Att vara trött på den fyra månader långa oktoberhösten.

Ett önskeinlägg som ni ville ha var ett lite mer djupare inlägg. En historia. Så, här kommer en krönika om att sakna sommaren!
 
Jag trär på mig mina tajta träningsbyxor. De är svarta med en smal orange rand på vardera lår. Jag knyter snöret i midjan och gör en rosett. Drar åt tajt så att de inte skall kasa ner. Därefter är det samma procedur som förra veckan. Jag tar på mig en grå långarmad tröja och över den en träningsjacka som skall andas, släppa ut luft men inte in. Jag sätter upp mitt hår i en hästsvans, snurrar upp luggen med en klämma och knyter mina skor. Det absolut sista jag gör innan jag går utanför dörren är att ta på en tröja till. En röd hoodtröja med alldeles för många år på nacken. Det tredje lagret som skall hålla mig varm medan jag svischar förbi kvinnor med barnvagnar och män med små hundar ute i ett tvågradigt Löddeköpinge. Det tredje lagret av tröjor som ska tillåta mig att svettas men inte frysa samtidigt som jag flåsar förbi träd och buskar som knappt har några löv. Det är januari och jag vill springa.
 
Jag trycker igång Spotify på mobilen och skruvar upp volymen ordentligt. Jag trär på mig den röda luvan och mina svarta vantar samtidigt som Thomas Stenström sjunger att han vill bli kysst över bröstkorgen för att få känna att han lever. Jag springer ut ur mitt bostadsområde, förbi en kulle och en äng. Förbi två lekplatser och ut mot köpcentrumet. Svänger in vid en lång väg och följer den tills den tar slut. Jag känner min kondenserade andedräkt som fastnat i tröjkragen tryckas mot min haka och under tre lager tröjor känner jag hur svetten rinner längs min ryggrad. Det gör ont att andas. Det gör ont när den kalla luften följer strupen ner i lungorna. Trots svett, tre lager tröjor och värme så fryser jag. Trots att jag vill ta av mig mina vantar och min huva så fryser jag när den kalla luften blåser mot min nacke.
 
Det är januari och jag har sprungit i det här vädret i fyra månader nu. Oktoberhösten som aldrig tar slut och aldrig försvinner. Jag tänker tillbaka till juli, till shorts och linne och att springa klockan 23 en onsdagkväll utan att behöva frysa. Hur det var ljust fast att det nästan var midnatt. Hur den här grådaskiga vardagen en dag faktiskt kommer att ta slut och lika fort som sommaren försvann kommer den faktiskt att komma tillbaka. Men så länge springer jag i tre lager tröjor i ett tvågradigt Löddeköpinge och förbereder mig. Förbereder mig inför värmen som snart, snart kommer tillbaka.

Bra och dålig dag.

Alltså den här fredagen har varit så himla konstig. Både bra och dålig liksom.

Dåligt:
- Trots att jag gick upp supertidigt blev jag ändå sen till bussen och fick cykla som en galning.

- I all min hast glömde jag mina glasögon hemma och har därför superont i ögonen efter en heldag på jobbet framför en dator.

- Det var kö på motorvägen mellan Lödde och Malmö både på vägen in till jobb och på vägen hem.

- Vi bestämde oss för att äta thaimat idag. "Det tar 30 minuter" sa dem eftersom de hade mycket att göra. Det slutade med att jag och Dan fick vänta i en hel timme på maten.

Bra:
- Även om jag var sen till bussen så hann jag med den ändå. Sådan jäkla tur! Ibland är det bra att bussarna också är sena!

- Fast att det var kö på motorvägen så kom jag i tid till jobbet.

- Jag hade en bra dag på jobbet och fick göra många roliga och spännande saker. Trots att jag gick upp klockan 04.30 för att gå en morgonrunda så var jag inte sömning.

- Eftersom vi fick vänta en timme på maten så bjöd dem på en burk med jordnötssås och en påse räkchips. Maten var dessutom supergod.

- Efter maten åt jag naturgodis. Otroligt gott.

- Det har kommit ut ungefär en miljon serier som vi skall titta på efter Fångarna på Fortet.


Så det bra kanske överväger det dåliga ändå?

Pasta, vänner och en torsdag.

Såhär har jag sett ut idag när jag hängt på jobbet och gjort massvis med roliga saker! Skickade runt en "jag är på le jobb"-snapchat och trodde att jag gjorde en tumme upp-smiley, men hade tydligen tryckt in en smiley som visar tumme ner. Ooooh. Jag som gjorde extra roliga saker idag och allt.

När jag jobbat klart mötte jag upp de här fina för lite middag på Vapiano på Caroli i Malmö. Cilla, Jenny och Lina har jag inte träffat på länge och det var mycket trevligt att catcha upp lite.

Jag åt fullkornspasta med pesto och svamp. Sååå gott.

Slängde i mig maten fort, fort eftersom jag var superhungrig.

Så pratade vi om fester och jobb och utbildning. En massa annat också såklart. En av de bästa sakerna med att jobba i Malmö är definitivt att få träffa finfina vänner och ta en mitt i veckan-middag. Superbra torsdagkväll!

Tre torsdagslåtar.

Här kommer tre låtar som jag spelar sönder just nu.
 
Zara Larssons - Rooftop. Har lyssnat på den non stop i ungefär 10 dagar nu. Lyssnar på den när jag skriver något som känns, när jag sitter på bussen och när jag sitter på jobbet och vill stänga ute civilisationen i två sekunder.
 
 
Tove Lo - Talking Body. Lyssnar jag på medan jag tränar och önskar att jag istället vore på en varm dansklubb med mina vänner.
 
 
Becky G - Shower. Tjatar totalt ut den här låten. Lyssnar på den när jag springer, när jag sitter på bussen och när jag jobbar. Lyssnar på den när jag tänker på Dan, när jag vill drömma mig bort till sommaren och en USA-resa. När jag önskar att det skall vara varmt, ljust och grönt. När jag är nere och vill bli glad.
 
Tipsa gärna om egna repeat-låtar! Jag kommer snart ha tjatat ut dessa totalt.

Om jag fick önska.

Om jag fick önska hade det just nu varit sommar.
 
Jag hade ätit den här tårtan till frukost en lördag i en park i Malmö.
 
Och jordgubbar efteråt såklart.
 
Jag hade burit den här röda klänningen och haft bara ben.
 
Gjort gnuggistatueringar.
 
