Jag vill jobba i en stad som inte pratar mitt modersmål.

Jag sitter på stadsbussen och åker igenom ett kallt och mörkt Malmö. Det är vinter och ljusslingor och juldekorationer börjar sakteligen sättas upp i stan. Jag har bott här i ett år nu. Det är mer än 365 dagar sedan jag tog det stora klivet ut ur den lilla orten och in i storstaden.
 
Nu är det som att en linje har korsats, ett hinder har passerats. Plötsligt känner jag hur jag suktar efter mer, hur det kliar precis under huden på mina armar och ben. Malmö räcker inte för mig. Jag vill bo och jobba i en stad där man inte pratar mitt modersmål. En stad där skyskrapor är mer regel än undantag, och som är så stor att hela svenska befolkningen får plats där.
 
Jag vill ut på äventyr. Mitt liv får inte vara som en grönmarkerad skidbacke med endast 9 graders lutning. Det måste vara som en berg- och dalbana. Upp och ned skall det gå, så fort att det kittlar i magen. Jag vill mer, jag måste få göra mer.
 
Idag är det en vecka tills jag börjar mitt nya jobb som produktionsledare på en annan reklambyrå. Det ligger inte i New York, utan här i Malmö bara 1,5 kilometer från min lägenhet. Men det är stort för mig. Jag tror att man ibland måste riva upp sin vardag och bara kasta sig ut för att kunna komma längre. För att utvecklas. I längden blir det så mycket bättre. Snart börjar det, starten på min nya vardag.

Kommentarer
Postat av: M

Det kommer att bli jättebra!! Lycka till, gumsi!! <3

2016-11-28 @ 13:46:31
Postat av: Allan

Lycka till!

2016-11-28 @ 14:05:34

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0