#flyttkaos


Om ni undrar vad jag gör om kvällarna när jag egentligen borde sova, så är det att packa. Såhär går det när man säger "men det är så himla långt kvar, jag behöver inte börja packa än". NÄNÄ! Då står man där dagen innan man får nycklarna till andra lägenheten och panikpackar. Kul! Kul, kul, kul. Så jäkla roligt. Inte alls bitter och trött.

Veckans senaste mobilbilder.

Tänkte att det var dags att se hur den senaste tiden har sett ut genom min mobilkamera!

Jag och Carro var på Buttericks för någon vecka sedan. Vi kunde inte riktigt komma fram till om det var Carro som var lång eller om Buttericks har lågt i tak. Lite både och kanske?

Jag provade en mycket vacker hatt.

I fredags fotograferade jag lite på jobbet till en av våra kunder. Visste ni att jag håller i Eminents Instagram? Eminentreklambyra heter den om ni vill följa och se vad jag gör på jobbet!

Just nu är det så galet mycket flyttkaos här hemma. Längtar tills allt detta är över..

Presentbordet på Saras babyshower!

Igår var det väldigt soligt på lunchen och jag satt ute en liten stund och skrev på min krönika.

Gick en sväng på stan igår och hittade en del fina klänningar på H&M som snällt fick hänga kvar.

Jag och Sam på jobbet!

Hösten är ganska så fin ändå tycker jag.

Hon som tittar när han inte ser.

Och här kommer min nya text! Det har varit en del krönikor om kärlek den senaste tiden. Men kärlek är ju det finaste och mest dyrbara vi har. Det är något som skall uppmärksammas och uppskattas. Här kommer i alla fall en text om hur det är att vara 14 år gammal och kär i någon som inte vet att man existerar.
 
 
--> Jag ligger i min säng med uppspärrade ögon och kan inte sova. Det är en fredag och klockan är bara elva på kvällen. Utanför dörren hör jag hur mina småbröder tittar på en actionfilm, hur någon blir skjuten och en bil som gasar iväg. Jag vänder och vrider på mig men kommer inte till ro, kan inte somna. Jag blir såhär när jag är kär. Rastlös och okoncentrerad, vill göra något men egentligen vill jag inte göra någonting alls. Så istället ligger jag i min säng en fredagkväll klockan elva och försöker sova bort mina känslor.
 
Han är fastsvetsad bakom mina ögonlock och försvinner inte. Jag fortsätter att tänka på hur hans axel nuddade vid min när vi möttes i en trång korridor på väg mot svenskalektionen. Hur jag i två sekunder slutade andas när hans jeansjacka drogs mot min röda bomullskofta. En - två, och sedan var det över. Jag tänker på när han skulle hälsa på min tjejkompis och med ett överseende sa hej till mig också. En snabb blick, en nickning och ett ord - hej. Sedan vände han sig om och gick, och jag stod kvar och granskade vartenda steg han tog.
 
Över skåpen kunde jag se när han pratade med en kille i parallellklassen. Sättet han drog sin hand mot nacken. Hans mörka, vågiga hår som var kammat i en perfekt snedbena. Hans långa t-shirt som täckte hans beniga axlar och hans smala armar. Hans pianofingrar som ivrigt gestikulerade medan han pratade.
 
Jag vet hur hans cykel ser ut. Den är gammal, ljusgrön och brukar ha en vit plastpåse på sadeln. Jag brukar titta efter den när jag kommer till skolan, letar för att se om han redan är där. Ibland kan jag se den utanför matvarubutiken och då vill jag gå in, köpa mjölk eller annat bara för att se om han är där.
 
Jag vänder mig om i sängen så att jag ligger på magen och borrar in ansiktet i kudden. Det spelar ändå ingen roll. Det är struntsamma att jag vet vad hans vänner heter, vilken lektion han brukar skolka ifrån eller att hans cykel är ljusgrön. Det spelar ingen roll, för hur mycket jag än vet om honom så vet han absolut ingenting om mig. Jag är endast den där tjejen han råkade nudda vid, i en alldeles för trång korridor. Hon som alltid tittar när han inte ser.

Saras babyshower.

I lördags åkte jag hem till Julia i Landskrona klockan 14 för att förbereda lite. Vi skulle nämligen hålla babyshower för Sara W!
 
Vi dukade upp i vardagsrummet med honeycombs, confetti och muminglas.
 
Och sugrör såklart.
 
Alla gäster anlände ungefär 16.45 medan Sara blingade på dörren prick klockan 17. SURPRISE! skrek vi när hon öppnade dörren.
 
Hon blev dock inte alls förvånad och hade listat ut när festen skulle hållas.
 
Neja och Josefin.
 
Alexandra, Marica och lilla Elise
 
Fina Sara!
 
Carro, Rebbe och Neja!
 
Vi började med lite fördrink. Alkoholfritt mousserande vin.
 
Sedan var det dags att äta!
 
Vi hade beställt exotisk bricka, potatissallad och köpt lite ost och kex. Så himla smidigt när man skall hålla i en liten fest!
 
Det var så himla roligt när vi var i affären och skulle handla ost, kex och annat. "Vi måste ju ha brieost" sa jag och Julia till varandra. "Vi är 9 personer, så vi får nog ta den stora!", vilket såklart är jättesmart tänkt om det inte är så att 5 av dessa 9 gäster är gravida. Det var alltså nästan ingen som kunde äta av brieosten. Haha!
 
Gott var det i alla fall! 
 
Vi åt mycket och länge, maten tog ju aldrig slut! 
 
Sedan var det dags att leka lite lekar!
 
Vi började med ett quiz om bebisar och födsel.
 
