Bönpasta och laxfilé.

Igår lagade jag en ny rätt som jag hittade på Facebook och som jag tänkte att jag kunde dela med mig av! I originalreceptet skulle man dock ha gravad lax, men jag bytte ut detta mot laxfilé. Det man behöver är:
- Laxfilé (obviously)
- En gul lök
-Cirka 5-6 dl creme fraiche
- Vitlök
- Fiskfond
- Dill
- Pasta (eller bönpasta som jag använde)
Jag började med att sätta in laxfilén i ugnen på cirka 200 grader.
 
Därefter hackade jag och stekte löken och pressade i vitlök.
 
Hällde därefter i creme fraichen.
 
Och fiskbuljongen.
 
Salta, peppra och låt koka lite.
 
Koka upp pastan och lägg i såsen.
 
Blanda runt och häll sedan till sist i dill.
 
Voila! Klart!
 
Ät och njut! Måste dock säga att pasta är mycket godare än bönpasta. Jag har ätit bönpasta många gånger, men jag vänjer mig liksom aldrig. Färsk pasta är ju så otroligt gott. Nästa gång jag lagar den här rätten kommer jag att använda det.

Ny blus, en playlist och dagens middag.

Hej på er! Såhär såg jag ut idag när jag har hängt på jobbet en hel dag.
 
 Igår var jag ju på Lindex VIP-kväll här i Malmö. Klänningen jag köpte lämnade jag tillbaka, men den här blusen behöll jag! Den kostade 199 pix och sedan 20% på det, vilket blev ett fynd anser jag. Den är stor och puffig och har spetspolokrage. Till det matchade jag med mina blåvita byxor från H&M och converse. Lite extra vårigt idag med andra ord.
 
Vad tycker ni om senaste säsongen av Girls? Jag tycker att den är jättebra. En av de bästa säsongerna faktiskt. Jag tycker att den känns genuin och tycker att det är rätt skönt att karaktärerna inte är lika galna som de brukar vara, även om det är det som är charmen med serien. I vilket fall som helst, det är inte bara själva serien som är bra - utan säsongens soundtracket också! Jag älskar framför allt Ellie Gouldings "Here's to us".
 
Här har ni den om ni vill lyssna! 
 
Idag är Dan i Stockholm med jobbet och jag passade på att laga sånt som jag älskar men som Dan inte tycker om. Sådant som stekt halloumi, champinjoner, pesto och bönpasta. Så himla gott!

Onsdag.

Vilken dag! Det känns som tisdag, fast är ändå onsdag. Så det är ju skönt. Men annars är jag sååå himla trött. Idag har jag i alla fall lyckats dokumentera lite. Såhär har min onsdag sett ut! Jag hade på mig favorittröjan på jobbet idag.
 
Åt kycklingfilé och ungsrostade grönsaker/rotfrukter till lunch. Lagom glamoröst. Har blivit så slösig när det kommer till just luncherna. Äter hellre ute på lunchen vilket resulterar i att det blir så himla dyrt. Måste köra matlåda oftare. Men det är ju så tråkigt.
 
Passade på att lyssna på podden Beijer och Broströms bryderier på lunchen. Tycker att den är intressant, rolig och bra! Bra vardagssnack liksom och lagom lång också, cirka 20 min. Perfekt att lyssna på när man tar en lunchpromenad.
 
Efter jobbet mötte jag upp Jaana och gick till Lindex på Södergatan. De skulle ha VIP-kväll med 20%! Woho!
 
Jag fyndade lite grejer. En klänning, en bh, ett par trosor och en tröja, och så 20% på hela kittet. Bra det där! Resten av kvällen har spenderats med mat framför TV:n. Det senaste avsnittet av New Girl kom ut idag, vilket var ganska bra! Tycker att den senaste säsongen har varit lite sisådär, men det här avsnittet var bra. Överlag en ganska bra onsdag!

Mina senaste mobilbilder.

Jag tänkte att vi kunde kika på mina senaste mobilbilder! Det var ju ett tag sedan. När Dan fyllde år var det jättefint väder ute och vi gick en långrunda. Vi började i Västra Hamnen.
 
Jag tänkte att jag skulle hänga här mycket i sommar.
 
Och vi traskade även runt i Slottsparken som inte ligger alltför långt från oss.
 
Den här hittade jag i mitt Instagramflöde dagen efter attackerna i Bryssel. Tycker att den verkligen stämmer för tillfället.
 
Jag har hittat ett nytt sushiställe i mitt och Dans område! Ungefär vid Dockan i Västra Hamnen. Måste provas i veckan!
 
Jag gick på en lunchpromenad en dag på jobbet och såg dessa små söta.
 
I onsdags köpte jag 12 st påskägg inför påskhelgen och påskliljor såklart.
 
<3
Haha. Ungefär såhär.
 
Struntade i proseccon i helgen och köpte med mig det här vinet till grillkvällen hos Rebbe och Johan. Det var gott! Sött och friskt.
 
I torsdags hade jag och Dan lite påskhäng hemma hos oss som ni vet och alla dessa kom över!
 
Jag var också där! Mest så att ni vet.
 
Solen i helgen alltså! <3
 
När jag och Dan var på påskmiddag hemma hos mamma och pappa i lördags!
 
Haha. Orkar inte. Så himla mycket jag och Dan.
 
Bra grejor.
 
Igår orkade jag och Dan inte äta mer påskmat, så vi åt kycklingfilé, ugnsrostade rotfrukter och grönsaker samt vitlöksås och bearnaise. Gott!
 
Och det var allt för den här gången!

Vecka 13.

Alltså jag har haft en såååå himla härlig påskhelg. Jag och Dan hade planer torsdag, fredag och lördag som ni har sett i de tidigare inläggen. Men resten av helgen har vi bara slappat, tränat och kollat film. Så mysigt! Nu är det ju faktiskt en ny vecka, trots röd dag idag. Vi skall kika på hur den kommer att se ut!
 
Måndag: Idag har jag och Dan bara slappat, lagat mat, tränat och tittat på TV-serier. Vi har äntligen kollat ikapp alla serier vi följer såsom House of Cards och Modern Family.
 
Tisdag: Imorgon är det dags att börja jobba igen. Efter jobbet har jag både pilates och yoga och klockan halv nio kommer jag vara hemma. Ska bara slappa i soffan därefter.
 
Onsdag: På onsdag efter jobbet har Lindex klubbkväll och jag och Jaana skall dit och kika på deras nya kollektion! Shopping och kvalitetstid med en av de finaste vännerna? Kan inte bli bättre!
 
