Pumpapaj med rödlök, basilika och fetaost.

I fredagskväll klockan 22 bestämde jag mig för att baka en pumpapaj till lördagens Thanksgivingmiddag. Jag hittade det här receptet på en variant med rödlök, basilika och fetaost. Jag började med pajskalet och blandade smör, mjöl och vatten.
 
In i ugnen cirka 15 minuter.
 
Sedan hacka rödlök, skala och skör pumpapajen i bitar och tärna fetaosten.
 
Lägg allt i pajskalet och så i med lite färsk basilika. Blanda sedan ägg och mjölk i en bunke och höll över pajen. In i ugnen i 50 minuter!
 
Och sedan är det klart! Ät och njut.

Vecka 49.

Så var det ny vecka hörrni och jag har inte alls varit sugen på att blogga varken igår eller idag. Men nu skall jag ta tag i mig själv! Har ungefär fyra blogginlägg att skriva, så det är ju bra i och för sig. Men först skall vi se hur min vecka kommer att se ut.
 
Måndag: Idag har jag gjort absolut ingenting förutom att jobba dådå. När jag kom hem gjorde jag champinjonsoppa (recept kommer) och sedan har vi bara tittat på Walking Dead och Morden i Sandhamn. Bra grejor!
 
Tisdag: Efter jobbet imorgon skall jag och Sarah H gå på stan. Vi skall titta julklappar och så kanske något litet till mig själv också. Imorgon är det ju dessutom 1 december! YEY! Behöver lite julstämning.
 
Onsdag: Efter jobbet skall jag förmodligen gå på bio med Carro! Vi skall se Hunger Games. Så pepp på den sista delen!
 
Torsdag: På torsdagförmiddag skall vi på kurs med jobbet, annars är det en helt vanlig jobbdag. Kanske skall ta och julpynta lite.
 
Fredag: På fredag så skall jag på middag hos Desirée med mina fina tjejkompisar. Dessutom är det idolfinalen på fredag! Gaaah. Heja Amanda!!
 
Lördag - Söndag: Till helgen så tar jag en ordentlig break. Det har varit så himla mycket de senaste veckorna med flytt, halloweenfest, thanksgiving och annat, så till helgen skall vi göra absolut INGENTING. Alltså, har en känsla av att jag kommer att bli så himla rastlös. Vi kommer väl julpynta och städa lite. Titta på massvis av film och sådär. Ha en härlig helg med andra ord.
 
Och det var den här veckan!

Happy Thanksgiving.

God förmiddag på er! Igår hann jag inte riktigt blogga då vi hade fullt upp med städning och att laga mat. Men happy thanksgiving några dagar i efterskott! 
 
Igår såg jag såhär i min nya klänning från French Connection när vi hade några vänner över på thanksgivingmiddag. Men mer om det i ett annat inlägg! Mitt hår är dessutom nyklippt och nyfärgat, ÄNTLIGEN! Har liksom inte riktigt haft tid att fixa det innan, men nu så. Skönt.
 
Här ser ni en del av vårt kök/vardagsrum förresten! Vi är nästan helt klara med lägenheten nu. Så snart skall vi nog kunna fixa en liten rundvandring!

En blä-dag.

En miljon anledningar till att denna dagen var blä:
 
- Tidsinställde inlägg här till bloggen igår och kom därför i säng sent vilket resulterar i så himla trött idag.
 
- Kompletterade mitt ena inlägg med lite bilder från mobilen och laddade upp via blogg.se's app. Upptäcker senare att appen är BAJS och har tagit bort jättemycket text från mitt inlägg? Upptäcker detta nu och kompletterar. Men alltså vad tusan.
 
- Gör pumpapaj och får krupp över att sär-pajdegen är kladdig och jobbig. OH!
 
- Får krupp över att jag ens gör pumpapaj såhär sent på kvällen.
 
- Eftersom det är Thanksgiving/Black Friday så har INGA TV-serier kommit ut. Alltså inte en endaste!
 
- Våra katter tycker att det är jätteroligt att först hetsäta och sedan kräka ner hela vår lägenhet. Det är ännu roligare när man råkar trampa i det. KUL.
 
- Måste städa. Orkar inte. Här är superstökigt.
 
- Vill sova men kan inte. Måste vänta tills blä-pumpapajen är klar i ugnen.
 
- Måste färga håret.
 
- Måste gå upp tidigt imorgon och fixa innan vi får gäster.
 
Ja, ungefär så.

Det senaste-listan.

Hej och glad fredag! Har peppat fredag och helg hela veckan och nu är den ÄNTLIGEN här! Min dag kommer att bestå av: Jobb (som består bland annat av kundmöte, planeringsmöte och säljmöte - många möten alltså, kul!), VBAW på MEC, baka pumpapaj och titta på Idol. SÅ spännande och fullspäckad dag. Men först tänkte jag att vi börjar den här dagen med en "Det senaste"-lista!
 
Min senaste skärmdump i telefonen:
 
Tog en skärmdump på den här och skickade till de vänner som kommer över på middag imorgon.
 
Mitt senaste klädköp:
Den här! Köpt på Zalando och är av märket French Connection. Den skall jag ha på mig för första gången imorgon när vi skall ha Thanksgivingmiddag. Den hittar ni HÄR.
 
Min senaste lyssnade podcast:
Oh, jag lyssnar typ inte på podcasts. Jag brukade lyssna på Sandra och Michelle, men sedan lade de ner sin podcast. Så, den senaste är ju deras avsnitt som kom ut i typ april?
 
Mitt senaste skickade sms:
"Duuu! Dan är inte hemma förrän runt 20 imorgon. Vill du komma över, äta lite mat och baka pumpapaj med mig?" skrev jag igår till min vän Sarah H om ikväll.
 
Min senaste postade bild på Instagram:
 
 Lade upp den här på Instagram om gårdagens text!

