Söndag, pildammsparken och lägenhetsvisningar.

I söndags var det strålande sol här i Malmö och jag och Carro hade bestämt att vi skulle hitta på något. Jag tog bussen ner till Nobeltorget för att möta henne och sedan började vi traska ner mot Pildammsparken.
 
För det var ju en perfekt dag att traska runt här! Pildammsparken är en av de finaste parker här i Malmö tycker jag.
 
Måste såklart dokumentera lite.
 
Så fint och perfekt söndagsunderhållning!
 
När vi kände att vi började bli hungriga, började vi gå in till Triangeln igen.
 
Stannade till på Barista och köpte vars ett paket tunnbrödsrullar och kaffe. Sedan hängde vi på uteserveringen lite och småplanerade sommaren.
 
När vi började röra på oss igen gick vi förbi en öppen lägenhetsvisning som Carro gärna ville gå på. Javisst sa jag! Så roligt att helt spontant titta på lägenheter. Därefter kom jag ihåg att det skulle vara en annan visning på en lägenhet jag hade spanat in på Hemnet, så vi gick dit också. Det blev tyvärr inget napp för varken mig eller Carro. Därefter tog jag bussen hem precis när det skulle börja ösregna och allt, bra timing! Det har ju dock inte slutat regna sedan dess ungefär.

GOT-måndag och tisdagens kläder.

Ja, så igår var det den stora dagen. Game of Thrones säsong 6 började äntligen! Själv gick jag inte in på Facebook på hela dagen för att undvika spoilers.
 
Väl hemma kom Sös, Simon, Christoffer och Viktor över. Vi åt pizza först och sedan åt vi godis och chips till själva avsnittet. Hur jäkla bra måndag liksom? Avsnittet var bra tycker jag. De första avsnitten brukar alltid vara lite sega, men igår fick man ändå en rätt bra recap på hur förra säsongen slutade. Eller vad tyckte ni?
 
Men idag är det tisdag och nya tag! Jag ser ut såhär i svarta jeans och en gammal blå skjorta från H&M.
 
Är det inte härligt att det har blivit vår och att man kan använda sina vårkläder? Det är som att man helt plötsligt har en helt ny garderob eftersom man inte använt kläderna på länge. Idag regnar det som sjutton dock. Tråkigt.
 
Hoppas ni får en finfin tisdag!

Mammas och Pappas födelsedagar.

I lördags var det såhär fint väder i Malmö! Älskar att träden slår ut nu och att man hittar en massa körsbärsträd här och var i stan.
 
Jag bär dock fortfarande min höstjacka och har inte övergått till vårjacka än. Tycker att det är lite kallt fortfarande.
 
I vilket fall som helst! Jag och Dan tog bussen hem till mamma och pappa. De fyllde nämligen år förra veckan! Pappa fyllde år i måndags och mamma i tisdags. Det är så gulligt att de fyller år dagarna efter varandra. Vi firade deras födelsedagar med familjemiddag och grillning. Nu är det ju så pass mycket vår att vi kan sitta i uterummet också!
 
Carl högg in på köttet direkt, haha.
 
Dan, Totte och pappa.
 
SÅ GOTT! Det blev grillad fläskfilé och halloumi, potatisgratäng, lite olika såser och sallad.
 
Världens bästa sambo och världens bästa syskon! Favoriterna <3
 
Sedan var det presentdags såklart! De fick lite blandade saker: öl, vin, en jättehäftig kruka, kaffekopp, lakrits och nyckelring. Haha.
 
Sedan blev det kväll, Micke kom förbi, vi åt glass och hade det mysigt!
 
Fina mamsen! <3
 
När klockan blev ett på natten kramade vi min fina familj hej då och åkte tillbaka till Malmö. Mysig lördag!

Vecka 17.

Goood morgon och glad måndag! Vi kör igång med veckans schema som vanligt.
 
Måndag: Idag har jag ställt in mitt spinningpass för något superduperviktigt: GAME OF THRONES!! Idag kommer första avsnittet ut av Game of Thrones säsong 6. Jag, Dan, min lillebror Christoffer och hans flickvän samt Sös och hennes pojkvän skall samlas hemma hos oss för att äta pizza och se avsnittet! Det skall bli så mysigt. Perfekt såhär en annars grå måndag.
 
Tisdag: Efter jobbet skall jag på pilates och yoga.
 
Onsdag-fredag: Jag tänker att vi komprimerar schemat lite. Övrigt skall jag ta det lungt i veckan. Jag skall läsa ut boken jag läser nu, träna och försöka ta det lungt. På fredag är det AW på MEC, vi får se om jag går. Kanske!
 
Lördag: På lördag är det Valborg! Woho! Vi skall ha lite Valborgsgrillning hemma hos Carro och senare under kvällen skall vi ner till Pildammsparken och titta på bålet. Mysigt!
 
Söndag: På söndag har vi inget planerat än så länge. Tänkte sova länge i alla fall, haha.

Mammaledighets-shower, typ.

