En styck jumpsuit.

När jag var i Danmark för någon vecka sedan fick den här urfina påsen från COS följa med mig hem. Jag tänkte att vi skulle kika på vad som fanns i den.
 
Något svart och silkigt och inslaget i papper.
 
Trumvirvel...!
 
En svart jumpsuit!
 
Den är stretchig, jätteskön samt har vida och något korta byxben. Dessutom har den ett knyte i midjan som är snäll mot figuren. Tycker så mycket om den.
 
Den hängde med mig ut på stan i lördags. Hur den kvällen såg ut får ni dock se i ett annat inlägg.

Onsdagsfika.

Här kommer ett superkort inlägg om vad jag gjorde i onsdags. Efter jobbet träffade jag Amanda, Jaana och Desirée för lite fika på AB Småland på gågatan.
 
Ett supermysigt fik!
 
Där man kan köpa allt från kaffe och kakor till stolar och serviser. Jag köpte något så gott som äpple- och ingefärsdricka!
 
Des och Jaana.
 
Gulliga Amanda! Vi satt någon timme och planerade sommaren, njöt av det fina vädret och sedan vandrade vi hem genom stan igen. Mysig onsdagkväll!

Vecka 22.

Hej på er! Idag skriver jag om veckans schema lite senare än vad jag brukar göra. Nåväl. Hoppas att ni har haft en bra helg och att måndagen också varit fin. Idag har jag varit hemma efter jobbet och tagit det lungt, hann även med att springa en liten sväng. Eftersom måndagen är slut nu så tänkte jag att vi kikar på veckans schema från och med tisdag!
 
Tisdag: Imorgon skall jag träna pilates och yoga efter jobbet. Jag har ju som mål att träna 100 pass innan midsommar och är på pass 79 nu. Får lägga på ett kol, men om jag bara fortsätter i bra takt nu så skall jag klara det.
 
Onsdag: På onsdag skall jag träffa Sarah H. Vi har inte riktigt bestämt vad vi skall göra än. Antingen gå i stan eller hänga i en park. Det skall ju vara 26 grader varmt hela den här veckan och det får man ju ta vara på!
 
Torsdag: På torsdag efter jobbet skall jag, Dan och Niclas träna Bodypump. Gah. Hatälskar det passet. Så jobbigt, men så bra.
 
Fredag: På fredag fyller mina älskade småbröder 21 år!! Alltså. De kan ju inte vara 21 år redan?! Jag är ju typ 21. Eller? Tänk att det var hela fem år sedan. Galet. Min ena lillebror är i Paris på fredag, men vi skall i alla fall fira Christoffer med buller och bång.
 
Lördag: På lördag skall vi fira Johannas examen med fest på Vinnys krog på St Knuts torg.
 
Söndag: På söndag skall jag och Dan till Skarhults slott med Dans föräldrar! Vi skall gå på utställning och äta ute i solen. Skall bli så mysigt!
 
Och så kommer den här veckan att se ut. Vad skall ni göra i veckan?

After work, hashtagballong och ett stjärnfall.

I fredags vad det strålande sol ute och jag mötte upp Johanna och Amanda på Media Evolutions after work.

Det var galet mycket folk på uteserveringen.

Vi var pepp!

Amanda skulle fotografera mig och Johanna men innan vi kunde rada upp oss för pose var jag tvungen att trycka ner ett kvitto i min plånbok. Johanna assisterade.

Vilket sedan resulterade i den här bilden. Haha.

Men sen så! Slutet gott allting gott.

Efter en liten stund kom även Desirée och joinade.

Amanda fick en hashtagballong som hon senare gav bort till en liten pojke som väldigt gärna ville ha den.

Jag hittade ungefär den största ballong som jag någonsin skådat. Lämnade dock kvar den. Tänkte att jag skulle flyga iväg om jag försökte ta med den hem.

När vi kände oss klara på Media Evolution traskade vi vidare. Först en falafel vid centralen!

Amanda klistrade stjärnor på min kind.

Och plötsligt var vi i Folkets Park. På andra sidan stan, bara sådär.

Vi hängde lite på Far i Hatten där det var spelning och ganska mycket folk.

Klockan 23.30 tog jag och mitt stjärnfall bussen hem igen. Bra början på helgen!

Fredags- och relativt sommarklädd.

Hej på er och glad fredag! Idag är jag himla mycket fredags- och sommarklädd. Eller ja, så gott det går när det är cirka 18 grader i lokalen man jobbar med.

I vilket fall som helst! Igår köpte jag de här svinsköna jeansen på rea på Gina Tricot. 220 pix fick jag betala för dem och det är modellen Molly med hög modell. Samma som jag har i svarta.

Tänker att vi skall hänga mycket i sommar. Speciellt när det är fint väder ute men svinkallt inne på vårt kontor. Då är det bra att ha något som ser somrigt ut men ändå värmer.

Trevlig fredag!

Louisiana och Köpenhamn.

I lördags tog jag på mig något bekväma kläder, packade ihop en väska diverse nödvändigheter och knöt på mig de absolut skönaste skor jag hade. Sedan cyklade jag ner till stationen där jag mötte Jenny och Lina, vi skulle nämligen till muséet Louisiana i Danmark! 
 
I födelsedagspresent av Lina, Cilla och Jenny fick jag en tripp till Köpenhamn och biljetter till Louisiana. Så himla rolig grej! Jag som dessutom aldrig hade varit där tidigare. 10.30 vinkade vi hej då till Sverige för tillfället och hej till Danmark.
 
Peppade tjejer medan vi åker över bron.
 
I Örestad hoppar Cilla på tåget som numera bor i Danmark. Sedan åker vi vidare till Humlebaek där Louisiana ligger.
 