Därefter gick vi vidare till "Namnleken". Den blivande mamman (alltså Sara) skall säga en bokstav och sedan skall alla lag skriva så många namn man kan på den bokstaven. Eftersom Sara skall få en liten pojke så skulle vi bara skriva ner pojknamn. Det var svårare än vad vi trodde!
 
Därefter blev det dags för efterrätt!
 
Neja hade bakat en kladdkaka med jordnötter, dumle och marshmallows. Supergod!
 
Marica hade bakat drömrulltårta som också var supergod!
 
Sara fick såklart börja.
 
Efter efterrätten var det dags för lite ytterligare dessert. Sara skulle gissa barnmaten! Vi var dock lite snälla och tog endast krämer och smoothies, alltså ingen "potatis och fisk" eller liknande.
 
Men Sara tyckte inte att det var så gott ändå.
 
Det var dessutom ganska svårt att gissa smakerna.
 
Därefter skulle Sara gissa bebisbilder. Alla hade tagit med en bild på sig själva som bebis och Sara skulle gissa vem som var vem. Hon hade alla rätt!
 
Här har vi gänget!
 
Presentbordet. Alla hade köpt så fina presenter.
 
Och slagit in dem så fint!
 
Sara blev jätteglad för allt såklart!
 
Och sedan var vi så mätta och trötta att vi inte orkade med den sista leken som var "mäta mammans mage". Klockan halv tolv var jag hemma. En jättemysig lördagkväll och nu längtar vi bara tills lillkillen kommer!

Vecka 44.

God morgon! Det är måndag och dags att titta på vad jag skall göra den här veckan.
 
Måndag - Torsdag: Denna vecka har jag inte så jättemycket bestämt, därför blir veckans schema något komprimerat. På vardagarna skall jag bara jobba, träna, packa och försöka få min lugg klippt. Rätt skönt med en lugn vecka. Förra veckan var något hektisk med kvällsfikor och ärenden.
 
Fredag: På fredag får vi nycklarna till vår lägenhet! YEY! Jag, Dan och Lars skall flytta lite lådor redan på fredag, annars är det idol och tacosmys som gäller.
 
Lördag och söndag: Flytt! På lördag går det stora flyttlasset mot Malmö. ÄNTLIGEN! Som jag har längtat. Både jag och Dan tycker att det skall bli jättespännande att flytta till storstan. Liksom hur kommer våra grannar vara? Vilken kommer bli får favorit snabbmatsrestaurang i närheten? Var kommer jag att börja klippa mig? Vilken kommer bli vår favoritbar? Kommer jag hänga med kompisar jämt, jämt, jämt nu? Aaaah så många frågor och så mycket nytt som kommer ske! Och det är ungefär vad denna helg kommer att bestå av.
 
Nu håller vi måndag tycker jag!

Internationella pastadagen.

 
Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det internationella pastadagen! Det firade jag och Dan genom att göra en gigantisk portion av färsk pasta med köttfärssås. Pasta är något av det godaste jag vet. Det funkar ju till det mesta - fisk, kött, vegetariskt, allt. Jag skulle till exempel välja en skaldjurspasta framför potatis, kött och sås varje dag i veckan. Dock äter jag inte det så jätteofta eftersom jag får ont i magen av det. Men ibland är det helt enkelt värt det, som idag när det var internationella pastadagen och allt! 

Fredag, Rådhuskällan och Sarah.

I fredags hade vi först Black Friday på kontoret, vilket innebär att alla skulle klä sig helsvart. Här har vi mig, Sara och Malin!
 
När klockan sedan slog 17 begav jag mig vidare ner mot stan för att möta upp mitt fredagsgäng! I lördags fyllde Sarah H år och eftersom alla andra skulle på annat i helgen så firade vi hennes födelsedag i fredags istället, sådär en dag i förväg. Här har vi det fina födelsedagsbarnet!
 
Paketöppning! Jag, Dan, Sös, Simon, Emelie och Philip hade lagt ihop till ett armband och örhängen av Edbladh.
 
Kvällen spenderade vi på Rådhuskällan i Malmö och åt deras goda filéfrossa.
 
Dan <3
 
Niclas och Philip!
 
Och här har vi hela gänget.
 
Eftersom det var buffé så var det bara att äta hur mycket som helst. Deras oxfilé var absolut godast.
 
Till efterrätt åt jag pekannötspaj.
 
När klockan var kvart över åtta var alla jättetrötta efter en lång arbetsvecka och det var dags att åka hemåt. En fin och mysig fredagkväll!

Fredagslistan.

 
Vad är det för dag idag?
Freeedag! Friday-yay! Så peppad på det.
 
Vad skall du göra idag?
Idag skall jag först jobba till 17 och sedan skall jag, Dan, Sarah H, Niclas, Emelie och Philip till Rådhuskällan och fira att Sarah H fyller år! Jag skall dricka prosecco och äta oxfilé. Prima fredagkväll.
 
Hur har veckan varit hittills?
Den har varit lite upp och ned. Det har gått bra på jobbet, det är mer hemma jag har varit stressad. Det är så mycket som händer nu och den här flytten tar kål på mig något. Det är jättestökigt hemma med diverse flyttlådor och skräp överallt. Men annars har veckan varit bra och full med kompishäng och fika.
 
 
Vad har du på dig idag?
Idag har vi klädkod på kontoret, vi försöker ha det ibland på fredagar. Idag är det Black Friday och jag har på mig en svart jumpsuit.
 
Vad skall du göra i helgen?
I helgen skall jag packa och städa hemma. Dans pappa skall hjälpa oss att slänga lite saker som vi inte skall ha med oss till den nya lägenheten och sådär. Det blir en fixarhelg med andra ord.
 
