alla olika sorters viner vi testade! Ett till fördrink, ett vitt vin till förräten, ett rött vin till varmrätten, ett dessertvin och prosecco som lite "mellan rätterna"-dricka.
 
Vi började med Mia till fördrink som jag hade inhandlat. Det är ungefär världens sötaste mousserande vin, otroligt gott!
 
Elin och Neja var med såklart!
 
Och så var det dags för förrätt.
 
Jag gjorde en toast skagen som var toppad med lite avokado. Jag är helt galen i avokado just nu, äter det nästan hela tiden. Till det serverades Barefoot's vita vin som Sara hade köpt med sig. Det var otroligt gott och lent! Passade perfekt till förrätten.
 
Till varmrätt hade jag lagat kycklingfilé med kantarellrisotto och raita till sås. Till detta serverades ett rött vin som Carro hade köpt med sig vid namn Piccini Chianti. Jag brukar inte dricka så mycket rödvin men det var verkligen lättdrucket.
 
Fina tjejer!
 
Så dukade vi av varmrätten, öppnade dessertvinet och serverade efterrätten.
 
Sarah H hade nämligen lagat en otroligt god kladdkaka! Till efterrätten serverades dessertvinet Nivole som Neja hade köpt med sig. Tydligen serverades vinet på Nobelmiddagen förra året, mycket spännande! Vinet var dessutom så otroligt gott. Jag hade nästan kunnat dricka bara det vinet resten av kvällen. Men det är väl så när viner är söta och goda.
 
Därefter korkade vi upp Proseccon som Sarah H hade köpt med sig, åt godis och spelade lite spel. Isa var också ganska nöjd med kvällen. Verkligen en rolig grej och jag kan meddela att jag vaknade upp med huvudvärk dagen efter. En fin lördagkväll med finfina vänner!

Vecka 43.

Glad måndag på er! Då var det visst en ny vecka och vi skall självklart titta på hur mitt schema för denna veckan ser ut.
 
Måndag: Idag har jag en "sitta hemma och plugga"-dag. Det innebär att jag bara skall fokusera på min hemtenta som skall in nästa vecka. Den verkar så himla svår också, så känner att jag verkligen måste fokusera och lägga ner ordentligt mycket tid på den. Inte ens träna skall jag idag! Bortsett från det så är det ju vegetarisk måndag och det innebär ett nytt recept som kommer i veckan!
 
Tisdag: Imorgon har jag föreläsning 13.30-16. Bortsett från det skall jag försöka springa en runda och plugga lite.
 
Onsdag: Ledig! Fast jag skall in till skolan ändå och träffa Louise. Vi skall sitta med vår uppsats och hoppas på att vi kommer någon vart med den.
 
Torsdag: Sitta med min hemtenta och träna senare på dagen. Skall även klippa min lugg denna dag.
 
Fredag: Lillebror kommer hem från Piteå! YEEEEY! Som vi saknar honom. Tydligen snöar det uppe i Piteå nu också, haha. Så bortsett från att jag skall träna och plugga så bjuder fredagen också på familjemys och middag.
 
Lördag: På lördag skall vi ha vår årliga Halloweenfest! Det skall bli så himla kul, jag har längtat efter denna fest en hel månad. Älskar att klä ut mig!
 
Söndag: Städa och vila!
 
Bortsett från detta kommer denna vecka bjuda på inlägg som innehåller bilder från vår vinsmakarkväll, en uppdatering om hur det är med Isa och självklart lite recept. Dessutom skall vi titta på vad jag har klätt ut mig till på Halloween genom åren och vad jag kommer att ha på mig i år får ni först se på lördag. Spännande!

Lördagskläder.

Igår hade jag tjejerna över på middag och vi bestämde oss även för att ha en vinsmakarkväll vilket innebar att alla tog med sig vars en flaska vin och bjöd på. 

Kvällen till ära såg jag ut såhär! Klänningen är gammal och kommer från Asos, dock var strumpbyxorna nya och kommer också från Asos!

Kan verkligen tipsa om Asos strumpbyxor! Lagom pris och väldigt bekväma!

Hur vår vinsmakarkväll såg ut får ni se i ett annat inlägg!

En fredagslista.

 
Vad gör du i skrivande stund? Jag sitter just nu och tittar på klänningar på nätet. Jag har faktiskt varit väldigt duktig denna månaden och inte köpt så mycket klänningar, så därför är suget extra högt! Jag vill hitta den absolut bästa julklänningen. Jag vet, jag är ute i god tid. I år vill jag att min julklänning skall vara grön och kanske gärna med inslag av beige. Som den HÄR ungefär.
 