Peppad tjej på kulturell upplevelse!
 
Vi började traska mot muséet.
 
Men stannade till på ett café i närheten först för att äta lunch.
 
Jenny och Cilla.
 
Jag åt en macka med tunamousse. Gott!
 
Och så traskade vi vidare mot Louisiana!
 
På Louisiana fanns det för tillfället 2 olika utställningar: Illumination och Op Art.
 
Vi började med illumination.
 
Här står vi nyfikna i en kö som vi inte riktigt visste vart den ledde.
 
Man skulle gå in i ett rum, fick bara vara 4 personer och max 1 minut där inne. Spännande!
 
Och så kom vi in i det här!
 
Oh så fint! Ett mörkt rum med speglar och små lysande lampor i olika färger. Kändes som vi var ute i rymden typ. Jag förstår att det fanns en tidsgräns på hur länge man fick vara där inne eftersom man lätt hade fastnat annars.
 
Vi gick vidare.
 
Tittade på det här golvet som var platt men såg ut som att det var galler man kunde falla emellan.
 
Sedan gick vi ut och tog lite luft, satte oss på den här lilla pyramiden.
 
Hej, hej.
 
Vi bestämde oss för att det var dags att pausa lite, köpte flädersaft och satte oss ute en stund.
 
Sedan gick vi vidare till Op Art. Den här utställningen lurade också ögat, men använde inte ljus utan istället olika mönster för att göra det.
 
Häftiga grejer.
 
Vi stod och fotograferade oss i de här små speglarna och så gick det förbi en dam som pekade på speglarna och sa "Livet innan selfies uppfanns". Haha.
 
Så gick vi ut en sväng till.
 
Måste dokumentera allt såklart.
 
Vi tittade lite i Louisianas shop men kände oss rätt nöjda med dagens kulturella upplevelse.
 
Och tog tåget in till Köpenhamn igen.
 
Där gick vi lite i affärer och satte oss sedan på ett café för att äta supergoda cheesecakes. Sedan var vi helt slut och tog tåget hem till Malmö igen. Tack bästa Jenny, Cilla och Lina för en superfin födelsedagspresent!

Räk och Risonisallad.

I söndags lagade jag något väldigt gott och enkelt. Jag tänkte att ni kanske ville ta del av det!
Det ni behöver är:
- risoni (en slags risliknande pasta)
- körsbärstomater
- rädisor
- rödlök
- räkor
- grön pesto
- grönsallad
- en citron
 
Börja med att koka risonin och låt den rinna av och svalna lite.
 
Därefter hackar du tomater, rädisor och rödlök.
 
Lägg i en skål.
 
Skölj salladen och dela den. Låt räkorna rinna av. Lägg sedan detta också i skålen.
 
Blanda sedan den något svalna risonin med grön pesto. Jag brukar alltid ta ganska mycket pesto eftersom jag tycker det är så gott. Men det är ju en smaksak.
 
Och häll sedan detta i skålen tillsammans med det andra.
 
Rör om, salta, peppra och klyfta en citron och lägg ovanpå.
 
Voila! Redo att serveras.
 
Hoppas ni tycker om det!

Projekt "Murgrönabebisar".

Jag tänkte att jag skulle visa er mitt senaste projekt! Jag har aldrig riktigt haft gröna fingrar. Jag har varit ganska dålig på att hålla växter levande överlag. Men jag älskar ju växter och vill gärna fylla vår lägenhet med dem. Men nu har jag hittat något som jag faktiskt kan och som är väldigt enkelt. Nämligen att göra små murgrönabebis-plantor!
 
Steg 1: Jag knipsar av en liten kvist från min murgröna som jag fick av Sös i inflyttningspresent.
 
Steg 2: Sedan fyller jag en liten vas med vatten och låter kvisten stå i blöt i köksfönstret några veckor. Jag byter ut vattnet då och då och ser till så att det är fräscht.
 
Efter några veckor har den fått rötter och då ser det ut såhär! När rötterna har blivit ungefär såhär långa är det dags för steg 3.
 
Steg 3: Plantering! Jag köpte en vanlig påse blomjord på Maxi och väljer en inte alltför stor kruka. Och så planterar jag den lilla kvisten.
 
Tadaaa! Färdigt! Som avslut vattnar jag den ganska mycket innan jag sätter den i ett ganska soligt läge i lägenheten. Sedan börjar jag helt enkelt om igen. Jag har tre liknande vaser och har nästan hela tiden tre kvistar "i blöt".
 
Här har vi dem! Mina hittills tre styck murgrönabebisar.
 
De får hänga på balkongen ibland när det är fint väder, men annars har jag dem mest inomhus. Tanken är att jag skall ha massvis med murgrönabebisar i lägenheten i sommar!

Vecka 21.

Goood morgon! Rise and shine! Det är måndag och ny vecka. Jag har verkligen vilat ut i helgen. Bortsett från att jag var i Köpenhamn på dagen i lördags så tog jag det lungt hela lördagkväll och söndag. Det behövdes verkligen! Dessutom har jag blivit förkyld :( Men, nu tar vi tag i den här veckan och det gör vi som vanligt genom att kika på veckans schema.
 
Måndag: Idag efter jobbet skall jag och Dan ta det lungt. Vi skall ut och gå i Slottsparken, laga mat och titta på Game of Thrones. Bra början på veckan!
 
Tisdag: Imorgon skall jag på yoga och pilates om jag mår bättre. Annars vara hemma och vila!
 
Onsdag: På onsdag skall jag träffa Jaana, Amanda, Des och Johanna och fika efter jobbet! Ska bli mysigt!
 
