Sommarpratarna 2016. Del 2.

 
Jag har hunnit lyssna ännu mer på årets sommarpratare! Det är så mysigt, speciellt när man jobbar med något grafiskt, planterar sticklingar, lagar mat eller något annat. Här kommer de jag har lyssnat på, omgång 2.
 
Ida Sjöstedt: Designern Ida Sjöstedt höll ett intressant sommarprat fokuserat på kvinnor, mode och miljö. Hon pratade om hur hon absolut inte vill mångproducera sina klänningar, utan istället fokuserar på kvalitet och göra enskilda kunder lyckliga. Hon pratade också om det som kallas "naturlig skönhet" och hur sjukt det begreppet är. Vem bestämmer vad som är "naturlig skönhet" egentligen? Dessutom menar hon att begreppet säger emot sig själv, med tanke på att man "måste" sminka sig för att se "naturlig" ut. Väldigt intressant och väcker många tankar!
 
Sara Mohammad: Sara Mohammads sommarprat handlar om kvinnoförtryck och hur hon flydde från sitt hemland för att inte bli bortgift. Hon pratar mycket om hur det var att växa upp i en väldigt religiös familj och att hon blev könsstympad som liten. Det är en väldigt gripande och viktig berättelse. Rekommenderar alla att lyssna!
 
Ingvar Carlsson: Ingvar Carlssons sommarprat är jättemysigt och jag gillar verkligen sättet han pratar på. Hans röst är så lugn och trygg, men som föredetta statsminister är det säkert något han har fått öva på. I vilket fall som helst, hans sommarprat handlar om alla möjliga händelser i hans liv med ett stort fokus på politiken. Han pratar om tiden han bodde i Lund, hur det kom sig att han började jobba med politik och han ger också en fin hyllning till Olof Palme. Jag tyckte att det var extra fint när han pratade om sin fru och tillägnade en låt till alla nykära par.
 
Gunhild Stordalen: Det här sommarpratet är så himla hjärtekrossande och stärkande på en och samma gång. Gunhild Stordalen är en norsk miljöaktivist och läkare. Hon har startat EAT Forum och pratar mycket om hur vi håller på att dels äta oss till döds, men också äta ihjäl vår planet. År 2014 drabbades hon av den ovanliga men väldigt allvarliga autoimmuna sjukdomen diffus kutan systemisk skleros med hudförändringar och påverkan på inre organ. År 2015 verkade hon bli frisk, men sedan kom det tillbaka igen. Jag grät nästan rakt ut över mitt skrivbord på jobbet när hon avslutade sitt sommarprat med att hon inte längre är rädd för döden, men aldrig tidigare har hon velat leva så mycket som hon vill nu. Så hemskt, jobbigt och otroligt viktigt sommarprat. Lyssna!!
 
Bert Karlsson: Ja, Bert Karlsson alltså. Min åsikt om hans sommarprat influeras säkert av mina åsikter gentemot honom. Han är liksom inte direkt min favorit. I alla fall är han en väldigt drivande och kreativ person och det var intressant att höra om allt han har gjort i sitt liv. Sedan var han ju ganska "såhär duktig är jag" i sitt sommarprat.
 
Alexander Bard: Alexanders Bards sommarprat gästas av komikern Aron Flam, eftersom Bard menar att monolog som aktivitet är förlegat och istället vill ha en dialog. Bards sommarprat är lite knäppt och väldigt filosofiskt. Jag håller kanske inte med om allt han tyckte och sa, men det var underhållande att lyssna på.
 
Per Andersson: Per Andersson är komiker och väljer att göra ett sommarprat i komikens anda. Han berättar en massa anekdoter och historier som han har varit med om, och gör en rolig skiss där hans barn "råkar" avbryta hans musik hela tiden eftersom de delar spotify-konto. Annars är ju Per Andersson liksom Per Andersson. Den är mysig och underhållande, men det är inte ett av de bästa sommarpraten enligt mig.
 
Lars Ulrich: Lars Ulrich är trummis i Metallica, för er som inte visste. Jag, som vuxit upp i en rock-familj (där det absolut viktigaste var att man tyckte Deep Purple och Alice Cooper var bra), känner ändå att jag har en ganska nära relation till Metallica. Jag lyssnar inte på dem särskilt mycket, men de har alltid funnits där i bakgrunden under uppväxten och pyrt. Därför tyckte jag att det var mysigt att lyssna på Lars Ulrichs sommarprat. Han pendlar mellan danska och engelska, vilket också är lite roligt. Han pratar om sin uppväxt, att hans familj flyttade från Danmark till USA när han var 16 år och att han tillsammans med James Heatfield startade bandet när han var 17. Han fokuserar mycket på den musik som har inspirerat honom och varit en del av hans liv. Helt enkelt ett rekommenderbart sommarprat!
 
Det var de 8 senaste sommarpraten jag lyssnat på. Om du vill läsa om de andra sommarpraten jag lyssnat på hittar du inlägget HÄR.
 

Lillebror Carl åker tillbaka till Piteå.

I söndags körde mamma, pappa, mina småbröder och Alice in till Malmö så att vi kunde ses och äta på Casual Street Food. Dagen efter skulle nämligen lillebror Carl åka tillbaka till Piteå, efter att ha varit hemma i Skåne i 6 månader. Buhu :(
 
Casual Street Food har så himla god mat. Jag beställer alltid fisktacon, men någon himla gång skall jag beställa hamburgaren. Carl och Christoffer köpte deras galet goda milkshakes.
 
Här är en del av min fina familj. Sös jobbade och kunde inte komma dock. Alla var i alla fall jättenöjda med resturangen!
 
När vi hade ätit upp kände vi inte riktigt för att åka hem, så vi körde ner till Västra Hamnen istället. Där gick vi på strandpromenaden och tog en kaffe på Espresso House. 
 
Sedan var det dags att gå hem och jag fick krama min fina lillebror hej då. Fina, fina Carl. Kom snart hem igen!

Desirées 28-års kalas!

I lördags ställde Desirée till med fest! Hon hade fyllt hela 28 år som vi skulle fira.
 
Hon bjöd oss på rabarbervin.
 
Och hade släppt lös ballonger i vardagsrummet. Ballonger alltså <333
 
Fina födelsedagsbarnet med sin sambo!
 
Amanda!
 
På Desirées och Mickes TV visades roliga gamla bilder från gamla fester.
 