Vad skall du göra idag? Idag skall jag och mamma åka med Isa till veterinären för att göra ett ultraljud på hennes hjärta. Vi skall som sagt kolla om hennes blåsljud är farligt eller inte. Det är många som har tagit kontakt med mig och sagt att det är väldigt vanligt att katter har blåsljud på hjärtat och att det antagligen inte är något farligt. Vill bara tacka för ert stöd och jag håller tummarna för att det är så! Annars skall jag äta tacos ikväll och kolla på Idol, såklart. Värsta fredagstraditionen ju.
 
Något du önskar du gjort denna vecka? Kommit på en sjukt bra idé till min och Louise C-uppsats. Känns som att vår handledare tycker att alla våra idéer är dåliga. Borde lägga mindre energi på att titta på Paradise Hotell och mer på att hitta en bra uppsatsidé!
 
 
Vad gör dig glad en tråkig dag? Små, glada hundar som vill hälsa när man går förbi dem. Det finns inget finare <3 Tycker såklart om stora hundar också, fast mitt hjärta bankar extra hårt för små hundar.
 
Något som gjorde dig arg i veckan? Att Saga åkte ut från Paradise Hotell. Blev så arg. Jäkla Paow alltså. Förlåt för spoilers.
 
Det godaste du ätit i veckan hittills? Om man bortser från allt naturgodis jag ätit i veckan så är det nog linsgrytan jag lagade i måndags. Den var väldigt god. Jag gjorde dock en väldigt god korvstroganof igår också! Råkade köpa hem vispgrädde istället för matlagningsgrädde och det blev ju 10 gånger godare, men fick ont i magen efteråt. Sjukt värt det ändå.
 
 
Vad händer i helgen? På lördag kommer några tjejkompisar hem till mig. Vi skall äta tre rätters-middag och ha vinsmakarkväll. Skall bli spännande och roligt! Vin, god mat och fint sällskap är allt som behövs en lördag ju. På söndag skall jag sova.
 
Tre städer du vill resa till? New York, London och Paris.
 
En film du vill se? Gone Girl som går på Bio just nu. Den verkar spännande och bra.
 
 
Vad har du för dålig ovana? Jag biter på naglarna, vilket jag verkligen borde sluta med. Men jag köper också alldeles för mycket kläder. Det är ju faktiskt en dålig ovana kan jag tycka. Ibland får jag panik och ångest över att min garderob är så extremt full. Men jag slänger ju faktiskt aldrig kläder utan skänker bort eller säljer dem alltid. På något sätt känns det lite bättre när jag tänker på det.
 
Din favoritfärg? Min absoluta favoritfärg är röd men tycker också om blått, grönt, gult, svart, vitt. Haha. De flesta färger alltså. Så länge det är rätt nyans!
 
Vem är den kändaste personen som du har träffat? Räknas Kenza och Sandra Beijer? Nej, men annars är det väl kanske Björn Kjellman? Han var på ICA i Åhus en sommar när jag och min familj bodde i Mormors och Morfars sommarstuga där. Jag såg honom bara, men pappa hälsade lite coolt när han gick förbi honom.

 
Vilken låt tänkte du spela konstant denna helg? Den HÄR!

Recept, tack!

 
Jag tänkte att vi kunde göra en rolig grej! Mina vegetariska recept börjar snart sina och jag tänkte att ni kanske ville tipsa om något vegetariskt som ni tycker är jättegott? Så kan jag laga det och visa upp här i bloggen! Eller vad tycker ni? Fler vegetariska recept till folket tycker ju jag!

Några mobilbilder.

Tänkte att vi kunde titta på några mobilbilder jag tagit på sistone. Såhär vardagsmässigt bara. Igår gjorde jag mig i ordning för att ta mig in till skolan. Det regnade och jag tog myskläder.

Kom underfund med att det kanske är helt okej att ha sadelskydd ändå.

Snapchatade med Regina när hon skickade bilder på konstiga bud hon fått.

Blev otroligt arg över att Saga åkte ut ur Paradise Hotell. Vill att Paow ska åka hem igen och inte vara med i årets säsong.

Idag var jag och Elin ute och gick i ösregn. Elins hund Nikki fick följa med på en liten runda. Nikki är nog (utan att överdriva) världens fluffigaste hund.

Och till frukost lagade jag världens mest perfekta kokta ägg.

Mer perfekt än såhär blir det ju inte. Jag som inte ens tog tiden! Och det var mina senaste mobilbilder.