Med fina vänner.
 
Haft ballonger.
 
 Och druckit en massa bubbel!
 
Inte alls för mycket begärt tycker jag.

Två styck intervjuer.

 
Så roligt att ni har kommit med lite önskeinlägg! Fortsätt att önska så ska jag fixa några i veckan. Annars är det ju tisdag idag och min andra dag på jobbet. Det har gått bra men det är såklart lite nya saker att ta in. Om ni är intresserade så hittar ni två styck intervjuer med mig angående min nya tjänst, dels på Eminents hemsida HÄR men också på deras My News Desk HÄR. Tänkte mest att det kunde varit roligt för er att läsa! Annars blir tycker jag att det räcker med jobbsnack här för denna veckan och jag skall försöka fokusera på kreativa och roliga inlägg. Glad tisdag på er!

Önskeinlägg.

Jag tänkte att jag skulle göra några önskeinlägg här i bloggen! Ni är ju trots allt cirka 70 personer som kikar in här varje dag, så jag tänkte att ni skulle få tycka till om vad jag skall blogga om nu i veckan. Det passar ju dessutom jättebra när jag antagligen kommer ha noll energi och fantasi efter att ha gått upp tidigt och är hemma sent. Så vad vill ni egentligen se mer här och läsa mer av i bloggen? Vill ni ha fler recept, se fler klänningar eller vill ni att jag skall ordna "ett foto i timmen"-inlägg? Vill ni kanske lära känna mig mer, veta något särskilt och har ni några särskilda frågor?
 
Nu är i alla fall chansen. Tyck till, önska och fråga på! Puss på er.

Vecka 5.

God morgon! Det här är ett tidsinställt inlägg då jag är på jobbet (WOHO!) vid denna tiden. Men jag tänkte att vi som vanligt skulle gå igenom hur min vecka kommer att se ut.
 
Måndag - Onsdag: Jobba på det nya jobbet! Spännande och roligt!
 
Torsdag: Först jobba och senare på kvällen skall jag träffa Jenny, Cilla och Carolina för att äta middag och umgås.
 
Fredag: Jobba och sedan fira första riktiga jobbveckan framför god mat och Fångarna på Fortet. Bästa fredagsunderhållningen tycker jag.
 
Lördag: Städa, träna och på kvällen kommer några kompisar över för en spelkväll. Ska bli roligt!
 
Söndag: Vilodag!
 
Ungefär så kommer min vecka att se ut. Ni får ju som vanligt följa med på mina äventyr, men jag kanske inte kommer vara lika aktig här nu under första ordentliga arbetsveckan. Men jag skall göra mitt bästa!

Helgen.

 
Detta är de enda två bilderna som jag tog i helgen. De är från igår när jag och Dan var hemma hos mamma och pappa. Där blev vi bjudna på kräftor, räkor, ost- och skinkpaj, klyftpotatis och mycket annat. Jag och Dan ordnade efterrätten som bestod av passionsfrukts- och mangomousse med grädde och mandarinklyftor. Idag har jag och Dan tagit det väldigt lugnt. Vi har tittat på TV, veckohandlat, tvättat, diskat och ätit pannkakor till middag. En alldeles lagom lugn söndag. Imorgon börjar jag mitt nya jobb och än så länge är jag inte nervös. Jag får helt enkelt ta det som det kommer och göra mitt bästa. Håll tummarna för mig!

Två styck lördagsutstyrslar.

Idag har jag varit så duktig och tagit ordentliga bloggbilder till er och inte i någon tråkig webbkamera. Jag ställde ju min kamera på Dans nattduksbordslampa, en skål och en träskiva för att få ordentliga bilder. Borde verkligen köpa ett stativ. Så ett skepp kommer lastat med två styck lördagsutstyrslar!
 
Först ut är den här gröna swingdressen som jag även hade på mig på julafton. Den kommer från Zalando och är julgransgrön skulle man kunna säga.
 
Den hade jag på mig idag när jag klappade Isa och var hemma hos Dans föräldrar en sväng.
 
Hej hej.
 
Men så blev det kväll, kallt och det började snöa. Så det var bara att byta om när jag kom hem igen.
 
På med dubbla strumpbyxor, min tjockaste kofta och en annan klänning. Koftan kommer från Gina Tricot och klänningen från H&M.
 
Snart skall vi hem till mamma och pappa och äta kräftor. Det skall bli hur gott som helst. Och det var mina två lördagsoutfits. Trevlig helg på er!

Veckans mobilbilder.

Jag tänkte att det var dags att titta på veckans mobilbilder! Jag har hängt en del på gymmet bland annat.
 
Och jag har suttit en del på Espresso House. Där har jag druckit vaniljlatte och skrivit på lite saker. Jag har bland annat fixat en massa inlägg till bloggen. Är ni nöjda förresten?
 
Såhär trött var jag en morgon klockan 04.30 när jag skulle ut och gå med Elin. Galet tidigt ju.
 
Det var såhär mörkt. Det får gärna bli vår och ljust nu, tack.

Hej min arbetsplats för denna vecka. Åt en kyckling- och mozzarellamacka som var gudomligt god.
 
Hittade Isa bakom en skena till bordet en dag.
 
Jag såg ut såhär igår när det var fredag.
 
Åkte in till Malmö och träffade Jaana, Louise och Desirée. Sedan åkte vi hem till Des för att hälsa på hennes nya familjemedlem Pixel! Var beredd på en miljon kartbilder nu ungefär.
 
Hon var så himla liten och tyckte om mina skor.
 
Alltså <3 brittisk korthår är rasen för den som undrar!
 
Idag tog jag "dagens outfit"-bilder till bloggen och gjorde ett eget stativ till kameran. Och det var veckans mobilbilder!

Risotto med räkor.

När Jaana lagade den HÄR maträtten så blev jag så himla sugen på att prova något liknande, fast en egen version. Så jag handlade hem lite saker och bestämde mig för att laga risotto med räkor. Det ni behöver för denna rätt är: Avorioris, en gul lök, persilja, vitlök, tomater, en chili, lime, fiskbuljong (eller grönsaksbuljong) och räkor.
 
Älskar den här färgkombinationen. Finns det något finare än färska råvaror? Så fotogeniskt på något sätt.
 
Jag rekommenderar er verkligen att köpa handskalade räkor istället för vanliga. Det är något dyrare, men så mycket godare!
 
