Nya jeans.

Jag har ett par nya byxor som jag tänkte att jag kunde visa er!
 
De är svarta, superstretchiga och har hög midja. Hög midja på jeans är perfekt när man tycker om lite kortare blusar.
 
I vilket fall som helst är jeansen från Lee och köpta på MQ. MQ är min bästa vän just nu.
 
Och såhär såg jag ut i lördags när jag hängde i Malmö nästan hela dagen. Blusen är från Zara och har små, små svalor som mönster. Hur min lördag var får ni se i ett annat inlägg!

En fredag på stan.

I fredags mötte jag som sagt upp fina människor för lite after work på stan! Med stan menar jag Malmö då såklart. Vi började vår kväll på Mosaik!
 
Gänget bestod av Caroline, Emelie, Sös, Martina, jag och Sarah H. 
 
Maten på Mosaik är så himla, himla god. Det är tapas och finns massvis med rätter att välja mellan. Dessutom är den extra billig fram till klockan 19 varje vardagkväll. Vi åt tills vi dog ungefär. 
 
Caroline och Emelie!
 
Sös!
 
Sarah H!
 
Och till och med jag fastnade på bild. Måste bli bättre på det.
 
Förutom att äta drack vi drinkar och sådana här hotshots. Aldrig provat innan! Någon shot med kaffe och grädde, ganska god!
 
Vi hängde även på damtoaletten, bättrade på läppstiftet och hade kul.
 
Någon timme senare kom Jennie också förbi och vi bestämde oss för att det var dags att gå vidare.
 
 Vi kramade hej då till gänget och jag, Sös och Carro gick vidare till Paddy's för en öl och sedan var det dags att gå hem och sova! Man hade ju trots allt varit uppe sedan klockan 6 på morgonen. Jättefin fredag med fina vänner i finaste staden!

Vecka 14.

God morgon på er! I helgen har jag och Dan verkligen haft fullt upp. Vi har tränat, storstädat, handlat, varit hos vänner, haft vänner över hos oss och ja, en massa mer. Därav den dåliga uppdateringen i helgen.Jag har massvis med bildmaterial att visa er dock, vilket är superkul! Men eftersom det är måndag och en ny vecka är det dags för veckans schema. Det är ju påsk och allt!
 
Måndag - Onsdag: Nu i veckan skall jag jobba och träna. Men annars är det inte så mycket mer som händer. Lillebror Carl kommer hem från Piteå på onsdag, vilket jag längtar som attans efter! Har saknat honom massvis.
 
Skärtorsdag: På torsdag skall vi ha påskmiddag hemma hos mamma och pappa. Eftersom min syster jobbar helger och sådär var torsdagen den enda dag som hela familjen kunde vara samlad. Älskar påskmaten förresten, nam nam nam.
 
Långfredag: Tro det eller ej, men vi har faktiskt inget bestämt denna dag! Men det är ju bara måndag, jag lär väl boka upp något i veckan kan jag misstänka. Haha.
 
Lördag: På lördag är jag bjuden på en påskfest! Hur och när och sådär vet jag inte än, men ska bli roligt!
 
Söndag: På söndag skall jag och Dan hem till Dans föräldrar och hälsa på!
 
Sedan är faktiskt veckan slut utan att helgen i slut. GAH, vad jag har längtat efter denna vecka. Det är ju helt galet lyxigt att vara ledig fredag-måndag! Det här med att jobba ett "måndag-fredag och ledig alla helger och röda dagar"-jobb är ju fantastiskt! Kommer alltid att älska påsken framöver.

Fredagspepp.

God morgon på er! Ett skepp kommer lastat med fredagspepp. För alla vet ju att fredag är den bästa dagen i veckan!
 
 Detta är definitivt den bästa fredagslåten.
 
Mosaik på stortorget i Malmö har After Work varje vardag fram till klockan 19. Där skall vi hänga ikväll och äta hummus och dricka prosecco. Pepp, pepp, pepp!
 
Om man inte känner för att gå ut en fredag kan man alltid sitta hemma och titta på Twin Peaks. Jag är inne i säsong 2 nu och det är verkligen spännande. GIF:s härifrån!
 
Om man söker annan fredagspepp så kan man alltid googla bilder på "Friday". Då hittar man massvis kan jag lova! Ha nu en toppendag oavsett vad ni skall göra som till exempel sova, dansa, titta film, äta tacos, ha gäster eller dylikt.

Min torsdag i tre Instagrambilder.

Nu skall jag alldeles strax sova hörrni, men tänkte att jag kunde summera min dag utifrån dessa tre instagrambilder. Om ni vill följa mig där heter jag Guuldfish. Dagen började bra med lockigt hår, ny blå skjorta och finkaffe. Idag sa personalen på Barista till mig att jag nog bör skaffa ett stamgästkort med tanke på att de har lärt sig att jag vill ha en liten vaniljlatte med laktosfri mjölk. Men det är väl sådant som händer när man köper dyrt finkaffe på samma ställe cirka 3 gånger i veckan.
 
Efter att ha kommit hem från jobb, ätit middag och tittat på lite serier så var det dags för mig och Dan att ut och springa. "Skall vi dela på min celsius?" frågade jag Dan. "Javisst!" svarade han och letade i kylskåpet. "Men den skaaaa finnas i kylskåpet" sa jag irriterat efter att Dan sagt tre gånger att han inte hittade den. Tillslut hittade vi den i frysen SPRUCKEN! Jag hade tydligen lagt in den där för tre dagar sedan och glömt bort den. Det var definitivt dagens besvikelse.
 
