Bok Juni: Presidentents hatt.

Det blev ju inget bokinlägg i majmånad men nu kommer äääntligen ett inlägg om boken jag läste i juni, om än något sent. I alla fall, jag har läst boken Presidentens Hatt av Antoine Laurain.
 
Boken utspelar sig i Frankrike under 1986 och börjar med att vi får följa Daniel Mercier. Han är ensam hemma över en helg medan hans fru och son är bortresta. För att unna sig och inte bara sitta hemma, väljer han att gå ut och äta en kväll. Han tar en lite finare restaurang och bestämmer sig för att äta skaldjursplatå. Men så plötsligt slår tre män sig ner vid bordet bredvid honom. En av dessa män är Francois Mitterrand, Frankrikes dåvarande president.
 
Daniel får liksom nypa sig i armen för att verkligen tro det. Resten av kvällen sitter han och tjuvlyssnar på presidentens olika konversationer.
 
Han dagdrömmer sig bort när kyparen väcker honom. Presidenten och hans sällskap har nu gått. Daniel betalar och skall tacka för sig när han plötsligt ser något vid grannbordet. Presidentens hatt! Han har glömt den. Daniel skall ropa ut efter presidenten, men det är för sent. De har redan gått. Han tittar sig runt om i rummet och bestämmer sig för att ta med den hem istället.
 
Plötsligt känner Daniel att han har fått en viss auktoritet när han bär hatten, som att något har förändrats. Han böjar säga ifrån på jobbet mer och tar nya initiativ, vilket belönar honom. En dag glömmer Daniel sin hatt på tåget och vi får följa med på hattens äventyr. Vem är det som hittar den på tåget? Och hittar hatten någonsin tillbaka till sin rätta ägare?
 
Presidentens Hatt är en äventyrlig bok och väldigt lättläst. Den är liksom mysig och gullig på något sätt. Jag har dock kommit på att jag inte riktigt fastnar i sådana här böcker. Jag vill ha lite mer känslor och mer samspel människor emellan. Men för de som gillar mer äventyrliga böcker, så är detta ett tips!
 
För tidigare bokinlägg:

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0