Jaana och Martin!
 
Sen bjöd Des på korv med bröd, omnom.
 
Och så var det dags för quiz! Älskar quiz.
 
Vi delades upp i lag och spelade. Det var ett film/seriemusikquiz, vilket är den bästa sortens quiz. Vid halv nio var jag tvungen att ta bussen hem igen för att byta om och ta mig ner till Stortorget. Jag skulle ju springa Midnattsloppet! Men det var en finfin fest så länge jag var med.

Måndagsmys och framtidstankar.

 
Hej på er! Har ni haft en bra måndag? Idag efter jobbet cyklade jag till Satori vid Hansa för att träffa Jenny och Lina. Vi åt mat och pratade om framtiden. Vi är ju i en sådan ålder nu när det snart börjar bli dags för ett stort steg. Vi har pluggat klart, fått heltidsjobb, flyttat till en stad/lägenhet vi tycker om, men vad är nästa steg? Giftemål? Barn? Nytt steg i karriären? Just nu är jag i ett sådant mellanläge och det liksom kliar i hela kroppen. Vad ska jag göra härnäst?
 
I vilket fall som helst åt jag chevresallad med valnötter och picklad rödlök. Så gott! Efter jag hade umgåtts med de finfina damerna cyklade jag hem och nu tittar jag på Gilmore Girls. Så skönt med ett avbrott i vardagen på en måndag! Det känns som att helgen blivit längre liksom. Eller nä, kanske inte riktigt. Men det känns bra i alla fall!

Kräftskiva hos Sarah och Niclas.

I fredags efter jobbet åkte jag och Dan hem till Sarah och Niclas för kräftskiva!
 
Det var 25 grader varmt och vi kunde sitta på deras uteplats. De hade dessutom dukat i kräfttema, som man måste på kräftskivor!
 
Det var en av Los första kräftskivor och då måste man såklart ha en passande hatt.
 
Philip och Lo!
 
Så dukades skaldjuren fram. 
 
Och vi började ta mat.
 
Omnom! Majskolvar, potatissallad, kräftor, räkor, bröd, västerbottenpaj och halloumi. Lägg av liksom som så gott.
 
Carro var taggad!
 
Sös också!
 
Sedan åt vi mycket och länge, tills skaldjuren nästan var slut.
 
Så blev det mörkt och trots myggor och saknad av ljus ville vi inte gå ut. Sommarkvällar måste man ta vara på och vi kunde sitta utan jacka och inte frysa. Fruktansvärt bra.
 
Så bjöd Sarah och Niclas på hemgjord äppelpaj med vaniljsås och kaffe. Vid 01-tiden tackade vi för oss och åkte hem igen. Mysig kväll och bra början på helgen!

Vecka 35.

Gooooood morgon måndag! Hoppas ni har haft en alldeles ypperlig helg? Det har jag haft! Jag har slagits av en smula livsångest, ni vet "vad ska jag göra med mitt liv, ungdomen håller på att ta slut!" och sådant där. Annars har den varit toppen. Sommaren gjorde come back och det känns som den aldrig tar slut. Men kanske vänder det den här veckan? I vilket fall som helst, här kommer veckans schema!
 
Måndag: Idag så är det full rulle på jobbet! Jag har massor att göra den här veckan och det ska bli superkul. Hösten är välkommen! Efter jobbet skall jag, Jenny och Lina ses och fika. Ska bli mysigt.
 
Tisdag - onsdag: Jobba, träna, läsa bok och hänga hemma. 
 
Torsdag: På torsdag skall jag på Sydsvenskans kräftskiva med jobbet. Det skall bli superkul! Älskar kräftor och samlar typ på kräftskivor det här året. Förra året var jag på ganska många och det måste jag ju i år också!
 
Fredag: På fredag så har vi kick off med jobbet som kommer att vara hela dagen, inklusive övernattning. Ska bli spännande!
 
Lördag: På lördagkväll skall vi på kräftskiva till Ola och Angelica. Yey! Ska bli mysigt.
 
Söndag: Vilodag! Ganska fullsmockad vecka, så på söndag ska jag bara ta det lungt.
 
Hur ser er vecka ut? Hoppas den kommer bli finfin. Nu håller vi måndag!

Surf Shack.

 
I torsdags möttes jag och Jaana upp efter jobbet och traskade över till Surf Shack för att umgås lite. Sist jag åt på Surf Shack tyckte jag det var helt för torrt, men Jaana visade mig vad jag skulle lägga på hamburgaren för att den skulle bli god. Nästa gång kommer jag att strunta i ketchupen och då kommer den vara helt perfekt! Till pommesen tog jag chipotlemajonnäs, som är ett stort tips. Lite rökig smak liksom.
 
Efter vi hade ätit och pratat om skola, jobb, livet och kärlek så gick vi en sväng på stan och sedan cyklade jag hem i sommarluften. Älskar att ha så nära till allt nu när man bor i stan.

Elins & Andreas bröllop: Bröllopsfesten del 2.

Här kommer sista delen av Elins och Andreas bröllop, del 2 om bröllopsfesten!
 
Elins och Andreas toastmaster hade gjort lite roliga lekar. Bland annat satte han en ögonbindel på Elin, ställde upp sex killar och så skulle hon känna på deras ben och gissa vem som var Andreas. Så himla kul! Elin gissade dessutom rätt, helt sjukt! 
 
Sedan skulle Andreas göra samma sak, fast känna på armar och gissa vem som var Elin. Han gissade också rätt! Föstår inte hur de lyckades.
 
Vi klingade i glasen och de fick ställa sig på stolarna och pussas.
 
Och så blev det dags för bröllopstårta!
 
De skar upp tårtan och matade varandra. Så fina!
 
Elins syster Johanna som är höggravid och snart ska få en liten bebis!
 
Det serverades whiskey och likör.
 
Så drack vi kaffe och åt den urgoda tårtan.
 
Elin och Andreas höll fina tal till varandra.
 
Och sedan gick vi ner en trappa.
 
Det var nämligen dags för bröllopsvalsen.
 
<3
 
Sen höll brudtärnan Carolina tal.
 
Och baren öppnade! Woop, woop!
 
Det fanns ett godisbord där jag hängde lite.
 
Elins moster!
 
Sedan dansade alla massor till superbra låtar.
 