I fredags efter jobbet gick jag snabbt hem och bytte om och satte upp håret, gjorde mig fredagsfin helt enkelt. Vi skulle nämligen hem till Emelie och Philip för att fira att Emelie skulle gå på mammaledighet!

Klänningen har ni sett tidigare och kommer från Filippa K. Ber om ursäkt för alla påsar i bakgrunden, men skulle gå ut med sopor, bära med mig presenter med mera. Det är sånt ni får ta helt enkelt.

Jag och Dan mötte upp Sarah H på tåget ut mot Teckomatorp och förberedde presenter. Titta så fint!

Gulligaste lådan.
 
Och vips var vi framme i Teckomatorp och hemma hos Emelie och Philip!
 
Vi blev bjudna på en somrig fördrink.
 
Och fick klappa på Björne.
 
Niclas, Sarah H, Philip och Emelie!
 
De hade findukat långbordet i vardagsrummet!
 
Och Emelie hade fått en jättefin blombukett av sina arbetskamrater. Tulpaner <3
 
Det bjöds på grillade hemgjorda vegoburgare och majskolvar!
 
Pommes och massa annat. Titta så gott!
 
Efter maten var det presentdags!
 
Så, för att förtydliga allting. Emelie och Philip skall alltså snart, snart få en liten bebis!! Oh, så mysigt det ska bli. I fredags gick Emelie alltså på mammaledighet och det måste ju firas med presenter, god mat och härligt sällskap! <3 Som en mammaledighets-shower typ.
 
Fina Sös!
 
Sös och Simon.
 
Vi hade alla lagt ihop till lite presenter, såsom ett par böcker, bebiskläder, nappar, en nallebjörn och ett paket med ansiktsmask och massageolja från Body Shop.
 
Niclas och Sarah H!
 
Sedan bjöds det på tårta gjord av hallongrädde, lemon curd och marängbotten. Somrigt och gott! Tack Emelie och Philip för en jättefin kväll! <3 

Essie: Sand Tropez

Jag har ett nytt nagellack, igen. Haha. Den här gången fick det bli ett väldigt neutralt från Essie. Jag älskar Essies nagellack. Det sitter som berget, har jättegulliga namn på de olika lacken och väldigt fina nyanser.
 
Den här gången blev det ett nude/beige-aktigt nagellack. Jag är väldigt glad i neutrala nagellack för tillfället. De känns så klassiska och jag tröttnar inte på dem på samma sätt som jag gör på väldigt färgglada lack.
 
Sand Tropez heter färgen Essie-lack går ju att köpa lite var som helst. Detta fick följa med mig hem från H&M till exempel. De här bilderna tog jag i fredags. Det känns så fredagspeppigt att måla naglarna tycker jag. Som en nystart efter en jobbig vecka ungefär.

Hej!


Hej! Jag är i Lödde hos mina föräldrar. Här har de japanska körsbärsblommorna slagit ut. Jag kommer att blogga mer imorgon, har massvis med inlägg att skriva. Puss!

Mina senaste mobilbilder.

Jag tänkte att vi skulle kika på de senaste bilderna jag har samlat i min telefon!

På jobbet härom dagen skrev Sam ett mycket klokt motto.

En av förra veckans matkasse-middagar, kycklinggryta med mango chutney och pasta.

Såhär vårig var jag i fredags i ny blus och nya kostymbyxor. Allt köpt på H&M!

I fredags åt vi även asiatiska tacos som ni redan vet.

I lördagsmorse var jag och Dan ute och gick en promenad i Västra Hamnen. Vi hittade en massa snår och gångar som ledde in till mysiga bostadsområden.

Tänk att jag bor här! Okej, inte här här - men i Västra Hamnen <3

Körsbärsblommor! Har knappt sett några japanska körsbärsblommor i år. Är det någon som vet om det finns några planterade i VH någonstans? Jag måste se dem innan de har blommat över.

Haha. Tyckte den här var så rolig i mitt instagramflöde. Skickade den till min lillebror som är helt lyrisk över Pokemon.

Grillmästarna Niclas och Dan i lördags!

Haha.

Hahaha.

I söndags hängde jag på Emporia en sväng med Carl och Christoffer. Är så glad över att Carl är hemma från Piteå och Christoffer har flyttat till Malmö.

Jag hittade den här bilden på Jennys Instagram härom dagen! Haha. Den är från när vi gick på högskolan. Så liten och pluttig jag ser ut.

I måndags bjöd min kollega Christan mig på lunch! Vi åt soppa på Röstånga Mölla. Ett stort tips till er som jobbar vid Centralen i Malmö! Billigt och jättegod mat.

Sjukt dålig bild, men det är i alla fall lasagne som vi lagade i måndags.

På kvällarna brukar jag lägga mig och läsa i sängen och Dan ligger bredvid och jobbar eller annat. Då skall katterna alltid vara i sängen med oss. Tycker att det är så gulligt att de alltid vill vara där vi är.