Mitt senaste inkommande messengermeddelande:
"Tack fina Sofie! Det kommer säkert gå bra. Helt normalt att vara lite nervös, det tillhör det hela." från Sara W. Vi pratade om att föda barn då två av mina närmsta vänner snart, snart skall föda! Spännande <3
 
Min senaste taggade bild på Facebook:
 
Blev taggad av Suss förra lördagen när vi var på Babel och kollade på Vånna Inget.
 
Min senaste pinnade inredningsbild:
Jag har ju då tyvärr ingen Pinterest.
 
Mitt senaste skickade mail:
Jag försökte skicka en skärmdump till mig själv (från min dator till min mobil) men det gick inte så bra.
 
Mitt senaste fynd:
Måste ändå säga min klänning från French Connection. Den var på rea! Har inte hunnit köpa något annat sedan dess.
 
Min senaste tv-serieobsession:
Jag har två TV-serier jag tycker extra mycket om just nu: How to get away with murder och Mysteries of Laura. De är så spännande just nu! Annars kan jag inte släppa Master of None! Tyckte den var så mysig.
 
Mitt senaste inkommande what’s app:
Har ej What's App. Alltså vad tusan, är jag helt omodern eller?
 
Min senaste använda emoji:
Det är det röda hjärtat. Jag överanvänder hjärtat, skriver det nästan efter varje sms jag skickar. Nästan på samma sätt som att jag överanvänder orden "himla" och "liksom".
 
Min senaste taggade bild på Instagram:
 
För någon vecka sedan när Amanda hade födelsedagsmiddag på Kvarteret Åkern! Det här gänget <3

Min senaste anteckning i telefonen:
En handlingslista som jag faktiskt har raderat! Men på den stod bland annat: Matpumpa, fetaost, basilika, ägg, keso, grädde, äpplen och lök. Det var inför Thanksgivingmiddagen.
 
Min senaste att följa på Instagram:
Kommer ej ihåg. Kan vara elin_anderberg kanske? Elin är min kompis Markus flickvän!
 
Mitt senaste dyra köp:
Beställde den här mattan från IKEA! Den kommer att passa alldeles ypperligt i vårt vardagsrum.
 
Min senaste sedda film på bio:
"En underbar jävla jul". Jätterolig och bra. Se den!
 

Min senaste lyssnade låt på spotify:
Really don't care - Demi Lovato, bra pepplåt!

Korta shorts och fula koftor.

--> Här kommer min nya, något korta text. Den handlar om dåligt självförtroende och att det oftast är en själv som är den största kritikern. Att man överanalyserar och hur det mesta negativa endast existerar i ens eget huvud. Hoppas ni gillar't!
 
 
Jag står i hallen i min lägenhet och tittar mig i spegeln. Jag drar i mina shorts, mina något för korta shorts. Men visst kan jag väl ha det här på kontoret idag? Jag har haft på mig dem tusen gånger tidigare i skolan, på släktkalas, ja.. överallt. Varför tvekar jag nu? Jag tittar på klockan. Den är 08.10 på morgonen och jag måste gå nu för att hinna till jobbet i tid. Men kan jag verkligen se ut såhär? Frustrerad och arg tar jag av mig shortsen och slänger in dem i garderoben. Drar på mig en oversizetröja och mina alldeles för slitna jeans och skyndar mig iväg. Det får bli såhär idag.
 
På kontoret bär folk skjorta och klänningar som går över knäna. Jag som knappt har några skjortor och ofta klänningar som är något korta. Jag försöker hitta spår och genvägar, komplettera mina kläder med en mer professionell stil. Jag får höra att min kofta inte passar till min klänning en dag och går hem, slänger den i garderoben och har inte på mig den på resten av månaden. Vill bara passa in.
 
En lördag står jag på en pub och dansar till ett punkband jag knappt hört innan. Tjejen framför mig har sitt orangea hår uppsatt i två toffsar och bär en jeansväst dekorerad med nitar. Hon hånglar med killen som står bredvid och sjunger högt till låtarna som hon förmodligen har hört hundra gånger tidigare. Jag tittar mig omkring. Jag ser ingen som går fram till henne för att förklara hur oranget hår är "så förra året" eller att det inte passar till jeansväst med nitar. Hon bara dansar, bryr sig inte och håller huvudet högt. Och där bredvid står jag och drar i mina något för korta shorts.
 
Sedan var det måndag. Jag letar fram min fula kofta ur garderoben igen, drar på mig mina shorts och går till jobbet. Ingen säger någonting.

5 tips på hur du överlever vintern.

Ett önskeinlägg från Anna var ett inlägg med någon form av lista! I och med att vädret suger just nu och att allt är så grått och tråkigt, tänkte jag ge 5 tips på hur du överlever vintern.
 
 
1. Klä dig varmt
Okej, kanske ganska självklart. Men nu när det är vinter är det ju helt okej att klä sig hur varmt man vill. Jag tycker att vi skall frodas lite i detta. Använd polotröja, stickade tröjor, dubbla strumpbyxor och jättetjocka koftor! Ett tips är också att klä sig i lager såsom skjorta under collegetröja. Plötsligt är det dessutom mycket lättare att bära jättekorta kjolar och shorts nu på vintern med heltäckande strumpbyxor. Men i vilket fall som helst, om man inte fryser så blir livet otroligt mycket enklare.
 
2. Håll dig inomhus
En sak som jag tycker är ganska fint med vintern är att det inte finns några större krav på att man måste gå ut. Förstå mig rätt, jag älskar sommaren och dess värme. Men på vintern så är det ingen hets över att man absolut måste vara ute hela tiden och "ta vara på vädret". Det är alltså helt och hållet legitimt att sitta inne, titta på en miljon serier och vägra gå ut. Jag tycker att man skall ta vara på det desto mer.
 
 
3. Fika & shoppa
Och om du nu absolut måste gå ut så tycker jag att du skall hänga på ett varmt café med en kompis eller annan kär person. För visst blir man rastlös och vill gärna hitta på något. Men man kan ju hålla sig inomhus medan man är ute på stan, om ni förstår vad jag menar. Gå på köpcentrum och köp nya kläder eller sitt på Espresso House i några timmar och drick kaffe. Unna dig något, fast gör det inomhus.
 
