Vecka 9.

Hej! Ber om ursäkt för sent bloggande idag. Vi satt och kollade resor till sent på kvällen igår, så kunde inte förbereda inlägget och idag på lunchen hade jag lite ärenden. Men jag har i alla fall maaassvis med bloggmaterial som jag skall ta itu med. Först: Veckans schema.
 
Måndag: Idag är det 29 februari aka bonusdagen! Tänk att vi får en hel extra dag att göra vad vi vill på. Idag är det dessutom min älskade morfars födelsedag. Idag skulle han ha fyllt 76 <3 Ikväll skall jag ta itu med bloggningen och titta på Oscarsgalan som gick inatt.
 
Tisdag: En helt vanlig tisdag, jobba till klockan 17 och sedan hem och äta. I och med att jag var sjuk tre dagar förra veckan så tänkte inte jag träna den här veckan. Vill inte ta ut mig igen så att det kommer tillbaka. Har varit sjuk tillräckligt nu.
 
Onsdag: På onsdag efter jobbet skall jag och Dan träffa Sös, Emelie, Philip och Sarah H och äta på Mosaik. Vi försökte bestämma oss för ett nytt ställe, men antingen var det fullbokat eller bara inte riktigt rätt liksom. Haha.
 
Torsdag: Inget inplanerat efter jobbet!
 
Fredag: På fredag skall Eminent ha ett kundevent på kontoret. Vi skall hålla föredrag och i en liten AW. Därefter är det VBAW i vanlig ordning. Jag skall försöka komma hem i vettig tid dock.
 
Lördag: På lördag skall jag nämligen ha födelsedagskalas här hemma hos oss! Oh, skall bli så himla roligt att få kramas med alla kompisar och dansa i vardagsrummet. Ser väldigt mycket fram emot det.
 
Söndag: På söndag skall vi till mormor i Åhus för att fira hennes födelsedag. Annars skall det städas hemma och sådär.
 
Lagom inplanerad vecka!

Bok Februari: Det är något som inte stämmer

Nu är snart februari slut och därför är det dags för mig att presentera månadens bok! Som ni kanske minns försöker jag läsa minst en bok i månaden, och för att få mig att hålla det här löftet så kommer jag att presentera boken jag läst i slutet av varje månad. Februaris bok var "Det är något som inte stämmer" av Martina Haag.
 
Boken handlar i grund och botten om när Erik Haag och Martina skiljdes. Det här är Martinas sida av historien, hur hon upplevde det och hur jobbigt det var för henne. Dock är deras namn och andra detaljer i deras vardag utbytt.
 
Historien börjar med att karaktären Petra åker till Lappland för att jobba som stugvärd i några veckor. Där skall hon få tid att vara själv och bearbeta den plötsliga skilsmässan.
 
Samtidigt som Petra är i Lappland, börjar hon jobba på sin nya bok. Här får vi följa berättelsen om skilsmässan. Historien går härefter parallellt och vi hoppar fram och tillbaka mellan hennes upplevelser i Lappland samt relationen mellan henne och mannen Anders.
 
Man känner verkligen med Petra under bokens gång. Hur hon först försöker lappa och klistra ihop relationen med terapeuter och samtal. Hur hon går sönder inuti, slutar äta och börjar röka igen när hon får reda på att Anders har haft en affär och vill lämna henne för en annan.
 
Hur hon försöker övertala sig själv att om jag bara väntar lite till, en kvart i taget, så kommer han att ändra sig.
 
Eller hur hon sorterar familjefoton och limmar in dem i album och tänker att snart, snart kommer Anders tillbaka.
 
Och Anders är bara så jävla kall och rycker på axlarna. Säger "Att du kan ju skriva en rolig bok om det här" och svarar inte i telefonen när hon ringer.
 
Men trots all sorg och uppgivenhet känner man då och då en underton av komik. Som ljuset i en mörk tunnel ungefär.
 
"Om det som kommer upp till ytan är att jag ska hålla på och vakna mitt i natten i skräck så vill jag ha pengarna tillbaks" - skrattade rakt ut av den här meningen.
 
Framförallt handlar den här boken om att man faktiskt kan resa sig, att man faktiskt inte dör trots att man tror det. Att trots allting brister, rivs itu och går sönder inuti, så lyckas man resa sig och bli starkare.
 
"Det är något som inte stämmer" är en väldigt bra bok som många kommer att känna igen sig i. Jag hade svårt att lägga ifrån mig den när jag läste och språket är så lätt att allt bara flyter på. En väldigt bra bok och jag rekommenderar den verkligen.
 
Här kan du läsa vilken bok jag skrev om i januari.

26 år!

Idag fyller jag åååår! Woho! Hela 26 år gammal blir jag. Pjuh. Är faktiskt väldigt redo att lämna 25-års åldern och blir lite mer vuxen. Livet är mycket roligare nu än vad det var förr. Man har mer pengar, kan göra fler saker, är mer självsäker och jag vet inte, mer sig själv liksom. Får jobba med saker man tycker är roliga. Det här med att växa upp är rätt bra faktiskt. Jag tänkte att vi kunde kika på hur jag har firat min födelsedag de senaste åren.
 