Torsdag: Inget planerat efter jobbet! Skönt. Ska slappa på soffan.
 
Fredag: På fredag efter jobbet får vi se lite vad som händer. Antingen kommer jag, Jaana, Des och Amanda hänga på AW:n på MEC eller så hittar vi på något annat. Vi får se!
 
Lördag: På lördag skall jag, Cilla och Lina hem till Jenny. Vi skall titta på film och laga mat. Mysigt!
 
Söndag: Vilodag! Inget planerat.
 
Lagom inplanerad vecka! Hoppas ni har haft en finfin påskhelg!

Påskafton.

Igår var det strålande solsken ute! Jag och Dan började dagen med att vara ute lite, hänga på balkongen, jag sprang en runda och sådär. Därefter gjorde vi oss i ordning för att åka till mina föräldrar i Lödde på påskmiddag.
 
Mamma hade dukat så himla fint och påskigt. Finporslinet och finglasen var framplockade!
 
Carl är äntligen nere från Piteå och Sös var ledig från sitt jobb igår, så alla syskonen kunde närvara på middagen! YEY! Händer typ aldrig längre.
 
Zoegas var lika trött som vanligt och låg på den här stolen ungefär hela kvällen och sov.
 
Christoffer, Alice, Sös och Simon.
 
Så blev det dags att äta!
 
Det var inte helt vanlig påskmiddag. Istället för Janssons Frestelse blev det potatisgratäng och vi hade även kycklingfilé och varmrökt lax. Men det gjorde inget, det var supergott ändå såklart! Om inte godare.
 
Hungriga människor!
 
Omnom.
 
<3<3<3
 
Till efterrätt blev det Sös hembakade cheesecake med varm hallontopping. Gott!
 
Så hade vi påskquiz och umgicks tills klockan var tolv och jag och Dan skulle ta bussen hem till Malmö igen. Finfin påskafton!

Långfredagen.

I fredags var jag och Dan lediga. Så himla skönt med lite röda dagar här och där! Vi vaknade relativt tidigt, åt frukost och tittade på House of Cards. När klockan var halv fem mötte vi upp Neja och Robin på ICA på Emporia. Vi handlade lite mat, mötte upp Sara och Ivan och åkte hem till Rebbe och Johan där vi hade bjudit in oss själva på middag. Haha. Vi grillade grillspett! Första gången i år som jag åt grillat, otroligt gott!
 
Dan var också nöjd!
 
Rebbe och Neja! <3
 
Åt sååå mycket och länge.
 
Efter maten tänkte vi att vi skulle göra våfflor eftersom det var våffeldagen och allt, men ingen orkade och vi åt godis och snacks istället. Alicia fick öppna paket eftersom hon nästan precis fyllt 2! <3
 
Och här har vi Rebbe och Saras och Ivans lille Valter <3
 
Jag fastnade också på bild genom Nejas kamera! Det var en jättefin kväll med Järngänget. Det är så skönt att fast allas liv går åt olika håll och fast att man bor på olika ställen så håller man ihop ändå. <3

Skärtorsdagen.

I torsdags slutade jag jobbet klockan 14.30 och gick därefter direkt till affären för att handla mat till kvällen. Jag och Dan skulle ha några vänner över på påskmiddag! Jag bjöd på mimosas till fördrink.
 
Dukade bordet med gula servetter såklart.
 
Sedan anlände folket! Vi hade knytkalas och alla tog med sig något till påskbordet. Jag ansvarade bland annat för köttbullarna.
 
Till bordet hade vi Carro, Sarah H, Niclas, Sebastian, Christoffer, Dan, Philip och Emelie!
 
Dags att hugga in!
 
Vi körde en klassisk påskmiddag med ägg, sill och allt där till. Gott!
 
Efter middagen kom Lars och Lina och då var det dags för lekar! I lägenheten hade jag gömt 12 påskägg och alla fick leta upp vars ett ägg. De var helt galet snabba och trots att jag hade gömt äggen på knixiga ställen som i byråer och i krukor, så hittade alla sina ägg på typ 30 sekunder. Galet!
 
Så fick man öppna sina ägg och i tre av äggen hade jag lagt lappar där det stod "lagledare". Dessa utnämnda lagledare fick välja sina lag inför kvällens quiz. Carro, Sarah H och Dan blev lagledare!
 
Och så plockade vi undan maten och körde quiz! Här har vi de tre lagen. Kvällens quiz handlade självklart om påsken och lagen var väldigt duktiga. Sarahs lag fick nästan alla rätt! Galet.
 
Resten av kvällen spelade vi Cards Against Humanity.
 
Och sedan var det dags att sova. Älskade förövrigt Emelies taco-tröja! Haha. Alla borde äga en sådan. Bra början på påskledigheten!

Glad Påsk!

 
Glad påsk på er och hoppas att ni har en finfin långfredag.
 
Jag vill börja med att prata lite om det som har hänt i Bryssel. Det är så lätt att ignorera och bortse, låtsas som ingenting och gå vidare. Men det är viktigt för mig att prata om det. Mina tankar går ut till dem som förlorade nära och kära i attackerna Jag hoppas att den här ondskan som gång på gång uppdagas snart försvinner. Det kan inte, det får inte fortsätta.
 
Med det sagt, hoppas jag att ni får en fin och mysig påsk. Att ni äter massvis med godis och umgås med folk ni tycker om. Själv skall jag umgås med både familj och vänner. Nu hoppas vi bara på att det blir fint väder också!

Colins dop, 19/3 - 2016

I lördags tog jag och Dan en stadsbuss, ett tåg och en regionbuss och vips var vi framme i Asmundtorp! Där skulle vi gå på Maricas och Rogers sons dop, Colin!
 
Kyrkan i Asmundtorp är verkligen jättefin. Ståtlig och klassisk.
 
Inne i kyrkan träffade vi kompisar såsom Ivan, Sara och Alicia.
 
Och längst fram stod Marica, Roger, deras dotter Elise, gudmödrarna Neja och Caroline och så såklart lilla Colin.
 
Neja läste en fin text!
 
Robin och lilla Edvin!
 
En vän till Marica och Roger sjöng fina låtar såsom En helt ny värld från Lejonkungen och Det gåtfulla folket.
 
Och så fick Colin lite vatten i pannan och döptes!
 
Jag tycker att dop är så himla mysiga. Det är viktigt med en engagerad och bra präst tycker jag, vilket denna prästen verkligen var.
 