4. Bli en serietittare
Något som får dagarna att gå är ju TV-serier. Om du vill att vintern skall springa förbi så skall du lägga ner all din fritid på att titta på serier. New Girl, Walking Dead, Game of Thrones, Master of None, Castle, Vampire Diaries, The Originals, Scandal, Grey's Anatomy, How to get away with murder, Blacklist, The Big Bang Theory och Mysteries of Laura är några tips!
 
 
5. Var spontan
På vintern blir det sällan (i alla fall för mig) spontana "kom vi sätter oss på Lilla Torg och tar ett glas vin"-häng. Därför är det så viktigt att man fyller upp sin tid med kompishäng och försöker vara så spontan som möjligt. Gå på bio, bjud hem vänner på pizza, gå till gymmet, baka, gör långkok eller egentligen vad som helst. Det finns ju så många roliga saker man kan göra fast att det är regn, snö, kallt och tråkigt ute! Deppa inte ihop, utan hitta på något istället.
 
Till helgen skall vi bland annat fira Thanksgiving med dessa fina personer! Vad skall du göra i vinterrusket?

De senaste mobilbilderna.

Det var ett tag sedan vi tittade på mina senaste mobilbilder, så tyckte det var dags! En dag var jag till exempel på restaurang Välfärden med Sam och åt lunch. Vi åt veggobiffar med potatis och bearnaisesås. Gott!
 
På jobbet gjorde vi den här sprattelgubben som överraskning till en av våra kunder som fyllde 50 år. Tyckte att det var en så himla rolig grej och vill helst ha en sådan av mig själv. Tänk att ha en liten Sofie-sprattelgubbe här hemma!
 
I söndags sa vi tack och adjö till vår lägenhet i Lödde :( Jag kommer att sakna den ganska mycket ändå. Jag tyckte verkligen om både lägenheten och Lödde, men det var helt enkelt bara dags att ta sig vidare. I två veckor har vi skrubbat och städat den här jäkla lägenheten och nu är den äntligen redo för besiktning. Ett stort tack till mamma och pappa som ställt upp och hjälpt till med både flytt och städning!
 
En styck Isa som leker herren på täppan på vår nya fåtölj. Vi spikade upp några tavlor här hemma i lördags förresten! Dock var det sex tavlor och vi hade bara fem spik, så himla störigt.
 
Okej, här kommer en väldigt liten bild. Men hittade denna gamla dänga på mig och Dan från augusti 2009! Jag var blond och Dan hade superstretigt hår. <3
 
Igår var det min och Dans 7-års dag som ni vet och vi firade genom att gå på bio. Vi såg "En underbar jävla jul" och den var både bra och rolig! Den tog upp ganska många fördomar och hur vi som svenskar ofta vill vara så neutrala och politiskt korrekta som möjligt, men samtidigt blir väldigt fördomsfulla mot sådant som känns nytt och främmande. Bra film, med andra ord! Se den!
 
När vi traskade hem från bion igår såg vi det här på Turning Torso, MFF-emblemet. Nu har vi precis kollat klart på matchen och MFF förlorade med 0-5. Det var ändå roligt att det blev en sådan hysteri kring att Zlatan kom hem till Malmö. 

Och det var mina mobilbilder för den här gången!

7 år.

 
Idag är det alltså 7, SJU, hela år sedan jag och Dan blev tillsammans. Ni vet hela historien. Jag har skrivit om det massvis med gånger. Jag var 18 år och han var 24 och jag föll pladask. Det fanns liksom inget mer självklart än att det skulle vara vi. Det har inte varit några enkla 7 år. Vi har båda fått kompromissa en del och kämpat oss igenom motgångar. Men det är väl så det är, tänker jag, det här med kärlek. Det är inte alltid så himla enkelt. Grattis till oss och våra 7 långa år <3

Tacos, Babel och Vånna Inget.

I lördags var det bestämt att min kusin Therese och hennes kompis Suss skulle komma hem till oss för övernattning. De åkte tåg hela vägen från Sölvesborg/Bromölla för att hälsa på! Vi skulle nämligen på Babel för att se bandet Vånna Inget. Men först samlades vi hemma hos oss för att äta tacos!
 
Kusin Therese! Yey!
 
Tacos alltså. Tröttnar aldrig på det.
 
Sarah H kom över för lite middag också! Och så Danis såklart.
 
Vi åt tills vi var dödsmätta och när klockan var cirka 21 tog vi stadsbussen ner till folkets park.
 
Peppade damer!
 
Och så anlände vi till Babel. Tyckte den här tipsburken var extra rolig.
 
Sedan gick Vånna Inget upp på scen.
 
Jag har inte lyssnat på dem särskilt mycket, förutom precis innan vi stack till konserten. Men det var bra! Roligt att vidga sina vyer liksom.
 
När konserten tog slut gick vi vidare till Möllevångstorget och till Häng Bar.
 
Där var det såhär klottrigt på toaletterna! När klockan var runt halv ett tackade vi för oss och tog bussen hem igen. Bra lördag!

Vecka 48.

Så var det måndag och det är dags att titta på veckans schema!
 
Måndag: Idag skall jag inte göra något särskilt mer än att städa undan lite hemma efter helgens bravader. Vi skall såklart också titta på Walking Dead. Den här säsongen är så himla spännande!
 
Tisdag: Imorgon har jag och Dan 7-års dag! Helt galet. Tänk att det är sju år sedan vi träffades? Det känns som vi har känt varandra en livstid. Vi vet inte om vi skall göra något särskilt imorgon med tanke på att det är dagen innan löning och vi är fattigare än fattigast. Kanske går vi på bio. Vi får se!
 
Onsdag: Efter jobbet skall vi hem till lägenheten i Lödde och fixa med det sista. Snart är vi klara med städandet och flytt av de sista grejorna.
 
Torsdag: Bortsett från jobb, skall vi ha besiktning i vår gamla lägenhet på torsdag. Skall bli så skönt att bli av med den nu.
 