Börja med att hacka löken så fint du kan. Jag kunde tydligen inte hacka det finare än såhär.
 
Istället för att pressa i vitlöken så valde jag att hacka den också. Det blir liksom inte samma skarpa vitlökssmak då tycker jag. Jag tog två klyftor.
 
Hacka chilin!
 
Och så i med allt i en kastrull med antingen olivolja eller smör och fräs lite.
 
Sedan är det dags att tillsätta riset! 4 dl ris för fyra personer ungefär.
 
Här ska man egentligen tillsätta en dl vin, men jag tar alltid vatten istället. Stek till lite tills riset blir lite glansigt.
 
Sedan är det dags att hälla i buljongen! Jag hälde först 9 dl vatten i en bringare, smulade buljongtärningarna i grytan och tillsatte sedan vattnet. Jag tyckte inte att fiskbuljongen smakade någonting och blev lite besviken, så det går egentligen lika bra med grönsaksbuljong om man inte vill lägga pengar på ett nytt paket.
 
Först hällde jag i ungefär halva vattnet, lät det koka lite och tillsatte därefter resten.
 
Såhär ser det ut när jag hällt i allt vatten. Låt det koka en stund!
 
Medan riset kokar i grytan så börjar jag hacka tomaterna. Jag tog ungefär två tomater och tyckte det var lagom ungefär.
 
Lika bra att förbereda limen också.
 
När en del vatten har kokat bort häller jag i tomaterna och rör om.
 
Sedan i med lime. Jag tog saft från en hel lime ungefär. Salta och peppra nu med.
 
När riset är färdigkokat (då det inte finns något vatten kvar alls i grytan) så hackar jag persilja och tillsätter det.
 
Sedan tar jag av risotton från plattan och det absolut sista jag gör är att tillsätta räkorna. Jag tycker inte om när de är gummiaktiga så därför är det viktigt att göra detta i slutet.
 
Rör om och tadaaa! Klart.
 
Servera till lite sallad och turkisk yoghurt med lime och mynta.
 
Smaklig måltid! Hoppas det smakar.

Min onsdag i bilder.

Igår var det onsdag och då bestämde jag mig för att dokumentera min dag. Att den sedan inte blev så händelserik är ju sin sak! Men ni får hänga med ändå tycker jag. Jag började min morgon klockan 08.30 med frukost framför Tv4s nyhetsmorgon.
 
Sedan duschade jag och bytte om. Jag skulle nämligen ner till frisören för att klippa min lugg! Det behövdes verkligen och nu kan jag se igen.
 
Därefter mötte jag upp Elin och Novalie för en promenad på hela 8,7 kilometer! Jisses alltså.
 
Väl hemma igen var det dags att blogga lite. Jag tänker på er ju såklart!
 
Och åt mellanmål/lunch. Jag brukar inte äta så mycket när jag bara går hemma. Vet inte varför egentligen. Det är precis som att jag inte blir hungrig av att bara sitta framför TVn. I alla fall så åt jag ett knäckebröd med räk- och kräftost och groddar samt ett kokt ägg med lite kaviar.
 
Sedan var det dags för mig att ta mig till gymmet! Ett 60 minuters ryggpass blev det.
 
De sålde ut sådana här bars på ICA Maxi för endast tio kronor. Perfekt tyckte jag och köpte den här som ett efter-gymmet-snack. Skulle dock inte köpt chokladbanan-smaken. Den var icke så god.
 
Så hoppade jag in i duschen och därefter var det dags att laga mat. Jag dokumenterade det, så ett recept kommer snart!
 
Så kom Dan hem från jobbet och vi åt framför TVn. Sedan satt jag resten av kvällen med att hitta en lokal till mitt födelsedagskalas med släkten. Det gick bra då jag ÄNTLIGEN hittade en i Lödde som inte var uppbokad just den helgen jag tänkt ha det. Och det var min onsdag ungefär! Inte så händelserik som sagt, men kanske lite intressant ändå?

Ytterligare serietips.

Jag har börjat titta på två nya serier som jag såklart måste, måste, måste tipsa om!
 
The mysteries of Laura: Handlar om Laura som är detektiv i NYPD, har två tvillingsöner och jobbar ihop med sin exman som var otrogen mot henne. Den här serien blandar humor och mord, vilket nästan är den enda sortens "detektivserier" som jag kan se annars drömmer jag massvis med mardrömmar. Så verkligen ett tips till dem som tycker det är spännande med mordgåtor men behöver något lite lättare att smälta! Går bland annat på Kanal 5.
 
Marvel's Agent Carter: Marvel's nya serie om Agent Carter är en fortsättning på den första Captain America-filmen fast med fokus på den kvinnliga agenten Peggy Carter istället. Jag tycker om den här serien så himla mycket! Vi får följa hur Agent Carter vägrar bli ett offer för 40-talets kvinnosyn och går emot alla samhällets regler på hur en kvinna skall bete sig i arbetslivet. När Howard Stark blir misstänkt för förräderi går hon under-cover för att hjälpa honom och kanske även rädda världen. Spännande och intressant! Dödsfina kläder dessutom. Se, se, se!

Onsdagslista.

 
Hur mår du?
- Jo det är bara bra idag! Aningen rastlös, men annars går det bra.
 
Vad har du ätit idag?
- Hittills har jag ätit frukost som bestod av müsli och mjölk och ett mellanmål som bestod av ett knäckebröd med räk- och kräftost och groddar samt ett kokt ägg med kaviar. Har inte hunnit med att äta mer än så än.
 
Vad funderar du på just nu?
- Vilken tid jag skall gå till gymmet.
 
 
Vad har du på dig?
- Just nu har jag på mig mina svarta träningsbyxor och en leopardfärgad tröja. Inte roligare än så tyvärr.
 
Dagens tråkigaste?
- Jag tycker inte att det har varit något särskilt tråkigt idag. Det som mest är tråkigt är att klockan redan är tre och det känns inte som att jag hunnit med så mycket idag.
 
Vilken är din favoritmûsli?
- ICA:s fruktmüsli är den enda jag äter. Men granola och sådant är ju gott annars!
 
 
Vilken var din bästa tecknade serie som barn?
- Jag älskade allt som gick på Disneydags när jag var barn. Bland annat var Piff och Puff mina favoriter.
 
Vilken är din värsta ovana?
- Att jag biter på naglarna, att jag snoozar, att jag ibland inte svarar på sms för att jag bara vill vara ifred från omvärlden i två sekunder.
 