Idag har jag lyssnat på min favortipodd! Okej, den enda podden jag lyssnar på. Poddar är egentligen inte riktigt min grej. Den här är så lagom för den brukar vara cirka 20 minuter lång. Om de är längre så blir jag lätt uttråkad.

Till lunch idag åt jag sushi på Malmö Central. Det var längesedan jag sist åt sushi, så det passade bra. Glömde dock bort att fotografera den, så det fick bli en bild på misosoppan istället!

Och det var de senaste mobilbilderna!

Tisdag.


PJUH så trött jag är! Direkt efter jobbet gick jag hem och bytte om och körde därefter ett pilatespass, yoga och så en powerwalk. Ikväll var jag hemma runt 20.30 och har sedan dess legat halvdöd i soffan. Dan var så snäll och fin och lagade middag till mig. Idag blev det laxfilé med rotfrukter! Så gott. Det här med matkasse är bra grejer. Vi har kört det i 3 veckor nu och är väldigt nöjda. Jag älskar att det blir så varierande mat.

Jag och Dan har börjat titta på Marvels Daredevil på Netflix. Den är väldigt bra och vi är redan på säsong 2! Ett stort tips till er som tycker om Marvel och superhjältar överlag.

Hoppas ni har haft en bra tisdag!

Söndag, kalas och två småbröder.

På söndagmorgonen åkte jag och Dan hem till Dans bror Ola och Angelica för att fira att deras dotter Tova fyllde hela 7 år!
 
De hade dukat upp med bullfrukost, vilket var helt fantastiskt i och med att jag inte hade ätit frukost vilket verkligen aldrig händer. Var så hungrig.
 
Det fina födelsedagsbarnet! <3 Hela 7 år. Jag kommer ihåg när hon var en liten, liten plutt och inte ens kunde gå.
 
När vi hade kalasat klart hemma hos Ola och Angelica åkte vi in till Malmö igen. Dan åkte hem för att jobba och jag mötte upp min ena lillebror vid Stadshuset!
 
Hej Carl!
 
Vi köpte falafel, mötte upp lillebror nummer 2 - även kallad Christoffer, och skulle shoppa! Kolla Carls nyckelknippa förresten! Om ni inte känner igen den så är det en replika från Kill Bill.
 
Så tog vi tåget till Emporia för att handla diverse födelsedagspresenter och Christoffer blev sjukt missnöjd över att vi inte hann med att ta en enda kopp kaffe på Espresso House. Nåväl, det var en väldigt mysig söndag ändå!

När vi invigde Sarahs och Niclas grill.

I lördagskväll tog jag och Dan en buss, ett tåg och en buss till för att komma till Bunkeflostrand i utkanten av Malmö. Vi skulle nämligen hem till Sarah och Niclas och hålla lördag! Förresten, som ni kanske har läst er till - min Köpenhamnstripp blev framflyttad och därför var jag inte där i helgen. Om ni nu skulle förvänta er Köpenhamnsbilder, det blir en annan gång!
 
I vilket fall som helst, Sarah och Niclas hade köpt en ny grill och det var vi såklart tvungna att inviga! Om det är vår och man har en uteplats, då måste man ha en grill tänkte vi.
 
Sarah hade gjort finfina snacks på naturella nachos och räkröra! Alltså det var helt galet gott. Det låter kanske märkligt, men det gick verkligen bra ihop. Så enkelt dessutom.
 
Och så laddade vi upp och började grilla!
 
Det skulle bli grillspett!
 
Hej från mig!
 
Niclas! Sarah och Dan ville inte riktigt vara med på bild, vilket man såklart får respektera.
 
Så var middagen klar!
 
Förutom kycklingspett grillades det även grönsaksspett, hamburgare och majskolvar.
 
Som vi åt tillsammans med sallad, potatisgratäng, vitlöksbröd och bearnaisesås. Vi hade en rejäl matkoma därefter.
 
Och som om vi inte var tillräckligt mätta, blev det även glass till efterrätt! Sedan spelade vi yatzy och pratade om olika filmer. Jag har till exempel inte sett Top Gun, vilket tydligen är helt skandal och måste ändras på. Vid tolv åkte jag och Dan hem och sov. Superbra och mysig lördag!

Vecka 16.

Hej på er! Så var helgen över och det var måndag igen. Ny vecka och sådär. Vi börjar den här bloggveckan som vanligt med schemat!
 
Måndag: Spinningpass klockan 17.30 efter jobbet. Imorgon fyller dessutom finaste pappa år!
 
Tisdag: Pilates och yoga efter jobbet. Tycker egentligen att det är sådär kul att träna på tisdagarna. Passen är roliga, men jag är alltid hemma runt 20.30 på kvällen, och det är mindre kul. Annars fyller min fina mamma år imorgon. Jag vet, det är ganska kul att mina föräldrar fyller år dagarna efter varandra <3
 
Onsdag: Efter jobbet åker jag och Dan till Emporia för att träna Bodypump med Niclas.
 