Fredag: Jobba och sedan hålla fredagsmys hemma framför idol.
 
Lördag: På lördag skall vi fira Thanksgiving! Våra syskon och några vänner kommer hem till oss och vi skall ordna en riktig Thanksgivingmiddag! Egentligen är det ju Thanksgiving på torsdag, men vi flyttar det till helgen istället. Jag skall försöka ta lite bilder på vår nya lägenhet (när den är städad och fin) på lördag också så att ni äntligen får se hur vi bor. Vi börjar komma i ordning nu nämligen.
 
Söndag: Vilodag! Jag och Carro skall kanske se Hunger Games på bio. Annars kommer det att bli en lugn dag!
 
Och det var den här veckan. En del att göra, men samtidigt ganska lugnt.

Friyay!

OJ vad jag inte hunnit med att blogga i helgen. Har haft fullt upp. MEN! Nu skall vi i alla fall gå igenom hur min fredag såg ut. Dokumenterade den endast för er skull. Jag såg ut såhär i min nya glittriga polotröja som jag förövrigt älskar.
 
I fredags fyllde Sara W 25 år! Vi har varit bästa vänner sedan vi var 5 år gamla. Detta hyllade jag på Instagram med ovanstående bild. Grattis Sara!
 
Jag festade till det med sushi till lunchen. Lägger ni också wasabi i sojan? Det var Jaana som visade mig det och nu gör jag så varje gång jag äter sushi. Supergott.
 
Lyxade till det med vaniljlatte från Espresso House också. Älskar att de har bytt till julmuggarna nu.
 
En jättenöjd fredags-Sofie
 
Jag och Tania skickade snapchats och förklarade hur mycket vi tycker om vaniljlatte.
 
Efter jobbet gick jag och Dan till ICA Maxi för att handla kvällsmat. De fyllde tydligen 10 år i fredags och bjöd på tårta! Alltså, hur jäkla bra fredag?
 
Sedan åt vi tacos och tittade på Idol resten av kvällen. Och det var min fredag!

Mina två livsregler.

På jobbet. Jag och Sam diskuterar vikt.
 
Sam: Ja, och så skulle jag då väga mig på morgonen. För tydligen är det på morgonen, direkt när man går upp, som man skall väga sig för att få reda på vad man verkligen väger.
Sofie: Jag vet. Det är liksom det absolut viktigaste, väg dig ALLTID på morgonen och ALDRIG på kvällen. Det är typ en regel.
Sam: En regel? Så dina två regler i livet är liksom "Spotta aldrig i motvind" och "Väg dig alltid på morgonen"?
Sofie: Exakt.
 
Det absolut vikt-igaste som finns liksom. Höhö.

November, 5 år i rad.

November 2010:
 
 
I november 2010 var jag tydligen blond och bodde i Kävlinge. Jag jobbade på Patienthotellet i Lund och kände att det måste väl finnas något mer med livet än just detta. Det snöade tydligen i november 2010!
 
 
November 2011:
 
I november 2011 hade vi flyttat till Lödde och fått hem finaste Isa!
 
Dans bror gifte sig och vi gick på bröllop! Och jag var mörkhårig igen.
 
Jag hade börjat plugga till produktionsledare med inriktning på media och hade tenta.
 
Och annars hängde jag med fina vänner på middagar!
 
 
November 2012:
 
 
I november 2012 pluggade jag massvis.
 
Men såg till att det blev en del dans också.
 
Hängde på Debaser med dessa bland annat!
 
Eller i Landskrona med Sara! Vi firade Saras födelsedag bland annat och dansade tills klockan var tre på morgonen.
 
 
November 2013:
 
I november 2013 firade jag och Dan 5-års dag vilket ni fick hänga med på! Vi åt på Green Mango i Malmö och gick runt en sväng på stan.
 
Annars hängde jag ganska mycket i Lödde på familjemiddagar.
 
Och var bland annat i Kågeröd för att fira Amandas födelsedag och träffade den söta hunden Silver!
 
 
November 2014:

November 2014 hände det massvis av saker! Alicia aka Lillfisen hade kommit till världen och var hela 9 månader gammal <3
 
Vi var på dop för lilla Elise!
 
Jag och Dan firade 6 år och förlovade oss!
 
Åt förlovningsmiddag på Årstiderna i Malmö där jag bland annat testade ostron för första gången.
 
Vi överraskade Amanda på hennes födelsedag!
 
Vi hade Thanksgivingmiddag.
 
Jag gick på arbetsintervju hos Eminent, fick jobbet och samma dag var vi på julbord på Lucy's i Lödde! Det var minsann en fin november förra året!
 
Det har redan hänt ganska mycket hittills i november och månadens två sista veckor kommer bland annat att bestå av en Thanksgivingmiddag och konsert på Babel.

Onsdagsdokumentation.

Igår var det onsdag och jag tänkte att jag skulle dokumentera min dag, så att ni fick hänga med och se hur min vardag kan se ut. Men jisses vad dålig jag var på att dokumentera! Det blev ju en del luckor. Men i vilket fall som helst, jag går upp runt klockan 06.45. Då äter jag frukost, gör mig i ordning och runt klockan 08 går jag till jobbet. Igår såg jag ut såhär! Blus från Zara och Lee-jeans från MQ.
 
Är så trött på det här novemberregnet nu. Det regnar verkligen VARJE morgon när jag går till jobbet. Så trött på det. Såhär ser det ut precis utanför vår lägenhet förresten!
 
Jag lyssnar just nu ihjäl den här låten, så den fick hänga med på promenixen till jobbet. Tycker att den är så bra! Jag längtar tills jag är frisk och kan börja springa igen, då skall jag lyssna på denna jämt.
 
Och så anländer jag till jobbet runt 08.15! Ni får ju inte riktigt se vad jag gör på jobbet eftersom jag inte kan berätta om bland annat kampanjer vi arbetar med innan de går igång. Men här ser ni en del av mitt skrivbord i alla fall! Jag använder post-it's väldigt mycket, så mitt skrivbord är täckt av små noteringslappar.
 