2010
År 2010 fyllde jag 20 år. Då åkte vi skidor i Polen och gick ut och åt på kvällen. Jag och Dan hade varit tillsammans i lite mer än 1 år och vi var sådär nykära.
 
2011
År 2011 fyllde jag 21, vi hängde i Polen igen och åkte skidor. Här hade jag typ precis börjat bli intresserad av 50-/60-tals modet, vilket syns på födelsedagsklänningen.
 
2012
2012 och hela 22 år gammal! Hade börjat plugga till Produktionsledare och firade min födelsedag i Kristianstad och tittade på Sound of Music på teatern. Bra dag!
 
2013
2013, 23 år gammal. Kommer ihåg att jag var ledig från skolan och hängde en del hemma. Gick hem till mamma och pappa på kvällen och åt smörgåstårta. Omnom.
 
2014
År 2014 fyllde jag 24. Jag hade praktik på Eminent på dagen och på kvällen dukade vi upp med långbord hemma i vår lägenhet i Lödde. Min familj, mormor och Dans föräldrar kom över på middag.
 
2015
Förra året fyllde jag hela 25 år. Jag hade precis börjat jobba på Eminent och på kvällen firade vi med fondue hemma hos mig och Dan i Lödde med min familj.
 
Idag är det fredag OCH min födelsedag, hur bra? Finns ju ingen bättre dag att fylla år på! Ikväll skall min familj och ett par vänner komma hem till oss och sedan skall vi ut och äta. Oh, skall bli så kul. Grattis till mig!

28 frågor.

Matvanor.
Bästa maträtt? Svårt! Älskar kräftor/räkor, oxfilé och svamppasta. Har inte direkt någon favoriträtt.
Bästa efterrätt? Är alltså en sucker för efterrätt. Men inget slår väl en klassisk kladdkaka.
Bästa dryck? Vanligt vatten (och Cola Zero)
Hatdryck och -maträtt? Tycker inte om vanligt bryggkaffe och haaatar makrill i tomatsås.
Bästa alkoholdryck? Prosecco och rosévin.
Använder du smör på smörgåsen? Ja, Becel.
Smågodis eller färdiga påsar? Lätt smågodis.
Bästa soppan? Är inne i en sopp-period för tillfället. Favoriterna just nu är blomkålssoppa och champinjonsoppa.
Favoritglass? Sandwich.
 
 
Shoppingvanor:
Hur mycket shoppar du för varje månad? Helt för mycket. Skulle tippa på 2000 kr per månad.
Har du mer skor än kläder? Nej, verkligen inte. Är ingen sko-människa.
Favoritplagg? Klänning och polotröja tillsammans med kostymbyxor.
Favoritfärg på kläder? Marinblått, svart och vitt.
Favoritfrisyr: När mitt hår är nytvättat, rakt men ändå har volym och luggen lagom lång. Alltså ungefär 1 gång i månaden.
Bästa mönster: Randigt.
Bästa accessoar: Örhängen som är perfekt lagom blingiga.
Underkläder? Ja..?
Hatplagg? Jeans med för låg midja.
 
 
Arbete, utbildning:
Jobbar eller pluggar du? Jag jobbar som skribent, bloggare och författare.
Vad vill du bli? Hmm. Jag är ju redan saker. Jag måste få återkomma till detta i framtiden när jag kommer på att jag vill bli något annat.
Trivs du med ditt jobb/din utbildning? Jättemycket.
Är lönen viktigast? Nej verkligen inte. Det viktigaste är att tycka att det är helt okej att gå upp på morgonen.
 
 
Lite allt möjligt:
Har du barn? Nej.
Älskar du någon? Dan såklart. Och alla vänner samt familj.
Betyder familjen mycket för dig? Ja verkligen. Min familj är oerhört viktig för mig och vi är alla väldigt nära varandra.
Vart åker du helst på semester? New York! Men Franska Rivieran låter minst lika bra.
Bästa klimatet? När det är sådär lagom varmt, inte för varmt och inte för kallt. Runt 25-grader. Älskar när det är nyhöst också och man kan ha på sig strumpbyxor och en långärmad tröja.
Hemmafest eller krogen? Hemmafest. Alla gånger.

Mina senaste mobilbilder.

Hej på er! Jag ligger hemma och är sjuk IGEN. Orkar inte alltså. Fyller ju år på fredag också, så försöker verkligen att vila ut mig ordentligt och bli frisk innan dess. Men jag är redan på bättringsvägen. Det var ju ett tag vi tittade på mina senaste mobilbilder, så tänkte att vi kunde göra det.
 
Jag och Dan genom snapchat en lördagkväll hemma hos Sarah och Niclas.
 
Såhär är det för mig VARJE månad...
 
Fick den här av Sarah H. Haha.
 
Jag lunchade med Lotta och Christian en dag på jobbet.
 
En söndag för någon vecka sedan satt jag på Espresso House på Centralen och skrev.
 
Sist jag var sjuk låg jag hemma och läste den här boken (som ni kommer få läsa mer om i ett annat inlägg). Isa höll mig sällskap.
 
 
För någon vecka sedan var det fettisdagen och vi åt semlor på jobbet.
 
Jag gick en promenad på lunchen. Malmö <3

Förrförra helgen slängde vi vår gamla soffa! Nu har vi en ny och fin om ni minns.