Det serverades korv i bröd som nattamat och jag och Dan dansade tills klockan var halv 3 och det var dags att ta taxi hem. Tack Elin och Andreas för att vi fick vara med på er fina, fina dag! All kärlek till er.

Midnattsloppet 2016.

Hej och sorry för dålig bloggning! Jag har liksom inte riktigt hunnit med. Men nu har jag ungefär en miljon blogginlägg att fixa, så här kommer förhoppningsvis inte att eka tomt på ett tag. Igår var det ju lördag och då sprang jag Midnattsloppet här i Malmö. Det är tredje året i rad som jag gör det!

 

När man anmäler sig får man en T-shirt att springa i och varje år är det en ny färg. I år var den turkos och Adidas var huvudsponsorn, så vi fick riktiga adidaströjor. Supersköna att springa i!
 
Jag mötte upp min löparpartner Niclas på Stortorget där loppet började. Vi peppade med Celsius och Vitamin Well och sedan var det dags att springa!
 
Och här är vi när vi är klara! Trötta och svettiga, men ack så stolta.
 
Jag sprang på 1 timme, 3 minuter och 27 sekunder och är ganska nöjd med den tiden. Nu är min löparsäsong över och kommer istället rikta in mig på styrketräning och pass på gymmet. Heja hösten!

Elins & Andreas bröllop: Bröllopsfesten del 1.

Tänkte att vi fortsätter med inlägg om Elins och Andreas bröllop! Efter kyrkan skjutsade min pappa oss ut till Margullgården i Flädie där själva bröllopsfesten skulle hållas.
 
Jag var pepp på att fira kärleken!
 
Inne i lokalen var det dekorerat så himla fint med vita dukar, ballonger och blommor.
 
Vi fick fördrink och minglade runt lite. Jag åt tusen snittar pga hade inte ätit riktig lunch och var superhungrig.
 
Min snygga dejt!
 
Vi ställde presenten på presentbordet, skrev ner kärleksråd och kikade vidare i lokalen.
 
Jag såg ut såhär förresten! I en mörkgrön klänning från MQ.
 
Dan halvmatchade mig med ljusgrön slips och näsduk.
 
Så fick vi reda på att brudparet snart skulle komma och ställde oss ute på gården.
 
Andreas och Elins urgulliga dotter Novalie.
 
Och så anlände dem och vi kastade vita rosenblad!
 
De hälsade oss alla välkomna och vi skålade.
 
Sedan var det dags att gå upp en trappa för att inta våra platser.
 
Här satt jag, hejhej.
 
Dukningen var jättefin och gick i beige, vitt, rosa och grönt.
 
Elins kusin Hanna var en av mina bordsgrannar.
 
Brudparet tog plats och så fick vi sätta oss ner.
 
Till förrätt blev det en räkbakelse med (hör och häpna) OSTBÅGAR! Så sjukt och helt galet att det var så gott? Vem hade kunnat ana?! Den var fantastiskt god i alla fall.
 
Elins pappa höll tal.
 
I festprogrammet hittade man fina berättelser om hur Elin och Andreas träffades, sånger, böllopsbingo, kvällens meny och mycket mer.
 
Sedan blev det dags för varmrätt!
 
Som var rökt vildsvin, potatisgratäng, sallad, gelé och äppelmos. Gud så gott. Åt tills jag dog.
 
Det fina brudparet! För att inte överrösa er med en miljon bilder i ett och samma inlägg kommer jag att skriva ytterligare ett inlägg om hur resten av bröllopsfesten var. Stay tuned!

Elin och Andreas bröllop: ceremonin.

I lördags åkte jag och Dan till Borgeby kyrka, strax utanför Löddeköpinge. Det var nämligen dagen då Elin och Andreas skulle gifta sig.
 
Vi tog plats i kyrkan.
 
Och kollade igenom kyrkoprogrammet.
 
Andreas och hans tre marskalkar ställde sig på plats för att invänta bruden.
 
Brudtärnan och brudnäbben gick in.
 
Och tillslut bruden tillsammans med sin pappa till låten "I loved her first".
 
Fina, fina Elin. Helt fantastiskt vacker.
 
Och så påbörjades ceremonin.
 
Elins och Andreas vän Sandra sjöng två låtar.
 
Och så var de gifta!
 
Och traskade ut ur kyrkan, som herr och fru Sandell!
 
Efter ceremonin väntade vi utanför kyrkan för att ta emot det fina brudparet.
 
Vi blåste såpbubblor.
 
Och kramade dem grattis!
 
Elin och Andreas ursöta son Neo!
 
Så tog vi lite kort till på den fina familjen och kramades. Sedan begav vi oss till Margullgården för att fortsätta bröllopsfesten. Men mer om det i nästa inlägg!

Malmöfestivalen och matprovarfredag.

I fredags cyklade jag och Dan ner till Malmöfestivalen för att träffa Sarah och Niclas. Vi tänkte att vi skulle gå runt på festivalen och äta lite mat. De olika matstånden hade smakportioner för endast 30 kronor, vilket är perfekt om man är sugen på en riktig matprovarkväll. Så det bestämde vi oss för!
 
Vi började med att stanna till hos Casual Street Food och beställde deras fish taco samt halloumi taco. Alltså ÄLSKAR deras mat. Jag skall ge mig på deras hamburgare en dag. Har hört att den skall vara fantastisk.
 
Därefter traskade vi vidare mot Nordic Street Food där fina Des jobbade! Av henne köpte vi en smakportion kantarelltoast med fänkålssallad och picklad rödlök. Sjukt gott!
 
Vi gick runt lite till på festivalen och jag köpte en friterad camembert med hjortronsylt på ett ställe jag inte kommer ihåg namnet på. Det hade jag inte ätit på flera år och jag fullkomligt älskar det. Friterad ost liksom, finns det något bättre? Därefter stod vi i en milslång kö för churros och sedan cyklade jag och Dan hem och dog på soffan pga mätthet. Sjukt bra matprovarfredag och finfin Malmöfestival!

Vecka 34.

Hej och glad måndag! Jag är galet trött efter helgens bravader. Vi var på Elins och Andreas bröllop i lördags och igår låg jag och sov i soffan ungefär hela dagen. Hur bröllopet var får ni se i ett inlägg senare i veckan! Jag tänkte att vi i alla fall skulle börja den här veckan med ett komprimerat schema.
 