Torsdag: Vilodag! Häng hemma efter jobbet :)
 
Fredag: På fredag efter jobbet åker vi hem till Emelie och Philip för att umgås lite! Skall bli jättemysigt. Perfekt fredagshäng.
 
Lördag: På lördag skall vi till Lödde för att fira mammas och pappas födelsedagar! Mysigt med familjemiddag.
 
Söndag: Träffa Carro och umgås!
 
Annars kommer jag att ha ganska mycket att göra på jobbet den här veckan. Det är bara att köra på! Nu håller vi måndag.

Veckans andra lista.

 
HAR DU?
Folköl i kylen:
Nej ingen folköl, men vanlig öl!
Något husdjur:
Ja, två fina Norska Skogkatter <3
Någon favoriträtt:
Alltså jag älskar ju all mat. Men inget slår ju oxfilé, pappas hemgjorda brunsås och mammas potatisgratäng.
Puder på dig:
Ja, runt ögonen för att ta bort mörka ringar.
Några framtidsplaner:
Bli framgångsrik projektledare, skriva bok, gifta sig, hitta ett perfekt hus, allt det där.
Någon sjukdom:
Nej. Skönt! Det skulle väl vara min IBS, men tycker inte den räknas som en sjukdom.
Gymkort:
Ja, på Nordic Wellness
Några MVG:n:
Gick ut 3:an med 3 MVG. Inte wow wow alltså, men ändå väldigt nöjd!
Något beroende: 
Cola Zero.
Nagellack:
Inget på mig just nu.
Någon vän som bor i ett annat land:
Njae, Cilla bor i Köpenhamn i Danmark. Räknas det?
 
 
VEM?
Avskyr du: 
Ingen.
Längtar du mest efter:
Mina syskon just nu. Vi har inte hängt så mycket på sistone :(
Stör du dig på:
Folk som alltid skall veta bäst och typ pracka på en sin egen livsstil.
Gosar du med:
Dan såklart!
Lagar mat: 
Jag och Dan brukar laga maten tillsammans här hemma, det är roligare då.
Diskar:
Vi har diskmaskin, men det är mest Dan som sätter ner i den.
 
 
VILKEN?
Tidning läser du:
Inga :/ Jag är jättedålig på att läsa tidningar. Jag läser hellre bloggar och tittar på nyhetsmorgon.
Buss åker du oftast:
5:an.
Dag fyller du år:
26 februari!
Årstid föredrar du:
Jag tycker om alla årstider, men sommaren är bäst.
 
 
VAD?
Gör du nu:
Sitter i träningskläder (var ute och promenerade innan) framför TV:n, bloggar och tittar på gårdagens repris av Let's Dance.
Gör dig till en bra människa:
Att jag är omtänksam och snäll.
Gör dig till en dålig människa:
Dålig och dålig tycker jag väl inte. Men några av mina sämre egenskaper är att jag blir sårad lätt, att jag har svårt att säga ifrån när folk kör över en, att jag kan vara självupptagen.
Vill du arbeta med:
Det jag jobbar med nu, på reklambyrå. Men jag vill väl kanske ta mig uppåt i karriärsstegen. Sen vill jag skriva då såklart. Men jag hoppas att jag kan göra båda delar på något sätt, kombinera det.
Är roligast just nu:
Att det är vår och att jag och Dan bor i finaste Malmö!
Har du på dig nu:
Ett lila träningslinne och ett par träningsbyxor. Haha, ska snart göra mig i ordning.
Äger du för skor:
Blandat, men bara lågklackade skor. Äger inte ett enda par högklackade skor.
Har du för storlek i skor: 
38.
Läser du för bok:
Älskaren av Marguerite Duras.
Ska du göra nu:
Städa lite, göra mig i ordning, gå ner till Systemet och ICA Maxi och handla och ikväll skall vi hem till Sarah och Niclas! Min Köpenhamnstripp idag med Jenny, Cilla och Lina blev framflyttad till en annan helg.
 

Två finmiddagar.

Jag har fotograferat lite matbilder med min kamera, bara sådär. Två finmiddagar har jag lyckats fotografera, så jag tycker att vi kikar på dem!
 
Räkor och plockmat
Förra söndagen ville jag och Dan gosa framför TV:n hela kvällen med något som tog lång tid att äta. Vi tyckte att räkor är ju perfekt då! Det känns dessutom väldigt somrigt.
 
Dagen innan hade jag köpt ett halvt kilo räkor i den dyra räkboxen på ICA Maxi. Så värt.
 
Till det hade vi vindruvor, potatissallad, vitlöksbaguette, rån, ost och ölkorv. Så gott!
 
Asiatiska tacos
I veckorna har vi ju matkasse från Citygross och det har varit en massa nya spännande recept! Vi har en femdagarskasse och de rekommenderar att man äter rätterna i den ordning som de lägger upp dem i bladet. Jag älskar att de alltid sparar något extra tjusigt till fredagarna.
 
Igår åt vi därför asiatisk tacos!
 