Torsdag: På torsdag skall Eminent ha en intern after work. Antingen skall jag vara där en sväng eller så skall jag på Bodypump om jag mår bättre.
 
Fredag: På fredag så skall Media Evolution ha deras absolut sista VBAW någonsin. Så jag tänkte hänga där hela kvällen!
 
Lördag: På lördag har jag och Dan inget bestämt. Vi skall vara hemma, städa och ha datenight. Mysigt!
 
Söndag: Mors dag! Familjen skall träffas och fira mamma lite. Mysigt!
 
Och så kommer veckan att se ut. Hoppas bara att jag blir frisk snart snart. Orkar inte vara förkyld.

Fredagsgänget och hemgjorda hamburgare.

I fredags kom Neja och Robin, Sara och Ivan, Marica, Sarah och Niclas och allas små barn hem till oss! Vi skulle ha lite fredagsmys och gjorde hemgjorda hamburgare tillsammans. Neja hade gjort en jättegod coleslaw.
 
Jag fotograferade inte så mycket under kvällen utan ville istället fokusera på mina fina vänner som jag träffar alldeles för sällan. Men jag tog några bilder med mobilen och har stulit några från Neja och Sara :) Efter maten gick vi ut och promenerade en liten runda i Västra Hamnen.
 
Vi turistade runt och jag och Dan visade lite bäckar och snår som vi tycker är fina här i området. Jag visade dessutom väldigt detaljerat var jag brukar springa. Haha. Vi tog några fina gruppbilder också! Här har vi hela ligan! <3
 
Fotografera mera!
 
Fast att jag saknar Lödde väldigt mycket nu i sommartider så trivs jag rätt bra här i VH ändå.
 
Sara tog den här urgulliga bilden på mig, Dan och Alicia. Den här ursöta lillfisen. Jag är så glad och stolt över att vara hennes gudmor. Efter promenaden gick vi hem, tittade på TV och åt godis. Tack för en bra fredag och för att ni finns! <3

Torsdag och After Work.

I torsdags tog jag på mig min favoritklänning från Filippa K och gick till jobbet.
 
I slutet av dagen skulle vi nämligen på After Work hos ID Kommunikation och The Shipyard på Beijerskajen som ligger cirka 200 meter från Media Evolution där jag jobbar.
 
Det var strålande sol och de hade pyntat fint med ballonger och såpbubblemaskiner.
 
Vi hälsade på alla.
 
Och drack vin och åt korv. 
 
Och fick godispåsar.
 
Sedan hängde vi i solen tills klockan slog 18.30 och det var dags att gå hem. Här är Pontus, Malin och jag!

Eurovision Song Contest, 2016.

Så, FÖRRA lördagen (har varit lite sen i planeringen med detta inlägg) var vi hemma hos Carro för att se Eurovision Song Contest, som vi gör varje år. HÄR, HÄR och HÄR har vi de tidigare åren. Sarah H och Sös vad givetvis där!
 
Annie, Maria och Mia!
 
Vi samlades i vardagsrummet och umgicks lite innan programmet började. Måsta såklart catcha upp lite!
 
Men vi var sjukt taggade! Extra kul att Sverige var värdar för programmet i år.
 
Fina Carro! Carro och Mia hade på sig likadana klänningar och var supergulliga.
 
Så startade programmet!
 
Och jag intog en plats på golvet där man lätt hade bästa överblicken.
 
Varje år gör vi ett mat- och drickevent av Eurovision. Alla skall välja ett land som är med i finalen och sedan ta med något i mat- och/eller drickväg som symobliserar eller kommer från detta land. Som till exempel: Har man valt Sverige så kanske man tar med sig svenska jordgubbar och serverar detta precis när Sverige uppträder. Först ut var Sarah H!
 
Hon hade valt Holland och serverade holländska praliner och ägglikör. Gott!
 
Därefter var det Italiens tur att sjunga och Johan hade som hade valt just dem serverade italienskt rödvin och bruschetta. Alltså skoja så gott.
 
Sedan var det dags för Israel och Maria hade tagit med sig lite israelisk tapas i form av tortillabröd, hummus, fetaostkräm och salsa.
 
Och så blev det dags för Sverige och Frans!!! Heja, heja.
 
Emelie som hade valt Sverige hade gjort något extra roligt. Hon serverade lantchips med gräddfil, svensk rom och rödlök. SÅ GOTT! Tips till alla som skall ha middagsgäster och servera något roligt snacks innan maten.
 
Och oh så bra Frans var!
 
Sedan blev det min tur. Jag hade valt Tyskland och när de uppträdde serverade jag det tyska mousserande vinet "Henkell Trocken" och tysk ölkorv.
 
Carro som hade Frankrike serverade baguette, croissants och en massa goda ostar! Ja, men ni hör ju. Vi åt tills vi dog.
 
Sedan var det dags för Polen och vi tog en paus i allt ätande. Linn serverade polsk vodka i shotglas!
 
Alla fick vars ett papper med alla ländernas bidrag. Vi skulle sedan poängsätta dem från 1-8, 10 och 12. Jag skrev små anteckningar efter de låtarna jag tyckte var "Helt OK" eller "Ganska bra".
 
I slutet av programmet började de se ut såhär. Haha, eh.
 
Ligan!
 
Mia valde Kroatien och hade bakat ett jättegott kroatiskt bakverk på bland annat nötter.
 
Annie hade Spanien och hade gjort vit sangria och serverade lite tapas till det!
 
Sös som hade Österrike var sist och serverade denna jätten! Surdegsbröd med ugnsvärmd camembert och cornichong. Gott!
 
Måns och Petra var jättebra som programledare tycker jag.
 
Och så vann otippade Ukraina, vi dansade i Carros vardagsrum och halv 2 var jag hemma. Bra kväll! Tack Carro för en superfin tradition!