Men jag och Dan sprang ändå. Jag sprang 4 kilometer på 25 minuter! Det börjar ta sig med tiderna tycker jag. När jag sprang som mest förra sommaren så hann jag 4 kilometer på 23 minuter. Men jag är verkligen nöjd med mina 25 minuter efter förra gångens urusla 27. Så, det tar sig verkligen! Nu skall det bara bli lite varmare så man inte behöver springa i 78 lager kläder. Sedan är jag nöjd!

Du kom emot mig. Och det var över.

Sedan Sandra Beijer visade upp några dikter av Kerstin Thorvall så har jag febrilt letat efter hennes bok "Jag är en grön bänk i Paris" med hennes samlade dikter från 1965-1991. Men tråkigt nog är boken slut hos förlaget och biblioteket här i Lödde hade inte den. Men jag har i alla fall hittat en sida på nätet som delade med sig av några sidor av boken helt gratis, se HÄR. Jag tänkte därför att vi skulle kika på några av Kerstin Thorvalls texter som jag lyckats få tag på. Jag älskar verkligen sättet hon skriver på. Inte särskilt pretantiöst eller ens poetiskt egentligen, utan bara verkligt. Ord som känns i hjärtat och meningar man själv någon gång har tänkt. Vi kikar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag.


Jag tycker om onsdagar. De ligger lagom långt in i veckan så att säga. De innehåller inte någon lätt fredagsångest där man inser att hela veckan har rusat förbi och jag har varken tränat, bloggat, ringt vänner eller annat som jag hade planerat att göra. De innehåller inte heller någon måndagsångest där det känns som en evighet till nästa helg. En någorlunda ångestfri dag med andra ord! Inte för att jag har någon särskild ångest annars, jag tycker bara det är jobbigt när tiden springer förbi en och man inte riktigt hinner ta tag i de saker man vill göra.

Denna onsdag har varit supermysig. Klockan 17.30 mötte jag upp Dan på triangeln. Dan handlade nya löparskor och jag köpte nya jeans, en skjorta och en klänning. Ni får se mer av det imorgon! Sedan åt vi sushi och sallad på Slimfood. Supergott med sushi, det var verkligen längesedan jag åt det sist. Förresten så överraskade min kollega mig med finkaffe idag igen! Alltså, blir ju alldeles bortskämd på jobbet!

Som sagt, onsdagar är ganska bra dem.

God morgon!

God morgon på er! Just nu är jag på jobbet och det är strålande solsken ute!

Jag hade gjort typ vad som helst för en sådan här just nu! Men nöjer mig istället med en banan. Den köpte jag till min kollega Sam för någon vecka sedan som ett stående internskämt, jag skall berätta om det här med Fix My Lighthouse en annan dag.

Annars kan ni iakta det här vackra ansikte denna morgon. Visst är den fin? Inte alls creepy eller sådär.

Trevlig onsdag på er!

Helgen.

Jag tänkte att vi skulle kika lite på hur min helg har varit! Fredagens jobbdag slutade med att jag fick en sådan här fin kaffe av min kollega! Tackar, tackar.
 
Vi skall byta kontor på jobbet och därför har jag gjort ett flyttkort. Det kan ni bland annat se på Eminents hemsida HÄR. Till detta har jag gjort Eminents personal som flyttgubbar. Ovanför ser ni mig som flyttgubbe!
 
På fredagen fyllde Dan också år och det firade vi ju med fina syskon och vänner som ni minns. En himla fin kväll!
 
På lördagen kom Dans föräldrar över på lite födelsedagsfika också vilket var supermysigt!
 
Det var dessutom World Poetry Day i lördags och Sandra Beijer lade upp den här fina texten skriven av Kerstin Thorvall. Den ville jag gärna dela med mig av, då jag tycker att den är så fin.
 
Söndagen var en något melankolisk dag som söndagar så ofta är. Vädret var soligt men kallt och jag bestämde mig för en 3 kilometer lång löprunda.
 
När den var klar gjorde jag mig i ordning för att åka ner till Center Syd. Där fixade jag mina naglar på nytt och såhär blev dem! Kortare, mer runda och helt vita! Jag är så nöjd.
 
Och det är lite hur min helg har sett ut hörrni!

Vecka 13.

Goooood morgon! Det är måndag och vi vet alla vad det innebär, veckans schema såklart!
 
Måndag - Torsdag: I veckan skall jag springa, köpa nytt gymkort och gå till gymmet igen, jobba och annat som vanligt. På onsdag är det våffeldagen, löning OCH Reginas födelsedag! (Sådan koll jag har ;) Sjukt bra dag på onsdag med andra ord.
 
Fredag: Efter jobbet på fredag skall jag träffa Sös, Emelie, Sarah H och Caroline. Vi skall ha lite AW och äta middag på Mosaik i Malmö. Mosaik har blivit något av favoritstället på sistone. Jättegod mat, någorlunda billigt men usel service. Det bra väger upp det dåliga dock.
 
Lördag: På lördag är vi bjudna på middag hemma hos Rebbe och Johan. Det är första gången vi skall få se deras lägenhet i Malmö, vilket skall bli superspännande!
 
Söndag: På söndag har vi bjudit hem David och My på middag och lite spelkväll hos oss! Perfekt avslut på en bra vecka.
 
