Fuskrecept på hummersoppa.

Igår lagade jag och Dan hummersoppa, samma som vi hade till förrätt på nyårsafton. Jag tänkte dela med mig av receptet! Det är ett litet fuskrecept med köpt hummerfond, men är gott ändå och lätt att laga! Ni behöver: hummerfond, 2 st scharlottenlök, vitlök, tomatpuré, kräftstjärtar, grädde och cognac.
 
Börja med att hacka löken så fint som möjligt.
 
Och hacka kräftstjärtarna när du ändå är igång, lägg dem i en skål så länge.
 
Stek löken och häll i lite tomatpuré.
 
Sedan i med så mycket grädde du vill ha och typ 1 dl vatten.
 
Smaksätt med hummerfond. Jag häller alltid i lite i taget och smakar av, så att man inte tar för lite eller för mycket.
 
Och så en skvätt cognac.
 
Pressa i 2-3 vitlöksklyftor.
 
Och så låt det koka upp och sedan fortsätta puttra i cirka 20-30 minuter. Smaka av ibland.
 
Voila! Sedan är det bara att servera.
 
Lägg kräftstjärtar (och surimi också om ni har) i en skål och häll sedan på soppan efteråt. På så sätt blir inte kräftstjärtarna lika gummi-aktiga som om ni hade lagt dem direkt i soppan.
 
Hoppas ni tycker om det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0