Måndag - torsdag: I veckan har jag inte så mycket planerat efter jobbet. Jag och Jenny skall sätta igång med våra promenader och jag skall springa lite. Annars skall jag bara ta det lungt efter jobbet.
 
Fredag: På fredag skall vi på kräftskiva hemma hos Sarah och Niclas. Älskar kräftskiva! Ska bli så mysigt.
 
Lördag: På lördag skall jag springa Midnattsloppet här i Malmö. Det är 1 mil, så i veckan får jag öva massor.
 
Söndag: Vilodag! Inget särskilt planerat med andra ord.
 
Så ser den här veckan ut. Väldigt skönt med en lugn vecka, jämfört med hur hektisk förra veckan var. Nu håller vi måndag!

15 centimeter senare.

Jag har klippt mig! I tisdags hade jag ett inbokat frisörbesök som var väldigt efterlängtat. Jag hade funderat så länge på vad jag egentligen ville göra med mitt hår och ville verkligen ha det kortare. Det var så långt, trött och slitet så det behövdes verkligen en uppfräschning. "Klipp inte av ditt långa, fina hår" sa många kompisar. Men tillslut var det precis det jag gjorde.

 

Före: Här är en bild från i måndags. Jag vet knappt om jag har haft såhär långt hår tidigare faktiskt. Det kan ha varit rekord. Min lugg hade nästan helt vuxit ut och jag orkade aldrig göra något med det, utan hade det mestadels uppsatt i toffs.
 
Efter: Och så voila! Cirka 15 centimeter senare såg jag ut såhär. Luggen trimmad och inget uppklippt hår alls kvar. Det känns mycket fräschare och jag är jättenöjd!
 
Är otroligt redo för höst och nya utmaningar nu.

Sös 28-års dag!

I onsdagskväll cyklade jag och Dan till Möllan och Tap room för att möta upp det här gänget! Det var nämligen Sös födelsedag och vi skulle fira.
 
Vi började med att köpa vars en öl i baren. Tap room är ett jättebra ölställe för er som är finsmakare! Tips, tips.
 
Så gick vi upp en trappa och tog ett bord för att äta. Jag hade Alice och Dan som bordskamrater.
 
Min lillebror Christoffer och Pontus var också med, fast Christoffer ville inte vara med på bild.
 
Så fick Sös öppna presenter och av oss fick hon en bioupplevelse med moi och en Sailor Mars-docka, mest för skojs skull. Vi tittade på Sailor Moon när vi var små, och tyckte att det passade perfekt!
 
Så kom maten! Jag beställde in en pulledpork-hamburgare som var supergod.
 
När vi ätit upp och klockan var nio var det dags att gå vidare.
 
Det fina födelsedagsbarnet! <3
 
Vi tog oss ner till Malmöfestivalen för att köpa doughnuts och titta på rockbandet At the gates.
 
Sös fick en minionballong av sin pojkvän och var nöjd med födelsedagen! Sedan fick jag och Dan cykla hem eftersom klockan var tio och vi skulle jobba dagen efter. Grattis fina systeryster!

Söndag och bebismys.

I söndags tog jag och Dan bussen ut till Bunkeflo för att besöka Johan och Rebbe som har fått en liten bebis! Vi var några stycken som hade samlats för att fira, kramas och hålla. Robin, Neja och Sara var där.
 
Gulle-Edvin också <3
 
Fina mamma Rebbe!
 
Jag fick hålla och klämma på hans små, små fingrar.
 
Och så åt vi kakor och drack kaffe. Sedan åkte vi hem och sov flera timmar på soffan framför Gilmore Girls pga trött efter lördagsfest. Myssöndag!

Sommarfest och Malmöfestival.

Förra lördagen hade jag och Dan planerat sommarfest och tänkte att vi skulle hänga på vår gigantiska balkong hela kvällen. Men eftersom vädret sög flyttade vi in festen i lägenheten istället. Vi dukade upp med massa snacks.
 
Bjöd på allt som verkade somrigt, körsbärsshot, bubbligt rosé och hemgjord rabarbersaft.
 
Sedan anlände kompisar vid 19-tiden! Yey!
 
Jag var pepp.
 
Jenny också!
 
Och vi umgicks, lyssnade på toppenmusik och hade trevligt.
 
Sarah och Carro.
 
När klockan var 23 tog vi bussen ner till Malmöfestivalen och den här galningen drog in mig på en bar för att bjuda på ett glas prosecco. Vi var helt för ofina och högljudda för den här fina baren vill jag bara meddela.
 
Ett glas prosecco senare och efter att ha frågat bartendern tre gånger om man kunde ta vinet som take away (alltså?!) så hamnade vi äntligen på stortorget där vi skulle se Movits!
 
Vi dansade och hade kul.
 
Tog coola bandfoton.
 
Och sedan gick vi en sväng på festivalen, åt langos och ramlade hem vid tre på natten. Så bra kväll!

Fyra olika dagar, fyra olika outfits.

När vi bodde i Löddeköpinge så använde jag alltid självutlösaren på mobiltelefonen när jag skulle ta outfitbilder. Eller så tvingade jag Dan att ställa upp. Så funkar det inte längre nu när vi har flyttat. Jag har liksom inte riktigt hittat ett bra ställe att ställa min telefon på och jag hinner aldrig be Dan att hjälpa mig. Därför har spegeln blivit min bästa vän, bara så länge tills jag lär mig ta mer ordentliga bilder. Här kommer i alla fall fyra olika spegelbilder från fyra olika dagar!

 

En måndag när vi hade semester hade jag släkten på besök. Då hade jag nyfärgat hår och en svart jumpsuit från H&M som har ett par år på nacken.
 
Förra fredagen var det tredje dagen tillbaka på jobbet efter semestern och det firade jag med svarta kostymbyxor från H&M och en ny vit polotröja från Lindex. Älskar polotröjan! Den är så mjuk och stretchig och clean.
 
I måndags såg jag ut såhär när jag traskade till jobbet. Svarta höga, stretchiga byxor från Gina Tricot och en grå stickad tröja från Lindex. Vädret är ju lite konstigt nu, så man vet knappt hur man skall klä sig. Ska det vara höst eller sommar? Kom igen, bestäm er.
 
Igår hängde jag på The Conference en sväng och gick på intressanta föreläsningar om teknik och sociala medier. Då hade jag på mig min nya polotröja och ett par mönstrade byxor från H&M. Längst ner till höger i spegeln ser ni påsar som innehåller ölburkar och vinflaskor från helgens bravader. De fick liksom hänga med på en sväng. Mer om helgens bravader i ett annat inlägg.