Så det blir en någorlunda lugn vecka och en desto mer upptagen helg. Men det blir kul!

Dans födelsedag.

I fredags fyllde den finaste människan i mitt liv hela 31 år och det skulle ju givetvis firas. Därför kom Dans syskon, min syster och Sarah och Niclas hem till oss för att äta lite middag!
 
Mamma gav mig ett recept på en av sina fläskfilégrytor och jag lovar att det var den absolut godaste gryta jag någonsin lyckats laga. Att jag sedan inte är så duktig på att laga grytor överhuvudtaget hör inte hit tycker jag.
 
Jag och Dan hade dukat upp med långbord i vardagsrummet. Temat på dukningen var svart, vitt och rosa.
 
Finaste födelsedagsbarnet <3
 
Sös och Niclas!
 
Nima var social och hälsade på Lars.
 
Vilket Lars såklart tyckte vad trevligt.
 
Dags för mat! Till efterrätt blev det glass med diverse topping som inte blev fotograferat.
 
Lina!
 
Så drack vi massvis med vin, pratade vardagsproblem och glömde bort att sjunga för födelsedagsbarnet. Klockan 21 somnade Dans brorsbarn i våra soffor <3 Slagna hjältar! Det var verkligen en jättetrevlig fredagkväll med fina människor. Det bästa som finns som värdinna är att stå och diska samtidigt som man hör hur alla gästerna har det trevligt i rummet intill. När man hör hur de skrattar och delar med sig av roliga historier. Tack för att ni finns!

Tillfällen som gör mig extra lycklig.

- När jag står i köket och hör hur våra middagsgäster skrattar i vardagsrummet. Hur någon berättar en rolig historia och de andra hakar på. Då jag känner ända in i märgen hur de har trevligt.
 
- När jag en tidig morgon, i ljummen sommarluft springer så fort jag kan till en låt som ger mig gåshud och jag känner att det finns inget annat bara här och nu.
 
- När vi tittar på tv och han lägger sig bakom mig i soffan och säger att han bara vill vila lite. När jag sedan känner hur han börjar småsnarka mot min nacke.
 
- När den äldre kvinnan i tobaksaffären säger "Förlåt, men jag måste bara berätta att jag tycker att du är så himla vacker" och jag blir alldeles röd i huvudet och får bara fram ett tack.
 
- När jag sitter i sängen och inte kan sluta läsa ur en bok för att handlingen är så gripande och meningarna så bra formulerade att det liksom värker i hjärtat.
 
- När chefen på jobbet säger "Sofie, du kan väl skriva den här texten? Du är bra på det." och jag känner mig stolt och förstår att det är jag verkligen.
 
- När jag sminkar mig en fredagkväll samtidigt som jag dricker ett glas vin och inte har någon aning om vad kvällen kommer att innehålla men vet bara att det kommer att bli så himla roligt.
 
- När min grannes äldre lilla hund ställer sig tätt bredvid mina ben på innergården och vägrar att gå in trots att matte drar i kopplet och säger "Kom nu".
 
- När man hittar små, små ljusglimtar en grå och trist dag och känner att det här, det skall nog bli bra ändå.

Dan 31.


Idag fyller den här fina mannen hela 31 år. När vi träffades var jag 18 och han 24, nu är jag 25 och han 31. Det är helt galet hur tiden bara springer förbi. Ikväll skall vi fira med god mat, vin tillsammans med syskon och vänner. Grattis på födelsedagen älskling! Och glad fredag till er alla andra!

Helt okej torsdag.


Ett dödstrött hallå från mig! Tänkte mest säga tjenamoss innan det är dags att sova. Det har varit en helt okej torsdag idag. Jag köpte nya 99 kronors-skor på Din Sko och det är ju alltid trevligt. Det är en exakt likadan modell som jag hade förra året, bara något renare som ni kan se.

När jag och Dan väl kom hem från jobbet idag åt vi laxburgare vilket vad helt sjukt gott. Borde ha fotograferat det, men nix! Får visa en annan dag. Nu har jag och Dan precis varit och handlat mat inför hans födelsedagsmiddag imorgon. Att handla mat klockan halv tio på kvällen är väl inte superkul, men det ska bli desto trevligare imorgon!

Nu ska jag minsann sova. God natt på er och glöm inte bort att imorgon är det faktiskt fredag!

Om jag hade varit rik.

Just nu är jag helt galet shoppingsugen och försöker fönstershoppa för att stilla kliet i fingrarna. Häng med på vad jag suktar efter just nu!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dessa två jackor från Zara hade inte varit helt fel. Den gula för regniga sommarkvällar och den rosa för att strosa runt på stan i.
 
 
Det här fina setet från MQ hade ju passat perfekt i min garderob tycker jag. Som en klänning, fast ändå inte liksom!
 
 När vi ändå är inne på kläder.. Den här hade ju varit perfekt att strosa omkring i på jobbet! Nu lagom till vår och allt. MQ hittar ni även den på.
Den här klockan alltså! Viiiiill ha! Hur fin hade den inte varit i vårt kök liksom? Superfin! Den hittar man på Bolia HÄR.
 
Och varför inte lite fina vaser och skålar från House Doctor? Allt som är vitt, pastelligt och i enkla mönster just nu känns så himla lockande.
 
Drömma går alltid!

Onsdag och vår.


Alltså JISSES så härligt väder det har varit idag! Den första bilden togs klockan 8 imorse. Det är så skönt att slippa det mörka nu tycker jag. Annars har min dag sett ut såhär:

- Lunchade med Jaana idag. Perfekt när man kan träffa upp kompisar på lunchen tycker jag.