Söndagspromenad i Västra Hamnen.

Det börjar äääntligen ljusna nu på kvällarna!!!

Netflix hojtade till om att Better Call Saul säsong 2 har börjat. Det får man ju inte missa! Har ni börjat kika på den än?

Haha, har tänkt på den här bilden varje gång jag gått till Netto nu när jag varit sjuk. Ser verkligen hemsk ut. Blek, skitigt hår och alldeles snorig. Man bara "Nej, men jag brukar se ut såhär?".

En annan söndagspromenad i Västra Hamnen.
 
Jag och Dan åt svamprisotto, skinka och creme fraiche-sås till middag i måndags. Sedan dess har jag nästan bara ätit ballerinakex pga sjuk.
 
Och det var mina senaste mobilbilder!

Mat dokumenterad från TV-soffan.

Något av mina favoritsysslor är tydligen att fotografera våra middagar framför TV:n. I alla fall om man kollar mitt Instagramflöde. Jag säger "tydligen" eftersom jag inte har upptäckt att jag ständigt gör detta förrän just nyligen. Tydligen fotograferar jag alla middagar uppifrån också. Vi kikar!
 
Jag fotograferar allt. Såsom pasta och köttfärssås.
 
"Dagen innan vi åker till USA"-pizzan.

Dagen Dan överraskar med hemgjorda hamburgare.
 
Fredagstacosen.
 
Hummersoppan.
 
Den hemgjorda måndagspizzan.
 
Fredagsfajitasen.
 
Lördagssconsen.
 
Och den självklara bakispizzan.
 
Mat alltså. Något av det finaste som finns att dokumentera. I alla fall enligt mitt Instagramflöde.

Vecka 8.

God morgon och glad måndag! Den senaste veckan har varit lite sisådär för mig. Det är så mycket i mitt liv som fyller mig med ångest för tillfället och jag jobbar väldigt hårt med att inte låta det ta över mig helt. Jag har jobbat väldigt hårt på att vara min egen person, men just nu känner jag hur den personen jag byggt upp bara sipprar iväg.
 
Nåväl, lagom morgon-pepptalk. Jag skall försöka lägga allt det åt sidan nu för den här veckan är min födelsedagsvecka!! WOHO! Födelsedagar är något av det viktigaste som finns för mig och därför är jag extra peppad. Nedan följer hur den här awesome veckan kommer att se ut!
 
Måndag: Idag är en sån där vanlig måndag fylld med rutiner. Efter jobbet har jag spinningpass klockan 17.30 och därefter skall jag hem och laga mat med Dan. Vi försöker göra så många matlådor som möjligt att ta med oss till jobbet. Måste spara pengar!
 
Tisdag och onsdag: Inget särskilt planerat än så länge. Slappa hemma och sådär efter jobbet, träna något kanske. Vi får se! Det finns så många möjligheter!
 
Torsdag: Torsdag är däremot en fullspäckad dag! Först skall jag på frukost-shopping på Lindex nere i stan. Gratis frukost OCH 20% på hela sortimentet för oss More-medlemmar. Hur gött? Därefter direkt till jobb och hänga tills klockan slår 17. Då åker jag till Lödde för att klippa mig, träffa Elin och springa på Center Syd en vända. Därefter hem och sova direkt.
 
Fredag: På fredag fyller jag åååår!! Hela 26 år. Jisses! Det firar jag genom att jobba halvdag på jobbet, hem och städa och sedan förbereda inför kvällen. Jag skall nämligen ha några av de finaste personerna som finns över på födelsedagsfirande senare på kvällen. HELA min familj kommer hem (inklusive lillebror från Piteå och mormor från Åhus) samt några vänner. Vi skall gå till Mosaik och äta och sedan äta tårta hemma hos oss på kvällen. Så roligt!
 
Lördag: På lördag skall vi först hem till Ivan och Sara i Kågeröd för att fira min guddotter Alicia som fyller hela 2 år! Därefter åker vi tillbaka till Malmö och förbereder oss inför kvällens stora fest. Dans bror Lars har nämligen precis fyllt 30 och skall fira sig med en 20-tals fest. Skall bli så himla roligt!
 
Söndag: Planerar att vara väldigt bakis den här dagen. Klockan 15 kommer Dans föräldrar över på fika för att fira min födelsedag några dagar i efterskott. På kvällen skall vi träffa Sarah och Niclas för att planera sommarens resa.
 
PJUH! Händelserik vecka. Tur att jag inte har något inplanerat på tisdag och onsdag! Haha. Nu kör vi!

Lördag hos Elin och Andreas.

Igår tog vi bussen ut till min favoritby Löddeköpinge för att hälsa på våra vänner Elin och Andreas.
 
Vi hade inte träffats på ett tag och det skulle bli så mysigt att catcha up lite. Vi välkomnades med en fördrink, piggelindricka! Haha, älskar lilla Novalie i bakgrunden <3
 
Det bjöds på tacos som sig bör en lördag. Tacos alltså, tröttnar aldrig på det.
 
Andreas, Neo och Novalie!
 
Elin och Andreas.
 
Och så Dan såklart!
 
Vi åt massor, pratade om alla möjliga saker och så plötsligt var det dags för efterrätt! Chokladfondant med vaniljglass! Jisses så gott!
 