Vi marinerade fläskytterfilé i soya, vitlök, ingefära och sambal oelek i 30 minuter och stekte sedan upp. Till det gjorde vi en dressing gjord på matyoghurt, soya, ingefära och lime och serverade allt i salladsblad med cashewnötter, groddar och salladslök.
 
Himla fin fredagsmiddag! Ikväll skall vi grilla!

Torsdagslistan.

 
Vad var det första du tänkte när du vaknade?
"Hur kan klockan redan vara sju?! Hur kan hela natten redan ha gått? Är så trött. Måste sova lite till..." Typ. Ändå gick jag och lade mig klockan 22 och sov till 07 - alltså 9 timmars sömn. Jisses. Är trött konstant numera.
 
Har du ringt någon idag? Vem och vad sa ni?
Ja, på jobbet har jag ringt massvis av folk och letat material till diverse projekt vi håller på med. Men efter jobbet har jag bara ringt Sarah Hammargren. Vi pratade om eventuell grillhäng i helgen.
 
Vilket humör är du på?
Jag är ganska pigg idag! Vilket jag i och för sig borde vara efter att ha sovit 9 timmar. Men ganska glad och pigg.
 
 
Vad har du på dig just nu?
Just nu har jag på mig min pyjamas som består av ett par svarta knälånga mjukisbyxor och ett grått linne. Mycket snyggt. Jag skall sova alldeles strax.
 
Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
En present till Dans brorsdotter som fyller år på måndag.
 
 
Vilken var den första hemsidan du gick in på på Internet?
Idag? Sandra Beijers blogg. Jag brukar alltid läsa den när jag ligger kvar i sängen på morgonen och försöker vakna.
 
Vad skall du göra ikväll?
Min kväll är nästan slut, skall alldeles strax sova. Men det jag har gjort ikväll är: gått på stan med Sös, lagat mat, ätit, tittat på TV (Ninja warrior samt Daredevil säsong 1)
 
Vilken låt lyssnar du på idag?
För tillfället har jag totalt kärat ner mig i Jonathan Johansson. Har alltid tyckt att han är bra, men har nu blev helt och hållet förälskad i hans musik. Så har lyssnat mycket på honom idag, speciellt "Lättast att släcka 98". Asbra.
 
Jag och Carro när vi såg Jonathan Johansson på Malmöfestivalen i somras. 
 
Vad gjorde du för exakt en vecka sedan vid den här tidpunkten?
Jag låg antagligen i sängen och läste "Alltings början" innan det var dags att sova. 
 
Tror du att du kommer att få en komplimang idag, för vad?
Nej det tror jag väl inte. Det skulle vara om Dan säger något fint innan vi somnar. Haha!
 
När fotade du något senast, och vad?
Det senaste jag fotade var bilden här nedan! Dagens middag från matkassen: Kycklinggryta med mango chutney och pasta. Gott!
 

De senaste mobilbilderna.

Det var ett tag sedan vi tittade på mina senaste mobilbilder. Så vi gör det tänkte jag. Jag har provat den där nya sushirestaurangen som öppnat i mitt och Dans område. Sushin var prisvärd och väldigt god!

Här har vi två mobilbilder på hur jag såg ut i lördags! Klänningen är från Filippa K.

Jag målade naglarna vita och hade hudfärgade strumpbyxor. Så himla mycket vår över det.

Neja och Robins tårtor på dopet var superfina och goda.

I söndags hälsade jag på min lillebror som har flyttat till Malmö!! Han har flyttat till Nobel-området och där hade de japanska körsbärsblommorna börjat slå ut.

Jag passade på att kramas med den här fisen. Min lillebrors flickväns hund: Sessan!

<3

Den här veckan har jag sprungit sammanlagt en mil i perfekt vårväder! Idag regnade det dock, så det blev ingen löpning.

Vi kör matkasse den här veckan också och igår var det torsk med cashewnötter och pasta. Gott!

Haha. Tyckte de här var så roliga bara. Älskar den med katterna <3

Bok Mars: Alltings början.

Nu har jag äntligen läst ut mars-månads bok! "Alltings början" är skriven av Karolina Ramqvist och handlar om Saga. Saga är 15 år när boken börjar och närmre 25 i slutet av boken, man får alltså följa Saga i cirka 10 år av hennes liv.
 
Saga bor i Stockholm tillsammans med hennes mamma. Hennes mamma är feminist och väldigt politiskt engagerad. Hon säger till Saga att hon måste ta för sig mer, hon måste visa att unga kvinnor också kan ta för sig. Så Saga försöker. Hon skolkar från skolan, hänger med sina kompisar Pauline och Harald, fikar och festar. Och försöker att ta plats. En dag efter skolan tar Pauline med Saga till ett café och pekar ut en man, Stockholms vackraste man, menar Pauline. Nämligen Victor Schantz.
 