- Gick en snabb sväng till frisören och klippte min lugg. Jag kan nu äntligen se!

- Sprang 4 kilometer. Så himla skönt att springa när det är ljust ute. Behöver inte hålla mig på de upplysta trottoarerna längre.

- Åt något så avancerat som pulvermos med färdigköpta köttbullar. Veckan innan lön tar man det man har i frysen och skafferiet helt enkelt.

Nu skall vi titta på lite serier och sedan ska jag se om jag kan fixa lite roligare blogginlägg till er! Hoppas ni har haft en fin onsdag annars. Snart helg hörrni!

Tisdag.


God kväll på er! Här kommer två tisdagsbilder: En del av min klädsel samt en bild från när jag väntade på bussen 17.30 i Malmö. Det är så skönt att det äntligen börjar bli riktigt ljust och vårigt. Min klocka fick jag förresten av mina småbröder, Alice, Pontus och Sebastian i födelsedagspresent. Jag älskar den! 

Resten av kvällen tänkte jag titta på Walking Dead eftersom jag har några avsnitt att ta igen. Hoppas ni har haft en fin dag!

Vecka 12.

Ny vecka och nya tag! Här kommer ett komprimerat schema för vecka 12.
 
Måndag - Torsdag: Jobba, träna, äta, sova, titta på serier. Ni vet, det gamla vanliga. Ibland är det skönt med rutiner och ibland är det tråkigt. Men denna vecka är det definitivt skönt! Jag och Dan har till och med planerat veckans måltider och gjort massvis med matlådor så vi slipper fundera på det i veckan. Veckan innan lön är man ju kanske inte superrik direkt och då behövs det lite mer planering.
 
Fredag: På fredag fyller Danis år!! Hela 31 år blir han. Det skall vi fira med middag tillsammans med våra syskon och några vänner. Så direkt efter jobb blir det lite kalas för Dan helt enkelt.
 
Lördag & Söndag: En lugn helg blir det också! På lördag skall vi hem till mamma och pappa för lite familjemiddag och annars har jag sagt att Dan helt och hållet får bestämma vad vi skall göra i helgen eftersom han faktiskt fyller år. Så blir säkert en lugn helg med massvis av filmtittande. 
 
Bortsett från detta skall jag försöka springa massor, fika med vänner man inte träffat på länge och komma i säng i ordentlig tid. Det där med att somna klockan tolv och gå upp klockan sex på morgonen är inte riktigt min grej känner jag.

Helgen.

Det har varit en så himla lugn och skön helg. Jag och Dan har nästan inte gjort någonting. Men det lilla vi gjorde tänkte jag att vi skulle kika på!
 
Här är typ min fredag summerad i mat. Thaimat till lunch, mackor på Eminents utflyttnings-AW och tapas på Mosaik på kvällen. En bra fredag!
 
Ännu en dålig sak med långa naglar: River sönder sina strumpbyxor.
 
Igår var det lördag och då kom Carro över. Vi tittade på Melodifestivalen och åt chips. Jag tyckte verkligen att Måns skulle vinna och tror att han kan ha stora chanser i Eurovision. Vad tycker ni?
 
Idag vaknade jag pigg och utvilad klockan 09.00. Började dagen med att titta klart på hela första säsongen av Twin Peaks och fortsatte söndagen med en löprunda. Jag måste börja träna upp konditionen nu eftersom jag skall springa Vårruset den 4:e maj. Därefter åkte jag och pappa en sväng till Emporia. Vi köpte födelsedagspresent till Dan och sådär.
 
Till middag ville både jag och Dan ha pasta, men vi kunde inte riktigt komma överens om vilken sorts pasta och vilken sås vi skulle ha till. Så vi gjorde helt enkelt två olika sorters pasta och två olika sorters såser. Dan tog vanlig spaghetti med köttfärsås och jag gjorde bönpasta med skinksås. Nu har vi matlådor för hela veckan!

Ungefär så har min helg sett ut. Imorgon tar vi tag i en helt ny vecka!

Födelsedagspresenter.

Jag tänkte att vi skulle titta på ett litet urval av de presenter jag fick! Jag fick så himla många fina så vi får dela upp det lite. Några har jag redan visat och här kommer några till!
 
Först ut har vi de här fina tekopparna jag fick av David och My. Jag som älskar te tycker verkligen desa är perfekt, med tillkommande tesil och allt! Den pastellblå färgen är dessutom alldeles ypperlig.
 
Något jag önskade mig i present var örhängen, och jisses vad många fina örhängen jag fick! Dels har vi dessa pärlörhängen från Thomas Sabo som jag fick av Johanna, Steve, Jaana och Louise. Jag älskar att pärlorna mer är droppformade än runda.
 
Av Lars och Lina fick jag ett par diamantformade örhängen. Också så himla fina! 
 
Av Sara och Ivan fick jag de här fina smyckena! Ett armband roséguld från Edblad med matchande örhängen. Så enkla men ändå så unika och fina.
 
Av Julia fick jag bland annat två par "magiska vantar"! Detta är något jag verkligen blev helt lyrisk över! Med dessa kan man nämligen röra på mobilens touchscreeen och behöver därför inte stå och frysa om händerna medan man surfar på mobilen utomhus. Bästa uppfinningen!
 