Vegetarisk måndag: Linsgryta.

Så var det dags för veckans vegetariska recept! Nu i måndags åt jag och Dan en linsgryta som Sös har gett oss receptet till. Det är typ tusen olika kryddor i, men det är ju bara gott! Det ni behöver är: röda linser, en lök, två morötter, en röd paprika (som inte syns på bild), en burk passerade eller krossade tomater, två klyftor vitlök, tre tärningar grönsaksbuljong, lagerblad, curry, spiskummin och basilika. Tror inte jag har glömt något? Så sjukt många ingredienser! Men blir galet gott som sagt.
 
Börja med att hacka grönsakerna.
 
Och fräs dem lite lätt.
 
Häll i en burk krossade eller passerade tomater.
 
Pressa två vitlöksklyftor och smula tre grönsaksbuljongstärningar i grytan.
 
Krydda med basilika, spiskummin och curry.
 
Då ser röran ut såhär!
 
Lägg i ett lagerblad också.
 
Sedan skall det tillsättas vatten. Det skall i ganska mycket vatten, cirka 6-9 dl. Jag och Dan hällde i 7 dl vatten och tyckte det var lagom. Men det beror kanske på hur lös man vill ha den.
 
Därefter skall linserna tillsättas! 2 dl röda linser för att vara exakt. Här får jag alltid panik och tänker att grytan kommer bli så otroligt rinnig och att jag måste tillsätta mer linser. Gör INTE detta! Linserna sväller väldigt mycket och suger åt sig vattnet. Dessutom kokas det bort ganska mycket vatten.
 
Så, låt det koka i ungefär 15 minuter och rör om då och då. Jag tycker att man ser ganska tydligt när grytan är klar.
 
Då ser den lite mer ut åt det här hållet!
 
Jag brukar äta detta tillsammans med pulvermos men Dan brukar äta grytan utan något tillbehör. Jag tror att det är ganska upp till var och en. Men det är sjukt gott till pulvermos helt enkelt, så lyssna på mig. Det här är verkligen så otroligt gott. Laga det genast. Och det var veckans vegetariska recept!

Besegrad av sadelskydd.

Det hände för någon månad sedan. Jag hoppade av bussen i Löddeköpinge och såg att min cykelsadel var klädd med ett sadelskydd. Det var ett vitt sadelskydd med Max Hamburgares logga på. Jag tittade mig omkring och upptäckte att nästan alla cyklar vid busshållsplatsen hade fått ett. Jag tog av det, lade det i min cykelkorg och cyklade hem. När jag sedan kom hem så slängde jag det i papperskorgen. Jag ville nämligen inte ha något sadelskydd på min cykelsadel. Varför? Dels tycker jag dem är otroligt fula och skulle jag vilja ha ett sadelskydd så skulle det definitivt inte vara ett som var vitt och hade en Max-logga. Men det är inte den enda anledningen. Jag får nämligen en stor obehaglighetskänsla av att veta att en helt främmande person har hållt i detta sadelskydd och sedan vidrört min cykel och framför allt min sadel! Jag vet att detta är väldigt dåliga ursäkter och sadelskydd är ju kanske bra att ha när det regnar. Men hade personen tvättat sina händer efter den gått på toaletten och innan den därefter vidrört min sadel? Det vet jag inte! Antagligen får jag aldrig veta! Jag ogillar hela saken med det bara.
 
Några veckor senare kommer jag ut från vårt hus och skall cykla till busshållsplatsen och upptäcker återigen att min cykelsadel är klädd med ett sadelskydd. Den här gången är det illgrönt och har Löddeköpinges ena mäklarfirmas logga på. Ja, Lödde har en mäklarfirma. Vi har faktiskt flera mäklarfirmor här. I vilket fall som helst blev jag väldigt irriterad. Jag vill ju inte ha något jäkla sadelskydd! Dessutom förstår jag inte varför det har blivit så jäkla modernt att göra reklam för sitt företag via sadelskydd? Jag förstår ju att det ger ett intryck och att det känns personligt. Men under den tiden jag praktiserade på en reklambyrå så sa vi aldrig "Vi gör ett sadelskydd med kundens logga på!", i alla fall inte på de möten jag närvarade. Så jag kastade det illgröna sadelskyddet också och kände mig nöjd. Kanske hade jag vunnit slaget mot sadelskydden en gång för alla?
 