Två blogginlägg.

Hej! Jag har varit lite dålig på att redigera mina bilder, men ska ta tag i det ikväll. Men så länge tänkte jag tipsa om två blogginlägg som jag skrivit på Eminents blogg, ett om varför man bör ha en företagsblogg och ett om instagramannonsering. Hoppas ni gillar dem!
  
Inlägg: Därför skall du också ha en företagsblogg. Innehåller 5 anledningar till varför ett företag bör ha en blogg, att den bland annat ger medarbetarna en röst samt sätter en personlighet på företaget.
 
 
Inlägg: Annonsera på Instagram, det här bör du tänka på. En checklista över vad du bör tänka på när du väljer att annonsera på instagram.

Vecka 33.

God morgon och glad måndag! Hoppas ni hade en fin helg. Det hade jag. Den var fylld av fest, Malmöfestivalen, Håkan-biljetter (YEY!!) och mycket kärlek. Vi börjar som vanligt med att titta på hur den här veckan kommer att se ut.
 
Måndag: Temat för denna vecka är två saker: Löpning och Malmöfestivalen. Idag efter jobbet är det just löpningen som jag ska ta itu med. Nästa lördag ska jag springa Midnattsloppet på en mil och behöver träna upp konditionen något mer för att vara i tipptopp tills dess.
 
Tisdag: Imorgon efter jobbet skall jag till Lödde och klippa mig. Så skönt det skall bli. Jag skall klippa en rejäl bit, är så trött på mitt långa hår nu. Därefter spelar Jake Bugg på festivalen kl 19 och Melissa Horn kl 21.30.
 
Onsdag: På onsdag fyller min syster år och det skall såklart firas! Vi skall ut och äta och kanske gå en sväng på festivalen också.
 
Torsdag: På torsdag skall jag springa en runda efter jobbet och sedan spelar Miriam Bryant på fetivalen vid 21.45.
 
Fredag: Oh, fredag. Det känns så otroligt långt bort för tillfället. Förmodligen kommer den spenderas på festivalen där jag skall se Sabina Ddumba, Silvana Imam och Rebecca & Fiona. Finfina tjejer.
 
Lördag: På lördag skall jag och Dan på Elin och Andreas bröllop. Så roligt det ska bli!
 
Söndag: På söndag planerar jag att ligga halvdöd i soffan och inte lyfta ett finger.
 
Bra och fullsmockad vecka! Vi får se om jag kommer att vara så mycket på festivalen som jag planerat. Jag tar det som det kommer.

Lördagslistan.

 
Vad är det för dag idag?
Lördag! Woopwoop.
 
Vad var din första tanke när du vaknade idag?
Måste städa, fixa inför ikväll och boka Håkan-biljetter. Vad skall jag ha på mig idag?!
 
Vad har du gjort idag hittills?
Inget särskilt. Städat lite, tittat på Gilmore Girls och förberett för ikväll.
 
 
Vilket humör är du på?
Jag är pepp! Snart äre fest!
 
Vad skall du göra ikväll?
Idag skall jag och Dan ha fest. Det kommer hit en del kompisar för lördagsfest och sedan skall vi dra ner till Malmöfestivalen för att se Movits.
 
Vad skall du äta till middag?
Jag vet inte riktigt, men tänkte äta langos ikväll på festivalen.
 
 
Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
I New York. Ingen tvekan. Vill bo där. Nu helst.
 
Vad har du på dig just nu?
En mörkblå klänning från Filippa K.
 
 
Trevlig lördag!

Sommarpratarna 2016.

 
I sommar har jag försökt lyssna på sommarpratarna. Inte alla, utan bara de som jag tycker verkar vara intressanta. Det har varit väldigt mysigt, lite extra somrigt på något sätt. Jag har alltid velat lyssna på dem, men inte riktigt tagit mig tid. Jag tänkte i alla fall berätta vilka jag har lyssnat på hittills och vad jag tyckte om dem!
 
Malou von Sivers: Malou von Sivers pratar om relationen till sin pappa som genom hennes uppväxt knappt har existerat. Hon berättar hur han var väldigt arg och aggressiv och att hon trots ständig besvikelse försöker få bättre kontakt med honom. Hennes berättelse är väldigt genuin och gripande, och Malous röst är samtidigt mysig att lyssna till. Rekommenderar er att lyssna!
 
Markus Krunegård: Markus pratar om hur det var att växa upp som halvfinsk i Sverige och att skolan kunde vara ganska hemsk. Han pratar även om kärleken till musiken och hur hans musikaliska resa började. Jag tyckte om detta sommarprat, även om det inte var ett av de bästa. Krunegård pratar väldigt lugnt och har bra inlevelse. Finns inget tråkigare än att lyssna på någon utan inlevelse.
 
Tom Malmquist: Tom Malmquists sommarprat var otroligt gripande och sorgligt, samtidigt som det var hoppingivande på något sätt. Malmquists sommarprat är skrivet som ett brev till hans dotter Livia. Livia föddes samma dag som hennes mamma och Malmquists fru dog i cancer för fyra år sedan. Han berättar för Livia om hennes mamma, hur de kom fram till hennes namn, att hon alltid måste tro på sig själv och fråga saker när hon undrar. Jag satt på tåget hem från Åhus och fick hålla tårarna inne när jag lyssnade. Lyssna, lyssna, lyssna!
 
Annika Lantz: Annika Lantz sommarprat är ett av mina favoriter hittills! Det märks att hon är van vid att prata i radio och har många snitsiga skämt och bra flyt. Hennes tema är att prata om saker som hon aldrig har pratat om i radio tidigare, och eftersom hon är en erfaren radiopratare finns det inte sådär jättemånga ämnen hon inte vidrört. Hon pratar bland annat om cancern hon fick förra året och tar upp det med en dos av humor. Typiskt Annika Lantz att försöka hitta humor i allt. Rekommenderar verkligen detta sommarprat!
 