I nästan ett år betraktar dem Victor Schantz. De ser honom på cafén och på fester, men tittar bara på avstånd och går inte fram och pratar. En kväll är Saga och han på samma fest och Saga tar modet till sig, går fram och flirtar. Därefter drar han med henne hem och de ligger. Efter detta är Saga helt fast - hon kan inte få bort honom från sina tankar.
 
I hans kök lämnade hon en lapp med hennes telefonnummer, men han ringer aldrig.
 
Saga börjar bli manisk i sitt beteende och kan inte släppa honom. Hon blir sådär besatt som en 15-åring kan bli när man är kär.
 
Tillslut träffar hon på honom ute, men han hälsar inte. Tittar inte ens åt hennes håll.
 
Så börjar han söka upp henne, dra med henne hem från fester igen och ringer och letar efter henne. Men han håller henne på avstånd. Vill bara när det passar honom och inte annars.
 
Han är väldigt hård i sättet han beter sig mot henne, väldigt tydlig med att han bara vill åt hennes kropp och inget annat.
 
Som här. Fy 17.
 
 
Saga slutar skolan, dejtar andra och reser till Paris men ändå kan hon inte få bort honom ur hennes huvud. I resten av boken får man följa hur hon växer upp, börjar jobba och skaffar sig ett liv - en vardag. Men ändå så är Victor Schantz kvar och släpper aldrig riktigt taget.
 
Så vad tyckte jag? I början tyckte jag att den var svår att komma in i. Boken fokuserar mycket på Sagas tankar och hon fastnar lätt på saker som kanske inte alltid är så relevanta för berättelsen. Jag fick ge den cirka 100 sidor innan jag började tycka om den, men när jag väl fastnade var jag hooked. Man känner så väl igen sig i den här besattheten som Karolina Ramqvist målar upp, hur man inte riktigt kan släppa en person. En person som bara tar och sällan ger - men ändå ger tillräckligt mycket för att man skall stanna kvar.
 
Jag älskar dessutom att feminism är en så stor del av boken. Den lyfter upp tankar och funderingar som man många gånger har missat och får en att tänka om kring mycket i vardagen. Jag rekommenderar verkligen att läsa boken, och om du har svårt att komma in i den - den blir bättre!

Edvins dop, 9 april

I lördags åkte jag och Dan ut hit! Till kyrkan i Sireköpinge för att se Robin och Nejas son Edvin döpas.
 
Det var sol ute och jag och Dan var tidiga, så vi hängde i solen lite.
 
Och så slog klockan 14 och det var dags för dop! Neja hade gjort ett jättefint dopprogram.
 
Inne i kyrkan!
 
Marica, Roger och deras barn Colin och Elise höll oss sällskap långt bak i kyrkan :)
 
Och så traskade sällskapet in!
 
Nejas syster Elin vad gudmor och Robins bror Jens var gudfar.
 
Nejas lillasyster Hanna sjöng två låtar i kyrkan. Jättefint och rörande!
 
Och så blev Edvin döpt och visades upp för alla i kyrkan.
 
Och här har vi hela ligan när dopet var slut! <3
 
Efter dopet åkte vi till församlingshemmet i Kågeröd där vi skulle äta och umgås.
 
Rebbis!
 
Valter!
 
Inne i lokalen hade Neja och Robin pyntat jättefint. Edvin Olle Horsner! Så fint.
 
Och det bjöds på urgod mat!
 
Och här är en del av mitt sällskap! Rebbe, Johan och så Dan såklart.
 
Rana och Edvin!
 
Valter och Colin.
 
Man måste passa på att bebisgosa såklart!
 
Och så åt vi mycket och länge.
 
Finaste Neja och självaste dopbarnet!
 
Efter maten bjöds det på ursöta tårtor och kaffe.
 
Hur fint?
 
Och cupcakes!!!! Åt bara en och ångrar mig som sjutton nu. Skulle ätit minst tre. De var så goda.
 
Omnom.
 
Jag snodde den här från Nejas blogg. En bild där jag faktiskt är med också, woho!
 
Sedan öppnades det presenter och klockan 18 tackade vi för oss. En jättefin och mysig dag, och ett otroligt fint dop! Tack Neja och Robin! <3

Vecka 15.

Hej på er och glad måndag! Hoppas ni har haft en finfin helg. Det har jag haft, men vi skall titta mer på hur min helg sett ut lite senare. Först ut: veckans schema.
 
Måndag: Idag efter jobbet skall jag ut och springa en runda. Spinningen är inställd så jag tänkte passa på att springa i det fina vädret istället. Därefter skall vi laga middag, vi fick vår matkasse igår och skall testa en massa nya spännande recept den här veckan!
 
Tisdag: Imorgon efter jobbet skall jag först på pilates och sedan på yoga.
 
Onsdag: Träna bodypump med Dan och Niclas efter jobbet.
 
Torsdag: Ingen träning! Däremot skall jag träffa Sös efter jobbet och gå en sväng på stan. Det skall bli mysigt med kvalitetstid.
 