Vilken låt lyssnar du på för tillfället?
Just nu spelar jag sönder albumet X med Ed Sheeran. Tröttnar aldrig. Låtarna One och Photograph är de jag spelar mest för tillfället. De är så mysiga och fina.
 
 
Vad gjorde du igårkväll?
Satt hemma i lägenheten och läste, bloggade och tittade på TV. Tog det lugnt med andra ord.
 
Det senaste du gjorde?
Eftersom detta inlägg är tidsinställt till klockan 09.00 antar jag att jag har kommit till jobbet för cirka en timme sedan, gått igenom mina mejl och lagt upp planeringen för dagen.
 
Hur är din morgonrutin?
Klockan ringer cirka 05.50, jag tittar på mobilen för att vakna till och sedan duschar jag, klär på mig, äter frukost medan jag läser bloggar, sminkar mig, fixar håret och cyklar sedan som en galning till bussen för jag brukar alltid nästan precis missa den.
 
 
Vilket är ditt favoritfik för tillfället?
Espresso House. Jag vet, kanske inte så originellt. Men det ett på Värnhemstorget, precis där jag hoppar av bussen på väg till jobbet. Jag har köpt alldeles för många vaniljlatte denna veckan.
 
Vad händer nästa vecka?
Vi flyttar till Malmö nästa fredag. Herregud vad spännande det skall bli!
 
Nästa stora tillställning du skall gå på?
Jag tycker att det är ganska många fester nu inom en snar framtid. Just nu planerar jag Halloweenfest, Thanksgivingmiddag, Nyårsfest och helst skall man få in lite julmys någonstans där emellan. Sedan kommer det bli en och annan After Work på jobbet också. Roligt!
 
 
Har du något annat du vill tillägga?
Ni får ha en trevlig fredag!

Två nya böcker: Pojkarna och Att föda ett barn.

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för alla mobilbilder och övriga bilder med dåligt ljus med mera. Vi har ju flyttkaos här hemma och det finns nästan inte en enda ledig yta för mig att fotografera på. Dessa bilder har jag därför tagit på golvet? Roligt! Men i vilket fall som helst, jag har köpt två nya böcker!
 
Kristina Sandbergs triologi har varit något hypad på sistone och jag har varit väldigt nyfiken på hur den är. Men eftersom jag har hört lite blandade recensioner så började jag med att köpa den första boken i serien. "Att föda ett barn" handlar om tjugoåriga Maj som är nygift och gravid på 1930-talet. Maj vill vara en god fru och mamma, men samtidigt finns det en längtan efter att få ta plats och en tanke att det skall finnas något mer till livet än just detta. Skall bli spännande att läsa!
 
Men den boken som jag skall börja med och har längtat allra mest efter är ändå Pojkarna av Jessica Schiefauer. Efter att ha läst den HÄR recensionen av Sandra Beijer var jag tvungen att köpa den. Den verkar ju så otroligt bra. "Pojkarna" handlar om de tre tjejkompisarna Kim, Bella och Momo som på dagarna få utså killars kränkningar, men på nätterna dricker de nektar från en speciell blomma och blir förvandlade till pojkar. Plötsligt får de uppleva friheten i en annan kropp och tillsammans dras de in i en värld som blir allt vildare och farligare.
 
Min torsdagkväll är räddad och nu har jag ännu en anledning till att inte flyttpacka.

God morgon.

Igår var jag såhär pigg och glad på Snapchat när jag skulle åka in till jobbet. 

Cirka 12 timmar senare var jag såhär sur och trött på väg hem igen. En något stor skillnad på bilderna. Efter jobbet sprang jag ungefär tusen ärenden och passade på att fika med Carro. 21.30 var jag hemma igen. 21.30?! Suck. Idag skall jag direkt hem efter jobbet i alla fall.

Tålamod, lim och prioritering.

Jag sitter på en uteservering i Malmö och är inne på mitt andra glas rosévin. Det är en onsdagkväll i juni och jag skall jobba imorgon, men jag vill inte gå hem än. Jag har inte varit hemma på flera kvällar och jag vill inte vara det heller. Jag gör allt för att stanna kvar i ett mellankoliskt Malmö, under värmelampor och på höga kullerstenar. Jag sover borta, shoppar med vänner, går ut och äter. Åker aldrig hem.
 
För väl där hemma pratas det knappt. Jag står och tittar i kylen. Frågar om han har köpt hem mjölk och han svarar "mm" bakom sin datorskärm. Jag sätter mig i soffan med ett paket ballerinakex. Orkar inte laga mat, vill inte, tycker inte att det är roligt längre. Jag har slutat springa och träna. Det är inte längre lika roligt att vara instängd i sextio minuter och tio kilometer med bara sina egna tankar. Istället känns det bättre att dricka vin mitt i veckan och äta ballerinakex till kvällsmat. Jag går upp fyra kilo, får knappt på mig mina jeans men bryr mig inte längre. Ingenting fungerar när insidan är ihoptrasslad och trasig.
 
Men så blir det augusti och sommaren tar slut. Vi börjar prata igen, kyssas och skratta. Han börjar fråga hur jag mår, vad vi skall äta till middag och om vi inte bara skall sitta hemma en fredagkväll. Jag börjar laga mat igen, springa igen och dricker inte längre två glas rosévin en onsdagkväll. Jag börjar åka hem efter jobbet, säger nej tack när kollegor undrar om jag vill följa med ut. Helt plötsligt är hemma den enda plats jag vill vara och rutiner är inte längre tråkiga och uppstyltade, de är det finaste med vardagen. Små och vanliga saker börjar bli viktiga igen, som fredagstacos, en sovande katt på magen och hans hår på lördagmorgonen.
 