Av Sarah H, Niclas, Emelie och Philip fick jag ett par örhängen (som inte blev fotograferade eftersom jag hade dem på mig) och detta fina hudvårdskit! Det behöver verkligen min hud efter den kalla vinterluften.
 
 Micke, Markus, Ralle och Ruben var så HIMLA fina! de köpte presentkort för spa till både mig och Dan. Det är något som jag verkligen längtar efter! Vill, vill, vill äta hotellfrukost och få massage! Skall kolla upp närmsta stället genast.
 
Av Desirée och Micke fick jag den här fina bakelsen som vi ska titta lite nämre på!
 
Den är från Warehouse och har ett sånt där virkat tyg om ni förstår vad jag menar.
 
Den kommer vara perfekt varma sommarkvällar på balkongen. Har redan planerat att bära den på en viss påskfest som kanske inte riktigt är bestämd än.
 
Än så länge får den hänga fint i min garderob och vänta på lite ljusare och varmare tider. Jag känner ungefär såhär för mönstret på den förresten: <3 <3 <3 <3
 
Ibland får jag nypa mig i armen. Jag kan inte förstå hur jag kan ha så fina vänner och familj som känner mig så otroligt bra och som dessutom lägger ner så mycket tid och energi på att köpa så fina saker. Tack alla!

Lite AW på AW.

Först hade vi utflyttningsfest med Eminent (eftersom vi skall flytta) och nu sitter jag, Sös och Sarah H på Mosaik i Malmö. Lite Aw på Aw sådär. Trevlig fredag!


Pompa och ståt: 3 fester i ett.

Så har jag äntligen gått igenom bilderna från i lördags. Det var ganska mörkt i lokalen, så bilderna är lite sisådär. Blixten fick användas en del, vilket liksom förstör bilderna. Men i vilket fall som helst, temat för festen var Pompa och ståt och tanken var att jag skulle fira min 25-års dag, min examen och min dubbelexamen samtidigt. Alla var tvungna att klä upp sig lite ytterligare och gästerna var såååå fina! Vi tar en titt på bilderna.
 
Jag hade inhandlat en massa snacks som tog helt slut typ klockan 12 redan! Förstår inte hur jag alltid lyckas köpa för lite tilltugg? Eller äter mina gäster väldigt mycket kanske? Jag måste ge en stor eloge till min fina arbetsgrupp som hjälpte mig att sätta i ordning allting: Carl, Alice, Christoffer, Sös, Sebastian, Pontus, Alexander, Dan och bästa pappa som hjälpte till med körnigen. TACK! Hade inte fått ihop någonting utan er.
 
Såklart en massa ballonger skulle pryda lokalen. Köpte 25-ballonger också och fick dessutom ett par till av Lars och Lina i födelsedagspresent <3
 
Så kom det en del folk!
 
Älskade den här flamingo-drinkpinnen. Köpt på Tiger för den som undrar! Jag hade köpt glowsticks också, som det inte blev någon direkt bild på. Men även de var köpta på Tiger!
 
Dessa blixtbilder alltså.. Men det minglades runt lite!
 
Micke och Jaana var superfina!
 
Rebbe också <3
 
Så dansade vi till "Freestyler" och gjorde ascoola hiphop moves, rundade av med att skriksjunga till "The time of my life" och snurrade runt Rebbe på dansgolvets faktiska golv. Efter taxibrist, städande och annat var jag och Dan hemma klockan 7 på morgonen. Alltså, SJU på morgonen?! Vi sov tills klockan var 16 dagen efter. Säger bara tack och lov att man bara fyller 25 år en gång. TACK alla fina vänner och familj för en fin kväll och tusen tack för alla omtänksamma presenter. Vad skulle jag gjort utan er? <3

Veckans senaste mobilbilder.

Nu var det ju ungefär en månad sedan vi tittade på mina senaste mobilbilder så tyckte att vi skulle göra det. Inte för att jag har samlat på mig så många på sistone, men ändå! Vet att ni väntar på att få se bilderna från festen, men det är ju huuur många bilder som helst som måste redigeras först. Men det kommer! Först dock, detta:
 
En söndag hittade jag Dan, Isa och Nima gosandes i vår säng. Denna bild är så suddig och dåligt tagen, men jag tycker om den ändå. Tre av mina favoritpersoner på samma bild.
 
Jag hängde en del på gymmet förra veckan och upptäckte plötsligt att jag nästan var helt klädd i rosa. HUR?! Jag som inte ens är superglad i rosa. Men jag har upptäckt att detta är ett återkommande färgtema i de val jag gör. Jag liksom kan inte få nog av det.
 
Jag hittade den här skjortan på MQ och tyckte att Dan skulle ha den. Han ville dock inte, så jag köpte dammodellen till mig själv istället. Jag tycker dock att han kan köpa herrmodellen också så att vi kan par-matcha.
 
Här ser ni en hint av skjortan! Den är inte alls såhär rosa som det ser ut på bilden. Den är mer laxrosa än babyrosa liksom. Förresten, måste återfukta och impregnera mina skor..
 
En dag på jobbet hade jag klänning och bowlingskor på mig. Jag försöker gå ut de här superhårda Eccoskorna som jag får sådan himla skoskav av. Det går sådär kan jag säga. Men fina är dem!
 
Jag hittade den här superfina skjortan på MQ i förra veckan och tyckte att den hade passat min lillebror helt perfekt! Vad är mer vårigt än violer liksom? Ja, jag har blivit helt besatt av skjortor. Och MQ också för den delen. MQ är för tillfället nya favoritaffären.
 