De senaste mobilbilderna.

Nu var det ett tag sedan vi kikade på mina senaste mobilbilder och jag har ju samlat på mig en del. Vi tittar!
 
En lördag skulle jag och Dan åka med Rebbe och Johan ut till Kågeröd. Vi åkte ut till Bunkeflo för att bli upphämtade och vid busshållsplatsen blommade rapsen för fullt.
 
På Valters dop! Ivan och Valter.
 
Förrförra söndagen gick jag upp supertidigt för att åka till Jönköping och jobba lite. Här har vi Lund i gryningen!
 
Jag var sååå himla trött den dagen men jobbade ändå på. Eminents kund skulle ha en monter på Elmias mässa i Jönköping och jag och min chef var uppe och hjälpte till att fixa i ordning. Jag var ungefär den enda tjejen i en lokal full av byggarbetare. Det bästa var att man hade damernas toalett heeeelt för sig själv.
 
Här ser ni ungefär vad vi sysslade med! Det var ett jätteroligt projekt! Om ni vill se mer av vad jag gör på jobbet så kan ni följa @eminentreklambyra på instagram!
 
En måndag var jag i Lödde för att klippa min lugg och hälsa på mamma och pappa. Där blommade alla körsbärsträd.
 
På luncherna i veckorna brukar jag försöka ut och gå en rejäl runda. Här har vi en av promenadutsikterna!
 
När vi var på IKEA för någon vecka sedan fick denna blommiga tavla följa med mig hem. Nu hänger den fint i hallen.
 
Jag och Dan försöker göra det vårfint på vår balkong. Det går sådär, vi har inte så mycket möbler till vår gigantiska balkong. Men det tar sig i alla fall! 
 
I fredags hade vi grillkväll som ni vet. Här är en boyband-bild som får symbolisera den kvällen.
 
I lördags hade vi vår årliga Eurovisionkväll hemma hos Carro. Alla tar med något ät- eller drickbart som skall symbolisera ett land som deltar i Eurovision. Men mer om den kvällen i ett annat inlägg! 
 
Till sommaren vill jag att vår balkong ska vara fylld med växter. Än så länge har vi bara två lavendelväxter och ett citronträd. Alltid något! De får dock vara inne i vardagsrummet för tillfället eftersom det fortfarande är ganska kallt ute. 
 
Sam brukar alltid skissa så fina saker. Igår skissade han mitt namn som jag klippte ut och har nu som prydnad på mitt skrivbord! 
 
Igår fick vi dessutom gratis sallad och smoothie från Juice n' more som ville göra lite reklam! Bara sådär! Jag valde sallad med kyckling och fetaost och mango dream-smoothien.
 
En styck Isa som gärna vill gå ut på balkongen men inte får. 
 
 Idag såg jag ut såhär på jobbet! Har använt dessa svarta jegginsen hela veckan hittills. Jag älskar dem. De är från Gina Tricot och modellen heter Molly. De har hög midja, är supermjuka och finns i tusen färger. Tänkte att jag skulle köpa ett par lite ljusare nu till sommaren.
 
Och så kommer vi till något som är jobbigt. När jag var 8 år gammal fick jag en katt av min mamma och pappa. Jag döpte henne till Zoegas och har haft henne sedan dess. Ni som känner mig (och som har följt mig här på bloggen länge) vet att hon bodde hos mig i min och Dans första lägenhet i Kävlinge, men var tvungen att flytta hem till mamma och pappa igen när vi flyttade till Lödde då hon inte trivdes med att inte kunna gå ut. I fredags var vi tvungna att avliva henne. Hon blev 18 år gammal och kroppen orkade liksom inte längre. Hon hade njursvikt och var för gammal för att operera. Så hon fick somna in och jag grät hela fredagen. Här är den sista bilden som mamma tog på oss. <3 Finaste, finaste kisen.
 
Här är en bild på Zoegas från år 2010. Jag och Dan klädde henne i tomteluva och gjorde sedan ett julkort av bilden. Haha, stackars katt <3 <3

Brunch i Torna Hällestad.

I lördags åkte jag, Dan, Sarah och Niclas ut till Torna Hällestad utanför Lund. Vi skulle nämligen gå på brunch!
 
Niclas hade läst om Torna Hällestads Lanthandel och deras brunch i Metro och de hade fått väldigt bra betyg. Då måste man ju såklart prova! Dessutom kostade det bara 130 pix per person. Det var en lagom stor buffé med fina råvaror.
 
Tallrik nummer 1! Jättegoda köttbullar, bröd, leverpastej, lax, brieost, skinka och salami, sill, med mera, med mera.
 
Tallrik nummer 2! Våffla. Därefter åt jag en bit kladdkaka som var sinnesjukt god. Ville typ rulla därifrån sen.
 
När vi hade ätit upp gick vi upp en trappa till lanthandelns ovanvåning. Där hittade vi en liten vintageaffär!
 
Med massa häftiga gamla saker och kläder.
 
Där stod vi och drog i klänningar som hade tillhört Birgitte Bernadotte på 60-talet och sedan körde vi hem! Det får bli fler sådana här utflykter tycker jag. Som en liten upptäcksresa i grannstaden.

Fredag och grillhäng.

I fredags bjöd jag och Dan hem ett par kompisar på grillhäng! "Ta med er något att grilla så fixar vi engångsgrillar och tillbehör" sa vi.
 
Det var strålande väder för lite sommarkvällshäng som tur var.
 
Vi tog vårt pick och pack och satte oss på den stora gröningen framför Turning Torso.
 
Angelica och Ralle var med!
 
Carro och Micke också!
 
