Vegetarisk måndag: Enchiladas med keso.

Eftersom jag gav er ett så tråkigt recept på en vegetarisk middag i måndags, så tänkte jag att ni skall få ett lite roligare som jag gjorde igår! Detta receptet fick jag av Neja för några år sedan, enchiladas med keso! Det ni behöver är keso, grädde, tortillabröd, tomatpuré, vitlök, oregano och chilli eller jalapenos.
 
Ni börjar med att lägga en klick keso i ett tortillabröd. Ta så mycket du tycker är lagom. Förresten så valde jag att ta tortillabröd med fullkorn, om ni undrar varför de ser så konstiga ut. Om ni vill ha en mer "ostig" rätt så kan ni blanda keson med vanlig ost. Det blir också jättegott!
 
Så viker man dem till små knyten.
 
Och lägger i en ugnsform.
 
Upprepa och gör så många du vill ha. De är ganska mäktiga, men jag tycker det är så bra att ha i kylen så man kan ta med sig till skolan.
 
Därefter kan du hacka chillin eller jalapenos. Tänk på att det blir ganska starkt och ta inte för mycket om du inte tycker om kryddstark mat.
 
Därefter kokar du upp grädde (jag tog 3 dl), tomatpuré, den hackade chillin, en klyfta vitlök, salt, peppar och oregano. Rör om mycket.
 
Häll därefter såsen över kesoknytena.
 
Och in i ugnen i cirka 20 minuter!
 
När de är klara ser de ut såhär!
 
Servera gärna till en god sallad, som jag såklart glömde köpa igår. Mycket gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0