En annan låt jag spelar väldigt mycket just nu. Jag har skrivit ganska mycket texter på jobbet just nu och då tycker jag att det är skönt att sätta mig i ett hörn och lyssna på musik samtidigt.
 
Sedan hoppar vi flera timmar fram i tiden! Jag hade en jättetrevlig lunch med Jenny igår och åt världens godaste blomkålssoppa, och så glömde jag fotografera det! Blev så arg på mig själv efteråt. Nåväl. Klockan 17 stängde jag ner datorn på jobbet och traskade ner till stan för att hämta ut ett paket och lite annat.

Köpte bland annat den här polotröjan på Lindex! Älskar polotröjor för tillfället och tycker att det är höstens finaste plagg.
 
Titta! Den glittrar och allt!
 
Sedan köpte jag med mig Subway hem till kvällsmat och tittade på Big Bang Theory med Dan. Resten av kvällen åt jag melon och tittade på de sista avsnitten av Wet Hot American Summer: First day of camp. Och det var min onsdag hörrni! Kanske inte sådär jättehändelserik, vilket är ganska skönt om jag får säga det själv.

Frågor- och önskeinlägg.

 
I och med att jag jobbar som produktionsledare på Eminent på dagarna och leker inredningsarkitekt i vår lägenhet på kvällarna så är min fantasi något död, vilket visar sig ganska tydligt här i bloggen. Därför tycker jag att det är dags att ha ett frågor- och önskeinlägg! Ställ alla frågor som ni vill att jag skall svara på eller önska några inlägg som jag skall lägga upp. Vad som helst! Er önskan är min lag. Okej, kanske inte helt vad som helst.
 
Men önska och fråga på! Vad tycker ni fattas eller är det något särskilt ni undrar?

Lördag, Amanda och Kvarteret Åkern.

I lördags gjorde jag och Dan oss fina för att sedan ta en stadsbuss bort till Södervärn. Vi skulle fira att Amanda hade fyllt 27 år!
 
Väl hos Amanda bjöds det på festliga fördrinkar!
 
Hade längtat efter dessa så himla mycket och inte träffat dem på jättelänge i och med all flyttstress.
 
Födelsedagsbarnet!
 
Så öppnade Amanda presenter och vi umgicks lite innan det var dags att bege oss vidare ut för att äta.
 
Mot Nobelvägen.
 
Och Kvarteret Åkern!
 
Vi hade bokat bord och beställt kockens val som bestod av fyra rätter.
 
Amanda!
 
Desirée!
 
Och så kom första rätten. Jag har absolut ingen aning vad alla rätter var för något, men skall försöka förklara så gott jag kan. Det här var något med stekt vitkål. Gott var det i alla fall.
 
Rätt nummer 2 var rödbetor, vitlökssås och krossade nötter.
 
Rätt nummer 3 var som en fin pyttipanna, alltså kött, potatis, lök och något slags persiljesmör.
 
Efterrätt var chokladmousse, grädde och krossade nötter. Gott!
 
Så sjöng vi för födelsedagsbarnet!
 
Och när klockan var halv tolv så gick vissa vidare medan jag och Dan traskade hemåt. Fin lördagkväll! 

Vecka 47.

Och så var det måndag och ny vecka! Vi har fått så himla mycket gjort i helgen, både hemma i nya lägenheten och städat en del i gamla lägenheten. Skönt. Snart börjar det se ordentligt ut här hemma och min förkylning är snart borta! Bra grejor. Den här veckan kommer vara ganska lugn, så här kommer ett något komprimerat schema.
 
Måndag - Torsdag: Haha, komprimerar sönder den här veckan. Men mina veckodagar kommer se ut såhär: Jobba, laga mat (har blivit så dålig på det, köper take away hela tiden nu..), få ordning i lägenheten, titta på TV-serier och komma igång med löpningen igen. Ungefär så! Tänkte att nästa steg i vår lägenhet får bli att spika upp tavlor. Det ser så väldigt kalt ut utan tavlor.
 
Fredag: Än så länge har vi inga fredagsplaner. Det blir väl att titta på idol och äta tacos? Standard. Annars fyller mina fina vän Sara W hela 25 år på fredag! Hipp, hipp, hurraaa!
 
Lördag: På lördag kommer min kusin Therese och hennes kompis Suss hit ända från Bromölla/Sölvesborg! YEY! Tycker att detta skall bli så roligt. Vi skall gå på stan, laga mat och på kvällen skall vi se Vånna Inget på Babel. Roliga saker!
 
Söndag: Planerar att vara trött och städa lägenheten i Lödde. Börk.
 
Helt okej vecka, om jag får säga det själv.

Lördagsklädsel och en stökig lägenhet.

Hej på er! Jag försökte få till några outfitbilder igår, vilket gick sådär. Det är ganska mörkt i vår lägenhet eftersom vi inte fått upp alla lampor och sådär.

Men jag hade i alla fall på mig en helt vanlig svart klänning från MQ. I bakgrunden ser ni lite av vår galet stökiga lägenhet. Så fort vi har fått upp allt så skall ni få en rundtur!

Ballongerna från Halloweenfesten lever fortfarande dessutom! Hur min lördagkväll såg ut får ni se i ett annat inlägg.

Medmänskligheten måste vinna.

Det är fredag och vi har en tillställning på jobbet. Vi pratar om native-annonsering, dricker prosecco och skrattar med våra kollegor. Går ut, röker cigarrer och pratar om livets laster. Äter snittar, dricker en öl till och säger att snart, snart är det jul. När kvällen börjar ta slut och jag snubblar hemåt tänker jag att det här var minsann en alldeles ypperlig fredag. En fin och rolig fredag. Alla fredagar borde vara såhär.
 
Men samtidigt i Paris, cirka 125 mil från Malmö, skjuts människor ihjäl. Människor som precis som jag, bara ville ha en fin fredagkväll. Människor som ville spendera sin kväll ute i vad de trodde var en säker stad.
 