När var sista gången du sprang så fort du kunde?
- I lördags när jag var ute och sprang.
 
 
Dagens smink?
- Än så länge inget smink alls eftersom jag snart skall ner och träna. Hatar att träna med smink på, blir helt svart under ögonen.
 
Vem saknar du?
- Jag saknar alla mina vänner som jag inte träffat på hundra år. Dan saknar jag lite också, men han kommer ju hem ikväll <3 Saknar min lillebror Carl också som ska bo en miljon mil bort.
 
Dagens roligaste?
- Ska bli ikväll när jag skall laga mat och göra det till ett receptinlägg. Tycker det är så kul att laga mat och det är nästan ännu roligare att dokumentera det.
 
 
Vad har du för smycke på dig?
- Inget mer än förlovningsringen. Är så dålig på att bära smycken.
 
Om du fick önska dig vad du ville?
- Fred på jorden såklart och att folk skall sluta vara så jäkla främlingsfientliga. Sedan hade det varit rätt gött också med lite pengar såhär en fattig januarimånad.
 
Skänker du pengar till någon organisation varje månad?
- Jag är världsförälder i UNICEF och fadder i WWF, så jag skänker pengar till dem varje månad.
 
Om du skall ge dagen poäng mellan 1 och 10 hittills. Vad skulle den få då?
- Den skulle nog få en 6:a. Helt okej, alltså! Den har inte varit jättehändelserik men jag har ändå fått gjort lite ärenden och sådär. Men jag blir ju så lätt rastlös.
 
 Den här dagen var definitivt en 10:a!

Tre tisdagstips.

Tips 1: Det är tisdag och dags för tisdagstips såklart! Först ut har vi den här Choklad- och apelsintvålen. Jag vara bara tvungen att tipsa er om den. Den luktar så otroligt gott och jag vill bara äta upp mina händer när jag använt den. Ett tips till er som älskar choklad!
 
Tips 2: Filmen Predestination. Jag och Dan såg den för några veckor sedan och den är så otroligt bra. Speciellt om man gillar science fiction och filmer som är som ett pussel. Man ser liksom inte helheten förrän precis i slutet och då får man ett så otroligt "Aha"-ögonblick. Filmen handlar om en agent som letar efter en bombare i New York och kan dessutom ta sig fram och tillbaka i tiden. Jag tror inte att jag kan förklara mer utan att försäga mig. Men se den! Den är så otroligt bra.
 
Tips 3: Klänningar från Oasis. Älskar Oasis klänningar och har alltid gjort! Tycker att de är någorlunda prisvärda dessutom. Just nu letar jag febrilt efter något att ha på mig till min 25-års fest. Vi får se om jag hittar något. Men in och kika om du också letar efter något stilrent med bra kvalitet och inte alltför dyrt.
 
Och det var mina tisdagstips för idag!

Några av mina julklappar.

Jag vet att detta kommer lite sent, men jag tänkte i vilket fall som helst att vi skulle titta på några av de saker som jag fick i julklapp!
 
Jag fick fler saker men presentkort och biokort har vi redan använt upp och andra saker är inte lika fotogeniska nu när de är använda. Men här kommer några av de julklapparna jag fick i alla fall!
 
Först ut har vi Donkey Kong - Country Tropical Freeze till Wii U som jag fick av mina småbröder. Alltså det här spelet är så himla roligt men också så otroligt svårt. Super Mario spelade jag klart på några veckor, men detta kommer ju att ta flera månader att klara! Det är i och för sig bra, då det kommer vara lite längre.
 
Av mamma och pappa fick jag och Dan bland annat de här fina tallrikarna! De har jag visat er tidigare, men de är av märket Rörstrand och heter Carisma. Älskar, älskar, älskar den här serien. Nu har vi sex tallrikar och så då kan vi börja samla på assietterna och de djupa tallrikarna i samma serie.
 
Av Sös fick jag bland annat den här body buttern i doften hallon från The Body Shop!
 
Som jag älskar den! Den luktar himmelskt gott och är favoriten på skönhetshyllan för tillfället.
 
Sist, men absolut inte minst, har vi denna otroligt fina kamera som jag fick av Dan i julklapp! Jag tycker gott att det är dags att presentera den lite mer ordentligt. Den är en Panasonic Lumix GM1 och absolut den bästa kameran jag haft. Inte för att jag har haft så många, men det känns bra att jag trappar mig uppåt sakta men säkert i teknikstegen.
 
Den är så otroligt liten och får plats i min hand. Jag behöver inte ens hålla den med båda händerna!
 
Den har otroligt många inställningar som jag inte lärt mig än.
 
Och dessutom en touch screen! Jag ser verkligen fram emot att lära mig den ordentligt och ta med den på massvis av fester för att fotografera roliga bilder.
 
Och det var några av de sakerna jag fick i julklapp! Tack, tack för så fina saker.

Fem utstyrslar.

Förra veckan planerade jag ett klädesinlägg och fotograferade därför hur jag såg ut när jag var i skolan varenda dag. Tänkte att det kunde vara lite kul eftersom jag mestadels visar hur jag ser ut när jag klär upp mig lite. Så här kommer hur jag såg ut måndag till fredag förra veckan!
 
Måndag: Måndag förra veckan såg jag ut såhär! Jag frös och var varm typ samtidigt så därför bestämde jag mig för att klä mig i lite lager på lager. Strumpbyxor under relativt korta jeans, en lång H&M skjorta och en kofta utanpå.
 
Tisdag: Veckans andra dag bar jag en blå skjorta från H&M och svarta jeans. Kom ihåg att jag frös så mycket i skolan och tog även en svart kofta. Det ska bli skönt med lite vår tycker jag, så att man slipper gå omkring och frysa hela tiden.
 
Onsdag: Färgglad tröja med glammigaste kragen, svarta jeans och donutfrisyr.
 
Torsdag: Både onsdag och torsdag gick jag upp klockan 6 på morgonen och därför är bilderna lite gryniga då det fortfarande var mörkt ute. Men på torsdagen hade jag på mig en blommig klänning från H&M och en svart stickad tröja utanpå. Det är svårt att klä sig varmt i klänning när det är så himla kallt ute.
 
Fredag: I fredags hade vi som sagt redovisning av vår uppsats. Därför jag hade på mig min "nu skall jag vara proper"-outfit som bestod av en blus från Zara och kostymbyxor från Lindex.
 