Och här bor vi! I det bruna tegelhuset.
 
Vi drack öl och pratade om livet.
 
Och grillade som sagt på engångsgrillar eftersom jag och Dan inte har köpt en riktig grill än.
 
Hamburgare, quorn, majskolvar, korvar. Gott!
 
I väntan på att maten skulle bli klar kan man spela musik, sjunga med och sittdansa! Haha.
 
Sen gick vi upp och började duka. Några satte sig på vår balkong så länge. Kolla så fin den börjar bli! Jag köpte dessutom ett citronträd i fredags och fick ett lavendelträd av gänget, så nu börjar det ta sig med växter där ute med!
 
Och så högg vi in!
 
Sen hängde vi lite på balkongen igen. Fast med filtar. Det är ju trots allt inte riktigt sommar än.
 
Haha, alltså när ingen riktigt blir bra på bild samtidigt.
 
Sedan avslutade vi kvällen med att spela "Rackare" som är en svensk variant av cards against humanity och även det skitroligt! Bra kväll med fina människor.

Vecka 20.

God morgon alla! Det är måndag och vi kör igång med veckans schema direkt.
 
Måndag: Idag tänkte jag faktiskt gå på spinning. Jag har inte gjort det på ett tag eftersom jag har sprungit istället, men tänkte att det är dags nu när det är så tråkigt väder igen. Annars skall jag bara vara hemma och titta på Game of Thrones efter jobbet ikväll.
 
Tisdag: Efter jobbet skall jag på Yoga och Pilates.
 
Onsdag och Torsdag: På en av dagarna skall jag, Dan och Niclas på Bodypump. Annars inget planerat.
 
Fredag: På fredag kommer Neja, Robin, Sara, Ivan och barnen hem till oss. Vi skall äta mat och umgås lite!
 
Lördag: På lördag skall jag, Jenny, Cilla och Lina till Köpenhamn som vi egentligen skulle till för några veckor sedan. Skall bli superroligt!
 
Söndag: Inget planerat! :)
 
Ganska lagom vecka om jag får säga det själv. Skall försöka vara lite mer aktiv här på bloggen den här veckan än vad jag var förra. Kram på er!

Bok April: Älskaren

Ja, så ska jag då äntligen skriva om april månads bok. Jag har skjutit på detta ett tag eftersom jag inte tyckt om boken. Men i vilket fall som helst! I april läste jag Älskaren av Marguerite Duras. Duras är en fransk författare och boken är skriven som en självbiografi. Boken utspelar sig runt 1930-talet i Kina.
 
När hon är 15 år gammal bor hon och hennes familj i Saigon i Kina. En dag tar hon på sig en av hennes finare klänningar och en manshatt och åker båt till skolan. Där träffar hon en rik Kines som tycker att hon är något av det vackraste han någonsin skådat. Han vill skjutsa henne hem i sin limousin och hon säger ja.
 
Men på vägen hem börjar de sakta bli kära i varandra. Han berättar mycket om sig själv och frågor lite om henne. Han tar med sig henne hem.
 
Och så påbörjas deras affär.
 
Efter ett tag presenterar Marguerite sin älskare för sin familj. Han blir inte direkt accepterad eftersom han är Kines och inte vit, men de väljer att träffa honom ett par gånger eftersom han är rik och kan ta med dem på fina restauranger i Kina.
 
Och snart har även Älskaren svårt att sätta sig emot sin familjs önskemål.
 
Boken "Älskaren" är en sorglig kärlekshistoria som utspelar sig i en tid där traditioner var viktiga och rasfördomar var ett faktum. Bokens historia är fin och medryckande, sorglig. Men bokens språk är inte det. Duras hoppar hej vilt mellan dåtid och nutid. I ett stycke kan det handla om hur hon gick i skolan i Frankrike till att sedan plötsligt, utan förvarning, hoppa tillbaka till nutiden i Kina. Hon refererar ibland till sig själv i tredje person och ibland i första person, vilket gör att man blir förvirrad. Jag förstår att den här boken är en klassiker och jag respekterar det gamla språket och den sorgliga kärlekshistorien. Men jag måste säga att jag blev besviken. Boken är inte ens särskilt lång, cirka 120 sidor och ändå tog det mig en evighet att bli klar.
 
Är det någon som har läst boken som känner likadant?

Lördagkväll hos Neja och Robin i 7 bilder.

I lördags efter Valters dop samlades jag, Dan, Rebbe, Johan, Neja och Robin, Ivan och Sara hemma hos Neja och Robin för lite häng.
 
Vi skulle grilla korv.
 
Och satt ute på Nejas och Robins terrass hela kvällen!
 
Rebbe och Johan!
 
Kvällsljuset nu alltså. 
 
Efter grillandet bjöd Neja och Robin på ost och kex.
 
Och satt ute och pratade tills klockan var 23 och det var dags att åka hem. Fin kväll med några av de bästa personerna som finns!

Valters dop, 7 maj

I lördags åkte jag och Dan med Rebbe och Johan ut till Kågeröds kyrka. Saras och Ivans son Valter skulle nämligen döpas!
 
Vi hälsade på alla och tog plats någorlunda långt fram.
 
Och så plötsligt tågade de in!
 
<3<3
 
Och dopet påbörjades. De hade en väldigt rolig präst som inte bara pratade på, utan hade inlevelse i allt hon sa. Bra tycker jag!
 
Programmet!
 
Saras kusin Emma sjöng "Utan dina andetag" och det var så himla fint. Hon sjunger jättebra.
 
Så reste vi oss alla upp för att se lilla Valter döpas!
 
De små barnen fick gå längst fram så att de kunde se ordentligt.
 
Och så fick lilla Valter vatten på huvudet och grät inte en enda tår!
 