Och här har vi det fina sällskapet! Marica, Elise, Roger, Caroline, Neja och så lille Colin.
 
<3
 
Efter dopet gick vi över till församlingshemmet och blev bjudna på något så gott som smörgåstårta och bullar! Åt tills jag dog.
 
Marica och Roger hade dukat upp med blå, finvikta servetter!
 
Och sedan var det dags för fika och tårta! Gudmor Caroline hade bakat denna. Hur fin?
 
På tårtan hittade man alla möjliga krabater såsom Musse och Mimmi Pigg samt Nalle Puh, Ior och Nasse.
 
Babblarna och massa annat!
 
Den var jättegod. Jag fotograferade tyvär inte biten jag skar upp, men inuti den var dessutom regnbågsfärgad! Så himla häftigt.
 
Och så lite rulltårta på det. Rullade hem. Bokstavligt talat. I Nejas och Robins bil. Men ändå.
 
Det fina värdparet!
 
Och lille Colin!
 
Så mycket kärlek i dessa bilderna <3
 
Dan!
 
Sedan var det dags att öppna presenter och klockan 16 tackade vi för oss. Tack Marica och Roger för ett jättefint dop och en jättefin lördag!

Onsdag.

Hej och förlåt för att jag ignorerat er lite!
Jag har så himla mycket på jobbet den här veckan och ovanpå det har jag gått på träningspass både måndag- och tisdagkväll. Ikväll skall jag dock sätta mig ner, redigera bilder och blogga en massa.
 
Ikväll skall jag också hinna med att handla, göra köttbullar till påskmiddagen imorgon, förbereda lekar och springa en runda. Full rulle med andra ord!
 
För att inte göra detta till världens tråkigaste inlägg kan ni få en bild på gårdagens lunch. Ceasarsallad från MEC:s restaurang. Flådigt värre. Idag åt jag något så roligt som matlåda. Icke lika flådigt, men sjukt mycket billigare. Hoppas ni har en fin onsdag!

Dans 32-års dag.

Igår var det min allra bästa persons födelsedag! Alltså Dans såklart. Han fyllde hela 32 år och det skulle vi fira. Efter att jag hade sjungit för honom på morgonen och gett honom paket, dukade vi upp med bullfrukost och inväntade dagens gäster. Dans mamma och pappa, mina föräldrar och min lillebror kom för att fira.
 
När man fyller år måste man såklart ha tårta! Vi köpte en päronmoussetårta från Maxi. Det blev inget hembakat den här gången.
 
Och så dukade vi upp med bullar, ägg, diverse pålägg och annat och åt tills vi var dödsmätta.
 
Klockan halv två tackade gästerna för sig och åkte hem. Jag och Dan bestämde oss då för att ut och gå i det fina vädret. Vi tog på oss solglasögonen och började promenixa runt i Västra Hamnen. Det var riktigt vårigt och det var mycket folk på strandpromenaden.
 
Snart, snart är det sommar och då kan vi hänga här varje dag!
 
Vi gick bort till Slottsparken, vidare till Kronprinsen, Regementsgatan och sedan tillbaka ner till Västra Hamnen igen. Det blev en riktig långrunda!
 
Sedan gick vi hem och vilade en liten stund innan vi begav oss iväg till stan. Vi hade bokat biobiljetter till Deadpool. Dan fick såklart välja film på sin födelsedag. Filmen var väldigt bra och rolig! Jag rekommenderar den verkligen. När filmen var slut gick vi hem och sov. Bra söndag och fin födelsedag för världens bästa person!

Vecka 12.

Hej på er och glad måndag! Jag har mycket att göra på jobbet den här veckan och jag kommer nog vara ganska trött när jag kommer hem. Men jag skall såklart försöka hinna med er så mycket jag kan ändå! Som vanligt börjar vi måndagen med veckans schema!
 
Måndag: Idag efter jobbet skall jag på ett spinningpass klockan 17.30. Därefter skall jag hem, äta middag och blogga.
 
Tisdag: Jobba och sedan klockan 19.00 skall jag på yoga.
 
Onsdag: Jobba, städa lite hemma, blogga och sådär. Får se om det kanske blir lite löpning också.
 
Skärtorsdag: På torsdag är det skärtorsdag och då börjar min helg! Jag jobbar först till klockan 15.00 och sedan skall jag hem och laga mat direkt. Lite senare på kvällen kommer ett par vänner över och firar lite påsk. Skall bli mysigt!
 
Långfredag: Röd dag och jag är ledig! Det skall bli skönt att vara lite långledig faktiskt. På fredag har vi inte helt bestämda planer, men jag och Dan skall kanske till Kågeröd och hälsa på Neja och Sara med familjer. Annars skall vi nog bara vara hemma och vila upp oss.
 
Lördag/Påskafton: På lördag skall jag och Dan till mamma och pappa i Lödde. Vi skall nämligen ha påskmiddag med familjen. Dessutom kommer lillebror Carl hem från Piteå! YEY!
 
Söndag/Påskdagen: På söndag har vi inget bestämt faktiskt. Skönt! Får försöka att inte boka upp för mycket under påsken. Så vi får ta det lite som det kommer.
 
Och så ser den här veckan ut. Nu kör vi!

Helgens kläder.

Både fredag och lördag har jag varit helt klädd i saker från H&M och jag tänkte att vi skulle titta lite närmre på det.
 
Fredag
Härom dagen hittade jag dessa byxorna för 199 pix på H&M! Jag brukar inte köpa byxor på H&M eftersom de nästan aldrig sitter snyggt på mig, men den här gången fick de följa med hem!
 
Jag tycker att man får en lite mer vårig känsla av mönstrade byxor, och det är ju inte helt fel. Haha, Isa ville inte riktigt vara med på bild.
 
Skjortan är gammal och kommer från H&M den också.

Lördag
Igår var jag och Dan på dop i Asmundtorp och det var min vän Maricas son Colin som skulle döpas. Dagen till ära hade jag den här nya klänningen på mig! Även den från H&M.
 
Jag älskar knapparna och färgen på klänningen. Den känns proper men ändå inte helt för uppklädd. Bra skala liksom! Hur det fina dopet var får ni se i ett annat inlägg!

Tre serier jag följer på Netflix.

God morgon på er och glad fredag! Veckan har faktiskt varit ganska lugn för mig efter jobbet vilket har varit skönt. Bortsett från att träna har jag tittat på massvis av serier och jag tänkte att det kan ju vara lite kul att tipsa om såhär när det snart är helg. Jag tycker Netflix och HBO är ungefär det bästa någonsin. Jag tycker oftast om Netflix egna serier dessutom. Dessa är de tre senaste serierna jag följt på just Netflix!
 
