Je suis Charlie.

Jag tror på Gud. Det har jag gjort sedan jag var 6 år gammal, såg mina bröder döpas och tjatade på min något agnostiska pappa att jag ville ha en barnbibel. Jag tjatade och tjatade och tillslut efter jobbet kom han hem med en. Den var tjock, illröd och hade en tecknad bild på en flicka med en get på framsidan. Jag blev alldeles lyrisk och många år framöver var den min bästa godnattsaga. Pappa fick om och om igen läsa för mig hur Moses delade havet, Jesus kunde gå på vattnet och hur ormen lurade Eva och Adam att äta av kunskapens äpple. Idag läser jag inte bibeln innan läggdags, men jag är fortfarande troende.
 
Men jag skulle aldrig mörda tio personer för att de ritat en karikatyr av Gud. Aldrig. Här måste vi dra en gräns på vad som egentligen är religion och vad som är två instabila personer som behöver en andledning till att ta andra människors liv. Vad som hände i Paris och mot Charlie Hebdo är hemskt, men vi kan inte dra en parallel mellan två mördare och de resterande miljoner människor som har Islam som religion. Detta på samma sätt som vi inte kan dra en parallel mellan mig och korstågsriddare. Vi må tro på samma religion, på samma Gud, men vi är inte likadana.
 
Alla människor bör bedömas individuellt och inte utefter andras illvilja. Om du måste hata, hata då en människa utefter dess ondska och otroligt hemska agerande. Men inte utefter dess religion eller etnicitet. Alla är olika.

Kommentarer
Postat av: Rana

Tack för dina kloka ord Sofie! Det är som du skriver, det är skillnad på muslimer och islamister! Det som hänt är fruktansvärt för hela mänskligheten, muslim, jude, kristen el ateist! Det är fanatiker!!! Extremister finns i alla läger, tyvärr:( men tack för att du sprider kunskap!

Svar: Oh, tack Rana för dina kloka och fina ord! Det är precis som du säger! <3
Sofie

2015-01-14 @ 14:32:14
Postat av: Allan Dalqvist

Väl skrivet, Sofie! Jag instämmer med det Rana skriver i sin kommentar. Tyvärr skyller många på religionen när det egentligen handlar om en våldsbejakande ideologi som använder en religion som täckmantel.

2015-01-14 @ 17:30:52
URL: http://allandalqvist.se

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0