Kim Källström: Kim Källströms sommarprat är nog det som jag tyckte allra minst om, av de jag lyssnat på hittills. Källström pratar om sin karriär som fotbollsspelare, hur den startade och att han har flyttat mellan Moskva och England när han bytt klubbar. Om jag hade varit mer intresserad av fotboll så hade jag kanske tyckt att det här sommarpratet var roligt, men nu kändes det bara halvkul liksom. Dessutom störde jag ihjäl mig på Källströms dialekt och han artikulerade inte sådär jättebra. Men slutet om sommarens EM-matcher och att han efter 15 år slutade i landslaget var ganska intressant. Det var också fint när han avslutade med att inte ens idrotten står över politiken och att om alla i världen hade hjälpt till lite så hade vi kommit långt.
 
Magnus Uggla: Magnus Uggla pratar om sin musikkarriär och alla dåliga recensioner han har fått. Hur han tillslut bestämde sig för att vara sig själv och bara ge ut musik som han var nöjd med. Jag gillar Magnus Uggla och har alltid gjort. Han är genuin på något sätt. Jag tyckte också att det var viktigt att höra hur han tog illa vid sig över de otroligt kritiska recensionerna. Det var också rätt roligt och intressant när han totalt hängde ut Martin Luuk.
 
Och det var de sommarpraten jag har lyssnat på hittills!
 

Bok Juli: Livet efter dig.

Jag har ju inte skrivit om juli månads bok än! I juli läste jag Livet efter dig av Jojo Moyes. 400 sidor som jag läste ut på fem dagar. Jag fullständigt ääälskade den.
 
Boken handlar om Louisa Clark som blir uppsagd från sitt jobb på byns café efter att ha jobbat där i cirka 6 år. Hon letar febrilt efter ett nytt jobb eftersom hennes familj verkligen behöver pengarna och får då jobb som personlig assistent till Will Traynor som är nästan helt förlamad och sitter i rullstol.
 
Först är Will otroligt elak mot Lou och vill liksom inte samarbeta med henne, men så snart uppstår en otroligt fin vänskap. Hon vill visa honom att hans liv kan vara väldigt fint trots hans förlamning och att han inte behöver sitta inlåst i sitt rum och vänta på döden.
 
Som jag sa så fullkomligt älskade jag den här boken. Jag vet att filmen är lite cheesy, men den skrapar liksom bara på ytan av historien. Det var ganska många detaljer som försvann, så som det ofta blir när en bok blir till film. I vilket fall som helst, historien är jättefin och genuin om två olika personer som lyfter fram varandras egenskaper. Dessutom älskade jag språket, väldigt lättläst men samtidigt inte för lättläst. Den är romantisk, har humor och sorg - hela paketet med andra ord!
 
Ett annat tips är att läsa den bredvid en pool, ute i solen. Då är den defintitivt i sitt esse.

Tisdag och kräftskiva för fyra.

I måndags ringde jag Sarah H och frågade om vi snälla, snälla inte kan äta kräftor snart. Det är ju säsong för det nu och då bara måste jag ha det så mycket som möjligt och så snabbt som möjligt. Javisst! sa i alla fall Sarah och vi bestämde att hon, jag, Dan och Niclas skulle äta kräftor ihop på tisdagen. Lite som att fira att det var min sista semesterdag. Jag och Sarah gick och handlade på tisdagen i alla fall och sedan hade vi kräftskiva för fyra.
 
Sarah gjorde en supergod caprese sallad.
 
Jag plockade fram alla kräftskiveliknande saker som jag hade hemma och pyntade vardagsrummet lite. Även om det är tisdag och vi endast är fyra stycken, så kan det ju fortfarande vara festligt!
 
Vi köpte svenska, färska signalkräftor! NOM!
 
Och Sarah bjöd på färska räkor.
 
Jag gick crazy med girlangerna. Älskar girlanger. Allt blir festligt med girlanger.
 
Så åt vi så mycket skaldjur, västerbottenpaj, sallad och bröd så att vi nästan sprack och sedan åt vi lite till. Så, så, så bra tisdagskräftskiva!

En måndag i Kågeröd.

I måndags tog jag ett tåg och en buss till Kågeröd för att träffa Neja och Sara och barnen. Jag anlände till Neja vid 13.30 med kanelsnäckor och hon dukade fram jättegod fika. Sedan anlände Sara, Alicia och lilla Valter.
 
Edvin var också med och lika gullig som vanligt!
 
Vi åt en stund och väntade på att regnet skulle avta. Sedan bestämde vi oss för att vi skulle ut och gå.
 
Vi gick runt i Kågeröd cirka en timme och tittade på mysiga hus.
 
Sedan kramade jag mina fina vänner hej då och åkte hem till Malmö igen. Så himla bra och mysig sista semestermåndag!

2 styck augustimiddagar.

Augusti alltså! En av de absolut bästa mat-månaderna. Allt gott har helt plötsligt säsong: Kräftor, majskolvar och kantareller. Här kommer två middagar som jag ätit de närmsta dagarna med just två av de tre alternativen.
 
Majskolvar
I söndags gick jag och Dan till ICA Maxi och plockade på oss färska majskolvar. Vi kokade dem i exakt 7 minuter och åt dem sedan med smör och salt. SÅ gott och så enkelt. Älskar det.
 
Kantarellmackor
Igår var jag så otroligt sugen på kantareller och Dan handlade hem färska till mig. Jag stekte dem med smör, rödlök, vitlök och tomat samt salt och peppar. Sedan rostade jag mackor och la kantarellröran på. SÅ gott. Tyckte att jag överträffade mig själv faktiskt. Gudars. Ikväll skall vi äta kräftor. Älskar mat-augusti.

3 dagar i ett inlägg.

Min semester börjar lida mot sitt slut, men så fin den har varit! Jag har gjort massvis med saker och känner att jag ändå utnyttjat den lediga tiden. Jag har ju visat alla möjliga saker här på bloggen som mina dagar har innehållit. Dock har jag några bilder från några dagar som jag inte visat än eftersom jag inte fotograferade tillräckligt mycket för att göra ett inlägg till varje event. Så därför har jag slagit ihop dem till ett enda inlägg istället! Här kommer dem!
 
En söndag var jag och Dan på familjemiddag hemma hos Dans föräldrar tillsammans med hans syskon. Vi åt sallad med bland annat räkor och musslor, baguette, ägg och citroner. Gott! Dessutom fick vi sangria till fördrink.
 
I torsdags kom Sara och Ivan och deras barn Alicia och Valter till oss i Malmö. Vi gick ner till stan från Västra Hamnen och gick via Slottsparken och genade genom Gamla Kyrkogården. Sen gick vi på stan, åt hamburgare och handlade lite innan vi gick hem och åt middag och spelade spel. Finfin och mysig dag!
 