Love
Love är en av Netflix egna serier och den första säsongen släpptes för någon månad sedan. I den får vi följa nördiga Gus och rebelliska Mickey som träffas av en händelse och sedan blir vänner. Gus är ganska intresserad av Mickey, men Mickey är inne i en ganska dålig svacka och tar alltför många beslut för att ens lägga märke till det. Jag tycker den är väldigt fin och rolig. Man känner så igen hur kärleken kan ta över och styra helt och hållet, samt att rollerna i en relation lätt kan bli ombytta. Jag sträckkollade serien på fyra dagar ungefär, så bra var den. Här är trailern också!
 
 
Modern Family
Alltså jag och Dan är såååå himla inne i Modern Family nu. Vi har sett klart alla 6 säsonger på Netflix. Det är ju så himla roligt och mysigt. Man mår verkligen bra och blir glad av att titta på den. Det är väl säkert ingen som har missat vad den handlar om, men här kommer en liten förklaring ändå! Man får alltså följa tre familjer: Jays familj, Mitchells familj och Claires familj. Claire och Mitchell är syskon och Jay är deras pappa. Det är alltså en enda stor släkt som man får följa i vardagen när allt blir galet, roligt och svårt. Ett stort tips till er som inte börjat titta på den här än!
 
House of Cards
House of Cards säsong 4 finns ju ute nu på Netflix! Vi har inte riktigt kommit igång att titta på den, jag har sett ungefär 1 avsnitt hittills. Men jag tänker att det är sådant jag kan ta tag i nu när jag sett klart både Modern Family och Love. För er som inte sett den serien: Här får man följa Frank som strävar att bli president och hans fru Claire. Frank är en något ond man och gör ungefär vad som helst för att nå toppen. Bra och spännande serie! Jag tycker att man måste ge den några avsnitt för att fastna i den bara.
 
Vilka serier följer ni på Netflix? Tipsa gärna!

Senaste mobilbilderna.

Nu var det ju ett tag sedan vi tittade på mina senaste mobilbilder, så jag tänkte att vi kunde göra det! Här kommer dem.
 
I början på mars hade jag födelsedagsfest och jag hade beställt ballonger på Partyland nere vid Djärknegatan. Det var lagom roligt att stå med en påse heliumballonger och vänta på bussen. Trodde att någon skulle smälla, men det gick bra! Ingen skada skedd.
 
Tog en del selfies under kvällen <3
 
I födelsedagspresent av min lillebror Christoffer, hans flickvän samt vänner alla karaktärer från Vänner i bubbleheads. Så rolig men ändå så sjukt. Haha!
 
Sedan blev det 8 mars och internationella kvinnodagen. Dessa roliga bilder härjade över hela facebook.
 
Onsdag förra veckan kom ÄNTLIGEN Jess tillbaka till serien New Girl. Zooey Deschanel har varit mammaledig och därför inte närvarat i de senaste avsnitten. Istället har Megan Fox gästat serien som "Reagan". Hon har varit sååå tråkig, är så glad att serien går tillbaka till det vanliga nu. 
 
I lördags var jag, Sarah H och Carro ute på stan en vända. Var tvungna att föreviga det med en selfie.
 
I söndags åt jag och Dan pannkakor. Det var otroligt längesedan! Såå gott! 
 
Svetten efter att man har kört ett intensivt spinningpass. Haha, älskar att det lägger sig som en rand just ovanför magen. 
 
 
Igår träffade jag min kusin Frida som var nere i Malmö en sväng. Hon bor i Stockholm annars och det var roligt att träffas på en snabb lunch! Vi var på Vespa och jag åt pasta med tomatsås, fläskfilé och champinjoner.
 
 
I min mobil kan man också hitta kloka citat.
 
Jag läser just nu "Alltings början" av Karolina Ramqvist. Den är sååå svår att komma in i, men det börjar ta sig nu tycker jag. Tycker i alla fall att man kan hitta fina stycken lite här och var i boken.
 
Och så avslutar vi med en bild på dagens lyxlunch! Svartrotssoppa med aska och mandel från MEC:s restaurang. Himla gott var det. Imorgon blir det något så flott som korvstroganof från matlåda, billigt och bra. Och det var mina senaste mobilbilder!

Spotify playlist: Vårfest.

 
Idag bestämmer jag att det är vår. Bara sådär! Eller, egentligen försökte jag bestämma det för några veckor sedan men vädret hängde liksom inte med. Men idag skall det bli hela 7 grader varmt (nästan 10 ju!) här i Malmö och jag tar på mig mina ljusblå jeans och mina vita converse och bestämmer att nu är det vår.
 
 
För att få igång vårkänslorna lite ytterligare slängde jag ihop en spotifylista: Vårfest. När jag spelar den ser jag framför mig hur vi hänger på min balkong bland alla krukväxter och dricker bubbligt rosévin. Det är 20 grader varmt och jag har bara ben. Hur flott hade inte det varit?
 
Hoppas ni gillar den!
 
 

Lördagsfika, plockmat och Melodifestivalen.

I lördags gjorde jag mig i ordning för en dag ute på stan.
 
Favorittröjan fick följa med såklart. Har levt i den här hela helgen pga så himla skön.
 
Jag traskade ner till Lilla Kafferosteriet på Baltzarsgatan.
 
Där skulle jag nämligen fika med dessa två! Vi hade planerat in en heldag.
 
Vi började med ungefär världens godaste mochalatte någonsin. Eller ja, jag gjorde i alla fall. Dricker inte vanligt kaffe och då är det rätt gott om man blandar ut det med choklad. Kanelbullen var inte helt fy skam heller.
 
Sedan gick vi en sväng på stan.
 
Bestämde oss för att det var dags att gå hem mot Västra Hamnen igen och handla mat.
 
Det var nästan vår förresten! Jag hade på mig min jacka som jag fick i julklapp av mamma, pappa och Dan och frös inte ens lite.
 
På ICA Maxi handlade vi inför kvällensmiddag: Plockmat/Tapas! Carro gjorde en jättegod halloumisallad.
 
Dan var ute med några kompisar och vi hade lägenheten helt själva. Vi bestämde oss för att äta middagen framför Melodifestivalen! Tyckte att det var ganska bra tävlande i år och var ganska nöjd över att Frans vann.
 