Det är så lätt att förkasta något som är trasigt. Säga "det här funkar inte" och vända sig om, när allt som egentligen behövs är lite tålamod, lim och prioritering.

Två bra saker med min tisdag.

Idag har varit en riktig lyxtisdag! Jag började morgonen med att unna mig en vaniljlatte på Espresso House. Vaniljlatte är den enda sortens kaffe jag dricker och det är ju så himla gott, speciellt på morgonen på väg till jobbet. Synd att det är så otroligt dyrt bara.
 
Efter jobbet mötte jag sedan upp Mathilda för att äta middag och umgås lite. Mathilda pluggar i vanliga fall i Umeå men läser just nu en termin här nere i Skåne och bor därför i Malmö. Perfekt för mig! Jag vill såklart att mina vänner skall bo nära och inte så himla långt bort. I vilket fall som helst åt vi sushi till middag. Jag äter sushi ungefär en gång i veckan för tillfället, det är ju så gott! Men det var min vardagslyxiga tisdag.

Busslistan.

När vi flyttar till Malmö så kommer jag inte att behöva åka buss till jobbet längre. Det skall bli så himla skönt! Jag går ner från cirka 1-1,5 timmars pendeltid till typ 5 minuters cykling. Men det har fått mig att fundera lite också, det är ju trots allt rätt skönt att åka buss. Jag får ju ganska mycket gjort, eller jag har i alla fall möjligheten att göra en del saker. Så jag skrev en lista! Sådant jag brukar göra på bussen till och från jobbet.
 
 
På väg in till jobbet:
 
- Sova! Jag är alltid så trött på morgonen, så jag brukar vila lite extra.
 
- Ibland bloggar jag om jag inte hunnit med det tidigare.
 
- Jag kan bättra på mitt smink om jag känner för det.
 
- Lyssna på musik eller podcasts.
 
- Fundera på om jag vill köpa en vaniljlatte eller inte.
 
- Panika över mina kläder och sedan komma på att de nog är helt okej ändå.
 
På väg hem från jobbet:
 
- Varva ner eller sova igen.
 
- Fundera vad vi skall äta till kvällsmat och ringa Dan för att berätta vad han skall handla.
 
- Ringa till kompisar eller posta superviktiga saker på Facebook.
 
- Lyssna på massvis av musik.
 
 
Se! Det finns ju ändå en hel del som jag kan göra på bussen. Men sedan kommer jag på att de här sakerna kan jag göra i vår sprillans nya lägenhet också. Det känns alltså inte så hemskt att slippa bussåkandet ändå.

Måndag med familjemiddag.

Igår var jag och Dan hemma hos mamma och pappa en sväng efter jobbet. Vi åt stekt fläsk med löksås, husmanskost om något! Det var så längesedan jag åt det, så jag åt ungefär ihjäl mig.
 
Sedan kramades jag lite med den här också! Carl är hemma en snabb sväng från Piteå, men åker hem imorgon igen. Jag var ju såklart tvungen att umgås lite med honom nu när han är nere i Skåne. Han kommer dock ner till vår årliga halloweenfest om två veckor igen. Woop, woop!
 
Och förresten! Ni förstod såklart att jag skämtade om att jag hade färgat håret blont. Det är en peruk jag köpt som kanske kommer att användas till Halloween. Det där med att färga håret superduperblont gör jag nog inte om igen!

Vecka 43.

God morgon! Det är måndag och det innebär ett veckans schema. Min vecka är än så länge ganska rörig, så det får bli en något komprimerad uppställning.
 
Måndag - Onsdag: Idag skall jag hem till mamma och pappa efter jobbet. Carl är ju hemma och jag tänkte passa på att umgås lite med honom innan han åker hem igen på onsdag. Någon gång i början på veckan skall jag också träffa Mathilda för lite efter-jobbet-häng i Malmö. Annars skall jag jobba, träna, laga mat och sådär.
 
Torsdag: På torsdag efter jobbet skall träffa Rebbe. Vi skall gå på stan och fika. Mysigt!
 
Fredag - Söndag: Helgen är något rörig än så länge. Det är så mycket som skall göras. Vi håller ju på att packa för fullt och vi måste rensa ut förrådet i helgen. Sarah H fyller dessutom år och det måste såklart firas! Så det är en del som händer i helgen. Men det ska bli kul!
 
Vi får ta veckan lite som det kommer, med andra ord.

En fredag med After Work och kompisar.

I fredags hade vi Formal Friday på kontoret. Alla klädde upp sig lite extra med andra ord.

När vi sedan hade slutat jobba hade MEC sin stora After Work som kallas VBAW (Världens Bästa After Work). Så vid 17 jag traskade ner en trappa för att dricka öl och hälsa på kollegor och vänner.

Bland annat hade jag bestämt träff med dessa två fina! Jag, Des och Jaana åt kikärtsburgare och hängde på VBAW:n tills klockan var 21 och det var dags att ta sig hemåt. En jättebra fredag!

Det tar sig.


Om ni undrar vad jag och Dan har gjort hela helgen så packar vi. Om två veckor flyttar vi till Malmö. Oh så spännande!

En onsdag på La Roche

I onsdags bestämde jag, Dan, Sarah H, Niclas, Sös, Emelie och Philip att det var dags att träffas lite. Vi hade hört att La Roche vid Lilla Torg i Malmö skulle ha bra tapas så vi gick dit för middag och lite kvalitetstid.
 