Jag vet inte ens vad jag skall säga. Jag är så trött på allt hat, människor som pekar finger och försöker urskilja "dem" från "oss". Vi måste förstå att precis det som hände i Paris igår, det är mångas vardag. Det är precis det människor flyr från idag. Det är därför så många kommer hit, för att det som hände i Paris inte skall hända deras barn, syskon och vänner.
 
Vi får inte glömma bort att det inte finns någon religion eller etnicitet som är uppbyggd såhär, det har liksom inte med saken att göra. Det är terrorister, hemska och onda människor. De vill sprida hat och ilska. Låt dem inte göra det. Kärleken måste vinna. Medmänskligheten måste vinna.
 
Läs även:
Sandra Beijer: <3
Elsa Billgren: Trygghet och sorg
Viktor Banke: Nu måste vi våga välja bort rädslan.

Sjuklista: Netflixserier

Jag har varit sjuk onsdag och torsdag och därför varit hemma från jobbet. Jag har legat i soffan nästan hela tiden och tittat på serier. Jag blir så otroligt rastlös när jag är sjuk och därför är det rätt bra om man har laddat upp med en del att titta på. Jag tänkte därför tipsa om lite serier ni kan hitta på Netflix, om någon av er skulle behöva något att titta på när ni är sjuka.
 
Master of none: Den här serien föll jag pladask för! Säsong 1 ligger ute med tio avsnitt och jag såg alla på en eftermiddag. Den handlar om Dev som är en skådespelare i New York och liksom hans tillvaro. Jag älskar att det är en ganska enkel humorserie och att den på något sätt följer en röd tråd genom hela säsong 1. Avsnitt 10 är mitt favoritavsnitt hittills.
 
Wet hot american summer - First day of camp: "Varför tittar du på det här egentligen?" frågade Dan när han kom hem från jobbet idag. Ja, det kan man kanske fråga sig. Den är egentligen ganska dålig, men ändå underhållande på något sätt. Hela säsongen utspelar sig under en enda dag, första dagen på lägret. Det händer en massa knäppa saker hela tiden och dessutom är det en del kända skådespelare i den såsom Bradley Cooper, Paul Rudd och Amy Poehler. Ganska skön att slötitta på när man har feber.
 
Modern family: De flesta vet redan vad det här är för en serie. Men oh, älskar den. Den behövs liksom i den här listan! Muntrar upp vilken sjukling som helst.
 
Friends: När vi nu ändå är inne på självklara val. Jag blev så glad när jag (för länge sedan) upptäckte att Vänner fanns på Netflix. Skönt att slippa krångla med boxen som Dan köpte till mig för hundra år sedan. Jag fullkomligt älskar Vänner och speciellt de tidigare säsongerna. Perfekt för en sjukdag!
 
Sons of anarchy: Om man inte orkar med glada och roliga serier så kan man ju alltid ägna sig åt Sons of anarchy. Själv har jag bara kommit till säsong 4 än så länge, men helt okej hittills tycker jag!
 
Andra serier på Netflix som jag vill börja se men inte hunnit med än: Narcos, Marco Polo och Bloodline. Kommentera gärna med era favoritserier på Netflix! Så har jag något att titta på i helgen.

Halloween 2015.

I lördags hade jag och mina tre syskon en gemensam Halloweenfest som vi har haft cirka 4 år i rad. Det har blivit något av en tradition.
 
Vi började kvällen med att bunkra upp snacksbordet. Såsom bål med blodpåsar som droppade ner.
 
Och vodkamarinerade gelégrodor.
 
Och mycket, mycket mer! Vi köper alltid alldeles för lite snacks och tilltugg, så den här gången hade vi verkligen bunkrat upp. Inte en chans att det skulle ta slut klockan 22 tänkte vi, och den här gången lyckades det hålla hela kvällen!
 
Vi hade köpt hem heliumballonger (som förövrigt bor i min och Dans lägenhet för tillfället).
 
Vi hade dessutom pyntat sönder stället. Jag och Sös var mycket nöjda med vår insats.
 
Älsklings-Dan klädde ut sig till en vampyr.
 
Sös var en Annabelle-inspirerad grej aka läskig docka.
 
Carl och Alice var emos!
 
Med kattlinser och allt!
 
Lars var car wreck victim och snow queen.
 
Jättebra utklädnader förövrigt.
 
 
Angelica och Ola var Morran och Tobias och kom 2:a i vår tävling för bästa utklädnad.
 
Tova var världens sötaste katt!
 
Jag och ett litet spöke!
 
Och så började det anlände massvis med folk.
 
Såsom Angelica och Micke!
 
Markus och Elin!
 
Hittade den här asläskige Rasmus i hallen och ville helst springa därifrån direkt.
 
Gustav!
 
Draken Anna vann 3:e pris i vår tävling!
 
<3
 
En styck död grevinna, aka Carro!
 
Vi älskade de vodkamarinerade grodorna!
 
Kusin Sanne hade kommit ända från Sölvesborg!
 
Tyckte ändå att Erik fick en guldstjärna för sin utklädnad.
 
Älskar att Olof från Frozen hälsade på.
 
Robban och Karoline var Dean Winchester från Supernatural och liemannen.
 
Dean hade mark of cain och allt! (Kanske endast något för oss serienördar?)
 
Folk hängde ganska mycket i uterummet, men där gick det minsann inte att fotografera.
 
Och vinnaren av vår tävling för bästa utklädnad var Lina som snödrottning! Lina hade sytt sin dräkt HELT själv! Det kanske inte syns just på den här bilden, men hon hade till och med sytt på en ljusslinga tillsammans med ett litet batteri och gick runt och lös hela kvällen. Hur fint och fantasifullt?
 
The squad!
 
Dessa hjältar stannade tills klockan var halv fyra och alla andra hade gått hem!
 
Jag tycker att vi avslutar det här inlägget med en del selfies:
Tack som attans för en otroligt bra kväll!

Anledningar till att livet är lite jobbigt just nu.

- Jag har blivit dödsförkyld och har munsår.
 
- Vi kommer ju aaaaldrig i ordning i lägenheten.
 