Sedan blev det dags för resten av maten!
 
Såsom prosciutto, ostfyllda champinjoner, ugnsvärmd brieost, melon med mera, med mera.
 
Vi åt tills vi dog, tittade på filmen the Danish Girl och klockan halv tolv åkte mitt lördagssällskap hem. På söndagen vaknade jag upp superutvilad. Kan inte alla söndagar vara så? Kort sagt, bra helg!

Vecka 11.

God morgon och glad måndag! Det är vecka 11 och jag har inte jättemycket inplanerat, så den här gången får det bli ett något komprimerat schema.
 
Måndag: Vi börjar måndagen med att jobba såklart, därefter skall jag på spinning klockan 17.30. Jag har tagit det ganska lugnt med träningen eftersom jag har varit sjuk tidigare. Men nu är det dags att sätta igång igen, inga ursäkter! Därefter blir det hem och titta på Walking Dead.
 
Tisdag: Jobba och sedan Yoga klockan 19.
 
Onsdag - torsdag: Dessa dagar har jag inget särskilt inplanerat efter jobbet. Jag kommer springa lite, titta på TV-serier och sådär. Ta det lugnt!
 
Fredag: På fredag har jag egentligen inget inplanerat, men jag tror att MEC har VBAW då så kanske blir det en sväng dit. Annars är det fredagsmys hemma.
 
Lördag: På lördag skall vi på Maricas och Rogers sons dop, Colin! Klockan 12 skall vi vara i Asmundtorp och krama alla fina människor. Senare på kvällen skall vi bara hålla oss hemma.
 
Söndag: På söndag är det ingen vanlig dag, för det är Dans födelsedag! Hurra, hurra, hurraaa. Danis fyller hela 32 år på söndag! WOHO. Dan har dock inte riktigt bestämt sig för vad han vill göra på sin födelsedag än. Det lutar mot bio. Vi får se! Han skall bli ordentligt firad i alla fall. <3
 
Nu håller vi måndag!

Inte kasta sten i glashus.

Sofie, Sarah H och Carro tittar på Melodifestivalen.
Robin Bengtsson gör en intervju innan han skall gå upp på scen.
 
 
Sarah H: Shit vad han pratar fult! Gräslig dialekt.
 
Sofie: Va? Han pratar typ likadant som dig?
 
Sarah H: Eh, nej det gör han inte.
 
Sofie: Joho! Han måste komma från typ Borås-området någonstans.
 
Sarah H: Nej, det gör han inte! Vänta, skall kolla.
 
Efter lite googling.
 
Sarah H: Okej, det var inget..

Mavala: Velvet

Jag har ett nytt nagellack!
 
Det är från Mavala och heter Velvet.
 
Jag biter ganska mycket på mina naglar och därför är det rätt bra om jag målar dem, för då är jag inte på dem lika mycket. Den här gången ville jag ha ett ganska neutralt nagellack och den här färgen blev perfekt! Färg, men ändå inte färgstarkt.
 
Jag tänkte att vi skulle hänga ett tag framöver. Nästa gång får det bli någon lite mer vårig färg.

Ross, Rachel och en löskrage från Cos.

Titta så fin tröja jag fick av Sös i födelsedagspresent!! Den kommer från Manners och är nästan det finaste jag äger för tillfället. Älskar ju Vänner och Rachel är min favoritkaraktär, så blev såklart jätteglad.
 
Av Desirée, Micke, Jaana, Johanna, Steve och Amanda fick jag dessutom en löskrage från Cos som jag önskat mig. Perfekt kombination!
 
Det fick bli mina måndagskläder! Jag tycker att vi struntar i soporna längst nere till höger som råkade hänga med i bilden.
 
Måndagen blev plötsligt så mycket bättre!

Onsdag.

Idag har varit en toppendag! Jenny skickade sms till mig imorse och frågade om vi skulle luncha. Givetvis! Hon jobbar på Malmö Högskola, Niagara så vi åt lunch där och sedan bjöd Jenny mig på kaffe.
 
Till den här utsikten!! Vi stod sju våningar upp och njöt av vårsolen.
 
I det vitaktiga huset jobbar jag förresten! Heeeej alla kollegor!
 
Utsikten åt andra hållet var dock mycket finare.
 
Malmö Live!
 
Jag och min gratis kaffe framför Malmö Live. Haha.
 
Fina Jenny! Älskar att man kan luncha tillsammans lite impulsivt när man jobbar så nära varandra.
 
Några timmar senare var vi på Eminent på workshop med Drömmarnas Hus i Rosengård. Temat var mod & rädsla och vi fick göra egna skulpturer. Min skulptur skall symbolisera omtänksamhet. Fin va?!

Det fina vårvädret på väg hem från jobbet! Snart är det juni och varmt igen. Snart, snart.
 
Jag avslutade dagen med en 5 kilometer lång löprunda. Har inte tränat på två veckor eftersom jag varit sjuk. Var alltså jobbigt att springa idag och lär ha träningsvärk imorgon. Men ett plus är att jag sprang utomhus för första gången i år och frös dessutom inte. Hade tre tröjor, en halsduk och pannband på mig... Men ändå! Woho, snart sommar!

Söndagskalas.

I söndags gick jag upp och var jättetrött eftersom vi hade haft fest dagen innan. Men det var bara att duscha och göra sig i ordning för vi skulle nämligen till mormor som fyllde 76 år! Hon bjöd på prima mat som vanligt!
 
Kusin Therese och pappa var också med på kalaset!
 
Tårta är alltid gott men det var EXTRA gott den här söndagen. Så jag åt såklart EXTRA mycket.
 
Fina mormor fick såklart skära upp tårtan i och med att hon var födelsedagsbarnet och allt <3 
 
Sedan sjöng vi för mormor och åt ännu mer tårta. Vid halv sju var jag och Dan hemma igen och avslutade dagen med en film. Bra söndag!

26-års partaj!

I lördags skulle jag fira min födelsedag lite extra med kompisar och klockan 18 hade jag dukat upp buffébordet.
 
Där fanns allt från diverse tapasgrejor till kladdkaka, minimuffins, chips och bål! Gott.
 
Självklart hade jag pyntat med en och annan ballong också.
 
Plötsligt var klockan 19 och alla hade anlänt!
 
Såsom Micke.
 
Lillebror Christoffer och Sebastian.
 
Angelica och Elin.
 
Och Sös i finaste tröjan!
 
Vi var ungefär 24 pers i vår lägenhet, men det var ändå inte supertrångt. Alldeles lagom med andra ord!
 