Men ICKE! Imorse när jag skulle cykla till bussen och kom ut ur hissen i min byggnad möter jag min granne. "Jag hade några sadelskydd över och satte en på din cykel. Jag tänkte att det kunde vara bra för dig att ha!" säger han med ett leende. Jag tackar snällt, går ut till min cykel och suckar. Jag har helt enkelt blivit besegrad och får väl ha ett jäkla sadelskydd på min cykel. Jag anser bara att om jag skulle blivit besegrad av ett sadelskydd så kunde det väl varit ett rött, svart eller kanske prickigt? Något fint som smyckar min cykel, liksom? Men nej, självklart inte.
 



Fredagsmiddag och söndagsfrukost.

Jag hade dokumenterat lite mat i helgen och det måste vi ju titta på! Kanske är det så att jag är helt insnöad i matlagning just nu, men det var en period som jag var så trött på att laga mat och nästan aldrig gjorde det. Därför vill jag verkligen ta vara på tiden när jag tycker det är roligt. För plötsligt har det blivit roligt att planera veckans middagar, handla ingredienser och laga mat. I vilket fall som helst hade vi tacofredag i fredags, fast med en liten twist!
 
Vi köpte pulled turkey och hade till, istället för köttfärs. Detta var inte särskilt gott. Jag blev SÅ besviken eftersom jag hade längtat efter detta hela veckan. Pulled pork är mycket godare än pulled turkey, i alla fall när det kommer till den här köpta varianten.
 
Min hemgjorda guacamole var i alla fall god.
 
Vi testade också de nya tortillaskalen från Old El Paso och de var både smidiga och goda.
 
Söndagar har blivit min optimala vilodag. Det spelar ingen roll om jag har varit ute och dansat dagen innan eller bara varit på en lugn middag med vänner. På söndagar är det liksom okej att ha på sig pyjamas och sitta i soffan tills klockan blir två på eftermiddagen. Det är den dagen jag skall varva ner för att sedan orka ta tag i en ny vecka. Så i söndags bunkrade jag och Dan upp med en brakfrukost! Dan köpte bullar, vars en munk och en massa olika pålägg.
 
Jag kan äta nästan hur mycket som hest på morgonen och frukost är mitt absoluta favoritmål på dagen.
 
Så, här kan man ju sitta och äta medan man tittar på veckans olika serier. Det är inte helt fel minsann!

Vecka 42.

God förmiddag på er! Vi börjar måndagen med veckans schema som vanligt.
 
Måndag: Idag började jag morgonen med ett löppass och skall snart in till skolan för att träffa min skrivarkompis Louise. Vi skall arbeta på vår uppsats och försöka komma lite längre i vårt skrivande. Idag är det också vegetarisk måndag och det vankas linsgryta hemma hos familjen Strandberg/Andersson.
 
Tisdag: Imorgon är det föreläsning 13.30-15.
 
Onsdag: På onsdag skall jag träna och plugga.
 
Torsdag: Samma som på onsdagen.
 
Fredag: På fredag skall jag och mamma till Asmundtorp för att göra ett ultraljud på Isas hjärta. Vi håller tummarna för att allting är som det ska. Annars blir det tacofredag framför Idol som vanligt.
 
Lördag: Börjar morgonen med ett träningspass och på kvällen kommer några av mina tjejkompisar över för en vinprovarkväll! Skall bli mysigt.
 
Söndag: Vila och titta på alla serier.
 
Det blir en ganska lugn vecka och det är så himla skönt. Vill dock bara att det skall bli fredag så att vi kan få reda på hur det är med Isas hjärta. Vet inte riktigt vart jag skall ta vägen om det inte är bra med henne.

Svamppasta, vin och James Blunt.

Igår var det såhär fint när jag tog bussen in till Malmö för att möta Sös. Vi skulle nämligen på konsert och se James Blunt! Jag vet att det på något sätt är sorgligt och hemskt att det är såhär varmt i oktober, men jag älskar det samtidigt. Den inbitna kylan behöver inte komma riktigt än tycker jag.
 
Jag och Sös bestämde oss för att äta på Vapiano där hon tog pasta med scampi och jag tog svamppasta. Det var väldigt gott och värt att få ont i magen efteråt.
 
Därefter begav vi oss till Baltiska hallen för att se James Blunt! Spännande.
 
Det var såhär tomt när vi kom dit. Jag var dock väldigt glad över att det var sittplatser! Jag kanske är lat, men det är faktiskt skönt att sitta ner och titta på en konsert.
 
Vi passade på att ta selfies innan lokalen fylldes med folk.
 