Jag beställde serranoinlindad getostkräm, friterade bläckfiskringar samt vitlöksstekta scampi. När det är tapas brukar jag alltid beställa tre rätter, men dessa var så stora och mättande att det egentligen hade räckt med två. Jag fick till exempel hur många friterade bläckfisk ringar som helst! Älskar när restauranger inte snålar.
 
Ber om ursäkt för halvkassa mobilbilder. Är det bara jag som tycker att kameran är sämre i 6S än i 5S? Det är kanske en inställning? Får kika närmre på det.
 
Bästa onsdagssällskapet!
 
När klockan var 20 var det dags för oss att ta bussen hem igen. Tänk, om två veckor behöver vi inte åka långa bussresor för att umgås med kompisar i Malmö längre. Då kan vi cykla nästan överrallt. Längtar så mycket. Eh, ja förresten. Dan somnade på bussen, höhö.

Ny hårfärg.


Tyckte att det var dags med lite förändring såhär på hösten. Tog därför och impulsfärgade håret blont. Snyggt va? Sjukt nöjd.

De senaste mobilbilderna.

Nu var det ett tag sedan vi kikade på vad jag har för bilder på min mobil, så tänkte att vi skulle göra det! Här har vi till exempel en fin söndagkväll i Lödde när jag var ute på promenix.

Nima och Isa som gosar. Ser ni att Nima håller om Isa? Finaste.

Cupcakes från Nejas babyshower i lördags.

Efter babyshowern bowlade jag, Niclas och Sarah H.

Vi lagade mat också! Rotfrukter, fläskfilé, svamp, sallad och favoritsås.

I söndags var jag och Micke ute och promenerade. Det var superfint väder och här är två bilder därifrån!

Mer än så har jag faktiskt inte att bjuda på. Skall samla på mig lite fler till nästa gång!

iPhone 6S.

Vet ni vad som fick följa med mig hem från affären i söndags? Efter en emotionell berg- och dalbana tyckte jag att det var dags att unna mig något. En kort cykeltur och en diskussion med en något otrevlig men ändå ganska snygg telefonförsäljare senare var iPhone 6S min!
 
Alltså den är ju sååå stor om man jämför med 5S, och då har jag ändå inte tagit Plus. Jag älskar den i alla fall och tänkte att den skulle vara min nya bästa kompis ett tag framöver.
 
Jag ville först ha den med roséfärgad baksida. "Det går inte" sa den sura telefonförsäljaren, "De är helt slut i hela Sverige och tar minst 6-8 veckor att få hem". Jaja, menade jag på, har ni den i guld så köper jag den här och nu. Och vips var jag en telefon rikare!
 
Jag tycker att den är väldigt fin i alla fall och är hittills väldigt nöjd. Att byta till iPhone/iMac var ungefär det bästa jag gjort i livet. 

Linneas babyshower.

I lördags så hade vi babyshower för Neja som snart, snart skall få en liten pojke. Babyshowern anordnades hemma hos Nejas mamma i Kågeröd och jag har tagit cirka 150 bilder som ni skall få ta del av.
 
Vi började med att samlas hemma hos Nejas mamma för att pynta och förbereda. Vi hade köpt massvis med dekorationer som gick i färgerna vitt, mörkblått, svart och guld.
 
Vi började plocka fram alla gottsaker och pyntade med vimplar. Alla hade varit så duktiga och hjälpt till med bakning, med mera.
 
Dör på alla bakelser och tårtor. Så otroligt gott.
 
Här ser ni presentbordet! En massa fint.
 
När alla gäster hade kommit och klockan hade slagit 12 var det dags att traska bort till Neja och överraska henne.
 
Neja blev jätteöverraskad och var inte alls beredd på att vi skulle komma och kidnappa henne! Medan hon gjorde sig i ordning traskade vi tillbaka till Nejas mamma Susanne och förberedde för lunchen.
 
 
Vi dukade fram smörgåstårtor, dricka och alla bakelser.
 
Och när Neja kom var det dags att äta!
 
Gott, gott, gott. Jag älskar smörgåstårta och hade nog kunnat äta det varje dag ungefär.
 
Efter middagen var det dags för quiz! Jag hade förberett två quiz. Det första handlade om graviditet, födsel och bebisar.
 
Det var klurigt, men alla jag känner är så jäkla allmänbildade och de fick höga poäng allihop.
 
Så blev det dags för efterrätt. Det serverades cupcakes som Marica hade bakat.
 
Sara hade med sig en citronkladdkaka.
 
Och Susanne hade bakat en budapestbakelse. Jag åt tills jag nästan dog.
 
Fina Neja <3
 
Och fint sällskap!
 
Lilla Elise var också med på babyshowern!
 
Sedan blev det dags för fiskedamm. Vi hade förberett lite olika godispåsar.
 
Alla hade tagit med bilder på sig själva som barn och istället för en vanlig fiskedamm satte vi fast varje bebisbild på de olika godispåsarna. På så sätt skulle Neja gissa vem det var på bilden och dela ut godispåsen till denna person. Hon var jätteduktig och hade alla rätt!
 
Roligt med fiskedamm!
 
<3
 
Här ser ni mig som bebis förresten. Tuppkam var sjukt inne på 90-talet.
 
Sedan blev det dags att öppna presenter!
 
Alla hade köpt jättefina presenter och det var kul att se vad Neja fick till lillgrabben.
 
Neja fick bland annat en blöjtårta, mini speeder, kläder, gosedjur, nattlampa, filtar och påslakanset. Massvis av fint!
 
Vi hade också köpt en svart liten bok där vi skulle skriva ner och gissa när lillpojken skulle födas, hans längd samt vikt. Vi skrev också ner små fina hälsningar.
 