Hej hej!
 
Av Des och gänget samt av Sarah och Niclas fick jag ännu fler ballonger. Det blir så festligt tycker jag när ballongerna får sväva fritt i lägenheten och banden liksom hänger ner från taket.
 
Jacob, Jenny och Lina!
 
Vi knöt ballonger i Mickes fläta så att den fick flyga lite. Haha.
 
Lars och Lina!
 
Amandas kompis Janni kom också förbi!
 
Klockan tolv bestämde sig vissa för att gå ut och vissa för att hem och sova. Jag, Dan, Sarah och Niclas satt dock uppe. Vi åt upp resten av tilltugget och bokade helt plötsligt en resa till Fuerteventura! GAAAH! I juli åker vi till Spanien en sväng med andra ord. Perfekt avslut på födelsedagsfesten! Tack alla som kom och tack för alla presenter! <3

Birthday dress: GANT.

I lördags samlades 24 personer i min lägenhet för att fira att jag hade fyllt år. Dagen till ära hade jag en ny klänning, såklart. Jag hann inte ta ordentliga bilder, så ni får se lite här via mobilen istället.
 
Klänningen köpte jag på mellandagsrean och min kollega har hjälpt mig att sy in den så att den skulle sitta perfekt. Det är en mörkblå sak med kort kjol och halvpolokrage. Tänkte att den och jag skulle hänga mycket i framtiden.
 
Klänningen kommer från GANT och ballongerna som givetvis fick pryda min lägenhet under kvällen kommer från Partyland.
 
Mer om födelsedagsfesten i ett annat inlägg!

Vecka 10.

Hej på er och glad måndag! Hoppas ni hade en fin helg. Min helg var fullsmockad som vanligt och jag kommer visa fler bilder om det senare. Jag tänkte att vi som vanligt, såhär en måndag, börjar med veckans schema.
 
Måndag: Idag börjar jag lungt. Efter jobbet skall jag hem och tidsinställa blogginlägg till veckan, laga middag och titta på TV-serier. Jag tänker att vi tar tag i träning och sånt där imorgon istället.
 
Tisdag: Jobba och sedan har jag yoga klockan 19.
 
Onsdag: Jobba och träningspass cxworx klockan 17.30.
 
Torsdag & fredag: Torsdag och fredag slår vi ihop tycker jag, då det inte är sådär jättemycket som händer efter jobbet. På fredag skall jag bara ta det lungt, titta på TV-serier och återhämta mig efter att de senaste helgerna har varit fullständigt fullsmockade. Skönt att bara ta det lungt!
 
Lördag: På lördag skall jag träffa Carro och Sarah H för att se Melodifestivalen. Jag har inte sett några deltävlingar alls direkt, så det ska bli roligt att se alla bidrag för första gången.
 
Söndag: På söndag åker jag och Dan till Kågeröd för att Alicia har fyllt hela 2 år! Skall bli roligt att få krama alla också.
 
Och så kommer min vecka att se ut. Någorlunda lugn faktiskt, vilket är väldigt skönt. Nu håller vi måndag! 1-2-3-kör!

Mina senaste mobilbilder.

Tack så mycket för all feedback på min senaste text! Kul att ni tyckte om den. Just nu håller jag på och förbereder inför min födelsedagsfest ikväll. Jag kommer självklart dokumentera allt ikväll, men så länge tänkte jag att vi kan kika på mina senaste mobilbilder!
 
Jag och Isa tog en selfie en lördag. Hon var lagom intresserad av det.
 
Förra veckan var jag sjuk och då hade jag jättestökigt runtomkring mig, vilket är helt okej när man har feber.

Kollade gamla bilder i mitt bloggarkiv och hittade dessa. Haha!
 
När jag fyllde år fick jag en jättefin vas av Sarah och Niclas och fina blommor av min famillj.
 
Vi tog selfies på Lars 30-års fest.
 
Guldregn från samma kväll.
 
Bakispizzan dagen efter.
 
Adam från Girls fick också hänga i min mobil den här veckan.
 
Haha, så himla bra.
 
Var på Mosaik i onsdags och åt middag. Beställde friterad fetaost, calamares och pitakia i vanlig ordning.
 
Och det var mina senaste mobilbilder!

En utdöende art.

--> Ny text! Den här handlar om något som alltför ofta fortfarande händer. Hur man som tjej ofta blir klappad på huvudet och nertittad på. Att det kan vara svårt att säga ifrån i sådana situationer för att man känner att det ändå inte hjälper. Men den handlar också om att samhället och utvecklingen går framåt och att vi snart komma att titta tillbaka på uråldersmänniskor och tänka "herregud".
 
Jag sitter på en middag hos några som jag knappt känner. Det är lördag och jag och min pojkvän har blivit hembjudna till ett par bekanta för att fira en födelsedag. Jag känner knappt någon på tillställningen och hälsar trevande när vi anländer. Det serveras toast skagen till förrätt och jag utbyter några artighetsfraser med kvinnan som sitter rakt framför mig.
 
Mannen som sitter längst ner vid bordets utkant har jag aldrig träffat tidigare, men ändå tycker jag redan illa om honom. Han hörs mest av alla på hela middagen och pratar högt om att homosexuella inte bör få adoptera. Jag börjar skruva på mig för att se om någon annan reagerar, men alla är engagerade i sina egna samtalsämnen. De lyfter inte blicken eller höjer ens på ögonbrynen, utan ägnar sig istället åt sig själva. Jag studerar mannen och häpnas över saker han säger. Det är precis som att jag just har skådat Moby Dick eller Loch Ness-odjuret. Jag har läst om den här sortens människor, jag har sett dem på TV, men jag har aldrig varit säker på att de verkligen har funnits på riktigt. Förrän nu.
 
Mannen fortsätter att klaga. Han pratar om att kvinnor alltid skall bestämma i hemmet, att det bara är för att köket är deras plats och att det är där de vet bäst. Han tar en flaska whiskey och börjar hälla upp till de andra männen som sitter runtom honom. Han tittar på mig, ler provocerande och säger att "ja, för inte dricker du väl sånt här? Det är minsann ingen tjejdricka". Just då vill jag ta flaskan och dricka upp hela skiten för att motbevisa honom. För att få honom att förstå att det där är inget annat än generaliseringar från 90-talet. Men jag säger ingenting. Jag tittar bort och försöker tänka på något annat. Ingenting jag har att säga kommer att göra någon skillnad.
 