Fredag: Heeeeelg! På fredag skall jag inte göra någonting. Alltså jag har ställt in planer och sagt nej till AW:s BARA för att jag skall vara hemma, pussa på Dan, laga mat och kolla serier. Jag behöver det. Det är så mycket just nu och fredagkvällarna har blivit ganska heliga för mig.
 
Lördag: På lördag så är jag minsann bjuden till Köpenhamn! I födelsedagspresent av Lina, Jenny och Cilla fick jag en tripp till Köpenhamn. Vi skall gå på konstmuseet Louisiana och umgås i vårsolen. Härligt!
 
Söndag: På söndag skall vi fira Dans brorsdotter Tova som fyller år! Ska bli supermysigt.
 
Och så kommer veckan att se ut. Jag kommer att uppdatera med en massa inlägg från helgen så fort jag är hemma ikväll. Men nu håller vi måndag!

Kastanjerna och Ystadvägen, det räckte aldrig för mig.

Hej på er och glad lördag!
 
Idag ser jag ut såhär i en ny mörkblå klänning från Filippa K. Vi skall nämligen på Nejas och Robins sons dop idag, och då måste man såklart klä upp sig! Till det har jag hudfärgade strumpbyxor för att göra det extra vårigt och så nyfärgat hår! Jag vet att ljuset blev lite sådär i bilderna, jag försökte ljusa upp dem så gott jag kunde.
 
Inläggets rubrik kommer från Jonathan Johanssons "Lätt att släcka 98" som jag för tillfället spelar sönder. Jag älskar Malmöskildringen i den. Hoppas ni får en finfin lördag!

Friyay.

Glad fredag! Oh, våren är så mycket i luften för tillfället. Jag längtar jättemycket till sommaren. Det ska bli så härligt.
 
När det är fredag får man unna sig sådant som finkaffe, tänker jag. Varje lunch försöker jag gå ut och promenera en runda och idag traskade jag ner till Centralen för att köpa lite finkaffe. Alltså vaniljlatte från Espresso House.
 
En rätt mysig lunchpromenad! 
 
När jag kom hem från jobbet idag var det dags att laga dagens matkasse-middag! Idag blev det vitlöksmarinerad kotlett med salviakryddad potatis. Gott!

Och såhär bra blev det! Perfekt fredagsmiddag. Nu skall jag titta på lite serier, färga håret och sedan får vi se vad som händer. Det ska bli så skönt med helg. Glad fredag på er!

Torsdag, en fjäril och rödbetsbiffar.

Hej på er! Hoppas att ni har haft en bra torsdag!
 
Såhär såg jag ut idag när jag hängde på jobbet en hel dag. Jag får snart inte ha på mig dessa byxorna mer. Har på mig dem heeela tiden, men tycker de är så sköna. Till dem hade jag en kortärmad polotröja från Lindex. Ser förresten att jag behöver putsa vår spegel, haha.
 
På lunchen var jag, Lotta och Ingrid ute och gick. Det blåste jättemycket och regnade lite också. Vi hittade en fjäril på asfalten, som liksom bara satt. Flög inte iväg eller något. Vi plockade upp den och satte den i lä, så att det inte skulle regna på den. Fast att det var lite sorgligt, så var det ändå ett fint vårtecken att få se att fjärilarna är på väg nu med.
 
Dagens rätt från matkassen var rödbetsbiffar med bulgursallad! Det tog evigheter att laga.
 
Men var SÅ gott och sjukt mäktigt. Dessutom blev det över till matlåda, woho! Försöker spara så mycket pengar som möjligt just nu, och då är det ganska bra om man inte lägger 300 kr i veckan på lunch. Nu tittar jag på Gåsmamman och ska snart lägga mig och läsa. Hur har er torsdag varit?

Red Bull och Pilates.

Oh, jag har varit sååå himla trött idag. Jag har ändå sovit cirka 7 timmar och tycker att det är ganska lagom. Men ändå har jag varit alldeles slut. Har skrattat åt bilden här ovanför ungefär 7 gånger idag. Tycker att den är så. otroligt. rolig. Haha.
 
Annars kan denna förklara hur jag har mått idag. Och jag dricker inte ens kaffe.
 
Annars har det varit en bra dag överlag! Jag har fått massvis gjort på jobbet och klockan 15 bestämde jag, Lotta och Sam oss för att dricka Red Bull och bli lite pigga igen. Alla tomburkar samlades därefter på mitt skrivbord så att det såg ut som att jag hade pimplat i mig hur mycket som helst. Haha!
 
Efter jobbet gick jag och tränade. Först en powerwalk på 20 minuter till gymmet, därefter ett pass pilates på 30 min, ett pass yoga på 60 min och så till sist powerwalk hem på 20 minuter. Bra träningsdag! Pilates är sjukt jobbigt, mycket core-träning och det behöver jag. När jag kom hem hade Dan lagat dagens middag från matkassen! Idag blev det teriyakilax med glasnudlar. Gott! Ikväll skall jag lägga mig lite tidigare, så att jag är något mer utvilad imorgon. Hoppas ni har haft en bra tisdag!