Innan det var dags att gå hem var det dags för quiz nummer två! Den här gången skulle alla gissa vad olika kändisars barn heter. Det var ganska kul att se vad knäppa saker vissa kändisar döper sina barn till. Jason Lee's son heter Pilot Inspektor till exempel. Hur knäppt?
 
När klockan var 17 tackade jag och Rebbe för oss och för en supermysig och rolig babyshower. Nu väntar vi bara på att den fina lillkillen skall komma! <3

När man skall gå på babyshower.

I lördags hade vi anordnat en babyshower för Neja som snart, snart skall få en liten pojke. Klockan 10 kom Rebbe och hämtade upp mig, men innan dess hann jag ta några bilder på min lördagsklädsel.
 
Ni kommer att få se hur Nejas babyshower var i ett annat inlägg, men dekorationerna gick i vitt, mörkblått och lite guld och jag hade valt ut en klänning som gick i samma färger. Klart man skall matcha liksom!
 
Den supermysiga och roliga lördagen skall ni få hänga med på i nästa inlägg!

Dan är hemma!

 
Här kommer tre bilder från min och Dans söndagkväll. Han är äntligen hemma från Barcelona och fast att det har varit något skönt med egentid så har jag längtat efter en säng som inte är är tom. Jag har liksom känt mig halv nu i fyra dagar, som att det hela tiden är något som fattas. Vi firade att Dans hemkomst med lite plockmat såsom räckor, baguette, melon, aioli och ugnsstekta rotfrukter. Så otroligt god söndagsmiddag. Resten av kvällen spenderade vi framför TV:n och tittade på alla serier vi inte hade hunnit se. Perfekt söndagkväll <3

Vecka 42.

God morgon! Jag har haft en ganska hektisk helg och har därför inte hunnit uppdatera så mycket. Men ni skall få se allt roligt jag hunnit med i helgen! Men nu, veckans schema.
 
Måndag - Torsdag: Jag gör en något komprimerad version denna vecka då jag inte har särskilt mycket inplanerat. I veckan skall jag förutom att jobba sätta igång med träningen tänkte jag, laga mat, titta på serier, vardagslyxa lite. Dan är hemma från Barcelona och allt är som vanligt igen <3
 
Fredag: På fredag skall jag och Dan ha fredagsmys framför Idol! Vad tycker ni om programmet i år? Jag tycker att det har varit jättebra hittills! Alla är jätteduktiga.
 
Lördag och Söndag: I helgen kommer lillebror hem från Piteå! Då skall vi kramas som bara den. Annars är detta verkligen vår "packhelg". Jag vet att jag har sagt det varje helg, men nu har vi liksom inget val. Vi MÅSTE packa denna helgen, vi flyttar liksom om mindre än tre veckor.
 
Så det är lite hur min vecka kommer att se ut. Men nu kör vi måndag tycker jag!

Min fredag genom telefonen.

Jag tänkte att ni skulle få hänga med hur min fredag har sett ut genom ett antal mobilbilder. Jag festade till det lite sådär på fredagslunchen med sallad från Salads and Smoothies. Kyckling och rotfruktskimchi fick det bli idag.
 
Sedan rusade jag snabbt ner till stan för att reklamera min klänning. Den hade gått sönder i slitsen fast att den var sprillans ny. MQ var snälla och gav mig en ny. Tack, tack.
 
Tillbaka på jobbet upptäckte jag att en av mina Instagrambilder visades på MEC:s TV-skärmar i lobbyn. Roligt! Guuldfish heter jag på Instagram som ni redan vet.
 
Här ser ni en superliten del av mitt skrivbord. Spännande.
 
Sedan blev klockan 17 och jag tog bussen hem, svidade om och stack hem till Micke som bor ungefär 3 minuter bort från mig.
 
Vi delade på en pizza. Mickes del var baraaaa vesuvio och jag var lite mer galen och valde svamp, lök och ananas på.
 
Sedan tittade vi på Idol och Fear the Walking Dead tills det var dags att gå hem. Nu skall jag snart sova! Toppenfredag tycker jag.

Fredagsklädsel.

Hej på er och glad fredag! Jag har inte hunnit blogga innan idag, så jag slänger iväg ett snabbt hej nu innan jag håller fredagkväll.

Såhär ser jag ut ikväll när jag är hemma hos min kära vän Micke och fredagsmyser. Vi skall äta pizza och titta på Idol. Bästa fredagsmyset!

Byxorna är nya som ni vet och kommer från Lindex. Min plommonlila, kortärmade tröja med låg polokrage är också ny och kommer från Gina Tricot. Älskar när man fyndar fräsiga T-shirts för 99 pix.

Ni får ha en så himla bra fredag nu hörrni!

Sådant som gör mig glad.

Från ett lite argare inlägg till ett lite mer muntert. Tio saker som gör mig glad.

- När jag vaknar på morgonen och får för mig att jag skall till jobbet, men sedan kommer på att det är lördag och att jag kan somna om igen.

- När Dan köper hem proteinpudding med chokladsmak fast att jag inte har bett om det.

- I måndags när jag var hemma från jobbet eftersom jag var sjuk och fick massvis av "krya på dig"-sms av mina kollegor.

- När små hundar kommer fram på gatan och vill bli klappade.

- När man hittar klänningen man suktat efter ett par månader i precis rätt storlek på rea.

- Fredagkväll. Tacos. Idol. Dan.

- När min chef säger att jag har utvecklats och verkligen vuxit in i min roll som produktionsledare.

- När Dan har på sig parfymen jag köpte till honom som luktar en blandning av kanel och man.