Sedan visades han upp för hela församlingen!
 
När ceremonin var över fick man gå fram och kramas och fotografera.
 
Pappa Ivan och lilla Valter!
 
Sedan traskade vi över till församlingshemmet som låg alldeles intill kyrkan.
 
Väl där intog vi våra platser och Sara hade dukat så himla fint på borden! Murgröna, honeycumbs och små minimustascher prydde borden.
 
Alexandra och hennes son Lotus var mina bordskamrater!
 
Det serverades smörgåstårta! Älskar smörgåstårta. Sååå gott.
 
Gudmor Julia och Valter!
 
Hela ligan!
 
Efter smörgåstårtorna var det dags för efterrätt. Prinsesstårta! Hur fin?
 
Och hemgjorda cupcakes! Sara är för himla duktig på att baka.
 
Så åt jag alldeles för mycket cupcakes och kramades med alla fina personer. Efter dopet gick vi vidare till Neja och Robin för att grilla. Men det får ni se i nästa inlägg! Tack Sara och Ivan för ett jättefint dop! <3

Torsdag.

Jisses vad denna veckan har sprungit förbi, det är redan fredag imorgon. Och jisses vad jag har blogginlägg som bara ligger och väntar på mig. Jag har varit helt slut på kvällarna och tränat sent, så det har inte riktigt blivit att jag tagit tag i det. Men ikväll skall jag göra ett ryck.

Annars skiner solen och man kan nästan tro att det är sommar. Jag har börjat springa på kvällarna igen och det är full rulle på jobbet. Bra grejer alltså!

Svettig som 17 när jag sprang i tisdags.

Utsikten under min lunchpromenad igår.

Igår tog vi en liten glasspaus i värmen. Daimglass med chokladglass istället för vanilj. Sjukt gott! På bilden ser ni mig, Sam, Sara och Oskar.

Fredag, grillat och Kirseberg.

Så i fredags var det strålande solsken och jag, Dan och Sarah H började kvällen med att sätta oss på Vigårda och ta vars en drink. På Vigårda har de nämligen superbilliga After Work-drinkar, tips tips. Vi fick plats på deras uteservering och magnoliaträdet blommade för fullt.
 
Sarah!
 
Fläder- och hallondrink har jag för mig att vi drack. God var den i alla fall.
 
Sarah hade rensat i sin trädgård under dagen inne bland buskar och snår och rev sig. Här visar hon mig sitt sår, haha.
 
Jag matchade fint i en puderrosa tröja från Lindex och puderrosa jacka från H&M.
 
När klockan slog sex på kvällen begav vi oss till Kirseberg och hem till Lars och Lina. De hade nämligen bjudit hem oss på middag!
 
Först bjöds det på fördrink, mojito!
 
Lars.
 
De dukade upp på sin innergård och hade förberett för att grilla. Oh, så mysigt. Älskar att man kan grilla nu. Det är så otroligt gott.
 
Lina i väntan på maten.
 
Så blev det dags att äta!
 
Potatissallad, grillad kotlett och vitlökssås. De hade även gjort ett jättegott vitlöksbröd som inte fick vara med på bild.
 
Dan, Lars och Lina.
 
Niclas.
 
Dör så gott. Vi åt mycket och länge och satt ute en bra stund, tills det började bli kallt.
 
Då stannade några kvar för att grilla efterrätten, medan jag och några andra gick in.
 
Desserten åt vi inne sedan. Det blev jordgubbar, banan och vit choklad i folie och sedan vaniljglass till det. Så gott!
 
Sedan hängde vi inne och pratade tills vi blev dödströtta, arbetsveckan började krypa på och det var dags att åka hem. Bra fredag med fina människor!

Vecka 19.

God förmiddag och glad måndag! Det är ju helt galet varmt ute, hoppas det håller i sig hela veckan. Vi kör som vanligt igång med veckans schema!
 
Måndag: Så idag efter jobbet skall jag till Lödde för att klippa luggen. Sen ska jag hem igen, äta mat och eventuellt springa.
 
Tisdag: Yoga och pilates efter jobbet.
 
Onsdag: Ingenting bestämt, behöver eventuellt införskaffa lite grejer på stan.
 
Torsdag: Bodypump efter jobbet.
 
Fredag: På fredag skall jag luncha med Jenny och resten av kvällen skall jag bara ta det lungt hemma.
 
Lördag: På lördag är det Eurovision Song Contest! WOHO! Som vanligt kör vi en årlig Eurovision-fest hemma hos Carro. Är så pepp på detta.
 
Söndag: Ta det luuungt, chilla på balkongen i min nya solstol och hoppas att det skall vara strålande sol.
 
Så himla lugn vecka! Shit vad jag bara ska vila ut nu. Det behövs.

Vit skjorta och ankelkorta jeans.

God morgon! Just precis nu sitter jag på ett tåg till Lund, där jag skall bli upphämtad av min chef och sedan åka vidare till Jönköping. Vi skall nämligen jobba lite idag. Men mer om det senare! Jag tänkte istället att vi skulle titta på vad jag hade på mig i fredags när det var praktiskt taget sommar.

I vinter har jag haft på mig mycket mörka kläder och mörka färger överlag. Det blir ju lätt så. Men i fredags skulle det bli 18 grader varmt och jag drog på mig ett par ankelkorta jeans och en vit skjorta.

Skjortan kommer från MQ och jeansen är Sandra Beijers kollektion för JC. Till det matchade jag med mina vita converse.

Jag tycker att vädret verkligen kan hålla i sig nu. Vill inte ha mer kyla och regn och blåst. Hoppas ni har haft en härlig helg!

Onsdag och Kristi Himmelfärdsdag.