Igår var det såhär härligt väder klockan 08.00 på morgonen! Hej våren, kul att du börjar anlända sakta men säkert.
 
Idag hade jag och Sam råkat klä oss likadant upptäckte vi när vi kom till jobbet. Vi sa till de andra att de totalt missat dagens klädkod!
 
Och i skrivande stund sitter jag framför TV:n med tända ljus. Jag fick så otroligt fina presenter av mina vänner i helgen, bland annat dessa ljuslyktorna! Ni skall som sagt få se presenterna i ett annat inlägg, men jag vill att det skall vara ljust ute när jag fotograferar dem. De gör sig nämligen inte rättvisa i ett mörkt och trist kvällsljus.
 
Och det var veckans mobilbilder!

Noll.

På min 25-års fest. Sofie, Neja och Rebbe står och pratar och Sofie tar sedan ett foto av Rebbe.
 
Sofie: Såhär blev bilden!
Sofie visar fotot.
Rebbe: Usch. Mitt hår alltså..
Sofie: ALLTSÅ! Vet du hur många som jämt kommer fram till mig och säger "Den där Rebecka, hon är så jäkla söt! Gud vad hon är fin". Vet du hur många som gör det?!
Rebbe: Nej! Hur många??
Neja: NOLL! Noll personer! Inte en själ! Inte någon! Alla säger "Den där Rebecka, hon kunde varit så himla söt om hon bara hade gjort något åt sitt hår!".
Rebbe: ???
 
Den där Neja alltså. Så gjutna kommentarer att jag dör en smula inombords.

Vecka 11.

Denna vecka är så lugn, så lugn. SÅ himla skönt. Det behöver jag efter två veckor med kaosfester (stora och tidskrävande alltså). Så därför kommer här ett komprimerat schema för denna vecka!
 
Måndag - Torsdag: Jobba, träna, andas ut och sådant. Imorgon åker lillebror hem till Piteå igen :(
 
Fredag: Först jobba och efter det skall jag träffa upp några vänner för en AW!
 
Lördag: Denna helgen har jag och Dan nästan inte något bestämt vilket är så himla skönt. Carro kommer hit för att titta på Melodifestivalen på lördag, men annars är helgen helt tom. Ska bli så otroligt skönt och mysigt.
 
Söndag: Sova, träna, ta tag i saker som måste göras såsom tvätta, städa, vattna blommor och så vidare.
 
Ungefär så kommer min vecka se ut! Hoppas er vecka inte är så hektisk heller.

Födelsedagsklädd.

Jag tänkte att jag skulle visa lite snabbt hur jag såg ut igår när vi firade min 25-års dag! Temat var Pompa och Ståt och alla hade klätt sig så himla fint. Min klänning är från Oasis och på huvudet har jag ett maffigt diadem från Asos.
 
Jag hade köpt 25-ballonger som var helt gigantiska och fina. De var dock lite svåra att ta bild med eftersom de blev spegelvända.
 
Men tillslut fick jag till det! Hur kvällen var får ni se i ett annat inlägg.

Några presenter.

Ber om ursäkt för dåligt bloggande i helgen, men jag har haft fullt upp. Ni skall få se hur min 25-års fest var i ett annat inlägg. Men här är några presenter jag fått som jag tänkte visa först! De andra omtänksamma presenterna jag fick får vi ta i ett annat inlägg!
 
Först ut har vi tre spännande böcker jag fick. "Not that kind of girl" skriven av Lena Dunham var en av de presenter jag fick av Sös. "Egenmäktigt förfarande" skriven av Lena Andersson fick jag av mamma och pappa och "Konsten att vara kvinna" skriven av Caitlin Moran fick jag av Neja och Robin. Nu har jag massvis av bra böcker att ta mig igenom!
 
Av Rebbe och Johan fick jag de här döfina ljuslyktorna från House Doctor. Älskar att de ser ut som diamanter.
 
Av Neja och Robin fick jag också det här fina Matheusfatet. Den prydder just nu vårt soffbord.
 
Och det var några av de finfina sakerna jag fick i födelsedagspresent! Jag har fått massvis av andra fina saker också som ni skall få se i ett annat inlägg.

Dagens gnäll.

Saker jag har stört mig på, på sistone:
 
- Att TV4 sänder Farmen, Bonde söker fru, Bästa Bonden och nu skall börja med ett program som heter "Unga Bönder". VARFÖR detta ständiga bonde-tema?! Jag förstår att vissa tycker det är intressant och sådär (eller?), men liksom fyra jäkla program? Dags att komma på något nytt kanske?
 
- Att min hud är snustorr av denna jäkla kyla. Har till och med gått upp till en fetare ansiktskräm men det hjälper inte.
 
- Att snabbussen mellan Lödde och Malmö (som tar motorvägen och struntar i småvägarna) endast går cirka två gånger om dagen och jag lyckas alltid missa den.
 
- Att jag får ont i magen av vaniljlatte. Det som är så jäkla gott. Men trodde helt klart att jag skulle börja gråta av magknip idag på jobbet. Helt klart inte värt det.
 
- Att veckodagarna springer förbi och att helgen går ännu fortare. Snart kommer jag vara 40 år gammal och undra vart tiden tog vägen.
 
- Att de unga killarna som hänger på mitt gym klockan 22 på kvällen tar av sig tröjan och tränar halvnakna. Man bara, varför???
 