- När jag tittar på Vänner eller New Girl.

- Att springa så fort jag bara kan till en låt jag tycker extra mycket om och tänker varken på framtiden eller något som har hänt. Det finns bara här och nu.

Det här med att säga ifrån.




Det finns alltid de som ska tycka till. De som har bubblande känslor i halsgropen som de bara måste berätta. Som de måste få uttrycka högt. Ni vet, de som skall kommentera ens hår, ens smink och säga "vad har du egentligen tagit på dig idag?". Jag kan få höra allt möjligt från att mina glasögon är för stora till att man inte borde ha vita skor på hösten. Människor som måste trycka ner och vill uppmärksamma. Säger att "ja, det där kanske är din stil."

Sådana människor brukar få mig att vilja krypa tillbaka in i mina denimfärgade jeans och svarta oversize tröjor där jag känner mig säker. Där inte människor kan stå och peka och tycka till. Så länge jag är så neutral som möjligt. Men vet ni vad? De har ju egentligen rätt. Det här är min stil. Jag använder mycket eyeliner, jag har inte en perfekt kropp och ibland hänger min lugg ner sådär störande i ögonen. Jag tycker att kortärmade polotröjor är något av höstens snyggaste plagg och jag tänker använda mina vita converse tills det är snö ute. Det här är liksom jag och istället för att förkasta varandras olikheter borde vi uppskatta det. För hur tråkig hade inte världen varit om vi alla hade sett likadana ut?

Igår köpte jag nya, grå kostymbyxor. Och vet ni? De är allt annat än denimblå jeans och jag älskar dem. 

Tisdagslista.

 
Vad gör du idag?
- Jobbar, hämtar hem mina klänningar från skräddaren, lagar mat, tittar på Vänner, bloggar lite, sover. Har hela dagen planerad in i minsta detalj.
 
Vilken är den bästa kombinationen av två saker du vet?
Fredagskänsla och doften av nyinköpta strumpbyxor. Bästa starten på en helg.
 
När var du avundsjuk på någon senast?
- Är avundsjuk på Rachel i varje Vänner-avsnitt. Hon är så söt och smal och har så fint hår och alltid så fina kläder.
 
 
Har du något onödigt du gör?
- Biter på naglarna, handlar för mycket kläder, säger "himla" för mycket. Slösar bort alltför mycket tid framför TV:n när jag egentligen borde städa och packa.
 
Vad är det sämsta med denna vecka?
- Att jag är jätteförkyld och slösade bort både min söndag och måndag genom att vara sjuk :(
 
Kan du visa bild på något jättebra?
- Jag och Dan på Halloweenfest förra året. Ser väldigt mycket fram emot årets fest! Skall bara komma på vad jag skall klä ut mig till.
 
Vad ska du göra resterande dagar av denna vecka?
- Bara ta det lugnt faktiskt. På fredag skall jag träffa Micke, men annars skall jag inte göra sådär jättemycket förutom att jobba, paaaacka någon jäkla gång då och sådär.
 
När hade du hjärtklappning senast?
- Varje dag på jobbet nästan. Det är så det blir när man gör nya, och för mig, outforskade saker varje dag.
 
Vad ska du göra i höst?
- Flytta till Malmö (!!), fira Halloween, ha en Thanksgivingmiddag. Ungefär sådär.
 
 
Vad är det konstigaste du gjort för kärlekens skull?
Jag har gjort många galna och konstiga saker för kärlekens skull. Ätit stulen isglass från en scoutstuga är en av dem.
 
Vad borde du göra men orkar bara inte?
- Men oh. PACKA.
 
Vad har du i ditt kylskåp?
- Just nu kan man hitta bland annat sallad, laktosfri mjök, coca cola zero, ägg och tre matlådor där inne.
 
 
Kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg?
- Nej, inte direkt faktiskt. Har inte kommit på vad jag skall blogga om härnäst. Har ni några tips?

En rosa månad.

Nu såhär i oktober är det ju en jätteviktig sak som uppmärksammas, nämligen bröstcancer. Visste ni att bröstcancer är den vanligaste cancerformen bland kvinnor och att ungefär var nionde kvinna drabbas?
 
Jag köper ett rosa band varje år och sätter på min kappa. Jag köper "rosa produkter" i affären där några extra kronor går till cancerfonden samt köper alltid de dyra rosa bandet-påsarna istället för de vanliga. Även om det bara är några kronor hit eller dit, så kan de ändå göra skillnad.
 
I år är det 13:e året i rad som kampanjen genomförs och i år är det Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune som har designat bandet. "Varje dag får 20 kvinnor i Sverige bröstcancer. På vårt rosa band ryms ungefär lika många stora cirklar med en liten cirkel mitt i. Ett enkelt mönster och en påminnelse om varför vi måste bekämpa denna sjukdom." förklarar de mönstret på sin design. Fint tycker jag och endast 30 kronor kostar den. Spring och köp en du också vet jag!

Vecka 41.

God morgon! Det är måndag och det innebär veckans schema! Det blir en något komprimerad version den här veckan.
 
Måndag - Onsdag: Eftersom jag är så otroligt förkyld skall jag bara ta det lugnt i veckan. Jobba, laga mat och få saker gjort. Måste paaaaacka eftersom vi snart flyttar (eller ja, om en månad..).
 
Torsdag: På torsdag åker Dan till Barcelona med sitt jobb! Helt galet. Han skall vara iväg i några dagar vilket innebär att jag kommer ha mycket egentid. Känns som att jag kommer att bli något rastlös.
 
Fredag: Efter jobbet skall jag väl äta middag och titta på Idol i min ensamhet. Eller så kanske jag hänger med tjejkompisar. Vi får se!
 