- Alla mina pengar går till vår nya lägenhet och liksom inte roliga saker, utan bara sådär nödvändiga saker. Såsom HDMI-kablar, dubbel hyra och sånt. Kul.
 
- Vi måste städa vår gamla lägenhet och har absolut inte tid till detta.
 
- Jag är trött hela tiden pga superdupermegaförkyld.
 
- Vi orkar inte laga mat hemma och därför måste vi hela tiden beställa mat = superdyrt.
 
Ja, ungefär så. Ikväll skall jag redigera tusen bilder från Halloweenfesten (som jag heller aldrig hinner med). Snart skall ni få se hur roligt vi hade!

Halloween 2015: Twilightinspirerad vampyr.

I lördags hade vi Halloweenfest som ni vet! Jag och mina tre syskon brukar ha en varje år och det har blivit lite som en tradition. I år hade jag jättevårt att komma på vad jag skulle vara för något, men tillslut bestämde jag mig för en Twilightinspirerad vampyr. Jag utgick ifrån den HÄR karaktären. Klockan 15.30 tog jag på mig min röda peruk, som jag förövrigt var mycket nöjd med.
 
Och väl hemma hos mamma och pappa tog jag på mig linserna och kletade in mig i glitter. Eftersom vampyrerna i Twilight glittrar i solljus så tyckte jag att det skulle vara lite fräckt att kleta på mig glitterdust. Men 1: Jag använde alldeles för mycket vaselin som agerade som klister, 2: Glittret syns inte på någon bild utan jag ser bara svettig ut. Nåväl. Det är ju tanken som räknas.
 
Klänningen är gammal och kommer från Zalando. Hur röjarfesten var får ni se i ett annat inlägg!

Vecka 46.

Hej hopp! Ber om ursäkt för sena inlägg idag. Det har varit en hektisk helg. Men självklart börjar vi veckan med att titta på hur schemat ser ut!
 
Måndag: Idag har jag en slappedag nu efter jobbet. Vi skall beställa hem mat från en närliggande restaurang och sedan skall vi titta på serier. Ta hand om oss själva med andra ord. Det kan behövas efter en så otroligt energisugande helg.
 
Tisdag - torsdag: I veckan skall jag inte göra sådär jättemycket efter jobbet. Min mobilskärm har spruckit (så arg över detta), så måste fixa det. Annars skall vi försöka komma i ordning här hemma. Det tar sig, men det är ganska mycket kvar!
 
Fredag: På fredag har vi först ett kundevent på jobbet följt av MEC:s after work. Därefter är det idolmys hemma som gäller. Alltså hur skönt att kunna gå hem klockan 18/19 på kvällen efter en AW och vara hemma 10 minuter senare? Älskar att bo nära jobbet.
 
Lördag: På lördag skall vi fira fina Amanda som har fyllt år! Det blir restauranghäng och mys. Ser så mycket fram emot detta!
 
Söndag: Städa vår gamla lägenhet. Örk, vill icke.
 
Och det är ungefär hur min vecka kommer att se ut!
 
 

Lördagslista.

 
 Tre saker du vill ha varje dag:

Mat, ovillkorlig kärlek och sömn.

 

Tre saker du tycker om att äta:

All sorts potatis (potatisgratäng, potatismos, hasselbackspotatis..), sushi och mango. Dösvårt att välja tre saker bara? Jag tycker ju om att äta det mesta.

 

 

Tre saker som är bra med hösten:

Att löven är orangea och röda, att man kan gosa in sig i stickade tröjor och morgontofflor, Halloween.

 

Tre saker du gillar just nu:

Att vi precis flyttat till Malmö och allt är nytt och fräscht och spännande. Mitt jobb. Att jag ikväll skall få klä upp mig och låtsas som jag är någon helt annan.

 

 
Tre saker du skulle ta med dig till en öde ö:
Vatten, en kniv och rep.

 

Tre saker du gör varje dag:

Borstar tänderna, äter och pussar på Dan.

 

Tre saker du tänker varje dag:

"Måste äta frukost nu", "Vad skall jag äta till middag ikväll?" och "Tänk om jag vore en enhörning!". Okej, kanske inte den sista. Men svårt ju! Känns som hela mitt liv kretsar kring mat och middagsrutiner.

 

Tre saker du vill bli bättre på:

Jag vill bli bättre på att städa, jag vill vara mer allmänbildad och vara bättre på att argumentera för mina åsikter så att jag inte blir överkörd av människor som inte alls håller med mig.

 

 
Lista helt skonigslöst snodd från Egoina!

Tack!

God förmiddag och glad lördag!
 
Vi har äntligen internet i vår nya lägenhet vilket innebär att jag ÄNTLIGEN kan uppdatera lite mer frekvent. Jag har levt lite på mobilbloggning och lunchbloggning på jobbet den senaste veckan. Men nu jäklar!
 
Jag vill också säga tack! Tack, tack, tack för all respons jag fick på min senaste text. Blev jätteglad att det var så många som både kommenterade, skrev på Instagram och sa till mig i verkligheten. Tillsammans kan vi göra världen till en lite bättre plats att bo på, och då måste vi acceptera varandra och se bortom nationalitet och hudfärg. Vi är alla människor.
 
Snart skall jag ut och gå i mitt nya kvarter. Jag har hört att det skall finnas ett Espresso House här i Västra Hamnen, jag skall bara lokalisera det först. Ikväll blir det Halloweenfest och jag kommer att visa min outfit senare! Pepp, pepp, pepp.

Kul.


Ni vet när man var på IKEA hela kvällen dagen innan för att köpa lite nya möbler och beställer så att man skall få det hemlevererat dagen efter. Ni vet när man sedan sitter och väntar hela kvällen på att leveransen skall komma och den tillslut gör det. När man ÄNTLIGEN skall skruva ihop allting och sedan upptäcker att verktygslådan inte finns någonstans. Den är alltså helt borta och förmodligen kvar i den gamla lägenheten.

Säger bara kul. Så. Jäkla. Kul.

Varför skall jag vara tyst när de pratar högre än någonsin?