Vi sneglade över på melodifestivalen som spelades på TV:n i bakgrunden och så pratade vi bland annat om hur sommaren kommer att bli. När klockan var 01 tog vi bussen hem igen. Fin lördag hos fina människor!

VBAW, La Brasserie och TGIF.

Min fredag började med att jag mötte upp mina vänner Jenny och Lina efter jobbet. Vi skulle gå på MEC:s VBAW! Det bjöds på gratis shot och Ginger Joe's. Hur bra? Fanny och Anja stod bland annat i baren och var flådiga bartenders.
 
Därefter gick jag, Lina och Jenny vidare till La Brasserie vid Lilla Torg för att äta middag. Här har ni mitt fredagssällskap!
 
Jag beställde en halstrad råbiff som var helt okej. Alltså det var gott så, men inte wow. Men jag tror inte att det i sig är den halstrade råbiffens fel. Jag tror överlag att maten på restaurangen inte var sådär superrolig.
 
När vi hade ätit upp gick vi vidare till TGIF och drack drinkar och bubbel. När klockan var 22 plockade vi ihop oss och började gå hem igen. Det är det livet leder till när man jobbar hela veckan, fredagkvällar som slutar klockan 22, haha! Bra fredag med bra sällskap!

En torsdag i 5 bilder.

Jag har varit ganska dålig på att blogga den här veckan. Anledningen till det är att min dator är alldeles fullproppad med bilder igen och jag måste flytta över till min externa hårddisk innan jag kan flytta över bilderna från kameran till datorn. Oh, well. I-landsproblem. Jag har i alla fall lyckats dokumentera min torsdag i fem hela bilder, och dem skall vi såklart kika på!
 
 
1. Här har ni mig precis innan jag skall gå till jobbet. Jag klädde mig helt svart idag, förutom mina blå strumpor. De syntes dock inte sen under dagen eftersom jag hade på mig svarta skor. Så igen, helt svartklädd idag.
 
2. När jag gick till jobbet var det snö ute. Aaaalltså när skall det sluta komma tillbaka?? Vi är helt klara med snön nu tycker jag.
 
3 & 4. Bild 3 och 4 tar vi på en och samma gång. Vi hoppar några timmar fram i tiden. Efter jobbet gick jag på Pilates för första gågen i mitt liv. Jag har gått på Yoga, Bodybalance och Yogalates men aldrig Pilates. Fy f*n så jobbigt! Väldigt tungt, men roligt. Efter Pilatesen mötte jag upp Dan vid Centralen och gick över till Vigårda. De hade re-opening här i Malmö och bjöd på gratis burgare. Perfekt med gratis middag!
 
5. Och så åt vi hamburgare och sedan gick vi hem, tittade på Suits och alldeles strax skall vi sova. Bra torsdag!

Alla hjärtans dag-middag hos Sarah och Niclas.

I lördags så skulle vi ju fira Alla hjärtans dag en dag för tidigt. Så jag, Dan och Sös körde ut till Bunkeflostrand och till Sarah och Niclas för att äta middag med några finfina personer!
 
Sös, Niclas och Sarah! Det bjöds på bubbel till fördrink och övergott tilltugg.
 
Philip och Emelie var också där!
 
Sarah och Niclas hade dukat upp så himla fint och hjärteligt.
 
Carro!
 
Min dejt!
 
Niclas och Sarah stod och slet i köket medan vi andra minglade runt. Man fick absolut inte hjälpa till. Sedan blev det dags för mat!
 
Lax, risotto och sallad! Sååå gott.
 
Och vi intog våra platser.
 
Jag och Dan hade Sös och Emelie mittemot!
 
<33
 
Lars och Lina!
 
På varje tallrik låg det små presentpåsar som innehöll chokladhjärtan!
 
Så pratade vi och skrattade tills det plötsligt blev dags för efterrätt!
 
Kladdkaka och hallontårta med hemgjord nutella! Det ni.
 
<3
 
Och så pratade vi om allt möjligt tills klockan plötsligt blev mycket och folk började traska hem.
 
Och vi som inte gick hem somnade i soffan.
 
Eller pratade politik och kärlek tills klockan plötsligt var två på natten och det var dags att åka hem. Finfin kväll med massvis av kärlek och otroligt bra personer! Väldigt fint anordnat av Sarah och Niclas.

Finbesök en måndag.


Igår var min lillebror Christoffer och hans flickvän Therese hemma hos oss på middag. Vi gjorde hemgjord pizza och spelade Med andra ord. Therese har en liten mops som heter Sessan och hon är verkligen världens sötaste. Hon sprang runt och knorrade under kvällen och blev extra glad när hon fick en och annan skinkbit. Våra katter var väl inte riktigt lika glad för Sessan som jag och Dan var, så de fick vara i sovrummet under tiden. När klockan var 22 åkte Therese, Christoffer och Sessan hem igen. Mysig måndag!

Alla hjärtans dag-kuponger.

"Du får inte köpa något till mig i Alla hjärtans dag-present", sa Dan till mig. "Lova!". Så vad gör man när man inte får köpa något men ändå väldigt gärna vill ge något? Då gör man något eget istället!
 