Och så såg jag ut nästan hela förra veckan! Ber om ursäkt för smutsiga speglar och sådant.

Vecka 4.

Denna vecka är jag heeeelt ledig och har därför inget veckans schema. Istället kommer jag ha några utgångspunkter som jag kommer hålla mig till:
 
- Träna.
- Städa.
- Planera inför min 25-års fest.
- Ta tag i skrivuppgifter som jag gett mig själv.
- Blogga roliga inlägg.
- Laga god mat.
 
Ungefär så kommer min vecka att se ut! Om exakt en vecka börjar jag jobba. Hej då skolan och hej arbetslivet!

Ber om ursäkt för dåligt bloggande.

Jag vet att jag inte har skrivit något i helgen fast att jag sa att jag skulle. Himla typiskt egentligen eftersom jag har förberett en massa inlägg och har fotograferat och haft mig. Men jag är bara sååå trött. Efter en väldigt hektisk vecka med uppsatsskrivande och redovisande samt träning hela 6 av 7 dagar, så hinner tröttheten ikapp en. Så vi får istället tagga inför en helt ny vecka med nya och roliga inlägg.

Presentation av uppsats 2.

Sådär! Då har jag och Louise redovisat vår uppsats! Vi fick inte alls många frågor och ingen särskild respons heller måste jag säga. Så vi får helt enkelt vänta på betyget och se vad examinatorn tycker. Det känns bra i alla fall! I 6 månader har vi suttit och skrivit på den och nu är den äntligen klar, kandidatuppsats nummer 2. Det firade Louise och jag med thaimat. Nu håller vi fredag! Har lite roligare inlägg till er i helgen. Puss!


Amanda i La France.

Igår möttes jag, Jaana, Desirée, Johanna och Amanda upp för att ha en hej då-fika för Amanda eftersom hon ska åka till Paris och stanna där i tre månader. Så himla sorgligt men ändå så fint och spännande för henne med nya äventyr! Vi satte oss på Uggla Kaffebar i Malmö som ligger på St. Knuts torg. Det fick jag och Jaana nämligen lära oss medan vi virrade runt vid Nobeltorget och hittade inte alls.
 
Men väl framme beställde vi kladdkaka, hallongrottor och lemonad.
 
Älskar färgkombinationen. Det känns så oerhört vårigt.
 
Här har vi hela gänget! Jaana, Amanda, Johanna och Desirée <3
 
Så vinkade vi hej då till vår kära Amanda och önskar henne all lycka i La Paris! Hoppas du äter många croissants, hånglar med vackra fransmän, lär dig en massa nya franska ord, bär basker och hänger vid Eiffeltornet mycket. Bon voyage!

Je suis Charlie.

Jag tror på Gud. Det har jag gjort sedan jag var 6 år gammal, såg mina bröder döpas och tjatade på min något agnostiska pappa att jag ville ha en barnbibel. Jag tjatade och tjatade och tillslut efter jobbet kom han hem med en. Den var tjock, illröd och hade en tecknad bild på en flicka med en get på framsidan. Jag blev alldeles lyrisk och många år framöver var den min bästa godnattsaga. Pappa fick om och om igen läsa för mig hur Moses delade havet, Jesus kunde gå på vattnet och hur ormen lurade Eva och Adam att äta av kunskapens äpple. Idag läser jag inte bibeln innan läggdags, men jag är fortfarande troende.
 
Men jag skulle aldrig mörda tio personer för att de ritat en karikatyr av Gud. Aldrig. Här måste vi dra en gräns på vad som egentligen är religion och vad som är två instabila personer som behöver en andledning till att ta andra människors liv. Vad som hände i Paris och mot Charlie Hebdo är hemskt, men vi kan inte dra en parallel mellan två mördare och de resterande miljoner människor som har Islam som religion. Detta på samma sätt som vi inte kan dra en parallel mellan mig och korstågsriddare. Vi må tro på samma religion, på samma Gud, men vi är inte likadana.
 
Alla människor bör bedömas individuellt och inte utefter andras illvilja. Om du måste hata, hata då en människa utefter dess ondska och otroligt hemska agerande. Men inte utefter dess religion eller etnicitet. Alla är olika.

Onsdag.

Här sitter jag i skolan och tar smygbilder med min webbkamera. Ville bara in och säga hej i två sekunder! Imorgon skall uppsatsen lämnas in så därför sitter jag och Louise med den så mycket som det bara går nu de sista dagarna. Men snart skall jag bege mig vidare ner mot stan för att ha hej då-fika med Amanda och gänget. Amanda reser nämligen till Frankrike på fredag och skall vara borta i hela tre månader! Hur kul hade inte det varit förresten? Vill också resa iväg.
 
Annars har jag på mig en tröja med den perfekta kragen och till det matchar jag med min absoluta favoritfrisyr - donut. Men hur jag ser ut idag kommer jag visa mer av i ett annat inlägg. Nu måste jag helt enkelt skriva vidare. Trevlig onsdag!

Tisdagspasta.

Ni får ju en himla massa tips av mig idag! Med sådär 10 timmars mellanrum. Men jag tänkte visa vad vi åt för smaskigt till middag ikväll. Jag vet att bilderna fortfarande är lite suddiga, men jag har liksom inte riktigt lärt mig kameran än. Övning ger färdighet!
 
Idag gjorde vi nämligen en superenkel och relativt billig pasta. Till den behöver ni, förutom färsk pasta, pinjenötter, vitlök, ruccola, persilja, chili, körsbärstomater, citron och tryffelolja.
 
Börja med att rosta pinjenötterna en aning i en varm stekpanna.
 
Hacka tomaterna och chillin och lägg i stekpannan.
 
Tillsätt lite olivolja.
 
Såhär spännande ser det ut då.
 
Skölj ruccolasalladen och lägg i stekpannan även den.
 
Och så i med två klyftor vitlök. Fräs till lite!
 
Under tiden kan du börja koka pastan. Jag kokte två paket färsk pasta bara för att vi skulle göra matlådor. Men det räcker gott och väl med ett paket till två personer.
 
När pastan är färdig så lägg den i kastrullen med grönsakerna och rör om.
 
I med citronsaft från ungefär en halv citron.
 
Och ganska mycket tryffelolja! Jag blandar i lite vanlig olivolja också så att tryffeloljan inte tar över för mycket av smaken.
 