Så igår var det en onsdag som var som en fredag eftersom det är röd dag idag och vi har varit lediga. Jag fick ett par biljetter till en föreställning av "Du kan sjunga gospel"-kören och tog med mig Sarah H! Så himla häftigt med gospel. De var sjukt många på scenen.
 
Dessutom gästades de av Robin Bengtsson från Mello!
 
Alltså orkar inte så snygg. Får man säga så? Ja, det får man.
 
Så blev det torsdag och Kristi Himmelfärdsdagen. Jag och Dan började dagen med en 5 kilometer lång promenad här i Västra Hamnen.
 
Kommer ni ihåg att jag frågade om någon visste var man kunde hitta japanska körsbärsträd i VH? Weell, jag har hittat. Det finns ungefär 100 stycken precis på min bakgård. Bra jobbat Sofie! Haha. Men roligt att det finns så många i närheten av vår lägenhet.
 
Efter promenaden gjorde jag och Dan oss redo för att åka till IKEA. Kanske inte roligaste sättet att spendera en supersolig dag på, men vi behövde köpa grejer till vår balkong.
 
Vi åkte dit med Sarah och Niclas. Här står de och kikar på kök!
 
När man är på IKEA måste man såklart äta köttbullar.
 
Jag avslutade denna lediga dag med ett löppass! Jag har varit lite dålig på att springa i år, men börjar ta igen det nu. Idag sprang jag 5 km på 30.07 minuter och jag är mycket nöjd! Vad vi köpte på IKEA och hur vår balkong blev får ni se i ett annat inlägg. Vi är nämligen inte helt klara med den än. Hoppas ni har haft en toppendag!

1:a maj och brunch.

I söndags vaknade jag och Dan upp lagom bakfulla efter en väldigt mysig Valborg. Plötsligt var det maj och det var bara att gå upp i tid och göra sig i ordning. Vi skulle nämligen på brunch!
 
Det var så himla soligt och härligt.
 
Jag och Dan tog buss 5 ner till Folkets Park och traskade bort till Grand.
 
Där skulle vi träffa Desirée, Jaana och Martin. Vi hittade snabbt vårt lilla bord och inväntade resten av gänget.
 
Det är på Grand som vi brukar hänga om vi går ut en lördagkväll. Det kändes så konstigt att se lokalen i dagsljus, men ändå mysigt.
 
Så fick vi vars en tallrik och började bunkra upp! Jag var så bakishungrig.
 
Till efterrätt fick man göra sin egen våffla! Gud alltså.
 
Jaana och Des!
 
Martin! Och en liten, liten bit av Dan. Haha. Vi åt mycket och länge och runt 13.30 åkte jag och Dan hem. Vi somnade i soffan och fick inte mycket mer vettigt gjort den dagen. Det var vår 1:a maj!

Remember Sunday.

Hej hörrni! Här kommer ett filmtips! På Netflix kan man hitta filmen Remember Sunday som är en urmysig romcom.
 
Filmen handlar om Gus som har varit med om en bilolycka och förlorat sitt närminne. Han minns allt som hände innan olyckan, men inte åren efter. Hans förlorar allt varje kväll när han somnar och får börja om dagen efter på nytt.
 
Till hjälp har hans syster Lucy satt upp ett system som skall hjälpa honom. Gus skriver en massa post-its som förklarar var saker ligger i hans lägenhet och han spelar in allt som händer på en diktafon som han sedan varje kväll skriver av i sin dator. På så sätt kan han hela tiden läsa sig till vad som hänt, vilka personer han har träffat och vad för schema han har.
 
En dag träffar han Molly som jobbar på ett café. Han springer därefter in i henne några dagar senare, men han kommer inte ihåg henne. Men efter många om och men bjuder han ut henne, utan att hon vet om hans tillstånd.
 
Men hur ska Gus komma ihåg henne? Han spelar in alla deras samtal, skriver upp små post-its om henne och klistrar upp en bild på henne på sin badrumsspegel. Men räcker det?
 
Frustrationen växer och Gus vill bara ha tillbaka sitt närminne.
 
Remember Sunday är kanske en ganska cheesy film, men jag tyckte att den var väldigt gullig och mysig. Den förgyllde i alla fall min söndagkväll!

Valborgsmässoafton.

I lördags var det ju Valborgsmässoafton och den hade jag, Dan, Carro och Niclas bestämt att vi skulle fira ihop! Vi skulle grilla och handlade massor till grillspetten. Vi samlades klockan 17 hemma hos Carro som bor mitt i stan och började förbereda maten.
 
Niclas!
 
Danis!
 
Medan killarna försökte få igång grillen så började jag och Carro förbereda sangrian som fick bli kvällens fördrink.
 
GAH så gott och så lätt att göra! Det enda vi hade i var: en flaska rödvin, lite socker, en kanelstång, lite torkad nejlika, 33 cl sockerdricka och cirka 1 matsked konjak. Sedan skulle det i en apelsin, 1 äpple och 1 citron. Klart!
 
Farligt gott.
 
Väl ute sken inte solen direkt, men det regnade inte heller och det gick att grilla.
 
Vi separerade grönsakerna och köttet och delade sedan allting så att alla kunde ta lite vad de kände för. 
 
Kallt som attans, men vi låtsades att det är sommar från och med nu.
 
Voila! Dags att äta.
 
Amen skoja så gott. Vi grillade dessutom halloumi och hade köpt saffransaioli (!!!). Sinnesjukt ju.
 
När klockan var kvart över åtta klädde vi på oss och började traska ner mot stan. Vi var ju såklart tvungna att se ett majbål.
 
<3<3
 
Och ett majbål hittade vi i Folkets Park som ligger ungefär 7 minuter från Carro. Nära och bra!
 
