# I mitt Sverige.

När jag läste både Underbara Claras och Elsa Billgrens inlägg så blev jag så himla glad. Det är som att jag får tillbaka tron på mänskligheten. För det är väl inte någon som kan ha missat allt spektakel som handlar om riksdagsvalet. Vi har under en viss tid nu fått ta del av väldigt mycket information om dessa partier, och alla har både positiva och negativa sidor. Så fort jag har bestämt mig om vilket parti jag skall rösta på är det någon som påpekar något negativt om just detta parti och plötsligt får jag börja om från början.
 
Men jag vet ju hur jag vill ha det, hur mitt Sverige skall se ut. Jag vill att homosexuella skall ha rätt att adoptera och att en ensamstående kvinna skall kunna inseminera sig. Vem har gett oss rätten att bestämma att de inte skall få leva familjedrömmen? Jag vill att vi skall ta hand om och acceptera de människor som flyr för sina liv, de som lämnar sina hem på grund av att det helt enkelt är för farligt i deras vardag. Jag vill att vi tittar på en människa och inte ser sexualitet, etnicitet eller religion. Jag vill att alla skall vara lika mycket värda och att vi inte skall se på varandra som något annat än individer, som människor.
 
Jag vill att ekologisk mat inte skall vara så dyrt, utan att det skall vara det enda självklara valet i mataffären. Jag vill att miljön skall komma först. Att vi skall börja cykla mer och åka kollektivtrafik istället för att ta bilen när ICA endast ligger 500 meter bort. Jag vill att vi ska tänka, inte bara på oss själva utan på våra barn och våra barnbarn. Att vi skall sluta producera och sedan slänga så otroligt mycket mat och istället ta hand om våra rester.
 
Slutligen vill jag att Sverige skall vara som det alltid har varit. Att vi äter sill på midsommarafton, dansar smågrodorna och värnar om medmänskligheten. För vi kan vara både och, vi kan älska vårt land samtidigt som vi låter människor finna sin fristad här. Det är tron på mitt Sverige och det är vad jag kommer att rösta efter nu på söndag. Hur tänker du?

Kommentarer
Postat av: M

Finns det ett parti, som har dessa ståndpunkter??
;-) Puss

2014-09-11 @ 08:19:15

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0