I med persilja.
 
Salta, peppra, rör om och voila! Färdigt.
 
Servera på fotogeniska tallrikar, ät och njut! Hoppas ni tycker det är gott om ni provar det.

Tisdagstips: Tre serier.

God morgon på er! Jag tänkte vi skulle börja den här tisdagen med lite serietips!
 
Girls season 4: Först ut så har vi såklart Girls! Säsong 4 började nämligen igår och det får ni såklart inte missa. Första avsnittet var ganska långsamt precis som Girls är emellanåt. Men är sååå pepp på vad den här såsongen kommer att innehålla!
 
Game of Thrones season 5: Enligt mina källor ska den senaste säsongen av GOT börja den 12 April. Alltså, det är ju så himla långt dit? Vi får se om hela säsong fyra så att vi kommer ihåg allt händelserika och inte blir förvirrade när den nya säsongen börjar. För det blir alltid jag. Det är ju så otroligt många namn att hålla reda på.
 
New Girl season 4: Och så har vi såklart New Girl, där säsong 4 äntligen har börjat igen efter sin julledighet. Är det bara jag som tycker att den här säsongen har varit väldigt bra och rolig hittills? Jag ska inte spoila för mycket, men jag är ändå nöjd med allas relationer för tillfället. Men onsdagar varje vecka finner vi den i alla fall!
 
Och det får vara tisdagstipsen vad gäller serier! Nu kan ni stanna inne i detta otroligt regniga väder och kolla på massa roliga saker.

Vecka 3.

God morgon på er och trevlig måndag! Jag tänkte komprimera veckans schema den här gången eftersom denna vecka mestadels kommer att bestå av en sak: Plugg.
 
Måndag - Torsdag: Skriva på C-uppsatsen. Det är det absolut största fokuset denna vecka. På fredag skall nämligen uppsatsen redovisas och då måste den ju såklart vara helt, helt, helt klar. Så det är definiering och korrekturläsning som attan denna vecka.
 
Fredag: Redovisa uppsatsen! Om jag är nervös? Sådär. Jag har ju Louise bredvid mig och vi ska nog kunna klara en genomgrillning. Förhoppningsvis i alla fall. När redovisningen är över ska jag hem, vila i soffan och äta god mat.
 
Lördag: Sova ut, träna och senare på kvällen ska vi fira Dans storebror som fyller år!
 
Söndag: Vilodag! Har absolut inga planer denna dag utan får ta det som det kommer helt enkelt.
 
En ganska lugn men ändå intensiv vecka helt enkelt. Men nu kör vi det absolut sista i skolväg hörrni! För sedan skall jag börja jobba på reklambyrå, pensionsspara och betala av mina studieskulder. Woho!

Dagen Micke fyllde 25.

Idag fyller Micke hela 25 år och det var vi ju självklart tvungna att fira igår när det var lördag! Så när klockan var halv åtta ungefär traskade jag och Dan hem till Micke för att umgås lite.
 
Dan var fin.
 
På festen hittade man bland annat Micke, Fredrik och Martin.
 
Och mig såklart.
 
Carro med!
 
Så umgicks vi.
 
Och blev bjudna på varma mackor.
 
Födelsedagsbarnet.
 
Carro och Dan.
 
Pontus.
 
Lillebror Christoffer och Carro.
 
Angelica hade tagit sig ända från Borås för att vara med!
 
Hej från oss en lördagkväll.
 
Plötsligt var klockan över tolv och då fyllde Micke officiellt år!
 
Så då fick vi såklart sjunga för honom.
 
Sedan hämtade Angelica sin hund som hade blivit passad under kvällen. Alltså hur söt?! Perfekta kombinationen mellan Tax och Jack Russell. Så resten av kvällen gosade vi med henne och pratade om bland annat åldersångest. För visst börjar den krypa sig på nu när alla runtomkring börjar bli 25 år. Men en fin lördagkväll var det och grattis på födelsedagen Micke!

Fisksoppa, fredagskväll och Landskrona.

Här kommer en ganska kort summering av hur min och Dans fredagkväll såg ut. Vi var hembjudna till Niclas och Sarah i Landskrona på middag och det tackar man såklart inte nej till.
 
Sarah hade dukat dunderfint som vanligt.
 
Så blev det dags för middag! Fisk- och skaldjurssoppa med crème fraiche, krutonger och vitlöksbröd. Otroligt gott!
 
Tre hungriga pojkar.
 
Så plötsligt fick vi lite besök!
 
Av Sarahs och Niclas ena marsvin! Hur söt?
 
När vi ätit upp var det dags för efterrätt! Hembakad tårta såklart.
 
Tre personer som helst inte ville vara med på bild men fick vara det ändå: Philip, Sarah och Dan.
 
Så åt vi tills vi nästan dog, pratade om feminism och andra intressanta saker tills klockan var halv två och det var dags att åka hem. Tack Sarah och Niclas för en fin fredagkväll!

Black velvet dress.

Trevlig lördag på er! Jag tänkte ge er ett lördagsinlägg och visa lite hur jag ser ut ikväll när jag skall hem till Micke för att fira att han fyller hela 25 år!
 
Ikväll har jag på mig en svart sammetsklänning som ni har fått se några gånger förut. Den kommer från Asos och är en sådär lagom varm vinterklänning.
 
Till det har jag platt, elektriskt hår (otroligt störigt), rött läppstift och ett smalt skärp.
 
Hoppas ni får en finfin lördagkväll, äter god mat och umgås med personer som ni tycker mycket om!

De senaste mobilbilderna.

Jag har ju inte visat mobilbilder på länge, så tänkte att vi skulle börja denna fredag med att kika på vad som fastnat i min mobil på sistone.
 
Jag och Louise har hängt mycket på Orkanen i Malmö för att skriva på vår uppsats. Det känns som vårt andra hem ungefär. Detta var dagen innan nyårsafton!
 
Jag och Dan hade fredagsdejt och bestämde oss för att se Interstellar. Mycket bra film! Jag rekommenderar den verkligen! Men man förväntar ju sig inget annat när det är Christopher Nolan som har gjort den.
 
Isa har varit lika busig som vanligt ungefär, om inte värre. I februari ska vi äntligen kastrera henne! Det ska bli så skönt att slippa hennes löpande.
 
Carro hade ju lördagsfest och jag hängde med dessa fina.
 
Här har vi mig och Desirée samma kväll.
 
