Medmänskligheten måste vinna.

Det är fredag och vi har en tillställning på jobbet. Vi pratar om native-annonsering, dricker prosecco och skrattar med våra kollegor. Går ut, röker cigarrer och pratar om livets laster. Äter snittar, dricker en öl till och säger att snart, snart är det jul. När kvällen börjar ta slut och jag snubblar hemåt tänker jag att det här var minsann en alldeles ypperlig fredag. En fin och rolig fredag. Alla fredagar borde vara såhär.
 
Men samtidigt i Paris, cirka 125 mil från Malmö, skjuts människor ihjäl. Människor som precis som jag, bara ville ha en fin fredagkväll. Människor som ville spendera sin kväll ute i vad de trodde var en säker stad.
 
Jag vet inte ens vad jag skall säga. Jag är så trött på allt hat, människor som pekar finger och försöker urskilja "dem" från "oss". Vi måste förstå att precis det som hände i Paris igår, det är mångas vardag. Det är precis det människor flyr från idag. Det är därför så många kommer hit, för att det som hände i Paris inte skall hända deras barn, syskon och vänner.
 
Vi får inte glömma bort att det inte finns någon religion eller etnicitet som är uppbyggd såhär, det har liksom inte med saken att göra. Det är terrorister, hemska och onda människor. De vill sprida hat och ilska. Låt dem inte göra det. Kärleken måste vinna. Medmänskligheten måste vinna.
 
Läs även:
Sandra Beijer: <3
Elsa Billgren: Trygghet och sorg
Viktor Banke: Nu måste vi våga välja bort rädslan.

Kommentarer
Postat av: Amanda

❤✊

2015-11-15 @ 11:06:25

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0