- Att det är för kallt och för mörkt och att det inte spelar någon roll att vi går mot ljusare tider för det är fortfarande lika dystert. Vill. Ha. Sommar.
 
Nu har jag klagat av mig lite! God morgon på er!

Alicias 1-års kalas.

Från ett födelsedagsbarn till ett annat! För ett år sedan föddes Alicia på min födelsedag. Den lyckan alltså! Cirka 6 månader senare fick jag äran att vara hennes gudmor och jag kan inte vara annat än stolt. I söndags var det därför dags att fira hennes 1-års dag såklart!
 
Pluttisen med banan i munnen <3
 
Jag och Dan hade byggt ihop en nalle på Build-a-Bear! Tycker det är en så fin och omtänksam present. Vill nästan göra en sådan till mig själv!
 
Det öppnades presenter, kanske mer Sara än Alicia.
 
"Titta så fin scarf Alicia"
 
Älskar att Alicia var så engagerad i paketöppnandet, tittade noga på minsta lilla sak hon fick.
 
Så var det dags att öppna min och Dans present! "Oooooh" utbrast hon när Sara öppnade kartonghuset. Tar det som ett bra tecken!
 
Definitivt en godkänd present, även om kartonghuset som medföljde nallen kanske var snäppet roligare. Haha!
 
Sara hade bakat ungefär tusen sorters kakor. Okej, kanske inte tusen. Men många! TIll exempel dessa hallonmuffins.
 
Och massa, massa annat. Perfekt bakismat för mig, kan jag säga!
 
Så kramades vi och pratade om hur vår helg varit, tittade på klänningar och åt kakor tills vi nästan dog. Supermysig söndag! Tack Sara och Ivan, och grattis finaste Alicia!

Födelsedagskalas med släkten.

Okej, efter 78 försök lyckades jag ÄNTLIGEN ladda upp alla bilder här i bloggen från i lördags. Tycker blogg.se kan skärpa sig när det kommer till att ladda upp bilder. Gah. I alla fall. Såhär fint hade jag och Dan fixat det i lokalen! Mamma, pappa och mormor hjälpte oss också med massvis av förberedelser!
 
Temat lyckades bli blått, vitt och gult. Mycket vårigt och fint tycker jag.
 
Klockan 13 började Dans släkt samt vänner till min familj att anlända!
 
Vi bjöd på smörgåstårta som Dans mamma bland annat hade bakat, men de glömde jag fotografera. Så jag tycker att vi går direkt på efterrätten istället! Mammas hembakade kladdkaka, min hembakade citronkladdkaka, mormors hembakade rulltårta och hallongrottor. Mycket hembakat med andra ord!
 
Kakor <3
 
Så minglade vi runt lite och jag öppnade alla fina presenter jag hade fått! Hatar att öppna presenter inför alla, men tycker själv att det är kul när andra gör det. Men att stå där uppe framför alla och försöka förmedla sin oerhörda tacksamhet är jobbigt tycker jag. Vill hellre öppna ensam framför personen jag fick presenten av.
 
När klockan var 16.30 hade alla gäster gått hem och jag svidade om till en ny klänning som ni vet.
 
Klockan 18 börjde nämligen sittning nummer två som bestod av min släkt samt Dans bröder med familj.
 
Även här glömde jag fotografera smörgåstårtorna innan vi började äta, men ni får en bild på dem ändå. Sådär halvuppätna och fina. 
 
GOTT!
 
Så blev det dags för kaffe, kaka och...
 
Baileys! Här har vi kusin Therese förresten!
 
Senare under kvällen höll Sös ett fint tal till mig! 
 
Pappa också.
 
Och alla sjöng.
 
Anders fyllde 55 år i lördags och därför var vi givetvis tvungna att sjunga för honom också!
 
Så minglade vi runt, dansade, öppnade presenter och åt smörgåstårta klockan 2 på natten.
 
Dagen efter hittade jag sådana här bilder på min kamera:
  
 
Mycket fint. TACK ALLA som var med och firade min dag och tack så hemskt mycket för alla presenter! Vad jag har fått kommer jag visa i några andra inlägg.

Två styck födelsedagsklänningar.

I lördags firade jag min födelsedag med släkten och självklart skall vi titta på vad jag hade på mig denna dag! Jag hittade två styck klänningar på MQ och kunde inte riktigt bestämma mig för vilken jag skulle ha, så jag köpte båda. MQ har förresten blivit min nya favoritaffär, hittar alltid en massa roliga saker där.
 
I vilket fall som helst så börjar vi med den här fina! Den bar jag lördag vid middagstid när Dans släkt anlände för firande. Jag hade dock strumpbyxor till, men hade inte hunnit köpa dem än när jag tog dessa bilderna. Hade bara svarta hemma och tyckte att ljusa strumpbyxor passade bättre till.
 
Klänningen är så himla vårig och härlig, och har dessutom den perfekta längden! Tror jag kommer använda den massvis i sommar.
 
Så hoppar vi några timmar fram i tiden! Klockan 18 anlände min släkt för firande och då hade jag svidat om till den andra klänningen. Nu var jag dock i lokalen, så bilderna blir väl inte jätteroliga.
 
Den här är i alla fall svart i botten med vit och röda ränder. Den är superskön i tyget och är lagom snäll mot figuren då den inte sitter alltför tajt.
 
Och så såg jag ut i lördags! Hur dagen var får ni se i ett annat inlägg.

Citronkladdkaka.