Lyckades fånga Nima på en bild. Hon är ju så svår att fotografera. Hon går helst iväg och vill inte. När man sedan väl lyckas fotografera henne så smälter hon mest in i soffan. Men här får ni en tydlig bild!
 
Jag och Dan åt superbillig hemlagad pasta en söndag. Tror allt vi handlade blev totalt 107 kronor och då handlade vi dessutom läsk och tuggummi. I vilket fall som helst så innehöll den chili, körsbärstomater, ruccola, pinjenötter, vitlök, citron och tryffelolja. Vi hade färsk pasta till vilket jag tycker är den godaste pastan. Vi skulle haft persilja också men den glömde vi bort. Supergott i alla fall!
 
En kväll blev Nima sur, lade tassarna på fjärrkontroll och sa "ikväll är det jag som bestämmer". "Okej då" svarade vi. Det slutade med att vi tittade på Animal Planet resten av kvällen.
 
Såhär fint var det en morgon när jag skulle till skolan någorlunda tidigt. Jag avskyr att det är så mörkt när man går upp på morgonen nu. Man vill ju helst sova tills klockan är tolv och det är ljust, men det går såklart inte.
 
Men så har de senaste mobilbilderna sett ut. Nu får ni ha en riktigt bra fredag!

Tillbaka till verkligheten.


Så har lillebror nu rest tillbaka till Piteå, Dan har börjat sitt nya jobb och jag och Louise sitter med vår uppsats in i det sista. Julen är verkligen över och det är verkligen dags att ta tag i vardagen. Är det bara jag som tycker att detta är sorgligt? Det känns så otroligt tomt. Jag vill inte packa ner granen, jag vill vara ledig lite till och jag vill definitivt inte att Carl ska åka tillbaka till Piteå. Nåja, så är det väl helt enkelt.

Igår hade vi en liten familjemiddag på Thai Wok i Malmö innan vi körde Carl till flyget. Saknar honom redan.

Nyårsklänningar åren 2010-2014.

Jag tänkte att vi skulle kika lite på hur jag (och Dan får också vara med på ett hörn) har varit klädd på nyårsafton sedan 2010! Jag vet att det är någon vecka sent, men tänkte att vi kunde kika på det ändå. Är det bara jag som har hamnat i en klädessvacka? Då känns det extra kul med lite inspiration.
 
År 2010 firade jag och Dan nyårsafton hemma hos Dans storebror och hans familj. Dan var stilig i fluga, väst och allt. Jag hade på mig en svart klänning från Asos.com, vita strumpbyxor och dessutom lite tyll i håret! Detta är tyvärr enda bilden jag har från den kvällen då jag inte riktigt hade börjat ta klädesbilder än.
 
År 2011 hade jag och Dan flyttat till Löddeköpinge och börjat plugga i Malmö. Nyårsafton firade vi hos Rebecka och Johan i Svedala. Den kvällen hade jag en klänning från H&M, vita strumpbyxor, kavaj och en vit rosett i håret!
 
År 2012 hade jag och Dan nyårsfest hemma hos oss! Jag hade tröttnat på svarta klänningar och bar den här guldmönstrade bakelsen från Asos.com. Håret hade jag lockat och satt upp med tusen hårnålar ungefär.
 
År 2013, alltså förra året, firade vi nyår hemma hos Sarah och Niclas i Landskrona. Då bar jag den här silvriga saken. Även den från Asos.com, såklart. Det är väl inget som är så nyårsaktigt som silvriga klänningar.
 
I år, 2014, bar jag den här mörkblå klänningen från Zara! Jag vet att den ser svart ut, men på den första bilden så ser ni att den är lite mörkblå och inte helt genomsvart. Jag älskar dess små, korta armar och accessoaren runt kragen som liknar ett halsband. Den matchade jag med halvlockat hår och svarta strumpbyxor.
 
Och det var mina nyårsklänningar från år 2010-2014. Mina favoriter är absolut klänningarna från 2012 och 2014, om jag får säga det själv.

Årets första lördagskalas.

I lördags hade Carro födelsedagsfest eftersom hon fyllde år den 1 januari. När jag och Dan anlände hos Carro i Malmö såg det ut såhär! Fullproppat med massa goda tilltugg. Jag åt tills jag dog ungefär.
 
Många fina människor samlades.
 
Som Sös.
 
Och Angelica och Micke.
 
Vi lekte med mustascher.
 
Dan var söt och rolig <3
 
Så umgicks vi och Carro öppnade presenter.
 
Jaana var också där.
 
Så fick vi en massa efterrätt som Carro hade bakat. Gott!
 
Finaste födelsedagsbarnet!
 
Så visade Carro upp alla presenter hon fått.
 
Och så sjöng vi såklart!
 
Carro och Micke.
 
Så pratade vi om världsproblem och dansade tills klockan plötsligt var 01 och vissa ville dansa vidare på stan.
 
Då traskade jag, Dan, Markus, Jaana, Micke och Des hem till Des och Micke för att dricka grogg, titta på gamla musikvideos och stå på händer. En så fin och händelserik lördagkväll! Årets första lördagskalas var helt enkelt hur rolig som helst! Ett perfekt sätt att starta året på.

Vecka 2.

God middag bloggen och trevlig måndag! Denna veckan är relativt lugn förutom lite uppsatsstress. Nu är vardagen nästan helt tillbaka, även om jag hade velat fira jul och nyår något ytterligare. Men vi skall kika lite på hur min vecka kommer att se ut!
 
Måndag: Idag skulle vi egentligen ha lite familjemiddag och min morbror samt hans familj skulle komma på besök, men idag låg min mamma i feber så det blev inställt. Dock blir det nog en liten familjemiddag ändå eftersom min lillebror åker hem på onsdag :( Måste passa på att umgås så mycket som möjligt nu. Annars sitter jag i skolan i skrivande stund och vi arbetar med vår uppsats.
 
Tisdag: Imorgon är det en röd dag! Antingen skall jag ta julledighetens absolut sista dag eller så ska jag och Louise sitta med uppsatsen, det beror lite på hur långt vi kommer idag. Jag håller tummarna för julledighet.
 
Onsdag: På onsdag åker lillebror hem till Piteå :( :( , Dan börjar på sitt nya jobb :D , och jag och Louise kommer sitta med uppsatsen heeeela dagen :/ Hoppas alla smileysar förmedlar mina känslor ordentligt.
 