Tisdagspepp.

Att det är vår nu, nu, nu och att det var hela 15 grader varmt igår när jag gick hem från spinningen. Och att körsbärsblommorna utanför vår lägenhet har slagit ut.
 
Vet att jag tjatar om Girls för tillfället, men den senaste säsongen är så bra. Jag tycker att de två senaste avsnitten är typ hjärtekrossande. Se, bara se.
 
Det här med att beställa matkasse och att man slipper tänka så jäkla mycket samt handla maten själv. Otroligt nimt och bra. Vi har kört Linas Matkasse tidigare men testar City Gross variant nu istället. Den första rätten var ganska god. Ikväll skall vi laga lax, spännande!
 
 Den här låten! Så himla peppig.

Lördagkväll hos Jenny med gänget.

Här kommer några få bilder på hur min lördagkväll såg ut! Jag hade på mig favoritbyxorna och den nya blusen från Lindex.
 
Jag och Dan promenerade ut ur Västra Hamnen, ner förbi Centralen och vidare mot Caroli. Vi skulle nämligen hem till Jenny och Jacob!
 
Väl hemma hos Jenny och Jacob samlades bortsett från mig och Dan även Lina, Cilla och Alexander. Vi åt pizza. Jag åt en med svamp, lufttorkad skinka, ruccola och parmesan. Gott!
 
Lina och Jenny!
 
Cilla!
 
Killarna hängde i vardagsrummet lite och ville helst inte vara med på bild.
 
Vi planerade vår tripp till Köpenhamn nästa helg, pratade om sommaren och miljontals konserter vi vill gå på.
 
Vi pratade och pratade och vips var klockan 01 på natten! Helt galet. Bara sådär. Så då började jag och Dan traska hemåt igen. Väldigt fin lördagkväll med väldigt fina personer!

Vecka 14.

God morgon och glad måndag! Hoppas ni har haft en bra helg. Det har varit väldigt fint väder och vårigt väder i Malmö i helgen, hoppas ni har haft det också. Vi börjar dagen med att titta på veckans schema!
 
Måndag: Idag efter jobbet skall jag på spinning klockan 17.30. Därefter skall jag hem, laga mat och blogga lite. Jag och Dan testar en ny matkasse den här veckan så vi har redan allt hemma till middagen. Skönt! Orkar inte handla längre eller komma på nya spännande maträtter..
 
Tisdag: På tisdag efter jobbet kör jag långpass på gymmet. Först pilates 30 min och därefter yoga 60 min. Det är ändå ganska stor skillnad på pilates och yoga. Yoga är mer stretching medan pilates är desto mer styrka, kan man säga. Det är kul att köra båda två i alla fall!
 
Onsdag: På onsdag efter jobbet åker jag och Dan ut till Emporia och tränar Bodypump med Niclas! Därefter slappekväll framför TV:n.
 
Torsdag: Vilodag! Hemma och ta det lungt efter jobbet.
 
Fredag: På fredag har jag och Dan inte helt bestämt vad vi skall göra. Antingen skall vi bara vara hemma och ta det lungt, annars kaaaanske min lillebror Christoffer flyttar till Malmö på fredag och då skall vi hjälpa honom att flytta. Vi får se!
 
Lördag: På lördag skall vi till Kågeröd och gå på Nejas och Robins son Edvins dop! Skall bli supermysigt <3
 
Söndag: Inget planerat! Härligt.
 
Gällande mars bokinlägg: Jag har lite kvar att läsa i boken, den var lite längre än de andra jag läst och lite svårare att ta sig in i. Men jag jobbar på det och hoppas att jag kan skriva om den till helgen! Mest så att ni vet.
 
Nu håller vi måndag!

April, april.

I fredags var det 1 april! Nu är det ju vår på riktigt. Det firade jag, Jaana och Amanda med AW på Media Evolution där jag jobbar. Vi började med att äta den mycket goda (men superstarka) vegetariska hamburgaren.
 
Nöjda tjejer!
 
Vi fick gratis öl.
 
Och jelloshots!
 
Där var till och med en saxofonist som spelade.
 
<3
 
Det var ljust fast att klockan var halv sju på kvällen. Galet. Nyss blev det mörkt vid halv fem liksom.
 
Det bjöds på glass!
 
Hej!
 
När klockan var 19 gick brandlarmet på Media Evolution och vi kände att det var dags att ta oss vidare. Så vi åkte ner till Möllevångstorget istället.
 
Där träffade jag bland annat Emma och hennes hund Ragnar! Sötaste någonsin.
 
Så hängde vi på uteserveringen tills klockan var halv tio och jag kände att det var dags att ta sig hemåt. Då mötte jag upp Dan i Västra Hamnen. Vi träffade min morbror, hans fru och deras vänner som var i Malmö över helgen. Vi gick till Lilla torg och drack en cider och plötsligt var vi hemma halv 2 på natten. En bra början på helgen!

RSS 2.0