I söndags fyllde Dans brorson Loke hela 6 år och vi var bjudna till ett frukostkalas! Så perfekt. Äta massa bullar och krama födelsedagsbarnet. Myssöndag!

En lördag på Big Slap.

 I lördags gjorde jag mig i ordning, packade ner ombyte och diverse nödvändigheter och begav mig till bussen. Jag, Carro, Johan och Sarah H skulle nämligen på Big Slap i Pildammsparken som började klockan 12! Klänningen köpte jag förra sommaren och är från Filippa K förresten!
 
Det var ganska fint väder i början av dagen, vilket var lovande. Inte visste vi då att det några timmar senare skulle ösregna.
 
Vi samlades först hemma hos Carro klockan 11 och började med champagnefrukost!
 
Det serverades melon, croissants, brie, bullar, nutella, kalkon, marmelad, vindruvor och mycket mycket mer. Gott, gott, GOTT!
 
Ja, men ni ser ju. Till och med smoothie hade Carro fixat.
 
Sarah var gullig!
 
Carro också.
 
 Vi åt mycket och länge, tog några selfies och sedan var det dags att bege oss!
 
 Vi promenerade 20 minuter bort till Pildammsparken.
 
 Och så var vi framme!
 
 Vi lyssnade på musiken, spanade in området, picknickade med alkoglass på gräset, drack öl och hade det mysigt.
 
Vid klockan 17 var det dags att gå hem till Carro igen, fräscha upp sig och äta pizza. Precis när vi gick hem började det ösregna, så det var bra timing.
 
Vi hade gjort sangria som hade fått stå och dra i kylen under dagen, så den intogs direkt efter pizzan.
 
Så drack vi prosecco och smälte maten innan det var dags att bege sig ner till Big Slap-området igen.
 
 Där kollade vi på Eric Prydz och Steve Angelo, åt fler alkoglassar och fick gigantiska glowingsticks som vi stod och viftade med. Dessutom dansade vi massor. Eric Prydz var förresten en ren besvikelse. Vad hände med "Call on me" eller någon lite mer sångvänlig låt? Steve Angelo var däremot helt fantastisk! Många Swedish House Mafia-låtar. Överlag, en bra dag och kväll och en rolig upplevelse. Älskade fyrverkeriet som avslutade hela kvällen. Klockan 01 var jag hemma och i säng med ömma vader som hade fått dansa mycket.

Vecka 32.

God förmiddag och glad måndag! Så var det vecka 32 och min semester börjar lida mot sitt slut. Faktum är att jag bara är ledig idag och imorgon och sedan är det dags att börja jobba igen. Vad hände med de senaste 4 veckorna? Jag förstår ingenting, poff sa de bara. Nåväl. Nu när semestern är slut tänkte jag att vi börjar med de vanliga "veckans schema"-inläggen igen. Här kommer det för vecka 32!
 
Måndag: Idag skall jag till Kågeröd och träffa Sara och Neja. Vi skall traska runt i byn och umgås. Ikväll skall jag och Dan äta kantarellmackor. Mysmåndag.
 
Tisdag: Imorgon har jag inget bestämt. Det är sista lediga dagen och jag skall försöka ta vara på den så mycket jag kan. På kvällen är det Allsång på Skansen som vi givetvis måste se.
 
Onsdag: Första jobbdagen. På kvällen skall jag, Dan och Niclas träna Bodypump.
 
Torsdag - fredag: Jobba och jobba. I övrigt inget bestämt. På fredag börjar Malmö Festivalen dessutom!
 
Lördag: På lördag skall jag och Dan ha fest som sen skall avrundas på Malmö Festivalen. Då spelar dessutom Movits och dem måste jag se.
 
Söndag: På söndag skall vi träffa Rebbe och Johan och deras lilla bebis som nu är 3 veckor gammal. Mysigt!
 
Och så kommer veckan att se ut. Nu kör vi!

Måndagskalas.

Förra måndagen dukade jag och Dan upp långbord i vår lägenhet och pyntade med vimplar. Vi skulle nämligen ha måndagskalas med min släkt för att visa upp vår lägenhet.
 
Vi dukade i vitt och blått.
 
Vimplarna köpte jag på Lagerhaus.
 
Jag bar en svart jumpsuit från H&M dagen till ära.
 
Så anlände gästerna och vi dukade fram all mat. Vi hade lagat paj, korv med bröd, fläskytterfilé och serverade ost och kex, sallad, såser och potatisgratäng till det.
 
Fina släkten!
 
Tesse.
 
Dan var lika snygg som vanligt.
 
Till efterrätt blev det kladdkakor som mamma hade bakat och hallonpaj som mormor hade bakat, och glass och jordgubbar till det.
 
Vädret var sisådär. Det regnade, var sol, blåste. Ja, lite av varje.
 
Resten av kvällen umgicks vi och sedan åkte gästerna hem vid 23-tiden! Finfin kväll!

Fredagsdejt med bio och hamburgare.

Förra fredagen hade jag och Dan bestämt att vi skulle ha dejtkväll och traskade ner till busshållsplatsen vid 18-tiden.
 
Det hade precis ösregnat och det passade därför bättre med stadsbuss än en promenad.
 
Vi var genomblöta, men hade i alla fall bunkrat upp med paraply och regnkläder.
 
Vårt första stopp var SF Royal där vi såg den nya Jason Bourne-filmen. Den var bra och vi var mycket nöjda med vårt val.
 
Efter bion hade det slutat regna och vi traskade vidare till kvällens val av restaurang.
 
Nämligen Surf Shack som ligger på Västergatan. Vi hade aldrig ätit deras hamburgare och tyckte det var dags att smaka.
 
Vi tog plats på uteserveringen. Hej från mig! 
 
Och så beställde vi in vars en ordinarie miniburgare och jag beställde till garlic fries. Överlag helt okej. Min hamburgare kunde haft mer dressing och jag skulle beställt till ost. Pommesen var en besvikelse och var inte så goda som jag föreställde mig. Överlag 3 av 5 poäng.
 
Efter middagen traskade vi hem i sommarkvällen. Bra fredag!

Fuerteventura: Sista kvällen.

Här kommer de sista bilderna från Fuerteventura!
 