Så i veckan ritade jag dessa kuponger i illustrator. De kanske inte är sådär supervackra rent grafiskt, men jag tycker de blev gulliga. 
 
12 kuponger blev det sammanlagt. På dem stod det allt från "Sofie diskar-kupong" till "Dan får sista cola zero-slatten". En och annan puss- och kram-kupong slängde jag in också, tillsammans med "Veto att välja film och TV-serie".
 
Så klippte jag ut dem, lade dem i ett kuvert och gav Dan på Alla hjärtans dag. Han använde puss-kupongen direkt såklart. <3

Vecka 7.

God morgon! Hoppas att ni har haft en bra helg. Det är måndag och vi börjar dagen som vanligt med veckans schema.
 
Måndag: Ikväll efter jobbet skall jag först på ett spinningpass och därefter snabbt hem, duscha och börja laga mat. Ikväll kommer min lillebror Christoffer och hans flickvän Therese hem till oss på middag. Det är lite extra roligt att hitta på något på måndagar, då känns dagen inte lika tråkig.
 
Tisdag - Onsdag: På tisdag och onsdag skall jag inte göra något särskilt efter jobbet. Jag skall träna cxworx på onsdag och annars bara vara hemma. Skönt.
 
Torsdag: På torsdag har jag pilates och annars skall jag träffa Des, Jaana, Amanda och Johanna och gå på ett event på Vigårda vid centralen här i Malmö.
 
Fredag: På fredag är det after work på jobbet och Jenny, Cilla och Lina kommer och hälsar på. Skall bli roligt!
 
Lördag: På lördag skall jag och Dan åka till Lödde för att umgås med Elin och Andreas. Vi skall äta middag och ha mysigt!
 
Söndag: Vilodag! Det är ju en något inbokad vecka, så det skall bli skönt att bara ta det lungt på söndag.
 
Nu håller vi måndag!

Glad alla hjärtans dag!

Hej på er och glad alla hjärtans dag! Här kommer några bilder från igår när vi var hemma hos Sarah och Niclas på middag.
 
Idag har jag och Dan sovit länge, ätit bullar till frukost och varit ute och gått i Slottsparken en lång runda. Snart skall vi äta pizza framför Modern Family. Perfekt firande av alla hjärtans dag om jag får säga det själv! Som vilken annan söndag som helst. Hoppas att ni har en finfin söndag och kom ihåg att det här med alla hjärtans dag faktiskt bara är en tramsig dag. Imorgon är det en helt vanlig måndag igen!

Det här med att fira kärleken.

Hej på er och glad lördag! Alldeles, alldeles strax skall jag och Dan hem till Sarah och Niclas för att fira alla hjärtans dag sådär en dag i förväg. Vi tar en dag varje år att fira kärleken ordentligt, inte bara kärlek mellan partners utan mellan vänner och syskon också. Är inte det fint? Att ändå ta bort själva kravet på alla hjärtans dag genom att fira med så många personer man tycker om som möjligt. Det tycker jag.
 
I vilket fall som helst, såhär ser jag ut ikväll! Klänningen är från H&M och ballongerna är ifrån Partyland. Tänkte att det passar perfekt att ge bort ballonger en sån här fin dag.
 
Annars tycker jag att vi struntar i vårt inte jättestädade badrum. Kattsanden, tvättmedlet och den gröna kannan är ju sådant jag kunde plockat bort, but oh well. Trevlig lördag!

Önskelista.

Idag är det exakt 15 dagar till min födelsedag! Längtar helt galet mycket. Jag vet att jag inte skulle ha så höga förväntningar i år, vilket jag på ett sätt ändå inte har. Men det är så roligt att fylla år, träffa nära och kära och äta tårta och dricka bubbel. Ska bli så kul! Men vad önskar jag mig i födelsedagspresent då? Jag har skrivit ner en liten lista på saker som skulle förgylla mitt liv lite extra.
 
 
 
 
En Omaggiovas (helst i rosa) från Cervera.
 
Nagellack från Essie. Älskar dem! Suktar så mycket efter neutrala färger just nu också. Såsom den på bilden.
 
 
 
Löskrage från COS. Tycker att den här är så fin och har velat ha den superlänge!
 
 
Örhängen från Edblad i antingen roséguld eller silver.
 
 
Ballonger! :)))
 
 
Nejlikor eller Tulpaner <3
 
 
Mobilskal från Asos. Guld eller rosa är ju favoriterna just nu.
 
 
Böcker överlag. Alltings början och Allt jag inte minns är två böcker jag skulle vilja läsa!
 
 
 
 
Tvålar från Victor Vaissier, hittas på Kicks.
 
 
Lite olika träd och växter från IKEA.
 
Koppar, tallrikar, fat, skålar och annat från Rörstrands Carisma-serie som jag samlar på.
 
 
De här två (den här & den här) tavlorna av Léa Maupetit. Tycker att de är så fina.

Två frågor.

Jag har fått två frågor som jag tänkte att jag kunde svara på i ett inlägg, eftersom jag vet att det är så lätt att missa när man lägger ett svar direkt under kommentaren.
 