Lördag och söndag: I helgen har jag faktiskt inget planerat. Packa, städa, tvätta, bli frisk och så vidare. Om några veckor är det Halloween och jag måste lista ut vad jag skall klä ut mig till. Har ni några tips så hojta till!
 
Det är min vecka ungefär. Väldigt lugn som sagt, vilket är skönt. Trevlig måndag!

Förkyld, ny klänning och sushi.

Jag har visst dragit på mig världens hemskaste förkylning. Jag sitter just nu i soffan hemma och tycker väldigt synd om mig själv. Igår trotsade jag dock min snoriga näsa och efter att jag och mamma hade handlat lite på Center Syd, begav jag mig till Malmö. Jag hade en ny klänning från H&M som är i det finaste 70-tals mönstret.
 
Väl i Malmö träffade jag upp Sarah H och vi traskade hem till Carro för prat om ensamma hjärtan, människor som ger upp för lätt och om hur viktigt det är att stå på sig.
 
Vi försökte också välja ut en restaurang för kvällen, så himla svårt! Det finns ju så många att välja mellan.
 
Till slut blev det Izakaya Koi på Lilla Torg.
 
Vi åt sushi och jag drack världens godaste öl som inte smakar öl alls.
 
Carro testade en sushistrut och tyckte att den definitivt var godkänd!
 
När vi ätit upp traskade vi vidare till Espresso House för lite kaffe och bakelse. Jag drack vaniljlatte och åt världens minsta brownie.
 
Sedan fick vi för oss att vi skulle upp i Skybaren, men icke så nicke! Det var nämligen smockfullt och kön var på 30-35 minuter.
 
Så då bestämde jag och min förkylning att det var dags att åka hem istället. Klockan 22 fick vår fina lördagkväll ta slut. Nu känns det som att jag har sovit i hundra år men är ändå alldeles trött. Om cirka en månad kan jag cykla hem efter middagar på stan. Jag behöver inte åka buss med fulla ungdomar mitt i natten och jag kommer att bo så himla nära mina vänner. Längtar jättemycket.

Fredag med after work, hemgjorda hamburgare och Idol.

När klockan slog 17 i fredags gick jag och mina kollegor ner en trappa för att gå på MEC:s VBAW (står för Världens Bästa After Work). De anordnar en after work ungefär varannan fredag och den här gången var det Studio som höll i den. Vi fick finfina drinkar som smakade citron och dill.
 
Gänget som jag hängde med under kvällen! Christian, Robban, Josefine, Alex och Emma.
 
Det var ganska mycket folk om man säger så.
 
Josefine och jag gick i samma högstadieklass och det är alltid roligt när man springer in i någon man inte träffat på väldigt länge.
 
Klockan halv åtta tackade jag för mig och åkte hem till Dan som hade lagat hemgjorde hamburgare. Perfekt fredagsmat! Vi tittade på Idol och jag halvsomnade i soffan.
 
De här två var också väldigt gulliga (fast att Nima knappt syns i den svarta fåtöljen). Bra fredagkväll! 

Linas Matkasse: Kycklinggryta, kebab och fiskgratäng.

Som ni vet har jag och Dan haft Linas Matkasse den här veckan. Tycker att det är väldigt lagom att den kommer varannan vecka. Då kan man bestämma lite själv vad man vill äta ena veckan och testa nya recept den andra veckan. Perfekt! Denna vecka har det bjudits på både kycklinggryta, kebab och fiskgratäng. Såhär har det sett ut!
 
 
Masalakyckling med mandel och vitlöksfrästa haricots verts:
 
I måndags lagade vi en lite indisk kycklinggryta som var jättegod. I den fanns det bland annat kalkonbacon, mandelspån, chili och kokosmjölk. Det var veckans godaste rätt faktiskt!
 
 
Lövbiffskebab med avokado- och limesalsa:
 
I onsdags lagade vi lövbiffskebaben. Den var helt okej. Alltså brödet, avokadosalsan och vitlökssåsen (som tydligen skulle göras på Philadelphia?!) var supergott, men vi hade mer problem med själva köttet. Lövbiff blir så lätt överstekt och segt, vilket det tyvärr blev när vi lagade det. Det hade säkert varit mycket godare annars. Sedan var det rätt svårt att göra matlådor av och ta med till jobbet, så där blev ett minus också.
 
 
Oreganodoftande fiskgratäng med fransk bönsallad och pressad potatis:
 
Igår lagade vi den här fiskgratängen och den var jättegod! Sejfilé är inget jag och Dan brukar laga direkt och därför var det extra spännande. Nu är jag dock så himla trött på oregano. Känns som varenda rätt vi har lagat från Linas Matkasse har varit med färsk oregano. Nåväl. Det här kommer jag att äta till lunch idag också om någon undrar! Fredagsfestligt och allt.

Torsdagskläder.

Hej på er! Hoppas allt är bra idag. Såhär kan det se ut på tvättmaskinen en morgon när man inte har en aning om vad man skall ha på sig. Jag har en så otrolig klädesnoja just nu. Ingenting är bra och jag vill bara köpa nytt, nytt, nytt.
 
Men såhär ser jag ut idag i alla fall! I gamla kostymbyxor och en randig tröja.
 
Jag lever just nu i mina kostymbyxor. Älskar den höga midjan och att de inte sitter åt särskilt mycket.
 
Ber om ursäkt för de gryniga mobilbilderna som jag tog supersnabbt imorse innan jag cyklade som en galning till bussen. Men let's face it, ni kan inte få allt <3
 
Ha en bra torsdag!

RSS 2.0