Det var galet mycket folk.
 
Vi tittade spänt medan de försökte tända bålet.
 
Mitt Valborgsgäng!
 
Och så äntligen fick de fart på bålet.
 
Plötsligt kom det fler folk som vi kände!
 
Nämligen min lillebror, hans flickvän Alice och deras vänner.
 
Alice hade gjort en septum vilket hon passade väldigt bra i.
 
Helt plötsligt säger Dan "Där är Mark Levengood". Jag och Carro bara "VAR?!" och så stod han precis bakom oss. I Malmö liksom?! Töntiga som vi var, frågade vi om vi fick ta en bild med honom. Haha, och det fick vi. Han var hur trevlig och gullig som helst!
 
Sedan gick vi hem, åt efterrätt och spelade Cards against humanity. Sjukt bra Valborg med några av de bästa!

Snabb som blixten.

I onsdags fick några saker följa med mig hem från Stadium. Vi kikar!
 
Först och främst så var det dags för mig att köpa nya löparskor. De jag har nu har jag haft i cirka 3-4 år. Så det var verkligen dags att investera i ett par nya. Dessutom var det perfekt att stadium hade 25% rabatt för medlemmar just den dagen!
 
Så det här är mina nya kompisar. De är ett par rosablå asics med extra bra dämpning. Jag tänkte att vi skulle gå på vår första löptur tillsammans ikväll.
 
Förutom skorna fick också ett par nya träningsbyxor följa med mig hem från affären!
 
De är av märket SOC och är sådär härligt färgglada.
 
Nu syns man i alla fall när man är ute och springer. Kan det bli mer färgglatt liksom?
 
Till det köpte jag dessutom en ny löparjacka, i svart för att dämpa ner färgerna lite. Nu är jag verkligen redo för löpningssäsongen.
 
Såhär fräsig var i alla fall jag när jag och Dan var ute och gick i Slottsparken i lördags förmiddag!

Vecka 18.

God morgon på er alla! Hoppas ni hade en fin helg. Det hade jag. Vi börjar som vanligt med veckans schema.
 
Måndag: Idag kommer Game of Thrones ut igen! WOHO! Så det skall vi såklart se. Annars skall jag springa efter jobbet. Tänkte att jag skulle sätta igång med min löpning ordentligt nu. Det har ju inte varit jättekul väder nu på ett par veckor. Så hoppas att det fina vädret håller i sig nu. Idag är det förresten Vårruset här i Malmö, men jag skall inte springa i år då vi inte fick ihop något lag :/ Jag får springa 5 kilometer i Västra Hamnen istället.
 
Tisdag: På tisdag har jag pilates efter jobbet.
 
Onsdag: På onsdag är det ju typ "lillfredag", eftersom det är röd dag på torsdag och jag är ledig. Jag slutar klockan 15 på jobbet och klockan 17.30 skall jag och Sarah H på en gospelkonsert på Amiralen här i Malmö. Ska bli superkul!
 
Torsdag: Kristi himmelfärdsdag - röd dag och alltså ledig! Woho! Jag och Dan skall fixa lite här hemma. Vi skall göra balkongen sommarredo, tvätta fönster och städa. Och sedan bara ta det lungt. Förhoppningsvis är det fint väder!
 
Fredag: Först jobb igen och sedan på kvällen skall vi hem till Lars och Lina på middag. Skall bli mysigt!
 
Lördag: På lördag är det dags för Valters dop i Kågeröd! Lillplutten har blivit så stor redan. På kvällen skall vi vara hemma hos Neja och Robin och umgås med alla. <3
 
Söndag: Inget planerat! Helt galet. Det är ju en ganska upptagen vecka, så det skall bli skönt att ta det lugnt hemma.
 
Nu kör vi!

Essie: Peach daiquiri

Ja, jag har ett nytt nagellack.. igen. Jag har gett mig själv "köpa kläder"-förbud den här månaden och verkar istället köpa en massa nagellack för att stilla mitt behov. Haha. Nåväl.
 
Den här gången fick det bli ett lite mer färgglatt nagellack. Peach daiquiri heter det och är en blandning av orange och rosa, även om det är svårt att se på bilderna.
 
Jag tyckte att naglarna kunde få bli lite mer färgglada nu när vi är inne i maj och allt.
 
Här ser ni förresten hela min Essie-kollektion! Jag har ju inte supermånga olika nyanser, men ändå så att jag kan variera mig lite. Tycker att det nya lacket passade bra in i min lilla samling. I bakgrunden till höger ser ni Isas svans förresten. Hon vill helst vara med hela tiden när jag bloggar.

Maj.

 
1:a maj alltså! Tänk att det skall vara sommar nu nästan, men ändå känns det som att det är flera månader dit. Hoppas ni hade en jättefin Valborg. Vår var toppen, ni kommer få se hur den var i ett annat inlägg.
 
I vilket fall som helst, jag tror att maj kommer bli en toppenbra månad. Det är ju nu sommaren börjar! Det är nu vi skall pynta balkongen, ha picknick, hänga på uteserveringar och förhoppningsvis även en del vid havet. Jag tycker om månaden maj, den känns så hoppfull på något sätt. Sommaren börjar så smått, men den är inte ens i närheten av över. Vi har flera månader kvar till höst. Hur bra är inte det? Det finns en miljon möjligheter för tillfället och jag är så himla glad. Jag mår så bra för tillfället. Det finns såklart alltid negativa faktorer, men att jag får bo i en lägenhet som jag älskar med en pojke som jag älskar i en stad som jag älskar och ha nära till vänner som jag älskar. Det känns bra, väldigt bra.

RSS 2.0