Plötsligt känner jag hur jag börjar må illa. En äcklig smak sprider sig i gommen och jag funderar på om jag åt några dåliga räkor tidigare. Men så känner jag hur något börjar knäckas och gå sönder inuti. Som att något i magsäcken trycks ihop och rivs itu. Sen förstår jag vad det är - min integritet. Jag känner hur min ryggrad som jag så noga svetsat upp med stålställningar och järnrör börjar krackelera inifrån och ut. Allt på grund av låg moral och dåliga värderingar.
 
Mannen börjar prata om att alla kvinnor är dåliga på att köra bil och jag tror precis att jag skall kräka upp hela min ryggrad tillsammans med sin stålställning över bordet, när jag hör hur min pojkvän plötsligt säger ifrån. "Det där är en generalisering", säger han i en bestämd ton. "Det finns ingen statistik på det. Det finns däremot forskning om att det mestadels är män som orsakar bilolyckor. Inte kvinnor". Mannen tystnar, viftar bort samtalsämnet med handen och vänder sig åt den som sitter bredvid honom för att prata om något annat.
 
Min pojkvän vänder sig mot mig och säger lågt:
"Strunta i honom. Han är en dinousarie."
"En dinousarie?", frågar jag.
Han nickar. "En utdöende art. Och du vet väl varför alla dinousarier dog?" fortsätter han.
"Varför?"
"För att de inte kunde anpassa sig."

Restaurangtips i Malmö.

Jag fick den här kommentaren: 
"Hey! Jag ska till Malmö över helgen och om 2 veckor igen (hehe) Har vart i Malmö 2 ggr innan så hittar relativt bra, iaf runt lilla/stora torg, möllevången och ja lite sådär smått & gott. Hade inte du kunnat skriva upp restauranger som är värda ett besök?! Finns ju en uppsjö av restauranger i Malmö och man vill ju inte välja nån med medioker mat, hade vart surt haha.. Kramis!"
 
Så roligt! Klart jag kan! Jag är ju inte jätteexpert på Malmös olika restauranger direkt. Men jag kan tipsa om de som jag själv tycker är bra och någorlunda prisvärda. Jag delar in dem beroende på var i Malmö de ligger.
 
 
Vid Stortorget
 
Mosaik
Mosaik går jag till minst tre gånger i månaden. Det är en tapas restaurang med cirka 50 olika rätter från olika delar i världen och ligger på Stortorget inte många minuter från centralen. Så vad är det som är så speciellt med just Mosaik egentligen? Jag vet inte, jag har liksom bara fastnat för det. Varje vardag fram till klockan 19 har de dessutom en AW-meny där rätterna kostar 49 kr/st och drickan är också något billigare. Jag älskar deras friterade fetaost, calamares, portabellosvamp och fläskfilé med champinjon- och fetaostkräm, några tips bara. Ganska prisvärd mat helt enkelt. Dock måste jag förvarna om att servicen kan vara ganska dålig beroende på vilken servitör man får.
  
Rådhuskällaren
Nästan precis bredvid Mosaik, också på Stortorget, ligger Rådhuskällaren. Rådhuskällaren är ett något finare och dyrare alternativ. De brukar ha filéfrossa som kostar 265 kr/person. Då är det en kock som skivar upp kycklingfilé, oxfilé och fläskfilé till en, och det finns en hel salladsbuffé, olika sorters potatis och såser som man får ta av. Dessutom får man äta så mycket man vill. Helt klart prisvärt om man väljer filéfrossan, á la carten är något dyrare.
 
Pinchos 
Pinchos är en tapasrestaurang som ligger på Kalendegatan, bakom Stortorget kan man säga. Det är också ganska prisvärt, men rätterna är ganska små så man får köpa några stycken. Det som är roligt med just Pinchos är att man beställer maten via en app och sedan får man ett litet meddelande om att maten är klar, så går man bara och hämtar den. Mycket fyndigt! Har skrivit mer om det HÄR.
 
 
Möllan/Nobeltorget/Folkets Park
 
Kvarteret Åkern
Om vi flyttar oss lite längre ner mot Nobeltorget så hittar man Kvarteret Åkern på Nobelvägen. Jag har bara ätit där en gång men då blev jag verkligen nöjd! De byter meny rätt så ofta och därför får man köpa "kockens val" som är 4 rätter för 350 kronor. Det är en ganska liten restaurang, så här är det nog ganska viktigt att man bokar bord innan.
 
Green Mango
Ursäkta för små bilder! Hittar inte bilderna på min externa hårddisk utan var tvungen att ta dessa från bloggarkivet. På Ystadsgatan, vid Möllevången, hittar man en thairestaurang vid namn Green Mango. Där åt jag och Dan middag när vi firade vår 5-års dag. Thaimat kan ju lätt bli tråkigt och smaka likadant, men Green Mangos mat är faktiskt väldigt god! Kul om man inte är sugen på hamburgare eller tapas en fredagkväll liksom.
 
Casual Street Food
På Spångatan, vid Folkets Park, ligger Casual Street Food. Detta är ett måste om man är i Malmö. SÅ himla gott. Jag har aldrig träffat någon som säger "Casual? Ue nä". Alltid så otroligt gott. Jag äter alltid fisktacon, men har hört att burgaren ska vara en av Malmös godaste. Det får man liksom inte missa! Det är alltid jättemycket folk på Casual och det är en ganska liten restaurang, så om man skall gå hit får man göra det i tid så att man slipper köa.
 
 
Malmö Central: Vigårda
Nu när vi ändå är inne på hamburgare kan jag tipsa om Vigårda som ligger precis bredvid centralstationen. Det är en ganska mysig restaurang som har billiga och goda drinkar, samt goda hamburgare. Jag skulle inte säga att maten är wow-wow, men ändå ganska prisvärt och gott! Om inte annat så kan man ju gå dit för att dricka billig blåbärsdrink.
 
 
Caroli: Vapiano
Vapiano är ju inte direkt något som bara finns i Malmö, men det är ju så gott! Vapiano kan du bland annat hitta vid köpcentret Caroli, inte långt från Malmö Central. Jag köper alltid svamppastan som är sjukt god och det är dessutom en ganska mysig lokal att börja sin kväll i.
 
 
Lilla Torg
 
La Roche
Jag tipsar mycket om tapasrestauranger märker jag, men det är ju så gott med tapas! Om man går till Lilla Torg hittar man La Roche. Deras tapas är lite finare och godare än Mosaiks, men också något dyrare. Det är en mysig restaurang med bra service och de har en jättemysig innergård som man kan sitta på när det är sommar. Deras calamares är också jättegod!
 