 
 
Var jag du hittat dom fina glasen till drinken!? Letat länge efter sådana :D
Antar att det var dessa glasen du menade! Dem fick jag i julklapp av mina föräldrar för ett par år sedan. De kommer från en antikaffär i Malmö. Tror affären hette Göta Glas & Porslin. Men tror att man kan köpa liknande på cervera eller så?
 
 
 
Hej! 
Jag kollade runt lite på din blogg för blev tipsad från Egoinas sida :) 
Jag mååååste bara fråga vad dina fina glasögon är ifrån? :D så snygga!
Oh, hej! Så kul att du hittade hit! Mina glasögon är köpta på Synsam och är från Chanel. De är lagom stora och ramen är lagom tjock, älskar dem!
 
Har ni något mer ni undrar, så bara fråga på!

Sjuk-listan.

 
Jag ligger hemma och är sjuk :( Fick gå hem från jobbet idag eftersom det är något som går runt på kontoret för tillfället. När jag är hemma och är gnällig tycker jag att det passar bra med en sjuk-lista!
 
Vad är du för sjuk?
Jag har lite feber och är allmänt hängig. Ont i hals och huvud också. Sådär vanligt förkyld med andra ord.
 
Hur är du som sjuk?
Jättejobbig. Jag är ganska gnällig och vill bli servad. Vill att pojkvän skall ta hand om mig och bädda ner mig och hämta saker till mig. Dessutom äter jag ALLT skräp jag får tag på pga tycker så synd om mig själv. Så brukar alltid äta massa kakor och annat när jag är sjuk.
 
 
Sak du gjort mest som sjuk?
Sen jag kom hem har jag bara legat i soffan med täcke och tittat på Vänner. Har halvsovit också.
 
Bästa sjuk-hemsida?
Bloggar! Följer mestadels Egoinas, Sandra Beijers och Elsa Billgrens. Annars är Instagram kul att hänga på också.
 
 
Godaste sjukmaten?
Allt som är sött och fett. Chokladkakor, lösgodis, nötter, hamburgare. Allt sånt. Lite te och vatten ovan på det är ju ganska bra också.
 
Största sjukångesten?
Att jag inte har TID att vara sjuk. Måste jobba, träna och springa ärenden på stan! Livet liksom sipprar mellan fingrarna medan jag ligger här inne.
 
Mirakelkur?
Har egentligen ingen så. Jag tror på mycket vatten och sömn.
 
Jobbigaste med att vara sjuk?
Att man inte kan göra någonting för man bara ligger här och mår så dåligt.
 
Bästa sjuk-filmen?
Jag tycker om att titta på filmer där man inte behöver tänka när man är sjuk. Gärna något man har sett tidigare. Filmer som 500 days of summer, Ten things I hate about you, She's all that. Sånt.
 
  
Sjuktips?
Gosa med husdjur massor. Man mår lite bättre då.
 
Sämsta sak att göra som sjuk?
Anstränga sig på något sätt såsom läsa en svårläst bok eller titta på en film där man måste klura och hålla på. Eller städa och diska. Sånt skall man också strunta i. Eller gå och handla. Man skall alltså inte göra något alls när man är sjuk.

Fettisdagen.


Glad tisdag och glad Fet-tisdag! Alltså jag måste erkänna att jag egentligen inte är ett stort fan av semlor, men jag vet inte vad som har flugit i mig i år. Jag är sugen på semlor heeela tiden! Med nutella, utan nutella, med massvis av mandelmassa, färdigköpta eller hemgjorda - det spelar liksom ingen roll. Jag brukar inte ens tycka om mandelmassa? Vad händer?! Nåväl, idag är det den stora dagen i alla fall! Och vet ni hur jag skall fira det? Jag skall äta semlor till kvällsmat. Jajamen. Det är sånt man får göra när man är vuxen, äta bakelser till middag. Woho!

Lördag i Lödde med nutellasemlor och fondue.

I lördags tog jag på en av mina glittrigaste polotröjor (och matchade svarta jeans med blå strumpor..), tog Dan under armen och åkte hem till mina föräldrar i Löddeköpinge. Där skulle vi nämligen spendera vår lördagkväll!
 
Hemma hos mamma och pappa kunde man hitta Sebastian och min lillebror Christoffer som också skulle fira lördag med oss.
 
Pappa var dessutom så snäll och hämtade upp oss i Malmö eftersom han ändå skulle köpa såser från Elysée. Vi skulle nämligen äta fondue! Man kan ju inte äta fondue utan såser från Elysée.
 
Alltså skoja så gott.
 
Jag hade bestämt redan på måndagen den veckan att lördagen skulle vara dagen jag åt nutellasemlor. Jag längtade heeeela veckan och sedan köpte jag med mig ingredienser hem till mamma och pappa.
 
Blandar mandelmassa med nutella.
 
Och voila!
 
Jag kallar dem nutellaburgare. Det ser ju verkligen inte ut som semlor liksom. Nåja, de kanske inte var vackra men de var väldigt goda. Jag åt två stycken och sedan mådde jag illa. Hade nog kunnat äta en tredje egentligen, men fick liksom hindra mig själv.
 
Resten av kvällen spelade vi Med andra ord och Ryktet går. Vid 23-tiden tog vi bussen hem igen. Fin lördag!

Vecka 6.