Så var det dags för förbandet som var The Majority Says! Jag blev så exalterad eftersom jag brukar lyssna på dem. Det blev som att gå på en konsert och slå två flugor i en smäll! Jag ber om ursäkt för de dåliga mobilbilderna förresten.
 
Och så var det dags för James Blunt.
 
Han var otroligt bra och rolig, vilket jag inte trodde eftersom många av hans låtar är väldigt sorgliga och lugna. Men han var väldigt energisk. Mitt i en sång hoppade han ner bland publiken och sa att alla skulle ställa sig upp. "You are at a concert and not at a cinema!" skrek han.
 
Oh, så fint. Det var verkligen en jättebra konsert!
 
När konserten var slut begav jag och Sös oss vidare in till stan för att ta ett glas vin. Vi besökte två barer och ville bara sitta på ställen där det inte var smockfullt med folk.
 
Fina Sös!
 
Toalettselfie med jackor och väskor.
 
Innan det var dags för mig att ta bussen hem bestämde vi oss för att äta falafel som antagligen är det absolut bästa med Malmö.
 
Den här bilden alltså. HAHA. Det syns verkligen hur mycket jag älskar falafel.
 
Så pratade vi om hur bra konserten hade varit, åt upp vår falafel och 01.30 tog jag bussen hem. Vaknade i Bjärred av att busschauffören petade på mig och frågade var jag skulle hoppa av. "I Lödde?" frågade jag förvirrat. Jag hade PRECIS somnat och visste att vi inte skulle anlända till Lödde förrän om cirka 15 minuter. "Jag skulle bara kolla så att du inte skulle av här" sa busschauffören. Visst, det var fint gjort men jag hade faktiskt precis somnat och ville bara vila ögonen lite. Men nej. Satt klarvaken resten av resan. Haha. Det var en bra lördag i alla fall!

James Blunt och en sväng på stan.

Jag vet inte om ni har märkt det, men jag har varit så himla dålig på att ta "dagens klädsel"-fotografier på sistone. Jag har liksom blivit så himla obekväm med det så jag har struntat i det istället för att ta itu med min obekvämlighetskänsla. Så nu tänkte jag i alla fall bjuda på några "Såhär ser jag ut idag"-bilder innan jag tar bussen till Malmö för att möta Sös
 
Idag har jag på mig min finaste höstklänning. Den är liksom fin, färgglad och mysig på en och samma gång. På Zara hittar ni den.
 
Men ja, här står jag i köket och poserar med smutsig disk. Hatar att diska, är nästan det värsta som finns.
 
Nåja, luggen har i alla fall blivit något för lång och lockarna är lagom lagda. Precis som jag tycker om att ha det.
 
Läppstiftet är Isadora och heter Deco Rose om någon undrar.
 
Trevlig lördag på er nu och glöm inte att äta god mat och kanske dricka ett och annat glas vin. Det skall jag i alla fall.

Hej lördag!


Idag startade jag min lördag med ett gympass. Jag tränade mage, lår och armar idag. Lite av varje helt enkelt. Sedan blev det en liten städdag vilket verkligen behövdes. Det är inte lätt att ha två långhåriga katter, det blir så otroligt skitigt otroligt fort. Nu skall jag alldeles strax göra mig lördagsfin eftersom det blir en helkväll i Malmö med Sös. Trevlig lördag på er!

Veckans mobilbilder.

Denna vecka har jag samlat på mig en massa mobilbilder jag tänkte att vi skulle titta på. I tisdags var Isa hos veterinären för kastrering. Dock åkte vi hem lika fort som vi kom dit, ungefär. Isa hade nämligen ett blåsljud på hjärtat och de rekommenderade att vi skulle göra ett ultraljud på hennes hjärta innan vi sövde och kastrerade henne. Mest för att vara säker på att det inte är något allvarligt. Så himla jobbigt. Håller alla tummar och tår på att det inte är något allvarligt. Hon verkar i alla fall må bra och ville inte lämna sin kattbur när hon kom hem. Ett perfekt viloställe tyckte hon nog.
 
Igår var jag i skolan mellan 12 och 17. Alltså, segaste tiden någonsin ungefär. Efteråt ville Dan att jag skulle till Triangeln och springa ett ärende till honom eftersom jag ändå var i Malmö. Jag passade på att gå in några roliga affärer också. Alltså vill typ köpa ALLT som är relaterat till Halloween just nu. Jag kommer att göra ett inlägg med mina Halloweenutstyrslar genom åren också! Precis som jag gjorde förra året.
 
Längtar SÅ mycket tills jag får klä ut mig. Är supernöjd med min utklädnad dessutom.
 