Izakaya Koi
På Lilla Torg hittar ni även sushirestaurangen Koi! De har en jättemysig uteservering med värmelampor så att man kan sitta ute fast att det är mars, kallt och tråkigt. Tror att de även har andra fiskrätter än just sushi, men sushin är det enda jag har ätit där och den är jättegod!
 
 
Lilla Nygatan - Elysée:
Ja, bilderna ovanför är ju inte från Elysée utan från när vi åt fondue hemma hos min mamma och pappa för någon månad sedan. Men såserna är från just Elysée och de är otroligt goda! På Lilla Nygatan, bakom Gustav Adolfs Torg kan man säga, ligger Elysée som är en fonduerestaurang. Jag hade inga bilder därifrån, men det är en jättemysig restaurang som ser lite franskinspirerad ut med bland annat rödvit-rutiga bordsdukar. Är man sugen på att sitta och äta mat länge är fondue en perfekt maträtt!
 
 
Här är ytterligare några tips på restauranger som jag hört skall vara bra men som jag inte testat själv:
- Chill Out Sushi vid Slottsstaden
- Köttbaren vid Caroli
- Mando Steakhouse vid Lilla Torg
- Bastard på Mäster Johansgatan
 
Om ni andra har några ytterligare tips så kommentera gärna!

30-års fest och 20-tals tema.

I lördags hade Dans lillebror Lars 30-års kalas och bestämde sig för en fest med 20-tals tema i och med att han firar av sina "roaring 20's". Fyndigt tyckte jag! 
 
Jag och Sarah H gjorde oss i ordning hemma hos oss. Jag hade köpt en pannband från Zalando och tog på mig klänningen jag hade på mig på nyårsafton. Så var vi redo och begav oss till festen som hölls i Kirseberg här i Malmö.
 
Lars var urtjusig och 20-talsfestlig i beige kostym och brun fluga.
 
Lars och Lina hade pyntat rummet riktigt rejält dessutom.
 
Dukat fram med snittar och tilltugg.
 
Massvis med popcorn.
 
Ett champagnetorn.
 
Guldigt bubbel.
 
Och en cigarrbar!
 
Festligt och fint.
 
Alla ställde upp sig vid "fotoväggen" så att jag kunde ta en bild. Här har vi tjusiga Linda och Lina!
 
Sarah och Niclas.
 
Ola och Angelica.
 
Och många, många fler!
 
Haha, Sarah H tog den här bilden på mig och Dan. Vi hade tydligen inga fötter ;)
 
Tjejligan!
 
Vi minglade, instagrammade och var nyfikna på lagindelningarna. Vad skulle det bli för lekar?
 
Finfint folk!
 
Så kallade de in oss till ett tredje rum där det hölls olika quiz. Det var blandat med olika frågor om 20-talet och om Lars själv såklart.
 
Mitt lag kom delad tvåa. Vi hade sådant otroligt självförtroende och tänkte "shit vad grymma vi är på detta" och sedan visade det sig att vi inte alls var det. Haha. Det delades också ut pris för bäst kostym.
 
Sedan var det dags för Lars att öppna paket!
 
Han fick såklart massvis med fina grejor.
 
Och sedan minglade vi, dansade och rökte födelsedagscigarr tills klockan var tre på natten och det var dags att ta sista stadsbussen hem. Bra lördag! Grattis Lars! 

Ilse Jacobsen och snedlugg.

Jag köpte såklart en ny klänning att ha på mig på min födelsedag.
 
Den köpte jag från MQ och är av märket Ilse Jacobsen. Förlåt för dåliga mobilbilder! Men det var lite hektiskt i fredags och hann inte ta vanliga bilder. Himla skön är klänningen i alla fall och är i ett lite mer silkigt tyg.
 
Jag har klippt mig förresten! En hel decimeter klipptes bort och för tillfället har jag snedlugg också. Vi får se hur länge det kommer hålla sig. Helluggen kommer liksom alltid tillbaka på något sätt.

Födelsedagsfredag.

I fredags fyllde jag år! Dagen började med att Dan sjöng "Vi gratulerar" och gav mig frukost på sängen tillsammans med dagens första födelsedagspresent! Han hade slagit in den helt själv!
 
Och köpt presentförpackning. Som ett paket i ett paket liksom.

<3

Det var Daniel Wellington-klockan jag hade önskat mig!

Därefter gjorde jag i ordning mig för en dag på jobbet. Klockan fick följa med såklart!

Hej från födelsedagsbarnet!
 
Jag tog inga bilder på jobbet, men när jag hade jobbat klart för dagen skyndade jag mig hem för att förbereda inför kvällen. Jag hade bjudit hem några finfina människor på födelsedagshäng! Hela min familj inklusive mamma, pappa, alla syskon och deras respektive samt vår mormor kom över. Det var längesedan vi var tillsammans allihop. Dessutom kom Sarah, Niclas och Carro också över!
 
Jag fick ännu fler finfina paket såsom en rosa-vit omaggiovas, böckerna "Alltings början" och "Allt jag inte minns", hjärtballong, fat och en skål från Rörstrand Carisma, två buketter med nejlikor samt shower foam från Rituals.
 
Alice!
 
Sarah och Niclas.
 
Dan och pappa.
 
Jag hade gjort lite snittar med bland annat paté och cumberlandsås som vi kunde äta lite innan det var dags att gå och äta.
 
Här har vi helga gänget! <3
 
Så plötsligt blev klockan halv sju och det var dags att ta bussen ner till stan. Jag hade nämligen bokat bord på Mosaik!
 
Krispig fredagkväll var det minsann! Trodde att det skulle bli vår nu, men det är fortfarande så himla kallt ute?
 
Så tog vi femman ner till centralen, gick några hundra meter och..
 
Vips! Framme på Mosaik!
 
Simon och Sös!
 
Omnom!
 
Jag beställde portabellosvamp med mozzarella och skinka.
 
Calamares.
 
Och jag och Dan delade på en fläskfilé med champinjon- och fetaostkräm.
 
Ett styck födelsedagsbarn! Hej hej.
 
När vi ätit upp och var mätta och glada gick vi tillbaka hem till oss igen för att äta tårta. Jag hade bakat citronkladdkaka och köpt en toscanatårta.
 
Sen sjöng alla för mig och det var en finfin födelsedag! Nu är jag hela 26 år, tänka sig. Tack för alla fina gratulationer! <3

RSS 2.0