Tisdagspasta.

Ni får ju en himla massa tips av mig idag! Med sådär 10 timmars mellanrum. Men jag tänkte visa vad vi åt för smaskigt till middag ikväll. Jag vet att bilderna fortfarande är lite suddiga, men jag har liksom inte riktigt lärt mig kameran än. Övning ger färdighet!
 
Idag gjorde vi nämligen en superenkel och relativt billig pasta. Till den behöver ni, förutom färsk pasta, pinjenötter, vitlök, ruccola, persilja, chili, körsbärstomater, citron och tryffelolja.
 
Börja med att rosta pinjenötterna en aning i en varm stekpanna.
 
Hacka tomaterna och chillin och lägg i stekpannan.
 
Tillsätt lite olivolja.
 
Såhär spännande ser det ut då.
 
Skölj ruccolasalladen och lägg i stekpannan även den.
 
Och så i med två klyftor vitlök. Fräs till lite!
 
Under tiden kan du börja koka pastan. Jag kokte två paket färsk pasta bara för att vi skulle göra matlådor. Men det räcker gott och väl med ett paket till två personer.
 
När pastan är färdig så lägg den i kastrullen med grönsakerna och rör om.
 
I med citronsaft från ungefär en halv citron.
 
Och ganska mycket tryffelolja! Jag blandar i lite vanlig olivolja också så att tryffeloljan inte tar över för mycket av smaken.
 
I med persilja.
 
Salta, peppra, rör om och voila! Färdigt.
 
Servera på fotogeniska tallrikar, ät och njut! Hoppas ni tycker det är gott om ni provar det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0