Isa förstår inte alls att hon har ett blåsljud på hjärtat och busar lika mycket som vanligt.
 
Idag hängde jag på gymmet och tränade armar och mage. Elin blir sur om jag tar något som är mindre än 9 kg när jag tränar biceps. Men idag var hon minsann inte på gymmet så då fick det bli 8-kiloshantlar istället! Höhö. Känner mig otroligt trotsig.
 
Såhär fräsig ser jag ut när jag hänger på gymmet! Svettig som sjutton var jag också idag. Det är tur att jag inte är singel och försöker flirta med någon på gymmet. Hade ju ALDRIG gått så svettig som jag är när jag tränar. Hatar dessutom när folk pratar med mig när jag tränar. Jag vill bara skrika att de skall låta mig vara och att jag faktiskt inte bryr mig om att de kunde ta 78 kilo i bänkpress när de var i min ålder. Men, artig som jag är så bara nickar jag och ler. Mamma uppfostrade mig sjukt bra måste jag ändå säga.

Vegetarisk måndag: Quornfärssås med zucchinipasta

Veckans vegetariska recept är quornfärssås med zucchinipasta! Det ni behöver är quornfärs, lök, morötter, zucchini, passerade tomater, svamp, grönsaksbuljong och vitlök.
 
Börja med att hacka ett par morötter och en lök.
 
Stek tillsammans med quornfärsen.
 
Medan det steks till kan du börja skala zucchinin. Det blir inte så mycket "pasta", så använd hela zucchinin!
 
När färsen har stekts till kan du hälla i svampen (det går ju bra med färska också, men jag var lat och tog konserverade) och passerade tomater. Se till att hälla på en del vatten också, eftersom det kokas bort en del.
 
I med två klyftor vitlök och en grönsaksbuljong. Glöm inte att salta och peppra. Oregano är ganska gott att ha i också.
 
Låt det koka.
 
Under tiden kan vi förbereda "pastan". Jag använde mig av en potatisskalare och liksom "skalade" långa tagliatelle-bitar.
 
Såhär mycket blev det av hela zucchinin.
 
Så kokar du upp vatten och lägger i zucchinin. De skall bara kokas i cirka 2 minuter, så se till att göra detta när quornfärssåsen är klar.
 
Färdigt!
 
Kan serveras tillsammans med majs om man nu tycker att det är gott. Så vad tyckte jag egentligen om zucchinipastan? Alltså, jag skall inte stika under stolen med att det smakade helt okej. Det var liksom inte gott men inte heller äckligt. Det funkade. Men det var ju ingen pasta direkt. Men definitivt ett bra substitut om pasta skall undvikas. Själv älskar jag ju pasta, så det blir nog inget substitut hädan efter.

Löddekändis.

Förra veckan åkte den här tidningen ner i brevlådan.
 
Hallå! är en ny tidning som har börjat skickas ut i Kävlingekommun. Vad trevligt tänkte jag.
 
Och när jag slog upp förstasidan i tidningen hittade jag en bild på en riktig pudding. Men, vänta! Det där är ju jag!
 
För några veckor sedan var det nämligen en journalist som stannade mig efter att jag hoppat av bussen. Han frågade om jag ville vara med i tidningen och svara på några frågor om Skånetrafiken. Jamenvisst! sa jag och var så himla glad över att jag både orkade duscha och sminka mig på morgonen. Jag är faktiskt väldigt nöjd med Skånetrafiken då förbindelserna från Lödde har förbättrats och speciellt till Malmö, dit jag ofta åker. Älskar hur de citerar mig med att det är så himla bra att bussen går hem klockan 02.30 en lördagkväll. Då kan man ju vara ute och fääZta länge! Haha.
 
Så där är jag, bredvid Malmborgsannonsen för lax och ost och ser så himla glad ut. Det är ju inte helt fel minsann. Nu skall jag klippa ut mig ur tidningen och sätta mig på kylskåpet.

Lördag hos Jaana.

I lördags hade vi tjejhäng hos Jaana och jag hade inte med mig min kamera så ni får nöja er med några mobilbilder. Jag såg ut såhär i alla fall! Klänningen kommer från Zalando.
 
Vi bestämde oss för att laga hemgjord pizza vilket inte är helt fel en lördag.
 
Johanna, Mia och Des!
 
Hur gott? Jag tog utan ost på min pizza som vanligt eftersom jag får så himla ont i magen av det. "Så sorgsen din pizza ser ut utan ost", sa Des. "Jag vet :(" svarade jag. Jag som älskar ost.
 