Torsdag: Plugga, plugga, plugga.
 
Fredag: Plugga, ha handledning och hoppas på tummen upp från handledaren samt på kvällen ska jag och Dan hem till Sarah och Niclas för lite fredagsmiddag. Ska bli mysigt!
 
Lördag & Söndag: Denna helgen har jag faktiskt inget planerat (Tror jag i alla fall. Min kalender har tagit slut och jag har inte köpt någon ny än, så har jag glömt något får ni gärna påminna mig!). Jag skall försöka vila, träna och bara njuta av vardagen. Känner jag mig själv kommer jag bli någorlunda rastlös också.
 
Men ungefär så ser min vecka ut! Måste köpa en kalender idag, så jag vet helt säkert.
 

Svart byxdress.

Igår var jag lördagsklädd för att bege mig in till Malmö och fira Carros födelsedag lite ytterligare. Självklart ska jag visa vad jag hade på mig också!
 
I julklapp fick jag ett presentkort på H&M av Sös och när jag hittade den här fina byxdressen så slog jag till! Man kan alltså säga att jag fick den av Sös i julklapp, så tack tack syster yster.
 
Dan tycker att den ser ut som en pyjamas, vilket jag inte alls håller med om. Dock är den väldigt bekväm och det hade definitivt gått att sova i den.
 
Hur den händelsefulla kvällen i Malmö var får ni se i ett annat inlägg!

När 2014 blev 2015.

SÅ! Nu gick det äntligen att ladda upp bilderna från nyårsafton. Det är ungefär en miljon bilder, så häng med nu medan ni får en ordentlig inblick i hur det såg ut när vi firade att 2014 tog slut och 2015 började.
 
Vi var i mammas och pappas hus och jag och Dan hade varit där och hjälpt till under dagen med att förbereda maten, duka och så vidare. Det serverades lite mousserande vin och kaviarrullar så fort gästerna började anlända.
 
Carro och Sarah såg ut lite som helan och halvan och var mycket nyårsfina!
 
Jag och Dan såg desto mer ut som halvan och halvan, kan man säga. Men uppsnoffsade och fina var vi i matchande mörkblå utstyrsel.
 
Så himla glad över att jag fick avsluta året med dessa fina! <3
 
Färgtemat var silver och blått och mamma hade verkligen överträffat sig själv. Inget nyår utan en massa blingbling i dukningen!
 
Pontus, lillebror Christoffer, Alice och lillebror Carl.
 
När alla 16 personer infann sig i huset var det dags för förrätt!
 
På tallriken hittar vi fois gras, tunnbrödsrulle med kalkonröra samt krustader med laxröra. Alltså, så gott! Det var lite roligt att prova något nytt än toast skagen som vi äter varje, varje, varje år till förrätt. Fast det är såklart gott det också!
 
Varsågod och sitt, man tackar!
 
Sarah och Niclas hade såklart tagit i och köpt en massa dekorationer! Hur kul? Glittrig mustasch på nyår är såklart ett måste.
 
Carl och Alice. Jag var så glad över att få fira nyårsafton med min fina lillebror som nästan aldrig är hemma. Måste Piteå ligga så otroligt långt bort?
 
Carro slog på stort och hade inte bara glittrig mustasch utan även glittriga glasögon. Mycket tjusigt.
 
Niclas och Joakim var stiliga.
 
Så pratade vi och skojade tills det var dags för varmrätten.
 
Mamma och pappa hade lagat oxfilé med gorgonzolakräm (och några utan för de som inte tycker om gorgonzola), hasselbackspotatis, haricots verts och konjaksås.
 
Mmmmm!
 
Finaste Alice.
 
Jag fick låna ett silverglittrigt nagellack av Alice så att det blev extra nyårskänsla av det hela.
 
Tvingade tvillingarna att ställa upp sig för lite fotografering.
 
Och finparet också såklart.
 
Älskar den här bilden. Här kan vi tala om helan och halvan.
 
Finaste Sös var nyårsfin i 20-talsfrisyr och blåsilvrigt hår.
 
Sedan dukades efterrätten fram som ingen annan än Sarah och Niclas hade gjort!
 
Alltså, dog på denna. SÅ GOD. Det är tre sorters chokladmousse som har stelnat och serveras tillsammans med sötade nötter, hallon och citronmelisgrädde. Mycket gott och en stor applåd till Sarah och Niclas!
 
Finaste Sarah och två burkar nötter.
 
Sös och Carro.
 
Så åt vi, tramsade och kramades extra mycket.
 
Lekte såklart med de glittriga mustascherna också.
 
Sös, Sarah och Niclas.
 
Pangade såklart sådana här roliga saker som Sarah och Niclas hade försett oss med. Sarah och Niclas alltså, de tänker på allt dem.
 
Så plötsligt insåg vi att klockan var kvart i tolv!
 
Då var det dags att ta på oss våra bekvämaste skor.
 
Och bege oss ut!
 
Jag tyckte det var väldigt lite raketer i år, vilket var ganska tråkigt. Men självklart förstår jag hela grejen med att man kan skada sig, det är synd om djuren och sådär. Men man kan ändå inte förneka att det är fint med raketer!
 
Så korkade vi upp champagnen.
 
Och tände tomtebloss!
 
<3
 
Så skålade vi in det nya året och gjorde den obligatoriska nyårskyssen!
 
Plötsligt var Carro dessutom ett år äldre! Hon fyller ju år den 1 Januari och det skulle såklart firas.
 
Så vi sjöng för henne och gav henne paket. Resten av kvällen är inte dokumenterad men det snapsades en del, dansades och ett och annat svanhopp gjordes. Det var en så bra kväll med fina vänner och familj! Ett speciellt tack till mamma och pappa som gjorde nyårsafton extra fint. Nu startar vi det nya året med buller och bång tycker jag.

Krångel.

Jag älskar när man har redigerat ungefär 200 bilder och försöker ladda upp dem i bloggen men det inte funkar. SÅ HIMLA KUL. Ville verkligen visa nyårsbilderna idag, men vi får se om det går senare ikväll. Just nu skall jag och Dan in till Malmö för att se Interstellar, har hört att den ska vara superbra. Så den uppdateringen får räcka för tillfället, ska försöka ladda upp bilderna senare ikväll! Kram på er.
 
Här får ni alla fall två Instagrambilder så länge! Jag och Dan vs Jag och Carro på nyårsafton.

RSS 2.0