God morgon på er! Det är måndag och som vanligt börjar vi veckan med mitt schema. Stor vecka denna veckan hörrni! Fettisdagen OCH Alla hjärtans dag på en och samma vecka. Helt galet.
 
Måndag - Torsdag: Jag komprimerar schemat något eftersom jag inte har så mycket inplanerat efter jobbet den här veckan. Det är ganska skönt faktiskt. Det enda jag skall göra är att träna: måndag - spinning, tisdag - yoga, onsdag - cxworx och torsdag - löpning. Annars skall jag bara hänga hemma och titta på Modern Family och sådär. På tisdag är det ju fettisdagen och då måste man ju äta semla dessutom.
 
Fredag: På fredag skall jag och Dan ha myskväll hemma. Jag har hittat på en del saker de senaste fredagarna, så det skall bli skönt att varva ner efter jobbet framför en film och bara umgås lite.
 
Lördag: På lördag skall vi fira alla hjärtans dag en dag i förväg. I några år har vi firat alla hjärtans dag med ett par kompisar. Alla hjärtans dag blir ju alltid så förstorat och jag och Dan brukar inte fira det sådär direkt. Därför är det kul att fira med kompisar, dels för att också visa dem kärlek men även för att ta bort kravet på att det skall vara en superduper romantisk dag. I år är det Alla hjärtans dag en söndag och det är ju mycket roligare att fira en lördag, så vi firar en dag i förväg istället. Då skall vi hem till Sarah och Niclas på middag. Ska bli jättemysigt!
 
Söndag: På söndag har vi inget planerat hittills. Det är ju "riktiga" Alla hjärtans dag, så jag och Dan kanske hittar på något mysigt trots allt.
 
Och så kommer min vecka att se ut. Nu håller vi måndag!

Vår nya soffa.

Vi har ju en ny soffa som jag inte har hunnit visa än!
 
Före:
 
Här ser ni vår gamla soffa. En svart skinnsoffa som vi har haft i sex år och som vi dessutom köpte begagnad. Den hade alltså en del år på nacken. 
 
 
Förra fredagen levererades vår splitternya soffa från IKEA! Vi spenderade kvällen med att bygga ihop den.
 
Efter:
 
Och tadaaa! Här är vår nya soffa! Det är ju inte jättestor skillnad. Det är svarta skinnsoffor båda två, men vår nya är mycket längre och större, och framförallt fräschare. Vi är supernöjda i alla fall. Nu skall vi bara sitta i den så mycket så att vi mjukar upp den en del. Den är ju sådär stel och hård som nya skinnsoffor kan vara.

Afterwork, Ciao och Babel.

Hej alla nya läsare! Så roligt att ni hittade hit och hoppas att ni vill stanna ett tag. Igår var det fredag och jag, Desirée, Jaana, Johanna och Amanda hade bestämt en helkväll i Malmö.
 
Vi började på MEC's after work där appbyrån by Sigma höll i veckans evenemang. De hade gjort en app som man kunde ladda ner, svara på några frågor och sedan skulle man scanna varandras QR-koder. Om man sedan hittade en matchning fick man en gratis öl. Rolig idé! Vi hittade dock ingen som matchade våra QR-koder, men vi var glada ändå.
 
Jag hade glömt min kamera hemma och fick hålla mig till min mobilkamera, vilket resulterar såklart i något sämre bilder. Nåja. Det var lika fullsmockat på MEC som vanligt i alla fall.
 
När vi kände oss klara på MEC traskade vi vidare till restaurang Ciao på Friisgatan för att äta pizza! Vi skulle egentligen äta burgare på Casual Streetfood, men där var fullt. Men pizza blev lika bra! Här har vi Johanna och Des.
 
Amanda och Jaana!
 
Vi beställde in världens godaste Funghi med portabellosvamp och vitlöksolja. Så gott!
 
Så dokumenterade vi pizzan lite först såklart och högg sedan in.
 
Därefter gick vi vidare mot Södervärn och hem till Amanda. Jag köpte en prosecco på vägen som jag fick avnjuta med is i ett gigantiskt glas.
 
Hej från oss! Vi spelade lite spel och pratade och när klockan var 23 gick vi vidare mot Grand som tyvärr var fullsmockat.
 
Vi gick då istället vidare mot Babel. När klockan var halv ett var jag så himla trött och gick hemåt och sov i hundra år. Bra fredag!

Fredagslista.

 
Vad är det för dag idag?
Fredaaaaaag!
 
Vilket humör är du på?
Fredagspepp!
 
Vad skall du göra ikväll?
Hänga med dessa fina på MEC's AW:
 
 
Vad skall du äta till middag?
Hamburgare på Casual Streetfood nere vid Möllan.
 
 
Och sen då?
Sen får vi väl se! Som Jaana brukar säga: Vi kör på känsla!
 
 
Trevlig fredag på er!

Torsdag, Regina och Restaurang Mosaik.

Idag har varit en jättebra dag! Det började med att jag var helt först på kontoret. Älskar när det händer. Jag satt och läste mail och drack te tills de andra började droppa in. Sedan åkte jag till en kund där jag skulle fotografera lite. Fick bland annat fotografera sushi! Älskar att mitt jobb innehåller så varierande arbetsuppgifter. På så sätt så tröttnar man ju aldrig.
 