Sedan bjöd Jaana på dumlekladdkaka och vi spelade spel och pratade världsproblem. Halv två tog jag bussen hem och sov tills klockan var elva dagen efter. Förstår inte varför jag är så himla trött hela tiden när jag knappt har saker att göra? Men en finfin och mysig lördag var det i alla fall!

Vecka 41.

Som vanligt börjar vi veckan med att titta på hur mitt schema kommer att se ut.
 
Måndag: Idag skall jag inte göra så mycket. I eftermiddag skall jag träna och annars skall jag mestadels plocka undan lite här hemma och städa. Det är ju även vegetarisk måndag som kommer att bjuda på ett nytt spännande recept! Om det blir gott är ju en helt annan fråga.
 
Tisdag: Imorgon skall Isa till veterinären och kastreras klockan 8.45. Stackars liten, men det var faktiskt på tiden. Hon är trots allt tre år nu. Annars skall jag träna och plugga lite.
 
Onsdag: På onsdag skall jag vara i skolan hela dagen. Vi skall ha handledning för vår uppsats och förbereda en presentation av en gruppuppgift. Spännande.
 
Torsdag: Träna, plugga och så vidare.
 
Fredag: På fredag har jag en redovisning i skolan och därefter skall jag och Dan hålla helg med tacos och Idol. Älskar fredagkvällar! De är liksom heliga.
 
Lördag: På lördagdag skall jag först träna och sedan skall jag och Sös på konsert i Malmö och titta på James Blunt. Det skall bli riktigt mysigt!
 
Söndag: Vilodag!
 
En lagom upptagen vecka måste jag säga.

Fem saker som irriterar mig.

  • När någon har tagit det sista toalettpappret och inte har bytt till en ny rulle. Hatar, hatar, haaaatar. Blir typ arg bara jag tänker på det.
  • När Dan skall dricka något med kolsyra fort för att han är supertörstig och det klunkar supermycket och låter som att han skall svälja hela glaset. Haha, stackars Dan.
  • Disk. Bara disk. Finns det något värre?
  • När jag precis har tvättat mattan och Isa sätter sig och kräker på den.
  • Människor som är kräsna när det gäller mat. Mat som är det godaste som finns ungefär?
 

Happy friday!

 
Hej kompisar! Glad fredag på er! Här sitter jag och tar smygbilder i skolan igen. Därav den sura minen på bilden. Så fort jag är klar i skolan skall jag ner till stan för att köpa min halloweenklädsel. Woho! Spännande va? Vad jag skall vara får ni inte se förrän Halloweenhelgen dock. Nu skall jag fortsätta plugga.

Färdigexaminerad produktionsledare.


Alltså jag är SÅ glad just nu. Så, så, så otroligt glad. ÄNTLIGEN har jag fått reda på att mitt examensarbete har blivit godkänt. ALLTSÅ!!!!! Jag mår så bra just nu. Förstå att jag är färdigexaminerad produktionsledare? Alltså, stryk skaffa barn och gifta sig för det här är typ det mest vuxna någonsin. NÅGONSIN!! Okej, kanske inte. Men nu skall jag liksom arbeta på ett medieproduktionsbolag klockan 9-17, vara ledig alla röda dagar och få månadslön. Alltså MÅNADSLÖN!!!! Ursäkta för stora bokstäver och många utropstecken och ja, jag måste få ett jobb först. Men ändå. SÅ NÖJD över mig själv just nu. Så nöjd.

Vegetarisk måndag: Enchiladas med keso.

Eftersom jag gav er ett så tråkigt recept på en vegetarisk middag i måndags, så tänkte jag att ni skall få ett lite roligare som jag gjorde igår! Detta receptet fick jag av Neja för några år sedan, enchiladas med keso! Det ni behöver är keso, grädde, tortillabröd, tomatpuré, vitlök, oregano och chilli eller jalapenos.
 
Ni börjar med att lägga en klick keso i ett tortillabröd. Ta så mycket du tycker är lagom. Förresten så valde jag att ta tortillabröd med fullkorn, om ni undrar varför de ser så konstiga ut. Om ni vill ha en mer "ostig" rätt så kan ni blanda keson med vanlig ost. Det blir också jättegott!
 
Så viker man dem till små knyten.
 
Och lägger i en ugnsform.
 
Upprepa och gör så många du vill ha. De är ganska mäktiga, men jag tycker det är så bra att ha i kylen så man kan ta med sig till skolan.
 