Här kommer min nya text! För att fira att det är onsdag, snart helg och sådär. Den här handlar om fördomar och hur svårt det kan vara att stå för sina åsikter, att säga ifrån när man inte håller med.
 
--> Jag står i en matvarubutik och skall betala mina varor. Jag kan kassörens namn, vi brukar småprata och hälsa. Det är så det blir när man har bott i en liten by i ungefär 24 år och både butiken och kassören har funnits där lika länge. Han ser trött ut, som att han har suttit där hela dagen.
 
"Vad skall ni göra i Malmö egentligen?" frågar han när han får reda på min kommande flytt. Innan jag hinner svara så fortsätter han, "Det händer mycket skit där i Malmö, det är inte alls som här. Jag hade aldrig flyttat dit för att..". Han stannar upp, tittar sig omkring och säger "Ja, du vet vad jag menar". Jag granskar hans trötta ansikte långsamt och blir som förstenad. Jag vet exakt vad han menar, han är inte den första som har sagt det. Jag vill lägga armarna i kors, säga "Nej, det vet jag inte. Kan du vara vänlig att förklara för mig exakt vad du menar? Låt mig höra dina kalla och hårda åsikter". Men det gör jag inte. Jag får ur mig ett tyst och obekvämt "mm", betalar, packar ihop mina varor och går därifrån med en kutad ryggrad och svansen mellan benen.
 
Två dagar senare är jag och min pojkvän ute och går. Vi träffar på en äldre man, en bekant. Vi är precis sådär nära att man inte bara säger hej och går förbi, utan måste stanna och utbyta några ord. "Alltså vad sjutton skall ni i Malmö och göra?" säger han när vi berättar om vår flytt. "Det är bara skit där. Jo du vet, de kommer överallt ifrån nu och hamnar lite varstans. Men i Malmö, där finns många". Jag står tyst och granskar honom. Han förväntar sig en respons. "Flyktingar?" frågar jag. "Ja, precis. Flyktingar." instämmer han något försynt. Han fortsätter att prata om hur de inte vill stiga av en buss i Småland, att de vill bo mer centralt. Att han tycker att de minsann får vara tacksamma med vad de får när de kommer hit. "Ja, ni vet vad jag menar" forstätter han, "Jag förstår inte alls vad ni skall göra i Malmö".
 
Jag säger ingenting, utan bara tittar på honom. Ser in i hans stora, blå ögon och är alldeles tyst. Det är nu jag skall säga något, det är nu jag ska stå upp för vad jag tycker. Han är precis på väg att gå när jag nästan halvskriker "Jag älskar Malmö!". Han stannar och tittar upp. "Jag älskar att det är en stor och öppensinnad stad. Att där får alla vara sig själva, utan fördomar. Jag älskar att alla är välkomna dit". Han tittar på mig, häpen och tyst. Jag vänder mig om och går därifrån. Min ryggrad är utsträckt och rak och svansen har trillat av, torkat och blivit till en jordhög på marken. För varför skall jag vara tyst, när de plötsligt pratar högre än någonsin?

En liten uppdatering.

Hej från min superkassa uppkoppling och inget wifi! Vi får inte igång vårt internet riktigt vilket är så otroligt störigt. Vi kan inte titta på serier, inte titta på TV (för tydligen går TV:ns abonnemang på samma som bredbandet..) och jag har därför också jättesvårt att blogga. Men jag tänkte i alla fall kika in och säga hej och ge er en liten uppdatering!
 
Såhär ser det ut hemma hos oss ungefär. Okej, inte riktigt. Men ungefär. Det är såååå mycket lådor överallt och så otroligt mycket att packa upp. Hur skall man hinna med allt när man dessutom jobbar stora delar av dagen? Ni skall få en riktigt rundvandring sen när vi har kommit i ordning, men just nu känns det bara lönlöst när det ser ut såhär.
 
Vi har i alla fall fått våra namn på dörren och brevinkastet nu. Yey! Nu är flytten verkligen officiell.
 
Ikväll var jag dessutom ute och sprang för första gången i vårt kvarter. Jag sprang förbi Turning Torso bland annat, inte helt fel! Nu skall jag sova och imorgon efter jobbet skall vi åka till IKEA. Vi behöver handla mycket nödvändiga saker till vårt hem nämligen. God natt!

Vecka 45.

Glad måndag! Det är ju som sagt kaos hemma hos oss just nu och internet är lite halvdant. Det kan vara att jag kommer att ha svårt att uppdatera, men jag skall försöka vara så aktiv jag kan. Ni skall i alla fall få ett veckans schema, om än ett komprimerat sådant.

 

Måndag - tisdag: Idag skall jag försöka komma i ordning så mycket som möjligt hemma efter jobbet. Packa upp, få igång internet och sådär. Likadant på tisdag. Ett par dagar där man får rådda hemma så mycket som möjligt.

 

Onsdag: På onsdag åker jag, Dan, Lars och Lina till IKEA efter jobbet. Vi behöver införskaffa en del saker till nya lägisen. På onsdag kommer lillebror Carl hem från Piteå också!

 

Torsdag - fredag: Jobba, packa upp, förbereda inför Halloweenfesten!

 

Lördag: På lördag skall jag och mina syskon nämligen ha Halloweenfest hemma hos mina föräldrar. Vi vet att det är sådär en vecka i efterhand, men det gör inget. Ni skall få se min utklädnad, jag är sjukt jäkla nöjd alltså!

 

Söndag: På söndag är det städning som gäller och ligga i soffan, äta pizza och titta på serier.

 

Sjukt bra vecka!


Flytthelg.


Fy sjutton. Denna helgen har vi inte gjort något annat än packa och flytta, och ändå är vi inte klara. Igår höll vi på att drunkna i flyttkartonger när bästa Emelie och Philip erbjöd sig att hjälpa oss! Tack och lov, annars hade vi nog inte ens blivit klara den här helgen! Idag är det nya tag och från och med ikväll skall vi sova i Malmö. Så himla spännande!

RSS 2.0