När klockan slog 17 (Obs! Fortfarande ljust ute!) packade jag ihop mig och traskade ner till stan, förbi centralen.
 
Och mot stortorget.
 
Och till Mosaik! Där skulle jag nämligen träffa Regina och ha torsdags-AW.
 
Hej från mig!
 
Vi brukar ses på Mosaik när vi skall middagsdejta. Eller ja, känns som att jag alltid går dit när jag skall äta middag ute överhuvudtaget. Men varför bryta ett vinnande koncept, som Regina sa.
 
Den här gången beställde jag calamares, quiche lorenta och portabellosvamp fylld med ost och bacon. Så gott!
 
Och till efterrätt beställde jag chokladkaka och Regina beställde en pannacotta.
 
Den här fina alltså <3 Är så glad över att ha så många fina och kloka människor i mitt liv. Jag vet att det låter otroligt klyschigt. Men tycker att det är ett så stort privilegium att ha vänner som har samma sorts värderingar som en själv och liksom genom att umgås och diskutera med dem så blir man själv klokare.
 
Så pratade vi feminism, kärlek, jobb och lite skvaller och när vi hade ätit upp var det dags att traska hemåt. Jättefin torsdag!

På jobbet.


Åh förlåt för lite dålig uppdatering. Såhär har mitt liv sett ut de senaste dagarna: gå upp, gå till jobbet, träna, äta, sova. Och så om igen. Igår somnade jag klockan 22. Alltså 22?! Händer typ aldrig. Sov alltså 8,5 timmar inatt och ändå är jag trött? Det här med träningen alltså, det suger nog musten ur mig. Ovan ser ni förresten några bilder från jobbet. Om ni vill hänga med mig lite mer på vardagarna eller se vad jag gör på jobbet så kan ni antingen följa mig på Snapchat, där heter jag guuldfish. Eller följa Eminent på Instagram: eminentreklambyra. Hoppas ni har en toppenbra onsdag! Snart fredag ju.

Vår lördagkväll i fyra bilder.

1. I lördags såg jag ut såhär när vi åkte hem till Sarah och Niclas.
 
2. Vi åt thaimat från restaurang Basilika som Niclas hade köpt med sig hem från jobbet.
 
3. Dan var den enda som ville vara med på bild och han var lika snygg som vanligt.
 
4. Till efterrätt åt vi pannacotta med syltsås och sedan tittade vi på resor tills vi somnade i soffan. Klart slut från vår lördag!

Februari.

 
Februari är världens bästa månad tycker jag. Alltså världens bästa. Ja, den är ju ganska gråmulen, full av slask och har bara 28 (i år 29) dagar. Men det är månaden jag fyller år, och som ni alla vet så älskar jag att fylla år. Här kommer ett gäng bilder från förra februari när jag fyllde 25. Jag slog på stort med hyrda lokaler och temafester. Ballonger och allt. I år kommer det att bli ett lite mindre firande, men fortfarande så viktigt. Det är något med födelsedagar alltså, det är världens viktigaste dag för mig. Viktigare än julafton. Och det gäller inte bara min egen, jag tycker att andras födelsedagar är viktiga också. Om jag ser en film/serie där någons födelsedag blir förstörd (såsom Phil i Modern Family säsong 1), så kan jag få ren och skär ångest. Vadå att man har helt sjukt för höga krav?
 
Nåväl, i år skall jag försöka att inte ha just så höga krav på februari och min födelsedag. Och vet ni, efter februari kommer mars och då är det ju faktiskt nästan vår!

Vecka 5.

Hej på er! Här kommer ett ganska sent veckans schema-inlägg. Men bättre sent än aldrig!
 
Måndag: Woho, 1 februari idag. Våren närmar sig! Idag har jag tränat efter jobbet och annars har jag och Dan ätit fruktsallad framför några avsnitt av Modern Family.
 
Tisdag: Imorgon tänkte jag försöka vara på jobbet lite tidigare och läsa lite mail innan alla andra kommer. Tycker att det är så skönt att börja morgonen så, lite egentid. Efter jobbet skall jag först gå några ärenden (köpa kattsand och annat spännande) och sedan skall jag på yoga klockan 19.
 
Onsdag: På onsdag skall jag inte göra något särskilt efter jobbet. Jag skall till gymmet och springa veckans 5 kilometer och sedan skall jag laga mat. Jag och Dan turas om att laga mat nu när vi båda tränar. Jag är hemma sent på tisdag till exempel och då lagar han mat, sedan lagar jag på onsdag när han är iväg. Perfekt samarbete!
 
Torsdag: På torsdag efter jobbet skall jag träffa Regina! Vi skall gå till Mosaik vid Stortorget för att äta och umgås. Längtar!
 
Fredag: Efter jobbet på fredag skall jag hänga på MEC:s after work. Perfekt avslutning på veckan!
 
Lördag: På lördag skall jag och Dan hem till Lödde för att umgås med mamma, pappa och Christoffer. Det skall bli mysigt, jag saknar Lödde.
 
Söndag: Vilodag! Eventuell träning på kvällen, men annars skall vi inte göra någonting.
 
Och så kommer den här veckan att se ut. Lagom inbokad om jag får säga det själv.

RSS 2.0