Därefter kan du hacka chillin eller jalapenos. Tänk på att det blir ganska starkt och ta inte för mycket om du inte tycker om kryddstark mat.
 
Därefter kokar du upp grädde (jag tog 3 dl), tomatpuré, den hackade chillin, en klyfta vitlök, salt, peppar och oregano. Rör om mycket.
 
Häll därefter såsen över kesoknytena.
 
Och in i ugnen i cirka 20 minuter!
 
När de är klara ser de ut såhär!
 
Servera gärna till en god sallad, som jag såklart glömde köpa igår. Mycket gott!

Ny design!

 
Hej kompisar! Vi har gjort om lite på bloggen och fixat en ny design! Jag är verkligen nöjd. Självklart är det lite småsaker som måste fixas. Vi skall bland annat förstora brödtexten något ytterligare så ni slipper kisa när ni läser, och tydligen så funkar inte min sökfunktion heller. Men det ser i alla fall mycket fräschare ut nu. Hoppas ni tycker om det!

Randigt, ljust och färgrikt.

Jag tänkte att vi skulle titta lite närmre på mitt och Dans sovrum och samtidigt visa några IKEA-fynd som jag hittade i lördags.
 
Såhär ser det ut när man först går in i vårt sovrum. Ja, jag bäddade sängen för er skull. Okej att det var slarvigt bäddat, men det är tanken som räknas!
 
Jag älskar vårt sovrum just nu. Den har liksom blivit min fristad och jag har verkligen lagt ner hela min själ för att det skall bli såhär. För mig var det väldigt svårt att hitta vilken stil jag hade när jag flyttade hemifrån. Jag tycker om färger samtidigt som jag vill ha mycket svart och vitt. Jag vill ha det modernt samtidigt som jag älskar 60-talssaker. Så då fick det liksom bli så, en blandning mellan modernt och färgglada 60-talsinslag.
 
Jag och Dan älskar ju film och i 30-års present av Desirée fick Dan en poster från Inception som är en av hans absoluta favoritfilmer. Perfekt tyckte jag och köpte en poster från min absoluta favoritfilm som är 500 days of Summer. Dessa hänger nu ovanför sängen och är ifrån Society6.
 
Är det något jag har alldeles för mycket av (bortsett från klänningar) så är det prydnadskuddar. På IKEA fyndade jag den här perfekta korgen för endast 149 pix! Så slipper kuddarna ligga utspritt på golvet.
 
Dessutom fyndade jag dessa finfina tavlor! Helt sjukt att de är ifrån IKEA tycker jag och är mycket nöjd med mitt inköp.
 
New York, London och Paris är tre städer som jag och Dan inte har besökt. Dock ligger de allra högst upp på vår lista över ställen vi vill besöka. Så tavlorna kan ju hänga på väggen som en påminnelse tycker jag.
 
Eftersom jag har ungefär en miljon klänningar så får alla inte plats i garderoben och därför har jag och Dan införskaffat en klädställning. Dessutom tycker jag det är väldigt fint när klänningarna får visas upp och liksom dekorera rummet.
 
På mitt nattduksbord hittar vi min väckarklocka (som jag hatar), parfymer, fotografier på fina personer och böcker som jag just nu läser men inte riktigt är klar med.
 
Det här är alltså min vy när jag vaknar på morgonen. Om någon undrar alltså. Isa sitter alltid där dessutom. Alltid. Jag har liksom limmat fast henne.
 
Eller nej. Ibland är hon nyfiken och undrar varför jag ligger i sängen och fotograferar.
 
Här brukar ligga en Dan på morgonen, om han inte går upp före mig vill säga.
 
Vårt sovrumsfönster med blommor vi fick i examenspresent.
 
Dans nattduksbord är dekorerat med otroligt gamla fotografier på oss.
 
Och det var vårt sovrum som är ljust, färggrikt och med randiga inslag. Älskar att sängen helt plötsligt inte alls är lika bäddad. Men vad gör jag inte för er?

Två bra saker.

Jag vet att det har varit mycket mat här i bloggen på sistone. Men alltså, finns det något bättre? Igår bestämde jag ovh Dan oss för att äta sushi så jag köpte med mig hem från Malmö. Älskar sushi, hade kunnat äta det minst en gång i veckan!

Sedan så fick jag ett sms om att jag hade fått ett paket från Gymgrossisten. Det var mina Celsius som hade kommit! Gymgrossisten hade nämligen ett erbjudande med 30% rabatt på ett helt flak så då fick man ju passa på. Lagom vardagslyx tycker jag.

RSS 2.0