Den sista kvällen klädde vi upp oss lite extra fint och gick ner till restaurangen i tid för att njuta in det allra sista av semestern.
 
Fina Dan i supersnygg skjorta.
 
Sarah.
 
Jag hade min vita klänning från Filippa K på mig.
 
Jag och Sarah.
 
Vår servitör var så gullig och tog ett kort på oss alla fyra tillsammans.
 
Så åt vi mycket och länge. Det var tacostema dagen till ära, så det passade ju perfekt.
 
Efter middagen bestämde vi oss för att gå en runda längs med havet.
 
Sarah och Niclas.
 
Dagen efter sa vi hej då till den här fina semesterresan och satte oss på flyget hem igen. Oh, vill bara iväg igen! Speciellt med tanke på att vädret inte har varit tipptopp sedan vi kom hem. Varför kan det inte bara vara 25 grader varmt och sol jämt jämt? Hur som helst, verkligen en superhärlig semester som jag gärna vill göra igen.

En torsdag i Åhus.

I torsdags tog jag och Dan tåg och buss från Malmö till Åhus för att hälsa på min mormor!
 
När vi anlände så serverades det lunch nästan direkt. Mormor hade gjort skinkstek som var supergod!
 
Ja men ni ser ju.
 
Efter maten traskade vi ner till stranden för att bada fötterna i havet lite och köpte glass.
 
När vi sedan kom tillbaka till mormor tog vi det först lite lungt och njöt av vädret. Vi satt ute i hennes trädgård och läste lite. Jättemysigt!
 
När vi var färdigvilade och fräschat upp oss lite gick vi ner till hamnen och åt på restaurang Pråmen. Där tog vi vars en macka med stekt sill.
 
Mormor och Dan!
 
Dan drack ölen Klackabacken som tydligen bryggdes i Kristianstad!
 
Sedan gick vi en sväng nere i hamnen innan det var dags att traska hemåt igen.
 
Så avslutade vi kvällen med jordgubbar, glass och ett glas vitt vin. Innan vi somnade tittade vi dessutom på ett avsnitt av Barnmorskorna i East End. Dagen efter tog vi tåget hem till Malmö igen. En fin liten tripp till Åhus och mormor.

Fuerteventura: Kvällsäventyr.

Jag tycker att det är dags att titta på bilderna från Fuerteventura igen. Nu inriktar vi istället på kvällsäventyren!
 
Efter att ha solat och badat en hel dag, delade vi upp oss för att göra oss i ordning inför kvällen. De hade inga ordentliga speglar på rummet så jag fick klättra upp på bord för att få med hela outfiten.
 
Eller ja, sängen gick lika bra att klättra upp på den också.
 
Antingen samlades vi hos Sarah och Niclas och tog ett glas vin eller så traskade vi direkt ner till matsalen. Tänk att man kunde sitta ute utan att oroa sig att det skulle börja regna!
 
Fast att själva ön var ganska kal, sandig och tråkig så var området runt hotellet väldigt fint med blommor och träd.
 
Sarah.
 
Dan.
 
Här ser ni vårt hotellrum! Det var stort och vi hade en gigantisk balkong med utsikt över havet. Precis nedanför vår balkong låg restaurangen. Sarah och Niclas hade sitt rum precis intill oss, så om man var tillräckligt full och inte orkade gå via dörren så kunde man hoppa mellan balkongerna. Detta gjorde vi dock bara en gång.
 
Jag målade tånaglarna och älskade hur bruna mina ben hade blivit. Nu har allt nästan fjällat bort. Kul.
 
En kväll var vi såhär tjusiga i 28 graders värme.
 
Samma kväll hade de temat "chill by the pool" och de hade satt ut sköna stoltspuffar vid poolen.
 
Vi infann oss direkt.
 
Och beställde vars en mojito för 50 kronor som var helt galet god.
 
Vissa kvällar tog vi istället en drink i lobbyn. Kanske inte riktigt lika mysigt.
 
De hade lite olika teman för de olika veckodagarna och en kväll var det "Barbeque night". De hade då ställt ut en stor grill och serverade olika sorters kött och grönsaker.
 
Sarah och Niclas.
 
Jag och Dan.
 
Här är lite bilder på matsalen! Middagarna var helt okej överlag. Inte supergott, men liksom helt okej. Frukosten var absolut det som var godast.
 
Dan i grillkön.
 
Det fanns en del vildkatter som vistades runt hotellet. Jag tyckte så himla synd om dem och gav just den här katten ett glas med vatten. Ville bara gosa och klappa, men var rädd för loppor och lät därför bli.
 
En kväll serverades det skaldjur på hotellet. Vilken besvikelse! Jag plockade på mig massor med räkor och sedan smakade dem absolut ingenting. :(
 
Efter middagarna brukade vi gå upp till Sarah och Niclas och spela kortspel. Antingen UNO, Skip-Bo eller Chicago. Roliga grejer.
 
Och en kväll blev jag jättefull och bad Dan fotografera mig när det skulle föreställa att jag skulle göra en massa saker. "Amen ta foto på mig nu när jag låtsas öppna proseccon, det kommer bli en asbra bild". Jo man tackar ja.
 
Och så såg de flesta av våra kvällar på Fuerteventura ut!

Vecka 31.

 
Och så var det tisdag och augusti, ny vecka och jag börjar jobba om exakt en vecka och en dag. Vill verkligen maxa det sista av semestern nu. Men först ska vi kika på hur denna vecka kommer att se ut!
 
- Igår firade vi in augusti genom att ha släktkalas hemma hos oss. Det var jättemysigt och bilder från tillställningen får ni se senare.
 
- Idag skall jag och Dan inte göra något särskilt. Mest försöka vara ute så mycket som möjligt.
 
- I veckan skall jag träffa Jenny och hänga lite på stan.
 
- Skall träna Bodypump med Dan och Niclas.
 
- Hänga runt i Malmö med Sara och Ivan och deras barn Alicia och Valter.
 
- Träffa Sarah H.
 
- På lördag är det Big Slap och det innebär fest heeela dagen. Från klockan 12 till klockan 00. Hoppas på strålande väder såklart.
 
- På söndag är det kalas för Dans brorsson Loke som fyller 6 år!
 
Och det är vad som är inplanerat den sista hela semesterveckan. Men sedan börjar jag inte jobba förrän på onsdag, så där är ju några dagar till. Heja sommaren!

RSS 2.0