Washington DC: Lördag.

Och så blev det lördag i USA och jag och Dan vaknade upp i ett 30-gradigt Washinton. Vi gick upp tidigt för att hitta ett frukostställe.
 
Hamnade sandwich-ställe och beställde vars en kycklingsandwich. Lagom mäktig frukost om man säger så. Tack och lov för att vi fick kylskåp på hotellrummet så att vi kunde handla hem mjölk och flingor. Det sparade oss otroligt mycket tid och pengar, istället för att varje morgon försöka hitta ett ställe att äta frukost på och helst inte äta bacon och ägg varje gång.
 
När vi hade ätit upp började vi traska ner mot Vita Huset. Vi gick förbi Eisenhower Building bland annat.
 
Och så hittade vi till Vita Huset! Det regnade på lördagen vilket var himla tråkigt, men det var supervarmt ändå så det gjorde inte så mycket.
 
Många säger att Vita Huset är mycket mindre i verkligheten än vad det ser ut att vara på film, men jag vet inte. Jag tyckte det var ungefär så stort som jag hade föreställt mig.
 
Sedan traskade vi vidare.
 
Gick förbi Washington Monument.
 
Och vidare till Holocaust Museum. Det som är extra bra med Washington är att alla museum och de flesta turistattraktioner var gratis.
 
Tyckte den här väggen inne i muséet var så fin och stark.
 
Sedan gick vi vidare mot Smithsonian Center.
 
Hängde där inne i cirka 10 minuter, tittade runt lite och köpte en 33 cl flaska vatten för 30 svenska kronor. Jisses sa vi och vände på klacken och gick ut.
 
Tittade runt i parker.
 
Såg The Capitol som givetvis skulle renoveras när vi var där och hälsade på.
 
Och så vidare till National Air and Space Museum!
 
Vid den här tiden var det så sjukt varmt och jag ville bara gå in någonstans där det fanns luftkonditionering. Kunde göra vad som helst ungefär.
 
Här gick vi runt ganska länge. Det är ett stort tips om ni är i Washington! Dan fick nästan dra ut mig för jag ville läsa mer om Amelia Earhart, Apollo 13 och flygvärdinnor under andra världskriget. SÅ intressant!
 
Men det var dags för oss att gå vidare.
 
Ner mot centrum och de andra sevärdheterna igen.
 
Vietnam Memorial Wall.
 
"Det var ju här Forrest Gump höll tal efter han kommit hem från kriget" utbrast jag till Dan. Tycker det är så häftigt nu när man är hemma igen, tittar på film och ibland kan säga "Precis där har jag varit".
 
Och så blev det en supersnabb titt på Lincoln Monument. Jag var nämligen så pass genomsvettig vid det här laget att jag bara ville tillbaka till hotellet. Så mer av Lincoln Monument kommer i ett annat inlägg!
 
Sedan gick vi hem, gjorde oss ordning för kvällen och åt på tapas på Bodega. Mer om det kan ni läsa i DETTA inlägg. Och det var vår lördag i Washington DC!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0