Till min födelsedag bakade jag citronkladdkakor. Både mina kollegor och min släkt tyckte att de var så goda och ville gärna ha recepter, så jag tänkte att jag kunde dela med mig av det här! Receptet fick jag av Sara W som är värsta bakdrottningen. Det här behöver ni:
- 3 ägg 4 dl socker
- 1 citron (skal & saft ca 0,75 dl, använd hela citronen). Ta antingen en stor citron eller två små.
- 3 dl mjöl
- 150 g smält smör
- 1 msk vaniljsocker
 
Börja med att smälta smöret och låt det svalna. 
 
Under tiden smöret svalnar, rör ihop ägg och socker. Rör därefter ner de övriga ingredienserna försiktigt. Använd absolut inte en elvisp.

Riv citronskal och vispa ner i smeten. Därefter pressade jag först ut citronsaften i ett glas och silade det innan jag hällde i det i smeten. På så sätt slipper man att citronkött och kärnor följer med, vilket kanske inte är så supertrevligt att ha i en kaka.
 
Smöra en form och häll i smeten. Ett tips är att inte ta en form som läcker, som jag gjorde. Men det är bara ett tips.
 
Grädda i 200 grader i 20 minuter. Det är superviktigt att man håller koll på tiden så att kakan inte blir torr! När 20 minuter har gått, ta då ut formen och skaka den. Om kakan skakas (är rinnig liksom) i mitten bara så är den klar, om den skakas ända ut till kanterna så ska den in i ugnen lite till!
 
Låt svalna och ställ kallt. Förvara i kyl.
 
Tadaaaa! Ät och njut med grädde och bär. Så himla, himla god! Vi tackar Sara W för detta supergoda recept!

Dagen jag fyllde 25.

Tycker att vi skall gå igenom min födelsedag lite nu! Jag såg som sagt ut såhär i en gammal MQ-klänning som jag fullkomligt älskar.
 
Under dagen var det såhär fint väder! Jag blev bjuden på lunch av min kollega och allt! Hur snällt? Perfekt födelsedagspresent.
 
Jag hade bakat citronkladdkaka, köpt hallon och grädde och tog med mig till jobbet för fika. Kladdkakan var mycket uppskattad. Recept kommer!
 
Sös hämtade mig klockan 16.00 och gav mig dessutom en present! En superfin kaffekopp. Fick hur många presenter som helst av Sös förresten.

Efter att jag och Sös åkte och fixade naglarna (ännu en födelsedagspresent från Sös) åkte vi hem till mig och Dan. Där överraskades vi av ett färdigdukat bord! Vi skulle nämligen äta fondue hade jag bestämt. Sååå gott! Såserna köpte vi på Elysée i Malmö.
 
Sös har blivit rödhårig förresten! Det passar hon mycket bra i tycker jag.
 
Fick nejlikor av mamma och pappa <3
 
Sös, mamma och pappa, kvällens gäster.
 
Efter maten var det dags att öppna paket!
 
YEY!
 
Hej, hej!
 
Av Sös fick jag boken "Not that kind of girl" och ett presentkort på Cervera, av mamma och pappa fick jag ett kamerastativ och boken "ett egenmäktigt förfarande". SOM här skall läsas nu alltså!! Just ja, sen fick jag ett sadelskydd också... Pappa gjorde narr av mig efter DETTA inlägg.
 
Till efterrätt blev det den här tårtan jag köpte på något så flådigt som Maxi! God var den i alla fall. När klockan var 22 gick mamma, pappa och Sös hem och jag och Dan gick och lade oss.
 
Dagen efter såg jag ut såhär! Stolt 25-åring.
 
Kände mig helt fancy i ny blus, förlovningsring och nybyggda naglar! Så såg min födelsedag ut (och lite dagen efter min födelsedag också)!

Vecka 10.

Ny vecka och ääääntligen har jag redigerat alla bilderna. Så nu jäklar kommer det blogginlägg hörrni! Men först börjar vi med veckans schema som vanligt. Ett komprimerat sådant får det bli!
 
Måndag - Fredag: I veckan kommer jag att jobba, träna och förbereda så smått inför min födelsedagsfest med vänner som är på lördag. Det skall bakas lite och sådär med! Men det kommer bli en mycket lugnare vecka än förra veckan.
 
Lördag: Pynta i lokalen på dagen och FEST på kvällen! Längtar så jag spricker. Ni skall få se min flashiga utstyrsel också!
 
Söndag: I veckan fyller mormor hela 75 år och det skall såklart firas! Så på söndag åker vi till Åhus för att krama om släkten än en gång. Skall bli så mysigt!
 
Och så kommer denna veckan se ut ungefär. Nuuuu skall jag till gymmet!

God natt.

Ursäkta för dålig uppdatering denna helgen. Det har varit en hektisk helg med födelsedagskalas för både mig och min guddotter Alicia. Därför har det varit en fullspäckad helg. Jag har maaassvis av fotomaterial till kommande inlägg som jag skall ta itu med. Ungefär 150 bilder som skall fixas och redigeras. Men inte ikväll, nu är jag så otroligt trött att jag knappt kan stava mitt eget namn. Så, god natt på er!
 
Den här tårtan hittade vi i frysen i lokalen vi hyrde. Snällt att de bakat en tårta till mig tänkte jag! Men de har ju stavat mitt namn fel, och dessutom fyller jag 25 och inte 70. Men annars var det ju rätt!

RSS 2.0